27.5.11

Μείωση πωλήσεων της ΕΛΙΝΟΙΛ

Η ΕΛΙΝΟΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΑΕ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2011 βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧA). Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΕΛΙΝΟΙΛ στο πρώτο τρίμηνο του 2011 ανήλθε σε € 212,2 εκατ. έναντι € 222,7 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2010 καταγράφοντας μείωση κατά 4,7%. Ωστόσο, ο όγκος πωλήσεων παρουσίασε μεγαλύτερη μείωση, της τάξεως του 10,5%, ως αποτέλεσμα της μείωσης της ζήτησης για καύσιμα στην εσωτερική αγορά.
Τα μικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε € 10,7 εκατ. έναντι € 13,2 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2010, μειωμένα κατά 18,9%. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου υποχώρησαν κατά 50,7% και ανήλθαν σε € 0,9 εκατ. έναντι € 1,8 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. Αντίστοιχα τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων του ομίλου (EBT) ανήλθαν σε € 0,4 εκατ. έναντι € 1,8 εκατ. ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) ανήλθαν σε € 0,3 εκατ. έναντι € 1,4 εκατ.
Οι πολύ δυσμενείς οικονομικές συνθήκες επηρεάζουν την καταναλωτική συμπεριφορά με αποτέλεσμα τη σημαντική συρρίκνωση της ζήτησης που, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά περιορισμένη ρευστότητα, δημιουργεί ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στην αγορά τόσο των πρατηρίων όσο και των εμποροβιομηχανικών πελατών. Μέσα σε αυτό το ιδιαίτερα δύσκολο επιχειρησιακό περιβάλλον, η ΕΛΙΝΟΙΛ εντείνει τις προσπάθειες της για αποτελεσματικότερο έλεγχο του κόστους με παράλληλη ανάπτυξη συνεργιών και δημιουργία οικονομιών κλίμακος ενώ συνεχίζει την προσεκτική κι επιλεκτική ανάπτυξη των πωλήσεων της. Ταυτόχρονα, έχοντας το πλεονέκτημα να διατηρεί μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων και να εξυπηρετεί διαφορετικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, εκμεταλλεύεται τις όποιες θετικές εξελίξεις προκύπτουν στην αγορά. Η εταιρία, με εφόδια τις άρτιες κι εκτεταμένες υποδομές της, την ισχυρή κεφαλαιακή της διάρθρωση και την ικανότητα της για παροχή άριστης ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, παραμένει προσηλωμένη στην διατήρηση υγιούς και ελεγχόμενης αναπτυξιακής πορείας.
Σημείωση: Τα «Στοιχεία και Πληροφορίες» της περιόδου 1/1/2011 – 31/3/2011 της ΕΛINΟΙΛ Α.Ε. δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 και μαζί με τις Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις της ίδιας περιόδου είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της εταιρείας στο διαδίκτυο: www.elin.gr καθώς και στο Χρηματιστήριο Αθηνών www.athex.gr από την ίδια ημερομηνία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου