11.9.10

Στήριξη στην οικογένεια Μπαχράμη με πρόταση Νικοπολίδη !

Την αποδέχθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού
Στην απόφαση να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας του αδικοχαμένου Παναγιώτη Μπαχράμη προχώρησαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι θα προσφέρουν ένα σημαντικό ποσό ως ενίσχυση στα συγγενικά πρόσωπα του άλλοτε παίκτη της Βέροιας και της Λάρισας. Στο πλευρό της οικογένειας του αδικοχαμένου Παναγιώτη Μπαχράμη αποφάσισαν να σταθούν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» θεώρησαν σωστό τη δεδομένη στιγμή να δείξουν και το κοινωνικό τους πρόσωπο, προσφέροντας ένα πολύ σημαντικό ποσό στους συγγενείς του πρώην ποδοσφαιριστή
της Βέροιας και της Λάρισας. Με πρωτοβουλία του αρχηγού Αντώνη Νικοπολίδη, κάθε παίκτης του Ολυμπιακού θα προσφέρει από 500 ευρώ στην οικογένεια του Μπαχράμη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες. Η πρόταση του Νικοπολίδη βρήκε όλους τους συμπαίκτες του σύμφωνους και μέσα στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να δοθεί η σημαντική αυτή ενίσχυση στους συγγενείς του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.
http://www.gazzetta.gr/

Πρωτοφανές έγκλημα στο Αγρίνιο !!

O δράστης είχε και στο παρελθόν απασχολήσει την αστυνομία για υπόθεση ναρκωτικών
Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες (04.35) όταν ο νεαρός με την παρέα του βρέθηκαν έξω από το σπίτι του άνδρα που είχε απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο άνδρας - ηλικίας 22 χρόνων όπως και το θύμα - κατέβαινε εκείνη την ώρα από το σπίτι του για να πάει βόλτα το σκύλο του, φέροντας ωστόσο μαζί και πιστόλι. Θέλησε να παρέμβει σε διαφωνία που είχαν οι νεαροί και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο - δράστης και θύμα δεν γνωρίζονταν καν σύμφωνα με πληροφορίες - πυροβόλησε εναντίον τους ή κατά του θύματος μόνο, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει επί τόπου. Στον τόπο της δολοφονίας βρέθηκαν
ένα πιστόλι διαμετρήματος 6,35 mm και πέντε κάλυκες.Αφού σκότωσε τον 22χρονο διέφυγε και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα από την αστυνομία. O δράστης - που είχε και στο παρελθόν απασχολήσει την αστυνομία για υπόθεση ναρκωτικών - ομολόγησε την πράξη του ενώ η σορός του θύματος μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών για νεκροψία.

Ολυμπιακός-Κέρκυρα 2-0

Με γκολ των Μέλμπεργκ και Ριέρα
Ο Ολυμπιακός σημείωσε την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας που σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης επικράτησε στο άδειο, λόγω τιμωρίας, «Γ. Καραϊσκάκης» της Κέρκυρας με 2-0. Τα γκολ: ο Μέλμπεργκ στο 29ο λεπτό και ο Ριέρα, στο 86΄.
Σούπερ Λίγκα (2η ημέρα)-Αποτελέσματα
   Σε αναμετρήσεις για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-0
Ατρόμητος-Ηρακλής 1-1
Ολυμπιακός-Κέρκυρα 2-0
Αρης-Παναθηναϊκός 19:30

Έχασε την μάχη η Γκιζέλα Ντάλι !!

Νικήθηκε από τον Καρκίνο !
Την μάχη που έδινε ενάντια στον καρκίνο έχασε η Γκιζέλα Ντάλι!Πέθανε την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο υγείας της Νάξου η ηθοποιός Γκιζέλα Ντάλι σε ηλικία 70 ετών. Τα τελευταία χρόνια έπασχε από καρκίνο και είχε αποσυρθεί στο νησί. Η Ελληνίδα κυρία του κινηματογράφου που είχε αναδειχθεί μέσα από τους ρόλους της μoιραίας γυναίκας, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Η Γκιζέλα Ντάλι υπήρξε σύζυγος του σκηνοθέτη Ντίμη Δαδήρα και πολλοί την...χαρακτήριζαν ως την Ελληνίδα Brigitte Bardo!....
Η Γκιζέλα Ντάλι δεν έκρυψε ποτέ την αρρώστια της και παρά τις πολλές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, δεν λύγισε ποτέ. Η κηδεία της θα γίνει αύριο, Σάββατο, στην Κόρωνο της Νάξου

O Ψινάκης στον συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη !!

Έκλεισε η υποψηφιότητα. Θα…διδάσκει ορθοφωνία στους δημότες !!
Έκλεισε η υποψηφιότητα του Ηλία Ψινάκη στο ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη για τον Δήμο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Real στην περίπτωση που επανεκλεγεί ο Kακλαμάνης, ο οποίος υποστηρίζεται και από το ΛΑΟΣ, τότε, ο Ηλίας Ψινάκης θα τοποθετηθεί στην θέση του αντιδημάρχου,με αρμοδιότητα στα θέματα πολιτισμού!!! Τον Ηλία Ψινάκη διεκδίκησε στο παρελθόν και ο Γιώργος Καρατζαφέρης για τις εθνικές εκλογές, χωρίς όμως να ακούσει το πολυπόθητο ναι.

Αφέθηκε ελεύθερος ο ακτινολόγος που πέταξε παπούτσι στον Πρωθυπουργό !!

"Ένοιωσα προδομένος" για το ξεπούλημα της Μακεδονίας !!
Ελεύθερος αφέθηκε πριν απο λίγη ώρα ο 59χρονος Στέργιος Πραπαβέσης καθώς ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου δεν ζήτησε την δίωξη του.Ο γιατρός ακτινολόγος πριν από λίγο δήλωσε "ένοιωσα προδομένος όπως και όλοι οι έλληνες απο τον χειρισμό και το ξεπούλημα της Ελλάδας στα εθνικά θέματα όπως αυτό της Μακεδονίας"

Έντονη βροχόπτωση στην Μεσσηνία – Μικροπροβλήματα στην Πελοπόννησο !

Έντονες βροχές πλήττουν αυτή την ώρα το μεγαλύτερο μέρος της Μεσσηνίας !
Τις τελευταίες ώρες βρέχει, με μικρές παύσεις, έντονα στην Πελοπόννησο. Η βροχή σε συνδυασμό με τον αέρα δημιούργησε μικροπροβλήματα στην περιοχή του δήμου Ασσου-Λεχαίου Κορινθίας. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τηλεφωνήματα από πολίτες και παρενέβη για άντληση υδάτων σε πέντε υπόγεια ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της για την κοπή και την απομάκρυνση δένδρων στο Λέχαιο. Δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από την κακοκαιρία στην υπόλοιπη περιφέρεια.

H Mαριάννα Χατζηαθανασίου, αν και ...ντρέπεται θα λέγεται Ντούβλη !!

Το ….Ντούβλη φέρνει τα χρήματα – Έγινε σήμα κατατεθέν!
Η Μαριάννα Χατζηαθανασίου και πρώην Ντούβλη δήλωσε πως θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το επώνυμο του εν διαστάσει συζύγου της, αν και ντρέπεται που λεγόταν έτσι.
Τι έχετε να απαντήσετε σε αυτήν την κίνηση του εν διαστάσει συζύγου σας;
«Πρώτα απ' όλα, ντρέπομαι που λεγόμουν Ντούβλη. Ο κύριος ο συγκεκριμένος έχει πολλές δικαστικές περιπέτειες εξαιτίας φοβερών πλαστογραφιών και απατών που έχει διαπράξει. Ακόμα και στον Άρειο Πάγο τον γνωρίζουν όλοι πολύ καλά. Θα έπρεπε να κοιτάξει τις δικές του υποθέσεις. Το καλό που του θέλω, λοιπόν, είναι να μην ασχολείται μαζί μου ένας τέτοιος άνθρωπος και να κοιτάει την καμπούρα του, γιατί αλλιώς θα με βρει αντιμέτωπη — και όχι μόνο στα δικαστήρια. Κατά τα άλλα, ντρέπομαι που παντρεύτηκα τον κύριο αυτό. ..
Δεν έχει έρθει ούτε μια μέρα να δει το παιδί του, δεν έχει πάρει ούτε ένα τηλέφωνο».
Δεν έχετε καμία απολύτως επαφή;
«Εκείνος δεν έχει καμία επαφή. Ούτε τον ενδιαφέρει. Μια φορά το είδε στο νοσοκομείο, πάνω από δύο χρόνια πριν. Έχει επωμιστεί όλες τις οικονομικές απαιτήσεις η μητέρα μου, που της έχει φάει και τόσα χρήματα».
Έχει καταχραστεί χρήματα από την οικογένειά σας; Σε τι ποσό αναφέρεστε;
«Της έχει φάει ένα εκατομμύριο ευρώ».
Θα σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το επίθετο «Ντούβλη»;
«Όχι βέβαια! Δεν θα σταματήσω ποτέ να το χρησιμοποιώ επαγγελματικά. Και ούτε έχει το δικαίωμα να μου το απαγορεύσει να το χρησιμοποιώ για τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες». Πηγή: yupi

Ένας ενεργός πολίτης απαντά στον Δημήτρη Καφαντάρη !

Μέσω της εφημερίδας «Ελευθερίας » στην διαφημιστική του καταχώρηση !
Στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας σας δημοσιεύτηκε διαφημιστική καταχώρηση του υποψηφίου δημάρχου του Δήμου Πύλου – Νέστορος, Δημητρίου Καφαντάρη, ο οποίος φέρεται να δίνει έντεκα απαντήσεις σε ισάριθμες βουβές ερωτήσεις, που προφανώς ο ίδιος έθεσε στον εαυτότου. Οι αυτοαπαντήσεις του κ. Καφαντάρη, αποδεικνύουν την πρόθεσή του να θολώσει το τοπίο της αυτοδιοικητικής αναμέτρησης με τρόπο παρωχημένο και πολιτικά ερασιτεχνικό. Είναι προφανές ότι τον τόπο μας, τα προβλήματά του και τις προοπτικές του τα γνωρίζουμε όλοι μας και όχι αποκλειστικώς ή κυρίως ο κ. Καφαντάρης. Η επίκληση της θητείας του κ. Καφαντάρη, ως νομαρχιακού συμβούλου και ως αντινομάρχη, ως λόγο διεκδίκησης του Δήμου Πύλου – Νέστορος μάλλον συνιστά μειονέκτημα….
Η υπηρέτηση των προβλημάτων του τόπου δεν εξαντλείται στην εκλογή οποιουδήποτε ως νομαρχιακού συμβούλου ή στην τοποθέτησή του ως αντινομάρχη. Τουναντίον αποδεικνύεται και πιστοποιείται με κριτήριο τις πράξεις και κυρίως το αποτέλεσμα. Φρονώ ότι κανείς Μεσσήνιος δεν αισθάνεται ότι η ηγεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας παρήγαγε έργο μετρήσιμο και αποτελεσματικό. Αυτό αποδεικνύεται από την αποβιομηχάνιση του νομού, από την υποβάθμιση και την σμίκρυνση του αγροτικού εισοδήματος, από το χείριστο νομαρχιακό οδικό δίκτυο, από τα ανύπαρκτα έργα υποδομής. Ο κ. Καφαντάρης, ισχυρίζεται ότι επιθυμεί να είναι δήμαρχος των πολιτών της πόλης, λησμονώντας ότι ο Δήμος Πύλου - Νέστορος απαρτίζεται από πολλές πόλεις και περισσότερα χωριά, δηλώνοντας συγχρόνως ότι είναι μακριά από συμφέροντα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Δεν μας εξηγεί όμως πώς αυτό συμβιβάζεται με το κομματικό χρίσμα που έλαβε ο κ. Καφαντάρης από τη Ν.Δ. και την απόλυτη ταύτισή του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το όραμα για την ενωτική και πολιτικά διαυγή διαχείριση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας δεν συμβιβάζεται με τον κομματικό διορισμό και την επιβολή του κ. Καφαντάρη, ως υποψηφίου δημάρχου. Ο ισχυρισμός του κ. Καφαντάρη, ότι τάσσεται ενάντια στην έλλειψη ιδεών και κυρίως στην έλλειψη έργων και υπηρεσιών, μόνον ως αυτοκριτική στη μακρά θητεία του, ως νομαρχιακού συμβούλου και αντινομάρχη μπορεί να εκληφθεί. Η αυτοκριτική, όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί επαρκής και ικανή αιτία της διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου. Οι ίδιες παρατηρήσεις ισχύουν και ως προς τις δηλώσεις περί του ότι πρέπει να κινητοποιηθεί η ενεργός συμμετοχή των πολιτών του Δήμου Πύλου – Νέστορος μέσω μιας ανθρωποκεντρικής πολιτικής, η οποία ούτε προσδιορίζεται, ούτε περιγράφεται. Η αυτοαπάντηση του κ. Καφαντάρη ότι κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος επειδή είναι ενεργός πολίτης και επειδή θέλει και γνωρίζει ποιος μπορεί να προσφέρει, εκτός της καισαρικής νοοτροπίας που εμπεριέχει, πάσχει λογικής αρτιμέλειας. Παρέπεται ότι ο κ. Καφαντάρης δεν κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος, ηγούμενος μιας κίνησης ενεργών πολιτών, αλλά ως χειροτονημένος κομματικός υποψήφιος. Επίσης, δεν αποτελεί μυστικό, ότι ο κ. Καφαντάρης είναι τμήμα του πολιτικού κατεστημένου του νομού μας, που επί χρόνια διαχειρίστηκε αναποτελεσματικά τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της Μεσσηνίας. Αντί επιλόγου πρέπει να τονισθεί ότι ο δημόσιος διάλογος προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 δεν μπορεί να σκηνοθετηθεί, ούτε δύναται να διεξαχθεί με όρους παγίδευσης της τοπικής κοινωνίας, με την χρήση παλαιοκομματικών μεθόδων και επικοινωνιακών τεχνικών. Πολύ δε μάλλον, ο διάλογος αυτός πρέπει να υπηρετεί την αλήθεια που συνιστά θεμελιώδη αξία του πολιτικού μας πολιτισμού. Παναγιώτης Γιαννόπουλος -Ενας ενεργός δημότης

Δήλωση Τροχαίου ατυχήματος …Όλα τα λεφτά !!

Αθάνατε Έλληνα !! tro-ma-ktiko.blogspot.com


Πρόστιμα σε όσους αγοράζουν προϊόντα-«μαϊμούδες»...

Η Ελλάδα είναι η χώρα της …. Μαϊμούς !
Oχι μόνον οι μικροπωλητές - συνήθως αφρικανοί μετανάστες- μη αυθεντικών προϊόντων («μαϊμούδες» ή ιμιτασιόν είδη όπως τσάντες, παπούτσια, ρολόγια, κοσμήματα, γυαλιά ηλίου και αρώματα) θα διώκονται ποινικά όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά και όσοι στο μέλλον συλλαμβάνονται να ...αγοράζουν τέτοια είδη από τους πλανόδιους μικροπωλητές. Πρόκειται για νέα πρόταση του υπουργείου Οικονομικών στον πόλεμο εναντίον της αισχροκέρδειας και της φοροδιαφυγής. Πέραν των καταστηματαρχών και των εμπόρων, πιέσεις δέχεται το υπουργείο Οικονομικών να δώσει ένας τέλος στα ιμιτασιόν προϊόντα και από το υπουργείο Υγείας, αφού υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ορισμένα εξ αυτών, όπως τα αρώματα και τα γυαλιά ηλίου, περιέχουν υλικά εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία. Η πλήρης ποινικοποίηση των «πολυτελών» προϊόντων-«μαϊμούδων»
υπάρχει στη γειτονική Ιταλία, αποκαλύπτει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλος , όπου η λεγόμενη Οικονομική Αστυνομία (Ρolizia Finanziaria) περιπολεί συνεχώς στους δρόμους και συλλαμβάνει και πωλητές και αγοραστές- οι τελευταίοι πληρώνουν πρόστιμο διπλάσιο της πραγματικής αξίας του προϊόντος που αγοράζουν-, με στόχο να διαφυλαχτεί η βαριά βιομηχανία της Ιταλίας που είναι η μόδα. Η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Γεωργακόπουλος είναι, πέραν της ποινικοποίησης και της αγοράς ιμιτασιόν προϊόντων, να δημιουργηθεί παράλληλα και Οικονομική Αστυνομία, στα πρότυπα της Ιταλίας, μια πρόταση την οποία όπως αποκαλύπτει είχε υποβάλει πριν από δέκα μήνες.
Στο υπουργείο Οικονομικών πάντως προβληματίζονται για το νομικό καθεστώς που θα διέπει την πρόταση, την επιβολή δηλαδή προστίμων και στους αγοραστές αυτών των προϊόντων, ενώ υπάρχουν και προτάσεις να μην υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση αλλά να διώκονται οι παραβάτες με τις υπάρχουσες νομοθετικές ρυθμίσεις που ισχύουν (όπως αποδοχή προϊόντων εγκλήματος). Εως ότου όμως υπάρξει νομοθετική ρύθμιση η ηγεσία του υπουργείου έδωσε εντολή να υπάρξει τις προσεχείς ημέρες μια γενικευμένη και καλά συντονισμένη έφοδος εφοριακών, τελωνειακών, κ.ά., για τον εντοπισμό αποθηκών κυρίως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με ιμιτασιόν προϊόντα. Οι αποθήκες αυτές προμηθεύουν σε όλη την Ελλάδα τα προϊόντα-«μαϊμούδες». Την ίδια ώρα, εντείνονται οι προσπάθειες για την πλήρωση θέσεων διευθυντών στις Οικονομικές Εφορίες και όπως είπε ο κ. Γεωργακόπουλος ως το τέλος του Οκτωβρίου θα γίνουν οι νέες τοποθετήσεις, ενώ έχει διαπιστωθεί πρόβλημα ελλείψεως εφοριακών σε ορισμένες εφορίες. Στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, για παράδειγμα, εκκρεμούν 55.000 φορολογικές δηλώσεις και ζητήθηκε η ενίσχυση της συγκεκριμένης ΔΟΥ με 12 επιπλέον εφοριακούς για τη γρήγορη διεκπεραίωση των υποθέσεων, ώστε να μην καθυστερούν τα έσοδα του Δημοσίου.
«Είμαστε πρώτοι σε πωλήσεις ιμιτασιόν»
«Η Ελλάδα είναι η χώρα της μαϊμούς, είμαστε πρώτοι σε πωλήσεις ιμιτασιόν προϊόντων, ξεπεράσαμε και την Τουρκία, ακόμα και τα κατεχόμενα της Κύπρου, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Υπάρχει, βλέπετε, και η πίεση των καταστηματαρχών και των εισαγωγέων αυθεντικών προϊόντων να πάρουμε μέτρα, γιατί οι μαϊμούδες ανθούν στην οικονομική κρίση» δηλώνει στο «Βήμα» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλος.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Ν. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ -BHMA.


Πέταξαν …παπούτσι στον πρωθυπουργό !!

Συνελήφθη ο δράστης
Έπιασε τόπο η… μετακόμιση της ΕΛ.Α.Σ. στην Θεσσαλονίκη, αφού παρατρίχα γλύτωσε ο πρωθυπουργός το παπούτσι. Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου έβγαινε από τον χώρο της ΔΕΘ, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια, δύο άνδρες τον πλησίασαν και ο ένας προσπάθησε να του πετάξει παπούτσι. Στο σημείο κατέφθασαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και συνέλαβαν τον άνδρα, μεταφέροντάς τον με περιπολικό σε άγνωστο σημείο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τα κίνητρα και την ταυτότητα του δράστη. Ο κ. Παπανδρέου διατήρησε την ψυχραιμία του και δήλωσε
ότι η χώρα μας προχωρά με σταθερά βήματα στην κατεύθυνση μίας οικονομίας που στηρίζεται στην καινοτομία και στην πράσινη ανάπτυξη. «Θα κάνουμε την Ελλάδα περήφανη και καλύτερη, γιατί αξίζει πολλά».

Οι εκλογικές αναμετρήσεις σε Αθήνα - Πειραιά – Θεσσαλονίκη !!

Οι τρείς δήμοι με το 70 % του πληθυσμού της χώρας!
Το ενδιαφέρον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση άρχισε να εντείνεται το 1994, όταν καθιερώθηκε για πρώτη φορά ο θεσμός του αιρετού νομάρχη, συνεχίστηκε με το Σχέδιο «Καποδίστριας» και την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, ενώ φαίνεται να «απογειώνεται» με το σχέδιο «Καλλικράτης» του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, που δίνει διευρυμένες αρμοδιότητες στους τοπικούς άρχοντες. Οι τρεις μεγαλύτεροι δήμοι της χώρας, Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη ήταν ανέκαθεν στο επίκεντρο της διεκδίκησης κεντρικών στελεχών των κομμάτων, ενώ, μαζί με τις νομαρχίες, επικέντρωναν σχεδόν όλο το πολιτικό ενδιαφέρον, δίνοντας παράλληλα και έντονο «κομματικό χρώμα» στις αυτοδιοικητικές εκλογές…..
Το Δήμο Αθηναίων διεκδίκησε το 1982 ο βουλευτής της ΝΔ και μετέπειτα πρωθυπουργός Τζανής Τζανετάκης, ενώ στις ίδιες εκλογές ο υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Παπασπύρου βάζει υποψηφιότητα και κερδίζει το δήμο Πειραιά.
Το 1986 ο τότε πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Μητσοτάκης κατεβάζει υποψήφιους σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη κεντρικά στελέχη του κόμματος: Το Μιλτιάδη Έβερτ, τον Ανδρέα Αδριανόπουλο και τον Σωτήρη Κούβελα οι οποίοι κερδίζουν αντίστοιχα και τους τρεις δήμους.
Στις αμέσως επόμενες εκλογές για το δήμο της Αθήνας αναμετρήθηκαν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Τρίτσης, υποστηριζόμενος από τη ΝΔ και η Μελίνα Μερκούρη που στηρίχθηκε από το (αντιπολιτευόμενο τότε ΠΑΣΟΚ) και έχασε την εκλογική μάχη.
Για δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, το 1994 και το 1998, η ΝΔ κατεβάζει υποψήφιο για τη δημαρχία της Αθήνας το Δημήτρη Αβραμόπουλο, που επικρατεί των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ Θόδωρου Πάγκαλου και Μαρίας Δαμανάκη, η οποία υποστηρίχθηκε τότε και από τον ΣΥΝ.
Το 2002 η ΝΔ ανακοινώνει ως υποψήφιο για το δήμο της Αθήνας ένα ακόμα κεντρικό της στέλεχος, την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υπερίσχυσε του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσή.
Το 2006 δύο ακόμα κορυφαία στελέχη των δύο κομμάτων, ο Νικήτας Κακλαμάνης από τη ΝΔ και ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ, αναμετρώνται για το Δήμο Αθηναίων, με τον πρώτο να κερδίζει τη δημαρχία, την οποία διεκδικεί εκ νέου.

Στη μάχη του «Καλλικράτη » δεκάδες νυν και πρώην βουλευτές!!

Νέο πεδίο δόξης …λαμπρό !
Πόλος έλξης ήταν ανέκαθεν, για πολλούς βουλευτές, πρώην ή εν ενεργεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση.Πολύ περισσότερο τώρα που με το σχέδιο «Καλλικράτης», οι αρμοδιότητες των τοπικών αρχόντων είναι διευρυμένες, με «δέλεαρ» τις 13 περιφέρειες της χώρας, οι οποίες θα διοικούνται από 13 «μικρούς πρωθυπουργούς», όπως έχει λεχθεί. Δικαιολογημένο, λοιπόν, το ενδιαφέρον και των κομμάτων, που επέλεξαν να ρίξουν στη «μάχη» των εκλογών του Νοεμβρίου, αρκετά «βαριά χαρτιά», αναγνωρισμένα και δοκιμασμένα στελέχη τους, που έχουν στο βιογραφικό τους και το πέρασμα τους από τη Βουλή…..
Σε αυτές τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις όλων των πολιτικών κομμάτων, δεκάδες νυν και πρώην μέλη του Κοινοβουλίου ρίχνονται στη μάχη.
Για τις 13 Περιφέρειες:
Με το ΠΑΣΟΚ, υποψήφιοι για το αξίωμα του περιφερειάρχη είναι:
Ο πρώην υφυπουργός, βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης για τη Κεντρική Μακεδονία,
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, που κατέρχεται στην περιφέρεια Ηπείρου,
Ο βουλευτής Αχαΐας Απόστολος Κατσιφάρας για τη Δυτική Ελλάδα,
Ο πρώην υφυπουργός, βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Αρναουτάκης για τη Κρήτη.
Από την ΝΔ:
Ο πρώην βουλευτής και νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης για την Κεντρική Μακεδονία, με αντιπεριφειάρχη τον πρώην βουλευτή Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα.
Ο βουλευτής Λασιθίου Ιωάννης Πλακιωτάκης, που έλαβε το χρίσμα για την Κρήτη, καθώς και οι δύο πρώην βουλευτές Κώστας Αγοραστός (Λάρισα) για την περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Σπύρος Σπύρου (Κέρκυρα) για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Επίσης, ο πρώην βουλευτής και νυν νομάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Χειμάρας διεκδικεί την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τη στήριξη της ΝΔ.
Από το ΚΚΕ υποψήφιοι είναι:
Ο βουλευτής Β’ Αθήνας Θανάσης Παφίλης, για την περιφέρεια Αττικής, ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Καραθανασόπουλος για τη Δυτική Ελλάδα, ο βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Μαρίνος, ο πρώην ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μπούτας για τη Θεσσαλία, ενώ είναι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες στην Κεντρική Μακεδονία ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζιώγας για τη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Άγγελος Τζέκης για τη Χαλκιδική και ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής Στρατής Κόρακας είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης για τη περιφέρεια του Β. Αιγαίου και η πρώην βουλευτής Λίλα Καφαντάρη στο Νότιο Αιγαίο.
Από τον ΛΑΟΣ ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης κατέρχεται στην Αττική, ο βουλευτής Αστέριος Ροντούλης είναι υποψήφιος για τη Θεσσαλία και ο Κώστας Αϊβαλιώτης για το Β. Αιγαίο.
Να σημειωθεί ακόμα ότι την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για τη περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσε και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ενώ ανεξάρτητος υποψήφιος στην περιφέρεια Πελοποννήσου είναι και ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Τατούλης.
Επίσης, ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Αριστερά» Γρηγόρης Ψαριανός διεκδικεί την Περιφέρεια Αττικής, η δε πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ασημίνα Ξηροτύρη την Κεντρική Μακεδονία.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ
Και στους δήμους, όμως, το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα μεγάλο, από πρόσωπα που έχουν κοινοβουλευτική θητεία και επιθυμούν να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με την πολιτική, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Από το ΠΑΣΟΚ ρίχνονται στην μάχη για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου:
Ο πρώην υπουργός Μανώλης Σκουλάκης, που μετά από κοινοβουλευτική θητεία 29 ετών διεκδικεί το αξίωμα του δημάρχου Χανίων.
Ο νέος βουλευτής Δωδεκανήσου Στάθης Κουσουρνάς κατέρχεται υποψήφιος στο δήμο Ρόδου, τον οποίο πολύ πιθανόν να διεκδικήσει και πρώην βουλευτής Γιάννης Παρασκευάς.
Ο νυν νομάρχης Αχαΐας και πρώην βουλευτής Δημήτρης Κατσικόπουλος για το δήμο Πάτρας.
Ο πρώην βουλευτής Κοζάνης Λ. Λωτίδης που κατέρχεται υποψήφιος στο νέο Δήμο Εορδαίας, ενώ στο Δήμο Βόλου, όπου δήμαρχος είναι ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Βούλγαρης, το «πράσινο» χρίσμα εξασφάλισε ο πρώην βουλευτής με τον ενιαίο Συνασπισμό και κατόπιν εκλεγμένος νομάρχης Μαγνησίας Πάνος Σκοτεινιώτης.
Επίσης πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι οι δήμαρχοι Ηρακλείου Ι. Κουράκης και Νέας Ιωνίας Ι. Χαραλάμπους, που διεκδικούν ανανέωση της θητείας τους.
Από τη ΝΔ, ο πρώην ευρωβουλευτής και βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης διεκδικεί για άλλη μια τετραετία το δήμο της Αθήνας.
Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας διεκδικεί το Δήμο Θεσσαλονίκης από τον απερχόμενο δήμαρχο και πρώην βουλευτή του κόμματος Β. Παπαγεωργόπουλο.
Ακόμα, υποψήφιοι δήμαρχοι είναι ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για το Δήμο Γλυφάδας, καθώς και ο πρώην νομάρχης και νυν βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης, για το Δήμο Αγρινίου.
Για το δήμο Σκύδρας θέτει υποψηφιότητα ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής, ενώ ο πρώην βουλευτής Ευ. Πολύζος διεκδικεί το Δήμο Κολινδρού Πιερίας. Και οι δύο κατά το παρελθόν διετέλεσαν στους ίδιους δήμους δήμαρχοι.
Το Δήμο Κεφαλονιάς διεκδικεί ο πρώην βουλευτής Αλ. Παρίσης, το δήμο Βέροιας ο επίσης πρώην βουλευτής Λ. Τσαβδαρίδης, ενώ στο δήμο Χανίων κατεβαίνει εκ νέου υποψήφιος ο νυν δήμαρχος και πρώην βουλευτής Κ. Βιρβιδάκης.
Με τη στήριξη του ΚΚΕ, τους Δήμους Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης και Βόνιτσας Ακτίου, διεκδικούν αντίστοιχα, οι εν ενεργεία βουλευτές Σοφία Καλαντίδου και Ν. Μωραϊτης, ενώ υποψήφιοι δήμαρχοι είναι επίσης οι πρώην βουλευτές Ελπίδα Παντελάκη στο Δήμο Πειραιά και Ιωάννης Πατσιλινάκος στο δήμο Περάματος.
Αυτοδιοικητικό αξίωμα διεκδικεί κι ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, που κατέρχεται στο Δήμο Ωροπού, ενώ στο δήμο Πειραιά με τη στήριξη του ΛΑΟΣ θα είναι υποψήφιος ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος.

Διαψεύδει η ΔΕΗ τις αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια !!

Κάνει λόγο για ..εξορθολογισμό των τιμολογίων !
Αναφορικά με δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ έως και 48% στο οικιακό ρεύμα την περίοδο 2011- 2013 αποσαφηνίζεται ότι η Κυβέρνηση θα λάβει κάθε μέτρο για τον εξορθολογισμό των τιμολογίων, την ελαχιστοποίηση ή και το μηδενισμό των επιπτώσεων από οποιαδήποτε αύξηση ιδιαίτερα στις ευαίσθητες κοινωνικές κατηγορίες, των μικρών και μεσαίων καταναλωτών. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ήδη έχει εφαρμόσει τέσσερα μέτρα θωράκισης των καταναλωτών έναντι των αυξήσεων:
1. Τα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν αυξάνονται, μέχρι το τέλους του χρόνου.
2. Ανεστάλη η ρήτρα καυσίμου, η εφαρμογή της οποίας θα έφερνε αύξηση σε όλα τα τιμολόγια.
3. Η αύξηση του τέλους ΑΠΕ δεν ισχύει για τους οικιακούς καταναλωτές.
4. Θεσμοθετήθηκε το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ένα τιμολόγιο το οποίο έρχεται να προστατεύσει τις ειδικές ομάδες καταναλωτών, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Γιορτάστηκε η Λαλαγγίδα στο Βλαχόπουλο !

Συνεχίστηκε για 8η χρονιά !
Ολοκληρώθηκε αργά χθες βράδυ η γιορτή λαλαγγίδας και ελαιολάδου που διοργάνωσε ο τοπικός σύλλογος γυναικών στην πλατεία του Βλαχόπουλου. Τα πλούσια εδέσματα των μελών του συλλόγου συνοδεία καλής μουσικής με την ορχήστρα του Αλέκου Λυκοτραφίτη και την φωνή της λαϊκής τραγουδίστριας Βικυ πρόσφεραν στους συμμετέχοντες μια όμορφη βραδιά με πολύ χορό και κέφι. Ταυτόχρονα όμως δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν οι απαραίτητες προεκλογικές εμφανίσεις των υποψηφίων δημάρχων του νεοσύστατου Καλλικρατικού Δήμου Πύλου – Νέστορος .Στην γιορτή παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Τάσος Τσορώνης ,Δημήτρης Καφαντάρης και Γ. Χρονόπουλος καθώς και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί σύμβουλοι Αντωνία Μπούζα και Δημήτρης Φίλος

Αντωνία Μπούζα - Στις 7 Νοεμβρίου ,με την επιλογή μας ας δώσουμε την ελπίδα στον τόπο μας !!

Ας πάρουμε επιτέλους το μέλλον στα χέρια μας.
Ο «Καλλικράτης» που μπήκε στη ζωή μας , δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία νέα αρχιτεκτονική δομή της χώρας και της Πελοποννήσου. Η έκφραση της άμεσης δημοκρατίας που είναι ως γνωστόν η Αυτοδιοίκηση , καλείται αυτή τη δύσκολη περίοδο όπου μεγάλες αλλαγές συντελούνται ,μέσω της μετεξέλιξης της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή ,να ισχυροποιηθεί και να αποτελέσει ένα θεσμό ισχυρό, σύγχρονο και ικανό να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις των καιρών αλλά και να κερδίσει το «στοίχημα» ενός καλύτερου αύριο για τις τοπικές κοινωνίες…
Ταυτόχρονα απαιτείται ο νέος αυτός θεσμός ,να στελεχωθεί από ανθρώπους που έδειξαν με τη μέχρι τώρα πορεία τους ,πως αφουγκράζονται τις ανάγκες της κοινωνίας και έχουν διάθεση για προσφορά ,όρεξη και μεράκι για να βοηθήσουν τον τόπο μας.
Καλούμαστε σ΄αυτές τις εκλογές ,να εκλέξουμε τον πρώτο αιρετό περιφερειάρχη, μέσα σε ένα δυσμενές κλίμα , με εγκλωβισμένη την εθνική μας οικονομία , με εμφανή πλέον την αποδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης του τόπου μας και με βαθιά κρίση αναξιοπιστίας της πολιτικής μας ζωής.
Με συναίσθηση των δυσκολιών και της σκληρής προσπάθειας που απαιτείται και με απόλυτη πίστη στη δυνατότητά μας να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο ,
θέτω στην κρίση των πολιτών της Μεσσηνίας την υποψηφιότητά μου ως περιφερειακής συμβούλου με το συνδυασμό του Νομάρχη Μεσσηνίας κ.Δημήτρη Δράκου.
Στις 7 Νοεμβρίου ,με την επιλογή μας ας δώσουμε την ελπίδα στον τόπο μας, ας πάρουμε επιτέλους το μέλλον στα χέρια μας.
Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου
Νομαρχιακή Σύμβουλος-Πρόεδρος Ν.Ε.Τ.Π.
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το Δημήτρη ΔΡΑΚΟ

Έκλεψαν τα…. γλυκά και τις πορτοκαλάδες της βάπτισης !!

Πακιστανοί και Αφγανοί στην Κέρκυρα !
Στο Μαντούδι της Κέρκυρας Αφγανοί και Πακιστανοί έκαναν "ντού" σε εκκλησία της περιοχής την ώρα του μυστηρίου της βάπτισης και ξάφρισαν όλα τα γλυκά και τις πορτοκαλάδες που ήταν για τους καλεσμένους. Οι λαθρομετανάστες καιροφυλακτούσαν την περασμένη Κυριακή σε εγκαταλελειμένο εργοστάσιο της περιοχής και μόλις οι καλεσμένοι μπήκαν στην εκκλησία για την βάπτιση, έκαναν την έφοδό τους. Η αστυνομία του νησιού κάνει συνεχώς επιχειρήσεις-σκούπα αλλά το πρόβλημα διογκώνεται καθώς η Κέρκυρα όπως η Ηγουμενίτσα και η Πάτρα αποτελούν τις πύλες προς την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς η πολιτεία εξακολουθεί να ανέχεται κύματα λαθρομεταναστών απο τον Έβρο και το Βόρειο Αιγαίο. thebest.gr

Τα όργια στο Αγρίνιο είχαν …. Ουρά – Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες !!

Αν είναι δυνατόν!!!
Ακόμα μια απίστευτη ιστορία που έγινε στο Αγρίνιο.
Μια από τις πρωταγωνίστριες του οργίου, σύζυγος ενός από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και Πανελλαδικά, πριν από λίγους μήνες είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομειό Αγρινίου, διότι κατά την έντονη σεξουαλική επαφή που είχε με τον...σκύλο της "κόλλησε"!!! Οι πηγές λένε, πως είχε συζητηθεί και τότε το σκάνδαλο, στην τοπική κοινωνία και είχε προκαλέσει σάλο!!! thebest.gr

Η μέρα που άλλαξε τον κόσμο -11η Σεπτεμβρίου, 9 χρόνια μετά !

Τραγική επέτειος σήμερα !
Ήταν 08:45 όταν όλος ο κόσμος πάγωσε καθώς η υπερδύναμη Αμερική δεχόταν τη μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ένα αεροσκάφος της American Airlines με 92 επιβαίνοντες έπεφτε πάνω στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το κτήριο τυλιγόταν στις φλόγες. Μέσα σε δευτερόλεπτα η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου, ενώ στη Ν. Υόρκη επικρατούσε πανικός και μέσα στον Πύργο φρίκη, καθώς χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στις φλόγες και τα τηλεοπτικά συνεργεία κατέγραψαν απελπισμένους ανθρώπους να πέφτουν στο κενό για να …σωθούν…
Σε ολόκληρη την αμερικανική μεγαλούπολη επικρατεί χάος και καθώς συγκεντρώνεται στο σημείο πλήθος κόσμου, ένα δεύτερο αεροσκάφος, με 64 επιβαίνοντες προσκρούει στο Νότιο Πύργο, ενώ τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν το γεγονός σε ολόκληρο τον πλανήτη. Σχεδόν μία ώρα αργότερα, στις 09:43, αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 77 της American Airlines από την Ουάσινγκτον στο Λος Άντζελες πέφτει στο Πεντάγωνο, μέρος του οποίου καταρρέει. Είναι η στιγμή που σημαίνει παγκόσμιος συναγερμός, ενώ στις ΗΠΑ εκκενώνονται όλα τα κυβερνητικά κτήρια και δίνεται η εντολή να καταρριφθεί κάθε αεροσκάφος που πετά κοντά σε κτήρια.
Σε κόκκινο συναγερμό μπαίνουν αμέσως οι Αστυνομικές Αρχές όλων των χωρών, ενώ στα αεροδρόμια επικρατεί πρωτοφανές χάος. Λίγη ώρα αργότερα οι Δίδυμοι Πύργοι καταρρέουν σκορπώντας το θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους, ενώ το γεγονός μεταδίδεται ζωντανά σε κάθε μέρος της γης. Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την πρωτοφανή τραγωδία και οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν έναν παγκόσμιο αγώνα κατά της τρομοκρατίας και ένα πόλεμο στο Αφγανιστάν, με στόχο τη σύλληψη του οργανωτή όλης αυτής της φρικιαστικής επίθεσης, του πολυεκατομμυριούχου Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου