6.1.11

Οι αρμοδιότητες των αντιδημάρχων στον Δήμο Πύλου –Νέστορος !

Τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων όρισε με απόφαση του ο νέος δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.
Σύμφωνα με αυτή, οι αρμοδιότητες του καθενός είναι οι εξής:
-Βοργιάς Γεώργιος, αντιδήμαρχος Θεμάτων Απασχόλησης και Δημοτικών Ενοτήτων Νέστορος και Παπαφλέσσα: Σχεδιάζει, εισηγείται την εφαρμογή και εφαρμόζει τοπικά προγράμματα δράσης και τοπικές πρωτοβουλίες ή συμμετέχει σε ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες, για την προώθηση και διεύρυνσης της απασχόλησης στην περιοχή του Δήμου. Μεριμνά για την απορρόφηση του εργατικού δυναμικού της περιοχής του Δήμου με την ανάπτυξη συμβουλευτικών δράσεων προς τους ανέργους και την προώθηση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αγορά εργασίας. Μεριμνά για τη δημιουργία και λειτουργία …
μηχανισμών ενημέρωσης των ανέργων για τις ευκαιρίες απασχόλησης στην περιοχή. Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στις Δημοτικές Ενότητες Νέστορος και Παπαφλέσσα, παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στις Δημοτικές Ενότητες Νέστορος και Παπαφλέσσα, μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται σε Νέστορα και Παπαφλέσσα, υπογράφει βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Νέστορος και Παπαφλέσσα, συνεργάζεται με τους προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
-Καρβέλας Παναγιώτης, αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης – Οικονομικών και Δημοτικής Ενότητας Μεθώνης: Αγροτικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Φυσικών Πόρων, Οικονομικών Θεμάτων – Διοικητικών Θεμάτων – Θεμάτων Προγραμματισμού – Ευρωπαϊκών Θεμάτων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αναπληρωτής δημάρχου. Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική Ενότητα Μεθώνης, παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη Μεθώνη, μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη Μεθώνη, υπογράφει βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Μεθώνης. Τέλος, συνεργάζεται με τους προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
-Δαρσακλής Παναγιώτης, αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Δημοτικής Ενότητας Χιλιοχωρίων: Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, υπεύθυνος λειτουργίας Πολεοδομίας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας – Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. – Γ.Π.Σ. και Αναπλάσεων. Αρμόδιος για θέματα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική Ενότητα Χιλιοχωρίων, παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται εκεί, μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού, υπογράφει βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες Χιλιοχωρίων.
-Κοντογόνης Περικλής, αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Συντήρησης Υποδομών και Δημοτικής Ενότητας Πύλου: Συντήρηση δημοτικών και αγροτικών οδών. Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού. Συντήρηση Πρασίνου και Κοινοχρήστων Χώρων. Συντήρηση Οχημάτων και Μηχανημάτων Έργου. Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα Πύλου, συνεργάζεται με τους προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
-Βασιλόπουλος Κωνσταντίνος, αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης:
Εποπτεία για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών Καθαριότητας – Ανακύκλωσης. Υπεύθυνος για την αποκομιδή των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών, τον καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων και τη συντήρηση των οχημάτων καθαριότητας. Υπεύθυνος για την εποπτεία των Κοιμητηρίων.
-Λευτάκη – Αρβανίτη Πελαγία, αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Παιδείας και Δημοτικής Ενότητας Κορώνης: Σχεδιάζει και μεριμνά για την εφαρμογή πολιτικών, προγραμμάτων και δράσεων για την υποστήριξη των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και για τη γενική παιδεία των κατοίκων. Μεριμνά για το σχεδιασμό και την εκτέλεση προγραμμάτων δια βίου μάθησης στο πλαίσιο του αντίστοιχου εθνικού και περιφερειακού προγραμματισμού. Σχεδιάζει, εισηγείται και μεριμνά για την εφαρμογή πολιτικών, προγραμμάτων και δράσεων στον τομέα του πολιτισμού για την προστασία του τοπικού πολιτισμού, την προβολή των πολιτιστικών αγαθών και των πολιτιστικών έργων που παράγονται σε τοπικό επίπεδο. Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη Δημοτική Ενότητα Κορώνης, παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στην Κορώνη, μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στην Κορώνη, υπογράφει βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης, συνεργάζεται με τους προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου