14.5.11

Βραβευμένη θεατρική παράσταση το βράδυ στην Ασέα, με θέμα την αμερικανοεβραία ακτιβίστρια Rachel Corrie

Ένα έργο βασισμένο στα ημερολόγια και τα e-mails της Rachel Corrie της 23χρονης αμερικανοεβραίας ακτιβίστριας, που επιμελήθηκαν οι Alan Rickman και Katharine Viner, με τίτλο ''Το όνομά μου είναι Rachel Corrie'', θα παρουσιαστεί σήμερα το βράδυ και ώρα 9.00 στο δημοτικό σχολείο Ασέας.
Η Rachel Corrie βρήκε το θάρρος να περάσει στην απέναντι όχθη και να δει την αλήθεια της άλλης πλευράς με τα δικά της μάτια… Την αλήθεια του παλαιστινιακού λαού που εδώ και 60 χρόνια βρίσκεται σε απόγνωση… Η ακτιβίστρια βρέθηκε στη Λωρίδα της Γάζας το 2003. Στην προσπάθειά της, να εμποδίσει την κατεδάφιση ενός σπιτιού Παλαιστινίου πολίτη, καταπλακώθηκε από μπουλντόζα του ισραηλινού στρατού.
Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Royal Court Theater του Λονδίνου το 2005 και έκτοτε σε πολλά θέατρα της Αγγλίας και της Αμερικής, καθώς και σε πολλές άλλες χώρες παγκοσμίως. Τιμήθηκε με πολλά βραβεία και διακρίσεις ανά τον κόσμο.
Η παράσταση που σκηνοθετεί η Μάνια Παπαδημητρίου και θα παρουσιαστεί αύριο στην Ασέα Αρκαδίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, για 2 χρόνια, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, ενώ συνεχίζει την περιοδεία της σε 20 πόλεις της περιφέρειας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου