2.4.11

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ σκάνδαλο με κέρματα του ευρώ !!

Aεροσυνοδοί της Λουφτχάνσα μετέφεραν τα νέα κέρματα στη Γερμανία και τα αντάλλασσαν στην Μπούντεσμπανκ με χαρτονομίσματα !!
Το μεγαλύτερο σκάνδαλο με κέρματα που έχει αποκαλυφθεί από την εισαγωγή του ευρώ και στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται υπάλληλοι της Bundesbank και της Lufthansa αποκαλύπτει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild.
Κάθε χρόνο η γερμανική ομοσπονδιακή τράπεζα Μπούντεσμπανκ (Bundesbank) αποσυναρμολογεί χιλιάδες τόνους ημικατεστραμμένων ή αλλοιωμένων κερμάτων προχωρώντας σε διαχωρισμό των διαφορετικών κραμάτων. Μια συμμορία αγόραζε τα κράματα αυτά ως παλιοσίδερα, ως μέταλλα, τα μετέφερε στην Κίνα και τα συναρμολογούσε εκ νέου. Στη συνέχεια αεροσυνοδοί της Λουφτχάνσα (Lufthansa) μετέφεραν τα νέα κέρματα στη Γερμανία και τα αντάλλασσαν στην Μπούντεσμπανκ με χαρτονομίσματα. Προφανώς η συμμορία αυτή είχε συνεργούς και στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα, αναφέρει η εφημερίδα. Κάθε αεροσυνοδός μετέφερε λιγότερα από 10.000 ευρώ προκειμένου να μην είναι απαραίτητη η δήλωσή τους στις τελωνειακές αρχές των αεροδρομίων.
Πώς αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο;
Αρχές του 2010 ένας τελωνειακός υπάλληλος αντιλήφθηκε μια αεροσυνοδό, η οποία κουβαλούσε μια πολύ βαριά τσάντα. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε χιλιάδες κέρματα του ενός και των δυο ευρώ.
Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες της εισαγγελίας, των τελωνειακών αρχών και της υπηρεσίας δίωξης του εγκλήματος. Χθες πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε κατοικίες και γραφεία υπαλλήλων της Μπούντεσμπανκ και της Λουφτχάνσα. Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον 25 άτομα. Χθες έγιναν 6 συλλήψεις.
Υπολογίζεται ότι συνολικά διακινήθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ.
Bild.de / Κώστας Συμεωνίδης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου