21.5.11

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ …ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ !

Αυτή την συνέντευξη δεν θα την δείτε στα ΜΜΕ μας έχουν κομμένους !
Έλαμψαν δια της απουσίας τους τα "μεγάλα" ΜΜΕ απο την Συνέντευξη τύπου του σωματείου εργαζομένων στα ΕΛΠΕ για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα διαστρεβλωμένα και ψευδή στοιχεία που παρουσιάζει η διοίκηση σε ότι αφορά τους μισθούς τους
"Τα ΕΛΠΕ δαπάνησαν για το 2009 και το 2010, 2.400.000 ευρώ για να συντηρήσουν τα ΜΜΕ την εικόνα που «επιθυμεί» η διοίκηση να έχουν, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν δαπανήσει πάνω από 4.000.000 ευρώ στα ΜΜΕ για να κατασυκοφαντήσουν τους εργαζόμενους ότι δήθεν αμείβονται όλοι τους με μισθούς σεΐχη ! ! !" δηλωσε ο προεδρος του ΠΣΕΕΠ Π.Οφθαλμίδης
Στην συνέντευξη τύπου δεν εμφανίστηκαν καθόλου τα μεγάλα κανάλια και οι δημοσιογράφοι.
Στην συνέντευξη τύπου στο πλευρό του σωματείου ήταν και συνδικαλιστές από διεθνή συνδικάτα ενεργείας .
Από τους συνδικαλιστές του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού συνδικάτου ενέργειας υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι σε όλο τον κόσμο, οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια, είναι εκ των πραγμάτων από τους καλύτερα αμειβόμενους, γιατί δουλεύουν σε ανθυγιεινή και επικίνδυνη εργασία σε βάρδιες, έχουν υψηλή εξειδίκευση και ευθύνη. Ειδικά στη Γερμανία οι μισθοί των Γερμανών εργαζομένων στα διυλιστήρια, είναι διπλάσιοι από αυτούς των ΕΛΠΕ.
Στην παρέμβασή του ο R. Blin, γραμματέας Τύπου Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ενέργειας, τόνισε ότι η οικονομική κρίση οποιασδήποτε χώρας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με απολύσεις και μειώσεις μισθών, ενώ επισήμανε ότι οι ανάλογοι μισθοί των Γερμανών εργαζομένων στα πετρέλαια είναι διπλάσιοι των ελληνικών διαψεύδοντας της φήμες που διέδιδε η διοίκηση των ΕΛΠΕ μέσω των δικών της ΜΜΕ ότι η εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ παίρνουν περισσότερα απο τους αντίστοιχους στην Γερμάνια!!!!!!!!
Ο R. Reibsch, απερχόμενος γραμματέας Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ενέργειας, είπε ότι οι εργαζόμενοι αξίζουν αυτούς τους μισθούς και μπορούν να συμπαρασύρουν προς τα πάνω και μισθούς άλλων κλάδων που είναι χαμηλοί.
Στην αντεπίθεση που έκανε ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα ΕΛΠΕ Π.Οφθαλμίδης έδωσε πολλά στοιχεία για τα "άπλυτα" της διοίκησης των ΕΛΠΕ.
Άστοχες επενδυτικές ενέργειες ζημίωσαν τα ΕΛΠΕ με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ όπως η αγορά της BP, που πλήρωσε πανάκριβα για 1200 πρατήρια, ενώ θα λειτουργήσουν μόνο τα 800 !!Επίσης η διοίκηση αγόρασε 2 μεταχειρισμένα πλοία από εταιρεία του Μελισανίδη προς 26 εκ.ευρώ όταν ο ίδιος πριν 2 χρονια τα είχε πληρώσει 12 εκ. δολάρια!!
Οι μισθοί των στελεχών της εταιρείας ξεπερνούν κατά πολύ τον μισθό του πρωθυπουργού !! Κωστόπουλος 238.000 ευρώ τον χρόνο, Γιαννίτσης 170.000, Βακιρλής 170.000,Ψυχογιός 167.000 ενώ μεγαλοστελέχη που έφυγαν πρόσφατα πήραν αποζημιώσεις έως και 1.500.000 ευρώ!!
Στα ΕΛΠΕ υπάρχουν 180 διευθυντές (μεταξύ τους 2 πρώην υπουργοί) πολλοί από τους οποίους έχουν στην διεύθυνσή τους μόνο τον ....εαυτό τους!!
Από αυτούς η τεράστια πλειοψηφία προέρχεται από τον τραπεζικό χώρο και είναι άσχετοι με μια επιχείρηση όπως τα διυλιστήρια!! Όλοι αυτοί, πέρα από το μισθό τους, κάνουν χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων, χρυσών καρτών,κ.λ.π...!!
Το προσδόκιμο ζωής για τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ μετά την συνταξιοδότηση έχει κατέβει στα 7 χρονια!
Οι εργαζόμενοι είναι κάθετα κατά των υπερωριών και υπέρ των προσλήψεων για να καλυφθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες.
Οι υπερωρίες είναι επιλογή της διοίκησης γιατί της κοστίζει πολύ πιο φθηνά η εργατική δύναμη, αλλά έτσι τους κατηγορεί σαν υψηλόμισθους θέλοντας παράλληλα να μειώσει όχι τις υπερωρίες αλλά τον μισθό τους ! ! !
Ταυτόχρονα διέψευσε τους ισχυρισμούς της διοίκησης για τους υπέρογκους μισθούς των εργαζομένων (90.000 και 100.000 ευρώ) και έδωσε στοιχεία για τις πραγματικές αμοιβές των εργαζομένων, ενώ σημείωσε τις ανθυγιειενές συνθήκες εργασίας και τις εξοντωτικές υπερωρίες.
Ο Ν. Ορφανός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, επισήμανε ότι η θέση, η κερδοφορία και ο τρόπος λειτουργίας της εταιρείας επιτρέπουν στους εργαζόμενους να έχουν "αξιοπρεπείς μισθούς", κάτι που θα έπρεπε, όπως είπε, να επεκταθεί και στους υπόλοιπους κλάδους.
δείτε το σχετικό βίντεο που δεν θα δούμε ΠΟΤΕ στην TV

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου