23.6.11

Πρώην πόρνη μήνυσε συγγραφέα …ζητάει 2.000.000 Ε αποζημίωση !

Πρώην ιερόδουλη κατέθεσε αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ζητώντας αποζημίωση δύο εκατομμυρίων ευρώ από την συγγραφέα του βιβλίου «Ελένη η πόρνη, ένας άγγελος στην κόλαση», Ανίτα Νικολάου. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2007 και από πέρσι μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη από τον ΑΝΤ1 Κύπρου και σημειώνει μεγάλη τηλεθέαση. Η πρώην ιερόδουλη Ελένη Σωκράτους ισχυρίζεται ότι είναι αυτή, που βρίσκεται πίσω από την ηρωίδα του βιβλίου και της τηλεοπτικής σειράς και ότι η μεταφορά του βιβλίου στην τηλεόραση έγινε χωρίς να ρωτηθεί και χωρίς να δώσει προηγουμένως τη συγκατάθεση της.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα η ενάγουσα υποστηρίζει ότι το βιβλίο αναφέρεται στην προσωπική της ζωή και η πλοκή του στηρίζεται σε εμπιστευτικές πληροφορίες που η ίδια είχε δώσει στη συγγραφέα, σκιαγραφώντας την προσωπική της ζωή. Επίσης, υποστηρίζει ότι με την συγγραφέα είχε δημιουργήσει μια φιλική σχέση, που στη συνέχεια έγινε μια σχέση εμπιστοσύνης και εχεμύθειας. Και κάτω από αυτή την στενή φιλία, της εμπιστεύτηκε διάφορες προσωπικές της πληροφορίες για τη ζωή της, περιλαμβανομένων και των εμπειριών της ως ιερόδουλης.
Στην έκθεση που κατατέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας από το δικηγορικό γραφείο της κ. Ελένης Βραχίμη, η ενάγουσα υποστηρίζει ότι οι πληροφορίες αυτές ήταν εμπιστευτικής και ιδιωτικής φύσης, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν κατά τρόπο διαστρεβλωμένο στην προσπάθεια της συγγραφέως να δώσει ένα πιο δραματικό ή προκλητικό τρόπο στην πλοκή, ώστε να εξασφαλίσει μεγαλύτερη επιτυχία για το βιβλίο της.
Στην προσπάθεια αυτή όμως προστέθηκαν και αναφορές σε γεγονότα που ποτέ δεν συνέβησαν στην πραγματικότητα. Στην έκθεση απαίτησής της η ενάγουσα καταλήγει πως έχει υποστεί ψυχική αναστάτωση και ταλαιπωρία ως αποτέλεσμα των λεπτομερειών της προσωπικής της ζωής, που έγιναν ή δεν έγιναν στην πραγματικότητα και ότι η ιδιωτική της ζωή βρέθηκε στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου