19.3.11

Σαρωτικός... "Καλλικράτης" και στις Εφορίες !

Από 289 σήμερα σ' όλη τη χώρα θα μειωθούν στις 100 το πολύ !!
Επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών και των φόρων υπέρ τρίτων καθώς και κατάργηση εφοριών προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε χθεσινή ομιλία του σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Συλλόγου για τη φορολογία. Σε ότι αφορά τις φοροαπαλλαγές ο υπουργός αναφερόμενος στις περικοπές που έγιναν με τον προηγούμενο φορολογικό νόμο είπε ότι θα υπάρξει και δεύτερο γύρος επανεξέτασης. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι "χρειάζεται να γίνει και το δεύτερο βήμα, που είναι να ξαναδούμε μία- μία τις φοροαπαλλαγές που υπάρχουν, τους φόρους υπέρ τρίτων, που είναι κάτι το οποίο επιβαρύνει και την επιχειρηματική κοινότητα και να καταλήξουμε σε κάτι πιο απλό, πιο διαφανές και δίκαιο".
Από το ίδιο βήμα ο κ Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε σειρά συγχωνεύσεων και κατάργηση δεκάδων εφοριών στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού. Όπως είπε "Θα κλείσουν εφορίες, σας λέω ειλικρινά, δεν θέλω ο πολίτης να πηγαίνει στη ΔΟΥ, σε κανένα κράτος της Ευρώπης δεν έχουμε τόσες πολλές ΔΟΥ", ανέφερε ο υπουργός. "Η χώρα αυτή δεν χρειάζεται 289 Δ.Ο.Υ, να χρειάζεται… 100 το πολύ" πρόσθεσε χαρατκηριστικά.
Αναφερόμενος στη νέα πολιτική φορολογικών ελέγχων έκανε λόγω για μια εντελώς νέα λογική που θα αρχίσει να ισχύει από το αμέσως επόμενο διάστημα, και θα έχει σύγχρονα εργαλεία όπως το Elenxis, τους φορητούς υπολογιστές, και τα αντικειμενικά κριτήρια, και αφετέρου τους μετρήσιμους στόχους που θέτει το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου φωτογραφίζοντας την κατεύθυνση των ελέγχων δήλωσε ότι είναι αδιανόητο στην Ελλάδα να υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες, που δηλώνουν μέσο ετήσιο εισόδημα 11.000 ευρώ όπως οι μηχανικοί και 14.000 ευρώ όπως οι δικηγόροι, όταν το μέσο εισόδημα των μισθωτών είναι πιο υψηλό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου