6.5.11

«Κουρεύουν» τμήματα του ΤΕΙ Καλαμάτας ; Δείτε τον πίνακα

Οι σχολές που πέρυσι δεν κάλυψαν τις θέσεις !
Σύμφωνα με το «Εθνος» παράγοντες του υπουργείου Παιδείας δήλωσαν ότι κάποια τμήματα πρέπει να πάψουν να δέχονται νέους φοιτητές, αφού μελλοντικά θα καταργηθούν και ενδεχομένως η αρχή να γίνει από φέτος.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2010
4.108 θέσεις στα αζήτητα
Δεκάδες τμήματα -κυρίως των ΤΕΙ- αλλά και ορισμένα των ΑΕΙ, τα οποία δεν καλύπτουν όλες τις θέσεις εισακτέων, κινδυνεύουν να... εξοστρακιστούν από το φετινό μηχανογραφικό δελτίο. Το υπουργείο Παιδείας έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» αρκετά από τα περσινά τμήματα, τα οποία δεν απορρόφησαν το σύνολο των εισακτέων (υπολογίζονται ότι την περσινή χρονιά έμειναν κενές 4.108 θέσεις), ενώ δεν αποκλείεται στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου «Καλλικράτη στα ΑΕΙ-ΤΕΙ» να προστεθούν αργότερα και πάρα πολλά ακόμη τμήματα, τα πτυχία των οποίων δεν έχουν αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.
Πέρυσι, παρά το γεγονός ότι καταργήθηκε η βάση του δέκα, 26 τμήματα των τεχνολογικών ιδρυμάτων και 3 πανεπιστημιακά δεν κατάφεραν να καλύψουν όλες τις προσφερόμενες θέσεις, ενώ οι βάσεις εισαγωγής κυμάνθηκαν από 975 μόρια έως 8.785! Αυτό το φαινόμενο, βέβαια, ήταν πιο έντονο τα προηγούμενα χρόνια, καθώς με το βαθμολογικό πλαφόν που ίσχυε εισαγόταν πολύ μικρότερος αριθμός εισακτέων.
Είναι ενδεικτικό ότι στα τέσσερα χρόνια εφαρμογής του μέτρου χάθηκαν 71.137 θέσεις. Τα τμήματα τα οποία δεν συμπλήρωσαν όλες τις θέσεις αφορούν ΤΕΙ της περιφέρειας, όπως Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ζωικής Παραγωγής, Ιχθυοκομίας Αλιείας, Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης κ.ά. Ωστόσο, στον πίνακα περιλαμβάνονται και τρία τμήματα των ΑΕΙ: Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης, όπου καλύφθηκαν οι μισές θέσεις, Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου