5.2.11

Τέλος το δώρο και στον ιδιωτικό τομέα !

Οι συμβάσεις και οι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ της υπουργού Εργασίας, Λ. Κατσέλη, και της τρόικας την Δευτέρα -σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συνάντηση- και από ότι φαίνεται οι εκπρόσωποι είναι αποφασισμένοι να πιέσουν για:
- λήψη επιπρόσθετων μέτρων
- νομοθετικών ρυθμίσεων για την πρακτική εφαρμογή του νέου θεσμού των ειδικών επιχειρησιακών συμφωνιών εργασίας και την προώθηση των συμβάσεων «αλά καρτ» και
-μείωση ετήσιων μισθών για τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις όλης της χώρας σε ποσοστό 10% έως και 30% κατά μέσο όρο.
Μην σας φανεί περίεργο, αν δείτε τις κλαδικές συμβάσεις να αυξάνονται κατακόρυφα από Δευτέρα, αφού οι… εκπρόσωποι, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, έχουν ήδη εκφράσει την δυσαρέσκεια τους για μη εφαρμογή του «νόμου Κατσέλη» και αναμένεται να συζητήσουν νέες ρυθμίσεις για υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα δουν τους μισθούς μειωμένους κατά 15%, κατά μέσο όρο. Δηλαδή, κόβεται ο 13ος και 14ος μισθός.
Πάντως, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, προειδοποίησε την Παρασκευή την κυβέρνηση και την τρόικα να εγκαταλείψουν τέτοιου είδους σκέψεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου