16.10.10

Σοκ στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας από οικογενειακή τραγωδία !

38χρονος δημοτικός υπάλληλος σκότωσε τη μάνα του και μετά αυτοκτόνησε!!
Οικογενειακό δράμα εκτυλίχθηκε σήμερα το απόγευμα στη Σπερχειάδα της Φθιώτιδας όταν 38χρονος πήρε το κυνηγετικό του όπλο και πυροβόλησε σκοτώνοντας την 70χρονη μητέρα του και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής είχε παθολογική αγάπη στη μητέρα του και δεν μπορούσε να την βλέπει να υποφέρει μετά το εγκεφαλικό που υπέστη πρόσφατα και τις περιπλοκές που προκάλεσε στην υγεία της . Ο δράστης , σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, έλεγε πάντα σε συναδέλφους του πως δεν θα αντέξει να πάθει κάτι η μητέρα του. Ο 38χρονος ζούσε μαζί με τη μητέρα του ενώ δούλευε στο δήμο Σπερχειάδας.

Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα ,Αποτελέσματα !!

Σε αναμετρήσεις για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Πανιώνιος-Εργοτέλης 0-1
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0
Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-3

Μενεγάκη - Λάτσιος: Σε τρεις εβδομάδες το διαζύγιο!

Μία φίλη του πρώην ζευγαριού υποστηρίζει: Τόσο η Ελένη όσο και ο Γιάννης έχουν καταλάβει ότι η ζωή συνεχίζεται, ακόμη και έπειτα από ένα διαζύγιο !!
Η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιάννης Λάτσιος μπορεί ουσιαστικά να έχουν χωρίσει εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο σε τρεις εβδομάδες θα είναι και τυπικά διαζευγμένοι. Ο καθένας τους έχει ακολουθήσει τον δικό του δρόμο, αλλά η αγάπη τους για τα παιδιά τους, τους κρατάει ακόμα δεμένους. ''Η Ελένη και ο Γιάννης διατηρούν πολύ καλές σχέσεις. Μιλάνε πολύ συχνά, αλλά ποτέ για λεπτομέρειες που αφορούν το διαζύγιό τους, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου τρεις εβδομάδες, αφού το συγκεκριμένο θέμα το έχουν αναλάβει αποκλειστικά οι δικηγόροι τους. Άλλωστε, όπως έχουν αποδείξει και οι δύο, έχουν αντιμετωπίσει με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια το διαζύγιό τους και κανείς τους μέχρι σήμερα δεν αναφέρεται στη προσωπική τους σχέση δημόσια κάτι που είχε υπογραμμίσει και ο ίδιος ο Γιάννης Λάτσιος. Ούτε η Ελένη δέχεται να μιλήσει γι'αυτό παρόλο που δέχεται καθημερινές προτάσεις. Ίσως γιατί περιμένει να βγει προηγουμένως το διαζύγιο'', δηλώνει σε περιοδικό συνεργάτης της παρουσιάστριας.
Μία φίλη του πρώην ζευγαριού υποστηρίζει: ''Τόσο η Ελένη όσο και ο Γιάννης έχουν καταλάβει ότι η ζωή συνεχίζεται, ακόμη και έπειτα από ένα διαζύγιο. Αγαπιούνται πολύ σαν άνθρωποι και δεν θέλει κανένας από τους δύο να σταθεί επόδιο στην προσωπική ευτυχία του άλλου. Ακόμη και τα περιουσιακά ζητήματα που προκύπτουν λόγω του διαζυγίου δεν στάθηκαν ποτέ λόγος διαφωνίας ή τσακωμού μεταξύ τους, γιατί και οι δύο έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στους δικηγόρους τους και σε ό,τι συμφωνήσουν''. Τα περισσότερα πράγματα του Γιάννη Λάτσιου βρίσκονται ακόμη στο σπίτι που έμενε οη οικογένεια καθώς δεν ήθελαν να στεναχωρηθούν τα παιδιά τους. Τι απαντά όμως η παρουσιάστρια όταν τη ρωτάνε αν α παντρευτεί τον Ματέο; ''Η Ελένη απλά γελάει και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για συνέχιση μιας τέτοιας συζήτησης. Κανένας όμως δεν είναι σίγουρος αν προσπερνάει τα συγκεκριμένα σενάρια με χιούμορ ή απλά αν είναι απόλυτα σίγουρη πως θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα, αυτό της καινούριας οικογένειας με τον άνθρωπο που έχει επιλέξει η ίδια''.

ΝΕΑ ΗΘΗ -Νομάρχης… ρίχνει μπουνιά σε δημοσιογράφο !!

Προκειμένου μάλιστα, να μην ρίξει λάδι στη φωτιά και κατόπιν παράκλησης και του ίδιου του κ. Μαρινάκη, ο κ. Νικόλιζας έσβησε τις φωτογραφίες !!
Στο δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα, εκδότη της εφημερίδας «Νέα Πνοή» των Μεγάρων επιτέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr αργά το βράδυ της Παρασκευής ο (εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ) νομάρχης Δυτικής Αττικής Αριστείδης Αρκουδάρης. Συγκεκριμένα, ο κ. Αρκουδάρης έπιασε από το γιακά το δημοσιογράφο και του ζήτησε να σβήσει φωτογραφίες που είχε βγάλει λίγο πριν με τη συναίνεσή του σε εκδήλωση του υποψήφιου της ΝΔ Γιάννη Μαρινάκη. «Αν δεν σβήσεις τις φωτογραφίες θα σου δώσω μπουνιά», φέρεται να απείλησε το δημοσιογράφο ο κ. Αρκουδάρης. «Ρίξε μου για να καταλάβουν όλοι ποιος είσαι», του απάντησε εκείνος αλλά πριν προλάβει να τον χτυπήσει παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης και αποσόβησαν τα χειρότερα. Προκειμένου μάλιστα, να μην ρίξει λάδι στη φωτιά και κατόπιν παράκλησης και του ίδιου του κ. Μαρινάκη, ο κ. Νικόλιζας έσβησε τις φωτογραφίες. Η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με τον κ. Νικόλιζα ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό, τονίζοντας
ότι έχει κάνει και σχετική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr για το περιστατικό ενημερώθηκαν και υψηλόβαθμα στελέχη της Ιπποκράτους κατά των οποίων είχε επιτεθεί ο νομάρχης, λόγω του αποκλεισμού του από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη στο Συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού Να σημειωθεί ότι ο κ. Αρκουδάρης δεν έχει ταχθεί ανοικτά κατά του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Μεγαρέων Δημήτρη Στρατιώτη και του συνδυασμού του Γ. Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής αλλά είναι κοινό μυστικό στη Δυτική Αττική ότι στηρίζει τους αντιπάλους τους. Ωστόσο, κατά τα φαινόμενα δεν θέλει να υπάρχουν και πειστήρια. Έτσι εξηγείται και η στάση του απέναντι στον κ. Νικόλιζα που τόλμησε να τον φωτογραφήσει με τον υποψήφιο της ΝΔ. aftodioikisi.gr

Καλλικράτης - Φουντώνουν τα αντάρτικα σε «πράσινα κάστρα»...!!!

Εσωκομματικές έριδες και αστοχίες στην επιλογή φθείρουν τις επίσημες υποψηφιότητες σε περιοχές όπου το ΠΑΣΟΚ κυριαρχεί
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ / ΤΟ ΒΗΜΑ / Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010
Το βαρύ κλίμα για την κυβέρνηση και το ΠαΣοΚ που διαπιστώνεται σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, προσπαθούν να διαχειριστούν στην Ιπποκράτους και στο Μαξίμου καθώς πλησιάζει η ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πέραν των προβλημάτων και των εμπλοκών που προκαλούν η σύνθεση του ψηφοδελτίου του κ. Ι. Σγουρού και ο αποκλεισμός του κ. Π. Φασούλα, στα κυβερνητικά γραφεία φτάνουν τα ανησυχητικά μηνύματα και από άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίες μάλιστα θεωρούνται «πράσινα κάστρα» και, σε πολλές περιπτώσεις, κρίνουν τις εντυπώσεις το βράδυ των εκλογών. Ενα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η πόλη της Πάτρας. Ωστόσο, οι επιλογές που έγιναν τους τελευταίους μήνες και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν έχουν αναδείξει μια σειρά προβλημάτων και έχουν καταστήσει το αντάρτικο ψηφοδέλτιο του κ. Ι. Δημαρά (συνονόματου του «αντάρτη» στην περιφέρεια της Αττικής) σε απειλή για την επίσημη υποψηφιότητα του κ. Δ. Κατσικόπουλου . Μετά την ανακοίνωση του εν ενεργεία δημάρχου κ. Α. Φούρα
ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου στην Πάτρα, ξεκίνησε μια παρασκηνιακή διελκυστίνδα για την εξεύρεση άλλου υποψηφίου. Ο νομάρχης Αχαΐας κ. Κατσικόπουλος επιθυμούσε να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ενώ η αντιπαράθεσή του με τον κ. Φούρα ήταν γνωστή όλα τα προηγούμενα χρόνια. ...
Ο κ. Δημαράς, από την άλλη πλευρά, «αντάρτης» υποψήφιος και το 2006 συγκεντρώνει πιθανότητες, σύμφωνα με τις μετρήσεις, να φτάσει στον δεύτερο γύρο, με αντίπαλο τον επίσημο υποψήφιο του ΠαΣοΚ. Το σκηνικό αυτό έχει προξενήσει ανησυχία και στο Μέγαρο Μαξίμου και μέχρι στιγμής έχει ήδη αναβληθεί μία φορά η επίσκεψη του κ. Γ. Παπανδρέου στην Πάτρα.
Σε επίπεδο περιφέρειας, η μεγαλύτερη αστοχία μετά την εσωκομματική διαμάχη της Αττικής διαπιστώνεται στην περιοχή των Ιονίων Νήσων. Η υποψηφιότητα του κ. Η. Μπεριάτου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με αποκορύφωμα την παραίτηση του κ. Γ. Καλούδη από το ΕΣ και την αυτονόμησή του ως αντάρτη υποψηφίου. Παρεμφερή προβλήματα εμφανίζονται και σε μεγάλους δήμους της Αττικής με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Χαλάνδρι, όπου ο «επίσημος» υποψήφιος κ. Ευστ. Ανδριόπουλος θα έχει απέναντί του τον επί σειρά ετών δήμαρχο κ. Κ. Παττακό, ο οποίος ευελπιστεί να φτάσει στον δεύτερο γύρο. Η εξέλιξη στο Χαλάνδρι κρίνεται από βουλευτές της Β΄ Αθηνών ως ενδεικτική του προβληματικού τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε η επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων τις επιλογές προσώπων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
«ΑΓΚΑΘΙ» Η ΘΡΑΚΗ
Ενα από τα μεγάλα «αγκάθια» για το ΠαΣοΚ εντοπίζεται στη θεωρητικώς προνομιακή περιοχή της Θράκης, όπου «συνωστίζονται» τρία μέλη της κυβέρνησης, οι κκ. Γ. Πεταλωτής (βουλευτής Ροδόπης), Σ. Ξυνίδης (βουλευτής Ξάνθης) και Γ. Ντόλιος (βουλευτής Εβρου) και προμηνύονται εξελίξεις ευρύτερης σημασίας. Ειδικότερα στη Ροδόπη και στον Δήμο Κομοτηνής, εμφανίζεται ένα ιδιότυπο αντάρτικο ψηφοδέλτιο, με επικεφαλής την κυρία Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η οποία υπήρξε επί σειρά ετών συνεργάτις του ΙΣΤΑΜΕ και ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ στις εκλογές του 2009. Η κυρία Μουσταφάογλου εμφανίζεται ως αυτόνομη υποψήφια, εκπρόσωπος της μειονότητας, και η εξέλιξη αυτή θορύβησε οψίμως την κομματική ηγεσία του ΠαΣοΚ, η οποία μόλις τις τελευταίες εβδομάδες έχει επιχειρήσει να διαχειριστεί πολιτικά την υπόθεση.

Βραδυφλεγής… βόμβα στο συνδυασμό Τατούλη !!

Γράφει το www.best-tv.gr
Σε αναβρασμό βρίσκεται ο συνδυασμός του Πέτρου Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος» αφού τα «κρούσματα» των… αναταραχών είναι διαρκή και πλέον καθημερινά. Τα όσα εξελίσσονται μετά τις ανακοινώσεις των αντιπεριφερειαρχών δυναμιτίζουν την κατάσταση και κάνουν τις ισορροπίες στην τελική ευθεία για τις εκλογές εξαιρετικά εύθραυστες. Ο εσωτερικός «πόλεμος» μαίνεται σε διάφορα επίπεδα, με την… ανεξαρτησία που προβαλλόταν να τινάσσεται στον… αέρα. Οι επιβολές και η έλλειψη συγκεκριμένου στίγματος του συνδυασμού και ξεκάθαρου πολιτικού και αυτοδιοικητικού λόγου είναι δύο από τα αίτια, όμως η πραγματικότητα είναι τα κομματικά «παιχνίδια» που παίχθηκαν και παίζονται στο ΠΑΣΟΚ κυρίαρχα. Τα όσα αποκαλύπτονται σε Αρκαδία με την κόντρα χωρίς τέλος μεταξύ του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και του Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου για τους «εκλεκτούς» στον συνδυασμό του κου Τατούλη είναι άκρως χαρακτηριστικά. Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα που γενικά εμφανίζεται «μουδιασμένο» έσπευσε κεντρικά διαμέσου της Ιπποκράτους να ανακοινώσει πως στηρίζει το δήμαρχο Τρικολώνων Γιώργο Μπαρούτσα με το κυβερνών κόμμα να εμφανίζεται έντονα «διαχσμένο» και τον Πέτρο Τατούλη χολωμένο από το «καπέλωμα»,
με πληροφορίες να αναφέρουν πως σκάσει η… βόμβα με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη να ανακοινώνει άλλον υποψήφιο για αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας. Όμως, οι ισορροπίες και με τον ΛΑΟΣ είναι οριακές το ένα μετά το άλλο στέλεχος να δυσφορούν και να το εκφράζουν και επίσημα με κυρίαρχη την κατάσταση που διαμορφώθηκε στη Μεσσηνία με τις βολές που εξαπέλυσε ο Πολιτευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Καρδιολόγος Χαράλαμπος Καρακύκλας, ζητώντας και με δύο επιστολές – βόμβες προς τον Πρόεδρο του Κόμματός του Γιώργο Καρατζαφέρη να αποσύρει την στήριξη στην υποψηφιότητα Τατούλη. Μέσα σε όλα σημειώνεται και η αποχώρηση νομαρχιακών συμβούλων που στήριζαν τον κο Τατούλη όπως η περίπτωση της Λακωνίας του κου Πισκοπάνη.

Άγριο φονικό για τα μάτια μιας γυναίκας!

Ο φίλος του που μαχαιρώθηκε, δεν είχε καμία σχέση με αυτές τις διαφορές. Όταν τον ρωτήθηκε ποιος ήταν ο λόγος της παρεξήγησης, απάντησε: "Για μια γυναίκα".
Το άγριο φονικό έγινε το απόγευμα. Τρεις Αλβανοί καθόντουσαν σε καφενείο της Λαμίας στη νότια πλευρά της πόλης και έπιναν αμέριμνοι το ούζο τους. Ξαφνικά μπήκαν μέσα 3 συμπατριώτες τους, που κατευθύνθηκαν στο τραπέζι τους. Οι θαμώνες νόμιζαν ότι πάνε να καθίσουν γιατί ήταν φίλοι... Ξαφνικά και χωρίς να πει κουβέντα, ο ένας από αυτούς, βγάζει ένα μεγάλο μαχαίρι (κάμα) και το καρφώνει στα πλευρά του 34χρονου Αλβανού που του είχε γυρισμένη την πλάτη. Ταυτόχρονα οι άλλοι 2 με σιδερογροθιές αρχίζουν να χτυπούν τους άλλους δυο της παρέας, ενώ ο δολοφόνος με το μαχαίρι προσπαθεί να μαχαιρώσει και έναν 28χρονο από την παρέα. Ο 28χρονος προλαβαίνει να αρπάξει μια καρέκλα και να σωθεί την τελευταία στιγμή. Οι 3 δράστες ψύχραιμοι και σαν να μη συνέβη τίποτα, βγήκαν από το μαγαζί και έφυγαν πεζοί. Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport, λίγο πιο πέρα επιβιβάστηκαν σε λευκό Toyota και εξαφανίστηκαν. Το ΕΚΑΒ έφτασε σε λίγα λεπτά και παρέλαβε τον 34χρονο, που ψυχοραγούσε μπροστά στα μάτια των σοκαρισμένων θαμώνων και του ιδιοκτήτη.
Ο 24χρονος ξεψύχησε λίγο πριν φτάσει στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Ο 28χρονος φίλος του, χτυπημένος και ματωμένος από τις σιδερογροθιές, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έγινε. Μιλώντας στο lamiareport, είπε ότι γνωρίζει των έναν από τους 3 δράστες πολύ καλά, ότι είναι Αλβανός, που μένει χρόνια στη Λαμία και ότι πριν από 3 χρόνια είχε μαζί του διαφορές. Ο φίλος του που μαχαιρώθηκε, δεν είχε καμία σχέση με αυτές τις διαφορές. Όταν τον ρωτήθηκε ποιος ήταν ο λόγος της παρεξήγησης, απάντησε: "Για μια γυναίκα". Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου...

Στο «Μάτι του κυκλώνα » η Μεσσηνία σύμφωνα με την ΕΜΥ !

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων !!
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εκδόθηκε από την ΕΜΥ, αφού προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες από αύριο μέχρι και την Τρίτη.
Ειδικότερα τα φαινόμενα θα είναι έντονα:
Την Κυριακή στη Δυτική Ελλάδα (κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο) και αργότερα στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και τα Κύθηρα., ενώ τη Δευτέρα σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Την Τρίτη στα δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη.
Την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
1.ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ (17-19/10/2010) Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ:
α. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (17/10/2010) ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ) ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.
β. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (18/10/2010) ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.
γ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (19-10-2010) ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
2. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

VIDEO - Xαμός στην πρεμιέρα του Ρουβά και της Βίσση !!

Ανεπανάληπτο σόου!
Πρεμιέρα χθες για το πιο πολυσυζητημένο σχήμα της χρονιάς, αυτό της Άννας Βίσση και του Σάκη Ρουβά! Απολαύστε στο βίντεο τι έγινε χθες βράδυ στο "Αθηνών Αρένα" thebest.gr

Το Νησί ( MEGA ): Η μεταμόρφωση ηθοποιών σε λεπρούς !!

«Τα έχουν τραβήξει και είναι σκηνοθετημένα με τρόπο που να μην αηδιάζει ο κόσμος, η κάμερα περνάει από δίπλα και ίσα ίσα που τα βλέπεις» !!
Την μεταμόρφωση εκατοντάδων ηθοποιών σε λεπρούς για τις ανάγκες του σίριαλ «Το Νησί» ανέλαβαν οι αδερφοί Αλαχούζοι, που αποκάλυψαν τα μυστικά τους.
Οι μάστερ των ειδικών εφέ εμφανίστηκαν στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο έφτιαξαν τους λεπρούς. «Είναι ένας βάκιλος που δημιουργεί ένα κέλυφος γύρω από τον εαυτό του για να προστατευθεί, άλλα είναι σαν εκζέματα», είπαν οι ειδικοί προσπαθώντας να εξηγήσουν την εμφάνιση των σημαδιών της λέπρας στο δέρμα.
Για τις ανάγκες του σίριαλ, οι αδερφοί Αλαχούζοι χρησιμοποίησαν σιλικόνη από την οποία έφτιαξαν τα σημάδια της ασθένειας, η οποία «μπήκε» στα πρόσωπα ηθοποιών και κομπάρσων με μάσκες που κόλλησαν στα πρόσωπά τους.
Το αποτέλεσμα του εφέ απέχει ελάχιστα από τα πραγματικά σημάδια της λέπρας, προκαλώντας ανατριχίλα σε όποιον βλέπει τα πρόσωπα αυτά….
«Τα έχουν τραβήξει και είναι σκηνοθετημένα με τρόπο που να μην αηδιάζει ο κόσμος, η κάμερα περνάει από δίπλα και ίσα ίσα που τα βλέπεις», είπε ο ένας εκ των αδερφών στο «Αξίζει να το Ζεις»
Μάλιστα, ο ίδιος μεταμόρφωσε ολοκληρωτικά τον εαυτό του σε λεπρό και έγινε αγνώριστος, ενώ κάνει ένα πέρασμα από το δεύτερο επεισόδιο του σίριαλ!

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος – Πολιτική προστασίας του Μεσσηνιακού περιβάλλοντος !

Μαζική ήταν η προσέλευση των πολιτών της Καλαμάτας στη δράση της ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που διοργάνωσε ο ΣΚΑΪ, στην κεντρική πλατεία της πόλης !!
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Σωτηρης Παναγιωτόπουλος προσέφερε διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές για ανακύκλωση και έκανε την ακόλουθη δήλωση: Σήμερα βρίσκομαι εδώ όχι ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, ή Αντινομάρχης, αλλά ως ένας πολίτης που μετέχει ενεργά στο όλο και διογκούμενο κίνημα ευαισθητοποίησης γύρω από το Περιβάλλον. Συγχαίρω θερμά το «Σκάι» για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του, που πρέπει να βρει και άλλους μιμητές. Η Πελοπόννησος φημίζεται για τον πλούτο και την ομορφιά της φύσης της, γι’ αυτό και πρέπει να σταθούμε ενωμένοι και αποφασιστικοί στην προστασία της και να δουλέψουμε σκληρά πάνω στην ανάδειξή της. Στηρίζουμε την ανακύκλωση γιατί με τον τρόπο αυτό στηρίζουμε ένα καθαρό περιβάλλον. Μην ξεχνάμε ότι ¨ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ¨ σημαίνει πάνω απ’ όλα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. Καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας.
Πρόγραμμα επισκέψεων του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου....
Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο το πρωί ΚΥΡΙΑΚΗ 17/10/2010, ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος θα έχει επαφές με ετεροδημότες του Νομού μας στα πλαίσια της προεκλογικής του δράσης. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 6:30μμ θα βρίσκεται και πάλι στη Μεσσηνία και μαζί με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Δημήτρη Δράκο και υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» θα επισκεφτούν την πόλη των Φιλιατρών.

Έπεσε ξύλο στα Κρατητήρια της Καλαμάτας !

Κρατούμενοι έστειλαν …στο Νοσοκομείο συγκρατούμενο τους !
Ξύλο από συγκρατούμενούς του έφαγε μέσα στο κρατητήριο της Καλαμάτας ένας μεθυσμένος άντρας που προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας ήταν πολύ ερειστικός λόγω της μέθης του, ενώ νωρίτερα είχε προκαλέσει και κάποιες φθορές στο κατάστημα όπου τα ‘πινε. Στο προθάλαμο των κρατητηρίων όπου οδηγήθηκε από αστυνομικούς, διαπληκτίστηκε με 2-3 άτομα που βρίσκονταν δίπλα του. Η συμπεριφορά του μεθυσμένου άντρα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες , έδωσε την αφορμή στους άλλους να αντιδράσουν ακόμα και με… μπουνιές. Μάλιστα ένα από τα χτυπήματα που δέχτηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο -ώσπου να παρέμβει ο σκοπός- του προκάλεσε τραύμα πάνω από το μάτι. Οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για ράμματα, όπου οι γιατροί με αρκετή προσπάθεια κατόρθωσαν να του κλείσουν την πληγή και να τον συνεφέρουν από τη μέθη για να επιστρέψει στο σπίτι του, καθώς δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις. Ελευθερία

ΙΚΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -Λεφτά σε λογαριασμό νεκρού επί …9 χρόνια !!

Αυγάτιζε ο λογαριασμός του Μακαρίτη !
Επί 9 χρόνια μετά το θάνατο ενός συνταξιούχου, το 2001, το ΙΚΑ συνέχιζε να καταθέτει κάθε μήνα τη σύνταξή του στον τραπεζικό του λογαριασμό, ο οποίος... αυγάτιζε, φθάνοντας τις 50.000 ευρώ. Η διαπίστωση αυτή έγινε πρόσφατα, μετά την έρευνα που διενήργησε το Ταμείο στην Καλαμάτα με σκοπό να διαπιστώσει πόσοι συνταξιούχοι του, πάνω από 90 χρόνων, βρίσκονται ακόμα στη ζωή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, φαίνεται ότι όλα αυτά τα χρόνια γινόταν απλώς... αποταμίευση στο λογαριασμό του... μακαρίτη. Ετσι με έγγραφό του το ΙΚΑ ζήτησε από την τράπεζα να κινήσει τη διαδικασία για να επιστραφούν στο Ταμείο τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από την καταβολή συντάξεων επί 9 χρόνια Μία άλλη περίπτωση που αποκάλυψε η έρευνα αφορούσε την περιοχή της Μεσσήνης - όπου ο δικαιούχος είχε... αποδημήσει τον περασμένο Μάρτιο
αλλά κανείς δεν είχε δηλώσει το θάνατό του στο Ταμείο. Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, ο θόρυβος από την έρευνα... θορύβησε και τους οικείους του, οι οποίοι μόλις αυτή την εβδομάδα ενημέρωσαν το ΙΚΑ για το θάνατο του συνταξιούχου. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ήδη προχωρεί η διαδικασία για τον καταλογισμό σε αυτούς των συντάξεων που είχαν εισπραχθεί μετά το θάνατο του δικαιούχου, προσαυξημένων με τα νόμιμα. Ελευθερία

Διαβάστε στο VETO της Κυριακής – Καυτά εμβάσματα στον Μητσοτάκη !!

Να διαγράψει εδώ και τώρα τους …λαδιάρηδες ο Αντώνης Σαμαράς !
Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης εφημερίδας VETO, η οποία κυκλοφορεί σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα και αύριο, Κυριακή, σε όλη την Ελλάδα. Το ανανεωμένο φύλλο του VETO της Κυριακής κυκλοφορεί με νέες αποκαλύψεις και πλούσια θεματογραφία. dimotikosafari.blogspot.com

Βρέθηκαν 36 κλεμμένα χαλιά της Μοιραράκη μετά από καταδίωξη !!

Όπως προέκυψε το φορτηγό είχε κλαπεί από το Περιστέρι την ίδια μέρα της ληστείας στο κατάστημα της κας Μοιραράκη.
Μέσα σε ένα μικρό φορτηγό εντόπισαν οι αστυνομικοί στοιβαγμένα 36 χαλιά, τα οποία είχαν κλαπεί από το κατάστημα της γνωστής τηλεπωλήτριας χαλιών, Δέσποινας Μοιραράκη στη Γλυφάδα πριν από δύο ημέρες. Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα, όταν το εν λόγω φορτηγό πέρασε έξω από το κατάστημα, στο οποίο ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί οι νέοι υαλοπίνακες. Για το λόγο αυτό υπάρχει ασφάλεια αλλά και περιπολίες αστυνομικών. Αστυνομικοί που είδαν το φορτηγό το ακολούθησαν και ζήτησαν από τους επιβαίνοντες να σταματήσουν, κάτι που δεν έκαναν ποτέ. Ακολούθησε καταδίωξη, όπου οι επιβαίνοντες του φορτηγού το εγκατάλειψαν και ξέφυγαν πεζοί. Οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα στο φορτηγό τα χαλιά και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες εκτιμάται ότι οι ληστές είχαν αφήσει κάποιο ίχνος που ενδεχομένως τους ειχε φοβήσει και για το λόγο αυτό ξαναπέρασαν έξω από το κατάστημα. Όπως προέκυψε το φορτηγό είχε κλαπεί από το Περιστέρι την ίδια μέρα της ληστείας στο κατάστημα της κας Μοιραράκη.

«Φρένο» ΣτΕ στην εγκατάσταση βιοτεχνιών σε μικρούς οικισμούς !!

Κρίθηκε αντισυνταγματική σχετική διάταξη !!
«Φρένο» βάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην εγκατάσταση και λειτουργία βιοτεχνιών, επαγγελματικών εργαστηρίων κ.λπ. σε μικρούς οικισμούς, κάτω των 2.000 κατοίκων και σε απόσταση 500 μέτρων πέριξ αυτών. Η Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου έκρινε αντισυνταγματική τη σχετική νομοθετική ρύθμιση και ειδικότερα το άρθρο 6 του Ν. 3325/2005, που επιτρέπει την εγκατάσταση εντός οικισμών μέχρι 2.000 κατοίκων και σε απόσταση 500 μέτρων περιμετρικά αυτών, την εγκατάσταση και λειτουργία επαγγελματικών εργαστηρίων χαμηλής όχλησης, που χρησιμοποιούν μηχανήματα ισχύος μέχρι 22 Κ.W. ή θερμικής ισχύος μέχρι 50 Κ.W. Έτσι, ακυρώθηκαν αποφάσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου
και της διεύθυνσης βιομηχανίας της Νομαρχίας Κορινθίας, με την οποία επετράπη η εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης οίνου στον οικισμό Αγίου Βασιλείου του Δήμου Τενέας. Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει κάτοικοι του εν λόγω οικισμού.

Έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Θ. Μπρεδήμα !!

Δημ. Κουσελάς - Για ότι σημαντικό έχει να καυχηθεί η πόλη έγινε από τους δικούς μας ανθρώπους !!
Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας», με υποψήφιο δήμαρχο το Θόδωρο Μπρεδήμα, που βρίσκονται στην οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού, έγιναν χθες το βράδυ. Μετά την τελετή του Αγιασμού από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, μίλησε ο υφυπουργός Οικονομίας Δημ. Κουσελάς, ο οποίος είπε ότι «για ότι σημαντικό έχει να καυχηθεί η πόλη έγινε από τους δικούς μας ανθρώπους, γι’ αυτό εκείνο που χρειάζεται σήμερα ο Δήμος μας, είναι οι δικοί μας άνθρωποι, η δημοτική παράταξη “ΑΛΛΑΓΗ για το Δήμο Καλαμάτας”, για να συνεχιστεί το αξιόλογο έργο που κάναμε για πολλά χρόνια στην Καλαμάτα. Γι αυτό -είπε ο κ. Κουσελάς- πρέπει να απαλλάξουμε το Δήμο Καλαμάτας, από ένα συντηρητικό οπισθοδρομικό σύστημα διοίκησης. Μιλώντας για το πρόγραμμα «Καλλικράτης» αφού σημείωσε ότι «αυτό θα συνδιαμορφώσει τη νέα αρχιτεκτονική του κράτους και θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο που θα βοηθήσει, να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα που μας οδήγησαν οι Κυβερνήσεις της Ν.Δ.», είπε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν πιστεύει και δεν στηρίζει τον «Καλλικράτη» και πρόσθεσε:
«Αυτό το πρόγραμμα για να υλοποιηθεί, θέλει ανθρώπους που να το πιστεύουν, θέλει ανθρώπους ικανούς, θέλει αγωνιστές που θα αγκαλιάσουν θα υπερασπιστούν και θα το προωθήσουν. Και τέτοιοι άνθρωποι είναι ο Θόδωρος Μπρεδήμας και όσοι στελεχώνουν το συνδυασμό του». Ακόμα ο κ. Κουσελάς αναφέρθηκε σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη με κυρίαρχο αυτό των σκουπιδιών σημειώνοντας πως «ο Γ. Κουτσούλης όταν ανέλαβε δήμαρχος παρέλαβε την πόλη «πνιγμένη» στα σκουπίδια και παρέδωσε στην παρούσα δημοτική αρχή μια οργανωμένη Υπηρεσία Καθαριότητας με σχεδιασμένη πολιτική που είχε δρομολογήσει τη λύση του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αφού λοιπόν η απερχόμενη Δημοτική Αρχή απαξίωσε τις υπάρχουσες και εφικτές λύσεις στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, προώθησε άλλες, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Σήμερα έχει «κρεμαστεί» σε μια πειραματική λειτουργία που ακόμα δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία τα σκουπίδια της Καλαμάτας, αλλά και του νέου διευρυμένου δήμου».

Πέθανε ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης !!

Από το 1958 άρχισε να γράφει σενάρια για κινηματογραφικές ταινίες, με το πρώτο του για την ταινία «Το Τρελοκόριτσο».
O γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης με τις δεκάδες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές επιτυχίες άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών, σήμερα στις 07:00, στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» όπου νοσηλευόταν με βαριά αναπνευστικά προβλήματα και πολυοργανική ανεπάρκεια. Ο Γιάννης Δαλιανίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 31 Δεκεμβρίου του 1923 και μεγάλωσε από θετούς γονείς. Ξεκίνησε την καριέρα του ως χορευτής και χορογράφος χρησιμοποιώντας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Γιάννης Νταλ». Από το 1958 άρχισε να γράφει σενάρια για κινηματογραφικές ταινίες, με το πρώτο του για την ταινία «Το Τρελοκόριτσο». Την σκηνοθετική του καριέρα την ξεκίνησε το 1959 με την ταινία «η Μουσίτσα» και ακολούθησε, την ίδια χρονιά, η ταινία «Λαός και Κολωνάκι». Το 1961 ξεκίνησε η συνεργασία του με την Φίνος Φιλμς με την ταινία «Ο Κατήφορος».
Η ταινία σημείωσε μεγάλη επιτυχία και η καριέρα του εκτινάχτηκε. Ακολούθησε η δημιουργία μιας σειράς ταινιών, κυρίως μιούζικαλ, ένα είδος στο οποίο διακρίθηκε ιδιαίτερα. Συνολικά έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 60 ταινίες, στις περισσότερες από τις οποίες έχει γράψει το σενάριο ο ίδιος. Μεταξύ των επιτυχίων του είναι τα: «Ζητείται ψεύτης» (1961), «Ο ατσίδας» (1962), «Μερικοί το προτιμούν κρύο» (1962), «Ίλιγγος» (1963), «Η χαρτοπαίχτρα» (1964), «Τέντυ μπόυ αγάπη μου» (1965), «Οι θαλασσιές οι χάντρες» (1966), «Η Στεφανία» (1966), «Γαμπρός απ' το Λονδίνο» (1967), « Μια κυρία στα μπουζούκια» (1968), « Γοργόνες και μάγκες» (1968), «Ξύπνα Βασίλη» (1969), «Η Παριζιάνα» (1969), «Η Μαρία της σιωπής» (19730, «Βασικά καλησπέρα σας» (1982), «Καμικάζι αγάπη μου» (1983), «Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ» (1984) και «Ισόβια» (1987). Από την δεκαετία του 1970 ασχολείται με την τηλεόραση δημιουργώντας αρκετές επιτυχίες, όπως τα: «Το λούνα παρκ», (ΕΡΤ, 1974 - 1981), «Το ρετιρέ», (MEGA, 1990 - 1992), «Οι μικρομεσαίοι» (MEGA, 1992 - 1993), «Το τρίτο στεφάνι» (ANT1, 1995) και «Το χρώμα του φεγγαριού» (ANT1, 1996).

Ο πραγματικός λόγος που τα έσπασε η Τζούλια με Ρέβη-Φουρθιώτη !!

«Έχω σταματήσει να συνεργάζομαι με αυτούς τους μαστροπούς, που κάποια μέρα θα μπουν φυλακή» !!
Γιατί τελικά η Τζούλια Αλεξανδράτου τα έσπασε με τον Σπύρο Ρέβη και τον Μένιο Φουρθιώτη; Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που η Τζούλια δεν κυκλοφορεί πια μαζί τους; Γιατί σταμάτησε να συνεργάζεται τόσο με τον Μένιο όσο και με τον Σπύρο; Φήμες θέλουν οι δυο άντρες να τις έφαγαν τα λεφτά της. Ο Σπύρος Ρέβης ισχυρίζεται ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μάλιστα δήλωσε πως... αν την ζητήσουν κάπου για δουλειά θα την πάρει τηλέφωνο και θα τη στείλει. Με το ν Μένιο δε έχει σταματήσει να συνεργάζεται εδώ και τρεις μήνες. Η Τζούλια από τη δική της πλευρά ισχυρίζεται: «Έχω σταματήσει να συνεργάζομαι με αυτούς τους μαστροπούς, που κάποια μέρα θα μπουν φυλακή»

Τέλος στο internet για δημόσιους υπαλλήλους !!

Μην φοβάστε όχι στην Ελλάδα αλλά …στην Ιταλία !!
Η Ρενάτα Πολβερίνι, περιφερειάρχης του Λάτιο –της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης– αποφάσισε να απαγορεύσει την ελεύθερη χρήση του διαδικτύου στους συνολικά 3.000 υπαλλήλους της. Η Ρ. Πολβερίνι, η οποία εξελέγη με την κεντροδεξιά συμμαχία την περασμένη άνοιξη, έδωσε εντολή στους στενότερους συνεργάτες της να κάνουν γνωστό στους υφισταμένους ότι «η χρήση του διαδικτύου θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στα αυστηρά επαγγελματικά ενδιαφέροντα της κάθε διοικητικής διεύθυνσης της περιφέρειας». Οπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Περιφέρειας του Λάτιο, 70% των εργαζομένων συνδέονταν καθημερινά,
τουλάχιστον μια φορά, με το «κοινωνικό δίκτυο» του Facebook και 20% με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Messenger και το YouTube. Παρά την απαγόρευση, που στοχεύει στην αύξηση της αποδοτικότητας του προσωπικού –τονίζουν οι σχολιαστές– η Ρ. Πολβερίνι εξακολουθεί να διατηρεί την προσωπική της σελίδα στο Facebook, η οποία αριθμεί 12.000 «φίλους».

Καταιγίδα κτύπησε την Ηλεία – Στην Μεσσηνία τις επόμενες ώρες !

Πρωτοφανή χιλιοστά βροχόπτωσης!!
Πολύ ισχυρή καταιγίδα εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου στην Αρχαία Ολυμπία. Η καταιγίδα ήταν τοπική και λίγο νωρίτερα επηρέασε σε μικρότερο βαθμό την πόλη του Πύργου. Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Ολυμπία το ύψος βροχής έφτασε τα 40,4 χιλιοστά (mm) σε διάστημα μόλις μιας ώρας. Η βροχόπτωση ήταν σφοδρή και για 40 λεπτά η ραγδαιότητα ξεπερνούσε τα 100 χιλιοστά την ώρα (mm/hr). Το φαινόμενο είχε τοπικό χαρακτήρα και αρχικά επηρέασε την πόλη του Πύργου δίνοντας 20 χιλιοστά ύψος βροχόπτωσης, κινούμενη στην συνέχεια ανατολικά ενισχύθηκε επηρεάζοντας με ισχυρά φαινόμενα την Ολυμπία. iliatora.gr

Εισιτήριο 3 ευρώ και στις εφημερίες νοσοκομείων !!

«Είμαι στη φάση της καταγραφής. Το ξανασκέφτομαι»! Με τη φράση αυτή ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χθες στη Βουλή να επιβληθεί εισιτήριο τριών ευρώ και στις εφημερίες των νοσοκομείων !!
«Είμαι στη φάση της καταγραφής. Το ξανασκέφτομαι»! Με τη φράση αυτή ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χθες στη Βουλή να επιβληθεί εισιτήριο τριών (3) ευρώ και στις εφημερίες των νοσοκομείων, εκτός από τις επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία. Παράλληλα, βρίσκεται στην αναζήτηση δαπανών των νοσοκομείων, ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ, που είναι -όπως είπε- «αγνώστου προελεύσεως», εκ των οποίων πιθανολογεί ότι τα 150 εκατ. ευρώ προέρχονται από το κόστος της περίθαλψης των μη νόμιμων μεταναστών, που μπαίνουν στα νοσοκομεία μέσω των εφημεριών χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ.
Συνολικά, οι προβλέψεις για τις δαπάνες των νοσοκομείων το 2010 ανέρχονται σε 2,6 δισ. ευρώ από τα οποία τα 2,2 δισ. είναι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων. «Πάνε και το βράδυ στις εφημερίες. Εκεί δεν πληρώνει κανείς αυτά τα 3 ευρώ. Αυτό έχει εξαιρεθεί από τον νόμο. Δεν είπα ότι αλλάζω γνώμη, αλλά το ξανασκέφτομαι», απάντησε ο κ. Λοβέρδος στη σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αδ. Γεωργιάδη.
Οι αλλοδαποί
Υπενθύμισε ότι πρόσφατα, με εγκύκλιο του, ζήτησε από τις διοικήσεις των νοσοκομείων να εισπράττονται τα τρία (3) ευρώ από όλους ανεξαιρέτως, καθώς το αντίτιμο πλήρωναν μόνον οι Ελληνες κι όχι οι αλλοδαποί που επισκέπτονταν τα εξωτερικά ιατρεία.
Ανέφερε, επίσης, ότι έχει ζητήσει να καταγράφεται πόσοι είναι ασφαλισμένοι και πόσοι δεν είναι, από εκείνους που επισκέπτονται τα νοσοκομεία στις εφημερίες, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο κοστίζει η προσφορά σε τρίτους, καθώς επίσης και ποιοι προσέρχονται δήθεν ως έκτακτα περιστατικά με σκοπό να εισαχθούν.
«Πρέπει», πρόσθεσε, «να σταματήσει η τσαπατσουλιά, η τζάμπα γενναιοδωρία, η τζάμπα μαγκιά και η τζάμπα καλοσύνη». Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ανέφερε πως δεν μπορούμε να δίνουμε 1,5 δισ. ευρώ τη δεκαετία για την περίθαλψη λαθρομεταναστών όταν το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το κόψιμο μισθών, συντάξεων και δώρων.Εθνος

Εκατοντάδες χιλιόμετρα την τελευταία στιγμή κάνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για να μαζέψουν υπογραφές !!

Εκείνο που έχει αξία να σημειωθεί είναι ότι ανάμεσα σε όλα υπήρχαν και εκείνοι οι ρομαντικοί οι οποίοι θεωρούσαν πολύ εύκολο πράγμα να φτιάξουν ένα ψηφοδέλτιο !!
Όποιος υποψήφιος δήμαρχος που καταρτίζει συνδυασμό λέει αυτές τις μέρες ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα ίσως και να λέει το μεγαλύτερο ψέμα. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι οι συνδυασμοί κρίνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρακαι ιστορικά τουλάχιστον δεδομένα λένε ότι αυτά τα τελευταία εικοσιτετράωρα πριν την κατάρτιση των συνδυασμών είναι τα πιο κρίσιμα, είτε για να γίνουν καλύτεροι οι συνδυασμοί, είτε πολύ περισσότερο για να …διαλυθούν.Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποιες ανακοινώσεις που να μας προϊδεάζουν ότι κάποιοι το έχουν πάρει απόφαση. Έστω και την τελευταία μέρα δίνουν τη δική τους μάχη για να βρεθούν ανάμεσα σε εκείνους που θα προκριθούν. Το τι μαθαίνουμε πραγματικά από διάφορους δήμους δεν μπορεί να περιγραφεί. Εκείνο που έχει αξία να σημειωθεί είναι ότι ανάμεσα σε όλα υπήρχαν και εκείνοι οι ρομαντικοί οι οποίοι θεωρούσαν πολύ εύκολο πράγμα να φτιάξουν ένα ψηφοδέλτιο όταν τα έμπειρα κατά τα άλλα στελέχη του Κ.Κ.Ε. από την πρώτη στιγμή διαπιστώνουν σοβαρές δυσκολίες. Κάποιοι από την άλλη πλευρά θεωρούν ότι τα κομματικά όργανα θα είναι εκείνα που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν τα ψηφοδέλτια και τις δυναμικές.
Τρέχουν και δεν φτάνουν γιατί λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Δεν είχαν υπολογίσει ότι ουσιαστικά ακόμη και το κάθε στέλεχος έχει την δυνατότητα της αυτοδιάθεσης. Πρόκειται για ένα πολυπαιγμένο έργο που όμως κανείς δεν το έχει κατανοήσει μέχρι την τελευταία του πράξη.Τις επόμενες μέρες και κυρίως τη Δευτέρα το πρωί αρχίζει να παίζεται το δεύτερο μέρος από το ίδιο έργο.Ολως τυχαία θα ανακαλύψουν ότι κάποιος άλλος μέσα στο συνδυασμό, που μπήκε την τελευταία στιγμή, τους στερεί τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν πριν ακόμα γίνουν εκλογές. Δηλαδή τη δυνατότητα της προκαταβολικής επιτυχίας.Τα έχουμε ξανακούσει όλα αυτά, όχι μία, αλλά πολλές φορές μιας και μέχρι σήμερα έχουμε δει δεκάδες ψηφοδέλτια να γίνονται και άλλα τόσα να διαλύονται. Πάντως το λάθος αυτής της προεκλογικής περιόδου από το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων ήταν ότι θεωρούσαν προσβλητικό ευθύς εξαρχής να πάρουν και τις υπογραφές και τα στοιχεία των υποψηφίων. Τώρα ψάχνουν και έχουν κάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα για να τους ανακαλύψουν εκ νέου. Καλή δύναμη. Γ.Π.Ημέρα

Απολύονται οι 269 υπάλληλοι της Αγρογή !!

Τριάντα δύο είναι τελικά οι υπηρεσίες και οι οργανισμοί του Δημοσίου που καταργούνται ή συγχωνεύονται χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις για τους περίπου 700 εργαζομένους σε αυτές.
Αυτό δεν θα συμβεί με την εταιρεία ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., της οποίας οι 269 (οι 83 από τα Τρίκαλα) υπάλληλοι απολύονται επειδή η πρόσληψή τους κρίθηκε παράνομη. Ολα αυτά περιέχονται σε νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, αφού προηγουμένως υπήρξε τρίμηνη «κυοφορία» της κυβέρνησης με προεξάρχοντα και τον αντιπρόεδρο Θεόδωρο Πάγκαλο. Το σχέδιο νόμου τέθηκε επίσης σε δημόσια διαβούλευση για μια εβδομάδα -από 22 έως 28 Ιουνίου- και τα σχόλια των πολιτών ξεπέρασαν τα 500, με τα περισσότερα θετικά και αρνητικά να συγκαταλέγονται στην περίπτωση της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. και αν θα 'πρεπε ή όχι να απολυθούν οι 269 εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση άρχιζε την 1η Σεπτεμβρίου 2009 (οι εκλογές διενεργήθηκαν στις 4 Οκτωβρίου 2009).

“Το Νησί: Ένα μεγάλο λάθος του MEGA”

Tεράστια γκάφα το Νησί. Mega λάθος - Τάδε έφη Ρίκα Βαγιάννη στο protagon.gr !
Εγώ, αν ήμουν Μπόμπολας, ή Βαρδινογιάννης, ή Ψυχάρης (μα τον Άγιο των media, δεν έχω ιδέα πλέον ποιανού είναι αυτό το κανάλι: Ήξερα στην αρχή, αλλά τώρα έχω μπερδευτεί). Αν ήμουν πάντως το αφεντικό, θα τους μάζευα όλους, στη γραφειάρα μου, κάτι Μπούτους, κάτι Τούτους, με όλη τους τη συνοδεία, αυτόν που είχε την αρχική (τρομάρα του) ιδέα, παρέα με τους καλλιτέχνες, τους σκηνοθέτες και όλο το επιτελείο των συντελεστών, από τον πρωταγωνιστή ως τον πιο άσημο βοηθό ηλεκτρολόγου. Θα τους καλούσα στο γραφείο μου και θα τους απέλυα. Με συνοπτικές διαδικασίες. Θα ζητούσα επί πίνακι το κεφάλι της Παποικονόμου: να δω κεφάλια κι ένσημα να κατρακυλάνε στα σκαλιά του Ερρίκου Ντυνάν. Εν συνεχεία, ως μυαλωμένο αφεντικό θα προμηθευόμουν μια βαριοπούλα κι ένα αλυσοπρίονο και θα κατέστρεφα συστηματικά τις μονταζιέρες, τις ψηφιακές μνήμες, τους σκληρούς δίσκους που περιείχαν κάθε δευτερόλεπτο γυρισμάτων της σειράς. Θα πολτοποιούσα ολόκληρη την παραγωγή- Να μη μείνει τίποτα από το Νησί, ούτε καν μια ανάμνηση ότι κάποτε γυρίστηκε….
Αλλά έχουν μυαλό; Δεν έχουνε. Πήγαν, σαν τις μωρές παρθένες, βρήκαν ένα βιβλίο που έχει χαλάσει τον κόσμο με την επιτυχία του και αποφάσισαν να το κάνουν σήριαλ. Εν μέσω κρίσης, φτώχειας σε χρήμα και πνεύμα, εν μέσω πλήρους σύγχυσης ιδεών και αξιών. Ε, τα ήθελαν και τα έπαθαν. Τα πρώτα σημάδια ήρθαν νωρίς, από τις εξομολογήσεις των εργαζομένων «κάτι πάει να γίνει εδώ, κάτι που δεν μοιάζει με τα άλλα», μας έλεγαν συνάδελφοι, όλων των ειδικοτήτων που επέστρεφαν από τους τόπους γυρισμάτων. Δεν ήταν αργά, ακόμα και τότε: έπρεπε να τη σακουλευτούν τη δουλειά ο ι αρμόδιοι και να «θάψουν» την παραγωγή-κάτι τέτοια τα πνίγεις μικρά, γιατί μεγαλώνουν και σου δημιουργούν του κόσμου τους μπελάδες. Τέλος πάντων, κανείς δεν είχε τη δύναμη να χτυπήσει τη γροθιά του στο τραπέζι, να βάλει φρένο σ΄αυτή την κατρακύλα (προς τα πάνω). Το Νησί έγινε σενάριο, συγκέντρωσε τον κόσμο του, γυρίστηκε, ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες επεξεργασίες κι από προχτές, ο δόμος του δεν έχει επιστροφή: Προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο του σήριαλ και τα έκανε όλα μαντάρα. Μπορεί να μην είμαστε κριτικοί τέχνης, αλλά λίγα δράμια νιονιό έχουμε. Ξέρουμε πότε βλέπουμε σκατά τηλεόραση, πότε βλέπουμε σαχλοτηλεόραση και πότε βλέπουμε αυτό που λένε «καλή τηλεόραση». Αυτό που είδαμε ήταν δέκα σκαλιά παραπάνω από το απλώς, «καλή τηλεόραση». Ήταν ένας καλλιτεχνικός και τεχνικός άθλος, που όμως, κατάφερνε το αδιανόητο, να διατηρήσει την ανθρωπιά του και να «μιλήσει» τρυφερά και λυπημένα στη γλώσσα των πιο απλών ανθρώπων. Να μιλήσει για την ιστορία μας. Και να μας κάνει να κλάψουμε, γιατί όλοι αναγνωρίσαμε μέσα στην ιστορία, το παρελθόν των ανθρώπων και των τόπων μας, όλοι νιώσαμε ξαφνικά να ανοίγει η πληγή των τραυμάτων που κουβαλάμε, εντός μας: τραύματα αμίλητα κι ανείπωτα, «δώρα» βαριά από τις παλιότερες γενιές. Δεν έπρεπε εμένα να μου το κάνει αυτό το Mega. Είχα βολευτεί με την τηλεόρασή μας. Την είχα συνηθίσει, είχα το πρόγραμμα αυτά που χάζευα, αυτά που μ΄άρεσαν κι αυτά που βαριόμουν. Η σιχαινόμουν. Και ξαφνικά, μου ρίχνει στο κεφάλι το Νησί. Και με φέρνει εκτός εαυτού, ανεβάζοντας για το ίδιο το δίκτυο –και τα γειτονικά του- αλλά κυρίως για τους τηλεθεατές, έναν πήχη θεόρατο, που δεν πηδιέται με τίποτα. Τι να κάνω τώρα εγώ; Ποια είναι αυτή η ξανθιά ντυμένη Λευκορώσσα έσκορτ που προσπαθεί κάτι να μου πει για το μπότοξ μιας άλλης ξανθιάς; Τι να δω; Ποια είμαι; Και κυρίως, τι δουλειά έχει Το Νησί στη σημερινή ελληνική τηλεόραση; Μου θυμίζει μια φάση πέρσι, που ήμουν άφραγκη και άνεργη, αλλά «κόλλησα» και αγόρασα μια υπέροχη γαλλική τσάντα. Ήταν η πιο ωραία, η πιο σικ, (και η πιο ακριβή) που είχα στη ζωή μου. Την έφερα στο σπίτι κι έγινε της τσάντας. Τίποτα δεν μπορούσε να σταθεί δίπλα της, τα ρούχα μου έδειχναν τσίτια, τα παπούτσια μου φτηνιάρικα, τα μαλλιά μου βλάχικα, η ίδια μου η ντουλάπα ήταν πολύ «βήτα» για να φιλοξενήσει αυτή την τσάντα. Χρειάστηκε να αλλάξω όλη μου τη γκαρνταρόμπα, προς το κομψότερο, η τσάντα με κατέστρεψε. Έτσι τώρα και με το Νησί: διέφθειρε με αδιαπραγμάτευτη ποιότητα και απέραντη, δημιουργική αγάπη, τους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές που σκλάβωσε από το πρώτο πλάνο. Τα πράγματα δε, πάνε από το κακό στο χειρότερο. Πολύ επικίνδυνη ιστορία. Τι θα γίνει αν, μετά την πρώτη χαρά που πήραμε με αυτό το πανέμορφο «λάθος» πάρουμε αέρα και ζητάμε περισσότερα; Τι θα γίνει αν αρχίσουμε να απαιτούμε ένα «Νησί» στις Ειδήσεις, ένα άλλο «Νησί» στις μουσικές εκπομπές, ένα «Νησί» στις πολιτικές συζητήσεις; Τι θα απογίνουν όλα τα άλλα (και όλοι οι άλλοι), αν ξαφνικά ξέρουμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν –και γίνονται- αλλιώς; Ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε θριαμβευτικά, ακόμα και στην πιο δύσκολή μας ώρα; Τι θα γίνει αν συνεννοηθούμε μεταξύ μας ότι δεν μας ικανοποιεί τηλεοπτικά, τίποτα λιγότερο από ένα αντίστοιχο «Νησί» σε κάθε πρόγραμμα που επιλέγουμε να τιμήσουμε με τον πολύτιμο χρόνο που διαθέτουμε; Δεν έπρεπε να μου το κάνουν εμένα αυτό. Εξορισμένη στη Τηλε-Σπιναλόγκα της βλαχογκλαμουριάς, είχα συμφιλιωθεί με την αρρώστια μου: Τόσο που σιγά σιγά έπειθα τον εαυτό μου ότι περνούσα και ωραία. Μιλάμε , είχα υποστεί την απόλυτη ασυλοποίηση. Και μου πετάς ρε Μέγκα μου, ένα βλέμμα του Μάϊνα κενό μπροστά στον ξεριζωμό της ζωής του (της ζωής όλων μας) και με στέλνεις, κανονικά, για βρούβες. Ωραία συμπεριφορά, ρε Στέλιο. Συγχαρητήρια. Να το πεις και στους άλλους, ακούς; Δεν θα σας συγχωρήσω ποτέ… Ούτε εγώ, ούτε άλλος κανένας, γι αυτές τις Δευτέρες: Γι αυτή την αχνή, παράλογη ελπίδα πώς, αφού υπάρχει και αναδύεται, έστω ένα Νησί, δεν χάθηκαν όλα. Ή τουλάχιστον, όχι ακόμα.

Τον νοιάζει μόνο να… εκτελέσει τον Σαμαρά...

«Αν έλεγα δημοσίως αυτά που έλεγα στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τον Καραμανλή, δεν θα είχαμε φτάσει σ’ αυτό το κατάντημα», τονίζει ο επίτιμος !!
Ο Μητσοτάκης έχει πάρει αποφάσεις. Πέρα από τις συνεντεύξεις, έχει αρχίσει να βλέπει κόσμο. Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, δεν ακούει ούτε τον Κυριάκο ούτε την Ντόρα. «Εσείς να κάνετε τη δουλειά σας», λέει και στους δύο. Από την Ψηλή δεν δέχεται κουβέντα. Θεωρεί ότι... ...τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της έδειξαν πως δεν μπορούν να κερδίσουν τον Σαμαρά. «Τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά αν μ’ είχαν αφήσει να μιλήσω», υποστηρίζει, αναφερόμενος στο εμπάργκο που του είχε επιβληθεί κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών.
Αυτό δεν είναι το μόνο παράπονο που έχει ο Μητσοτάκης από τη θυγατέρα του. Της χρεώνει και τη σιωπή που του επέβαλε όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνούσε η Ν.Δ. «Αν έλεγα δημοσίως αυτά που έλεγα στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τον Καραμανλή, δεν θα είχαμε φτάσει σ’ αυτό το κατάντημα», τονίζει ο επίτιμος, που είναι αλήθεια ότι προς χάριν των φιλοδοξιών της Ντόρας είχε υποχρεωθεί σε πενταετή σιωπή….
Τώρα, που δεν έχει να περιμένει απολύτως τίποτα, είναι διατεθειμένος να τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Μάλιστα, δεν πολυενδιαφέρεται για το μέλλον του Κυριάκου. «Αυτό που τον νοιάζει είναι να εκτελέσει τον Σαμαρά», αναφέρουν συνομιλητές του.
Ο Ψηλός πιστεύει ότι ήδη έχει κάνει την πρώτη μεγάλη ζημιά. Το έργο όμως δεν έχει τελειώσει. Ο Μητσοτάκης δείχνει αποφασισμένος να στοχεύσει συγκεκριμένα πρόσωπα. Για παράδειγμα, δεν πρόκειται να αφήσει ήσυχους όσους πιστεύει ότι απεργάζονται σενάρια που έχουν ως στόχο την πολιτική του γελοιοποίηση. «Τα ίδια παιδάκια οδήγησαν τον Σαμαρά εκτός Βουλής με την Πολιτική Άνοιξη», λέει.
από το Καρφί

Απεργία στο Δήμο Καλαμάτας το Σάββατο και Κυριακή !!

Προβλήματα για τους υποψηφίους !!
Ανακοινώνεται ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, θα παραμείνουν κλειστές το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, για την εκλογική διαδικασία σχετικά με τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2010, μετά από απόφαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου.

15.10.10

Εκδήλωση του SKAI και του Δήμου Καλαμάτας για την ανακύκλωση !!

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου από τις 8.00 – 13.00, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. !!
Ο Δήμος Καλαμάτας, ευαισθητοποιημένος πάντα σε θέματα ανακύκλωσης, συμμετέχει στη δράση του σταθμού SKAI στην ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Οκτωβρίου από τις 8.00 – 13.00, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.Για το λόγο αυτό καλούμε όλες τις υπηρεσίες, καταστήματα, δημότες κλπ. που έχουν χαλασμένες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές να τις φέρουν την ημέρα της εκδήλωσης (8.00-13.00) στην κεντρική πλατεία

Η Μεσσηνία στη καρδιά της Αθήνας με τα αυθεντικά προϊόντα της!...

Γράφει το www.adena.gr
Εννοείται ότι κυκλοφορούν πολλά μαϊμού αγαθά που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από την Μεσσηνιακή γη...
Οι χιλιάδες Αθηναίοι που επισκέφθηκαν στο Σύνταγμα την έκθεση, τα γεύτηκαν από το χέρι των παραγωγών, και πολλοί αγόρασαν και μάλιστα πάντα με απόδειξη. Οι καλλιεργητές την ευλογημένης γης όμως, εξέφρασαν στο adena.gr τα παράπονά τους και το θυμό τους, όταν τους υπενθυμίσαμε το θέμα της καπήλευσης του ονόματος των προϊόντων τους, από απατεώνες κυρίως του εξωτερικού.
"Τα δικά μας αγνά ελαιόλαδα παραμένουν απούλητα, και οι... απομιμήσεις με τα επικίνδυνα υποκατάστατα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα σε όλο το κόσμο, με ονόματα και φωτογραφίες της Μεσσηνίας" είπαν.
Τι κάνουν οι... αρμόδιοι της περιοχής σας για το πρόβλημα, ρωτήσαμε…
- "Απολύτως τίποτα. Απλώς (κάνοντας την χειρονομία του λαδώματος) αδιαφορούν", μας εξομολογήθηκαν με οργή. Στη έκθεση παρών και λαλίστατος ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιώργος Καραμπάτος (φωτό) έδινε συνέντευξη στην πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα www.agronews.gr (όπου μπορείτε να δείτε και το video ).
Φυσικά (περιέργως) αγνοούσε το ζήτημα της μαζικής καπήλευσης των ΠΟΠ προϊόντων Μεσσηνίας εκτός από Παρθένο Ελαιόλαδο από Πυρηνέλαιο ΠΗΓΑΣΟΣ που αναδείξαμε.
Εξ ίσου περιέργως (κι απαράδεκτα)δεν είχε ιδέα για τα αποτελέσματα της έρευνας για την απάτη που έχει διατάξει το αρμόδιο Υπουργείο (εδώ και... αιώνες) με την συνδρομή των Προξενικών Αρχών!
Τώρα όμως που του δώσαμε την διεύθυνση της ιστοσελίδας, αναμένουμε αυτός και οι λοιποί "υπεύθυνοι" της περιοχής να μας ενημερώσει ποια από τα λάδια Μεσσηνίας που έχουμε δημοσιεύσει με φωτό στο www.adena.gr έχουν πραγματικά εξαχθεί από τον νομό του.
Η αδιαφορία τους θα έχει ως αποτέλεσμα, οι ομογενείς να γίνουν πολύ καχύποπτοι σε όποιο προϊόν στα ξένα Σούπερ Μάρκετ ισχυρίζεται ότι είναι Μεσσηνιακό.
Και εσείς κύριοι θα είστε συνυπεύθυνο ι..
Παρακαλούμε αποστείλατε τις... πληροφορίες σας στο kvdena@gmail.com

«Έπεσα θύµα απάτης στο Ιντερνετ» !!

Χιλιάδες ευρώ έχασαν Ελληνες από επιτήδειους Νιγηριανούς!
«Ηµουν στο εξωτερικό για επαγγελµατικό ταξίδι, όταν διάφοροι φίλοι µου άρχισαν να µου τηλεφωνούν και µε αγωνία να µε ρωτούν τι µου έχει συµβεί και πόσα χρήµατα χρειάζοµαι. Μόλις ξεπέρασα το πρώτο σοκ κατάλαβα πως είχα πέσει θύµα απάτης στο Ιντερνετ». Η φωτογράφος Μάρω Κουρή προστέθηκε στη λίστα των θυµάτων του νέου τύπου της νιγηριανής απάτης, που µετράει ήδη αρκετές εκατοντάδες «θύµατα» στην Ελλάδα και αρκετές χιλιάδες ευρώ που κατέληξαν στην τσέπη των επιτήδειων. Οσοι βρίσκονταν στη λίστα των επαφών του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου που διατηρούσε η κ. Κουρή στο Υahoo, έλαβαν ταυτόχρονα το ίδιο µήνυµα. «Επρεπε να έρθω στην Αγγλία για επείγουσες δουλειές. Κλέφτες όµως µπήκαν στο ξενοδοχείο µου και µου έκλεψαν τη βαλίτσα, το πορτοφόλι και όλα µου τα προσωπικά έγγραφα. Η πρεσβεία µού έδωσε µόνο ταξιδιωτικά έγγραφα. Δυστυχώς δεν έχω µαζί το τηλέφωνό µου και οι τηλεφωνικές γραµµές του ξενοδοχείου χάλασαν µετά τη ληστεία
Ετσι µπορείτε να µε βρείτε µόνο µέσω email. Σας παρακαλώ, στείλτε µου 1.500 λίρες ή όποιο άλλο ποσό µπορείτε και θα σας τα επιστρέψω όταν γυρίσω πίσω. Ο πιο ασφαλής και σίγουρος τρόπος για να πάρω τα χρήµατα είναι να µου τα στείλετε µέσω της Western Union Μoney».
Εστειλε τα λεφτά
Τουλάχιστον ένας φίλος της κ. Κουρή έπεσε θύµα των αετονύχηδων του Διαδικτύου. «Δεν κατάφερε να επικοινωνήσει µαζί µου και θεώρησε πως όντως µου είχε συµβεί ό,τι περιγραφόταν στο µήνυµα. Ετσι έστειλε λεφτά στους απατεώνες».
Οι κακοποιοί στην περίπτωση της κ. Κουρή εκµεταλλεύτηκαν τη βιασύνη της να δώσει προσωπικά της στοιχεία χωρίς προηγουµένως να τσεκάρει το περιεχόµενο ενός µηνύµατος που θεωρητικά της εστάλη από τον πάροχο της ηλεκτρονικής της αλληλογραφίας. «Στις περισσότερες περιπτώσεις αποστέλλεται στον κάτοχο ενός email ένα µήνυµα όπου η εταιρεία του λέει πως θα κάνει αναβάθµιση του λογαριασµού και ζητάει τον κωδικό πρόσβασης. Αν ο χρήστης δώσει τον κωδικό άνοιξε απευθείας την πόρτα στους απατεώνες», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωµατικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος. Οι αστυνοµικοί συνιστούν σε αυτές τις περιπτώσεις να αλλάξει η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου και όχι µόνο ο κωδικός πρόσβασης. «Αν µια φορά αποκτήσουν δυνατότητα πρόσβασης στο email, την έχουν για πάντα», επισηµαίνει ανώτερος αξιωµατικός της ΕΛ.ΑΣ. Σύµφωνα µε εκτιµήσεις, κάθε χρόνο µε τον τρόπο αυτό οι απατεώνες κερδίζουν περισσότερα από 4 δισεκατοµµύρια ευρώ παγκοσµίως, ενώ συνεχώς εξελίσσουν τις απάτες τους. ΤΑ ΝΕΑ

Απούλητα 150.000 σπίτια !

Υπάρχει αρνητική ψυχολογία στους πολίτες για αγορά ακινήτου !
Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση στην αγορά κατοικίας αποτελούν αντικίνητρα στην απόκτηση ακινήτων, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσιτών Γιάννης Ρεβύθης. Όπως είπε η προσφορά και η ζήτηση καθορίζει τις τιμές, ενώ υπογράμμισε ότι σήμερα οι τιμές των ακινήτων βρίσκονται σε καλά επίπεδα, ενώ απούλητα παραμένουν 150.000 σπίτια.
Ο κ. Ρεβύθης είπε επίσης πως υπάρχει αρνητική ψυχολογία στους πολίτες για την αγορά ενός ακινήτου.
Τάχθηκε επίσης κατά της αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ενώ είπε πως θα σταλεί γράμμα στον πρωθυπουργό και τους φορείς όπου θα εκθέτουν τα αιτήματα τους.

Αμφίρροπη η μάχη μεταξύ του πρώην γαλάζιου και του γαλάζιου υποψηφίου !!

ΤΟ ΒΗΜΑ / Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010
Εκλογικό ντέρμπυ στην Πελοπόννησο !!
Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αναδεικνύεται η μάχη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ενας υποψήφιος από την κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ. Π. Τατούλης, ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ αλλά στηρίζεται από το ΠαΣοΚ, αντιπαρατίθεται με ένα καθαρά αυτοδιοικητικό στέλεχος, τον κ. Δ. Δράκο, τον «εκλεκτό» του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά , ο οποίος θεωρεί «προσωπικό στοίχημα» τον έλεγχο της περιφέρειας.
Ο κ. Δράκος διατηρεί το «πλεονέκτημα των ποσοστών»: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 κατόρθωσε να ελέγξει όλες ανεξαιρέτως τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, ακόμη και εκεί όπου κατήρχοντο «αντάρτες υποψήφιοι» (Αργολίδα, Αρκαδία), ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2009, όταν το κόμμα υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία του, στον Μοριά διατήρησε την επιρροή του σε τρεις από τους πέντε νομούς (Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα). Το βάρος της εκλογής όμως που επωμίζεται ο κ. Δράκος έχει σχέση και με το γεγονός ότι αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Σαμαρά, ο οποίος κατάγεται από την ίδια περιφέρεια και τον επέλεξε παρ΄ ότι δεν είχε την αναγνωρισιμότητα άλλων στελεχών της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που είχαν εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιοι. ......
Ο κ. Τατούλης, από την άλλη πλευρά, συγκεντρώνει αντιφατικά πολιτικά χαρακτηριστικά: Προέρχεται από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ανέλαβε ή διεκδίκησε επιτελικές θέσεις στη ΝΔ, με την οποία εξελέγη επανειλημμένα βουλευτής, διαγράφηκε δύο φορές όταν δεν πειθάρχησε σε αποφάσεις του κόμματος, τοποθετήθηκε υπουργός Πολιτισμού και τελικά κήρυξε τον πόλεμο κατά του κ. Κ.Καραμανλή που τον επέλεξε για αυτή τη θέση. Σήμερα στηρίζεται από το ΠαΣοΚ και τον ΛΑΟΣ, ενώ συσπειρώνει γύρω του και οπαδούς της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.
Το ΚΚΕ, το οποίο έχει χρίσει υποψήφιο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου τον κ. Ν.Γόντικα , εφοριακό και συνδικαλιστικό στέλεχος του κόμματος, δεν θα μπορούσε να ελπίζει παρά στην αύξηση των ποσοστών που έλαβαν οι υποψήφιοί του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 και στις βουλευτικές εκλογές του 2009, τα οποία είναι σχετικά χαμηλά στους νομούς της περιοχής, με εξαίρεση ίσως τη Μεσσηνία και τη Λακωνία.
Ο υποψήφιος του ΣΥΝ κ. Αθ. Πετράκος, ο οποίος στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ, καλείται να επιβεβαιώσει την έκπληξη που έκανε όταν ήταν υποψήφιος του κόμματος στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 στη Μεσσηνία, συγκεντρώνοντας ποσοστό 8,08%. Η Δημοκρατική Αριστερά διεκδικεί την περιφέρεια με τον δικηγόρο κ. Γ. Τσόγκα. Ο φυσικός περιβαλλοντολόγος κ. Λάμπρος Μπούκλης, ο οποίος έχει αναπτύξει έντονη δράση σε θέματα του Ασωπού ποταμού, θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, από τους Οικολόγους Πράσινους.

«Πόλεμος» δηλώσεων Π.Τατούλη- Ο.Κωνσταντινόπουλου !!

Όποιος πολιτικός έχει επιταγές, είναι δικό του ζήτημα να δει πώς θα τις εξοφλήσει !!
Στην αντεπίθεση περνά με δήλωση του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με αφορμή την επιστολή που έστειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προς τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, ζητώντας του εξηγήσεις για την επιλογή Τατούλη.
Σχολιάζοντας την επιστολή αυτή ο κ. Τατούλης σημειώνει τα εξής:
«Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι εγώ προσωπικά και ο συνδυασμός της «Νέας Πελοποννήσου» ουδέποτε προστρέξαμε σε κόμματα και σε βουλευτές προκειμένου να στηρίξουν αυτό το νέο εγχείρημα. Οπότε, κάθε άλλη συζήτηση από εκεί και πέρα, κινείται στον ευφάνταστο χώρο της πολιτικάντικης, παρωχημένης και ιδιοτελούς προσέγγισης των πραγμάτων».
Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο κ. Τατούλης τονίζει:
«Ωστόσο, όσοι ...επιδιώκουν να κομίσουν προσωπικά οφέλη υπηρετώντας τις δικές τους σκοπιμότητες, όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες πατρωνίας συντηρώντας παλιές λογικές κομματικών περιχαρακώσεων ως σύγχρονοι κομματάρχες, έχουν θέσει τους εαυτούς τους έξω από τις κοινωνικές συλλογικές διεκδικήσεις για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και για μια προοπτική ευημερίας για τους πολίτες της Πελοποννήσου.
Είμαστε από την αρχή ξεκάθαροι. Το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου είναι η επιτυχία του νέου θεσμού και του «Καλλικρατικού» εγχειρήματος, στη λογική ότι προσφέρει τη μοναδική διέξοδο από τα χρόνια αδιέξοδά μας.
Η υπέρβαση του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ να στηρίξουν την αχρωμάτιστη «Νέα Πελοπόννησο» έγινε αποδεκτή στη βάση της κοινής μας πίστης ότι ο «Καλλικράτης» για να αποδώσει τα μέγιστα οφέλη στις τοπικές κοινωνίες πρέπει να υπηρετηθεί από υπερβατικές ανεξάρτητες πρωτοβουλίες ενεργούς συμμετοχικότητας πολιτικών και πολιτών.
Αυτό είναι το δικό μας διακύβευμα, και κανένα άλλο. Οι λευκές ή μαύρες επιταγές αφορούν αποκλειστικά εκείνους που σέρνουν πίσω τους ως βαρίδια τα προσωπικά τους γραμμάτια. Η «Νέα Πελοπόννησος» δεν έχει καμία σχέση με επιταγές οποιουδήποτε χρώματος. Όποιος πολιτικός έχει επιταγές, είναι δικό του ζήτημα να δει πώς θα τις εξοφλήσει».

aftodioikisi.gr

16 χρονος ..μαθητής βίασε 15χρονη στα Χανιά !!

Ο Βιασμός έγινε στις ..τουαλέτες του σχολείου !
Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στα Χανιά από την ανακοίνωση της Αστυνομίας που έφτασε πριν λίγο στα φαξ των τοπικών εφημερίδων. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης ένας 16χρονος μαθητής για τον βιασμό μιας συμμαθήτριάς του. «Απογευματινές ώρες χθες, συνελήφθη στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ένας ημεδαπός ηλικίας 16 ετών, μαθητής Γυμνασίου, κατηγορούμενος για βιασμό 15χρονης ημεδαπής, μαθήτριας Λυκείου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Ειδικότερα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «μεσημβρινές ώρες χθες, κατήγγειλε στην Υ.Α Χανίων, η παραπάνω παθούσα, ότι ο συλληφθείς σε χρόνο διαλείμματος, την οδήγησε με χρήση βίας, μεσημβρινές ώρες της 13/10/2010,
στις ανδρικές τουαλέτες του σχολείου και εξανάγκασε αυτή εξώγαμη συνουσία». Αμέσως μετά την καταγγελία, κινητοποιήθηκαν οι άνδρες της αστυνομίας και συνέλαβαν τον 16χρονο, που αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ανηλίκων. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές για την υπόθεση...

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος – Μαραθώνιος επισκέψεων !!

Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος και υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» θα επισκεφτούν αύριο το απόγευμα ΣΑΒΒΑΤΟ 16/10/2010 τα παρακάτω Δημοτικά Διαμερίσματα
5:00μμ ΑΓΡΙΛΟΣ,
5:30μμ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ,
6:00μμ ΣΤΑΜΑΤΙΝΟΥ,
6:20μμ ΒΡΟΜΟΒΡΥΣΗ, 6:45μμ ΠΗΔΗΜΑ,
7:15 ΑΓ. ΦΛΩΡΟΣ,
7:30μμ ΤΣΟΥΚΑΛΑΪΙΚΑ
8:00μμ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ .

Νάντια Γιαννακοπούλου .«Να ενεργήσουμε για την αποσυμφόρηση των ιατρείων του ΙΚΑ»

ΕΡΩΤΗΣΗ -Προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Να ενεργήσουμε για την αποσυμφόρηση των ιατρείων του ΙΚΑ !!
Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελεί, αναμφίβολα, τη βάση του συστήματος υγείας κάθε χώρας και το βασικό πυλώνα για την προαγωγή υγείας, την πρόληψη της αρρώστιας, την περίθαλψη, την παρακολούθηση, καθώς και την αποκατάσταση και επανένταξη των ασθενών. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αποτελεί τον κύριο φορέα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για το ήμισυ και πλέον του πληθυσμού της χώρας και στα 70 χρόνια λειτουργίας του έχει αναπτύξει, προοδευτικά, ένα πανελλαδικό δίκτυο Κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας, που αποτελείται από τις μονάδες του και τα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα, και το οποίο εξασφαλίζει τόσο την εύκολη πρόσβαση και κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων, με ποιότητα και εύρος υπηρεσιών, όσο και την αποσυμφόρηση, λειτουργική και οικονομική, των νοσοκομείων.
Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ παρέχει πλήρεις υπηρεσίες ιατρικής και οδοντιατρικής φροντίδας, που καλύπτουν πρόληψη - διάγνωση - θεραπεία - αποκατάσταση, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και υπηρεσίες εργαστηριακής εξυπηρέτησης και πρόνοιας. Υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας παρέχονται σε 317 οργανωμένους υγειονομικούς σχηματισμούς του Ιδρύματος, ενώ σε 112 περιοχές οι γιατροί ειδικοτήτων του Ιδρύματος εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Ωστόσο, το ΙΚΑ, το μεγαλύτερο ταμείο ασφάλισης στη χώρα μας, παρουσιάζει ελλείψεις σε πόρους, ιατρικό προσωπικό αλλά και κατάλληλους χώρους, που έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα τις ουρές, την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, τη μη παροχή της κατάλληλης ποιότητας υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του και τη συσσώρευση κοινωνικής δυσαρέσκειας. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί η κρίση καθώς και το μεταρρυθμιστικό της έργο υπονομεύονται εξ’ αντικειμένου στα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας, από την αποκαρδιωτική κατάσταση του τελευταίου κρίκου διανομής δημοσίων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, ιδιαίτερα στα ασφαλιστικά ταμεία. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αξιοπερίεργο το πώς θα υλοποιηθούν οι στόχοι της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που θέτουν τα κέντρα υγείας αστικού τύπου σε ρόλο βασικού στυλοβάτη. Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης
1. Προτίθεται να προβεί σε άμεσες ενέργειες αντιμετώπισης των προβλημάτων στα ιατρεία του ΙΚΑ και στην καθημερινή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων;
2. Με τι χρονοδιάγραμμα προβλέπεται η επίλυση του ακανθώδους ζητήματος της ένταξης των ιατρείων του ταμείου στο γενικότερο πλαίσιο του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας, προκειμένου να μπουν στο κεντρικό πλαίσιο συντονισμού παροχής υγείας, να συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών και την ορθότερη διαχείριση των υπαρχουσών δομών;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου