8.4.11

Θα γεμίσουν τα χωριά ...Κουλοχέρηδες - Πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ για τα φρουτάκια !

Τις δυνάμεις εκείνες που παρέμεναν στο περιθώριο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ παρακολουθώντας όμως με αγωνία και στηρίζοντας την πορεία της κυβέρνησης φαίνεται πως ερέθισε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια του υπουργείου Οικονομικών.
Βουλευτές που εως τώρα απέφευγαν να ασκήσουν κριτική στους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης φαίνεται πως ορθώνουν ηθικό ανάστημα απέναντι στο νόμο που όπως αναφέρουν «θα διαβρώσει πλήρως την κοινωνία και θα στείλει στην εξέδρα το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης για κάθαρση και αλλαγή».
Να σημειωθεί πως εως σήμερα έχει σχηματιστεί ένα συμπαγές πράσινο μπλόκ το οποίο αντιτίθεται στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Αιτία τόσο το γεγονός ότι διαφωνούν ανοιχτά πλέον με τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου όσον αφορά στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης όσο και με την επιμονή του υπουργού να μην τους ενημερώνει κάθε φορά που δημοσιοποιεί νέα σκληρά μέτρα με αποτέλεσμα να εκτίθενται στην κοινωνία.
Αυτή τη φορά όμως και λόγω του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια φαίνεται πως ο υπουργός κατάφερε να εξοργίσει το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρουν βουλευτές που εως τώρα χαρακτηρίζονταν από τις ήπιες αντιδράσεις τους προς την πολιτική του κ. Παπακωνσταντίνου «το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν θέλουμε να κάνουμε κακό στην κυβέρνηση αλλά το νομοσχέδιο του τζόγου ξεπερνά τα όρια ηθικής».
Το γεγονός που έκανε την οργή τους να γιγαντωθεί είναι εικόνα που μεταφέρουν βουλευτές από την επαρχία οι οποίοι αναφέρουν ότι «ήδη οι άδειες έχουν «μοιραστεί» σε μαγαζιά και καφετέριες. Θα γεμίσουν οι πόλεις με κουλοχέρηδες».
Συμπληρώνουν μάλιστα πως είναι δεδομένο πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν θα καταφέρουν να βάλουν φρένο στον παράνομο τζόγο και προσθέτουν «υπάρχουν μαγαζιά στην Δράμα, στις Σέρρες, στην Κατερίνη, στην Λάρισα και αλλού που έχουν ήδη ετοιμάσει τα πατάρια για να τοποθετηθούν παράνομες μηχανές τζόγου».
Τα συγκεκριμένα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται για το πώς είναι δυνατόν «λίγες ημέρες πριν το Πάσχα να νομοθετούμε υπερ του τζόγου και να στέλνουμε τον κόσμο ένα βήμα πιο κοντά στα όρια της οικονομικής και ηθικής εξαθλίωσης».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου