17.2.11

Η Μεγαλόπολη κάνει …ποδαρικό στο Καρναβάλι !

Σήμερα ξεκινούν οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δήμο Μεγαλόπολης...
Ο Δήμος Μεγαλόπολης γιορτάζει και φέτος για 16η συνεχή χρονιά την Αποκριά.
Το μεγαλύτερο καρναβάλι της περιοχής δεν αλλάζει την παράδοσή του, αλλάζει όμως τη μορφή του.
Στηρίζεται στον εθελοντισμό και την καλή διάθεση των πολιτών του νέου καλλικρατικού Δήμου Μεγαλόπολης και φτιάχνει νέες παραδόσεις...... Κάτοικοι, επαγγελματίες και φορείς της πόλης ενώνουν φέτος της δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το πιο δυναμικό και κεφάτο καρναβάλι των τελευταίων ετών.
1. Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου: 6.30΄μ.μ. Έναρξη αποκριάτικων εκδηλώσεων: Στο ισόγειο του Δημαρχειου της Καρύταινας θα λειτουργήσει εργαστήρι κατασκευής Καρνάβαλου από ανακυκλώσιμα υλικά, για παιδιά 4-12 ετών. Κρατήσεις θέσεων στο τηλ 6976736523
2. Σαββάτο 19 Φεβρουαρίου: 10:00 π.μ-1.00 μ.μ. Στο ισόγειο του Δημαρχείου της Καρύταινας θα λειτουργήσει εργαστήρι αποκριάτικων κατασκευών, για παιδιά 4-14 ετών. Κρατήσεις θέσεων στο τηλ 6976736523
3. Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου: 7.00 μ.μ. Παρωδία γάμου του Τρόικα με την Ελλαδίτσα……
Η ετοιμασία του γαμπρού και της νύφης θα ξεκινήσει στην Καρύταινα, στις 4.00μ.μ.. Στη συνέχεια θα μεταβούν στη Μεγαλόπολη όπου θα γίνει σύντομη περιοδεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία στις 7.00 μ.μ. όπου θα τελεστεί το μυστήριο.
Θα ακολουθήσει η γαμήλια δεξίωση με ζωντανή μουσική από τα Παιδιά της Μεγαλόπολης και πλούσιους μεζέδες και κρασί!
4. Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου: 6.00 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία Λεονταρίου, θα γίνει αναβίωση του πατροπαράδοτου τρόπου παρασκευής παστού χοιρινού, το οποίο στη συνέχεια θα προσφερθεί στους παρευρισκόμενους, μαζί με μακαρόνια, μεζέδες και άφθονο κρασί. Φυσικά με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.
5. Σάββατο 26 Φεβρουαρίου: Στις 7:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μεγαλόπολης, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το σόου «ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ», με guest star την «Πάτι». Παιδιά και νέοι της πόλης μας, παρουσιάζουν τα ταλέντα τους (στο χορό, στο τραγούδι, στην υποκριτική, στα μαγικά κτλ) με αποκριάτικη διάθεση και κέφι.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
6. Κυριακή 27 Φεβρουαρίου: Στις 10.00 π.μ. στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης, οι χαρούμενοι και φιλικοί ινδιάνοι της Καρναβαλούπολης, θα υποδεχθούν τα παιδιά στις σκηνές τους, για να τα παρασύρουν σε τρελές ινδιάνικες περιπέτειες και παιχνίδια, κατασκευές και ιστορίες από τον Ινδιάνο-παππού της φυλής των Μεγαλ(οπολιτ)ών Ινδιάνων.
7. Τετάρτη 2 Μαρτίου: Στις 6.30 μ.μ. στο Γυμναστήριο του Γυμνασίου Μεγαλόπολης, μασκαρευόμαστε και πάμε να γιορτάσουμε την αποκριά στο μεγαλύτερο ΠΑΡΤΙ ΜΑΣΚΕ για όλους τους μικρούς μασκαράδες και τους γονείς τους.
Την έναρξη θα κάνει ο κλόουν με παιχνίδια και μπαλόνια για όλα τα παιδιά.
8. Σάββατο 5 Μαρτίου: Στις 10.00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης, το χωριό των Ινδιάνων- Καρναβαλούπολη θα υποδεχθεί τις ομάδες των σχολείων σε παιχνίδια ευστροφίας, δεξιοτήτων και γνώσεων.
9. Σάββατο 5 Μαρτίου: Στις 8.00 το βράδυ, στην σκεπαστή πλατεία Πολυβίου, θα αναβιώσουμε το αποκριάτικο έθιμο ανάμματος φωτιάς.
Τα μέλη του ΚΑΠΗ, στηρίζοντας για άλλη μια φορά τον εθελοντισμό, με την προσπάθεια που ξεκίνησαν εδώ και 4 χρόνια, θα ξαναστήσουν την κουζίνα τους και θα σερβίρουν παραδοσιακό παστό στο λάδι, ζεστές τηγανίτες με μέλι, κ.α. για να θυμίσουν στους παλιούς ή να γνωρίσουν στους νεότερους τα έθιμα του τόπου μας.
Οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων θα παρουσιάσουν και θα προσφέρουν στους παρευρισκόμενους παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας, φαγητά και γλυκά που θα ετοιμαστούν από τις γυναίκες των κοινοτήτων τους.
Θα διασκεδάσουμε με το παραδοσιακό συγκρότημα του Γιώργου Δημητρόπουλου και της Αγάθης
Το χορό θα ανοίξουν ο «Χορευτικός Όμιλος Μεγαλόπολης» και ο Γυμναστικός Σύλλογος Μεγαλόπολης «Αθλητικός Παλμός».
10. Κυριακή 6 Μαρτίου: Στις 3.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση από άρματα, μασκαράτες, και εκατοντάδες παρέες καρναβαλιστών, κατά μήκος των οδών Κολοκοτρώνη και Παπαναστασίου. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική από «τα παιδιά της Μεγαλόπολης».
Μετά το τέλος της συναυλίας, πομπή καρναβαλιστών με αναμμένες δάδες θα συνοδεύσουν τον Καρνάβαλο στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου θα καεί. Θα ακολουθήσει ρήψη πυροτεχνημάτων.
11. Κυριακή 6 Μαρτίου 7.30μ.μ. στην Κεντρική πλατεία Καρύταινας. Νυχτερινή παρέλαση στα σοκάκια της Καρύταινας, με τη συμμετοχή όλων των επισκεπτών, τραγούδι, ομαδικά παιχνίδια χορός και ξεφάντωμα!!
12. Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου: Στις 11.00 π.μ. Κούλουμα στο Δυρράχι.
Καρναβαλιστές ξεκινούν από τις γειτονιές, περιφέρονται στο χωριό και καταλήγουν στη πλατεία Λίθαρο με τη συνοδεία παραδοσικών οργάνων, γίνεται η αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου και ο καρναβαλιστής παπάς με σκωπτικό χαρακτήρα σχολιάζει τα ευτράπελα της περασμένης χρονιάς. Στη συνέχεια ακολουθεί παραδοσιακό σαρακοστιανό γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες..
Φορέστε τις μάσκες σας και ελάτε να ζήσουμε όλοι μαζί αξέχαστες στιγμές χαράς, διασκέδασης και να στηρίξουμε το πιο πολυποίκιλο Καρναβάλι της Αρκαδίας, το 16ο Καρναβάλι Μεγαλόπολης!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου