7.4.11

Ανέβηκε …. 3 μ. ο βυθός από το σεισμό της Ιαπωνίας !!

Ο βυθός κοντά στο επίκεντρο του σεισμού της 11ης Μαρτίου μετακινήθηκε περίπου 24 μέτρα ανατολικά-νοτιοανατολικά και υψώθηκε κατά περίπου 3 μέτρα, σύμφωνα με έκθεση της ιαπωνικής ακτοφυλακής που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.
Ο μεγέθους 9 βαθμών σεισμός που συγκλόνισε την βορειοανατολική Ιαπωνία "χτύπησε" σε βάθος 24 χιλιομέτρων, δήλωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η μετακίνηση του φλοιού μετρήθηκε σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων από την χερσόνησο Οσίκα στο νομό Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.
Η μετακίνηση του βυθού ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη της ίδιας της χερσονήσου--ανατολικά-νοτιοανατολικά κατά 5,3 μέτρα--σύμφωνα με τη Γεωδιαστημική Αρχή Πληροφόρησης της Ιαπωνίας.
Ένα σημείο περίπου 40 χιλιόμετρα προς την ακτή από το επίκεντρο μετακινήθηκε περίπου 15 μέτρα ανατολικά-νοτιοανατολικά, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo News επικαλούμενο την έκθεση αυτή.
Ο σεισμός, ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ιαπωνία, καθώς και το τσουνάμι που ακολούθησε προκάλεσε το θάνατο, κατά επιβεβαιωμένα στοιχεία, 12.494 ατόμων, αλλά από τις 16:00 (07:00 GMT), σήμερα άλλοι 15.107 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, ανακοίνωσε η Εθνική Αστυνομία της Ιαπωνίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου