2.10.10

Στο νοσοκομείο ο Πέτρος Φιλλιπίδης !

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πέτρος Φιλιππίδης αναγκάζεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω εξαντλητικού ωραρίου. !
Λαχτάρησε φίλους και συνεργάτες το πρωί της Παρασκευής, ο αγαπημένος σε όλους Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, ενώ ήταν στο θέατρο «Ήβη» στου Ψυρρή ξαφνικά έγινε κάτασπρος και αισθάνθηκε να χάνει τις αισθήσεις του. Τότε ο ηθοποιός ζήτησε τη βοήθεια ενός συνεργάτη του που μέσα σε δέκα λεπτά τον είχε πάει στην Πολυκλινική Αθηνών. Εκεί αφού οι γιατροί διαπίστωσαν πως δεν ήταν κάτι σοβαρό, ο ηθοποιός θέλησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Υγεία, όπου και βρίσκεται ο προσωπικός του γιατρός. Στο θεραπευτήριο τον περίμενε η γυναίκα του που έβγαλε «φτερά» για να βρεθεί κοντά του. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πέτρος Φιλιππίδης αναγκάζεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω εξαντλητικού ωραρίου. Το ίδιο έπαθε και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που όργωνε την Ελλάδα με τις παραστάσεις του «Μπακαλόγατου»…
Αν και οι γιατροί του έχουν συστήσει να περιορίσει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, εκείνος αυτήν την περίοδο καθημερινά βρίσκεται από τις 10:30 το πρωί στο θέατρο Ήβη και φεύγει αργά το βράδυ. Από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 σκηνοθετεί την παράσταση «Ψέμα στο ψέμα» και μέχρι τα μεσάνυχτα κάνει πρόβες για την ελληνική κωμωδία «Φωνάζει ο κλέφτης». Την ίδια ώρα σχεδιάζει την δική του παράσταση «Χάρολντ και Μόντ» ενώ έχει και τα γυρίσματα για καινούργια δεκαπέντε επεισόδια του «50-50». star

Ζαβλάνι - Καλαμάτα 0-3

Πέρασε θριαμβευτικά από τα Βραχνέικα !
Ολοκληρώθηκαν οι τρεις αγώνες που άνοιξαν την αυλαία της 3ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Δ΄ εθνικής κατηγορίας. Η Καλαμάτα πέρασε θριαμβευτικά από τα Βραχνέικα επικρατώντας 3-0 του Ζαβλανίου, ενώ η Αχαϊκή κέρδισε με το εντυπωσιακό 3-0 την Εράνη Φιλιατρών. Τέλος, Ατρόμητος Λάππα και Σπάρτη έμειναν στο 1-1.

Δήμος Πύλου –Νέστορος : Τσορώνης – Κανάκης ένωσαν τις δυνάμεις τους !

Η λαϊκή βάση απαίτησε την συνεργασία !
Κατόπιν πιέσεων της οργανωμένης βάσης του Κυβερνώντος κόμματος και γενικότερα των απλών πολιτών του δήμου Πύλου –Νέστορος οι Τάσος Τσορώνης και Ηλίας Κανάκης μετά από μία μαραθώνια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πύλο ένωσαν τις δυνάμεις τους για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου υπό τον Τάσο Τσορώνη . Ο Ηλίας Κανάκης αφήνοντας στην άκρη την «πικρία » της μη στήριξης μπαίνει δυναμικά στην μάχη της διεκδίκησης του σταυρού μαζί με τους φίλους και υποστηρικτές του . Το επιστέγασμα της συνεργασίας των δύο πλευρών ήταν η κοινή τους εμφάνιση στην πλατεία της Πύλου σηματοδοτόντας έτσι την ενότητα της εκλογικής βάσης του συνδυασμού του Τάσου Τσορώνη .Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται ίσως και αύριο επίσημη ανακοίνωση της Τ.Ο του ΠΑΣΟΚ στην Πύλο που θα επιβεβαιώνει την συνεργασία αυτή .

Εντολή θανάτου για τρεις γυναίκες από το κύκλωμα με τα ακίνητα !!

Πρόκειται για μια εφοριακό, τη δικηγόρο της και μια Πρόεδρο Πρωτοδικών ! 
Τρεις γυναίκες που έμπαιναν εμπόδιο στα σχέδια τους φαίνεται ότι είχαν βάλει στο «στόχαστρο» τους, οι πρωταγωνιστές του παράνομου κυκλώματος με τα ακίνητα. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο εντολής θανάτου, για μια εφοριακό, τη δικηγόρο της και μια Πρόεδρο Πρωτοδικών. Σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών, που κατέγραψαν ηλεκτρονικά συστήματα της ΕΥΠ, σχεδόν καθημερινά, καταφέρονταν απειλητικά κατά μίας γυναίκας, που κατείχε υψηλή θέση σε Εφορία των βορείων προαστίων, η οποία τους στεκόταν εμπόδιο στην έκδοση των κατάλληλων πιστοποιητικών, μέσω των οποίων θα μπορούσαν ν'Α αποκτήσουν τους τίτλους κυριότητας ακριβών οικοπέδων κι εγκαταλειμμένων κατοικιών. Μάλιστα φέρεται να ακούγεται σε κάποια συνομιλία: «Πρέπει να βρούμε τρόπο να την καθαρίσουμε. Δεν πάει άλλο μ'Α αυτήν. Μας έχει κάνει τη ζωή δύσκολη». Σε άλλες συνομιλίες, γίνονται παρόμοιες «θανατηφόρες» αναφορές και για τη νεαρή δικηγόρο της εφοριακού, κόρη παλιού δικαστικού. Ο τρίτος «στόχος», όπως τουλάχιστον εμφανίζεται από τις συνομιλίες, ήταν μία πρόεδρος Πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε απόφαση αντίθετη από τα συμφέροντα της συμμορίας. Ο πολιτικός μηχανικός ακούγεται να λέει: «Θα έρθει η ώρα της. Δεν θα μπορεί να μιλά για πάντα». Σημαντικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος, όπως τουλάχιστον αποδεικνύεται στην εξελισσόμενη έρευνα, είχε όμορφη δικηγόρος του Πειραιά, η οποία εκμεταλλευόμενη μια παλιά προσωπική της σχέση με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, εμφανιζόταν ως σύμβουλος του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, χωρίς φυσικά να διαθέτει τέτοια ιδιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες 30 εν ενεργεία δικαστικοί, βρίσκονται υπό διερεύνηση, όπως επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν εξετάζεται και ο ρόλος τριών αστυνομικών , εκ των οποίων ο ένας ανώτερος αξιωματικός. star

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-1

Ο Αστέρας έδειχνε στην αρχή του αγώνα καλύτερα στημένος στο γήπεδο και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη του καλή στιγμή.
Ισόπαλη 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Τρίπολης μεταξύ του τοπικού Αστέρα και του Ατρομήτου, στο πλαίσιο της 5ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 16΄ με τον Πουλίδο, ενώ ισοφάρισε στο 53΄ ο Καραλής.
Ο Αστέρας έδειχνε στην αρχή του αγώνα καλύτερα στημένος στο γήπεδο και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη του καλή στιγμή.
Ηταν το 16ο λεπτό, όταν ο Ροτζέριο εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Μιχαηλίδης έκανε αποτυχημένη έξοδο και ο Πουλίδο, αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα….
Βέβαια, λίγο νωρίτερα ο Ατρόμητος παραλίγο να προηγηθεί από το... πουθενά, όταν σε μία βαθιά μπαλιά του Μπαζίνσκι από την άμυνα ο Ντεγκρά έκανε λάθος υπολογισμό και η μπάλα πέρασε πάνω από το κεφάλι του, αλλά πρόλαβε ο Ουριμπάρι και απομάκρυνε.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία καλή στιγμή στο 28΄, με το σουτ του Μπρίτο να περνάει άουτ, αλλά δύο λεπτά αργότερα ήταν ο Αστέρας που «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, με τον Μιχαηλίδη να σώζει αρχικά στο τετ-α-τετ με τον Ροτζέριο και στη συνέχεια να αποκρούει το σουτ του Κρις.
Ακολούθησε ακόμη μία... περίεργη φάση, αυτή τη φορά για τους γηπεδούχους, που είδαν στο 39΄ τον Σαρμιέντο να προσπαθεί να αποκρούσει με κεφαλιά, τη μπάλα να βρίσκει στον Ρομπέρτο και να καταλήγει στο δοκάρι.
Ο Ατρόμητος έφτασε στην ισοφάριση στο 53΄, όταν η άμυνα του Αστέρα αδράνησε, ο Μπρίτο έγινε κάτοχος της μπάλας και από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Καραλής (ο οποίος πήρε τη θέση στην ενδεκάδα του Καμαρά) πέτυχε με κεφαλιά το 1-1.
Στο χρόνο που απέμενε οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν, αφού είχαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ως πρώτο μέλημα να κρατήσουν το βαθμό.
Πάντως, ήταν οι «κυανόλευκοι» αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, όμως ο Ντεγκρά απέκρουσε δύσκολα στο 77΄ το πλασέ του Σαγκανόφσκι.
Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας) Κίτρινες: Ρούμπιλ, Φυτανίδης - Καραλής, Βινιάλ Οι συνθέσεις: ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Ρούμπιλ (23΄ Λαμπρόπουλος), Φυτανίδης, Πουλίδο, Κρις, Λαδάκης, Αράς (72΄ Φορτούνης), Καρέρα (82΄ Ρίος), Ρομπέρτο, Ροτζέριο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρας, Περόνε, Μπρίτο, Βινιάλ (80΄ Μελισσάς), Σαρμιέντο, Σαγκανόφσκι (74΄ Καμαρά), Ολιβέιρα, Καραλής (66΄ Σφακιανάκης)

Συνελήφθη άντρας μοντέλο για…. Πορνεία !!

Βγήκαν στην πιάτσα και οι ….αρσενικές πόρνες !
Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι άντρας μοντέλο για πορνεία.Οι άντρες του Τμήματος Ηθών συνέλαβαν το μοντέλο σε ξενοδοχείο της Αθήνας πίσω από το Παναθηναϊκό στάδιο, ενώ πάνω του βρέθηκαν και προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Zougla.gr

Πλαστική στήθους τέλος! Κρέμα μεγαλώνει το στήθος!

H κρέµα πωλείται …. 144 ευρώ το βαζάκι !
Περιττές υπόσχεται να καταστήσει τις επεµβάσεις αυξητικής στήθους µία νέα κρέµα που κυκλοφόρησε στη Βρετανία: αρκούν 56 ηµέρες καθηµερινής επάλειψης µε κυκλικές κινήσεις λέει η παρασκευάστρια εταιρεία της Βoob Job, η Rodial, για να δει µια γυναίκα το στήθος της να µεγαλώνει κατά µισό µέγεθος και παράλληλα το δέρµα να γίνεται πιο λείο, πιο σφιχτό. «Είµαστε πολύ υπερήφανοι για αυτήν την κρέµα» δήλωσε εκπρόσωπος της Rodial. «Θα φέρει επανάσταση στη ζωή χιλιάδων γυναικών. Θέλαµε να προσφέρουµε σε κάθε γυναίκα µια γρήγορη και ασφαλή εναλλακτική λύση στην ακριβή και επώδυνη επέµβαση για την αύξηση του µεγέθους του στήθους». Σύµφωνα πάντα µε την εταιρεία, τα φυσικά χηµικά που περιλαµβάνει «δουλεύουν» πάνω στην επιδερµίδα καθώς και στο στρώµα του λίπους κάτω από αυτήν, αυξάνοντας τον αριθµό των λιποκυττάρων στο στήθος,
καθώς και την ικανότητά του να αποθηκεύει λίπος. Βρετανοί ιατροί και δη πλαστικοί χειρουργοί αντιδρούν, αµφισβητώντας τους ισχυρισµούς της εταιρείας και επισηµαίνοντας ότι στερούνται επιστηµονικής βάσης. «Οι παρασκευαστές δεν µας δίνουν καµία πληροφορία για τις δοκιµές που έχουν κάνει» σηµειώνει η Ντάλια Νιλντ, πλαστική χειρουργός στη London Clinic. ΤΑ ΝΕΑ

Νάντια Γιαννακοπούλου – Πότε οι δικαιούχοι θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης ;

Μια τέτοια απόφαση θα πλήξει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και μάλιστα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου
ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Οικονομικών
«Η εξίσωση των τιμών πετρελαίου κίνησης - θέρμανσης και το επίδομα θέρμανσης»
Σύμφωνα με τα μέσα, φέρεται ως ειλημμένη η κυβερνητική απόφαση περί εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης. Ως πιθανό αντιστάθμισμα έχει διατυπωθεί η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια και η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης, με παράλληλη αύξηση της έκπτωσης για τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο στη θέρμανση. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, το μέτρο της εξίσωσης θεωρείται ως η μόνη εναλλακτική λύση που θα εξασφαλίσει τα πρόσθετα έσοδα ύψους 1 δις ευρώ που προβλέπονται για το 2011 στο Μνημόνιο….
Παρ' όλα αυτά, αναγνωρίζεται ότι μια τέτοια απόφαση θα πλήξει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και μάλιστα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, όπου αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωση εισοδημάτων. Σύμφωνα με τα μέσα, η κατάργηση του φθηνού πετρελαίου θέρμανσης εκτιμάται ότι θα επιφέρει πρόσθετη επιβάρυνση μέχρι και 50% για τους καταναλωτές, με εξαίρεση τους κοινωνικά ασθενέστερους που θα λάβουν το ειδικό επίδομα. Όσον αφορά το επίδομα, οι πληροφορίες προς το παρόν εμφανίζονται συγκεχυμένες, ενώ σύμφωνα με τα μέσα η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης θα γίνει με κοινωνικά, οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια σε δυο ή τρεις δόσεις. Μάλιστα, φημολογείται ότι η πρώτη δόση θα χορηγηθεί με την πρώτη αγορά πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου και η δεύτερη μέχρι τα Χριστούγεννα. Αυτό σημαίνει, ότι τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα καθώς και όσοι είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι θα λάβουν μέχρι το τέλος του έτους το επίδομα θέρμανσης. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί για τις ευπαθείς ομάδες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους άνεργους, τα άτομα με αναπηρία κτλ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε να εξετασθούν από μηδενική βάση οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης και τα εισοδηματικά κριτήρια με βάση τα οποία αυτό χορηγείται, καθώς και να γίνει διασταύρωση φορολογικών στοιχείων, ώστε να λάβουν το επίδομα θέρμανσης όσοι πραγματικά το δικαιούνται και όχι μόνον με βάση τις φορολογικές δηλώσεις.
Τελευταία, πληροφορίες από το Υπουργείο αναφέρουν ότι προσανατολίζεται στη «σολομώντεια» λύση της εξίσωσης του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης από 1.1.2011 και διατήρησης του υφιστάμενου καθεστώτος μέχρι το τέλος του έτους, δεδομένου ότι τεχνικά ήταν αδύνατο να προλάβει το Υπουργείο να «χαρτογραφήσει» πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου (15 Οκτωβρίου) τον αριθμό των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται ο Υπουργός Οικονομικών
1. Έχει οριστικοποιηθεί κάποια απόφαση από την κυβέρνηση, όσον αφορά την εξίσωση των φόρων πετρελαίου κίνησης - θέρμανσης, την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, των σχετικών κριτηρίων και του τρόπου καταβολής, τις κοινωνικές ομάδες που θα το λάβουν;
2. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία καταβολής;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Οργώνει την Μεσσηνία ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος !

Σε Γαργαλιάνους και Δήμο Μεθώνης Κυριακή και Δευτέρα !
Αύριο Κυριακή 3/10/2010 & ώρα 9:30πμ, ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, θα μεταβεί στους Γαργαλιάνους για να παραστεί στη θεία λειτουργία και τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Πολιούχου των Γαργαλιάνων.
Στις 12:00πμ θα επισκεφτεί το Δ.Δ Λεύκη του Δήμου Γαργαλιάνων.
Το απόγευμα της Κυριακής ο κ. Παναγιωτόπουλος, συνεχίζοντας την προεκλογική του δράση θα επισκεφτεί τα εξής Δημοτικά Διαμερίσματα: 6:30μμ ΛΑΜΠΑΙΝΑ, 7:00μμ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΕΙΟ, 7:30μμ ΒΟΥΡΝΑΖΙ, 7:50μμ ΤΡΙΟΔΟΣ, 8:20μμ ΚΑΡΤΕΡΟΛΙ, 8:45μμ ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ.
Την ΔΕΥΤΕΡΑ 4/10/2010 ο κ. Παναγιωτόπουλος, θα περιοδεύσει το απόγευμα στα Δ.Δ του Δήμου Μεθώνης, τις ώρες:
6:30μμ ΦΟΙΝΙΚΗ,
7:00μμ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ,
7:30μμ ΛΑΧΑΝΑΔΑ,
8:00μμ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ
8:45μμ ΜΕΘΩΝΗ

Η φορολογία και το κόστος παραγωγής εξαθλιώνουν οικονομικά τις επιχειρήσεις στην Μεσσηνία

Παράλληλα, οι περισσότερες επιχειρήσεις αναφέρουν μείωση των θέσεων εργασίας, ενώ οι συνθήκες απασχόλησης αναμένεται να επιδεινωθούν το επόμενο διάστημα ! 
ΔYΣOIΩNO παραμένει το οικονομικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις της Μεσσηνίας, σύμφωνα με έρευνα του Επιμελητηρίου. Οι μεσσηνιακές εταιρίες εκτιμούν ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς μείωση πωλήσεων, φορολογία και κόστος παραγωγής συνεχίζουν να περιορίζουν το κέρδος τους. Επιπροσθέτως, το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν συμβάλλει στην ανάκαμψη, η δε απασχόληση ακολουθεί πτωτική τάση. Ειδικότερα, αναλύοντας την οικονομική κατάσταση των μεσσηνιακών επιχειρήσεων το β'Α τρίμηνο του 2010, η έρευνα του Επιμελητηρίου σημειώνει ότι παρατηρείται περαιτέρω μείωση της οικονομικής δραστηριότητας με σημαντική πτώση και στην κερδοφορία. Η πτώση στις πωλήσεις κατά 39% και στην παραγωγή 26% ακολουθείται από μια οριακή πτώση στον πληθωρισμό τιμών, σε αντίθεση με το α΄ τρίμηνο του έτους. Oσον αφορά τους παράγοντες που επηρεάζουν το τρέχον επιχειρηματικό κλίμα, η ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών παραμένει ο πιο αδύναμος κρίκος. Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2010 η φορολογία και το κόστος παραγωγής επιβαρύνουν περισσότερο την απόδοση των επιχειρήσεων. Παράλληλα, οι περισσότερες επιχειρήσεις αναφέρουν μείωση των θέσεων εργασίας, ενώ οι συνθήκες απασχόλησης αναμένεται να επιδεινωθούν το επόμενο διάστημα. Oσον αφορά τις χρηματοπιστωτικές συνθήκες, η έρευνα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας έδειξε ότι η πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό παραμένει σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να παραμένουν και το β'Α τρίμηνο του 2010 αυστηρώς επιλεκτικά. Επίσης παρατηρείται περαιτέρω επιδείνωση στη δυνατότητα επιχειρήσεων να καλύψουν δανειακές τους υποχρεώσεις (-35%) καθώς επίσης και συνεχής αύξηση στις ληξιπρόθεσμες εισφορές (36% για δάνεια με εγγυήσεις και 20% για δάνεια χωρίς εγγυήσεις). Η αβεβαιότητα για το μέλλον της επιχείρησης το β'Α τρίμηνο του 2010 παίζει σημαντικά μεγαλύτερο ρόλο στη ζήτηση δανεισμού σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ λιγότερο αποτρεπτικός παράγοντας είναι οι όροι δανεισμού. Παράλληλα αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των επιχειρήσεων που δηλώνουν απόρριψη δανείου λόγω πρόσφατων αποτελεσμάτων, Τειρεσία και αξίας εξασφαλίσεων.

Τάσος Τσορώνης - Δράσεις μου στην Κοινότητα και στον Δήμο πριν εκλεγώ !

Από το http://tasostsoronis.blogspot.com
Είμαι ενεργό μέλος της κοινωνίας της Χώρας πάρα πολλά χρόνια τώρα. !
Ήμουν πρώτος σε σταυρούς Κοινοτικός Σύμβουλος στην κοινότητα Χώρας, όταν το 1981 αναγκάστηκα να παραιτηθώ, επειδή διορίστηκα καθηγητής στο Δημόσιο (τότε υπήρχε το ασυμβίβαστο).
Συμμετείχα στο συνδικαλιστικό όργανο του ΠΑΣΟΚ των καθηγητών Μ.Ε., στην ΠΑΣΚ και έχω εκλεγεί επανειλημμένως στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Β. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.
Ήμουν υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος στις Νομαρχιακές-Δημοτικές εκλογές το 1998 στο ψηφοδέλτιο του Υποψήφιου Νομάρχη κ. Κουλουριάνου Δημήτριου…..
Τον Οκτώβρη του 2001, στην ψηφοφορία ανάδειξης υποψηφίου Δημάρχου για την παράταξη μας έλαβα μικρή διαφορά ψήφων έναντι του επικρατήσαντος κ. Παγάνη Νικολάου και αγωνίστηκα στη συνέχεια σκληρά προκειμένου να κερδίσουμε τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Τον Οκτώβρη του 2002, συμμετείχα στις εκλογές στο ψηφοδέλτιο του κ. Παγάνη Νικολάου και εξελέγην πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας. Μετά την παραίτηση του κ. Παγάνη εξελέγην με ψηφοφορία Επικεφαλής του συνδυασμού μας.
Όλη αυτή την τετραετία ασχολήθηκα με πάθος και σκληρή δουλειά για να αναδείξω τα προβλήματα του Δήμου μας, να προσεγγίσω τους δημότες μας στη Χώρα και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, να τους συσπειρώσω και όλοι μαζί να βαδίσουμε νικηφόρα προς τις Δημοτικές εκλογές τον Οκτώβρη του 2006.
Μαζί με μια ομάδα προοδευτικών ανθρώπων της Χώρας, ιδρύσαμε και λειτουργήσαμε για πάρα πολλά χρόνια, με δικά μας έξοδα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας. Εγώ ως Πρόεδρος του ανωτέρω Συλλόγου μαζί με όλες τις φίλες και φίλους, προσφέραμε πολύ κόπο, χρόνο και χρήμα για να αναβαθμίσουμε την ζωή των συμπολιτών μας (μουσική, χορός, εκδηλώσεις).
Ήμουν Πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού “ο Νέστωρ”. Μια θέση που ανέλαβα μετά την παραίτηση του προηγούμενου προέδρου και με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και από αυτή τη θέση προσπάθησα να κρατήσω στη ζωή τον μεγάλο αυτό συνεταιρισμό και να στηρίξω το εισόδημα των αμπελουργών.
Έχω συμμετάσχει επίσης σε όλες τις κινητοποιήσεις του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κορυφασίου (Δ.Δ. Νέστορος) και έχω υποστηρίξει με τη φυσική παρουσία μου, αλλά και με τηλεοπτικές παρεμβάσεις και δημοσιεύματα τα δίκαια αιτήματα των αλιέων.
Είμαι ελαιοκαλλιεργητής και αμπελοκαλλιεργητής.

Άνοιγμα επαγγελμάτων... χωρίς μεγάλο κοινωνικό κόστος !

TO MNHMONIO επιβάλλει το άνοιγμα όλων των «κλειστών επαγγελμάτων» στην Ελλάδα και με βάση τη δέσμευση αυτή η κυβέρνηση προχωράει στη σύνταξη του σχετικού νομοσχεδίου !
OI IΔIOKTHTEΣ των φορτηγών και των βυτιοφόρων προχώρησαν τελικώς στην αναστολή των κινητοποιήσεων, παρά τις οξύτατες αντιδράσεις ενός «σκληρού πυρήνα» μεταφορέων, που δεν εννοούν να αποδεχθούν ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος είναι πλέον γεγονός, αφού το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τη Βουλή. Αυτό το τελευταίο καταδεικνύει πόσο βαθιά ριζωμένες είναι οι συντεχνιακές αντιλήψεις στην Ελλάδα και πόσο δύσκολο να αποδεχθούν τις αλλαγές όσοι λειτουργούν υπό ειδικό καθεστώς.
Η ΣYNTEXNIAKH νοοτροπία είναι εξ ορισμού αντικοινωνική συμπεριφορά, αφού θέτει σε πρώτη μοίρα το συμφέρον της κλειστής ομάδας σε σχέση αυτό του κοινωνικού συνόλου. ..
Για τον λόγο αυτό είναι πολύ δύσκολες οι διαρθρωτικές αλλαγές στο συγκεκριμένο μέτωπο, πόσο μάλλον όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις δεν αποτόλμησαν τις μεταβολές αυτές, φοβούμενες το μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό κόστος που συνεπάγονται.
EINAI XAPAKTHPIΣTIKO το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων αποτελούν με διαφορά τη ισχυρότερη αντίδραση στα όντως σκληρά μέτρα οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζονται στη χώρα, με βάση το μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
TO MNHMONIO επιβάλλει το άνοιγμα όλων των «κλειστών επαγγελμάτων» στην Ελλάδα και με βάση τη δέσμευση αυτή η κυβέρνηση προχωράει στη σύνταξη του σχετικού νομοσχεδίου.
KAI EΠEIΔH στον… ορίζοντα φαίνονται νέες ισχυρές κοινωνικές ή συντεχνιακές αντιδράσεις, καλό είναι η εμπειρία με τις κινητοποιήσεις των μεταφορέων να αποτελέσει «οδηγό» για την αποφυγή των ίδιων λαθών. Το άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων» δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει με υπέρογκο κόστος για την οικονομία και την κοινωνία.

Ανάκληση 350.000 BMW και Rolls παγκοσμίως !

Σε κάποια μοντέλα εμφανίστηκε διαρροή στο υδραυλικό σύστημα των φρένων! 
THN ανάκληση 350.000 μονάδων διαφόρων μοντέλων της σε παγκόσμιο επίπεδο ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW, λόγω πιθανών προβλημάτων στο σύστημα των φρένων. «Σε κάποια μοντέλα εμφανίστηκε διαρροή στο υδραυλικό σύστημα των φρένων. Σύμφωνα με αρκετούς μας πελάτες υπήρξε ανάγκη να ασκήσουν μεγάλη πίεση στα φρένα προκειμένου να λειτουργήσουν. Πάντως δεν υπήρξε “πάγωμα” των φρένων», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι ανακλήσεις αφορούν 345.000 μονάδες από τις σειρές 5, 6 και 7 που έχουν κατασκευαστεί από το 2002 έως και σήμερα, εκ των οποίων τα 200.000 έχουν πωληθεί στην αμερικανική αγορά. Παράλληλα η θυγατρική της BMW, Rolls-Royce έχει καλέσει τους κατόχους 5.800 μονάδων Phantom προκειμένου να εξετασθεί εάν και σε αυτά υπάρχει ανάλογο πρόβλημα στο σύστημα των φρένων. Ο οικονομικός διευθυντής της BMW, Φρίντριχ Εϊχνερ, τόνισε σε δηλώσεις του στο Reuters ότι δεν θεωρεί ότι η επιδιόρθωση θα χρειαστεί πολύ χρόνο αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί ακόμη να υπολογίσει το κόστος της ανάκλησης για την εταιρία. Στην πραγματικότητα το κόστος από τις ανακλήσεις «πέφτει» στην εικόνα και την αξιοπιστία της εταιρίας στην αγορά και λιγότερο στα χρήματα που χρειάζεται να καταβάλει προκειμένου να «γυρίσει έτοιμα» τα οχήματα στους κατόχους τους.

Ανοιχτή σύσκεψη αύριο στην Τρίπολη για την Αγροτική Πολιτική της κυβέρνησης !

Η σύσκεψη διοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου !
Παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Κουτσούκου, θα γίνει την Κυριακή στις 10.30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρίπολης ανοιχτή συζήτηση – σύσκεψη με αντικείμενο την «Αγροτική Πολιτική της Κυβέρνησης». Η σύσκεψη διοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στη σύσκεψη, η οποία θα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων της Περιφέρειας.

Τον σκότωσε για μια θέση ….στο παγκάκι !

Άγρια συμπλοκή χθές βράδυ στα Εξάρχεια !
Για ασήμαντη αφορμή, άγρια συμπλοκή μεταξύ αστέγων, που κατέληξε σε δολοφονία, συνέβη αργά χτες στην περιοχή Εξαρχείων. Υπήκοος Βουλγαρίας, 45 ετών, συνελήφθη για ανθρωποκτονία ενώ αναζητείται ομοεθνής συνεργός του. Οι δυο ενεπλάκησαν σε καυγά με ομοεθνή τους για ασήμαντη αφορμή (σύμφωνα με πληροφορίες μάλωσαν για ένα παγκάκι), και τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιά και στο λαιμό. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η Ελένη Μενεγάκη μιλά περί ..κεραυνοβόλου έρωτος !

''Έτσι είναι αυτά τα κεραυνοβόλα. Δεν έχεις ξανακούσει για τον κεραυνοβόλο έρωτα; Τον βλέπεις τον άλλο και πέφτεις ξερός!
Κάτι τέτοια λέει η Ελένη και κάνει τους πάντες να ασχολούνται όλη την ώρα μαζί της... Αυτή τη φορά μίλησε στην εκπομπή της για τον έρωτα. Όχι όποιον κι όποιον έρωτα, Τον κεραυνοβόλο. Αφορμή στάθηκε ο Αντώνης Ρέμος... Ο γνωστός τραγουδιστής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, συγκατοικεί πλέον με την αγαπημένη του, Υβόννη Μπόσνιακ. ''Δηλαδή πολλή φούντωση και φλόγα έχει ο Αντώνης Ρέμος για την Υβόνη Μπόσνιακ... Μα πώς έχει γίνει τόσο γρήγορα αυτό το καλοκαίρι αυτό το πράγμα, δεν μπορώ να καταλάβω'' απόρησε ο στενός της συνεργάτης, Άρης Καβατζίκης. Και τότε η Ελένη πήρε τον λόγο...
''Έτσι είναι αυτά τα κεραυνοβόλα. Δεν έχεις ξανακούσει για τον κεραυνοβόλο έρωτα; Τον βλέπεις τον άλλο και πέφτεις ξερός! Τελείωσε.'' είπε η Ελένη, σα να το έχει ζήσει, βρε παιδί μου, όλο αυτό! Και πρόσθεσε: ''Ο έρωτας είναι έρωτας, κι άμα σου 'ρθει κεραυνός, τέλος.'' Ακούς, Ματέο (ή Μάκη ή όπως σε λένε); ''Έπεσε έρωτας'' που λέει και ο Κραουνάκης...

ΑΔΕΔΥ: Oχι στην εξομοίωση των μισθών... προς τα κάτω !

Οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 25%!!
NEO ενιαίο μισθολόγιο, που θα ενσωματώνει όλα τα επιδόματα στον βασικό μισθό, θα αναβαθμίζει τις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο και θα διαμορφώνει μια νέα βάση εκκίνησης στους εισαγωγικούς μισθούς ζήτησε η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση και Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «το νέο μισθολόγιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως “όχημα” παγίωσης και διεύρυνσης της λιτότητας, με δεδομένο ότι οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 25%, εξαιτίας των πρόσφατων περικοπών στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου». Μάλιστα απαιτεί
να γίνει διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και δεν αποδέχεται μια διαδικασία διαβούλευσης και "διαλόγου" που θα δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση για μονομερείς αποφάσεις. Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην ΑΔΕΔΥ κάνουν λόγο για νέες επώδυνες παρεμβάσεις στο ενιαίο μισθολόγιο, τονίζοντας ότι η απεργία που έχει κηρυχθεί για τις 7 Οκτωβρίου θα είναι η απάντηση στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δημοσίων Yπαλλήλων Ηλίας Ηλιόπουλος, σχετικά με το νέο μισθολόγιο, σε δήλωση του υπογράμμισε ότι είναι καταφανέστατη πλέον η πορεία της νέας μισθολογικής πολιτικής που θα συγκεκριμενοποιηθεί με τον προϋπολογισμό του 2011. Το ότι προβλέπεται μείωση στους μισθούς για το 2011 στα 300 εκατ. ευρώ και μέχρι το 2014 θα φτάσει τα 2,7 δισ. ευρώ, αποκαλύπτει πλήρως την αλήθεια για το μισθολόγιο και την εξομοίωση (προς τα κάτω) στις αποδοχές των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ένα μισθολόγιο που θα το χρησιμοποιήσει ως εργαλείο για την παραπέρα περικοπή των εισοδημάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο διατυπώνουν και τα στελέχη της Αυτόνομης Παρέμβασης στην ΑΔΕΔΥ.

Troktiko : 17 σφαίρες -Το τραγούδι για τον Σωκράτη Γκιόλια !!

Αιχμές για το blog …Tro-ma-ktiko !!
Συγκινητικό και αιχμηρό το τραγούδι του Σωκράτη Γκιόλια «17 σφαίρες», δημιούργημα συνεργατών του troktiko και του αδερφού του, Νίκου Γκιόλια. Με αιχμές για το blog …Tro-ma-ktiko
Διαβάστε τους στίχους.
Μία γιατί πιστεύω
Δύο γιατί γνωρίζω
Τρεις για το δικαίωμα να μιλάω
Τέσσερις απ τους εχθρούς μας
Πέντε από τους δήθεν φίλους
‘Εξι απ όσους ψεύτικα μου είπαν σ αγαπάω
Εφτά από τους σωτήρες
Οκτώ από τους μνηστήρες
Εννιά και δέκα από κλώνους-προικοθήρες
Έντεκα από ρουφιάνους
Δώδεκα από άρχοντες-ζητιάνους
και δύο από δειλούς και βολεμένους τσαρλατάνους
κι ακόμα τρεις που θα σκοτώσουν το κορμί μου, μα θ αγιάσουν την ψυχή μου.

Αποστάσεις Καραμανλή από τα …σενάρια επιστροφής !

Κοιτάμε μπροστά και χαράζουμε νέους δρόμους δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς !
Σενάρια περί μελλοντικής επιστροφής του Κώστα Καραμανλή στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής κυκλοφόρησαν με αφορμή δηλώσεις στελεχών εντός και εκτός της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην επανένωση της κεντροδεξιάς. Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, απαντά μέσω βουλευτών που συνομιλούν μαζί του, ότι αποχώρησε οικειοθελώς από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που υπηρέτησε όλη του τη ζωή, και φυσικά δεν διανοείται να πράξει οτιδήποτε που θα έβλαπτε την ενότητα και τη νικηφόρα πορεία του κόμματος υπό τη νέα του ηγεσία. Στα σενάρια «απάντησε» εμμέσως και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας από την Καστοριά ότι η ΝΔ αποτελεί ταυτόχρονα συνέχεια και τομή σε σχέση με το παρελθόν της, έχει απορρίψει σοβαρά λάθη και βαρίδια, και τώρα κοιτάζει μπροστά….
«Κρατώντας αυτά που οφείλουμε να κρατήσουμε, τις καλύτερες παραδόσεις μας και τις ιδέες μας που δικαιώνονται παντού στον κόσμο, αλλά και απορρίπτοντας αυτά που οφείλαμε να απορρίψουμε, τα σοβαρά λάθη, τις παραλείψεις και τα 'βαρίδια' του παρελθόντος, κοιτάμε μπροστά και χαράζουμε νέους δρόμους» είπε συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς.

1.10.10

Άρχισαν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ !

Aνεργοι, χαμηλόμισθοι, ΑΜΕΑ και πολύτεκνοι μπορούν από σήμερα να υποβάλουν αιτήσεις για υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας που είναι 10 - 20 % φθηνότερο από το ισχύον οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Εξάλλου, εντός των ημερών αναμένεται να λήξει η εκκρεμότητα που αφορά την αναδιάρθρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, με την υποβολή της σχετικής εισήγησης από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, η ΡΑΕ θα εισηγηθεί μικρότερες αυξήσεις από αυτές που ζητά η ΔΕΗ για ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών και μειώσεις σε τιμολόγια που υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος παραγωγής. Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπενθυμίζει με σημερινή ανακοίνωση ότι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο μπορούν να ενταχθούν:
-Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων και όσοι είναι γονείς τριών τέκνων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους είναι μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας αυτής. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση 10% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.
- 'Ανεργοι (για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, την 30η Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους) με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων που δεν συμπεριλαμβάνει το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου. Η έκπτωση για αυτήν την κατηγορία είναι 20 %.
-'Ατομα με αναπηρία πάνω από 67% ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία πάνω από 67%, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου. Και σε αυτή την περίπτωση η έκπτωση είναι 20% επί του οικιακού τιμολογίου.
Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται αποκλειστικά για την κατανάλωση της κύριας κατοικίας. Η ένταξη σε αυτό γίνεται για ένα ημερολογιακό έτος.
Η υποβολή της αίτησης γίνεται είτε από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr), είτε τηλεφωνικά στο 210 9298000. Από 18/10/2010 η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και στα ΚΕΠ.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:
Για υποβολή στην ιστοσελίδα ή τηλεφωνικά
- Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος (απαιτείται η δεύτερη σελίδα που αφορά τα δημοτικά τέλη κλπ) με ημερομηνία έκδοσης οπωσδήποτε μεταγενέστερη της 27/9/2010.
- ΑΦΜ του αιτούντος και του/της συζύγου.
- Αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Για υποβολή στα ΚΕΠ
Τα παραπάνω και επιπλέον:
- Ταυτότητα δικαιούχου ή, αν υποβληθεί η αίτηση από τρίτο πρόσωπο, ταυτότητα του τρίτου και εξουσιοδότηση ή υπεύθυνη δήλωση ότι εκπροσωπεί τον δικαιούχο.
Περισσότερες πληροφορίες για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο μπορείτε να λάβετε:
- Στο τηλεφωνικό κέντρο 210 - 9797400 του ΥΠΕΚΑ
- Στο τηλεφωνικό κέντρο 210 - 9298000 της ΔΕΗ.
- Στα καταστήματα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας
- Στα ΚΕΠ μετά τις 18/10/2010
- Στην ιστοσελίδα http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=575 του ΥΠΕΚΑ
- Στην ιστοσελίδα www.dei.gr της ΔΕΗ.

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στην Λακωνία !

Τρείς Τσιγγάνοι οι δράστες !
Από την προανάκριση που διενήργησαν αστυνομικοί του τμήματος Μολάων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Σπάρτης, εξιχνιάστηκε η ληστεία που είχε σημειωθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στον Aγιο Δημήτριο Νιάτων Λακωνίας, σε βάρος υπερήλικης 82χρονης γυναίκας που τη χτύπησαν για να της αφαιρέσουν τα χρήματα που είχε. Συγκεκριμένα, την επομένη της ληστείας συνελήφθη ο ένας εκ των τριών Ρομά δραστών, ο οποίος αφού ομολόγησε την πράξη του και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Σπάρτης, παραπέμφθηκε στον ανακριτή και προφυλακίστηκε. Ακολούθως, προχθές συνελήφθησαν οι άλλοι δύο δράστες που αναζητούσαν οι αρχές, τα στοιχεία των οποίων είχαν προκύψει από την προανάκριση και σε βάρος τους είχαν εκδοθεί σχετικά εντάλματα σύλληψης. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή Σπάρτης και μετά την απολογία τους έδωσε εντολή και θα προφυλακιστούν. Τέλος, οι Αρχές εξετάζουν τη συμμετοχή των παραπάνω και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις

Interamerican – Συνάντηση Κορυφαίων στο Costa Navarino !

Στο Costa Navarino βρέθηκαν 9 Συντονιστές, 7 Unit Managers και 46 Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι !
Οι βάσεις της νέας εποχής για το Δίκτυο Agency της Interamerican, του οποίου πρόσφατα ανακοινώθηκε η αναδιαμόρφωση, τέθηκαν στην ετήσια συνάντηση των συνεργατών της Εταιρείας στο πλαίσιο του θεσμού της επιβράβευσης των καλύτερων με την προσφορά μιας εβδομάδας οικογενειακών διακοπών. Φέτος η συνάντηση, με παρόντα τα κορυφαία διοικητικά στελέχη της Interamerican και 62 συνεργάτες του Δικτύου που ανταποκρίθηκαν στις προϋποθέσεις παραγωγής κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του νέου, πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Costa Navarino στο Ρωμανό της Δυτικής Μεσσηνίας.
Στο Costa Navarino βρέθηκαν 9 Συντονιστές, 7 Unit Managers και 46 Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι.
Το Δίκτυο Agency, που θα συνεχίσει να αποτελεί το βασικό κανάλι διανομής προϊόντων και υπηρεσιών στην πολυκαναλική δέσμη διανομής της εταιρείας, θα αποτελείται από 20 μεγάλες μονάδες με χαρακτηριστικά αυτάρκειας στην οργάνωση και υποδομή, με κάθετη ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση για τους ασφαλισμένους και με ενισχυμένη την παρεχόμενη από την εταιρεία υποστήριξη, η οποία θα ελέγχει συνολικά και τις δαπάνες τους. Τα κριτήρια με τα οποία επελέγησαν τα 20 Γραφεία είναι απολύτως αντικειμενικά και συνδέονται με την παραγωγικότητα στους κερδοφόρους τομείς δραστηριότητας. Η παλέτα του Δικτύου θα συμπληρωθεί με τα Γραφεία Πωλήσεων που θα ενταχθούν στο μοντέλο των αυτοχρηματοδοτούμενων associated αποκλειστικής συνεργασίας με την εταιρεία, ενώ υφίσταται για τους συνεργάτες της περιφέρειας που δεν ανήκουν στις δύο παραπάνω κατηγορίες Γραφείων Πωλήσεων η δυνατότητα να είναι independent agents, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας και με νέο μοντέλο απευθείας υποστήριξης από την Interamerican.
Κατά τη συνάντηση ο Γ. Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Interamerican, τόνισε την ιδιαίτερη επίδραση του πληθωρισμού στις πωλήσεις ασφαλειών Ζωής αυτή την περίοδο και την ιδιαίτερη σημασία της εποπτείας που αποκτά ευρωπαϊκό χαρακτήρα, επισημαίνοντας ότι η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών παροχών στη σύνταξη και την υγεία υπαγορεύουν ένα ισχυρό και σταθερό ασφαλιστικό σύστημα, με σημαίνοντα τον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης. Όπως παρατήρησε ο κ. Κώτσαλος, το υψηλό περιθώριο φερεγγυότητας της Interamerican, που κυμαίνεται περί το 260%, της δίνει σοβαρό πλεονέκτημα στην ασφαλιστική αγορά της επόμενης ημέρας, σε συνδυασμό με τους μηχανισμούς που η εταιρεία έχει κτίσει για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποπτείας και των νέων νόμων.
Ο Γ. Μαυρέλης, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing, αναφέρθηκε στις δομικές και λειτουργικές αλλαγές που εξελίσσονται στο Δίκτυο Agency της εταιρείας και επεσήμανε ότι η ανταγωνιστικότητα εφεξής θα κρίνεται όχι μόνο από τα χαρακτηριστικά στοιχεία ενός ασφαλιστικού προϊόντος αλλά από ένα σύνολο παραγόντων που συνδιαμορφώνουν τη σχέση μεταξύ της εταιρείας και πελάτη. Τέτοιοι παράγοντες είναι τα απλά και οικονομικά προϊόντα για πραγματικές ανάγκες, η ευέλικτη επικοινωνία, η ποιότητα και ταχύτητα εξυπηρέτησης, η εμπιστοσύνη στην εταιρεία. Ο κ. Μαυρέλης προανήγγειλε δύο νέες προτάσεις στον χώρο των επενδυτικών – συνταξιοδοτικών προϊόντων και απλοποίηση προσέγγισης των αναγκών στον τομέα της υγείας και της κάλυψης των νοσηλευτικών υπηρεσιών.
Σημειώνεται ότι με βάση την παραγωγή του οκταμήνου η Interamerican βρίσκεται στο 104% έναντι του στόχου στους κλάδους Ζωής, Υγείας και Ομαδικών ασφαλίσεων, ενώ εντός στόχου βρίσκονται και οι Γενικές Ασφάλειες. www.insurancedaily.gr

Βουλιάζει οικονομικά η Μεσσηνία !

H πτώση στις πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο ήταν -31% και στο δεύτερο τρίμηνο έπεσε στο -39%.!!
Περαιτέρω μείωση της οικονομικής δραστηριότητας στη Μεσσηνία σημειώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2010, με σημαντική πτώση στην κερδοφορία των επιχειρήσεων. Αυτό προκύπτει από την έρευνα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και σημειώνεται ότι σε αντίθεση με το πρώτο τρίμηνο του 2010, η πτώση στις πωλήσεις και την παραγωγή ακολουθείται από μια οριακή πτώση στις τιμές, ενώ η απασχόληση διατηρεί πτωτική τάση. Σημειώνεται ότι η πτώση στις πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο ήταν -31% και στο δεύτερο τρίμηνο έπεσε στο -39%. Η μεταβολή στον τραπεζικό δανεισμό, παρότι θετική, φαίνεται να ελαττώνει ταχύτητα το Β' τρίμηνο του 2010 και η χρηματοδότηση από ιδιωτικά κεφάλαια παραμένει σε οριακά ανοδική τάση ενώ το κόστος πίστωσης συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Ο τραπεζικός δανεισμός έπεσε από το 22% το πρώτο τρίμηνο του έτους στο 18% το δεύτερο τρίμηνο του έτους ενώ στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των επιχειρήσεων που δηλώνουν απόρριψη δανείου λόγω πρόσφατων αποτελεσμάτων (Τειρεσία και αξία εξασφαλίσεων)…….
H πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό παραμένει σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα, με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να παραμένουν και το Β' τρίμηνο του 2010 αυστηρώς επιλεκτικά με τα ποσοστά να εμφανίζονται στο -81% το πρώτο τρίμηνο του 2010 και γίνονται -80% το δεύτερο τρίμηνο.
Το ίδιο τρίμηνο παρατηρείται περαιτέρω επιδείνωση στην δυνατότητα επιχειρήσεων να καλύψουν δανειακές υποχρεώσεις, καθώς επίσης και συνεχής αύξηση στις ληξιπρόθεσμες εισφορές. Η αβεβαιότητα για το μέλλον της επιχείρησης το Β' τρίμηνο του 2010 παίζει σημαντικά μεγαλύτερο ρόλο στην ζήτηση δανεισμού σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Από την άλλη, οι όροι δανεισμού ήταν λιγότερο σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τέλος, οι εκτιμήσεις για το επόμενο τρίμηνο είναι αρκετά δυσμενέστερες σε σχέση με τις εκτιμήσεις στο τέλος του πρώτου τριμήνου του έτους.

Έκαναν έρωτα έξω από ….εκκλησία Σάββατο απόγευμα !!

Ένα νεαρό ζευγάρι δεν μπορούσε να κρατήσει τις σεξουαλικές του ορμές, και είπε να τις…. «απελευθερώσει» στο γρασίδι ενός καθεδρικού ναού!
Οι προσκυνητές που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σημείο, κάλεσαν την αστυνομία η οποία τους βρήκε ημίγυμνους… επί της πράξης. Στο δικαστήριο πάντως ο 23χρονος Stephen Neal και η κοπέλα του που το όνομα της δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, υποστήριξαν ότι απλώς…. «παρασύρθηκαν». Ο Neal, αρνήθηκε ότι οι δυο τους είχαν εκείνη τη στιγμή σεξουαλική επαφή. Παρά ταύτα, δεν μπόρεσε να γλυτώσει το πρόστιμο των 130 δολαρίων που του επέβαλλε το δικαστήριο για «ανάρμοστη συμπεριφορά» και «προσβολή της δημοσίας αιδούς». Οι αστυνομικοί ωστόσο, υποστηρίζουν ότι το ζευγάρι είχε σεξουαλική επαφή και μάλιστα μια ώρα που στην περιοχή κυκλοφορούσαν οικογένειες και παιδιά, αφού ήταν Σάββατο απόγευμα. Το σίγουρο πάντως είναι πως το ζευγάρι θα το ξανασκεφτεί να είναι τόσο… εκδηλωτικό σε δημόσιους χώρους.

Οι νέες ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ !

Γράφει η Νάντια Γιαννακοπούλου!
Η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για μετεγγραφές ξεκινάει τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 20 Οκτωβρίου !
Σημαντικές βελτιώσεις στα θέματα μετεγγραφών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ φέρνουν οι διατάξεις του Νόμου 3879 του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ο οποίος υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής στις 14/09/10. Στόχος των διατάξεων αυτών είναι να γίνονται οι μετεγγραφές με τον πλέον αδιάβλητο και αντικειμενικό τρόπο, ενώ παράλληλα διευκολύνεται η φοίτηση πολλών σπουδαστών που για οικονομικούς λόγους αδυνατούν να σπουδάσουν ή επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο βάσει της οποίας θα πραγματοποιηθούν οι φετινές μετεγγραφές των φοιτητών την οποία ανακοίνωσε στις 30/09/10 το Υπουργείο Παιδείας, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω:
I. Ηλεκτρονική αίτηση µπορούν να υποβάλουν οι παρακάτω 7 κατηγορίες δικαιούχων για τις οποίες δεν υπάρχει ποσοτικός περιορισµός και µόνο όσοι βρίσκονται στο πρώτο εξάµηνο των σπουδών τους.
1. Πολύτεκνοι γονείς και τέκνα.
2. Γονείς και τέκνα πολυµελών οικογενειών µε τρία ζώντα τέκνα εφόσον κανένα από αυτά δεν υπερβαίνει το εικοστό έκτο έτος της ηλικίας του.
3. Τέκνα θυµάτων τρομοκρατικών ενεργειών.
4. Ορφανοί φοιτητές ή σπουδαστές από τον έναν ή και από τους δύο γονείς, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ.
5. Φοιτητές ή σπουδαστές που κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στα ΤΕΦΑΑ ή σε άλλη σχολή ή τµήµα πανεπιστημίου ή ΤΕΙ πέτυχαν εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις.
6. Φοιτητές ή σπουδαστές µε αδελφό ή αδελφή που φοιτά σε τµήµα πανεπιστημίου ή ΤΕΙ διαφορετικής πόλης της μόνιµης κατοικίας των γονέων, οι οποίοι επιθυµούν τη μετεγγραφή τους σε τµήµατα πανεπιστημίων ή ΤΕΙ που δεν ανήκουν στα τµήµατα της Αττικής και του Νοµού Θεσσαλονίκης.
7. Αδέλφια που φοιτούν σε τµήµατα πανεπιστημίου ή ΤΕΙ διαφορετικής πόλης της μόνιµης κατοικίας των γονέων τους και που επιθυµούν τη μετεγγραφή τους κατά το ίδιο ακαδημαϊκό έτος σε αντίστοιχα τµήµατα πανεπιστημίων ή ΤΕΙ του ιδίου νοµού, τα οποία δεν ανήκουν στα τµήµατα της Αττικής και του Νοµού Θεσσαλονίκης.
Η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για μετεγγραφές ξεκινάει τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 20 Οκτωβρίου. Μία εβδομάδα μετά την ηλεκτρονική αίτηση ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται για το αποτέλεσµα. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μετεγγραφών θα υποβάλλονται στην ιστοσελίδα http://metegrafes.minedu.gov.gr. Αν ο λόγος μετεγγραφής των κατηγοριών 3, 4, 5, 6 και 7 ανακύψει μεταγενέστερα, τότε οι αιτήσεις υποβάλλονται στις γραμματείες των τµηµάτων υποδοχής.
ΙΙ) Αίτηση στις γραμματείες των σχολών υποδοχής, µε ποσοτικό περιορισµό, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν οι:
1. Φοιτητές ή σπουδαστές που εγγράφηκαν σε τµήµα πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, για λόγους υγείας έχουν δικαίωµα πρόσβασης σε ποσοστό θέσεων 5% επί του αριθµού των εισακτέων στο τµήµα υποδοχής.
2. Φοιτητές ή σπουδαστές οι οποίοι είναι γονείς ή τέκνα ή αδελφοί ή σύζυγοι ατόµου που είναι τυφλός ή κωφάλαλος ή νεφροπαθής που υποβάλλεται σε αιµοκάθαρση ή πάσχει από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκει στην κατηγορία ατόµων µε ειδικές ανάγκες επειδή έχει κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67% μετεγγράφονται σε ποσοστό 1% του αριθµού των εισακτέων στο τµήµα υποδοχής.
3. Τα τέκνα των γονέων των οποίων ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ. Οι μετεγγραφές της περίπτωσης αυτής δεν επιτρέπεται να ξεπερνούν συνολικά σε ποσοστό το 14% του αριθµού των εισακτέων στο τµήµα υποδοχής. Για τα τµήµατα υποδοχής των πανεπιστημίων και ΤΕΙ της Αττικής και του Νοµού Θεσσαλονίκης δεν επιτρέπεται να ξεπερνούν σε ποσοστό το 9% του αριθµού των εισακτέων.
4. Φοιτητές ή σπουδαστές µε αδελφό ή αδελφή που φοιτά σε τµήµα πανεπιστημίου ή ΤΕΙ διαφορετικής πόλης της μόνιµης κατοικίας των γονέων, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ. Για τις μετεγγραφές σε τµήµατα των πανεπιστημίων και ΤΕΙ της Αττικής και του Νοµού Θεσσαλονίκης το ποσοστό των μετεγγραφόμενων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 4% επί του αριθµού των εισακτέων του τµήµατος υποδοχής. Για τα τµήµατα υποδοχής πανεπιστημίων και ΤΕΙ που βρίσκονται εκτός των προαναφερόμενων περιοχών δεν τίθενται ποσοστιαίοι περιορισµοί ούτε περιορισµοί εισοδήματος. Ειδικά για τις μετεγγραφές σε τµήµατα υποδοχής εκτός Αττικής και Νοµού Θεσσαλονίκης, επιτρέπεται χωρίς ποσοστιαίους περιορισµούς η μετεγγραφή και των δύο αδελφών σε αντίστοιχα τµήµατα άλλων πανεπιστημίων ή ΤΕΙ.
5. Φοιτητής ή σπουδαστής τρίτεκνης οικογένειας δύναται να υποβάλει αίτηση μετεγγραφής μετά τη λήξη της προθεσµίας, 20/10/2010, απευθείας στο τµήµα υποδοχής στην περίπτωση που το τρίτο τέκνο της οικογένειας γεννηθεί μετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσµίας, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός βρίσκεται στο α’ εξάµηνο σπουδών.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς .. στην τηλεοπτική αρένα !

Προσπάθησαν με ερωτήσεις τύπου …..θα πάμε με τις σακούλες τις αποδείξεις στην εφορία να μειώσουν το έργο του !
Κάλεσαν ένα μέλος της Κυβέρνησης (Δημήτρη Κουσελά) , που στην ανάγκη δεν γνωρίζει από …. τηλεοπτική αρένα, και πέσαν να τον κατασπαράξουν εν χορώ. Χαμογελώντας ο Δημήτρης Κουσελάς σε χαμηλούς τόνους(αναγκαστικά) απαντούσε στις ειρωνικές ερωτήσεις τις ξανθιάς των 700 ευρώ (το μήνα), τύπου, "αν θα πάμε με την σακούλα τις αποδείξεις στην Εφορία" και "γιατί να πρέπει η γενιά της να κάνει περαίωση!!! ". Μάλλον για το... IQ της, πολλά είναι τα 700+ που παίρνει...adena

Το πρόγραμμα του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου για Σάββατο και Κυριακή !

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος για Καλλικράτη – Πάμε στα τυφλά με προχειρότητες του ΥΠ.ΕΣ !
Καταστήματα στην πόλη της Καλαμάτας, θα επισκεφτεί αύριο το πρωί ΣΑΒΒΑΤΟ 2/10/2010 ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού ¨ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ¨ όπου θα έχει σειρά επαφών και συναντήσεων. Το απόγευμα του Σαββάτου, μαζί με τον Δημήτρη Δράκο και υποψηφίους συμβούλους θα επισκεφτούν τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Αβίας: 6:30 μμ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΟ & 7:00 μμ ΚΑΜΠΟΣ.
Το βράδυ της ιδίας ημέρας θα παραβρεθούν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παν. Νίκα……
Την Κυριακή 3/10/2010 και ώρα 9:30πμ, ο κ. Παναγιωτόπουλος θα μεταβεί στους Γαργαλιάνους για να παραστεί στη θεία λειτουργία και τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Πολιούχου των Γαργαλιάνων.
Στις 12:00πμ θα επισκεφτεί το Δ.Δ Λεύκη του Δήμου Γαργαλιάνων.
Το απόγευμα της Κυριακής ο κ. Παναγιωτόπουλος, συνεχίζοντας την προεκλογική του δράση θα επισκεφτεί τα εξής Δημοτικά Διαμερίσματα: 6:30μμ ΛΑΜΠΑΙΝΑ, 7:00μμ ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΕΙΟ, 7:30μμ ΒΟΥΡΝΑΖΙ, 7:50μμ ΤΡΙΟΔΟΣ, 8:20μμ ΚΑΡΤΕΡΟΛΙ, 8:45μμ ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ.
Χθες ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, συνοδευόμενος από υποψηφίους του Συνδυασμού έγινε δεκτός με ενθουσιασμό στα χωριά που περιόδευσε και μίλησε στον Νερόμυλο και την Χαραυγή. Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε στον ¨Καλλικράτη¨ και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην εφαρμογή του. Συγκεκριμένα είπε, πάμε στα «τυφλά¨ κάτι που φάνηκε πρόσφατα από την προχειρότητα του προεδρικού διατάγματος του Υπουργείου Εσωτερικών για τον οργανισμό της Περιφέρειας που διαβιβάστηκε στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, με τα γνωστά αποτελέσματα για την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας.
Στη συνέχεια τόνισε ότι ο ¨Καλλικράτης¨ που ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση του Πασόκ, είναι στα μέτρα της Τρόικας και του μνημονίου, καταδικάζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έλλειψη οργάνωσης, αρμοδιοτήτων και οικονομικής αυτοτέλειας.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε επίσης σε πολλά ζητήματα, έκανε περιγραφή της δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην πατρίδα μας, αναφέρθηκε στα αγροτικά ζητήματα, την ενίσχυση των υποδομών, την ενίσχυση της προστασίας του περιβάλλοντος, κ.α.
Κλείνοντας, αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους για την στήριξη που παρείχαν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τους ζήτησε να στηρίξουν τη νέα αυτή προσπάθεια και τόνισε ότι ο συνδυασμός ¨ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ¨ με επικεφαλής τον Δημήτρη Δράκο, αποτελεί εγγύηση για τον τόπο, δίνει ελπίδα για μια νέα αναπτυξιακή πορεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και για μια, ισχυρότερη Μεσσηνία.

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην Μεσσηνία !

Προγραμματισμένο …μπλάκ άουτ !!
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος έχουν προγραμματιστεί σε περιοχές της Καλαμάτας και των Δήμων Λεύκτρου και Αβίας για την Κυριακή. Συγκεκριμένα η διακοπή αφορά στα Δ.Δ. Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Καρβελίου, Λαδά, Νέδουσας, Ελαιοχωρίου, Πηγών και τις περιοχές Βέργας, Μικράς Μαντίνειας, Καλλιθέας,, Φιλοθέης, Λαγγάδα Λεϊκων, καθώς και το 9ο Σύνταγμα Πεζικού και τους Δήμους Λεύκτρου και Αβίας. Η διακοπή θα γίνει την Κυριακή από τις 8 έως τις 10 το πρωί. Επίσης την Δευτέρα θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στα Δ.Δ. Λεύκτρου, Πύργου Μάνης, Σαϊδόνας, Καστανιάς, Καρυοβουνίου και Μηλέας από τις 8:30 έως τις 11 το πρωί,.

Κόλαση φωτιάς στην Δυτική παραλία της Καλαμάτας !

Προσπάθησαν να κάψουν επιχείρηση σκαφών !
Ότι δεν κατάφεραν χθές το μεσημέρι άγνωστοι εμπρηστές προσπάθησαν να το ολοκληρώσουν σήμερα το μεσημέρι την ίδια ώρα και με τον ίδιο τρόπο . Σύμφωνα με την Π.Υ Καλαμάτας άγνωστοι δράστες χθές το μεσημέρι προσπάθησαν να …πυρπολήσουν σκάφη στον περίβολο καταστήματος που εδρεύει στην Δυτική παραλία Καλαμάτας .Η επέμβαση τωων πυροσβεστικών δυνάμεων που ειδοποιήθηκαν από γείτονες ήταν άμεση και έθεσαν γρήγορα την φωτιά υπό πλήρη έλεγχο. Σήμερα το μεσημέρι οι άγνωστοι δράστες επανήλθαν …δριμύτεροι έλουσαν με βενζίνη τον χώρο που ήταν τα σκάφη και αμέσως ο ουρανός της Καλαμάτας γέμισε μαύρους πυκνούς καπνούς που έβγαιναν μέσα από μια κόλαση φωτιάς . Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες κατορθώνοντας να σώσουν την επιχείρηση από ολική καταστροφή .

Ελληνικά on-line για ξένους !

Το διαδικτυακό µάθηµα ξεκίνησε σε φοιτητές στον Καναδά !
Κινέζα καθηγήτρια των ελληνικών σπουδών βρίσκεται δίπλα στους φοιτητές, προκειµένου να τους λύνει τις απορίες που έχουν από το ιντερνετικό πρόγραµµα εκµάθησης. Περίπου 500 φοιτητές από τη Βόρεια Αµερική και άλλοι 1.000 από την Κίνα χρησιµοποιούν τον Νοήµονα Γλωσσικό Εκπαιδευτή «Οδυσσέα» για να µάθουν την ελληνική ιστορία και γλώσσα. Αθήνα, Ακρόπολη, Αρχαία Αγορά, Αρχαιολογικό, Βουλή, Δάσκαλος: είναι οι πρώτες λέξεις που εµφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή όταν ο χρήστης επιλέγει την κατηγορία «Λεξιλόγιο». Στο επόµενο βήµα ακούγεται στα ελληνικά ο διάλογος µεταξύ ενός άνδρα και µιας γυναίκας. Αρθρα, ουσιαστικά, γένη, εθνικότητες και επαγγέλµατα ακολουθούν. Στο επόµενο κλικ εµφανίζεται ένας διαδραστικός χάρτης του κέντρου της Αθήνας, µε φωτογραφίες του Παρθενώνα, της Πλάκας, της Ακρόπολης, του Παναθηναϊκού Σταδίου. Και τέλος... ασκήσεις για το σπίτι….
Αυτό είναι το εισαγωγικό διαδικτυακό µάθηµα Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας µε δάσκαλο τον «Οδυσσέα», τον νοήµονα γλωσσικό εκπαιδευτή. Το on-line πρόγραµµα εκµάθησης της ελληνικής γλώσσας για ξένους φοιτητές άρχισε ως πρωτοβουλία του Τµήµατος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Simon Fraser στον Καναδά και χρηµατοδοτήθηκε από το Ιδρυµα «Σταύρος Νιάρχος». «Ονοµάσαµε το πρόγραµµα “Οδυσσέα” γιατί ο ήρωας της ελληνικής µυθολογίας ταξίδεψε σε όλο τον κόσµο, όπως ακριβώς θέλουµε να ταξιδέψει το διαδικτυακό πρόγραµµα εκµάθησης», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Ανδρέας Γερολυµάτος, καθηγητής Ιστορίας, ο οποίος κατέχει την έδρα Νεοελληνικών Σπουδών στο καναδέζικο πανεπιστήµιο.
Αγγλοµαθείς και Κινέζοι
Προς το παρόν, τη δυνατότητα να µάθουν ελληνικά on-line έχουν µόνο αγγλοµαθείς και Κινέζοι, καθώς η «ξενάγηση» στο ιντερνετικό σχολείο γίνεται στα αγγλικά και στα κινέζικα. Ο «Οδυσσέας» διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα – δύο για αρχάριους και δύο µεσαίας δυσκολίας, για προχωρηµένους. «Η ανταπόκριση από τους φοιτητές ήταν και είναι πολύ µεγάλη. Περίπου 40 φοιτητές από το δικό µας πανεπιστήµιο έχουν συνδεθεί στο Διαδίκτυο για να µάθουν την ελληνική ιστορία και τη γλώσσα, ενώ χρησιµοποιείται και από άλλα 15 πανεπιστήµια σε Καναδά και ΗΠΑ, µεταξύ των οποίων το Γέιλ, το Χάρβαρντ και το Ντρέξελ, καθώς και σε άλλα 12 πανεπιστήµια της Κίνας», συµπληρώνει ο κ. Γερολυµάτος. Ο αριθµός τους, µάλιστα, είναι εντυπωσιακός: 500 φοιτητές από τη Βόρεια Αµερική και 1.000 από την Κίνα. «Αυτό το ενδιαφέρον µάς κάνει να σκεπτόµαστε σοβαρά να απευθυνθούµε και σε άλλες εθνικότητες στο µέλλον».
Βροχή οι αιτήσεις στην Κορέα
Αυτές τις µέρες ο καθηγητής και η οµάδα του βρίσκονται στην Κίνα και στη Νότια Κορέα, προκειµένου να επεκτείνουν τη χρήση του... ιντερνετικού δασκάλου. «Είναι χαρακτηριστικό πως στο Πανεπιστήµιο SΥU στη Σεούλ, οι σπουδαστές που µαθαίνουν µε αυτόν τον τρόπο ελληνικά είναι 180 και οι αιτήσεις γι’ αυτή την ακαδηµαϊκή χρονιά υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τις 600. Και βέβαια αυτή η εξάπλωση οφείλεται στο όραµα του Ιδρύµατος “Σταύρος Νιάρχος” που είχε προβλέψει την ανερχόµενη δύναµη της Κίνας και το γεγονός πως θα ήταν ιδιαίτερης σηµασίας να εµφυτεύσουµε τα ελληνικά σε αυτή τη χώρα. Κι αυτό επιβεβαιώθηκε αφού η ελληνική γλώσσα, η ιστορία και ο πολιτισµός διδάσκονται σε 12 πανεπιστήµια», σηµειώνει ο κ. Γερολυµάτος. ΤΑ ΝΕΑ

Δύο μήνες ποιο νωρίς τα νέα τέλη !

Σχετική ρύθμιση περιελήφθηκε από το υπουργείο οικονομικών στο νομοσχέδιο !
Επισπεύδεται κατά δύο μήνες η ισχύς των νέων τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων που θα υπολογίζονται σύμφωνα με τις εκπομπές ρύπων. Το νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας θα ισχύσει για όσα αυτοκίνητα ταξινομηθούν από 1-11-2010 και όχι από 1-1-2011 που προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών. Σχετική ρύθμιση περιελήφθηκε από το υπουργείο οικονομικών στο νομοσχέδιο.

Μειωμένα τα τέλη διέλευσης των φορτηγών από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρίου !

Κάθε οδηγός φορτηγού τεσσάρων και πλέον αξόνων, μπορεί να ζητεί από τον σταθμό διοδίων ή το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Γέφυρας, την κάρτα «Επιστρέφω 36» !!
EKΠTΩΣH που φτάνει ως και το 27% του κόστους διέλευσης επιστροφής μέσω της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, προσφέρει η Γέφυρα Α.Ε. στους οδηγούς επαγγελματικών οχημάτων με τέσσερις και πλέον άξονες, από σήμερα έως και τις 30 Νοεμβρίου. Πληρώνοντας μόλις 29 ευρώ, τα μεγάλα φορτηγά μπορούν να επιστρέφουν μέσω της γέφυρας εντός 36ώρου συντομεύοντας τον συνολικό χρόνο ταξιδιού κατά μία ώρα περίπου. Κάθε οδηγός φορτηγού τεσσάρων και πλέον αξόνων, μπορεί να ζητεί από τον σταθμό διοδίων ή το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Γέφυρας, την κάρτα «Επιστρέφω 36», η οποία καθιστά επιτρεπτή και οικονομική τη διέλευση μετ' επιστροφής μέσα σε 36 ώρες, μόνο με 68,5 ευρώ.
Ακόμα και εάν η επιστροφή δεν καταστεί εφικτή μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, τότε το προκαταβληθέν ποσό επιστροφής εντός 36ώρου δεν χάνεται, αλλά χρησιμοποιείται για την κάλυψη μέρους του κανονικού συνολικού κόστους της διέλευσης.

Η Ντόρα… μετανοεί που άφησε τον Καραμανλή να φέρει πίσω τον Σαμαρά !

Προφανώς δεν το έκανε γιατί θεωρούσε το Σαμαρά “τελειωμένο” !!
“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν αποφάσιζα να παρέμβω στον Κώστα Καραμανλή ο Σαμαράς δε θα επέστρεφε στη ΝΔ.” Τάδε έφη Ντόρα Μπακογιάννη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Η Ντόρα μας λέει πολύ απλά δύο πράγματα που αρνείτο να παραδεχτεί μέχρι πρόσφατα. Το πρώτο είναι ότι έκανε ό,τι ήθελε τον Κώστα Καραμανλή. Αν είναι έτσι όμως, γιατί δεν φρόντισε να του υποβάλει και τις σωστές αποφάσεις σε θέματα κυβερνητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας για τα οποία τώρα κάνει πως δεν ξέρει τίποτα; Το δεύτερο είναι ότι έχει μετανιώσει που δεν έδωσε μάχη για να μη γυρίσει ο Σαμαράς στη Νέα Δημοκρατία.
Προφανώς δεν το έκανε γιατί θεωρούσε το Σαμαρά “τελειωμένο”. Έπεσε έξω, ή μάλλον για την ακρίβεια την έριξε έξω η βάση της Νέας Δημοκρατίας η οποία τελικά εξέλεγε τον αρχηγό κόντρα στο δικό της προγραμματισμένο σχεδιασμό γκια εκλογή από ένα κλειστό σώμα-συνέδρων. Η διαρκής πάντως ενασχόληση της Ντόρας Μπακογιάννη με τα παλιά της αφαιρεί αυτό ακριβώς το στοχείο με το οποίο υποτίθεται ότι θέλει να συνεχίσει τη πολιτική της διαδρομή. Το στοιχείο δηλαδή της έκφρασης του “καινούργιου”

Ένας malakas προκαλεί ανησυχία και συναγερμό !!

Ο «malakas» πάντως μόνο ανησυχίες προκάλεσε, όχι  ζημιές... !
Έντονη ανησυχία στις αρχές της Ιαπωνίας προκάλεσε τις προηγούμενες μέρες ένας... «malakas». Όχι, δεν πρόκειται για κάποιον Έλληνα που αναστάτωσε το Τόκυο αλλά για μια τροπική καταιγίδα που κινήθηκε απειλητικά προς τα ανατολικά της Ιαπωνίας, προκαλώντας συναγερμό. Σύμφωνα με τη Nasa, η συγκεκριμένη τροπική καταιγίδα αναβαθμίστηκε σε τυφώνα όταν ακόμα βρίσκονταν στην θάλασσα, ωστόσο εξασθένισε στις αρχές της εβδομάδας, προτού φτάσει στην ιαπωνική στεριά. Όπως έγινε γνωστό, το «malakas» στις Φιλιππίνες σημαίνει «δυνατός / ισχυρός», όπως αναφέρεται και στη σχετική λίστα του Παρατηρητηρίου του Χονγκ Κονγκ με τα ονόματα των καταιγίδων στον βορειοδυτικό Ειρηνικό και τη Νότια Κίνα.
Κάπως έτσι λοιπόν, λόγω της ισχύος του, ο «malakas» βαφτίστηκε έτσι από το Παρατηρητήριο, που προφανώς αγνοεί την διεθνώς αναγνωρίσιμη μετάφραση της λέξης στα ελληνικά! Τέλος καλό, όλα καλά, πάντως. Ο «malakas» μόνο ανησυχίες προκάλεσε, όχι και ζημιές...

Πουλάνε ντομάτες Σκοπίων και ροδάκινα Ισπανίας σαν Ελληνικά !

Αν …ξέραμε τι τρώμε !
Το ελληνικό εμπορικό “δαιμόνιο” δεν καταλαβαίνει από θέματα εξωτερικής πολιτικής και φτάνει στο σημείο να εισάγει ντομάτες από την ΠΓΔΜ και να τις πουλά ως ελληνικές! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους τελευταίους ελέγχους που διεξήγαγαν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου διαπιστώθηκε ότι:
1. Τρεις επιχειρήσεις στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη προχώρησαν σε υπερβάσεις της καθορισμένης ανώτατης τιμής σε 42 τόνους τομάτα. Επιβληθήκαν πρόστιμα συνολικής αξίας 12.000 ευρώ.
2. Σε λαϊκές αγορές της Αττικής πραγματοποιήθηκε διακίνηση εισαγόμενων οπωροκηπευτικών προϊόντων, όπου δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης.
Επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ κατά περίπτωση. Ειδικότερα εντοπίστηκαν να πωλούνται σε πέντε πάγκους λαϊκών αγορών, ροδάκινα Ισπανίας ως ελληνικά ενώ καταγραφήκαν και τρεις περιπτώσεις να πωλούνται τομάτες εισαγόμενες από τη FYROM για ελληνικές. 3. Τέλος, εντοπίστηκαν και έξι περιπτώσεις διακινητών φρέσκων οπωροκηπευτικών, με αδήλωτο προσωπικό, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων και επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ κατά περίπτωση. Βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τυχόν φορολογικές ή άλλες παραβάσεις.

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι φορτηγατζήδες !

Αρχίζει η τροφοδοσία της αγοράς !
Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν λίγα λεπτά μετά τη μία τα μεσάνυχτα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, ύστερα από μία συνεδρίαση των 9 προέδρων που κράτησε πάνω από 5 ώρες. Έτσι από την Πάρασκευή όλα τα φορτηγά φεύγουν από τα μπλόκα, αρχίζουν να εκτελούν κανονικά τις μεταφορές και επιτέλους θα πάρει ανάσα η αγορά.
Και στη χθεσινοβραδυνή, μαραθώνια συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του κλάδου στην Ομόνοια, δεν έλειψαν οι εντάσεις με τους σκληροπυρηνικούς να εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι και να προτείνουν συνέχιση των κινητοποιήσεων και τους πιο ψύχραιμους να ζητούν την αναστολή τους. Τελικά επικράτησε η άποψη των τελευταίων και έτσι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία….
Τέσσερα είναι τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης να αποφασίσουν αναστολή των κινητοποιήσεων. Τα δύο πρώτα έχουν σχέση με την τροπολογία που προώθησε η κυβέρνηση και η οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπει αυστηρές κυρώσεις, διοικητικές και ποινικές, για τους παραβάτες και την εκχώρηση έργου δημόσιας μεταφοράς σε Ιδιωτικά αυτοκίνητα. Το τρίτο έχει σχέση με τη σημερινή συνάντηση των μεταφορέων με τον υπουργό Ανάπτυξης, καθώς ήθελαν να «πάρουν κάτι» για να φύγουν με ψηλά το κεφάλι από τα μπλόκα. Το τέταρτο στοιχείο είναι το γεγονός ότι ολόκληρη σχεδόν η κοινωνία και κυρίως ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος, είχε στραφεί πλέον εναντίον του κλάδου και η κινητοποίηση είχε αρχίσει να παίρνει φθίνουσα πορεία, ενώ οι συνδικαλιστές δεν μπορούν να ελέγξουν τα μέλη τους, ορισμένα από τα οποία προβαίνουν σε ακραίες ενέργειες με επικίνδυνες επιθέσεις εναντίον συναδέλφων τους που εργάζονται.
Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις
Της απόφασης προηγήθηκε σήμερα ένας μαραθώνιος κινήσεων και παρασκηνιακών διαβουλεύσεων. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές για το ραντεβού μεταφορέων-Χρυσοχοΐδη, μεσολάβησε ο πρόεδρος των Εμπόρων κ. Κορκίδης. Ακολούθησε συνεννόηση των κ. Ρέππα και Χρυσοχοΐδη, οι οποίοι συνομίλησαν για αρκετή ώρα και στο περιθώριο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τους δημοσιογράφους, στο Μέγαρο Μαξίμου, και συζήτησαν, πέραν του νόμου που έχει ψηφιστεί, τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως η ένταξη των μεταφορέων στον αναπτυξιακό νόμο και στο ΕΣΠΑ, ένα αντικείμενο για το οποίο αρμόδιος είναι ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Στη συνάντηση του υπουργού ανάπτυξης με την αντιπροσωπεία των μεταφορέων, ο κ. Χρυσοχοΐδης τους εξειδίκευσε τα μέτρα κάτω από τα οποία θα ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο, θέμα πολύ σημαντικό για τους μεταφορείς, καθώς με τον τρόπο αυτό, όπως λένε οι ίδιοι, θα αντισταθμίσουν ένα μέρος από τις απώλειες που θα έχουν με τον μηδενισμό της αξίας της αδείας των οχημάτων τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που οι μεταφορείς εντάσσονται σε αναπτυξιακό νόμο.
Εξερχόμενος από τη συνάντηση αυτή ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Τζωρτζάτος, εμφανίστηκε για πρώτη φορά χαμογελαστός, έκανε λόγο για άριστο κλίμα και καλές προθέσεις, σημείωσε ότι οι ουσιαστικές συζητήσεις είναι ολιγόλεπτες και άφησε να εννοηθεί ότι διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις για τον αναπτυξιακό νόμο.

Ψαλιδίζουν τα ΤΕΙ – Πρόβλημα για τις τοπικές οικονομίες !

Πολλοί κάνουν λόγο για ένα νέο μέτωπο απαξίωσης των ΤΕΙ με τον «Καλλικράτη» των Ιδρυμάτων !
Η μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέρνει σαρωτικές αλλαγές στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όλης της χώρας. Στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας είναι το κλείσιμο πολλών τμημάτων χαμηλής ζήτησης ενώ το χειρότερο είναι η προώθηση της αντιστοίχησης σπουδών και διάρκειας φοίτησης, που συνεπάγεται τη μείωση των ετών σπουδών! Εάν περάσουν οι παραπάνω αλλαγές, τότε αφενός θα συρρικνωθούν τα περιφερειακά ΤΕΙ, με ότι συνεπάγεται για τις τοπικές οικονομίες (σήμερα στη Καλαμάτα σπουδάζουν περίπου 5.000 φοιτητές στο ΤΕΙ), ενώ με τη μείωση των ετών φοίτησης επέρχεται ουσιαστικά υποβάθμιση των ΤΕΙ. Πολλοί κάνουν λόγο για ένα νέο μέτωπο απαξίωσης των ΤΕΙ με τον «Καλλικράτη» των Ιδρυμάτων, με στόχο να μετατραπούν σε ενδιάμεση μεταλυκειακή βαθμίδα που θα οδηγεί στα Πανεπιστήμια. Μετά την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ και την τετραετή φοίτηση, ξανά υποβάθμιση και τα λουκέτα ...

H Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας αρχίζει τα μαθήματα!

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ της Φωτογραφικής Λέσχης Καλαμάτας (ΦΛΚ) για την νέα περίοδο 2010 - 2011 !
Η Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας ξεκινάει τον καθιερωμένο κύκλο μαθημάτων για την Τέχνη και την Τεχνική της Φωτογραφίας. Από την Τετάρτη 06-10-2010, ώρα 19:00 και κάθε Τετάρτη, στην αίθουσα του Εσπερινού Λυκείου Καλαμάτας (Φαρών και Κρήτης 15) Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στην πρώτη συνάντηση ή να επικοινωνήσουν στο τηλ. 6948724293, Email: flkalamatas@yahoo.gr

Αρχίζει το παζάρι στους Γαργαλιάνους !

Θα διαρκέσει από 4 έως 10 Οκτωβρίου !
Ένα από τα ποιο ιστορικά πανηγύρια της Μεσσηνίας το « πανηγύρι » των Γαργαλιάνων ανοίγει τις πύλες του στις 4 οκτωμβρίου . Οι επαγγελματίες που μετέχουν σε αυτό ελπίζουν να δούν τον τζίρο τους να κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα δίοτι στα προηγούμενα πανηγύρια ( Μεσσήνης κλπ ) η κίνηση και ο τζίρος κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα

Δήμος Παπαφλέσσα – Τι γίνεται με την κινητή τηλεφωνία ;

Γράφει το http://metamorfosis-messinias.blogspot.com
Δεν υπάρχει …αντιπολίτευση δεν υπάρχει Περιφέρεια γιατί θάβουν το θέμα !
ΤΖΟΓΑΡΑΝ μέσω των κινητών ακόμα και σε ...τυχερά παιγνίδια !!!

1η Δημοσίευση στις 12 Ιουλίου 2010 και ...απάντηση δεν παίρνουμε !
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά . Με την εφαρμογή του Καποδίστρια και την εγκατάσταση των υπηρεσιών του Δήμου που δημιουργήθηκε στο κτίριο του Δημαρχείου στο Βλαχόπουλο λόγω ελλείψεως γραμμών υψηλών ταχυτήτων ADSL για την καλύτερη επικοινωνία των υπαλλήλων με τις αρμόδιες υπηρεσίες το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε την αγορά τριών κινητών τηλεφώνων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ….δημοτών . Αν και διαφωνούμε έως εδώ όλα καλά . Μπαίνουμε τώρα στο ψητό. Μετά την σύνδεση του δημαρχείου με γραμμές υψηλής ταχύτητας από τον ΟΤΕ τα κινητά τηλέφωνα πέρασαν στην …..ιδιοκτησία του Δημάρχου και των αντιδημάρχων χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ας το καταπιούμε και αυτό ερχόμαστε στην συνέχεια αν τα τηλέφωνα χρησιμοποιούνται για υπηρεσιακές ανάγκες ζητάμε συγνώμη (αν και δεν το οφείλουμε ) δεν μπορεί όμως τα κινητά τηλέφωνα να χρησιμοποιούνται για ιδιωτικές επικοινωνίες και να πληρώνει ο μακάκας ο δημότης ….Και το άκρον άωτον της κατάχρησης των κινητών τηλεφώνων….
- ας δώσει η δημοτική αρχή στην δημοσιότητα αναλυτικούς λογαριασμούς που στην περίοδο περασμένων εορτών από τα κινητά τηλέφωνα του δήμου ΤΖΟΓΑΡΑΝ σε τυχερά …παιγνίδια -. Κάθε απάντηση δεκτή με την προϋπόθεση πάντα να δοθούν στην δημοσιότητα αναλυτικοί λογαριασμοί και το συνολικό ετήσιο κόστος για τον δήμο και κατ΄επέκταση τον απλό δημότη και αν κάνουμε λάθος εδώ είμαστε να επανορθώσουμε

Αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας μιλούν για τα UFO !

"Tα άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα, που κατά τη γνώμη μας δεν είναι γήινα, ενδιαφέρονται για κάποιο λόγο για τα πυρηνικά μας συστήματα". !!
Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010, έγινε η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στην οποία έξι πρώην αξιωματικοί της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας μίλησαν για τις προσωπικές τους εμπειρίες από θεάσεις UFO! Αφού διευκρίνησαν ότι όλα τα περιστατικά που καταθέτουν είναι πραγματικά και συνέβησαν τις δεκαετίες του 1960, 1970 και 1980, προχώρησαν στην εξιστόρηση των γεγονότων. Σε κάποιες περιπτώσεις παραδέχτηκαν ότι οι μαρτυρίες τους για εμφάνιση UFO βασίζονται και σε βιβλία, ιστοσελίδες ή σε μαρτυρίες τουλάχιστον 120 υφισταμένων τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους….
Αφού επανέλαβαν τα όσα είχαν ήδη αποκαλύψει σε συνέντευξή τους στον Λάρρυ Κινγκ για πτήσεις UFO πάνω από αμερικανικές και βρετανικές πυρηνικές βάσεις (διαβάστε σχετικά εδώ), στη συνέχεια συμφώνησαν ότι "τα άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα, που κατά τη γνώμη μας δεν είναι γήινα, ενδιαφέρονται για κάποιο λόγο για τα πυρηνικά μας συστήματα".
Και συμπλήρωσαν: "H μέχρι τώρα συμπεριφορά τους δείχνει ότι έχουν ειρηνική διάθεση. Θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει ζημιά σε οπλικά μας συστήματα μας, αλλά δεν το έχουν κάνει".
Ειδική αναφορά έγινε και στο περιστατικό του Rendlesham Forest, που έχει μείνει γνωστό ως το "Βρετανικό Ρόσγουελ". Σύμφωνα με τους πρώην αξιωματικούς, το τι ακριβώς έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της 27 Δεκεμβρίου του 1980, δεν έχει ποτέ εξηγηθεί επαρκώς!
"Υπήρξαν δεκάδες μαρτυρίες από υπαλλήλους της Πολεμικής Αεροπορίας που ανέφεραν ότι είδαν ένα παράξενο μεταλλικό αντικείμενο να αιωρείται μέσα στο δάσος κοντά στην αεροπορική βάση του Suffolk. Yπήρξαν οπτικά ντοκουμέντα ότι ένα βαρύ ιπτάμενο αντικείμενο κατέβηκε στο έδαφος δημιουργώντας τρεις τεράστιες κοιλότητες", είπαν.
Και πρόσθεσαν ότι η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας ήταν ότι "δεν βρήκαμε ποτέ κανένα στοιχείο για εισοδο αεροσκάφους στον εναέριο χώρο μας".
Οσοι περίμεναν "ατράνταχτα ντοκουμέντα" από τους έξι πρωην αξιωματικούς, μάλλον απογοητεύτηκαν! Για άλλους πάλι, οι επώνυμες μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό για θεάσεις UFO, αποτελούν από μόνες τους ντοκουμέντα! PYLES.TV

Δημήτρης Κουσελάς - «Δε θα ληφθούν άλλα μέτρα» !

Τι διαβεβαίωσε ο Δ. Κουσελάς για το πετρέλαιο θέρμανσης και τα νέα μέτρα στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κρατικής τηλεόρασης !
Ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς υπογράμμισε ότι δε θα γίνει εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης αν δεν μπορέσει το κράτος να δώσει στους πολίτες ως αντιστάθμισμα κάποιο επίδομα.Newsbest.gr
Δείτε το σχετικό βίντεο:

30.9.10

Η κατανάλωση ελαιολάδου ασπίδα προστασίας για την καρδιά !!

Αυτό αναδείχθηκε ύστερα από πολύχρονες έρευνες, που πραγματοποίησε ο καθηγητής Καρδιολογίας, Δημήτριος Κρεμαστινός !
Η λογική χρήση μιας ποσότητας ελαιολάδου στο φαγητό και τις σαλάτες, που καταναλώνουμε κάθε μέρα, είναι ικανή να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας στην καρδιά μας. Αυτό αναδείχθηκε ύστερα από πολύχρονες έρευνες, που πραγματοποίησαν ο καθηγητής Καρδιολογίας, Δημήτριος Κρεμαστινός, ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας, Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης, και οι συνεργάτες τους στο Ερευνητικό και Πειραματικό Κέντρο της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ΕΛΠΕΝ. Σύμφωνα με την έρευνα, που παρουσιάσθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, παρόντος και του καθηγητή Μαγκντί Γιακούμπ, το συστατικό ελευρωπαΐνη είναι αυτό που έχει τις ευεργετικές ιδιότητες για την καρδιά. Από την πειραματική μελέτη ….
σε κουνέλια προέκυψε ότι η χορήγηση ελευρωπαΐνης μειώνει την έκταση του εμφράγματος του μυοκαρδίου σε φυσιολογικά κουνέλια και σε μεγαλύτερη δόση σε υπερχοληστερολεμικά. Επιπλέον, το συγκεκριμένο συστατικό προστατεύει από την οξειδωτική βλάβη κατά τη διάρκεια της ισχαιμίας - επεναιμάτωσης. Προέκυψε ακόμη ότι με τη χορήγηση 10 και 20 μικρογραμμαρίων ελευρωπαΐνης, μειώνονται τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης κατά 28,7% και 33% και των τριγλυκεριδίων κατά 41,1% και 61,4%, αντίστοιχα. Η ποσότητα του ελαιολάδου, για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να υπολογιστεί με κουτάλι ανά γεύμα, ή σαλάτα. Η χορήγηση της ελευρωπαΐνης έχει προστατευτικό και θεραπευτικό αποτέλεσμα στην καρδιοτοξικότητα, που προκαλείται από την οξεία και τη χρόνια χορήγηση αδριανομυκίνης. Ο κ. Κρεμαστινός, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των στοιχείων τόνισε την ανάγκη χρηματοδότησης της έρευνας και σε ανθρώπους, ώστε να καθοριστεί η ακριβής δοσολογία ευρωπαΐνης, που πρέπει να χορηγηθεί για να υπάρξουν τα θετικά αποτελέσματα. Κάτι το οποίο, όπως είπε, δεν κάνει η πολιτεία, ενώ σε ό,τι αφορά της εταιρίες, «θα πρέπει να χρηματοδοτούν την έρευνα και να μην έχουν μόνο ως στόχο την κερδοφορία». Από την πλευρά του ο κ. Γιακούμπ, σημείωσε ότι «χωρίς έρευνα δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στον κόσμο» και αναφέρθηκε σε ένα νέο πρόγραμμα, που αναπτύσσει η ΕΛΠΕΝ, σε συνεργασία με επιστήμονες του Imperial College του Λονδίνου, στο οποίο υπεύθυνος είναι ο διευθυντής της Α΄ καρδιοχειρουργικής κλινικής του ΙΑΣΩ General, Στέργιος Θεοδωρόπουλος. Η συγκεκριμένη συνεργασία, που επιτελείται σε πειραματικό στάδιο σε γουρούνια, αφορά μία νέα εμφυτεύσιμη συσκευή μέτρησης της πίεσης, τόσο σε διαφορετικά σημεία της καρδιάς, όσο και σε άλλα σημεία του κυκλοφορικού συστήματος. Η συσκευή έχει ιδιαίτερα μικρό μέγεθος, είναι απλή στη χρήση και στο μέλλον θα έχει επιπλέον εφαρμογές σε άλλα όργανα, ενώ θα προσφέρει και μεγαλύτερη δυνατότητα μετρήσεων. Ο μηχανισμός θα είναι ασύρματος και θα δίνει συνεχώς πολύτιμες πληροφορίες για την αιμοδυναμική κατάσταση της καρδιάς. Έτσι, οι θεράποντες γιατροί θα έχουν σαφή εικόνα του προβλήματος, ώστε να μπορούν να επέμβουν αποτελεσματικότερα στη θεραπεία. Όπως τόνισε ο κ. Γιακούμπ η εφαρμογή της μεθόδου σε ανθρώπους αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2011, οπότε και θα υπάρχουν τα πρώτα κλινικά αποτελέσματα.
Από την πλευρά του αντιπρόεδρος της ΕΛΠΕΝ, Θεόδωρος Τρύφων, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της εταιρίας, τονίζοντας ότι προχωρά η επέκταση του Ερευνητικού και Πειραματικού Κέντρου της Αθήνας, ενώ εντός του 2011 θα δημιουργηθεί αντίστοιχο κέντρο και στη Θεσσαλονίκη.

Ζενίτ Αγ. Πετρ.-ΑΕΚ 4-2

Με "κάτω τα χέρια" ηττήθηκε η ΑΕΚ από τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη !
Η ρωσική ομάδα επικράτησε 4-2 και παραμένει στην κορυφή του 7ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, με 6 βαθμούς μετά από δύο αγώνες.
Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Χούμποτσαν (1΄), Μπρούνο Αλβες (13΄) και Λάζοβιτς (42΄πεν., 57΄), ενώ για την Ενωση σκόραραν οι Λυμπερόπουλος (37΄) και Καφές (83΄πεν.).
Χρειάστηκαν μόλις 42 δευτερόλεπτα για να συνειδητοποιήσει η ΑΕΚ ότι δεν είχε τύχη στο σημερινό ματς.
Τόσο ήταν το διάστημα που μεσολάβησε από το εναρκτήριο λάκτισμα μέχρι τον "κεραυνό" του Χούμποτσαν έξω από την περιοχή, που άνοιξε το σκορ για τη Ζενίτ…..
Στο 13΄ ο Λάζοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπρούνο Αλβες με κεφαλιά νίκησε τον παλιό συμπαίκτη του, Γιάννη Αραμπατζή, γράφοντας το 2-0.
Η κυριαρχία των γηπεδούχων ήταν απόλυτη, όμως στο 37΄ ο Νίκος Λυμπερόπουλος με καταπληκτικό σουτ νίκησε τον Μαλαφέεφ και μείωσε σε 2-1.
Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ζενίτ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπιστρόφ από τον Νασούτι, ο οποίος αποβλήθηκε.
Αλλά κανείς από τους διαιτητές δεν είδε ότι στο ξεκίνημα της φάσης ο Ρώσος διεθνής βρήκε τη μπάλα με το χέρι κι αυτό το λάθος έκρινε οριστικά το ματς υπέρ των γηπεδούχων.
Ο Λάζοβιτς ευστόχησε από τη "βούλα", έγραψε το 3-1 στο 42΄ και πλέον η ΑΕΚ με παίκτη λιγότερο δεν είχε κανέναν άλλον στόχο παρά να αποφύγει τη συντριβή.
Στο 57΄ από τη σέντρα του Λούκοβιτς, ο Λάζοβιτς με προβολή από κοντά πέτυχε το τέταρτο γκολ των πρωταθλητών Ρωσίας, οι οποίοι στο τελευταίο ημίωρο κατέβασαν "στροφές".
Για ένα πολύ μεγάλο διάστημα η ΑΕΚ έπαιζε χωρίς επιθετικό, αφού είχαν αποχωρήσει τόσο ο Λυμπερόπουλος όσο και ο Τζεμπούρ, αλλά κατάφερε να σώσει τα προσχήματα όταν ο Σκόκο διαμόρφωσε με πέναλτι το τελικό 4-2 στο 83΄.
Την "εσχάτη των ποινών" κέρδισε ο Ντιόπ σε ανατροπή από τον Μαλαφέεφ, στη μοναδική επίθεση των "κιτρινόμαυρων" στο β΄ ημίχρονο! Διαιτητής: Μίρολαντ Μάζιτς (Σερβία) Κίτρινες: Μαλαφέεφ - Καφές, Μάκος Κόκκινη: Νασούτι (41΄) Συνθέσεις: ΖΕΝΙΤ ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Χουμπότσαν, Μπρούνο 'Αλβες, Κρίζανατς, Λούκοβιτς, Ζιριάνοφ, Ντενίσοφ (66΄ Σιρόκοφ), Μπιστρόφ (74΄ Κανουνίκοφ), Λάζοβιτς, Ντάνι (67΄ Ροζίνα), Μπουκάροφ ΑΕΚ (Μπλένταρ Κόλα): Αραμπατζής, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Δέλλας, Λαγός, Γκέντσογλου, Καφές, Μάκος, Λυμπερόπουλος (46΄ Γιάχιτς), Τζεμπούρ (58΄ Ντιόπ), Σκόκο (82΄ Μπλάνκο)

Απόφαση Ραγκούση : Πως θα γίνεται η ψηφοφορία, πως θα βγάζουν και θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα οι εφορευτικές επιτροπές !

Όλη η εκλογική διαδικασία !
Σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΕΣ Γιάννη Ραγκούση κατά την διενέργεια των ταυτόχρονων εκλογών για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών καθορίζουμε όπως, η ψηφοφορία των εκλογέων και η εξαγωγή των αποτελεσμάτων αυτής ενεργείται με την ακόλουθη σειρά:
1. Κατά τη προσέλευση των εκλογέων στο εκλογικό τμήμα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος προηγείται η ψηφοφορία για την εκλογή των δημοτικών αρχών και ακολουθεί αμέσως μετά η ψηφοφορία για την εκλογή των περιφερειακών αρχών.
2. Η εξαγωγή των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας από τις εφορευτικές επιτροπές ενεργείται ως εξής:
Οι εφορευτικές επιτροπές των μονών (1ο, 3ο, 5ο κ.λ.π.) εκλογικών τμημάτων, όλων των δήμων, θα μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών, ενώ αντιθέτως οι εφορευτικές επιτροπές των ζυγών (2ο, 4ο, 6ο κ.λ.π) εκλογικών τμημάτων, θα μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών. Επομένως, στα μονά εκλογικά τμήματα όλων των δήμων, θα ανοιχτεί πρώτα η κάλπη που περιέχει τα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη περιφερειακών αρχών, ενώ η άλλη κάλπη, με τα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών θα παραμείνει σφραγισμένη, με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαλογής, καταμέτρησης και ανακοίνωσης στο Νομάρχη των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας υπέρ των συνδυασμών για τις περιφερειακές αρχές.
Τα ακριβώς αντίθετα ισχύουν για τα ζυγά εκλογικά τμήματα των Δήμων.
Αναλυτικά η διαδικασία, σε κάθε περίπτωση έχει ως εξής:
Αφού ανοίξει η πρώτη κάλπη σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής μονογράφει κάθε έγκυρο ψηφοδέλτιο, καθώς και σε κάθε σημείο όπου έχει τεθεί σταυρός προτίμησης. Επίσης αναγράφει στο ψηφοδέλτιο ολογράφως το συνολικό αριθμό των σταυρών προτίμησης που σημειώθηκαν σ΄αυτό. Ακολουθεί η εξαγωγή του αποτελέσματος, η καταχώρηση στο βιβλίο πράξεων εφορευτικής επιτροπής και τέλος η ανακοίνωση στο Νομάρχη των αποτελεσμάτων αυτών.
Μετά τις ενέργειες αυτές τα ψηφοδέλτια τοποθετούνται ξανά στην κάλπη, η οποία σφραγίζεται, με ευθύνη των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και των μελών της εφορευτικής επιτροπής. Αμέσως μετά τις παραπάνω ενέργειες ακολουθεί το άνοιγμα της δεύτερης κάλπης και επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία.
Όταν ολοκληρωθεί η ανακοίνωση στο Νομάρχη των αποτελεσμάτων υπέρ των συνδυασμών και της 2ης κάλπης, ξεκινά η διαδικασία διαλογής των ψήφων υπέρ των υποψηφίων των συνδυασμών των δημοτικών αρχών και των περιφερειακών αρχών, κατά περίπτωση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αυτών στο Νομάρχη, καθώς και η σύνταξη και το κλείσιμο των πινάκων διαλογής και των σχετικών πρακτικών που περιέχονται στο βιβλίο πράξεων εφορευτικής επιτροπής, επίσης, αντίστοιχα, και των δύο εκλογών.
Μετά τις ενέργειες αυτές, το υλικό της ψηφοφορίας για την κάθε εκλογή χωριστά τοποθετείται στον οικείο εκλογικό σάκο, ο οποίος στη συνέχεια παραδίδεται στα οικεία Πρωτοδικεία.
3. Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις θα μεταδίδουν προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τα αποτελέσματα μόνο υπέρ των συνδυασμών για όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειάς τους για τις εκλογές τόσο των περιφερειακών όσο και των δημοτικών αρχών κατά τη σειρά που προαναφέρθηκε.

Περιφέρεια Πελοποννήσου - Εγκρίθηκαν 21 νέες επενδύσεις.!!

Έξι επενδυτικά σχέδια στην Μεσσηνία !
Αμείωτος παραμένει ο ρυθμός της ένταξης νέων επενδυτικών σχεδίων στις διατάξεις του άρθρου 7 του Νόμου 3299/04 με το κίνητρο της επιχορήγησης και της χρηματοδοτικής μίσθωσης, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, την 11η στη διάρκεια του 2010, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη εγκρίθηκε η υπαγωγή είκοσι μιας (21) αιτήσεων ιδιωτικών επενδύσεων, συνολικού κόστους 19.763.685,00 ευρώ . Αναλυτικότερα:
1) Στο Νομό Αρκαδίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Λεωνιδίου του Δήμου Λεωνιδίου & Δολιανών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν εκσυγχρονισμό δύο ελαιοτριβείων, συνολικού κόστους 911.065,00 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 546.639,00 ευρώ. Στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Καρύταινας του Δήμου Γόρτυνος & Καστρίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν ίδρυση δύο ξενοδοχειακών μονάδων 3* συνολικής δυναμικότητας 64 κλινών, συνολικού κόστους 3.420.000,00 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 2.052.000,00 ευρώ.
2) Στο Νομό Λακωνίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Κοκκινόραχης & Σπαρτιατών του Δήμου Σπαρτιατών, Βαχού του Δήμου Οιτύλου, Αγ. Ειρήνης & Μυστρά του Δήμου Μυστρά & Γερακίου του Δήμου Γερονθρών, εγκρίθηκαν επτά επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν μία ίδρυση μονάδας κοπής & επεξεργασίας μαρμάρου, ένα εκσυγχρονισμό μονάδας επεξεργασίας μαρμάρου, μετεγκατάσταση & εκσυγχρονισμό δύο ελαιοτριβείων, ένα εκσυγχρονισμό μονάδας παραγωγής ξυλουργικών προϊόντων, μία ίδρυση μονάδας επεξεργασίας, τυποποίησης & συσκευασίας βρώσιμων ελιών &ένα εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείου, συνολικού κόστους 4.870.880,00 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 2.918.328,00 ευρώ. Στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Αρεόπολης του Δήμου Οιτύλου, εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο το οποίο αφορά ίδρυση ξενοδοχείου 3* δυναμικότητας 14 κλινών, συνολικού κόστους 770.000,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 462.000,00 ευρώ & 1,0 ΕΜΕ. 3) Στο Νομό Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Μαυρομματίου του Δήμου Μεσσήνης, Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας, Φαλάνθης του Δήμου Κορώνης, Χώρας του Δήμου Νέστορος, Μαραθούπολης του Δήμου Γαργαλιάνων & Βλαχόπουλου του Δήμου Παπαφλέσσα, εγκρίθηκαν έξι επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν μία επέκταση & εκσυγχρονισμό τυροκομικής μονάδας, εκσυγχρονισμό τριών ελαιοτριβείων, μία ίδρυση μονάδας επεξεργασίας- τυποποίησης-συσκευασίας & συντήρησης νωπών & κατεψυγμένων αλιευμάτων, & μία μετεγκατάσταση & επέκταση μονάδας παραγωγής προϊόντων τσιμέντου & σύρματος, συνολικού κόστους 5.665.745,00 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 3.396.747,00 ευρώ.
Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Τραγάνας & Γαργαλιάνων του Δήμου Γαργαλιάνων & Φιλιατρών του Δήμου Φιλιατρών, εγκρίθηκε η ίδρυση τριών ξενοδοχείων 3 *, συνολικής δυναμικότητας 100 κλινών, συνολικού κόστους 4.125.995,00 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 2.475.597,00.
Τέλος εγκρίθηκε η ολοκλήρωση & έναρξη παραγωγικής λειτουργίας :
- τριών επενδύσεων που έχουν ήδη υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 και η οριστικοποίηση του κόστους αυτών, στο ποσό του 2.147.054,97ευρώ (δημόσια δαπάνη 1.023.152,50 ευρώ).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου