5.5.11

ΚΚΕ - Να καταργηθούν οι βουλευτικές συντάξεις

Δια χειρός Αλιθέρση
Αυτή η θέση αρχής του Κόμματος, που συνοδεύεται από πρόταση για δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, αποσιωπάται από τα αστικά κόμματα και τα Μέσα που ελέγχουν
Με τη σύσταση «ταμείου στήριξης της Ελλάδας», στο οποίο θα κατατίθενται οι «προσφορές» για την αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους, επιχειρεί η κυβέρνηση να παραπλανήσει το λαό και να αποσπάσει την υποταγή του στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα. Στο πνεύμα της συναίνεσης που έντεχνα καλλιεργείται, το «παρών» στο εν λόγω εγχείρημα σπεύδουν να δώσουν πρώτοι οι βουλευτές της κυβέρνησης, του ΛΑ.Ο.Σ. και της ΝΔ. Αυτοί που με το ένα χέρι ψηφίζουν τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού, με το άλλο, γεμάτοι υποκρισία, ρίχνουν φραγκοδίφραγκα στο παγκάρι για να διασκεδάσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να μείνουν στο απυρόβλητο τα φιλομονοπωλιακά μέτρα.
Πρόκειται για κινήσεις εντυπωσιασμού που χρησιμεύουν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού. Γιατί την ίδια στιγμή που το πενιχρό εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων καταληστεύεται από τα αντιλαϊκά μέτρα, έρχονται οι διάφοροι «φιλάνθρωποι» καλοθελητές να παρέχουν το δικό τους άλλοθι: Δήθεν όλοι κάνουν θυσίες. Και μάλιστα, είναι τόσο «πατριώτες» που δεν περιμένουν να τους ζητήσει κανείς τη θυσία, αλλά τάχα την παραχωρούν από μόνοι τους. Σαν τους «περαστικούς» που ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός ότι του προσφέρουν το μισθό τους στο δρόμο.
Κάπως έτσι εμφανίζεται ο Χρ. Παπουτσής που «πέταξε» τις προάλλες το πυροτέχνημα να κοπεί κατά 50% η αποζημίωση για την κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τα χρήματα να πάνε στο ταμείο. Μόνο που κάτω από τις αντιδράσεις, αναγκάστηκε να υποχωρήσει ακόμα και από τη δημαγωγία. Κάπως έτσι εμφανίζεται και ο Γ. Καρατζαφέρης να προσφέρει με φιλευσπλαχνία το αυτοκίνητό του στη Βουλή και να ζητά προσωρινή (!) περικοπή στη βουλευτική αποζημίωση.
Την ίδια στιγμή, όλοι αυτοί οι καλοθελητές και τα ΜΜΕ των αστών, σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι στην πάγια θέση του ΚΚΕ που υποστηρίζει: Να καταργηθούν οι βουλευτικές συντάξεις, να περιοριστούν δραστικά οι βουλευτικές αποζημιώσεις, να καταργηθούν τα επιδόματα που παίρνουν οι βουλευτές για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των διαφόρων επιτροπών. Και βέβαια, η συγκεκριμένη θέση του ΚΚΕ είναι θέση αρχής και δεν ακούγεται πρώτη φορά τώρα, εξαιτίας της κρίσης.
Αλλά οι «φιλάνθρωποι» και «πατριώτες» εκπρόσωποι των κομμάτων της πλουτοκρατίας, καταπίνουν τη γλώσσα τους και κάνουν γαργάρα την πρόταση. Χώρια τα αστικά ΜΜΕ που τη «θάβουν» στην κυριολεξία. Ακριβώς γιατί ο πατριωτισμός τους είναι συνδεδεμένος και υποταγμένος στην υπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Εκείνο που στην πραγματικότητα τους ενδιαφέρει είναι να αξιοποιήσουν την κρίση και τα ελλείμματα για να βαθύνουν τη στρατηγική επίθεση της πλουτοκρατίας ενάντια στους εργαζόμενους, να αφαιρέσουν δικαιώματα και κατακτήσεις, να καταρρακώσουν το ηθικό του λαού, ώστε το κεφάλαιο με καλύτερους όρους να μετρήσει ραγδαία αύξηση στην κερδοφορία του. Και το εν λόγω «ταμείο» χρησιμεύει ακριβώς στον αποπροσανατολισμό και την εξαπάτηση του λαού.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου