12.2.11

Άγριο κυνηγητό για τον Βασίλη Παλαιοκώστα !!

Μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις που έχουν στηθεί ποτέ στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε εξέλιξη στους ορεινούς όγκους της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Νο 1 καταζητούμενου: του Βασίλη Παλαιοκώστα!
Πάνοπλοι αστυνομικοί με το δάχτυλο στη σκανδάλη έχουν διασκορπιστεί σε δεκάδες μπλόκα που έχουν στηθεί κυρίως στους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους των δύο νομών, τους οποίους γνωρίζει σαν την παλάμη του χεριού του ο «βασιλιάς των ορέων».
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που επικήρυξαν τον Βασίλειο Παλαιοκώστα του Λεωνίδα-Ηλία και της Γεωργίας, με το αστρονομικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, είναι σχεδόν βέβαιοι ότι ο 45χρονος κρύβεται κάπου ανάμεσα στους δύο νόμους, κινείται σε δύσβατα περάσματα και ετοιμάζεται για το επόμενό του «χτύπημα».
Το γεγονός ότι παραλίγο να πέσει στα χέρια των διωκτικών αρχών την περασμένη Δευτέρα, στη Λιβαδειά, όπου τραυματίστηκε από ανταλλαγή πυροβολισμών ένας αστυνομικός, δεν φαίνεται να του άλλαξε τα σχέδια: την οργάνωση και εκτέλεση του επόμενου χτυπήματός του.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αυτό που προβληματίζει τις διωκτικές αρχές και έχει στρέψει την προσοχή όλων κυρίως στην περιοχή της Φθιώτιδας, είναι το γεγονός ότι λίγες μόνο ώρες μετά την αιματηρή καταδίωξη στη Λιβαδειά διαπιστώθηκε ότι «άγνωστοι δράστες» αφαίρεσαν από έκθεση αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Λαμίας, δύο καινούργια επαγγελματικά 4x4 μεγάλου κυβισμού. Το ένα από αυτά βρέθηκε την Τρίτη το βράδυ εγκαταλειμμένο στην περιοχή του Τιρνάβου και αμέσως μπήκε στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για λήψη αποτυπωμάτων. Πριν όμως προλάβουν όλοι καλά-καλά να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς συμβαίνει και αν πίσω από όλα κρύβεται ο φαντομάς, ένα ακόμη περιστατικό στοίχειωσε το μυαλό τους. Τρεις ιδιοκτήτες οχημάτων, ιδίας μάρκας και κυβικών, κατήγγειλαν στις αρχές ότι κάποιοι τους είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι πίσω από αυτά περιστατικά βρίσκεται ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Βασίλη Παλαιοκώστα, που οργώνει την περιοχή και καταφέρνει να γλιστρά κάτω από τη μύτη τους.
Ανεπιβεβαίωτες, πάντως, πληροφορίες θέλουν τον 45χρονο καταζητούμενο να είχε ένα ακόμη τετ-α-τετ με τους διώκτες του μέσα στην πόλη της Στυλίδας. Αστυνομικοί που έκαναν τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας περιπολία είδαν ξαφνικά να πετάγεται μπροστά τους ένα αυτοκίνητο μάρκας Fiat Punto και πίσω του ένα Toyota RAV4 με μεγάλη ταχύτητα. Ο οδηγός αστυνομικός πρόλαβε και ακινητοποίησε το περιπολικό και απέφυγε τη σύγκρουση. Τα δύο αυτοκίνητα έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα προς την εθνική οδό με κατεύθυνση από Στυλίδα προς Λαμία και εξαφανίστηκαν.
Συναγερμός στις φυλακές για αποτροπή αποδράσεων!
Σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα τελευταία 24ωρα οι φυλακές όλης της χώρας, καθώς υπάρχει στην ατμόσφαιρα διάχυτος ο φόβος της απόδρασης στενών συνεργατών τόσο του Βασίλη Παλαιοκώστα όσο και του Αλκέτ Ριτζάι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο στις φυλακές Σταυρακίου, όπου κρατούνται Αλβανοί φίλοι των δύο αντρών, όσο και στα σωφρονιστικά καταστήματα της Πάτρας και του Κορυδαλλού τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα, κυρίως τις μέρες και τις ώρες του επισκεπτηρίου.
Οι αστυνομικές διευθύνσεις βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να αποτρέψουν μια ακόμη κινηματογραφική απόδραση που θα τους έφερνε για μια ακόμη φορά σε δύσκολη θέση. Τα σενάρια της απόδρασης είναι δύο. Το πρώτο κάνει λόγο για φυγή από αέρος, ανάλογη με αυτή που είχε γίνει στον Κορυδαλλό, και το δεύτερο για επίθεση με χειροβομβίδες και όπλα κατά την ώρα του επισκεπτηρίου, ώστε να υπάρξει ο χρόνος και οι συνθήκες για τη διαφυγή συγκεκριμένων ατόμων.
Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι τώρα που ο Βασίλης Παλαιοκώστας επικηρύχθηκε με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, θα χρειαστεί βοήθεια για να τα καταφέρει στον έξω κόσμο. Στις φυλακές Κορυδαλλού κρατείται ο φίλος του, Αλκέτ Ριτζάι, ο οποίος μεταφέρθηκε από τις φυλακές Γρεβενών, προκειμένου να παρουσιαστεί την προσεχή Τετάρτη στα δικαστήρια του Πειραιά και να δικαστεί για την κινηματογραφική απόδραση με το ελικόπτερο που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2006.
Στις φυλακές Ιωαννίνων ο διαβόητος δραπέτης έχει «γνωστούς» που γνωρίζουν καλά την περιοχή, όσο και ο ίδιος. Αλλωστε στην Ηπειρο έχει βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με την αστυνομία, τουλάχιστον δύο φορές. Μία έξω από τα Γιάννινα και μία στην οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, ενώ αρκετές ληστείες τραπεζών στην περιοχή, με τελευταία αυτή σε τράπεζα της Πρέβεζας, φαίνεται ότι φέρουν την υπογραφή του. Και στη Θεσσαλονίκη, όμως, φαίνεται να έχει στενούς δεσμούς με ανθρώπους του υποκόσμου, που τον έχουν βοηθήσει στο παρελθόν στα σχέδιά του. Espresso

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου