13.11.10

Ποια οικονομική κρίση αν έχεις …τέτοιους πελάτες !

Πλήρωσε τσιπουράδικο με πλάκα χρυσού!!! Ο λογαριασμός ήταν μόλις 130 ευρώ!
Πελάτη όχι μόνο της χρονιάς αλλά της δεκαετίας θα ανακηρύξουν ιδιοκτήτης και υπάλληλοι ενός τσιπουράδικου στα Τρίκαλα τον γαλαντόμο άντρα που πλήρωσε με πλάκα χρυσού! Όλα έβαιναν φυσιολογικώς για τη παρέα του παραπάνω πελάτη. Τσίπουρα, μεζέδες, ώσπου ήρθε η ώρα του λογαριασμού.Η λυπητερή έφτασε αναγράφοντας το ποσό των 130 ευρώ. Αυτός που θέλησε να κεράσει μόλις πήρε το χαρτάκι, έβαλε το χέρι του στη τσέπη και αντί για χαρτονομίσματα έβγαλε ένα πλακίδιο χρυσού βάρους 20 γραμμαρίων καθαρότητας 99,9% με στάμπα γνησιότητας της Τράπεζας Ελβετίας.Το εν λόγω πλακίδιο είχε αξία περίπου 800 ευρώ! Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι ο χρυσός πελάτης δεν ζήτησε ρέστα λέγοντας στον αποσβολωμένο σερβιτόρο να κρατήσει τα υπόλοιπα μιας και θα επέστρεφαν ξανά! trikalanews.gr

Πού και πότε θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί !!

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν ξανά στις κάλπες, αφού στις περιφέρειες και τους δήμους που ψηφίζουν δεν εκλέχθηκαν τοπικοί άρχοντες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα ψηφίσει στις 12:00 το μεσημέρι στο 4ο Λύκειο Ιωαννίνων
Μισή ώρα νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Γυμνάσιο της Νέας Ερυθραίας, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θα ψηφίσει την ίδια ώρα στην Πύλο.
Στο 41ο και 42ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας στου Γκύζη θα ψηφίσει η Αλέκα Παπαρήγα, στο 15ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Καρατζαφέρης και στο 27ο Δημοτικό Σχολείο στην Κυψέλη ο Αλέξης Τσίπρας.

Διακινούσαν ηρωίνη μέσα σε....ψηφοδέλτια!

Mέσα σε... ψηφοδέλτια των πρόσφατων εκλογών έκρυβε τις δόσεις ηρωίνης που διακινούσε στους τοξικομανείς «πελάτες» του, ένα ζευγάρι νεαρών που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στη Ρόδο! Όλες οι ποσότητες που βρέθηκαν στην κατοχή τους, ήταν τυλιγμένες με αυτά.Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι ο 34χρονος άνδρας και η 24χρονη φίλη του έκρυβαν ποσότητες ναρκωτικών στο σπίτι τους στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων ουσιών και τις διοχετεύουν στα στέκια χρηστών του νησιού. Άρχισαν να παρακολουθούν διακριτικά το σπίτι τους και, όταν είδαν να βγαίνει ένας 19χρονος, τον υπέβαλαν σε σωματική έρευνα και βρήκαν πάνω του το ψηφοδέλτιο μέσα στο οποίο υπήρχε 0,9 γραμ. ηρωίνης, που ομολόγησε ότι αγόρασε αντί 20 ευρώ από τον 34χρονο. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού όπου βρέθηκαν ακόμη πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες με 12,1 γραμμάρια ηρωίνης, όλες τυλιγμένες σε ψηφοδέλτια, από τα οποία υπήρχε μια ολόκληρη ντάνα έτοιμη να χρησιμοποιηθεί για την συσκευασία ναρκωτικών! Στην κατοχή της 24χρονης βρέθηκαν και 37 ναρκωτικά χάπια, ενώ 220 ευρώ που είχε στην κατοχή του ο 34χρονος κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από τις αγοραπωλησίες ηρωίνη
πηγή:http://www.dete.gr

Διαρρήκτες – ακρίδες στη Ζαχάρω!

Αυτό δεν ήταν πέρασμα διαρρηκτών, αλλά ...ακρίδων! Από τη μια άκρη του Δήμου Ζαχάρως έως την άλλη, πέρασαν και «χτύπησαν» τέσσερις φορές μέσα σε λίγες ώρες, κλέβοντας ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Φαίνεται πως ξεκίνησαν το δρομολόγιο από τον Καϊάφα. Έκαναν «σεφτέ» με μια καφετέρια, αδειάζοντας τα ράφια με τα ποτά. Αφού προφανώς τα «ήπιαν» συνέχισαν σε ευθυμία το δρομολόγιο. Στον Κακόβατο ήταν η επόμενη πρόσφορη στάση. Μπούκαραν από την μπαλκονόπορτα σε σπίτι και ο «λογαριασμός» εδώ ήταν μεγάλος. Πήραν χρυσαφικά αξίας 8.000 ευρώ και σε μετρητά 1.300 ευρώ, ενώ ξάφρισαν και τέσσερα βιβλιάρια καταθέσεων.
Το Γιαννιτσοχώρι βρέθηκε στο δρόμο τους και στο πρώτο σπίτι που συνάντησαν, μπήκαν από το παράθυρο του μπάνιου. Εδώ φαίνεται πως είχαν λιγούρες, γιατί πέρα από τα δύο κινητά τηλέφωνα και τα κοσμήματα αξίας 300 ευρώ («τσέπωσαν» και ένα εικοσάευρω...), πήραν και πέντε κιλά κρέας.
Το Πρασιδάκι φαίνεται πως ήταν η τελευταία στάση στη διαδρομή. Εκεί φόρτωσαν τα πολλά… Μια τηλεόραση plasma, κοσμήματα και πάλι ένα εικοσάευρω… Στο σύνολο 1.500 ευρώ. Τώρα να πεις σε καλή μεριά; Δεν λες...Κατά τα άλλα το αστυνομικό δελτίο είχε ακόμα μια σύλληψη για 1,6 γραμμάριο ηρωίνης, σε περιοχή της Αμαλιάδας, μια διάρρηξη λεωφορείου, όπου πήραν κέρματα και εισιτήρια αξίας 420 ευρώ και μια διάρρηξη σε εργοτάξιο που πήραν ένα χαρτοφύλακα ,με ιδιωτικά και δημόσια έγγραφα, εργαλεία και προξένησαν φθορές ,το κόστος των οποίων φτάνει τις 2.200 ευρώ.
πηγή:http://www.iliatora.gr/

«Νέα Αρχή » για το ….Μητσοτακέικο !!

Μετά από συμβουλές ….κορυφαίων επικοινωνιολόγων !
Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Μπάντμιντον στο Γουδί, η Ντόρα Μπακογιάννη θα διαβάσει την ιδρυτική διακήρυξη του καινούριου πολιτικού φορέα που αποφάσισε να ιδρύσει, και θα καλέσει όσους θα έχουν ανταποκριθεί εκείνη την ημέρα στο κάλεσμά της, να αποτελέσουν τα ιδρυτικά μέλη της κίνησης. Σε τέτοιες περιπτώσεις φυσικά, εκείνο που έχει την ιδιαίτερη σημειολογία του είναι το όνομα που επιλέγεται για το καινούριο κόμμα, καθώς θα το ακολουθεί εφεξής ως «brand name», και εν πολλοίς θα περιγράφει τη φυσιογνωμία του. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του statesmen.gr, πριν από περίπου ένα μήνα, δυο εκ των στενότερων συνεργατών της Ντόρας Μπακογιάννη, οι οποίοι συμπορεύονται επί πολλά χρόνια μαζί της, συναντήθηκαν με γνωστό επικοινωνιολόγο, που στο παρελθόν έχει συνεργασία τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τη Νέα Δημοκρατία, και του ζήτησαν να μετρήσει την απήχηση, και να ετοιμάσει προτάσεις δημιουργικών για το όνομα «Νέα Αρχή». Το «Νέα Αρχή» άλλωστε, χρησιμοποιείται εσχάτως από τη Ντόρα Μπακογιάννη, τόσο στις δημόσιες δηλώσεις της, όσο και στη φρασεολογία των κειμένων με τα οποία, μέσω του διαδικτύου, καλεί τους πολίτες να βρεθούν στις 21 Νοεμβρίου στο Μπάντμιντον. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, επενδύει ακόμη στις έννοιες της «εθνικής συνεννόησης» και της «εθνικής συνεργασίας», ενώ παλαιότερα, συνεργάτες της άφηναν να εννοηθεί ότι το όνομα στο οποίο είχαν καταλήξει ήταν το «Νέα Ελλάδα». Ίδωμεν…

Καλλικράτης στο Δημόσιο

Η σύνταξη «Λευκής Βίβλου» για την αναμόρφωση του κράτους και ο «οδικός χάρτης» για τη μετάβαση στη νέα οργανωτική λειτουργία, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο δράσης.
Την εκκίνηση του «Καλλικράτη στο κράτος» σηματοδοτεί η χρηματοδότηση των έργων που αφορούν την αναδιοργάνωση των δομών και λειτουργιών της κεντρικής δημόσιας διοίκησης, από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» 2007-2013, ύψους 30 εκατ. ευρώ. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε πρόσφατα η γενική γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης κ. Ε. Μπεργελέ, κατ’ εντολήν του υπ.Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση. Το σχέδιο δράσης του υπ. Εσωτερικών για τον «Καλλικράτη στο κράτος» περιλαμβάνει:
* Τη σύνταξη της «Λευκής Βίβλου» για την αναμόρφωση του κράτους όπου θα αποτυπώνονται οι βασικές αρχές και ο στρατηγικός σχεδιασμός των επιτελικών κρατικών δομών. Η «Λευκή Βίβλος» θα περιλαμβάνει και τον «οδικό χάρτη» για τη μετάβαση στη νέα οργανωτική λειτουργία του κράτους. Η «Λευκή Βίβλος» θα παρουσιαστεί σε διεθνές συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
* Την καταγραφή και αξιολόγηση της σημερινής οργανωτικής λειτουργίας των υπουργείων καθώς και των ΝΠΔΔ.
* Τη σύνταξη σχεδίου νόμου για το Επιτελικό Κράτος και το Νέο Μοντέλο Διακυβέρνησης το οποίο θα είναι έτοιμο μέχρι τον Οκτώβριο του 2011.
* Την ανάπτυξη βάσης δεδομένων καθώς και του κατάλληλου λογισμικού που θα συντονίζεται από το υπουργείο Εσωτερικών και θα εξασφαλίζει πρόσβαση εξ αποστάσεως σε όλους τους εξουσιοδοτημένους χρήστες -υπαλλήλους και φορείς- για τις αλλαγές στην κρατική δομή.
* Την καταγραφή της κτιριακής υποδομής των κρατικών υπηρεσιών με στόχο τη σύνταξη μελέτης εφαρμογής για τη δημιουργία «κυβερνητικού πάρκου».
Επιχειρησιακό σχέδιο
* Τη σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου για την υλοποίηση του «Καλλικράτη» στο σύνολο της κρατικής μηχανής με ενιαίο τρόπο. Το επιχειρησιακό σχέδιο θα περιλαμβάνει τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και των ΝΠΔΔ και τα περιγράμματα των νέων θέσεων εργασίας (αρχικά θα συνταχθούν τουλάχιστον 5 περιγράμματα θέσης ανά υπουργείο όπου θα συνυπολογιστούν τα τυπικά και άτυπα προσόντα των εργαζομένων).
* Παράλληλα θα συνταχθεί αναλυτικό σχέδιο εκπαίδευσης και κατάρτισης του προσωπικού. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την οργάνωση της εσωτερικής επικοινωνίας των υπηρεσιών.
Πιο συγκεκριμένα προτείνεται η διοργάνωση ημερίδων και η σύσταση γραφείου υποστήριξης των υπαλλήλων, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εσωτερική επικοινωνία, η δημιουργία forum συζητήσεων των υπαλλήλων και η καθιέρωση δίμηνης επικοινωνίας των υπαλλήλων με την πολιτική ηγεσία για ενημέρωση. Οι μελέτες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του «Καλλικράτη στο κράτος» θα περιγράψουν τη διοικητική ανασυγκρότηση 63 δημόσιων φορέων και θα αναπτύξουν περιγράμματα για 80 θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα. Το σχέδιο θα διαρκέσει 50 μήνες και θα ολοκληρωθεί στις 31-12-2015.

ΕΘΝΟΣ

Μάχη μέχρις εσχάτων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου !

Το σκηνικό θυμίζει …αντάρτικο πόλεων !!
Με πρωτοφανή σφοδρότητα στο προσκήνιο, αλλά- κυρίως - στο παρασκήνιο κορυφώνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στους υποψήφιους περιφερειάρχες Πέτρο Τατούλη και Δημήτρη Δράκο, καθώς πλησιάζει η αυριανή, η πιο μεγάλη μέρα του πολέμου, που θα αναδείξει τον πρώτο αιρετό περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Οι δυο υποψήφιοι και οι μηχανισμοί τους έχουν φουλάρει στο κόκκινο τις μηχανές, με πλήθος άρθρων και μηνυμάτων στον ηλεκτρονικό και τον έντυπο Τύπο, αλλά και τα blogs, με σωρεία ανακοινώσεων ένθεν κακείθεν... Ενώ χαρακτηριστικό της σπουδαιότητας του διακυβεύματος της αναμέτρησης είναι η επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για δεύτερη φορά, σε λιγότερο από μία εβδομάδα, στη Μεσσηνία.Το όλο σκηνικό, θα μπορούσε να ειπωθεί, θυμίζει αντάρτικο πόλεων, αφού ο αγώνας δίνεται πόρτα πόρτα και από σπίτι σε σπίτι. Θάρρος

Πύρινη μπάλα στον ουρανό της Βόρειας Ελλάδας !

Πολλοί μιλούν για "UFO"!
Μία πύρινη μπάλα, που ίσχυσε χθες τον νυχτερινό ουρανό του Νομού Λάρισας και έγινε ορατή στα παράλια, από τη Χαλκίδα μέχρι και τη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με μαρτυρίες, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση.
Η πύρινη σφαίρα, που εικάζεται ότι μπορεί να ήταν και μετεωρίτης, φαινόταν να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα τη γη και να μεγαλώνει, ερχόμενη από την πλευρά της θάλασσας με κατεύθυνση τον Κίσσαβο, κάπου στο τμήμα μεταξύ Μελιβοίας και Καρίτσας, όσον αφορά στα παράλια της Λάρισας. Το γεγονός έγινε έντονα αντιληπτό από πολλούς, οι οποίοι και κατέθεσαν αντικρουόμενες μαρτυρίες, σχετικά με το «που» κατευθυνόταν ή μπορεί να έπεσε. Μάλιστα, στην προσπάθεια αποσαφήνισης του θέματος -γιατί εξετάστηκε και το ενδεχόμενο να επρόκειτο και για φωτοβολίδα S.O.S- έγιναν και θαλάσσιες έρευνες από σκάφη του λιμενικού προς τα βόρεια του νομού, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μέχρις στιγμής πάντως δεν έχει εξακριβωθεί για «τι» ακριβώς επρόκειτο.

Άδεια στους φαντάρους για... οικονομία !!

Μια νέα πρακτική άρχισε να εφαρμόζεται για ορισμένους διοικητές στρατιωτικών μονάδων. Αυξάνουν τις εξόδους, τις διανυκτερεύσεις και τις άδειες μικρής διάρκειας (διήμερες και τριήμερες) των κληρωτών ώστε να εξοικονομηθούν πόροι από τα τρόφιμα, όπως αποκάλυψε στο «Βήμα» στρατιωτική πηγή.
Τώρα, θα πείτε, με τις εξόδους και τις άδειες μειώνεται το λειτουργικό κόστος των Ενόπλων Δυνάμεων; Και όμως μειώνεται, αφού οι εξοδούχοι και οι αδειούχοι δεν θα σιτίζονται στις μονάδες τους και έτσι η δαπάνη για την αγορά τροφίμων, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, θα είναι μικρότερη.
Σύμφωνα με στοιχεία που δίδονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, η Πολιτεία ξοδεύει 3,6 ευρώ την ημέρα για την τροφή του στρατιώτη όταν αυτός βρίσκεται στη μονάδα του. Για τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων το κονδύλι είναι ελαφρώς αυξημένο και ξεπερνά τα 5 ευρώ ημερησίως.
Συνεπώς, η τροφή του κληρωτού στρατιώτη δεν στοιχίζει πολλά χρήματα, πλην όμως η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας επιθυμεί να κάνει οικονομίες μειώνοντας το λειτουργικό κόστος, χωρίς βεβαίως να μειώσει τη μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. «Βγάζοντας» συχνότερα τους στρατιώτες σε εξόδους και σε διανυκτερεύσεις αγοράζει λιγότερες μερίδες και άρα υπάρχει εξοικονόμηση χρημάτων.
Πρόβλημα ωστόσο δεν θα υπήρχε αν το Πεντάγωνο ήταν καλοπληρωτής στους προμηθευτές του. Η οικονομική κρίση, το μνημόνιο και οι αποφάσεις του ΔΝΤ δημιούργησαν, όπως ανέφεραν στο «Βήμα» στρατιωτικές πηγές, αρκετά χρέη στο Πεντάγωνο. Τα λιγότερα τα χρωστάει σε τρόφιμα, αν και υπάρχουν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας στρατιωτικές μο νάδες που χρωστούν ορισμένα χρήματα ακόμη και σε... κρεοπωλεία. Συνολικά το χρέος για τρόφιμα κυμαίνεται στα 4 εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, με την προσθήκη ότι τελευταίως δόθηκε ένα ποσό προς οριστική εξόφληση των προμηθευτών.
Τα περισσότερα χρέη όμως των Ενόπλων Δυνάμεων «κληρονομήθηκαν» από το 2005 και προέρχονται από την αγορά καυσίμων. Δεν είναι τυχαίο ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αγοράστηκαν καύσιμα για κίνηση στρατιωτικών οχημάτων... βερεσέ από τα διυλιστήρια: Συνολικά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς στρατιωτικών, τα χρέη για καύσιμα ανέρχονται στα 200 εκατ. ευρώ, αλλά τελευταίως εξευρέθηκαν πόροι περί τα 100 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για μείωση του χρέους: «Βρήκαμε χρέη για καύσιμαμόλις παραλάβαμε την κυβέρνηση» ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας.
Ελλειμμα- και μάλιστα υπολογίσιμουπάρχει, εδώ και χρόνια, και για τις προμήθειες των στρατιωτικών νοσοκομείων, κυρίως σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, όπου επίσης καταβάλλεται προσπάθεια να μειωθεί: «Στόχος είναι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημανα υπάρξει μεγάλη προσπάθεια, ώστε ένα μεγάλο χρέος των Ενόπλων Δυνάμεων προς τους προμηθευτές τους να μειωθεί στο ελάχιστο» δήλωσε πηγή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
Ετσι με την οικονομική κρίση και τις προσπάθειες που καταβάλλονται να μειωθούν τα χρέη ωφελημένοι εμφανίζονται να είναι οι κληρωτοί (όπου εφαρμόζεται η πρακτική των συχνότερων εξόδων) που δεν θα αναγκάζονται να μένουν πολλές ημέρες στη μονάδα, με την προϋπόθεση όμως ότι δεν μειώνονται οι σκοπιές και γενικά η εργασία εντός της στρατιωτικής μονάδας.

Πλήθος πιστών στην εορτή του Μεσσηνίας Χρυσοστόμου !

Πρώτος έσπευσε να ευχηθεί στο εορτάζοντα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς !!
Aπό όλη την Ελλάδα συνέρευσαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, την Καλαμάτα, προκειμένου να ευχηθούν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου και με την συμμετοχή των Μητροπολιτών Σύρου Δωροθέου, Πειραιώς Σεραφείμ, Ιλίου Αθηναγόρα, Κηφισίας Κυρίλλου και του επιχωρίου και εορτάζοντος Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Επίσκοπος Ανδρούσης Θεόκτιστος.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας ενώ μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος παρέδωσε σε 8 Μεσσήνιους μαθητές, επιτυχόντες στις Γενικές Εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τιμητικές διακρίσεις καθώς και υποτροφίες για την κάλυψη μέρους των ετήσιων εξόδων τους, ύψους 6000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό….
θα χορηγεί η Μητρόπολη ως υποτροφία σε κάθε φοιτητή κατ’ έτος καθόλη τη διάρκεια των σπουδών τους.
Ακολούθως ο κύριος Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους Ιεράρχες, τις Αρχές και τον πιστό λαό που παρέστησαν στα ονομαστήριά του. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ από τον οποίο ζήτησε να συνεχίσει να μιλάει όπως μιλάει για πράγματά που άλλοι δεν τολμούν να μιλούν.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας δέχθηκε τις ευχές των Αρχών και του λαού στο επισκοπικό Μέγαρο. Πρώτος έσπευσε να ευχηθεί στο εορτάζοντα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ο οποίος συνοδευόταν από τον Νομάρχη Μεσσηνίας και υποψήφιο Περιφερειάρχη της ΝΔ, Δημήτριο Δράκο.
Λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη τους επιτυχόντες μαθητές που τίμησε ο Μητροπολίτης.
Μεταξύ άλλων ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη ο Βουλευτής Μεσσηνίας (ΠΑΣΟΚ) Οδυσσέας Βουδούρης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ιερείς, μοναχοί και μοναχές της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.
Λίγο πριν το μεσημέρι στο Μητροπολιτικό Μέγαρο αφίχθη ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος ο οποίος με θέρμη ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.anem.gr

Το παλιό μνημόνιο του 1843 και τι έγινε τότε !!

Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει.
Έχουμε και λέμε:
Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;)
Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Αυτό μήπως;)…..
Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κάτι συμπτώσεις...)
Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του.
Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Πάμε πάλι απ' την αρχή. Σας θυμίζει τίποτα;)
Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει...)
Για να μην πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου.
Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού:
1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.
2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες.
3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.
4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της "δεκάτης", που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή.
5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.
6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.
7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.
8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.
9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.
10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες "εθνικές γαίες" με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.
11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού.
Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες.
Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε "τι πέτυχαν με όλα αυτά;", σας απαντώ: Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλίρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το "Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαριλάου Τρικούπη το 1893.
Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα. http://www.schizas.com/

Ελένη Μενεγάκη: Πήγα σε …μάγισσες και καφετζούδες !

Μου είπαν τον καφέ και τα βρήκαν... όλα !
Την Πέμπτη, η Ελένη Μενεγάκη μέσα από την εκπομπή της αποκάλυψε ότι στο παρελθόν είχε εμπιστευτεί μια «καφετζού» για να της αποκαλύψει το μέλλον. «Ήμουν στη Θεσσαλονίκη, η θεία ή η γιαγιά ενός γνωστού τραγουδιστή μου είχε πει το φλιτζάνι. Τότε ήμουν 20 ή 21 ετών και είχα στεναχωρηθεί πολύ με αυτά που μου είπε, γιατί δεν μου είχε πει τίποτα καλό για το άμεσο χρονικό διάστημα αλλά για τα 30 μου. Όταν είσαι 20 και σου λένε για τα 30 σού φαίνεται πάρα πολύ μακριά. Αυτά που ήθελα να ακούσω, δεν τα άκουσα, δεν μου έκανε τη χάρη. Πάντως, τα βρήκε όλα, μα όλα, τα πάντα». showbiz.com.cy

Ο εραστής σκότωσε τα παιδιά της. 13 χρόνια μετά η ιστορία της Στέλλας που έγινε αδελφή Ιωάννα!

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος !!
Στις 28 Μαΐου του 1997 η ιστορία της 44χρονης Στέλλας Σπυριδάκη συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η ίδια ήταν μία πολύ όμορφη γυναίκα χωρισμένη και διατηρούσε σχέση με τον 30χρονο έμπορο Δημήτρη Κίτσο. Η σχέση από ένα διάστημα και μετά είχε προβλήματα. Οι σκηνές ζηλοτυπίας έκαναν την κατάσταση αφόρητη και ανάγκασαν τη Στέλλα να πει τέλος. Εκείνη την ημέρα ο Δημήτρης της ζήτησε να τη δει κι η Στέλλα του αρνήθηκε. Εκείνος θόλωσε και το βράδυ πήγε σπίτι της αποφασισμένος να σκορπίσει το θάνατο. "Στέλλα η σχέση αυτή θα τελειώσει μόνο με τον θάνατο", είπε και το εννοούσε αφού την πέταξε από το μπαλκόνι του 2ου ορόφου και την πυροβόλησε καθώς έπεφτε. Στη συνέχεια σκότωσε τα παιδιά της και έπειτα τίναξε τα μυαλά του στον αέρα. Η Στέλλα έζησε κι έμαθε στο νοσοκομείο «Eρυθρός Σταυρός» ότι έχασε τα παιδιά της, λίγο πριν κηδευτούν στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης. Πού βρίσκεται η Στέλλα 13 χρόνια μετά και τι την έκανε να γίνει η αδελφή Ιωάννα;
Οι σκέψεις της Στέλλας Σπυριδάκη και η ζωή της 13 χρόνια μετά
Οι τρόποι που αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπος ένα συγκλονιστικό γεγονός που τυχαίνει στη ζωή του, ποικίλουν. Πολλοί άνθρωποι από όλους αυτούς που βρίσκονται σε μοναστήρι, δεν είναι μόνο επειδή θέλησαν να αφιερώσουν την ψυχή τους στον Θεό αλλά κι επειδή ήρθαν τα πάνω κάτω στη ζωή τους μέσα σε μια μέρα. Η λύτρωση κατά την άποψή τους έρχεται μέσα από τον Θεό.
Η αδελφή Ιωάννα πια, μετά το μοναστήρι του Οσίου Μελετίου στην Οινόη, συνεχίζει να κρατάει το βιβλίο της ζωής της, σταθερό στη νέα σελίδα που γύρισε, μέσα από τη μονή της Αγίας Αικατερίνης στη Σαλαμίνα, όπου την εντοπίσαμε. Η αδελφή Ιωάννα για να μπορέσει να κρατηθεί δυνατή μετά από αυτό έπρεπε να νιώθει ότι είναι στο δρόμο του Θεού. Δικός της άνθρωπος περιγράφει πως η ίδια πιστεύει πως κάποιος με αυτή την ιστορία αν δεν ακολουθούσε το δρόμο του Θεού, θα τρελαινόταν. H Στέλλα για να πάρει αυτό τον δρόμο και να γίνει μοναχή, έδωσε κάποιους όρκους που δεν της επιτρέπουν να μιλάει για το παρελθόν. Έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή της αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα παιδιά της δεν είναι μέσα στην ψυχή της. Το όνομά της σε Ιωάννα το άλλαξε επειδή αυτό ήταν το όνομα της κόρης της που όταν την έχασε ήταν 22 χρονών. Η Ιωάννα ήταν αρραβωνιασμένη κι ετοιμαζόταν να παντρευτεί. Ο Λευτέρης, ο γιος της ήταν 18 χρονών.
Οι μαρτυρίες των κοντινών της ανθρώπων
Η συγκλονιστική αυτή ιστορία δεν μπορούσε να αφήσει τους κοντινούς της ανθρώπους ανεπηρέαστους. Η κυρία Σοφία είναι φίλη της αδελφής Ιωάννας και μίλησε στο TLIFE για εκείνη: " Έχει περάσει πάρα πολύς χρόνος από τότε. Την γνωρίζω προσωπικά. Η κυρία αυτή έχει τώρα μονάσει και προσπαθεί να βρει την γαλήνη της και πιστεύω ότι τα έχει καταφέρει. Πρόσφατα την είδα πριν από λίγους μήνες πήγα και την επισκέφθηκα και είναι καλά εκεί που είναι. Προσπαθεί να το ξεχάσει. Ήταν πολύ τραγικό. Ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Μία μάνα σιαμαία με τα παιδιά της, μία πανέμορφη γυναίκα που όταν περνούσε δεν υπήρχε μάτι να μην γυρίσει να την κοιτάξει αλλά γενικά ήταν πολύ καλή και σαν εργοδότρια, γιατί ήταν εργοδότριά μου και γενικά δεν έχω να πω τίποτα κακό για εκείνη. Ήταν ένα γεγονός που συνέβη στην ζωή της και θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε. Δεν είχα καταλάβει τίποτα, ήταν κεραυνός εν αιθρία. Φαινόταν μια χαρά μαζί του. Είχε άλλα προβλήματα προσωπικά που δεν αφορούσαν τον σύντροφό της, είχε περάσει μεγάλες στεναχώριες τις οποίες με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια τις αντιμετώπισε μόνη της με τα παιδιά της. Αλλά ήρθε αυτό το γεγονός. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι κακό και για αυτόν τον άνθρωπο γιατί συγχωρέθηκε, γιατί μπορεί να είχε κι αυτός κάποια δίκια. Ήταν ένας νέος άνθρωπος τρελάθηκε, ερωτεύτηκε τι να πω; Είχε περισσότερες απαιτήσεις από εκείνη, ήθελε κάτι άλλο από αυτήν το οποίο δεν μπορούσε να του το παρέχει κι έτσι ήρθε το κακό. Την ήθελε δικιά του. Εκείνη ήθελε να χωρίσουνε γιατί τελείωσε η σχέση, γιατί τα παιδιά της προφανώς δεν θέλανε την σχέση αυτή. Είναι όλα γνωστά. Η γυναίκα αυτή ήταν ένας πολύ καταπληκτικός άνθρωπος. Αφοσιωμένη στo Θεό. Δεν μπορεί να ξεχάσει με τίποτα αυτό που έγινε μέχρι να κλείσει τα μάτια της. Δεν ξεχνιέται, ο σκοπός της είναι, γι'αυτό άλλωστε έγινε μοναχή, να μπορέσει να πάει κοντά στα παιδιά της. Ήταν κι από πριν άτομο της εκκλησίας. Τον πνευματικό που έχει τώρα τον είχε από πολλά χρόνια πριν γίνει το γεγονός δηλαδή η γυναίκα ήταν της εκκλησίας δεν ήταν καμιά τυχαία. Πίστευε και πιστεύει στον Χριστό. Πιστεύει ότι αν κάνει καλές πράξεις και μείνει κοντά στον Θεό κάποια μέρα θα δει τα παιδιά της. Αυτός είναι ο σκοπός της. Δεν της άξιζε όλο αυτό. Με τίποτα. Η κοπέλα είχε μαγαζί με ρούχα στην γειτονιά μας. Εμένα προσωπικά με έβγαλε από την μιζέρια του σπιτιού μου. Σε ηλικία 23 ετών που είχα ήδη δύο μωρά 4 και 5 χρονών ήρθε μια μέρα στο σπίτι μου με βούτηξε από τα μαλλιά και με πήρε και μου λέει δεν θα ζυμώνεις και δεν θα φτιάχνεις πίτες μόνο σε αυτή τη ζωή. Θα έρθεις και θα δουλέψεις στο μαγαζί μου. Με πήρε και με έβγαλε από την μιζέρια μου. Ήταν υπέρμετρα δυναμική και κούκλα."
H κυρία Μ. η οποία εργάζεται αρκετά κοντά στο μαγαζί που διατηρούσε η αδελφή Ιωάννα, περιγράφει: "Δεν ξέρω πολλά πράγματα. Το ακούσαμε την επόμενη μέρα. Δεν την γνώριζα καθόλου παρ'όλο που είχε μαγαζί εδώ κοντά. Εργαζόμουν και δεν είχα πολλές επαφές. Οι γείτονες φοβούνται να μιλήσουν κι ας έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε. Λένε ότι δεν την ήξεραν ενώ διέθετε κατάστημα ρούχων στην περιοχή."
Ο πατέρας των παιδιών, Πέτρος Σπυριδάκης, δεν χαιρέτισε ποτέ τα παιδιά του αφού είχε φύγει για Αμερική, αφήνοντας πίσω επιταγές και χρέη και νομίζοντας πως αν ερχόταν για την κηδεία θα γινόταν και η σύλληψή του από τις Αρχές.
Η αφορμή για επεισόδιο γνωστής σειράς
Η ματωμένη ιστορία της Στέλλας Σπυριδάκη έγινε επεισόδιο στην 10η εντολή με τον τίτλο ''Σε στενό οικογενειακό κύκλο''. Προβλήθηκε 22 Φεβρουαρίου 2005 με κάποιες σημαντικές παραλλαγές. Η ίδια έχει πληροφορηθεί το γεγονός και είναι κάτι που δεν βρίσκει πως έχει νόημα. Δεν κάνει καλό και στις ψυχές των συγγενών των παιδιών της, που το έχουν παρακολουθήσει.

Τον απήγαγαν και ζητούσαν λύτρα …..200 ευρώ !!

Πακιστανοί απήγαγαν ομοεθνή τους που τους χρωστούσε 200 ευρώ και τον μαχαίρωσαν όταν πήγε να αποδράσει. Δράστες και θύμα συνελήφθησαν και θα απελαθούν από την Ελλάδα.
Όπως προέκυψε δύο Πακιστανοί βρήκαν αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο για να πάρουν πίσω λεφτά που δάνεισαν σε ομοεθνή τους. Απήγαγαν τον 30χρονο και τον κρατούσαν φυλακισμένο για τέσσερις ημέρες, πριν προσπαθήσει να αποδράσει.
Ο 30χρονος επισκέφθηκε το σπίτι τους στη Λιβαδειά και καθώς δεν είχε τα λεφτά τον ξυλοφόρτωσαν και τον κλείδωσαν στο σπίτι τους. Στη συνέχεια τον έβαλαν να τηλεφωνήσει στην οικογένειά του στο Πακιστάν για να του στείλουν τα 200 ευρώ προκειμενου να τον αφήσουν ελεύθερο. Μετά από 4 μέρες ο 30χρονος προσπάθησε να αποδράσει από την ταράτσα, αλλά τον ανακάλυψαν και τον μαχαίρωσαν στο χέρι. Πάνω στη συμπλοκή αυτός ωστόσο ξέφυγε και τους αποκάλυψε στην αστυνομία. Το θύμα αναγνώρισε τους δράστες και τώρα όλοι μαζί κρατούνται στο Α.Τ. Λιβαδειάς προκειμένου να απελαθούν.

Από Δευτέρα ….κλαίμε !

Μάντης κακών το Πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ » που κυκλοφορεί στα Περίπτερα

Συνέντευξη-βιτριόλι για τον Θανάση Λάλα από την πρώην σύζυγό του!...

Γράφει το kourdistoportocali
Ποιος Κικίλιας, ποιος Σγουρός, ποιος Θανάσης;
Ποιος Θανάσης; Μα ο Θανάσης Λάλας!
Αυτή η Κυριακή δεν είναι του Κακλαμάνη, δεν είναι του Καμίνη, δεν είναι του Πανίκα, είναι του Θανάση.
Για πάνω από 45’ η πρώην σύζυγος του Θανάση Λάλα, ηθοποιός Χρύσα Ρώπα, ξερνούσε οργή για τον πρώην σύζυγό της σε... μια συνέντευξη- κόλαση που δημοσιεύεται σε 3 ολόκληρες σελίδες στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» της Κυριακής. Δράστης της συνέντευξης ο φοβερός Φρίξος Δρακοντίδης, ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει όλη την οργή της πληγωμένης πρώην συζύγου.Την εξ-ομολόγησε στη κυριολεξία. Μια ομολογία –δηλητήριο για τον πρώην σύζυγο, δημοσιογράφο και εκδότη
«Εγώ ξέρω ότι είχα 9 σπίτια και τώρα μένω στο ενοίκιο…»,
Η Χρύσα Ρώπα καρφώνει τον Θανάση Λάλα για τα 9 σπίτια τα οποία o πρώην σύζυγος έχει γραμμένα σε off shore.
Σπίτια στην Αναγνωστοπούλου-το αγόρασε από τον Ψυχάρη-, στην Ρηγίλλης, στο Ψυχικό, στο Πόρτο Ράφτη ακόμη και στο Μαιάμι.
«Αυτός έχει 9 σπίτια και σκάφη αναψυχής κι εγώ με τον γιο μου μένουμε στο ενοίκιο. Ο γιος μου, όταν είναι με τον πατέρα του ζει τη μεγάλη ζωή κι όταν επιστρέφει σπίτι έχουμε μόνο φέτα στο ψυγείο…»
Για τη γυμνή φωτογράφιση του Λάλα και των υπολοίπων για το διαφημιστικό της «VETO”, είπε στο Φρίξο: «Ο γιος μου πήγαινε στο σχολείο και άκουγε τα πειράγματα των συμμαθητών του για την εμφάνιση του πατέρα του…»
Για το χωρισμό τους θα πει: “Δεν χωρίσαμε εξαιτίας της Δρούζα, αλλά εξαιτίας μιας δημοσιογράφου του «ΒΗΜΑτος».
Κατηγορεί όμως τη Δρούζα γιατί:» Η Δρούζα δεν μας αφήνει (εμένα και τον γιο μου) να επισκεφθούμε το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη…» Σε κάποιο άλλη σημείο της συνέντευξης θα εξαπολύσει την ατάκα: «Λαμόγιο δεν γεννιέσαι, λαμόγιο γίνεσαι…» Καταπέλτης για τη συμπεριφορά του συζύγου και σε μια ευαίσθητη στιγμή για την ίδια: «Ακόμη κι στη κηδεία της αδελφής μου, ο πρώην άνδρας μου δεν μπήκε στο κόπο να στείλει μια ανθοδέσμη…»
Η Χρύσα Ρώπα, σύμφωνα με πληροφορίες ζητούσε 12.000 διατροφή το μήνα, τελικά κατάφερε να πάρει 1200. Πάντως αυτό το διάστημα συμπρωταγωνιστεί με τον ταλαντούχο (έναν ηθοποιό-έκπληξη) Λευτέρη Λαμπράκη, και την Ελένη Καστάνη στα «Κορίτσια με τα μαύρα». Η αμοιβή της αγγίζει τα 600 ευρώ τη παράσταση. Ο Θανάσης Λάλας από την άλλη προανήγγειλε στο εμπορικό τμήμα το κλείσιμο της «FAQ» για το τέλος του χρόνου.

Εδώ Πολυτεχνείο – 37 χρόνια μετά !!

Ένα αντιφασιστικό ντοκουμέντο που περιγράφει τα γεγονότα αλληλεγγύης, λαϊκής συμμετοχής και ηρωισμού, του αγώνα εναντίον της χουντικής δικτατορίας ...

VISA με τον Μέγα Αλέξανδρο έβγαλαν οι Σκοπιανοί!

Αντιδράσεις στην Ελλάδα !!
Πιστωτική κάρτα Visa, που στην όψη της έχει τον Μέγα Αλέξανδρο, λεπτομέρεια από το κλασικό ψηφιδωτό της Πομπηίας, κυκλοφόρησε η ισχυρή σκοπιανή οργάνωση «United Macedonia Diaspora» που εδρεύει στις ΗΠΑ και έχει καλέσει τους απανταχού Σκοπιανούς να την προμηθευτούν, σύμφωνα με το www.protothema.gr
Το 2008 η ίδια οργάνωση, είχε επιχειρήσει να κυκλοφορήσει πιστωτική κάρτα με τον 16άκτινο Ήλιο της Βεργίνας, την οποία τελικά απέσυρε μετά από αντιδράσεις της ελληνικής ομογένειας και την παρέμβαση των Αμερικανών βουλευτών κ.κ. Μπιλιράκη και Μαλόνεϊ προς την εταιρεία που τις τύπωσε και τις εξέδωσε στις ΗΠΑ.
Σε απάντηση της αναγκαστικής απόσυρσης της κάρτας VISA με τον Ήλιο της Βεργίνας, οι Σκοπιανοί προχώρησαν στην έκδοση της νέας προκλητικής κάρτας VISA με τον Μέγα Αλέξανδρο, εκμεταλλευόμενοι και την πολύπλευρη κρίση στην Ελλάδα.
«Τα έσοδα από την κάρτα Visa, θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των δράσεων της οργάνωσης, που στοχεύουν στην «προώθηση της ενότητας του «μακεδονικού» λαού στα Σκόπια και στις γειτονικές χώρες» αναφέρει στην ιστοσελίδα της η «UMD» καλώντας τους Σκοπιανούς στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό να την προμηθευτούν.
Η «United Macedonia Diaspora», ιδρύθηκε το 2004 και είναι μία από τις πιο ισχυρές σκοπιανές οργανώσεις του εξωτερικού. Η οργάνωση κάνει λόγο ευθέως για ύπαρξη πολυάριθμης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και για μεγάλη «Μακεδονία» που φτάνει μέχρι τον Όλυμπο και την Χαλκιδική.
Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών κ.Δημήτρη Δρούτσα, κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ.Κυριάκος Βελόπουλος, ζητώντας να πληροφορηθεί εάν είναι σε γνώση του, η νέα προκλητική ενέργεια των Σκοπιανών.«Δεν έχουν τέλος οι καθημερινές προκλήσεις και ο άκρατος σκοπιανός σοβινισμός. Μήπως πλέον επιβάλλεται μια «άλλη γραμμή» από τη χώρα μας, απέναντι στην κυβέρνηση Γκρουέφσκι, που έχει ξεπεράσει από καιρό κάθε ανεκτό όριο» διερωτήθηκε μιλώντας στο protothema gr. ο κ.Βελόπουλος.
Το τελευταίο διάστημα η οργάνωση, μαζί με την αντίστοιχη «Macedonian Human Rights Movement International» που εδρεύει στον Καναδά, έχουν ξεκινήσει διεθνή εκστρατεία, κατά της αλλαγής της ονομασίας των Σκοπίων, ζητώντας ευθέως από τα Σκόπια να αποσυρθούν από τις συνομιλίες που διεξάγονται με την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΟΗΕ για εξεύρεση λύσης.
Με καταχωρήσεις στα ΜΜΕ των Σκοπίων, οι οργανώσεις θέτουν ευθέως το ερώτημα στην κυβέρνηση Γκρουέφκσι : «Με ποιο δικαίωμα διαπραγματεύεστε το όνομά μας» ;Αντιδρώντας στη διεθνή κινητοποίηση των Σκοπιανών του εξωτερικού, οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και άλλες ελληνικές ομογενειακές οργανώσεις, έχουν ξεκινήσει συγκέντρωση υπογραφών μέσω διαδικτύου, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να μη συναινέσει στη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια.
«Αντιτιθέμεθα σθεναρά στη χρήση του όρου "Μακεδόνας" από ένα σλαβικό έθνος, βόρεια της Ελλάδας, προς προσδιορισμό των πολιτών του, ενός όρου που αποτελεί μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας εδώ και χιλιάδες χρόνια» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση (περισσότερες πληροφορίες στο www.macedoniaontheweb.eu)
Χέρι – χέρι Σκοπιανοί και Τούρκοι στις ΗΠΑ
Για τους Σκοπιανούς ισχύει απόλυτα το : «φίλος μου ο εχθρός του εχθρού μου». Για το λόγο αυτό σκοπιανό και τουρκικό λόμπυ, εργάζεται … χέρι χέρι στις Η.Π.ΑΣκοπιανοί των ΗΠΑ συμμετέχουν σε πορείες και εκδηλώσεις των Τούρκων και Τουρκοκυπρίων κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, ας αντίδραση στις κινητοποιήσεις της ορογένειας για τη συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου τμήματος της μεγαλονήσου.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της «United Macedonia Diaspora», κ.Metodija Koloski, που πήρε μέρος σε αντι-εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε έξω από την Τουρκική πρεσβεία της Ουάσιγκτον, ως … Τουρκοκύπριος, κρατώντας στα χέρια του πλακάτ που έγραφε : «Ντροπή στους Έλληνες τρομοκράτες που δολοφονούν διπλωμάτες των ΗΠΑ».

Αφού τελείωσε η εκδήλωση, ο ίδιος και οι συνεργάτες τους έγιναν δεκτοί για ένα … «κέρασμα» εντός της τουρκικής πρεσβείας, ενώ δεν παρέλειψαν να φωτογραφηθούν και μπροστά στην προτομή του Κεμάλ Ατατούρκ.Επιστέγασμα της «άριστης» συνεργασίας των Σκοπιανών της «UMD» με τους Τούρκους, ήταν και η βράβευση του κ.Koloski, από το Τουρκικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, για την «προσφορά του υπέρ της προώθησης της τουρκοαμερικανικής και σκοπιανοαμερικανικής φιλίας».
«Ο κ.Koloski δήλωσε στο παρελθόν πως το σκοπιανό λόμπυ των ΗΠΑ χρηματοδοτείται από το αντίστοιχο τουρκικό. Αυτό δεν αποτελεί μυστικό. Κατά καιρούς «καμουφλάρεται» σε Τούρκος, μαζί με άλλους Σκοπιανούς για να φανούν πολλοί όταν κάνουν διαδηλώσεις κατά της Ελλάδας, όπως η συγκεκριμένη έξω από την τουρκική πρεσβεία, που αποκαλύψαμε την απάτη τους» δήλωσε στο protothema gr. ο κ.Νίκος Τανέρης πρόεδρος της ΜΚΟ «Cyprus Action Network of America», που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται έντονα στις Η.Π.Α, κατά της τουρκικής και σκοπιανής προπαγάνδας protothema.gr

Βγάζει τα …Ρόζ και βάζει τα άσπρα η Τζούλια Αλεξανδράτου !

Θα φάμε και …Κουφέτα !
Τι καινούριο μας ετοιμάζει η Τζούλια; Τον γάμο της, σύμφωνα με την Espresso! Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις οκτώ το βράδυ, η Τζούλια θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, επισφραγίζοντας έτσι το love story της με γνωστό και επιτυχημένο επιχειρηματία. Και το όνομα αυτού… Χρήστος Κουτάλας, λέγεται ο γαμπρός ή καλύτερα ο άντρας που έκλεψε την καρδιά της Αλεξανδράτου. Όσο για τον κουμπάρο, σύμφωνα πάλι με την Espresso, θα είναι ο Τίμης Παρίσης, ο οποίος μάλιστα θα σχεδιάσει και θα ράψει το νυφικό της μελλόνυμφης. Για να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει αυτή η κοπέλα…protothema.gr

500 αιτήσεις για μια θέση στο Σώμα Ενεργειακών Επιθεωρητών !!

Περισσότερα από 500 άτομα υπέβαλλαν αίτηση για την κάλυψη των θέσεων των Eνεργειακών Eπιθεωρητών, που θα στελεχώσουν το ειδικό Σώμα Ενεργειακών Επιθεωρητών στην Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ οι αιτήσεις για την απόκτηση της ικανότητας του Eνεργειακού Eπιθεωρητή κτηρίων έχουν ξεπεράσει τις… 6000. Σε ότι αφορά το πρώτο Σώμα, την ΕΕΥΠΕΝ, την Γενική Επιθεώρηση θα στελεχώσουν 15 άτομα, ενώ 55 άτομα- σύμφωνα με το ΦΕΚ- θα συγκροτήσουν τους τομείς Νότιας και Βόρειας Ελλάδας.
Αναφορικά με την περίπτωση των μηχανικών που θα πιστοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν από το νέο τρόπο αδειοδότησης και μεταβίβασης ακινήτων (αντικατάσταση της παλαιάς μελέτης ηλεκτρομηχανολογικών (Η/Μ) εγκαταστάσεων σε μελέτη εξοικονόμησης ενέργειας βάσει του νέου ΚΕΝΑΚ) η αθρόα προσέλευση δείχνει το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στην κατασκευαστική βιομηχανία, αλλά και την στροφή των νέων -κυρίως- επιστημόνων σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την "αειφορία".
Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΚΑ,
καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το Σώμα Ενεργειακών Επιθεωρητών να μπορεί μέχρι το τέλος του έτους να έχει ικανό αριθμό ατόμων, ώστε να μπορέσει η αγορά να λειτουργήσει απρόσκοπτα και οι τράπεζες να είναι σε θέση να εγκρίνουν τα δάνεια του προγράμματος "Εξοικονομώ κατ οίκον".
Αυτό που καταδεικνύει η μαζική προσέλευση των μηχανικών και κυρίως μηχανολόγων και αρχιτεκτόνων στην εξασφάλιση της πιστοποίησης του ενεργειακού επιθεωρητή, ήταν καταγεγραμμένο ήδη από πέρυσι στην ΕΕ, καθώς έρευνα του τμήματος sustainability των βρετανών ορκωτών εκτιμητών (RICS) δείχνει (όπως φαίνεται και στο γράφημα) ότι ο πρώτος λόγος που δραστηριοποιείται κάποιος στον τομέα της πράσινης επιχειρηματικότητας είναι η εξεύρεση εργασίας σε ποσοστό 28% και ακολουθεί με 17% η απαίτηση του πελάτη, 16% το Marketing, 14% λόγοι νομικής συμμόρφωσης, 12% η δημιουργία ενός ανταγωνιστικότερου προϊόντος για την αγορά και τέλος το περιβάλλον με 12% και ηθικοί λόγοι μόλις με 5%.
Ποιοι εφαρμόζουν τι
Τα κτήρια γραφείων πρωταγωνιστούν στην υιοθέτηση / εφαρμογή βιώσιμων λύσεων το τελευταίο τρίμηνο και ακολουθούν τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τα βιομηχανικά κτήρια και τέλος τα εμπορικά καταστήματα. Μάλιστα ανά κατηγορία η εφαρμογή συστημάτων μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης, αγγίζει αντίστοιχα σε ποσοστό το 38%, 22%, 20% και μόνο στα εμπορικά κέντρα υποχωρεί κάτω από το 20%.
Σε επίπεδο χρηστών η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής: εταιρείες παροχής υπηρεσιών 40%, κυβερνητικοί φορείς και media 37%, κατασκευαστικοί όμιλοι 28%, τράπεζες - ασφαλιστικοί οργανισμοί 20%, πετρελαϊκές εταιρείες 18% και εταιρείες μεταποίησης 16%.

Στην Καλαμάτα ο Αντώνης Σαμαράς!

Για στήριξη Δράκου και Δημ.Καφαντάρη !
Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε τις επαφές του στην Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς . Πρωί –πρωί βρέθηκε στο δημαρχείο Καλαμάτας όπου είχε συνάντηση με τον επανεκλεγέντα από την 1η Κυριακή Δήμαρχο Παν. Νίκα και στην συνέχεια θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Σωτήρη Παναγιωτόπουλου. Εν συνεχεία ο Αντώνης Σαμαράς θα κατευθυνθεί στην Γενέτειρα Γή της Πύλου όπου θα ασκήσει και το εκλογικό του δικαίωμα αύριο το πρωί. Στην Πύλο Ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει επαφές με τον μεγάλο «άτυχο » των εκλογών της περασμένης Κυριακής Δημήτρη Καφαντάρη που έφθασε στο εντυπωσιακό ποσοστό των 49.87 % με διαφορά …24 μονάδων από τον δεύτερο Αναστάσιο Τσορώνη αλλά έχασε την εκλογή για ….39 Ψηφοδέλτια .

Οι πνεύμονες του καπνιστή στο πακέτο!

Με αυτήν την εικόνα που σοκάρει θα ήθελε η Οµοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρµάκων να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώµη στις Ηνωµένες Πολιτείες για τους κινδύνους του καπνίσµατος.
Οι πνεύµονες «πριν και µετά» είναι µία από τις προτάσεις της αµερικανικής υπηρεσίας, η οποία κρίνει µάλλον ότι οι προειδοποιήσεις του τύπου «το κάπνισµα βλάπτει σοβαρά την υγεία» είναι αναποτελεσµατικές.
Στις προτάσεις περιλαµβάνονται ακόµη οι εικόνες ενός άνδρα µε µάσκα οξυγόνου στο πρόσωπό του, µιας µητέρας που κρατά αγκαλιά το παιδί της και φυσά καπνό στο πρόσωπό του αλλά κι ενός νεκρού.
Εάν υιοθετηθεί η σκληρή γραµµή της Οµοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρµάκων, ένα πράγµα θα µείνει για να αποδειχθεί: θα συνηθίσουν οι καπνιστές ακόµη και τη θέα των κατεστραµµένων πνευµόνων στο πακέτο των τσιγάρων τους; ΤΑ ΝΕΑ

Η ώρα του διαζυγίου για γνωστό μεγαλοδημοσιογράφο;

Η γυναίκα ανατρέπει το σκηνικό με όσα αποκαλύπτει για τον σύζυγό της με τις off shore, τις γυμνές του εμφανίσεις, τη δημοσιογράφο γκόμενα και...άλλα πολλά. !
Η βόμβα μεγατόνων έσκασε σήμερα το πρωί από την αποκάλυψη του newsbomb.gr. Σύζυγος μεγαλοδημοσιογράφου έκανε... γυαλιά καρφιά το γραφείο του, όταν τον έπιασε στα πράσα με την φίλη του σε τρυφερό τετ α τετ. Το επεισόδιο έγινε πριν περίπου 20ημέρες και το «πανηγύρι» που ακολούθησε μετέτρεψε το γραφείο σε πραγματικό «ρινγκ». Η νεαρή κοπέλα έφυγε τρέχοντας για να σωθεί από τα… νύχια της απατημένης συζύγου, τα οποία είναι και κοφτερά, αλλά στην προσπάθειά της να γλιτώσει αποτέλεσε θέαμα για τους υπόλοιπους εργαζομένους! Η πέτρα του σκανδάλου όμως δεν πτοήθηκε καθόλου απεναντίας την επόμενη ημέρα... κατέφυγε στο πιο κοντινό αστυνομικό τμήμα και έκανε μήνυση στην ανταγωνίστρια σύζυγο! Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του newsbomb.gr, το περιστατικό κατέληξε σε συμβιβασμό με σκοπό να αποφευχθεί ο περαιτέρω διασυρμός.
Αξιοσημείωτη πάντως είναι η αντίδραση της απατημένης συζύγου, γιατί η ιστορία απλώς επαναλαμβάνεται! Δεν είναι η πρώτη, η δεύτερη, η τρίτη… φορά, που ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος-παρουσιαστής, παρεκτρέπεται! Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ακούγονται πάρα πολλά
για τις «αταξίες» του και τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια εδώ και καιρό έχουν πάρει φωτιά! Η εικόνα του ευτυχισμένου παντρεμένου ζευγαριού, λέγεται πως είναι βασισμένη μόνο στο φαίνεσθαι, αφού οι απιστίες του κυρίου είναι συχνές-πυκνές. Το τι γίνεται στην πραγματικότητα το έχουν αφήσει στο σκοτάδι, ή έτσι θέλουν να ελπίζουν, όσο για την επώνυμη σύζυγό του, κάνει τα στραβά μάτια μη θέλοντας να χαλάσει όλο αυτό που προσπαθούσε τόσα χρόνια να χτίσει.
Βέβαια, η κυρία του κυρίου, σύμφωνα πάντα με όσα ακούγονται, έχει φροντίσει να κρατήσει αποδεικτικά στοιχεία, από προηγούμενες απιστίες, για να τον έχει στο χέρι και να μην μπορεί να την αφήσει ο σύζυγος, όποτε εκείνος το επιθυμεί ή αν κάποια στιγμή μια παρασπονδία του εξελιχθεί σε φλογερό έρωτα! Γιατί όπως είπαμε η εικόνα είναι εκείνη που μετράει…! Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά γιατί οι μάρτυρες αυτού του θλιβερού περιστατικού ήταν πολλοί και μπορεί ο μεγαλοδημοσιογράφος να πρόλαβε τον ολοκληρωτικό διασυρμό, αποσύροντας η πέτρα του σκανδάλου τη μήνυση αλλά το κακό πήρε έκταση. Μήπως λοιπόν η τελευταία παρασπονδία του άτακτου συζύγου θα είναι και η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι ακόμα και για την ανεκτική, στην προσωπική της ζωή τουλάχιστον, επώνυμη σύζυγό του; Μήπως τώρα τα πράγματα έφτασαν στα άκρα και η ιδέα του διαζυγίου δεν είναι και τόσο μακριά; Οι απαντήσεις θα δοθούν και θα φανούν σύντομα! gossip-tv

Στη Μεσσηνία η Φώφη Γεννηματά

Με προορισμό την …Πύλο !
Η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά, θα βρίσκεται σήμερα) στην Καλαμάτα. Από τις 10:30 έως τις 11:30 το πρωί θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη και την κεντρική πλατεία της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Πεταλίδι, όπου θα βρίσκεται στις 12:00 το μεσημέρι. Ακολούθως θα περάσει από το Βλαχόπουλο και στη 01:15 θα φθάσει στη Χώρα. Από κει θα μεταβεί στην Πύλο στις 02:00 μετά το μεσημέρι. Αργότερα θα αναχωρήσει για την Αθήνα

Μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά: Ψηφίστε ελπίδα!!

Μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά προς τον Ελληνικό λαό για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής !!
Ο δεύτερος γύρος των εκλογών είναι η κορυφαία πολιτική στιγμή αυτής της αναμέτρησης.
Αυτές οι εκλογές, από την αρχή, πολιτικές ήταν, πολιτικές παραμένουν και τώρα γίνονται ακόμα πιο πολιτικές.
Επιβεβαιώθηκε πλέον ότι το Μνημόνιο ήταν λάθος. Οικονομικά δεν απέδωσε και κοινωνικά αδίκησε. Όλα τα μεγέθη ξέφυγαν από κάθε έλεγχο. Παρά τις πρωτοφανείς θυσίες που επέβαλε η κυβέρνηση, δεν κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα παρά ελάχιστα…
Και τώρα ετοιμάζουν και νέα έκτακτα μέτρα. Που επίσης δεν θα αποδώσουν. Αλλά θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά.
Το αντέχει η κοινωνία; Σίγουρα δεν το αντέχει…
Το αντέχει η Οικονομία; Σίγουρα όχι.
Τώρα, λοιπόν, το ψηφοδέλτιο «κύριε Παπανδρέου, αλλάξτε πορεία» πρέπει να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο από τις κάλπες!
Γιατί τι θέλουμε;….
Περιφερειάρχες που θα μεταφέρουν την πίεση του Μνημονίου στους πολίτες;
Ή περιφερειάρχες που θα μεταφέρουν την πίεση των πολιτών στην κυβέρνηση;
Η ψήφος που εμείς ζητάμε, ήταν εξ αρχής – και τώρα είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά – ψήφος Ελπίδας.
Υπάρχει άλλος δρόμος: Διέξοδος από την κρίση με Ανάπτυξη. Όχι με ασφυξία…
Εμείς δεν σας υποσχόμαστε «λαγούς με πετραχήλια»…
Σας υποσχόμαστε να απαλλαγούμε από τους όρους του Μνημονίου μιαν ώρα αρχύτερα. Να δημιουργήσουμε ανάκαμψη, να καταπολεμήσουμε την ανεργία και τα λουκέτα. Να προχωρήσουμε σε αλλαγές διαρθρωτικές και να κλείσουμε τη μαύρη τρύπα του ελλείμματος, χωρίς όμως, να διαλύσουμε την Ελλάδα.
Έχετε μεθαύριο την ευκαιρία να στείλετε, από παντού, ένα μήνυμα ηχηρό. Που δεν θα μπορέσουν και πάλι να το αγνοήσουν. Που δεν θα κάνουν ότι δεν το άκουσαν.
Στείλτε το! Μην το κάνετε για οποιοδήποτε κόμμα. Κάντε το για τη χώρα, κάντε το για τα παιδιά σας.
Τώρα πια οι εκβιασμοί έχουν καταρρεύσει.
Ψηφίστε Ελπίδα!

«Καμπανάκι» για μπλακ άουτ στο Ίντερνετ !!

Ο «πατέρας» του Διαδικτύου προειδοποιεί ότι έρχονται «χρόνια αστάθειας» !
Αβέβαιο και ταραχώδες προβλέπεται το μέλλον του Διαδικτύου, καθώς οι διαθέσιμες διευθύνσεις «στερεύουν» και ο Παγκόσμιος Ιστός κινδυνεύει με «μπλακ άουτ».
Ο αποκαλούμενος «πατέρας» του Διαδικτύου, Βιντ Σερφ, προειδοποίησε ότι έρχονται «χρόνια διαδικτυακής αστάθειας», κάνοντας λόγο για μια από τις «πιο ταραχώδεις περιόδους» από τη δημιουργία του Ίντερνετ το 1982. Ο Σερφ κάλεσε τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και την ακαδημαϊκή κοινότητα να υιοθετήσουν το συντομότερο δυνατό το νέο πρωτόκολλο διευθύνσεων IPv6 (Internet Protocol Version 6), που αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα.
«Αυτό πρέπει να συμβεί, αλλιώς το Ίντερνετ θα σταματήσει να μεγαλώνει ή δεν θα είναι ικανό να μεγαλώσει άλλο», προειδοποίησε.
«Ξεμένουμε από διευθύνσεις»
Το Ίντερνετ έφτασε στο σημερινό του μέγεθος χρησιμοποιώντας την έκδοση 4 του συστήματος διευθυνσιοδότησης (IPv4), η οποία χωράει περίπου 4,3 δισεκατομμύρια διευθύνσεις.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το «απόθεμα» διευθύνσεων IP θα εξαντληθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2012, δηλαδή σε περίπου 14 μήνες από σήμερα.
«Θα ξεμείνουμε από διευθύνσεις, ιδίως τώρα που αποκτούμε όλο και περισσότερες συσκευές με πρόσβαση στο Ίντερνετ, όπως τα κινητά τηλέφωνα. Το IPv6 θα είναι κρίσιμο για το μέλλον του Ίντερνετ», σημείωσε ο Σερφ.
Τι είναι οι διευθύνσεις IP…..
Η διεύθυνση IP (Internet Protocol address), είναι ένας μοναδικός αριθμός που χρησιμοποιείται από κάθε υπολογιστή, ιστοσελίδα ή συσκευή που παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Το IPv6 είναι ένα σύστημα διευθυνσιοδότησης με πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα – εκτιμάται ότι θα προσφέρει τρισεκατομμύρια διευθύνσεις. Ωστόσο, η χρήση του δεν έχει μέχρι σήμερα διαδοθεί.
«Κοντόφθαλμη» η πολιτική των επιχειρήσεων
Ο Βιντ Σερφ επέκρινε τις επιχειρήσεις παγκόσμιας εμβέλειας, χαρακτηρίζοντας «κοντόφθαλμη» την πολιτική που ακολουθούν στο θέμα, καθώς δεν έχουν ακόμη μεριμνήσει για τη μετάβαση στο IPv6.
«Η επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να καταλάβει ότι πρόκειται για μια υποδομή στην οποία βασίζεται. Πρέπει, λοιπόν, να αλλάξει στάση, αν θέλει να συνεχίσει να μεγαλώνει».
Προβλήματα κατά τη μετάβαση
Σύμφωνα με τον «πατέρα» του Ίντερνετ, αναμένεται να σημειωθούν προβλήματα κατά τη μετάβαση, καθώς τα δύο συστήματα δεν είναι συμβατά. «Οι συνδέσεις Διαδικτύου μπορεί να καταστούν αναξιόπιστες και η πρόσβαση στους ιστότοπους και τις υπηρεσίες θα γίνει πολύ δύσκολη».
Ο Σερφ, που διετέλεσε αντιπρόεδρος της Google, προώθησε την υιοθέτηση ενός «ανοικτού» Διαδικτύου που θα προάγει την καινοτομία, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί το «κλειδί» για την ανάπτυξή του Ίντερνετ.
«Το άνοιγμα του Διαδικτύου έχει σπρώξει την επιτυχία του. Προσφέρει μια πλατφόρμα λογισμικού που μπορεί κανείς να χτίσει πάνω της και να κάνει τις υπηρεσίες του Ίντερνετ διαθέσιμες σε οποιονδήποτε χρήστη σε ολόκληρο τον κόσμο».
Χάι-τεκ κελάρι!
Ο Σερφ αποκάλυψε ότι έχει ήδη εγκαταστήσει στο σπίτι του ένα δίκτυο IPv6, το οποίο αποτελείται από αισθητήρες που μετρούν τις εκπομπές φωτός και θέρμανσης.
Το εφαρμόζει ήδη στο κελάρι κρασιών που έχει στο υπόγειο του σπιτιού του. Όταν η θερμοκρασία αυξάνεται πάνω από 16 βαθμούς Κελσίου, το σύστημα στέλνει αυτόματα μια ειδοποίηση. Ο Σερφ προέβλεψε ότι λειτουργίες όπως αυτή θα χρησιμοποιούνται ευρέως στα σπίτια τα επόμενα χρόνια.
Ποιος είναι ο Σερφ
Ο 67χρονος Βιντ Σερφ ήταν ο εμπνευστής του στρατιωτικού ηλεκτρονικού δικτύου των Ηνωμένων Πολιτειών, Arpanet, που αποτέλεσε τον «πρόδρομο» του Διαδικτύου. Επίσης, δημιούργησε, μαζί με έναν συμφοιτητή του, το πρωτόκολλο επικοινωνίας TCP/ΙΡ, στο οποίο στηρίχθηκε η εξάπλωση του Διαδικτύου. ΤΑ ΝΕΑ

12.11.10

Εφιαλτικό σενάριο της NASA: Ηλιακή καταιγίδα θα νεκρώσει τη Γη !

Οι ειδικοί της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ ερεύνησαν αυτό το σενάριο καταστροφής, με χρηματοδότηση από τη ΝΑΣΑ, και λένε πως ο εφιάλτης μπορεί να γίνει πραγματικότητα !!
Μεσάνυχτα της 22ης Σεπτεμβρίου του 2012. Ο ουρανός πάνω από το Μανχάταν φωτίζεται από ένα περίεργο φως. Δευτερόλεπτα αργότερα τα φώτα χαμηλώνουν και τρεμοσβήνουν. Ξαφνικά όμως και για μια στιγμή μόνο το φως γίνεται εκτυφλωτικό. Κι αμέσως μετά, το απόλυτο σκοτάδι. Σε ενάμισι λεπτό ολόκληρες οι ανατολικές ΗΠΑ είναι σκοτεινές.
Ενα χρόνο αργότερα εκατομμύρια Αμερικανοί είναι νεκροί και οι δομές έχουν κουρελιαστεί. Η Παγκόσμια Τράπεζα κηρύσσει τις ΗΠΑ αναπτυσσόμενο κράτος. Ευρώπη, σκανδιναβικές χώρες, Κίνα και Ιαπωνία αγωνίζονται να συνέλθουν από μια παρόμοια κατάσταση που προκάλεσε μια σφοδρή κοσμική καταιγίδα, η οποία σημειώθηκε 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα από την επιφάνεια του ήλιου. Ακούγεται γελοίο. Σίγουρα ο ήλιος δεν θα μπορούσε να προκαλέσει μια τόσο μεγάλη καταστροφή στη Γη. Ή μήπως θα μπορούσε;
Οι ειδικοί της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ ερεύνησαν αυτό το σενάριο καταστροφής, με χρηματοδότηση από τη ΝΑΣΑ, και λένε πως ο εφιάλτης μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Τη ζημιά θα κάνουν σφαίρες πλάσματος που θα εκτοξευτούν από τον ήλιο και θα διαλύσουν κάθε ενεργειακή υποδομή της Γης, με καταστροφικά αποτελέσματα.
«Είμαστε όλο και πιο κοντά κι όλο και πιο ξεκάθαρα στο χείλος μιας πιθανής καταστροφής» λέει ο Ντάνιελ Μπέικερ, ειδικός
σε θέματα καιρού στο Διάστημα. Δύσκολα συλλαμβάνει ο ανθρώπινος νους την πιθανότητα ο ήλιος να καταστρέψει ένα μεγάλο κομμάτι της ανθρώπινης προόδου. Κι όμως μπορεί να συμβεί, αν μια μεγάλη ποσότητα ηλιακού πλάσματος μεταφερθεί από τους ηλιακούς ανέμους και πλήξει το μαγνητικό πεδίο της Γης. Αλλωστε κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί, πριν από είκοσι χρόνια. Η ηλιακή καταιγίδα επηρέασε το γήινο μαγνητικό πεδίο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί δραματικά η τάση του ρεύματος και κυριολεκτικά να λιώσουν τα δίκτυα διανομής στο Κεμπέκ του Καναδά.
Μόνο που αν αυτή τη φορά η καταιγίδα πλάσματος είναι ισχυρή, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ χειρότερα. Η καταστροφή των δικτύων διανομής ρεύματος θα φτάσει μέχρι τους σταθμούς παραγωγής. Ετσι ο πλανήτης θα βυθιστεί στο σκοτάδι. Λίγο αργότερα δεν θα υπάρχει ούτε τρεχούμενο νερό, καθώς η άντλησή του από τις δεξαμενές απαιτεί ρεύμα, όπως ρεύμα απαιτεί και η άνοδός του μέχρι τους ψηλούς ορόφους κτιρίων. Θα διακοπούν επίσης οι συγκοινωνίες -μετρό και τρένο- ενώ σύντομα θα αδειάσει και η αγορά από αγαθά, καθώς τα φορτηγά μεταφορών δεν θα έχουν βενζίνη για να κινηθούν. Και οι αντλίες στα πρατήρια λειτουργούν με ρεύμα.
Ακόμα και οι γεννήτριες πολύ λίγο θα βοηθήσουν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα νοσοκομεία θα έχουν επάρκεια ενέργειας το πολύ για τρία εικοσιτετράωρα. Ακόμα και στις χώρες όπου υπάρχουν αποθέματα σε ενέργεια, αυτά θα τελειώσουν πολύ γρήγορα, ενώ η αποκατάσταση των δικτύων ηλεκτροδότησης μπορεί να απαιτήσει ώς και ένα χρόνο συνεχούς εργασίας.
Ακόμα και τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας με λιγνίτη, για παράδειγμα, θα δουλέψουν μέχρις ότου τελειώσει ο λιγνίτης. Στη συνέχεια δεν θα υπάρχουν φορτηγά για να τον μεταφέρουν από τα σημεία εξόρυξης. Ούτε τα πυρηνικά εργοστάσια θα έχουν καλύτερη τύχη, καθώς οι αντιδραστήρες είναι προγραμματισμένοι να κλείνουν όταν παρουσιαστεί έλλειψη ενέργειας και δεν επανέρχονται σε λειτουργία, παρά μόνον όταν έχουν ξανά ρεύμα.
Χωρίς ενέργεια για θέρμανση, ψύξη και πάγωμα τροφίμων ο κόσμος θ’ αρχίσει να πεθαίνει μέσα σε λίγες ημέρες. Πρώτοι απ’ όλους κινδυνεύουν εκείνοι που η ζωή τους βασίζεται στη χορήγηση θεραπείας. Τα εργοστάσια φαρμάκων δεν θα λειτουργούν, οπότε θα υπάρξουν ελλείψεις ακόμα και σε φάρμακα, όπως τα παυσίπονα ή η ινσουλίνη.
Οσο για το κόστος από τις καταστροφές, αποτιμάται από τους ερευνητές στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια κι αυτά μόνο για τον πρώτο χρόνο μετά την καταστροφή. Σε ό,τι αφορά την ανάκαμψη της Γης, θα απαιτηθεί χρόνος τεσσάρων ώς δέκα ετών και πάλι υπάρχουν ερωτήματα για την πλήρη ανάκαμψη.
Να σημειωθεί εδώ ότι επιστήμονες που δεν μετείχαν στην έρευνα, αλλά γνωρίζουν καλά το αντικείμενο, σχολίασαν την έκθεση λέγοντας ότι όλα όσα αναφέρει δεν είναι ένα τρομοκρατικό σενάριο με στόχο να φοβίσει τον κόσμο, αλλά με στόχο να πείσει τις κυβερνήσεις των χωρών που απειλούνται να λάβουν προληπτικά μέτρα και να εκπονήσουν σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης.

Συνελήφθη Αλβανός για κλοπή μισού τόνου ελαιόκαρπου !!

Μισό τόνο ελαιόκαρπο έκλεψαν δύο αλλοδαποί από αγρόκτημα στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη 36χρονου Αλβανού, ο οποίος μετέφερε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του ποσότητα ελαιοκάρπου περίπου 350 κιλών.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο συλληφθείς μαζί με 25χρονο συμπατριώτη του που αναζητείται, είχαν κρύψει σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη μισό τόνο ελαιόκαρπο, που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από δύο αγροκτήματα.
Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.Οι ποσότητες ελαιοκάρπου κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η Ομιλία του Δημήτρη Σωτηρόπουλου στους Γαργαλιάνους !

«Αγαπητοί μου συνδημότες,
Βρισκόμαστε στο τέλος της εκλογικής αναμέτρησης που θα κρίνει το μέλλον του νέου δήμου Τριφυλίας και την πορεία του νέου θεσμού. Που θα καθορίσει το μέλλον των παιδιών μας και τη θέση των τόπων μας στο νέο διοικητικό περιβάλλον.
Πολλά ειπώθηκαν σ`αυτή την πορεία.
Προσπάθησα να διατυπώσω, εγώ και οι συνεργάτες μου, αυτοδιοικητικό λόγο και προτάσεις για τον τόπο μας, γιατί άνθρωπος της αυτοδιοίκησης είμαι.
Δεν άκουσα, δεν ακούσαμε αντίπαλη πρόταση.
Άκουσα και ακούσαμε κομματικό λόγο και λόγο διαμαρτυρίας.
Άκουσα και ακούσαμε το ηχηρό μήνυμα της αποχής από τις εκλογές. Καλούμαστε όμως την Κυριακή να αποφασίσουμε ποιος υποψήφιος, ποιος συνδυασμός, μπορεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τους τόπους μας.
Ποιος έχει άποψη, πρόταση, εμπειρία, όραμα για τον τόπο μας.
Ποιος έχει ικανότητες σύνθεσης των όποιων επιμέρους αντιθέσων.
Ποιός ζει και γνωρίζει τα προβλήματα της Τριφυλίας.
Ποιός με λίγα λόγια μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια το νέο δήμο Τριφυλίας.
Μας είδατε. Μας ακούσατε. Αποφασίστε.
Είναι η ώρα της ευθύνης.
Είναι η ώρα των πολιτών.
Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας!»

«Φίλες και φίλοι των Γαργαλιάνων,
Πολίτες της Τριφυλίας,
Η αναμέτρηση αυτή έχει αποκλειστικά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα. Κρίνονται οι προτάσεις και συγκρίνονται τα πρόσωπα.
Δεν ψηφίζουμε ούτε για το εθνικό, ούτε για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Ψηφίζουμε για τον τόπο μας, για τα χωριά, για την καθημερινότητα και την προοπτική του νέου Δήμου μας.
Mε τη δική σας εντολή, οι συνεργάτες μου κι εγώ, δεσμευόμαστε να κάνουμε τις πόλεις και τα χωριά μας πιο όμορφα και πιο ανθρώπινα.
Να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής σε αυτά και στο νέο Δήμο μας συνολικά.
Να διασφαλίσουμε σοβαρή και μάχιμη εκπροσώπηση του Δήμου μας, σε κάθε επίπεδο εξουσίας.
Να κάνουμε το νέο Δήμο Τριφυλίας δυνατό και τους Τριφύλιους πιο υπερήφανους.
Να εργαστούμε αθόρυβα, σκληρά, μεθοδικά.
Να αναζητούμε συναινέσεις και κοινούς τόπους παντού.
Ζητάμε, έξω από κομματικές ή άλλες περιχαρακώσεις να διαμορφώσουμε τον κοινό μας βηματισμό.
Να μην αφήσουμε το νέο περιβάλλον να μας βάλει στο περιθώριο.
Να κερδίσουμε όλοι μαζί το στοίχημα του πολιτισμού, της αξιοπιστίας, της ανάπτυξης, του κοινού μας μέλλοντος!»

«Αγαπητοί μου συνδημότες,
Η νίκη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ θα είναι δική σας επιτυχία.
Θα είναι η άρνηση της γκρίνιας, της εσωστρέφειας και της απλής διαχείρισης.
Θα είναι η άρνηση του «βλέποντας και κάνοντας».
Είναι η θετική κίνηση, για το παρόν και το μέλλον του τόπου που αγαπάμε.
Είναι η διασφάλιση της ισοδύναμης παρουσίας όλων των τόπων. Πιστεύουμε στον πολυκεντρικό μας δήμο.
Δεν υπερέχει κανένας.
Ο δήμος Τριφυλίας δεν απορροφάται από το κέντρο. Είναι όλος κέντρο.
Οι Γαργαλιάνοι είναι κέντρο της Τριφυλίας!»

«Σας καλώ να βάλουμε μαζί το Δήμο Τριφυλίας, το Δήμο μας, σε μια νέα εποχή.
Μια εποχή αυτοπεποίθησης, σιγουριάς και αισιοδοξίας.
Έχουμε όρεξη, γνώση, εμπειρία, όραμα.
Σχεδιάζουμε με πίστη στις δυνατότητές μας.
Με πίστη στους ανθρώπους της Τριφυλίας.
Γνωρίζουμε πως μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Με τη δική σας συναίνεση θα βάλουμε τα δυνατά μας.
Θα τα καταφέρουμε.
Θα αξιοποιήσουμε κάθε Εθνικό και Ευρωπαϊκό κονδύλι.
Έχουμε στόχους για το αύριο.
Έχουμε σχέδιο για το Δήμο.
Σχεδιάζουμε μικρά και μεγάλα έργα για όλους τους Δημότες.
Ενδεικτικά:
Γνωρίζω καλά τα προβλήματα της περιοχής.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση υποβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών.
Οι ολοκληρωμένες πολιτικές για το Παιδί και την τρίτη ηλικία αποτελούν προσωπικές μου δεσμεύσεις.
Το δίχτυ της κοινωνικής πρόνοιας θα αγκαλιάσει όλους τους πολίτες. Κανένας πολίτης δεν πρέπει να είναι μόνος του στην κρίση.
Θα γίνουν όλες οι προσπάθειες, θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις, να αναβαθμίσουμε το σύστημα παροχής υγειονομικών υπηρεσιών στο δήμο μας.
Δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί και το χειρότερο να κλείσει καμία υγειονομική μονάδα.
Αυτό είναι προσωπική δέσμευση.
Το κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων θα αναβαθμιστεί και θα στελεχωθεί με επιπλέον επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η ισονομία, η ισοπολιτεία, η δικαιοσύνη, η διαφάνεια και η ισσόροπη ανάπτυξη, είναι θεμελιώδεις αρχές της παράταξής μας.
Με βάση τις παραπάνω αρχές δεσμευόμαστε να εξακτινωθούν ισότιμα όλες οι νέες υπηρεσίες του δήμου, σε όλες τις δημοτικές περιφέρειες και αυτό είναι επίσης δέσμευσή μας.
Δεν νοείται ανάπτυξη αν όλες οι συνιστώσες περιοχές του νέου δήμου δεν αναπτύσσονται με τους ίδιους ρυθμούς.
Η ανάπτυξη και η ευημερία είναι δικαίωμα κάθε περιοχής ή πόλης, αλλά και υποχρέωση δική μας.
Τα Έργα που προγραμματίζονται και θα μπούν σε διαδικασία υλοποίησης είναι αρκετά και σημαντικά…. [……………]
Εκτός όμως από τα μικρά και μεγάλα αναπτυξιακά έργα που προγραμματίζονται και εν συνεχεία θα υλοποιούνται, υπάρχει και η καθημερινότητα.
Εκεί που θα δώσουμε το βάρος από την πρώτη στιγμή θα είναι, η καθαριότητα στην πόλη και στα χωριά.
Η καθαριότητα, οι δρόμοι, το νερό και ο ηλεκτροφωτισμός είναι τα αυτονόητα που πρέπει να απολαμβάνει κάθε πολίτης όπου και αν κατοικεί…»

«Η πόλη σας θα έχει το μερίδιο της ανάπτυξης που δικαιούται και δεσμευόμαστε γιαυτό.
Οι Γαργαλιάνοι θα είναι η πρωτοπορία της τουριστικής ανάπτυξης και εμείς δεσμευόμαστε γι’ αυτό.
Τα έργα που σας ανέφερα για τη πόλη σας θα γίνουν και εμείς δεσμευόμαστε γι’ αυτό!»

«Έτσι απαντάμε σ`αυτούς που διεκδικούν την εμπιστοσύνη με μόνο τους εφόδιο την κομματική ταυτότητα»

«…Αυτές είναι μερικές από τις προτεραιότητές μας για το αύριο.
Είναι το στοίχημα της ανάπτυξης που θέλουμε να κερδίσουμε..
Γι`αυτά ζητάμε να κριθούμε από εσάς και να συγκριθούμε.
Όσο και να θέλουν κάποιοι να αποφύγουν τη σύγκριση δεν θα τα καταφέρουν!»

«Πολίτες των Γαργαλιάνων και της ευρύτερης περιοχής. Η πόλη σας, τα χωριά σας εδώ είναι και εδώ θα μείνουν.
Την ιστορία σας κανένας δεν μπορεί να την πάρει.
Το όνομα των Γαργαλιάνων θα παραμένει στον χάρτη αιώνια.
Οι πινακίδες των δρόμων θα συνεχίσουν να έχουν το όνομά σας.
Το Δημαρχείο σας εδώ είναι και εδώ θα παραμείνει.
Ο τόπος αυτός, ο προικισμένος από τον Θεό, έχει όλα τα προσόντα να ζήσει και να μεγαλουργήσει.
Έχει δυο ισχυρότατους πυλώνες για την τουριστική του ανάπτυξη.
Ο ένας είναι το λιμάνι της Κυπαρισσίας και ο άλλος ο σπουδαιότερος είναι εδώ, ανήκει στον δήμο σας, στην πόλη σας και είναι η ΠΟΤΑ Γαργαλιάνων.
Ο νέος δήμος Τριφυλίας θα σταθεί πρωτίστως σε δυο άξονες για την ανάπτυξή του και αυτοί είναι ο αγροτικός τομέας και ο τουρισμός.
Οι Γαργαλιάνοι είναι η αιχμή του δόρατος, η εμπροσθοφυλακή του τουρισμού το είπα και το επαναλαμβάνω.
Οι Γαργαλιάνοι θα πρωταγωνιστούν στον νέο Δήμο, εδώ θα είναι το κέντρο της τουριστικής ανάπτυξης, η πρωτεύουσα της προόδου και της ανάπτυξης ολόκληρης της Τριφυλίας.
Τριφυλία χωρίς τους Γαργαλιάνους δεν νοείται.
Είμαστε όλοι ένα. Είμαστε όλοι Γαργαλιανιώτες και Φιλιατρινοί και Αετοβουναίοι και Κυπαρίσσιοι και Αυλωνίτες και Τριπυλιώτες.
Και Όλοι μαζί μπορούμε πολλά!»

«Πολλοί έστειλαν μήνυμα διαμαρτυρίας την πρώτη Κυριακή. Πιστεύω ότι ελήφθει.
Σας καλώ όμως να σκύψουμε τώρα στην καθημερινότητα, στα προβλήματα του δήμου, να απαντήσουμε στην αγωνία των πολιτών.
Κάποιος επιτέλους θα πρέπει να τρέχει και να φροντίζει για τα σκουπίδια , για το νερό που πίνουμε, για τις λακκούβες των δρόμων μας, για τη μόλυνση των υδάτινων πόρων μας και του περιβάλλοντος, για την ασφάλεια του δημότη , για τους δρόμους που πρέπει να κατασκευαστούν, για το δημοπρατήριο των αγροτικών προϊόντων, για το λιμάνι της Μαράθου, τον περιμετρικό δρόμο των Γαργαλιάνων και τόσα άλλα.
Εμείς, σε αντίθεση με άλλους που κρύβονται από τα προβλήματα του τόπου και υψώνουν δήθεν αντιμνημονιακές και κομματικές πολιτικές, σκύβουμε στα προβλήματα του τόπου μας, τα μελετούμε, αγωνιούμε για αυτά και έχουμε προτάσεις και λύσεις.
Όταν αγαπητοί μου φίλοι, εδώ στην ίδια πλατεία, πριν μία βδομάδα, υποστήριξα ότι για την κακοδαιμονία της πατρίδας μας και το μνημόνιο ευθύνες έχουν και τα δυο κόμματα εξουσίας που κυβέρνησαν τον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες, αυτό αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη ότι είμαι ελεύθερος από κομματικά δεσμά.
Ο κ. Κόλλιας εμφανίστηκε ενώπιον σας ως πολέμιος του μνημονίου. Δεν τόλμησε να σας πεί ότι και οι δύο μεγάλοι ευθύνονται για το μνημόνιο, αλλά καταλογίζει ευθύνες προς μία μόνο κατεύθυνση.
Και όλοι ασφαλώς φίλοι μου θα υποστηρίζετε πιστεύω, ότι και οι δυο ευθύνονται, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, πράγμα που δεν τολμά να εκστομίσει ο συνυποψήφιός μου»

«Τα προβλήματα του λαού δεν έχουν χρώμα κόκκινο, πράσινο, μπλε ή πορτοκαλί. Εγώ βάζω αυτά τα προβλήματα πάνω από κάθε κομματικό συμφέρον και η επίλυσή τους θα είναι ο οδηγός μου.
Δεν θα έχω καμία επιφύλαξη να συγκρουστώ με οποιονδήποτε μπαίνει ανάχωμα στη λύση των προβλημάτων του δήμου και δεν θα με ενδιαφέρει η προσωπική πολιτική ταυτότητα του καθενός»

«Ο δήμος Τριφυλίας έχει μέλλον, έχει όλα τα εχέγγυα να πετύχει και θα πετύχει. Σε αυτό τον μεγάλο δήμο, οι Γαργαλιάνοι, όπως σας τόνισα και πριν μία βδομάδα, θα διαδραματίσουν πρωτεύοντα ρόλο για την ανάπτυξή του και την προκοπή του λαού. Είναι εκ των πραγμάτων το κομβικό σημείο, το κέντρο της τουριστικής ανάπτυξης του δήμου.
Η πόλη σας θα έχει το μερίδιο της ανάπτυξης που δικαιούται και δεσμευόμαστε γιαυτό.
Οι Γαργαλιάνοι θα είναι η πρωτοπορία της τουριστικής ανάπτυξης και εμείς δεσμευόμαστε γι’ αυτό.
Τα έργα που σας ανέφερα για τη πόλη σας θα γίνουν και εμείς δεσμευόμαστε γι’ αυτό!»

«Αγαπώ τον τόπο μας, την Τριφυλία μας. Ήμουνα παρών σε όλες τις εκδηλώσεις, συλλογικές και ατομικές.
Σε χαρές και λύπες.
Συνεργάστηκα από διάφορες θέσεις με όλους.
Δεν ήρθα ουρανοκατέβατος.
Μερικοί προσπαθούν να δικαιολογήσουν την υποψηφιότητά τους απέναντί μου με διάφορα επιχειρήματα. Καταλαβαίνω πόσο άβολα νιώθουν. Μην ψάχνουν όμως για άλλοθι.
Ένα μόνο ζητώ.
Να με κρίνουν και να με κρίνετε αυτοδιοικητικά. Να με κρίνουν και να με κρίνετε ως έργο, ως πορεία, ως άτομο, ως ικανότητα, ως υποψήφιο Δήμαρχο.
Να με συγκρίνουν και να με συγκρίνετε με αυτούς που όψιμα ανακάλυψαν την Τριφυλία, τα προβλήματα και τους ανθρώπους της.
Με αυτούς που δεν έχουν να δείξουν καμιά παρουσία.
Να κρίνουν και να κρίνετε ποιος αδιαφόρησε για τον τόπο μας, ποιος αδίκησε, ποίος προσέφερε, ποιος εν τέλει έστω και με λάθη είναι παρών.
Φίλες και φίλοι,
νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους απλούς πολίτες. Όλους εσάς που μ`ακούτε με την καρδιά σας.
Όλους εσάς που την Κυριακή θα δώσετε ένα ηχηρό πλειοψηφικό ΝΑΙ στην πορεία των Γαργαλιάνων, στην πορεία του Δήμου Τριφυλίας.
Που θα υπερασπιστείτε την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της πόλης και των χωριών των Γαργαλιάνων.
Νιώθω την ανάγκη να σας πω:
Δεν έχω καμιά εξάρτηση. Κομματική ή άλλη.
Δικός σας και μόνο εντολοδόχος διεκδικώ να είμαι.
Τη δική σας και μόνο εντολή θα τιμήσω.
Μαζί θα γυρίσουμε τις σελίδες μπροστά για τους Γαργαλιάνους, για την Τριφυλία.
Οι Γαργαλιάνοι, είμαι σίγουρος, θα αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.
Φίλες και φίλοι,
Θα είμαστε δημοτική αρχή για όλους τους πολίτες.
Θα είμαι δήμαρχος για όλους τους πολίτες.
Οι πόρτες του Δημαρχείου θα είναι ανοικτές γιά όλους τους Δημότες, για όλους τους Τριφύλιους.
Διεκδικούμε την εμπιστοσύνη κάθε δημότη, όπου κι αν αυτός ανήκει.
Όποια επιλογή κι αν είχε την πρώτη Κυριακή.
Συνεχίζουμε μαζί.
Προχωράμε μπροστά.
Ο Δήμος Τριφυλίας μας ενώνει.
Σας καλώ όλους να είστε παρόντες την Κυριακή.
Την Κυριακή θα κερδίσουν οι πολίτες. Ο Δήμος μας. τα χωριά μας.
Την Κυριακή θα νικήσει η αυτοδιοίκηση.
Θα νικήσει το μέλλον του Δήμου μας.
Θα νικήσουν οι Δημότες.
Ο νικήσει η Τριφυλία.
Από δω, από τους Γαργαλιάνους ξεκινήσαμε τον προεκλογικό μας αγώνα.
Εδώ και κλείνουμε αυτόν τον όμορφο αγώνα.
Είμαστε εδώ και σας λέμε: πάμε μαζί στο ταξίδι της αυτοδιοίκησης.
Πάμε μαζί στη δύσκολη και συνάμα γοητευτική προσπάθεια οικοδόμησης του κοινού μας μέλλοντος.
Την Κυριακή αλλάζουμε σελίδα στην Τριφυλία.
Οι Γαργαλιάνοι το θέλουν.
Η Τριφυλία το αξίζει.
Το χρωστάμε στον τόπους που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την παρουσία σας και σας δηλώνω προσωπικά ότι θα είμαι κοντά και μαζί σας για οτιδήποτε.
Η νίκη είναι δική σας.
Η νίκη είναι όλων μας.
Η νίκη είναι νίκη του αύριο, νίκη της ελπίδας, νίκη της αυτοδιοίκησης, νίκη της ευημερίας και της ανάπτυξης!»

Δήμος Τριφυλίας – Δήμος για όλους!
Όλοι μαζί Νικάμε! Όλοι μαζί γυρίζουμε σελίδα στην Τριφυλία!

Στη φυλακή για υπεξαίρεση, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος...

Γράφει η Πόπη Σουφλή
Η τριετής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων τινάζει στον αέρα την εκλογική διαδικασία.Ο υποψήφιος Δήμαρχος γνώριζε και σιώπησε προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις ψήφους του υποψηφίου του!!! (;;;)
Το άρθρο 14 του Νόμου του Καλλικράτη, είναι σαφές. Δεν συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες, όσοι έχουν καταδικαστει για κακουργηματικές πράξεις ή και για πλημελλήμματα σοβαρά.
Για ...κάποιους υποψήφιους δημάρχους όμως, αυτά είναι "ψιλά γράμματα", αφού προκειμένου να εισπράξουν το μέγιστο των ψήφων ενόψει εκλογών, διαστρεβλώνουν την αλήθεια, ακροβατώντας σε τεντωμένο σχοινί, στο πολιτικό, νομικό και ηθικό μέρος των εκλογών.
Έτσι, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, που την 1η Νοεμβρίου 2010, καταδικάστηκε από το Τριμελές Κακουργοδικείο Αθηνών σε επταετή φυλάκιση και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, αντί να εξαιρεθεί του ψηφοδελτίου του υποψήφιου δημάρχου, το γεγονός απεκρύβει επιμελώς και με επικοινωνιακά ....
τρυκ δικαιολογήθηκε η εξαφάνισή του από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις.
Ασχέτως της καταδίκης του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου, ο υποψήφιος δήμαρχος, έχει περιπέσει σε σωρεία παρανομιών πολιτικών, νομικών και ηθικών παραπτωμάτων, καθώς:
1. Όφειλε να έχει εξαιρέσει από το ψηφοδέλτιό του, τον καταδικασθέντα για κακουργήματα υποψήφιό του, καθώς στερήθηκε λόγω μεγάλης υπεξαίρεσης (170.000.000 εκατομ. δρχ) τα πολιτικα του δικαιωματα.
2.Δεν νοείται άγνοια της καταδίκης του υποψηφίου του, όποιους λόγους κι αν επικαλεσθει για να δικαιολογηθεί ο ίδιος και ο υποψήφιός του.
3. Θεωρείται δεδομένο, ότι ο υποψήφιος δήμαρχος, έκρινε ότι η σοβαρότατη αυτή εξέλιξη του υποψηφίου του,μπορούσε να τινάξει στον αέρα την προεκλογική του προσπάθεια και να στρέψει τους ψηφοφόρους σε άλλους συνδυασμούς.
Γι αυτό, ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ παραποίησε την... εξαφάνιση του υποψηφίου του και έδωσε άλλες αιτιολογίες, που θα προκαλούσαν την συμπάθεια των ψηφοφόρων.
Έτσι, τις αρνητικές φήμες που κυκλοφορούσαν, τις μετέτρεψε τεχνιέντως σε ...θετικές, προσπαθώντας να περιορίσει όσο είναι δυνατόν, τις δυσμενείς επιπτώσεις.
Είναι δυνατόν όμως για χάρη της κατάκτησης της εξουσίας, να αποσοβήσεις το γεγονός ότι ένας υποψήφιός σου, δεν καταδικάστηκε π.χ. για προσωπικά χρέη, κάτι που θα μπορούσε πιθανόν να τον κάνει συμπαθή στα μάτια των ψηφοφόρων, σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία, αλλά γιατί υπεξαίρεσε τον αγώνα των συναδέλφων του στο ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΑΜΕΙΟ;
Φαίνεται όμως, πως είναι, αφού οι πολίτες - ψηφοφόροι, κλείνουν τα μάτια μπροστά στην ΑΠΑΤΗ, όταν αυτή παρουσιάζεται ενδεδυμένη με τον μανδύα της κουλτούρας, της άριστης χρήσης της γλώσσας και της διαστρέβλωσης της αλήθειας που καλύπτεται κάτω από τόνους εκβιασμων, τρομοκρατίας και χρηματισμού των ψηφοφόρων.
Ζούμε σε μια εποχή, που επιβιώνουν οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, τα ΛΑΜΟΓΙΑ και οι ΚΛΕΦΤΕΣ!
Η κοινωνία, αυτούς έμαθε να ψηφίζει και να εκλέγει.....
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΡΕΠΤΗΣ ΤΗΣ! attikanea.blogspot

Να πούμε ΝΑΙ στην ελπίδα, ΝΑΙ στο μέλλον, ΝΑΙ στην ¨ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ¨ !!

Γράφει ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος !
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΦΡΑΓΙΖΕΤΑΙ Η ΝΙΚΗ ΓΙΑ ¨ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ¨
Όλα αυτά τα χρόνια έχω μάθει να προσφέρω και να εργάζομαι για το καλό του τόπου μας. Αυτό δεν είναι απλά καθήκον, αυτή είναι η φιλοσοφία της πολιτικής μου δράσης. Η κουλτούρα μου είναι να υπηρετώ το συμφέρον του πολίτη, την ευημερία του λαού και του τόπου μας. Όλοι ξέρουν ότι η πόρτα του γραφείου μου ήταν, είναι και θα είναι ανοικτή και πριν και μετά τις εκλογές, αδιακρίτως.
Σήμερα λοιπόν νοιώθω την ανάγκη για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω όλους εσάς που κόντρα σε κάθε προπαγάνδα σταθήκατε όρθιοι, όλους εσάς που κουραστήκατε, ταξιδέψατε και ψηφίσατε και συνεχίζεται να δίνεται το ενεργό παρών σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές. Μας χαρίσατε μια λαμπρή νίκη! Μας δώσατε μια υπεροχή 10 και πλέον μονάδων έναντι του αντιπάλου μας! Αλήθεια πού είναι όλοι αυτοί που γνώριζαν υποτίθεται τις κρυφές δημοσκοπήσεις και έλεγαν ότι θα χάσουμε με 10-15%; Πού είναι αυτοί οι κύριοι; Πώς τους λένε; Και ας μου συγχωρέσουν οι αναγνώστες σας το ξέσπασμα. Ποιος τους πληρώνει για να κάνουν τα παπαγαλάκια; Γιατί ο λαός της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, σίγουρα δεν τους γνωρίζει και δεν τους πληρώνει! Και τους έστειλε τα μήνυμα και αύριο είναι έτοιμος να τους το ξανά υπενθυμίσει….
Δεν είναι διατεθειμένος ο λαός να ακούει όλη αυτή τη μαύρη προπαγάνδα των υποτιθέμενων «ανεξάρτητων». Δεν θέλει να του λένε ψέματα για να δικαιολογήσουν τη διάλυση της αγοράς, τις απολύσεις, τη φοροεπιδρομή, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Οι συμπολίτες μας έχουν γνώσει ακούν και βλέπουν.
Στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την Αυτοδιοίκηση, αδίστακτα χρησιμοποίησαν τα πάντα. Την 14ετή εμπειρία μας στην Αυτοδιοίκηση που υπηρετήσαμε με τις ψήφους του λαού, τη βάφτισαν «κούραση». Ακόμα και σήμερα προσπαθούν να απαξιώσουν όλα τα έργα μας. Τα έργα μας είναι μετρήσιμα και πραγματικότητα. Δεν είναι σαν τα δικά τους που ποτέ δεν είδε η κοινωνία των πολιτών, διότι αρέσκονται μόνο στις ψεύτικες δημοσκοπήσεις τους.
Είναι φανερό ότι δεν σέβονται το λαό ούτε υπολογίζουν τη θέλησή του μπροστά στα νεφελώδη σχέδια τους. Παραπλανούν και διχάζουν και μάλιστα κατ΄ εξακολούθηση.
Πώς άραγε θα μπορούσε κάποιος που δεν έχει σταθερές και σαφείς απόψεις να προσφέρει στον λαό ισχυρή, σταθερή, παραγωγική αυτοδιοίκηση που χρειάζεται ο τόπος για να πάει μπροστά; Πώς θα πάει ο τόπος μπροστά όταν ορισμένοι ντρέπονται να πουν καθαρά τις αληθινές τους επιδιώξεις και κρύβονται πίσω από τη δήθεν ανεξαρτησία τους;

Εμείς ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Οι ιδέες μας είναι πάντα σταθερές και η δική μας πίστη στο μήνυμα της Ελπίδας του Αντώνη Σαμαρά είναι δεδομένη.
Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε δημοκράτες, προσηλωμένοι στην Μεσσηνία, κατά του μνημονίου και του ΔΝΤ. Δεν το κρύβουμε, αντίθετα το δηλώνουμε δυνατά και αποφασιστικά.
Αντίθετα στον αντίπαλο συνδυασμό, που κατ΄ επίφαση επαγγέλλονται το νέο, ενεργούν με όρους παρελθόντος. Αρκεί προς επιβεβαίωσή σας να διαβάσετε τη δήλωση του στενού συνεργάτη του κ. Παπανδρέου, του Υπουργού και Βουλευτή Κορινθίας κ. Μπεγλίτη, πολύ πριν τις εκλογές : «Αυτή η αθλιότητα, κάποιοι να γυρίζουν σαν γυρολόγοι δεξιά και αριστερά, πρέπει κάποτε να σταματήσει. Το ΠΑΣΟΚ με τη σοβαρότητα που το διακρίνει, δεν νομίζω ότι έχει λόγους να στηρίξει στην Πελοπόννησο τον Πέτρο Τατούλη. Υπάρχουν σημαντικές προσωπικότητες μέσα στον χώρο μας». Αυτό τα λέει όλα.
Πρόσφατα πριν τις εκλογές διαβάσαμε τις καταγγελίες του γνωστού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και Προέδρου της ΤΕΔΚ στο Νομό Αρκαδίας κ. Μπαρούτσα, εναντίον του κ. Τατούλη. Μειωτικοί οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε εναντίον του.
Μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών, δημοσιεύτηκαν οι καταγγελίες του υποψήφιου του κ. Σαραβάκου στην Αργολίδα για αυταρχικότητα και αλαζονική συμπεριφορά του κ. Τατούλη.
Αμέσως μετά ακολούθησε η δήλωση του Υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Δημ. Ρέππα, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «…Το ΠΑΣΟΚ τον οδήγησε (τον Π.Τατούλη) στο να είναι στον α΄ γύρο και πήρε αυτό το αποτέλεσμα…οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ ήταν στο πλευρό του, γιατί χωρίς τη στήριξη αυτών των δυνάμεων, αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει…»
Είναι αυτή εικόνα πολιτικού και μάλιστα υποτίθεται αυτοδιοικητικού που μπορεί να εργασθεί για το καλό του τόπου; Πώς ένας πολιτικός που οι υπουργοί και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τον αποκαλούν «γυρολόγο» θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση και την Ε.Ε. και να απαιτήσει κεφάλαια και έργα για την Πελοπόννησο; Με ποιο ηθικό-πολιτικό ανάστημα;
Αυτά πρέπει να σκεφτούν οι πολίτες που απείχαν από τις εκλογές. Να παραμερίσουν τα πρόσκαιρα παράπονα και τις πικρίες. Να γνωρίζουν ότι ξέρω τα προβλήματα και κατανοώ. Πρέπει όμως σε αυτή την κρίσιμη περίοδο να βάλουμε όλοι ως προτεραιότητα το καλό του τόπου και την ευημερία των πολιτών.
Είχα την ευκαιρία και την τιμή να μιλήσω και να κοιτάξω στα μάτια την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Έχω επισκεφτεί όλα τα χωριά και τις πόλεις της Μεσσηνίας. Αυτό είναι το καθήκον μου και αυτό έκανα πάντα. Μπορώ λοιπόν να πω με σιγουριά ότι και γνωρίζω τα τοπικά προβλήματα της Μεσσηνίας και θέλω και μπορώ να προωθήσω λύσεις.
Όλοι διαπιστώνουμε ότι πρέπει να συνεχιστεί το έργο μας και η ανάπτυξη της Μεσσηνίας μας.
Γνωρίζουμε ότι για να είσαι χρήσιμος στον λαό χρειάζονται 4 πράγματα: ήθος, ικανότητες, διορατικότητα και αγώνας.
Όλα αυτά τα χρόνια δεν βρέθηκε κανένας να μας κατηγορήσει για το ήθος μας. Οι δε ικανότητές μας, η διορατικότητα και η θέλησή μας να προσφέρουμε στον τόπο δεν είναι λόγια αλλά αποδεικνύονται από τα έργα μας, ο αγώνας μας δε, είναι συνεχής.
Με αίσθημα ευθύνης και δύναμη προσφοράς στον τόπο μας.
Με τη δική σας δύναμη και τη δική μας πείρα, έχουμε δυνατότητες και λύσεις για την ανάπτυξη, την ευημερία του τόπου μας και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Σας καλώ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ αυτή την Κυριακή,
Να πούμε ΟΧΙ στην οπισθοδρόμηση, ΟΧΙ στα ψέματα.
Να πούμε ΝΑΙ στην ελπίδα, ΝΑΙ στο μέλλον, ΝΑΙ στην ¨ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ¨ και τον Δημήτρη Δράκο.
Η ψήφο σας, ας σφραγίσει τη ΝΙΚΗ.

Κάλπες με βροχές και καταιγίδες !

Βροχή και αποχή θα φέρουν τα πάνω –κάτω !
Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τόσο αύριο όσο και την Κυριακή - ημέρα εκλογών - θα επικρατούν σε πολλές περιοχές της χώρας βροχές και καταιγίδες. Ειδικότερα αύριο, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας αναμένονται λίγες νεφώσεις.
Στην ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα στη δυτική και νότια Κρήτη πιθανώς να είναι ισχυρά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή….
Στην Αθήνα αύριο αναμένεται ασθενής βροχή και στη Θεσσαλονίκη αραιή συννεφιά.
Την Κυριακή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Στα ανατολικά και νότια θα επικρατούν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με σποραδικές βροχές.
Στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Συνέντευξη Δημήτρη Δράκου στο blog Antinews

1. Τι απαντάτε σε εκείνους που προέβλεπαν ότι ο κ. Τατούλης θα προηγείται με μία σοβαρή διαφορά στον πρώτο γύρο των εκλογών;
Την απάντηση την έστειλαν οι ίδιοι οι συμπατριώτες μας και μάλιστα πολύ ξεκάθαρα. Στην Πελοπόννησο εκβιαστικά διλήμματα και προσπάθειες χειραγώγησης της ψήφου δεν χωράνε. Όπως δεν χωράνε «τηλεοπτικοί σωτήρες» για να βγει ο τόπος μας από τα αδιέξοδα της ύφεσης και του μνημονίου. Χρειαζόμαστε συγκεκριμένο μοντέλο διαχείρισης, για να βρούμε ξανά το δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Αυτή είναι η δική μας θέση και γι’ αυτά τα πολιτικά επιχειρήματα μας επιβράβευσαν οι συμπολίτες μας την πρώτη Κυριακή. Όχι για το φαίνεσθαι αλλά για την ουσία.
2. Γιατί ο κόσμος να σας προτιμήσει για Περιφερειάρχη; Ποια είναι τα προτερήματα της δικής σας υποψηφιότητας;
Στην αυτοδιοικητική μου πορεία, εδώ και δεκατέσσερα χρόνια, κινήθηκα πάντα με συνέπεια και υπευθυνότητα. Ο μόνος μου στόχος ήταν και είναι να είμαι πραγματικά χρήσιμος, όχι για να εκπληρώσω την προσωπική μου ματαιοδοξία, αλλά για να δικαιώσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Είμαι, λοιπόν, πραγματικά υπερήφανος που αυτή η διαδρομή αποτιμάται με συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω από την πλευρά μου, είναι ότι δίνω τη μάχη της Πελοποννήσου χωρίς προσωπικά γινάτια. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν, παρά μόνο στους συμπατριώτες μου που χρειάζονται έναν Περιφερειάρχη διεκδικητικό και μάχιμο απέναντι στην κεντρική εξουσία, έναν Περιφερειάρχη που να δώσει ότι έχει μέσα του, για να καταστεί επιτέλους η Πελοπόννησος πρωτοπόρα.
3. Ο κ. Τατούλης, ακόμα και σήμερα αρνείται να δώσει απαντήσεις για το θέμα της διπλομισθίας του από το Δημόσιο. Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο;
Η συμπεριφορά του κ. Τατούλη αν δεν ήταν για κλάματα, θα ήταν για γέλια. Την ώρα, που χτίζει ολόκληρη την πολιτική του καριέρα ως τιμητής του πολιτικού συστήματος, την ώρα που οι δημόσιοι υπάλληλοι και η κοινωνία γενικότερα πλήττονται από πρωτοφανή μείωση των εισοδημάτων, ο κ. Τατούλης εξακολουθεί να ποιείται την νήσσα. Δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση η συμπεριφορά του. Άλλωστε, όλοι ξέρουν ότι κινείται με πολιτικό οπορτουνισμό. Απλά, τώρα, βρήκε τον τρόπο να τον συνδυάσει και με το άμεσο προσωπικό συμφέρον.
4. Με δύο λόγια, η δεύτερη Κυριακή έχει πολιτικά ή αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά;
Η ψήφος και των δύο γύρων των αυτοδιοικητικών εκλογών, εμπεριέχει πολιτικούς συμβολισμούς και αυτοδιοικητικά μηνύματα. Με αυτό το σκεπτικό, προσέρχονται οι πολίτες. Αφενός, γιατί τώρα πρέπει να μπει ένα φρένο στην χωρίς όρια πολιτική του μνημονίου. Και αφετέρου, γιατί τώρα πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή οι πλέον άξιοι και ικανοί, εκείνοι που γνωρίζουν καλά τα τοπικά ζητήματα και διαθέτουν συγκεκριμένο σχέδιο για να μπούμε ξανά σε τροχιά ανάπτυξης

Εντοπίστηκε νεκρός ο δημοσιογράφος Θοδωρής Σγαυδαίος !!

Εντοπίστηκε πριν λίγη ώρα το άψυχο σώμα του γνωστού παλαίμαχου δημοσιογράφου Θόδωρου Σγουδαίου,
ο οποίος είχε φύγει για βόλτα στις Κυκλάδες με το σκάφος του και είχε εξαφανιστεί, ενώ το σκάφος είχε βρεθεί αναποδογυρισμένο. Ο Σγουδαίος, 80 ετών, ήταν από τις πιο γνωστές μορφές του αθλητικού ρεπορτάζ, επί χρόνια προϊστάμενος στο αθλητικό τμήμα της εφημερίδας «Τα Νέα». Ξεκίνησε από τη Σέριφο με το επτά μέτρων σκάφος του «Τοξότης», προκειμένου να μεταβεί στο Καλαμάκι, στη Μαρίνα, κάτι το οποίο κάνει κάθε αρχές χειμώνα. Την περασμένη Παρασκευή δηλώθηκε επισήμως η εξαφάνισή του και το μεσημέρι του Σαββάτου εντοπίστηκε αναποδογυρισμένο το σκάφος του στην θαλάσσια περιοχή έξω από τη Μήλο, στην περιοχή της Φαλκονέρας. Όλες αυτές τις μέρες, στην θαλάσσια περιοχή των Κυκλάδων είχαν σπεύσει δύτες του λιμενικού οι οποίοι «χτένιζαν» το βυθό αναζητώντας τομ γνωστό παλαίμαχο αθλητικογράφο.

Νάντια Γιαννακοπούλου - Η ψήφος είναι η δύναμή μας και δεν τη χαρίζουμε !

«Η συμμετοχή είναι προϋπόθεση για μια καλύτερη Μεσσηνία»
Τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών καλούμαστε όλοι οι Μεσσήνιοι να αναδείξουμε Δημάρχους στους Δήμους Μεσσήνης, Τριφυλλίας, Πύλου – Νέστορος, Οιχαλίας, Δυτικής Μάνης αλλά και περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο, με στόχο ο αγώνας ενάντια στην οπισθοδρόμηση να τελειώσει νικηφόρα. Καλούμαστε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα νίκης για το πραγματικά νέο, το προοδευτικό που θα σχεδιάσει τη νέα πορεία. Επιπλέον, καλούμαστε όλοι με τη συμμετοχή μας να αποτρέψουμε το μήνυμα αδράνειας και απαξίωσης που εκπέμπει η αποχή. Η ψήφος είναι η δύναμή μας και δεν τη χαρίζουμε.
Στην Περιφέρεια, στηρίζουμε τον Πέτρο Τατούλη έναν άνθρωπο που μπορεί να λύσει τα προβλήματα με εμπειρία, γνώση και διάθεση για δουλειά. Στο Δήμο Μεσσήνης στηρίζουμε τον Νίκο Τζώρτζη, στο Δήμο Πύλου – Νέστορος τον Τάσο Τσορώνη και στο Δήμο Τριφυλίας τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο, ανθρώπους δοκιμασμένους στην τοπική αυτοδιοίκηση και εκφραστές του μηνύματος της ελπίδας, της προόδου και της προοπτικής. Στο σύνολο της επικράτειας, καλούμαστε να εκπέμψουμε ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας και ψήφου ανατροπής ενός κατεστημένου αδιαφάνειας, αναποτελεσματικότητας και απαξίωσης της πολιτικής. Την επόμενη μέρα, όλοι ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τα πλήγματα που έχουν επιφέρει στη Μεσσηνία και σε όλη τη χώρα
οι πολιτικές της συντήρησης και οι εκφραστές της στην αυτοδιοίκηση. Αυτήν την Κυριακή δυναμώνουμε τη μάχη μας συστρατευόμενοι πάνδημα και συμμετέχοντας μαζικά στο νέο ξεκίνημα. Ένα ξεκίνημα που χρειάζεται τη συσπείρωση και την ενότητα των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων που μπορούν να αλλάξουν τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο, την Ελλάδα.

"Πόσα Βγάζουν Τα Κορίτσια Που Είναι Στις Ροζ Γραμμές;"

"Αυτή η κρίση πια μας έχει κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας. Αλλιώς δεν μπορώ να φανταστώ πώς σου κόλλησε μια τέτοια απορία.
Στο θέμα μας, όμως. Σε αντίθεση με ό,τι νομίζεις, μία ροζ γραμμή μπορεί και να είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση. Καταρχήν πρέπει να βρεις κάποια που θα δεχτεί να εργαστεί στην «επιχείρησή» σου.
Να ξέρεις ότι στον 21o αιώνα μία operator ροζ γραμμής μπορεί αντί να να λιώνει πάνω από το τηλέφωνο με αφεντικό εσένα, να... δημιουργήσει το δικό της blog, να μαζέψει διαφήμιση, να φτιάξει δικό της πελατολόγιο και να «ψαρέψει» ενδιαφερόμενους στα chat rooms. Η συγγραφέας, μάλιστα, του βιβλίου Phone Sex: Aural Thrills and Oral Skills, Μιράντα Όστιν, υποστηρίζει ότι «ήταν μία από τις πιο εποικοδομητικές δουλειές που είχα κάνει ποτέ», και αυτό γιατί κατάφερε γρήγορα να βγάζει κοντά στα 2.000 δολάρια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου