30.4.11

Κατά της μονιμότητας στο δημόσιο οι πολίτες !

Αντίθετοι στη μονιμότητα στο δημόσιο δηλώνουν οι πολίτες σύμφωνα με έρευνα της Public Issue. Δείτε για ποιες ΔΕΚΟ και οργανισμούς συμφωνούν με την ιδιωτικοποίηση και για ποιες διαφωνούν
Αλλαγή στην άποψη των πολιτών σχετικά με τη μονιμότητα στον δημόσιο τομέα και τις ιδιωτικοποιήσεις καταγράφει πανελλαδική έρευνα της Public Issue που δημοσιεύεται στην "Καθημερινή της Κυριακής".
Σύμφωνα με την έρευνα το 58% των πολιτών δηλώνει αντίθετο στη μονιμότητα στον δημόσιο τομέα, έναντι ποσοστού 25% που θεωρεί ότι θα πρέπει να διατηρηθεί.
Το 69% θεωρεί ότι για να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα θα πρέπει να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας, το 15% ζητά ενίσχυση και του δημόσιου και του ιδιωτικού και το 11% ενίσχυση του δημόσιου τομέα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 74% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων τις οποίες θεωρεί αναγκαίες, το 10% θεωρεί ότι "δεν είναι αναγκαίες" και το 11% ότι "σίγουρα δεν είναι αναγκαίες".
Όσον αφορά τις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ συμφωνεί το 65% από το 41% που ήταν το 2008, ενώ διαφωνεί το 31%.
Για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ συμφωνεί το 47% ενώ διαφωνεί το 48%.
Για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ συμφωνεί το 60%, ενώ διαφωνεί το 32%
Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ζητά ιδιωτικοποίηση το 54%, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 41%
Όσον αφορά την Εθνική Τράπεζα, το 52% διαφωνεί με ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση και το 42% συμφωνεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου