23.2.11

Νοσοκομείο Καλαμάτας –Ξεκίνησε η μεταστέγαση του «Ψυχαργώς» !!

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία μεταστέγασης του Προγράμματος «Ψυχαργώς» από το κτίριο της παλιάς Καρδιολογικής κλινικής στο ανακαινισμένο λυόμενο βαρέως τύπου που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου.
Η μεταστέγαση του προγράμματος θεωρήθηκε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου επιβεβλημένη μιας και τα προβλήματα που παρουσίαζε το κτίριο της παλιάς Καρδιολογικής καθιστούσαν αδύνατη την ομαλή λειτουργία του προγράμματος και την αξιοπρεπή διαμονή των δώδεκα (12) φιλοξενουμένων συνανθρώπων μας.
Το τελευταίο διάστημα είχαν ξεκινήσει οι εργασίες ανακαίνισης και επισκευής του λυόμενου βαρέως τύπου που είχε αγοραστεί το 2000 περίπου 100.000.000 δρχ και λειτούργησε ως Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για λιγότερο από ένα χρόνο.
Έκτοτε παρέμενε κλειδωμένο και εγκαταλελειμμένο κυρίως όμως αναξιοποίητο, να εξυπηρετήσει άλλες ανάγκες του Νοσοκομείου. Οι εργασίες επισκευών ολοκληρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες διαμορφώνοντας έτσι ένα αξιοπρεπή και ανθρώπινο χώρο για να φιλοξενήσει το πρόγραμμα «Ψυχαργώς».
Σημειωτέον οι δώδεκα (12) φιλοξενούμενοι του προγράμματος είναι συνάνθρωποί μας που χρήζουν ιατρικής, φαρμακευτικής και γενικότερα καθημερινής φροντίδας.
Με αφορμή τη σημερινή διαδικασία μεταστέγασης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:
« Με λύπη διαπίστωσα από τον πρώτο καιρό της ανάληψης των καθηκόντων μου, κατά την επίσκεψή μου, στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου ότι ένα θαυμάσιο από άποψης κατασκευής λυόμενο βαρέως τύπου παρέμενε αναξιοποίητο και ερειπωμένο μακροχρόνια και ταυτόχρονα στο διπλανό κτίριο της παλαιάς καρδιολογικής κλινικής που παρουσιάζει πολλά προβλήματα υποδομής (υδραυλικά κ.λ.π) να στεγάζονται άνθρωποι και συγκεκριμένα οι φιλοξενούμενοι του Ψυχαργώς. Θεωρήσαμε ως Δ.Σ του Νοσοκομείου επιβεβεβλημένο και χρέος μας να πράξουμε το αυτονόητο. Να επισκευάσουμε δηλαδή τις όποιες φθορές και ζημιές στο λυόμενο και να μεταφερθούν αυτοί οι 12 άνθρωποι εκεί. Να μπορούν να μένουν σε πιο ανθρώπινο περιβάλλον. Δεν πράξαμε τίποτα σπουδαίο. Πράξαμε απλά το αυτονόητο και το ανθρώπινο.»
Ο Διοικητής της ΥΠΠΕ στην Ψυχαργώ !
Την Παρασκευή 25/02/2011 και ώρα 12:30 το μεσημέρι ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Καθηγητής κ.Πάνος Γκούμας θα επισκεφθεί το Πρόγραμμα «Ψυχαργώς» και θα ξεναγηθεί στους νέους χώρους λειτουργίας του, που βρίσκεται στην παλαιά μονάδας τεχνητού νεφρού, στο προαύλιο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου