17.3.11

Απεργίες ,πορείες και βροχή μετέτρεψαν σε κόλαση την Αθήνα !

Το απόλυτο χάος επικράτησε την Πέμπτη, για άλλη μια φορά, στους περισσότερους δρόμους της Αθήνας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας σε μετρό, ηλεκτρικό, τρόλεϊ και τραμ.
Τα μόνα μέσα που κινούνταν κανονικά ήταν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και ο Προαστιακός.
Την κατάσταση επιβάρυνε ακόμα περισσότερο η βροχή, αλλά και οι τέσσερις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης.
Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε πορεία εξωκοινοβουλευτικών αριστερών σχημάτων και φοιτητών. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της συγχώνευσης των σχολείων και υπέρ της διατήρησης του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και του δωρεάν χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης.
Η κυκλοφορία είχε διακοπεί, κατά τη διάρκεια της πορείας, σε Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστημίου, ενώ στο σημείο όπου βρίσκονταν οι συγκεντρωμένοι υπήρχε ισχυρή παρουσία της αστυνομίας.Η πορεία κατέληξε στο Πολυτεχνείο.
Στις 12:00, συμβασιούχοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από την οδό Αθηνάς και κατέληξε στο Σύνταγμα, με ενδιάμεση στάση στο υπουργείο Εσωτερικών στην Σταδίου.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στην Πανεπιστημίου, εργαζόμενοι της ΠΥΡΚΑΛ, ενώ ολοκληρώθηκε και η τρίτη πορεία διαμαρτυρίας, μαθητών και φοιτητών αυτήν τη φορά, ενάντια στη συγχώνευση σχολικών μονάδων. Μαθητές, καθηγητές και μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία και στον Πειραιά.
Η πορεία στην Αθήνα ξεκίνησε στις 12.30 από την πλατεία Κλαυθμώνος.
Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν την Πέμπτη και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ με απόφασή της η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας προχωρά σε αποχή μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.
Οι δικηγόροι όλης της χώρας θα απέχουν διαμαρτυρόμενοι για τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου