6.5.11

Η μέλισσα και τα "θαυματουργά" προϊόντα της !

Η γνώση και η χρήση των προϊόντων της μέλισσας ανάγονται στην αρχαία Ελλάδα και αποτελούν αναμφισβήτητα τμήμα παλαιότερων μέσων, που χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρακτικής θεραπευτικής.
Αν και η μαρτυρία αυτή έχει αμφισβητηθεί από κάποιους στη σύγχρονη εποχή, τα τελευταία χρόνια δεκάδες επιστήμονες διεξάγουν μια σειρά από πειράματα, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τα προϊόντα της μέλισσας είναι επωφελή.
Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι αναφορές, σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, όπου αποκαλύπτονται οι ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων της μέλισσας, αλλά και του δηλητηρίου της, που λειτουργεί ευεγερτικά, σε μεγάλο βαθμό, σε περιπτώσεις ρευματοπαθειών- και όχι μόνο.
Εκτός των θετικών επιδράσεων των προϊόντων της μέλισσας, αξίζει να επισημάνουμε ότι με την επικονίαση σε εποχές ανθοφορίας, η μέλισσα συμβάλλει στην ποικιλότητα της φύσης, την προστασία της γης από τη διάβρωση, τη βελτίωση των βοσκοτόπων και γενικότερα την ισορροπία στον πλανήτη. Χωρίς τη μέλισσα, θα ήταν αδύνατο να υπάρχει παραγωγή φρούτων και γονιμοποίηση πολλών φυτών και δέντρων. Έρευνες επισημαίνουν ότι επικείμενη απώλεια της ύπαρξης της μέλισσας θα σήμαινε και το τέλος του πλανήτη.
Η μέλισσα είναι γνωστή σε όλους μας για το μέλι, το οποίο συμβάλλει στη μακροζωία του ανθρώπου. Από τα παλιά χρόνια κατείχε ξεχωριστή θέση στη διατροφή του ανθρώπου, καθώς αρχαία κείμενα, που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφών, ανέφεραν ότι το μέλι χρησιμοποιούταν για να ξεπεραστεί η κόπωση των απλών ανθρώπων, ενώ παράλληλα, με ανάμειξή του με το γάλα, ξεκούραζε τον ταλαιπωρημένο οργανισμό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου