30.4.11

Η ΑΔΕΔΥ δεν….. επιθυμεί αύξηση των ωρών εργασίας

THN αντίθεσή της σε ενδεχόμενη αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο εκφράζει η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της. Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η αύξηση των ωρών εργασίας θα προκαλέσει νέες δυσμενείς επιπτώσεις στο εργασιακό, οικογενειακό, κοινωνικό περιβάλλον των εργαζομένων στο Δημόσιο ενώ συνδέεται με τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων, την καάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο και αποβαίνει σε βάρος της λειτουργίας των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Παράλληλα επιδεινώνει τη θέση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες (νοσοκομεία, μηχανογραφικές υπηρεσίες, εργαστήρια, τομείς αυτοδιοίκησης κ.ά.) και δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα αφού με τη συγκεκριμένη ρύθμιση καταργούνται συλλήβδην και ισοπεδωτικά οι ρυθμίσεις για λιγότερη έκθεση σε επιβλαβείς συνθήκες και παράγοντες για την ίδια την υγεία τους.
Τέλος, η ΑΔΕΔΥ καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις επιλογές, που αντί να οδηγούν στην έξοδο από την κρίση βυθίζουν την οικονομία και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μαΐου και στη γενική απεργία της 11ης Μαΐου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου