31.3.11

Καταργείται η Στρατολογία Καλαμάτας ;

Συγχωνεύσεις Στρατολογικών Γραφείων!!
Στη συγχώνευση-συνένωση των Στρατολογικών Γραφείων της χώρας και στη δημιουργία νέων Στρατολογικών Υπηρεσιών σε κάθε περιφερειακή αυτοδιοίκηση, θα προχωρήσει η αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ εντός του 2011.Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του Υπουργού Εθνικής 'Αμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, με θέμα τη λειτουργία Στρατολογικού Γραφείου στον Πύργο. Όπως αναφέρει ο Υπουργός, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, το Στρατολογικό Γραφείο Πύργου θα συγχωνευθεί με το Στρατολογικό Γραφείο Πάτρας και το Στρατολογικό Γραφείο Μεσολογγίου και θα δημιουργηθεί η νέα Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα, σύμφωνα με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης».
Όπως εκτιμά το Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, η πλήρης μηχανογράφηση των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ιστοσελίδα, ηλεκτρονική αίτηση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κλπ) και η ήδη υπάρχουσα διασύνδεση τους με τα ΚΕΠ, τα οποία θα αναλάβουν τη διαβίβαση όλων των αιτημάτων προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες, θα επιτρέψει στους πολίτες των περιοχών, στις οποίες καταργούνται τα Στρατολογικά Γραφεία, να εξυπηρετούνται ποιοτικά και αποτελεσματικά, χωρίς να είναι αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις νέες Στρατολογικές Υπηρεσίες.
«Το Στρατολογικό Γραφείο του Πύργου λειτουργεί από το 1930, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημόσιας ζωής στην περιοχή και με αυτό συναλλάσσονται 1500 πολίτες κάθε χρόνο», έχει υπογραμμίσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος διατυπώνοντας τη διαφωνία του με την συγχώνευση του Στρατολογικού Γραφείου του Πύργου. Επιπλέον ο βουλευτής εκτιμά ότι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ δεν είναι εκπαιδευμένοι στα θέματα που χειριζόταν μέχρι σήμερα το στρατολογικό γραφείο και είναι πιθανό οι πολίτες να αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Πάτρα για να εξυπηρετηθούν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου