27.5.11

Γ. Παπανδρέου: "Θα προχωρήσω μόνος μου" !!

Εικοσάλεπτη κατ΄ιδίαν συνάντηση είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά το πέρας του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν προτίθεται να ζητήσει προκήρυξη εκλογών και δήλωσε "Θα προχωρήσω μόνος μου, χωρίς εκλογές".
Την ίδια στιγμή πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δε δίνει συναίνεση στην πολιτική του μνημονίου. Επιπλέον ο κ. Σαμαράς, κατά τη σύσκεψη, επανάλαβε τις θέσεις που έχει παρουσιάσει στο «Ζάππειο 2» και επέμεινε ότι η λύση είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Παράλληλα απέρριψε πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για οικουμενική κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι πέραν των άλλων είναι αντισυνταγματική.
Εξερχόμενος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε σε υψηλούς τόνους "δυστυχώς η καρέκλα κάποιων, πάνω από τη Ελλάδα". Συγκεκριμένα ο κ. Καρατζαφέρης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του και σε σύντομη δήλωσή του κατηγόρησε κάποιους, χωρίς να κατονομάσει, ότι έβαλαν την καρέκλα τους πάνω από την Ελλάδα.
"Δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι αν ο Ευρυβιάδης δεν τα είχε βρει με τον Θεμιστοκλή το 480 π.Χ., ούτε αυτούς θα έγραφε η ιστορία, ούτε την ημερομηνία", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και πρόσθεσε : "Η καρέκλα δυστυχώς κάποιων πάνω από την Ελλάδα. Οψόμεθα".
"Δυστυχώς η αναγκαία συναίνεση για την οποία ο ΛΑ.Ο.Σ. αγωνιζόταν επί τόσους μήνες δεν μπόρεσε να επιτευχθεί. Αυτοί που την μπλόκαραν αναλαμβάνουν τεράστιες ιστορικές ευθύνες», ανέφερε παράλληλα στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης επιρρίπτοντας ευθύνες στον κ. Σαμαρά για το άδοξο τέλος του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.
Αναλυτικότερα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκε και διήρκεσε τρεισήμισι ώρες. O Κάρολος Παπούλιας, λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, επεσήμανε την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα εθνική συνεννόηση για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την κρίση
Ο κ. Παπούλιας χρησιμοποιώντας ξεκάθαρη γλώσσα, τόνισε ότι απαιτείται ακόμη να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή καθώς και να στοχεύουν στην προστασία των οικονομικά αδυνάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου