26.1.11

Ζαχάρω …φτού και από την αρχή για τον Χρονόπουλο !

Ο Άρειος Πάγος είπε "όχι" στον Πανταζή Χρονόπουλο
Σήμερα το πρωί ο εισαγγελέας του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, κατά την εκδίκαση της αιτήσεως του Πανταζή Χρονόπουλου για αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου της Πάτρας, πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος.
Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης (από το ιστολόγιο του Μάκη Νοδάρου):
"Ο κ. Χρονόπουλος καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό δύο φορές από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών σε ποινές φυλάκισης οκτώ και δέκα μηνών για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, με τις 1163/28.6.2006 και 125/25.2.2010 δικαστικές αποφάσεις αντίστοιχα.Για την πρώτη απόφαση έκανε προσφυγή στο Αρειο Πάγο ο οποίος με την 1977/2008 απόφασή του την απέρριψε και επικύρωσε την ποινή της φυλάκισης των οχτώ μηνών.
Για την δεύτερη καταδικαστική απόφαση η προσφυγή του συζητήθηκε σήμερα με την απορριπτική πρόταση του εισαγγελέα . Η απόφαση αναμένεται σε δύο περίπου μήνες. Αν το δικαστήριο υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση (θεωρείται σχεδόν βέβαιο) τότε ο κ. Χρονόπουλος με βάση της ισχύουσα νομοθεσία κηρύσσεται έκπτωτος.
Ερωτηθείς από το iliatora.gr για το θέμα, ο Πανταζής Χρονόπουλος δήλωσε: "Tην απόφαση τη βγάζουν οι δικαστές και όχι οι γνωστοί κύκλοι, που ο λαός τους πήρε χαμπαρι και τους έστειλε σπίτι τους. Θα ήθελα να επισημάνω πως ακόμη και αν δεν γίνει τελικά δεκτή η αίτηση αναίρεσης, η αργία δεν ισχύει για τη νέα μου θητεία ως δήμαρχος Ζαχάρως."

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου