13.5.11

Έδιωξαν με τις …κλωτσιές Πατρινούς του ΣΔΟΕ

Αγρίεψαν για τα καλά τα πράγματα! Το περιστατικό που συνέβη προ ημερών στο Αργοστόλι με πρωταγωνιστές στελέχη του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδος αποσιωπήθηκε! Ελάχιστα μπλογκ το δημοσιοποίησαν, αλλά δείχνει σαφέστατα πως τα πράγματα έχουν αγριέψει για τα καλά, και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες ή και μήνες.
Δύο στελέχη του ΣΔΟΕ από την Πάτρα έκαναν έλεγχο σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ Αργοστολίου και ενώ η διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη, εμφανίστηκαν κάποια άτομα (4-5 στην αρχή) του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, τα οποία ζήτησαν από το ΣΔΟΕ να αποχωρήσει και να σταματήσει τον έλεγχο. Οι υπάλληλοι αντέδρασαν, επικοινώνησαν με την Αστυνομία και ζήτησαν προστασία. Επί τόπου έφθασε περιπολικό με επικεφαλής τον Διοικητή Ασφαλείας, όμως, στο μεταξύ στο εργοστάσιο είχαν μαζευτεί πάνω από 50 επαγγελματίες. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να ζητήσουν ενισχύσεις, κατέφθασε και η ομάδα ΔΙΑΣ ενώ οι υπάλληλοι ήδη είχαν επικοινωνήσει με τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Λέκκα και όλοι τον άκουσαν να λέει στο τηλέφωνο: «Δεν με ενδιαφέρει, αν θα φάτε ξύλο. Να κάνετε έλεγχο».
Ο κ. Λέκκας επανέλαβε τα ίδια στον επικεφαλής αστυνομικό αλλά και τον επιχειρηματία ζητώντας του μάλιστα να απομακρύνει τους συγκεντρωθέντες. Μόνο που οι εκκλήσεις του δεν εισακούσθηκαν και τότε ήταν που οι επιχειρηματίες - συνάδελφοι του ελεγχόμενου άρχισαν να αγριεύουν. Μπήκαν στα γραφεία της επιχείρησης, όπου ήταν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ υπό την προστασία της αστυνομίας και άρχισαν να φωνάζουν και να χτυπάνε πόρτες, παράθυρα, κάνοντας φασαρία και απαιτώντας από το ΣΔΟΕ να φύγει. Κάτω από αυτές τις συνθήκες.... και οι δύο υπάλληλοι αποχώρησαν, με τη συνοδεία της αστυνομίας.
ΣΔΟΕ: Απαράδεκτη ενέργεια
Είναι ίσως η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο περιστατικό. Όπως αναφέρει στην εφημερίδα "Κόσμος" της Πάτρας, και ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδος κ. Μαλακός, στην επιχείρηση επεβλήθη πρόστιμο για άρνηση ελέγχου σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, ενώ προχωρά και η ποινική δίωξη του επιχειρηματία. Το θέμα, όμως, είναι ότι κατά τον επιχειρηματία, την παρεμπόδιση δεν έκανε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αλλά κάποιοι συνδικαλιστές, οπότε αν ο εν λόγω έμπορος δικαιωθεί στα Ελληνικά Δικαστήρια, προφανώς θα κερδίσει και την υπόθεση του προστίμου. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Πάτρας, «το να μη δέχεται κάποιος τον έλεγχο, είναι απαράδεκτο». Μάλιστα, επεσήμανε πως «αν κάποιος δεν εκδίδει απόδειξη τότε διαπράττει οικονομικό έγκλημα».
Ο κ. Μαλακός τόνισε ακόμη ότι εκτός από την αυτεπάγγελτη μήνυση που υπέβαλε η Αστυνομία, θα ακολουθηθεί ποινική διαδικασία και από το ΣΔΟΕ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου