12.2.11

Κηδεύτηκε ο Μιλτιάδης Έβερτ !

Σε κλίμα συγκίνησης, πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε το μεσημέρι του Σαββάτου από το Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας τον Μιλτιάδη Έβερτ, έναν πολιτικό που υπήρξε χαμηλών τόνων και κέρδιζε ακόμα και τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Δεν είναι τυχαίο ότι στην τελετή παρέστησαν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσα, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και πολλοί βουλευτές και πρώην βουλευτές από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου.
Παρόντες ήταν επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο προκάτοχός του Νικήτας Κακλαμάνης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος καθώς και πλήθος απλού κόσμου που θέλησε να πει το τελευταίο αντίο στον πολιτικό που συνέδεσε την πολιτική του σταδιοδρομία, μεταξύ πολλών άλλων, με την εθνική συμφιλίωση και την ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Επικήδειους εκφώνησαν ο κ. Σαμαράς, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης. Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την πληθωρική προσωπικότητα του εκλιπόντος και τόνισε ότι ήταν αγωνιστής, ασυμβίβαστος, πολιτικός που «δεν μάσαγε τα λόγια του». Ο κ. Πετσάλνικος στάθηκε στη μακρά κοινοβουλευτική παρουσία του και επισήμανε ότι τον χαρακτήριζαν πάντα η συνέπεια, ο δυναμισμός, η εντιμότητα και το ήθος. Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι ο Μιλτιάδης Έβερτ διεκδίκησε ρόλο καινοτόμο στην πολιτική ζωή του τόπου και συνέβαλε στην αλλαγή του επικοινωνιακού τοπίου με την ίδρυση του δημοτικού ραδιοφώνου «Αθήνα 9,84».
Στεφάνια κατέθεσαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής και πολλοί άλλοι. Ιδιαίτερα συγκινημένες ήταν οι δύο του κόρες, που όλα αυτά τα χρόνια στέκονταν πάντοτε στο πλευρό και βρίσκονταν δίπλα του και στις τελευταίες του στιγμές...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου