14.5.11

Στην Εντατική ένας εκ των τραυματιών στα Εξάρχεια

Δραματικές εξελίξεις μετά την επίθεση αντιεξουσιαστών με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και, μάλιστα, την ώρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς: ένας εκ των τραυματιών διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στην Εντατική, ενώ σε καλύτερη κατάσταση είναι οι άλλοι δύο τραυματίες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο 47χρονος άνδρας έχει εγκαύματα στο 40% του σώματός του, στο πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια και τον κορμό του σώματός του.
Ο εν λόγω τραυματίας προσπάθησε να βοηθήσει μια 55χρονη που επίσης τραυματίστηκε, όταν μια μηχανή της αστυνομίας έπεσε στον πάγκο της στην λαϊκή. Η μεταφορά του στην Εντατική κρίθηκε απαραίτητη καθώς οι γιατροί φοβούνται ότι εισέπνευσε θερμό αέρα την ώρα που η μοτοσικλέτα ανατινάχθηκε!
Ο δεύτερος άνδρας τραυματίας -ηλικίας 48 ετών- έχει εγκαύματα στο 10% του σώματός του και νοσηλεύεται στην Μονάδα Πλαστικής Χειρουργικής, ενώ η 55χρονη γυναίκα έχει εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια και παρακολουθείται στην Μονάδα Εγκαυμάτων για πιθανές επιπλοκές στο αναπνευστικό σύστημα.
Τα νέα έκτροπα στα Εξάρχεια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 13:00, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα. Από την επίθεση κάηκαν ένα περιπολικό, δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, ενώ φθορές προκλήθηκαν και σε καταστήματα της περιοχής.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως η ομάδα των αντιεξουσιαστών ήταν στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου νωρίτερα τελέστηκε η κηδεία του 44χρονου Μανώλη, που δολοφονήθηκε προ ημερών στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση καταδίκασαν το νέο κρούσμα βίας, με την δεύτερη να επιρρίπτει ευθύνες και προσωπικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου