15.1.11

Αυτή είναι η 27χρονη Γερμανίδα που συνελήφθη !

Σε συνέχεια των ερευνών που διεξάγονται για την τρομοκρατία, οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία της Γερμανίδας που συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Αθήνα, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Πρόκειται για την Γερμανίδα υπήκοο Μέιερ Φι Μαρί (Μeyer Fee Marie) του Wolfgang και της Varvara, ετών 27, η οποία συνελήφθη για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η 27χρονη συνελήφθη στο σπίτι της στον Περισσό, στην οδό Κιουταχίας 17.Μάλιστα, η μητέρα της 27χρονης, Μάγκερ Μέγκερ Μπάρμπαρα, στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Ράφ – Κόκκινος Στρατός» μία απ τις πιο σκληρές τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ευρώπη. Η συγκεκριμένη οργάνωση θεωρείται ότι δρούσε σε τρείς ταχύτητες – γενιές, καθώς η δράση της ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 και εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι και σήμερα…. Η Γερμανίδα είναι καθηγήτρια γερμανικών και διέμενε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, αλλά τους τελευταίους επτά μήνες είχε μετακομίσει την Αθήνα. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχει φέρει σε επαφή με οργανώσεις του εξωτερικού, μέλη της Συνομωσίας "Πυρήνων της Φωτιάς".
Σύμφωνα με πληροφορίες η 27χρονη έμενε στο διαμέρισμα στον Περισσό μαζί με έναν άνδρα. Υπάρχει το ενδεχόμενο στην Ελλάδα να βρίσκεται και η μητέρα της, της οποίας όμως τα αδικήματα έχουν παραγραφεί από το 2000.
Δέκα μέρες πριν τις συλλήψεις οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν τους τέσσερις νεαρούς με τους οποίους είχε συναντηθεί η Γερμανίδα στην περιοχή του Θησείου. Πιο συγκεκριμένα η 27χρονη συναντήθηκε με τους δυο συλληφθέντες και στη συνέχεια με τους άλλους δυο. Όλοι μαζί πέρασαν αρκετές ώρες.
Ο συνήγορος της 27χρονης αναφέρει πως η γυναίκα δεν έχει καμιά σχέση με όσα της αποδίδονται, ενώ υποστηρίζει πως δεν εμπλέκεται σε καμία οργάνωση. Παραδέχθηκε δε, πως διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους τέσσερις συλληφθέντες, τους οποίους γνώριζε από τη Θεσσαλονίκη, και όπως είπε είχε βγει για ποτό μαζί τους στην Αθήνα. newsday.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου