1.4.11

Ψηφίστηκε ο πρώτος προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με τους 32 ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης και την ψήφο του συμβούλου της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά, το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου υπερψήφισε κατά πλειοψηφία νωρίτερα, μετά από μακρά συζήτηση, τον πρώτο προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
‘’Ο σημερινός προϋπολογισμός δεν είναι συμβολικός είναι λογικός και βαθύτατα πολιτικός" είπε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και συνέχισε, ‘’προσπαθεί να δώσει ένα καινούργιο πνεύμα μια καινούργια λογική, την λογική δηλαδή, ότι εμείς με αυτά τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας, στήνουμε ένα μοντέλο, τέτοιο ώστε ο προϋπολογισμός και εύκολος να είναι στην χρήση του και στην συζήτηση του εδώ, και να εξασφαλίζει δύο πράγματα την ρεαλιστικότατα άλλα και πάνω από όλα κυρίως να είναι ισοσκελισμένος’’.
Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι, ‘’εξ αρχής προσπαθήσαμε να επιβάλουμε μια καινούργια αντίληψη στον τρόπο που έπρεπε να διαχειριστούμε τα μεγάλα προβλήματα και εξ αρχής δημιουργήσαμε την εξωστρέφεια την κάναμε κανόνα στην πολιτική μας συμπεριφορά’’.
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε αδόκιμη την τοποθέτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης ο όποιος δικαιολόγησε την άρνηση της παράταξης του να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό ως μήνυμα στην κυβέρνηση, τονίζοντας "δεν έχει απολύτως καμία μα καμία ενέργεια επί του περιφερειακού συμβουλίου η κυβέρνηση, εμείς σχεδιάζουμε, εμείς αποφασίζουμε για το μέλλον μας, καμία απολύτως κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίσει για το τι θα κάνει η περιφέρεια Πελοποννήσου. Και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους’’. report24.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου