11.5.11

«Ψεύτικο το βίντεο με τον γερασμένο Μπιν Λάντεν»

Με βίντεο το οποίο ανήρτησε στο Ιντερνετ, η Αλ-Κάιντα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι έδωσαν στη δημοσιότητα ψευδείς εικόνες που δείχνουν ένα γερασμένο άνδρα, τον οποίο παρουσιάζουν ως τον Οσάμα μπιν Λάντεν, να παρακολουθεί τηλεόραση.
"Πρέπει να επαγρυπνούμε: η Αμερική ψεύδεται", υποστηρίζει η ιστοσελίδα Σουμούχ αλ-Ισλάμ, η οποία συνήθως μεταδίδει τα βίντεο της Αλ-Κάιντα.
Το βίντεο που προέβαλε σήμερα η ιστοσελίδα αυτή παρουσιάζεται ως "απάντηση στο βίντεο που μετέδωσαν αραβικά και ξένα ΜΜΕ, στα οποία ο Οσάμα μπιν Λάντεν παρακολουθεί εικόνες στις οποίες εμφανίζεται ο ίδιος".
Το σημερινό βίντεο δείχνει τις διαφορές, κυρίως στα αυτιά και τα μάτια, ανάμεσα στον ηγέτη της Αλ-Κάιντα και τον άνδρα που εμφανίζεται στις εικόνες που μεταδόθηκαν μετά τη σύλληψή του και του οποίου η γενειάδα είναι λευκή.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις κατάσχεσαν πέντε βίντεο και έγγραφα στην κατοικία του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, στη διάρκεια της επιχείρησης εξόντωσής του στις 2 Μαΐου.
Το ένα από τα βίντεο δείχνει τον Μπιν Λάντεν με λευκή γενειάδα και μαύρο σκούφο στο κεφάλι, τυλιγμένο με μια καφέ κουβέρτα, να παρακολουθεί τηλεόραση. Καθισμένος στο έδαφος χρησιμοποιεί τηλεχειριστήριο για ν΄αλλάξει κανάλια σταματώντας κάθε φορά στο κανάλι που μεταδίδει εικόνες του.
Το σημερινό βίντεο βεβαιώνει ότι παρά το θάνατο του Μπιν Λάντεν "ο ιερός πόλεμος θα συνεχιστεί ως την Ημέρα της Κρίσης".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου