17.2.11

29 χρονη Ελληνίδα θύμα βιασμού από Αμερικάνους πεζοναύτες !

Κατέθεσε αγωγή μαζί με 13 ακόμα άτομα θύματα βιασμών εναντίον του Αμερικάνικου Πενταγώνου !
Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι μια 29χρονη Ελληνίδα, η Παναγιώρα Μπερτζίκη, έπεσε θύμα βιασμού από αμερικανούς πεζοναύτες. Η κοπέλα υπηρετούσε τη θητεία της στον αμερικανικό στρατό και κατήγγειλε το περιστατικό, που έγινε το 2006, ωστόσο δεν κατάφερε να τιμωρηθούν οι βιαστές της. Αντιθέτως, υποχρεώθηκε σε πολλές περιπτώσεις να κάνει υπερωρίες μαζί τους και φυσικά να δέχεται τα χλευαστικά σχόλια των ανδρών συναδέλφων της, που την αποκαλούν «ψεύτρα» και «πόρνη».
Η Μπερτζίκη δεν είναι το μόνο θύμα που κατήγγειλε κάτι τέτοιο. Κάτι αντίστοιχο έκαναν άλλες έντεκα γυναίκες που υπηρετούσαν στον αμερικανικό στρατό, ακόμα και δύο... άνδρες. Ωστόσο, τα όσα υποστήριξαν δεν έτυχαν κάποιας σοβαρής εξέτασης από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν. Διαμαρτύρονται μάλιστα ότι όχι απλά δεν υπάρχει καμία τιμωρία για τους στρατιωτικούς, αλλά πολύ συχνά καλούνται να μένουν στους ίδιους ορόφους με τους βιαστές τους.
«Το πρόβλημα του βιασμού στο στρατό είναι κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ο στρατός αντιμετωπίζει αυτό το θέμα» ανέφερε στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» η Παναγιώτα Μπερτζίκη, η οποία ανέδειξε το θέμα. Μάλιστα πρόσφατα, η ελληνοαμερικανίδα μαζί με τα υπόλοιπα 13 θύματα προχώρησαν στην κατάθεση αγωγής εναντίον του αμερικανικού Πενταγώνου για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν.
Η αγωγή στρέφεται εναντίον συγκεκριμένων στρατιωτικών που υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό αλλά και εναντίον των υπουργών Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς και Ντόναλντ Ράμσφελντ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι «δεν κατάφεραν να πάρουν αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των γυναικών στο στράτευμα». Μάλιστα, μετά από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ο Γκέιτς δήλωσε ότι έχει μηδενική ανοχή στις σεξουαλικές επιθέσεις, υπογραμμίζοντας ότι το Πεντάγωνο δαπάνησε δύο εκατομμύρια δολάρια για τέτοιου είδους υποθέσεις. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου προσπάθησε να δικαιολογήσει τα μαζικά κρούσματα, λέγοντας ότι ο βιασμός είναι ένα ευρύτερο φαινόμενο της κοινωνίας που πέρασε στις τάξεις του στρατού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αγωγή περιγράφεται και η καταγγελία μιας άλλης γυναίκας που υποστηρίζει ότι την περίοδο που υπηρετούσε στο Ιράκ, δύο άνδρες συνάδελφοί της όχι μόνο τη βίασαν αλλά κατέγραψαν και την πράξη τους σε βίντεο, το οποίο στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε ολόκληρη την στρατιωτική βάση. Παρά το γεγονός ότι είχε σημάδια σε όλο της το σώμα από την σεξουαλική της κακοποίηση, οι βιαστές δεν είχαν κυρώσεις επειδή ο διοικητής, στον οποίο απευθύνθηκε, έκρινε ότι δεν συμπεριφέρθηκε σαν θύμα βιασμού και δεν... πάλεψε αρκετά για να αποφύγει την μοίρα της...Star.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου