6.5.11

Δόθηκε η εκκίνηση στο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις

Το Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει μετά από δύο χρόνια. Χθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η τελετή εκκίνησης κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου 161 αυτοκίνητα διέσχισαν τη ράμπα της αφετηρίας.
Το 10ο Mercedes-Benz Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις είναι ο 2ος φετινός αγώνας της κατηγορίας Sporting για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Ράλι και ο 5ος φετινός για την κατηγορία Regularity. Η πρώτη κατηγορία συγκεντρώνει 63 συμμετοχές και η δεύτερη 98.
Στην κατηγορία Sporting τα πληρώματα κινούνται σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Οι δύο πρώτες μέρες του ελληνικού αγώνα, Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Μαΐου, περιλαμβάνουν ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές και η τρίτη ημέρα χωμάτινες.
Το 10ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις έχει κέντρο τα Καμένα Βούρλα και οι συμμετέχοντες στην κατηγορία Sporting θα αγωνιστούν σε ειδικές διαδρομές νοτιοδυτικά της πόλης την πρώτη και την τρίτη ημέρα και βορειοδυτικά της Λαμίας τη δεύτερη ημέρα
Ο αγώνας της κατηγορίας Regularity είναι τριήμερος και οι αγωνιζόμενοι δεν επιδίδονται σε αγώνα ταχύτητας, αλλά ουσιαστικά σε μια μάχη ακριβείας και σωστού υπολογισμού του χρόνου και της μέσης ωριαίας ταχύτητας στις μεγάλες διαδρομές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου