13.5.11

Συλλαλητήριο για το κλείσμο τμήματος ΤΕΙ στην Κρήτη !!

Στην Μεσσηνία δεν ...κουνιέται Φύλλο !!
Την ερχόμενη Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ανασταλεί η λειτουργία του τμήματος "Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων" του ΤΕΙ Κρήτης - παράρτημα Αγ. Νικολάου.
Την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η τοπική κοινωνία μας, στο σύνολό της, διακατέχεται από αγανάκτηση και θυμό για την μεθοδευόμενη κατάργηση του ΤΕΙ.
Λυπούμαστε, προσθέτει, γιατί στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εδώ, έρχεται να προστεθεί και ένα άλλο. Αυτές τις ώρες, αναφέρει, η Επαρχία, ο Νομός, ο τόπος μας έχει ανάγκη στήριξης και όχι αποσύνθεσης και διάλυσης. Η πόλη του Αγίου Νικολάου, το Λασίθι, δικαιούνται, διεκδικούν ισονομία, ισοπολιτεία.
Ο Μητροπολίτης απευθύνει έκκληση στον Πρωθυπουργό να προσέξει ιδιαίτερα τον τόπο τους, προσθέτοντας πως το Λασίθι τελεί υπό διωγμόν. "Του στέρησαν, αναφέρει, πανεπιστημιακές Σχολές και τώρα δέχεται καίρια πλήγματα στα ΤΕΙ του. Σήμερα, στον 'Αγιο Νικόλαο και αύριο στα υπόλοιπα τμήματα του Νομού, πλήγματα που υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών του".
Και ο κ. Νεκτάριος καταλήγει: "είμαι δίπλα σε όλους τους φορείς του τόπου. Έχουμε χρέος όλοι να συστρατευτούμε, να αφυπνιστούμε, να αντιδράσουμε, να διεκδικήσουμε. Η Εκκλησία, η οποία δεν πολιτεύεται, πολύ δε περισσότερο δεν αντιπολιτεύεται, έχει το χρέος να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα του τόπου μας και θα δώσει το παρόν στη γενική πανλασιθιώτικη αυτή διαμαρτυρία".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου