21.5.11

Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε ο Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν βγήκε από τη φυλακή αργά την Παρασκευή μετά από την καταβολή εγγύησης 1 εκατ. δολαρίων καθώς και τις προσπάθειες της ύστατης ώρας ώστε να βρεθεί ένα σπίτι να μείνει στη Νέα Υόρκη, ανέφεραν αξιωματούχοι.
Ο Στρος Καν «αναχώρησε από τη φυλακή Ράικερς συνοδεία αστυνομικών», ανέφερε ο Στίβεν Μορέλο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας σωφρονισμού.
Η υπηρεσία σωφρονισμού της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι κατατέθηκε για λογαριασμό του Στρος Καν η απαιτηθείσα από το δικαστήριο εγγύηση 1 εκατ. δολαρίων σε μετρητά και 5 εκατ. δολαρίων σε εγγυητικά χρεώγραφα κι αφέθηκε ελεύθερος έξι ημέρες μετά τη σύλληψή του λόγω των εις βάρος του κατηγοριών για απόπειρα βιασμού.
Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι ο γάλλος πολιτικός και οικονομολόγος θα μεταβεί σε «μια προσωρινή κατοικία μετά την απελευθέρωσή του».
Οι προσπάθειες να βρεθεί μια τοποθεσία όπου θα μπορούσε να μείνει προσωρινά υπό αυστηρή παρακολούθηση στην διάρκεια της πολύμηνης διαδικασίας ως την δίκη του αποδείχθηκαν δυσκολότερες από ό,τι αναμενόταν χθες. Η τοποθεσία όπου βρίσκονταν δύο διαμερίσματα στο Μανχάταν τα οποία ήθελε να ενοικιάσει η σύζυγός του αποκαλύφθηκε και δημοσιογράφοι προσπάθησαν να εισβάλουν σε αυτή, δήλωσε ένας από τους συνηγόρους του, ο Ουίλιαμ Τέιλορ.
Θα μείνει τελικά σε ένα διαμέρισμα κοντά στο λεγόμενο Σημείο Μηδέν, την τοποθεσία όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου