1.4.11

Βουλευτής καταγγέλλει τηλεοπτικά κανάλια !!

Σε καταγγελία εναντίον των τηλεοπτικών σταθμών Capital και NTV για απαίτηση χρημάτων με αντάλλαγμα την προβολή του κατά την προεκλογική περίοδο των Βουλευτικών εκλογών του Μαΐου προέβη απόψε στη Βουλή, ο βουλευτής Λεμεσού του ΔΗΣΥ Ανδρέας Θεμιστοκλέους.
Δίδοντας στη δημοσιότητα «πρόταση τηλεοπτικής προβολής» του δεύτερου καναλιού, αλλά και δήλωση του συνυποψηφίου του Στέλιου Πλατή για «πληρωμένες θέσεις στα τηλεοπτικά πάνελ των καναλιών της Λεμεσού», ο κ. Θεμιστοκλέους κατήγγειλε ότι δημοσιογράφος του Capital, ενεργώντας εκ μέρους του ιδιοκτήτη του, του τηλεφώνησε, ανέλυσε πλήρως τη δική τους προσφορά που κόστιζε 7 χιλιάδες ευρώ, «αλλά η δουλειά θα μπορούσε να γίνει και με 5 χιλιάδες», όπως ανέφερε.
Η πρόταση του NTV, που του αποστάληκε με φαξ, ήταν ύψους 3 χιλιάδων ευρώ.
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ είπε ότι το βάρος της διερεύνησης οποιασδήποτε καταγγελίας εναντίον τηλεοπτικών σταθμών ανήκει κυρίως στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, διότι της παρέχονται οι νόμιμες εξουσίες να συλλέγει στοιχεία και να επιβάλλει ποινές και υποστήριξε ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να δώσουν στη δημοσιότητα έστω για τους 3 τελευταίους μήνες στοιχεία με τις πάσης μορφής πολιτικές εκπομπές, ποιοί έλαβαν μέρος σε αυτές, τη διάρκειά τους και την ώρα προβολής τους.
«Μόνο έτσι θα διαφανεί ποιοι σταθμοί έχουν ή δεν έχουν μαύρες, άσπρες ή χρυσοφόρες λίστες», είπε.
Ο ίδιος, συνέχισε, δεν πρόκειται να συμμετάσχει - αν και έχει κληθεί - σε τηλεοπτικές εκπομπές για να μην εκληφθεί ότι εκμεταλλεύεται το θόρυβο για προβολή του πριν τις εκλογές.
Ανέφερε ότι από τον Μάιο του 2007 που είχε εγγράψει θέμα στη Βουλή, αναμένεται από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης πλήρες νομοσχέδιο για το ζήτημα της προβολής κομμάτων και υποψηφίων κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου οποιασδήποτε εκλογικής αναμέτρησης.
Ο ιδιοκτήτης του Capital Αχιλλέας Δημητρίου αποκάλεσε «κοινό συκοφάντη» τον κ. Θεμιστοκλέους και τον κάλεσε να αναφέρει το όνομα του δημοσιογράφου του σταθμού, που επικοινώνησε μαζί του, κατηγορώντας τον ότι «σπιλώνει ολόκληρο τον τηλεοπτικό σταθμό».
Διέψευσε ότι υπήρξε οποιαδήποτε επαφή δημοσιογράφου του Capital και πρόταση προς τον βουλευτή του ΔΗΣΥ, αλλά και προς οποιοδήποτε άλλο υποψήφιο βουλευτή.
Ανέφερε επίσης ότι οι δικηγόροι του καναλιού θα προβούν σε όλες τις ενέργειες με βάση το Σύνταγμα, για άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Θεμιστοκλέους, ώστε να κινηθεί αγωγή εναντίον του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου