8.4.11

Oλυμπία Οδός: "Δεν υπάρχουν ποινικές ρήτρες για την καθυστέρηση των εργασιών"

Ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται και στις φήμες για τα διόδια στην Πατρών Κορίνθου !
Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την επιβολή διοδίων στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών, η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ενημερώνει για τα ακόλουθα:
"Σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης, από την επίτευξη της Τέταρτης Αποκλειστικής Τμηματικής Προθεσμίας, διόδια στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών συλλέγονται στα ολοκληρωμένα τμήματα.
Με δεσμευτική απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών, η Τέταρτη Αποκλειστική Τμηματική Προθεσμία έχει αναβληθεί τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Ως αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, το τρέχον σύστημα διοδίων ισχύει.
Είναι γεγονός ότι έχουν σημειωθεί σημαντικές καθυστερήσεις στην πρόοδο της κατασκευής. Οι λόγοι των καθυστερήσεων αυτών - όπως έχουν επανειλημμένως τονίσει η Ολυμπία Οδός και το Ελληνικό Δημόσιο - είναι οι καθυστερήσεις απαλλοτριώσεων, αρχαιολογικών ανασκαφών, μετατόπισης Δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, καθώς και οι ενστάσεις κατοίκων στο ΣτΕ σε θέματα χάραξης και περιβαλλοντικά (τμήμα Μιντιλόγλι-Κάτω Αχαΐα, Λίμνη Καϊάφα).
Είναι επίσης γεγονός ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει κάνει σημαντική πρόοδο με τις απαλλοτριώσεις το τελευταίο διάστημα, χωρίς όμως το γεγονός αυτό να μπορεί να αναπληρώσει την καθυστέρηση που έχει ήδη σημειωθεί. Για τους παραπάνω λόγους, η Επιτροπή Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών αποφάνθηκε στις 31/03/2011 ότι υφίσταται καθυστέρηση, η οποία επηρεάζει την κρίσιμη διαδρομή του χρονοδιαγράμματος και ανέβαλε την Τέταρτη Αποκλειστική Τμηματική Προθεσμία.
Συνεπώς, δεν υπάρχουν ποινικές ρήτρες αφού η παράταση που έχει εγκριθεί είναι νόμιμη και εντός των όρων της Σύμβασης Παραχώρησης, ούτε έχουν νομική και συμβατική βάση τα αναφερόμενα περί μη είσπραξης διοδίων στην Κορίνθου-Πατρών μετά από την 4η Απριλίου 2011. Η αναβολή αυτή επιδεινώνει περαιτέρω την οικονομική κατάσταση του Παραχωρησιούχου. Υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα διοδίων αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του αναγκαίου σχεδίου χρηματοδότησης για την επιτυχή προώθηση του Έργου". thebest.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου