28.1.11

Κατασχέσεις – εξπρές για όσους χρωστούν στον ΟΑΕΕ !

Επιταχύνονται οι διαδικασίες επιβολής κυρώσεων σε όσους χρωστούν στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, άμεση προτεραιότητα θα δοθεί στις οφειλές εισφορών που κινδυνεύουν με παραγραφή.
Για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ τα εισπρακτικά όργανα θα συντάσσουν κατάσταση οφειλής και θα τους καλούν σε δέκα μέρες να καταβάλλουν το συνολικό ποσό εισφορών και προσαυξήσεων. Εάν ο οφειλέτης δεν πληρώσει τις οφειλές του τότε οι υπηρεσίες θα συντάσσουν Πράξη Επιβολής Είσπραξης Εισφορών και Τελών και θα τον καλούν να καταβάλει την οφειλή μέσα σε 20 ημέρες. Αν και σε αυτή την περίπτωση ο ασφαλισμένος δεν πληρώσει τότε θα προχωρούν οι διαδικασίες εκτέλεσης πληρωμής με κατάσχεση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων. Οι οφειλέτες θα έχουν δικαίωμα ένστασης εντός τριάντα ημερών από την επόμενη της επίδοσης της πράξης αναγκαστικής πληρωμής.
Σημειώνεται ότι στον ΟΑΕΕ ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν 427.000 ασφαλισμένοι, ενώ το σύνολο των οφειλών εκτιμάται στα 3,6 δισ. ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου