4.2.11

ΑΝΑΛΓΗΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - Στη φυλακή 72χρονος επαίτης με Αλτσχάιμερ!

Τον έστειλαν από την Αθήνα στις φυλακές Κομοτηνής για να εκτίσει ποινή φυλάκισης ….10 ημερών !
Μια πρωτοφανής γραφειοκρατική αγκύλωση και κοινωνική αναλγησία οδήγησε σε μια απίστευτη περιπέτεια έναν 72χρονο με Αλτσχάιμερ, ο οποίος διαμένει στην Αθήνα.
Συνελήφθη για επαιτεία στο Χαϊδάρι και το δικαστήριο, στο οποίο τον οδήγησαν, τον καταδίκασε σε φυλάκιση 10 ημερών. Κι αντί να κρατηθεί στην Αθήνα σε ένα τμήμα μεταγωγών ή στον Κορυδαλλό, τον έστειλαν να εκτίσει την ποινή των μόλις 10 ημερών, που στην πραγματικότητα είναι 5 μέρες, αφού πρόκειται για άτομο ηλικίας άνω των 65 χρόνων, μαζί με βαρυποινίτες στις φυλακές Κομοτηνής!
Το ακόμη πιο κραυγαλέο, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα το Έθνος, είναι πως όταν ο κυρ Γιώργης έφτασε στην Κομοτηνή, είχε ήδη εκτίσει την ποινή του στον δρόμο (!), καθώς διέσχισε επί μέρες όλη την Ελλάδα με την κλούβα της αστυνομίας, που συγκέντρωνε καταδικασθέντες από διάφορες πόλεις.
Η απόφαση βγήκε στις 26 Ιανουαρίου και ο 72χρονος έπρεπε να πάρει το αποφυλακιστήριό του στις 31 Ιανουαρίου, πλην όμως έφτασε στην Κομοτηνή την... 1η Φεβρουαρίου.
Η διοίκηση των φυλακών για ανθρωπιστικούς λόγους τον κράτησε ένα βράδυ, τον φρόντισε και προχθές τον συνόδευσαν στο ΚΤΕΛ για να πάει στην Αθήνα. Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί εξαντλήθηκε με αυτόν τον τρόπο η αυστηρότητα της Δικαιοσύνης σε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο με σοβαρό πρόβλημα υγείας? newsbeast.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου