1.1.11

Βολές Πάγκαλου – Μίλησε πάλι για ..κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους !

Να καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης - «Έπεσε έξω το Δημόσιο»
Βολές κατά του «πελατειακού» συστήματος που έχει καθιερωθεί στη χώρα μας εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, κάνοντας ιδιαίτερα αιχμηρά σχόλια για όσους διορίζονταν στο Δημόσιο. «Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.
«Έπεσε έξω το Δημόσιο»…
«Έπεσε έξω το Δημόσιο»…
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο Θ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι «έπεσε έξω το Δημόσιο», προσθέτοντας: «Το 75% των δαπανών του Δημοσίου είναι οι μισθοί και οι συντάξεις. Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις σε υπαλλήλους που προσλαμβάναμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους (…). Μας τρομάζουν η αλήθεια, η αντικειμενικότητα, η αξιοκρατία.
»Να περάσουν οι αξιότεροι στο Δημόσιο, να γίνει και η ζωή όλων μας πιο εύκολη (…). Έχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι θα πει, ας πούμε, 'απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου'; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος», υπογραμμίζει.
Να καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάσσεται υπέρ της πλήρους κατάργησης του σταυρού προτίμησης στις εκλογές, εκτιμώντας πως «αν δεν ξεμπλέξουμε με τον σταυρό προτίμησης, στην ουσία μεταρρύθμιση δεν θα κάνουμε και θα είναι απλώς μία από τα ίδια».
Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος επιμένει στη φράση του «Μαζί φάγαμε τα λεφτά», που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων: «Η φράση μου είναι 'μαζί φάγαμε τα λεφτά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής πελατείας με αθρόους διορισμούς στο Δημόσιο'. Αυτή είναι. Τελεία. Αλλά ορισμένοι δημοσιογράφοι δεν είναι σε θέση ούτε ως την τελεία να πάνε. Στη φράση αυτή επιμένω, κατά λέξη βεβαίως».
Όσον αφορά στις αντιδράσεις του κόσμου για την πολιτική της κυβέρνησης και τα επώδυνα μέτρα που έχει λάβει, ο αντιπρόεδρος απαντά με το ερώτημα αν υπάρχει άλλη πολιτική, ενώ χαρακτηρίζει εφιαλτικό το σενάριο χρεοκοπίας της χώρας.
«Η επιλογή λοιπόν που μερικοί υπερπατριώτες επαγγέλλονται, δηλαδή να γυρίσουμε στη δραχμή και να μην πληρώσουμε τα χρέη μας -και να δηλώσουμε μάλιστα ότι δεν τα πληρώνουμε- διότι δεν δεχόμαστε να υποταχθούμε σε υποδείξεις αυτών που μας δανείζουν, οδηγεί σίγουρα στην οικονομική απομόνωση της χώρας. Με την επιμονή να διεκδικούμε το δικαίωμα εμείς μόνοι σε όλον τον κόσμο να δανειζόμαστε, να ζούμε ανετότερα απ΄ ό,τι μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας και μετά να τρώμε τα λεφτά των ξένων και να μην τα επιστρέφουμε, τότε θα γίνουμε μια Αλβανία χωρίς το κομμουνιστικό καθεστώς».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που παρατηρούνται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, η οποία -κατά την ερώτηση που του απευθύνεται- μοιάζει με «καζάνι που βράζει», ο κ. Πάγκαλος απάντησε: «Τα καζάνια που βράζουν τα έχω δει εγώ να βράζουν 30 χρόνια τώρα. Ο Τύπος δεν αρέσκεται στην ουσία των πραγμάτων, τον ενδιαφέρουν κυρίως οι συγκρούσεις προσώπων, αν είναι δυνατόν στο ίδιο κόμμα».
«Μπορεί να καταψηφίσεις ένα συγκεκριμένο επί μέρους νομοσχέδιο, αν και είσαι κυβερνητικός βουλευτής, αν όμως αμφισβητείς τη βασική πολιτική της κυβέρνησης την οποία υποτίθεται ότι το κόμμα σου στηρίζει, τότε πώς είναι δυνατόν να ανήκεις σε αυτό το κόμμα» διερωτάται.
«Μόνος ουσιαστικός συνομιλητής ο ΛΑ.Ο.Σ.»
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία απουσία σοβαρής επιχειρηματολογίας και αντιπολιτευτικής πρότασης, ενώ εξαπολύει δριμεία επίθεση στο Συνασπισμό και τον Αλέξη Τσίπρα.
«Με την αντιπολίτευση δεν μπορούμε δυστυχώς να έχουμε μια ουσιαστική αντιπαράθεση. Η κυρία Παπαρήγα ονειρεύεται μια Σοβιετική Ένωση (τη συγχωρεμένη). Ο δε Συνασπισμός του κ. Τσίπρα είναι ένα συγκρότημα το οποίο συναναστρέφεται τρομοκρατικές ομάδες και κατά καιρούς δίνει και μαθήματα με περισσή αναίδεια και αμετροέπεια», αναφέρει.
«Ο μόνος ουσιαστικός συνομιλητής μας είναι ο ΛΑΟΣ. Οι μόνοι που κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση. Λυπάμαι που το λέω. Όπως ξέρετε, η αντίθεσή μου με τον ΛΑΟΣ είναι τεράστια, πρέπει όμως να δούμε τα πράγματα όπως είναι», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Τέλος, ερωτώμενος αν θα είναι και πάλι υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής, ο κ. Πάγκαλος απαντά: «Δεν ξέρω αν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Ως τότε το κόμμα θα λειτουργήσει, θα κάνει τις επιλογές του, θα χαράξει γραμμές. Εγώ είμαι 30 χρόνια σε αυτή την εκλογική περιφέρεια, δεν έχω καμία διάθεση να αλλάξω. Δεν είμαι ισόβιος ούτε αναντικατάστατος».
Αντιδράσεις από Κ.Κ.Ε. και ΣΥΝ
«Φαίνεται ότι ο κ. Πάγκαλος έχει αποκτήσει εμμονή. Θεωρεί ότι, συκοφαντώντας τον Συνασπισμό με γραφικότητες, βγαίνει στον αφρό της επικαιρότητας», σχολίασε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δ. Βίτσας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου.
«Τι να απαντήσει κανείς σε επαγγελματίες αντικομμουνιστές;» ήταν το σχόλιο της Γ.Γ. της ΚΕ του Κ.Κ.Ε. Αλέκας Παπαρήγα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου