25.2.11

Δημήτρης Κουσελάς - Νοσοκομεία στην "τσιμπίδα" του ΣΔΟΕ !!

Σημαντικά στοιχεία για παράνομες οικονομικές συναλλαγές στον τομέα της Υγείας έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ, όπως ενημερώνει, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΛΑΟΣ 'Αδωνη Γεωργιάδη και Αθανάσιου Πλεύρη για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στη διενέργεια διαχειριστικών ελέγχων στα νοσοκομεία. Ο υφυπουργός Οικονομικών, απαντώντας, ενημερώνει τους βουλευτές ότι διενεργήθηκαν από το ΣΔΟΕ εκτεταμένοι έλεγχοι στον τομέα της υγείας, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη, λόγω του μεγάλου όγκου των προς διερεύνηση και αξιολόγηση στοιχείων.
"Από τα μέχρι τώρα ευρήματα των ελέγχων προκύπτουν σημαντικά στοιχεία που αφορούν σε παράνομες οικονομικές συναλλαγές", πληροφορεί τη Βουλή ο κ. Κουσελάς και υπογραμμίζει ότι "στρατηγική επιδίωξη του ΣΔΟΕ αποτελεί η σταδιακή μετατόπιση της ελεγκτικής του δράσης σε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας με μεγάλη παραβατικότητα και σε μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις".
Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα, όπως προσθέτει ο υφυπουργός, το ΣΔΟΕ έχει ενισχυθεί και θεσμικά με τη δυνατότητα άμεσης επιβολής προστίμων και άμεσης αναστολής λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων.
Όπως σπεύδει επίσης να υπενθυμίσει με νόημα ο υφυπουργός, με αφορμή τους διαχειριστικούς ελέγχους στα νοσοκομεία, το ΣΔΟΕ διενεργεί προληπτικούς και προσωρινούς ελέγχους σε κάθε μορφής επιχειρηματική δραστηριότητα, όπου και αν αυτή εκδηλώνεται.
Αντικείμενο δε των ελέγχων αυτών είναι η διαπίστωση της ορθής εφαρμογής των διατάξεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, ως προς την τήρηση των φορολογικών βιβλίων, την έκδοση φορολογικών στοιχείων και την ακριβή απόδοση των αναλογούντων φόρων.
Επιπλέον ο κ. Κουσελάς αναφέρει, στο έγγραφό του, ότι η Διεύθυνση Επιθεώρησης Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και ΔΕΚΟ, διενεργεί διαχειριστικούς-οικονομικούς ελέγχους αλλά και έρευνες στις Δημόσιες Διαχειρίσεις, τους ΟΤΑ και τα Νομικά Πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών, αιτημάτων αρμοδίων φορέων και φυσικών προσώπων.
Ήδη μάλιστα η συγκεκριμένη διεύθυνση εξέδωσε εντολή διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου στο ΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου), η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ενώ εκκρεμεί και η εντολή διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου