7.4.11

Οι μύθοι του Αισώπου ο Λιάπης και τα 175 εκατ.ευρώ !!

Μιχάλης Λιάπης – « Σας αφήνω στην λάσπη σας»!!
Με τον μύθο του Αισώπου που χρησιμοποιούσε και ο θείος του και ιδρυτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν βρισκόταν αυτοεξόριστος στο Παρίσι, επιχειρεί να βάλει τέλος στις φήμες που τον θέλουν κάτοχο του τραπεζικού λογαριασμού των 178 εκατ. ευρώ ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης.
Ο μύθος του Αισώπου, που αποτυπώνει πλήρως τη θέση και του κ. Λιάπη, έτσι όπως την εξέφρασε στο «Έθνος », θα μπορούσε να έχει τον εξής τίτλο: «Αφήνω τα γουρούνια στη λάσπη τους». Σύμφωνα με τον μύθο, ο βασιλιάς των ζώων, το λιοντάρι, περπατούσε στη ζούγκλα και κάποια στιγμή βλέπει τα γουρούνια να κυλιούνται στη λάσπη. «Έλα κι εσύ αν μπορείς» του είπαν.
Τότε το λιοντάρι -σύμφωνα με τον μύθο- απάντησε ότι «σας αφήνω στη λάσπη σας. Μπορείτε να λέτε ότι με κερδίσατε, αλλά εγώ δεν πρόκειται να συναγωνιστώ μαζί σας».
Ο κ. Λιάπης τονίζει επίσης ότι τον λόγο τον έχουν πλέον τα δικαστήρια, όπου προσφεύγει εναντίον των μέσων ενημέρωσης που τον ταύτισαν με τον «γαλάζιο» υπουργό με τον υπέρογκο τραπεζικό λογαριασμό.
Παράλληλα, ανάλογες κινήσεις θα κάνει και το Ίδρυμα Καραμανλή, καθώς, όπως τονίζουν νομικοί του σύμβουλοι, υπήρξαν δημοσιεύματα που ενέπλεκαν το όνομα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.
Καθόλου τυχαία επίσης δεν πρέπει να θεωρείται η δήλωση Λιάπη περί τερατολογιών στις αρχές της εβδομάδας, μιλώντας ως εκπρόσωπος της οικογένειας και αφού προηγουμένως είχε συνεννοηθεί με τον κ. Κ. Καραμανλή αλλά και τον κ. Αχ. Καραμανλή, αφού η υπόθεση ερμηνεύεται από κάποιους και ως προσπάθεια να πληγεί η οικογένεια Καραμανλή στο σύνολό της. Ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής συμφώνησε απολύτως με τη «σκληρή» ανακοίνωση που εξέδωσε ο εξάδελφός του και με την επιλογή για προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου