28.8.10

Αυτοί οι σύμβουλοι θα μας ….κυβερνήσουν ;

Με ποια κριτήρια κ. Παπανδρέου ζητάτε να γίνει η πρόσληψη!!
Η φωτογραφία που βλέπετε είναι απο το αυριανό "Πρώτο Θέμα".. Όπως σας είχαμε πει ο Παπανδρέου έφερε θέμα στην Βουλή για πρόσληψη 20 συμβούλων προκειμένου να στελεχώσει το γραφείο του..
Ένας απο τους 20 είναι και ο 25χρονος δικηγόρος ενός έτους, που δεν έχει κάνει ακόμα το μεταπτυχιακό του και φυσικά δεν έχει.. πάει ακόμα φαντάρος..
Με ποια κριτήρια κ. Παπανδρέου ζητάτε να γίνει η πρόσληψη; Που μπορεί να βοηθήσει ένας 25χρονος χωρίς καμία προϋπηρεσία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει;; Προφανώς μας δουλεύετε κανονικά..
trelokouneli

Ο κόσμος υποφέρει και η ΡΑΕ προτείνει αυξήσεις ..50% στα τιμολόγια της ΔΕΗ !!

Έχουν χάσει κάθε επαφή με την …πραγματικότητα
Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ την τριετία 2011 - 2013 προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. H ΡΑΕ προτείνει αύξηση της τιμής κατά 50% για τις χαμηλές καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες, ενώ για τις μεσαίες καταναλώσεις η αύξηση να είναι από 7,5% έως 15%.
Oι τιμές του ρεύματος για τους...αγρότες αναμένεται να αυξηθούν κατά 25%-33% στην τριετία 2011 - 2013 και για τη βιομηχανία κατά 10%. Αντίθετα, στις μεγαλύτερες καταναλώσεις προτείνεται συνολική μείωση από 6,5% έως 16%. Ευνοημένοι από την αναδιάρθρωση των τιμολογίων θα είναι και οι έμποροι, που θα δουν το κόστος της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος να μειώνεται έως 15% συνολικά στην τριετία.
Όπως σημειώνει η Καθημερινή του Σαββάτου στο σχετικό της δημοσίευμα, το ερώτημα που καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση είναι εάν η αύξηση θα είναι εμπροσθοβαρής ή εάν το μεγαλύτερο μέρος της θα εφαρμοσθεί προς το τέλος της 3ετίας. Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι τα λαϊκά νοικοκυριά δεν αντέχουν ήδη τα τιμολόγια της ΔΕΗ. «Αν υλοποιηθούν οι υπέρογκες αυξήσεις που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση σε συνδυασμό με την ακρίβεια που φουντώνει και τις νέες αυξήσεις του ΦΠΑ, κυριολεκτικά θα δεχθούν τη χαριστική βολή» αναφέρεται μεταξύ άλλων. Από πλευράς ΣΥΝ ο Π.Λαφαζάνης σημειώνει ότι με την ανακοίνωση της ΡΑΕ επιβεβαιώνεται ότι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεν είναι τίποτε άλλο παρά η άλλη όψη μιας άγριας εισπρακτικής κερδοσκοπίας με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.
NEA.

H Jennifer Aniston σε όργια!

H Jennifer αναμένεται να προβεί σε... αποκαλύψεις, αφού θα τα πετάξει όλα στη φόρα!
Ποιος θα περίμενει δει την γλυκιά Jennifer Aniston να συμμετέχει σε ερωτικά όργια! Η star του Hollywood φαίνεται ότι αποφάσισε να τινάξει από πάνω τη... ρετσινιά του ''καλού παιδιού'' και να δείξει την πιο ''σκοτεινή'' και sexy πλευρά της... Όχι, δεν έπαθε μετάλλαξη! Απλώς είναι ηθοποιός και προφανώς βαρέθηκε να υποδύεται μια ζωή τους ίδιους ρόλους... Έτσι στη νέα της ταινία ''Wanderlust'' η Jennifer αναμένεται να προβεί σε... αποκαλύψεις, αφού θα τα πετάξει όλα στη φόρα! H Jennifer θα εμφανιστεί topless για πρώτη φορά στην καριέρα ανατρέποντας την εικόνα του ''γλυκού και αθώου κοριτσιού'',
που τόσα χρόνια έχει χτίσει μέσα από τις ρομαντικές κομεντί στις οποίες πρωατγωνιστεί. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, η Jennifer, για τις ανάγκες του ρόλου, θα συμμετέχει και σε ερωτικά όργια, συμπεριλαμβανομένου και ενός threesome με δύο άλλες γυναίκες!Α, και θα παίρνει και ναρκωτικά... Μα σε αυτή την ταινία πια θα γίνει πολύ κακό κορίτσι! Ανυπομονούμε να δούμε το αποτέλεσμα...nooz.gr

Η Πάρις Χίλτον συνελήφθη για κατοχή κοκαΐνης.

Παραδέχθηκε την ενοχή και αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους
Η Πάρις Χίλτον συνελήφθη την Παρασκευή το βράδυ από την αστυνομία του Λας Βέγκας (Νεβάδα, δυτικές ΗΠΑ), για κατοχή κοκαΐνης και αφέθηκε ελεύθερη αφού παραδέχτηκε τα πραγματικά περιστατικά, αναφέρει η ιστοσελίδα που ειδικεύεται στα νέα των διασήμων TMZ.com . Οι "αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή της Παρις Χίλτον μια παράνομη ουσία. Η αστυνομία είπε ότι τα τεστ που έγιναν στην ουσία αυτή αποκάλυψαν ότι πρόκειται για κοκαΐνη. Συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους αφού παραδέχθηκε τα πραγματικά περιστατικά", γράφει σήμερα η TMZ.
Η διάσημη αμερικανίδα κληρονόμος, είχε συλληφθεί από την αστυνομία τον Ιούλιο, στη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου για το κάπνισμα ενός τσιγάρου χασίς στη διάρκεια του αγώνα Βραζιλίας-Ολλανδίας, και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη.

Blogger και η Αντωνία Μπούζα !!

Καλώς ήρθες στην …παρέα μας Αντωνία !
http://www.antwniabouza.blogspot.com
Οι προβληματισμοί, οι δράσεις που υλοποίησα και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβα κατά τη διάρκεια της Νομαρχιακής μου θητείας , αλλά και πολλά άλλα ζητήματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία έχουν καταγραφεί στο «Πολιτικό μου ημερολόγιο». Στόχος μου είναι να υπάρξει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για κρίσιμα και επίκαιρα θέματα που απασχολούν όλους μας. Θα χαρώ, μέσω της επικοινωνίας μας , να ενημερωθώ για τις απόψεις , τις θέσεις και την κριτική σας , για το παραχθέν έργο, αλλά και να ακούσω τις προτάσεις σας για την καλύτερη λειτουργία του θεσμού της Β΄βάθμιας Αυτοδιοίκησης.

«Υποκλίνονται » στο Costa Νavarino !

Διεθνές χειροκρότημα με αφιερώματα στον Καπετάν Βασίλη
H εφημερίδα DAGENS INDUSTRI της Σουηδίας δημοσιεύει δισέλιδο άρθρο για το Costa Navarino, προαναγγέλλοντας τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Επιθυμία του ήταν να διαφυλάξει τον τρόπο ζωής και την ομορφιά στο χωριό του στη Μεσσηνία. Έτσι ο δισεκατομμυριούχος και υπερασπιστής του περιβάλλοντος Βασίλης Κωνσταντακόπουλος επένδυσε 1 δις ευρώ στο παραθεριστικό συγκρότημα Costa Navarino. Το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα τουριστικό Project της Ελλάδας έχει ήδη εντυπωσιάσει τον έξω κόσμο. Το φθινόπωρο του 2010 το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης θα στείλει οικολόγους ερευνητές, στην Costa Navarino». Στη συνέχεια η Ljung κάνει μια παρουσίαση του ιδιοκτήτη και εφοπλιστή, 75χρονου Βασίλη Κωνσταντακόπουλου,
ο οποίος επένδυσε δικά του κεφάλαια στη δημιουργία της Costa Navarino. «Το πολυτελές παραθεριστικό συγκρότημα θα μπορούσε να θεωρηθεί μια έκφραση μεγαλομανίας εάν δεν επρόκειτο για το όραμα που ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος τρέφει – δηλαδή να κάνει την Ελλάδα να πρασινίσει με πολλές έννοιες. Η Costa Navarino χαρακτηρίζεται από μια εντυπωσιακή οικολογική σκέψη σε βάθος. Το συγκρότημα κίνησε την προσοχή του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, το οποίο ξεκίνησε μια ερευνητική συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την Costa Navarino. Στο Navarino Environmental Observatory, NEO, φοιτητές και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και την Academy of Athens, θα διεξάγουν, από το ερχόμενο φθινόπωρο έρευνα επί τόπου. Είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης συνεργάζεται με μια εμπορική εταιρία. Η Karin Holmgren, καθηγήτρια στη Φυσική Γεωγραφία του Πανεπιστημίου Στοκχόλμης δηλώνει: Αυτό που μας αιχμαλώτισε ήταν το ειλικρινές και σοβαρό ενδιαφέρον της εταιρείας για το περιβάλλον. Η Karin Ulfsdotter Cr?pin, υπεύθυνη προγραμμάτων στρατηγικών συνεργασιών, της Σχολής Φυσικών Επιστημών του ιδίου πανεπιστημίου, τονίζει ότι: Η ιδιοκτήτρια οικογένεια έχει μια αξιόπιστη και διορατική σκέψη, σε ό,τι αφορά στο περιβάλλον. Και η Ljung συνεχίζει με την περαιτέρω παρουσίαση της οικογένειας Κωνσταντακοπούλου και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι τώρα για την πραγματοποίηση του οράματός της, και καταλήγει: «Πολλοί πιστεύουν ότι ήταν αδύνατος ο συνδυασμός της πολυτέλειας, της φιλικότητας προς το περιβάλλον και του γκολφ, σε ένα άγνωστο για τους τουρίστες μέρος της Ελλάδας. Σήμερα, όμως, ακόμη περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Καπετάν Βασίλης – όπως αποκαλείται από τους ντόπιους ο κ. Κωνσταντακόπουλος – και το Project του Costa Navarino είναι ακριβώς το έναυσμα που χρειάζεται η Ελλάδα για να επιβιώσει, και όχι μόνο σαν μια τουριστική χώρα.»

Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στην Αθήνα

Θα στηρίζεται σε δίκτυο ειδικών συσκευών
Ενα άγρυπνο μάτι θα παρακολουθεί στο εξής τις ελληνικές θάλασσες και θα εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο τα παλιρροϊκά κύματα που μπορεί να προκληθούν από ισχυρούς σεισμούς. Ο λόγος για το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι, που σύντομα θα λειτουργήσει στο Αστεροσκοπείο της Αθήνας, καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στον τομέα της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Η ίδρυση του κέντρου προειδοποίησης για το επικίνδυνο φαινόμενο προβλέπεται σε σχέδιο νόμου που κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή από το υπουργείο Παιδείας. «Η σύσταση του κέντρου αυτού είναι απαραίτητη για την προστασία δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων και επισκεπτών στις παραλίες και τα νησιά της Ελλάδας από τα παλιρροϊκά κύματα»
αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου, που αναμένεται να ψηφιστεί το προσεχές διάστημα. Αμέσως μετά θα πιάσουν δουλειά οι επιστήμονες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών προκειμένου να το στήσουν και να το θέσουν σε λειτουργία. «Ηταν μια συλλογική προσπάθεια που τώρα φτάνει στο στάδιο της υλοποίησης» δηλώνει στην «Espresso» ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Κώστας Μακρόπουλος. Ο διακεκριμένος Ελληνας καθηγητής αναφέρει ότι η ύπαρξη ενός τέτοιου κέντρου είναι σημαντική διότι ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος έχει υψηλή σεισμικότητα, αλλά δεν καλύπτεται από κανένα από τα παγκόσμια κέντρα προειδοποίησης. Η λειτουργία του θα επιτρέψει την άμεση πληροφόρηση όλων των φορέων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση καταστροφών, όπως οι νομαρχίες και οι περιφέρειες, ώστε να κινητοποιηθούν και να εφαρμόσουν το ειδικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα συνταχθεί, όπως γίνεται με τους σεισμούς, τις πυρκαγιές κ.λπ. Πάντως, ο κ. Μακρόπουλος είναι απόλυτα καθησυχαστικός, υπογραμμίζοντας ότι «τα τσουνάμι στην περιοχή μας είναι σπάνια, συμβαίνουν μία φορά κάθε πενήντα ή εκατό χρόνια και είναι μικρά λόγω της υψηλής πυκνότητας των νησιών». Το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι θα στηρίζεται σε ένα δίκτυο ειδικών συσκευών, αντίστοιχων με τους σεισμογράφους και τους επιταχυνσιογράφους που χρησιμοποιούνται για τους σεισμούς. «Θα έχουμε παλιρροιογράφους, που τοποθετούνται σε παράκτιες περιοχές, και ειδικούς μετρητές, τους “τσουναμογράφους”, όπως τους λέμε, που ποντίζονται στη θάλασσα και καταγράφουν τις διαφορές στην πίεση του νερού» αναφέρει ο καθηγητής. Τα δεδομένα από τις συσκευές θα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο στο control room του κέντρου. Εκεί θα τα επεξεργάζεται το επιστημονικό προσωπικό, που θα εργάζεται σε βάρδιες και θα ειδοποιεί αν διαπιστώσει την ύπαρξη τσουνάμι. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εγχείρημα θα συμμετέχει και η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, που διαθέτει δίκτυο παλιρροιογράφων, ενώ σημαντική θα είναι και η συνεισφορά του καθηγητή Κώστα Συνολάκη, που είναι διευθυντής στο Κέντρο Ερευνας Τσουνάμι του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας. Πρόθεση της χώρας μας είναι το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι να αναλάβει τον ρόλο του Περιφερειακού Κέντρου Προειδοποίησης για ολόκληρη την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, η οποία επίσης δεν προστατεύεται από αντίστοιχο σύστημα. «Η ίδρυση του εθνικού κέντρου ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να επιδιώξουμε να είμαστε επικεφαλής του περιφερειακού, που διεκδικείται και από άλλες χώρες» αναφέρει ο κ. Μακρόπουλος.Espresso

Απο 1η Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τα φωτοβολταϊκά.

Για αγρότες και συνεταιρισμούς
Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στα φωτοβολταϊκά οι αγρότες και οι συνεταιρισμοί μετά την αποστολή της εγκυκλίου του ΥΠΕΚΑ και της σχετικής ανακοίνωσης από...... τα κεντρικά της ΔΕΗ, προς τις περιφερειακές υπηρεσίες της. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι αιτήσεις των αγροτών θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής τους. Ολόκληρη η Απόφαση: http://www.dei.gr/Documents/3%20ANAKOINWSI%20DEI.pdf
agroschannel.com

Βρέθηκε ο τάφος της Αγίας Θεοδώρας ;

Θα πραγματοποιηθούν έρευνες σε ιστορικές πηγές για την ταυτοποίηση του τάφου
Έναν καμαροσκεπή τάφο με μαρμάρινο δάπεδο και τοίχους χωρίς επιχρίσματα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη σε οικόπεδο της οδού Βασιλέως Ηρακλείου, στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ η προϊσταμένη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μελίνα Παϊσίδου, ο τάφος, που ενδέχεται να είναι της Αγίας Θεοδώρας, άρχισε να φαίνεται στις αρχές Αυγούστου και πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφτηκε ακέραιος. Ο τάφος ήταν κενός, λόγω του ότι είχε γίνει παλαιότερα ανακομιδή των οστών.
Οι ανασκαφές θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ θα πραγματοποιηθούν έρευνες σε ιστορικές πηγές, σε συνάρτηση με όλα τα ανασκαφικά ευρήματα, ώστε να καταστεί σαφές εάν πράγματι ο τάφος ανήκε στην Αγία Θεοδώρα.Να σημειωθεί ότι η ανασκαφή πραγματοποιείται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της εταιρείας «Δομοτεχνική ΑΕ», με χρηματοδότηση της ίδιας της εταιρείας, η οποία ενδιαφέρεται να το οικοδομήσει. skai

Έλσα σε φοβάμαι...

Κώλωσε και δεν προχώρησε στη διαγραφή της Παπαδημητρίου ο Σαμαράς...
Κατά τη Σπυράκη, μόλις άκουσαν το πρωί στη Ρηγίλλης την Έλσα Παπαδημητρίου να στάζει μέλι το στόμα της για τον Τατούλη και τη Ντόρα και να κάνει κριτική στο κόμμα, πρότειναν στο Σαμαρά να της πάρει το κεφάλι. "Πρόεδρε, φάτην, τι περιμένεις; " . Αυτή την...φορά, ο Σαμαράς κώλωσε. Δε λειτούργησε, όπως, με το Μαρκογιαννάκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σπυράκη, φέρεται να είπε
"παιδιά, οι διατυπώσεις δεν ήταν τέτοιες, που να επιτρέπουν τη διαγραφή. Αν το ξανακάνει, θα δούμε" . Είναι πολύ πιθανόν ο πρόεδρος να τραγούδησε στους συνεργάτες του το άσμα του Σαββόπουλου, "Έλσα σε φοβάμαι, Έλσα σ' αγαπώ. Μια στιγμή κοντά σου είναι μακελειό" . Αλλά αυτό δε μας το 'πε η Σπυράκη.. nonews-news.blogspot.com

Ο Τελευταίος Καύσωνας του Καλοκαιριού ;

Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο
Το «κόκκινο» θα αγγίξει ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις στα νότια δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στα νότια δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 39 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουβ βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα το σκηνικό του καιρού θα είναι ίδιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην ουρά για το…. βιβλιάριο απορίας !!

Θεαματική αύξηση των αιτήσεων
Μέχρι πριν από λίγους μήνες είχαν τα δικά τους καταστήματα. Σήμερα συνωστίζονται στις νομαρχίες για να πάρουν την πολυπόθητη οικονομική βοήθεια και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι αιτήσεις συμπατριωτών μας για βιβλιάρια απορίας αυξήθηκαν φέτος κατά 30% σε σχέση με πέρσι και τα νούμερα αυξάνονται συνεχώς... Το φαινόμενο των ανέργων που αναγκάζονται να απευθυνθούν στις κρατικές αρχές προκειμένου να καλύψουν ζωτικές ανάγκες τους παίρνει διαστάσεις. Αυτό δείχνουν οι στατιστικές από τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας των νομαρχιών, όπου οι αιτήσεις για βιβλιάρια απορίας και οικονομική βοήθεια παρουσιάζουν έντονα ανοδική τάση.
Η οικονομική κρίση, τα χιλιάδες «λουκέτα» και η συνακόλουθη αύξηση της ανεργίας οδηγούν σε απόγνωση όλο και περισσότερους ανθρώπους που εκτός από τη δουλειά τους έχασαν και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Πολλοί από αυτούς συρρέουν καθημερινά στις αρμόδιες υπηρεσίες των νομαρχιών ζητώντας την έκδοση βιβλιαρίου απορίας ή βιβλιαρίου ανασφαλίστου, όπως ονομάζεται. Το βιβλιάριο αυτό χορηγείται σε ανασφάλιστους καθώς και σε ανέργους που δεν καλύπτονται πλέον από τον ασφαλιστικό τους φορέα, υπό την προϋπόθεση ότι το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 6.000 ευρώ τον χρόνο. Το βιβλιάριο απορίας ισχύει για έναν χρόνο και παρέχει στον δικαιούχο ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη. «Κάθε Τρίτη εξετάζουμε περίπου 150 αιτήσεις για βιβλιάρια ανασφαλίστου. Ο αριθμός τους αυξάνεται και η κατάσταση είναι ανησυχητική» δηλώνει στην «Espresso» η αντινομάρχης Αθηνών σε θέματα κοινωνικής προστασίας Λιλίκα Βασιλάκου. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία της νομαρχίας, σύμφωνα με τα οποία οι χορηγήσεις βιβλιαρίων αυξήθηκαν το 2010 κατά 29,7%, σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του 2009 χορηγήθηκαν 14.650 βιβλιάρια, το πρώτο εξάμηνο του 2010 ανήλθαν σε περίπου 9.500. «Υπολογίζουμε ότι φέτος θα ξεπεράσουμε τα 18.000» αναφέρει η κυρία Βασιλάκου που προσθέτει ότι τα πράγματα αναμένεται να χειροτερεύσουν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2010. Ακόμη πιο χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία από το έκτακτο οικονομικό επίδομα που χορηγείται μία φορά τον χρόνο σε ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις, όπως να πληρώσουν για στέγη. Ο αριθμός των πολιτών που έλαβαν τέτοιο επίδομα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 άγγιξε τους 800, την ώρα που ολόκληρο το 2009 το αντίστοιχο νούμερο έφτασε τους 923. Τη λέξη «ανησυχητική» χρησιμοποιεί για να περιγράψει την κατάσταση και η αντινομάρχης πρόνοιας της Θεσσαλονίκης Εύη Βασιλειάδου. Οπως αναφέρει, ο αριθμός ατόμων που έλαβαν το έκτακτο επίδομα κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς έφτασε τους 1.050, αριθμός υπερδιπλάσιος από τους περίπου 500 που πήραν το επίδομα ολόκληρο το 2009. Εντονα αυξητική τάση καταγράφεται και στα βιβλιάρια απορίας, που το πρώτο εξάμηνο του 2010 ανήλθαν σε περίπου 13.000, έναντι 23.000 για όλο το 2009. Ανάμεσα στις προνοιακές αρμοδιότητες των νομαρχιών είναι η χορήγηση του πιστοποιητικού οικονομικής αδυναμίας. Αυτό δίνεται σε ανθρώπους που δεν μπορούν να πάρουν ούτε καν βιβλιάριο απορίας επειδή χρωστούν στον ασφαλιστικό τους φορέα και καλύπτει εφάπαξ την περίθαλψή τους σε νοσοκομείο, όχι όμως και τη φαρμακευτική αγωγή. Σύμφωνα με τις δύο αντινομάρχες, οι χορηγήσεις και αυτού του πιστοποιητικού παρουσιάζει έντονα αυξητική τάση.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΑΣΟ...
Ομως, ποιοι ακριβώς είναι εκείνοι που καταφεύγουν στις νομαρχίες για να εξασφαλίσουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη; Κατά κύριο λόγο πρόκειται για επαγγελματοβιοτέχνες, δηλαδή, για ανθρώπους του μεροκάματου που αναγκάστηκαν να κλείσουν το μαγαζί τους και έμειναν χωρίς δουλειά και ασφάλιση. Αυτό προκύπτει σαφώς από την έρευνα που πραγματοποίησε η νομαρχία της Αθήνας για το προφίλ όσων έλαβαν βιβλιάριο απορίας ή πιστοποιητικό κοινωνικής οικονομικής αδυναμίας, κατά το 2009. Συγκεκριμένα, το 68,57% των δικαιούχων είχαν ως τελευταίο ασφαλιστικό φορέα το Ταμείο Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματικών, ενώ μόλις ένας στους τέσσερις (24,57%) ήταν ασφαλισμένος του ΙΚΑ.
Η ίδια έρευνα έδωσε και άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα σχετικά με τους ανθρώπους που βρίσκονται σε τόσο δύσκολη κατάσταση. Το 85,7% είναι Ελληνες, το 13,14% Αλβανοί, ενώ το υπόλοιπο 1,16% επιμερίζεται σε Γεωργιανούς, Ουκρανούς, Ρουμάνους κ.ά. Από ηλικιακή άποψη, το 14,86% είναι από 30 ώς 39 ετών και το 25,14% από 40 ώς 49. Το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στις ηλικίες από 50 ώς 59 ετών, με 29,43%. Σε ό,τι αφορά την οικονομική τους κατάσταση, το 87,71% εξ αυτών δεν έχει καθόλου εισόδημα και το 6,29% δηλώνει μέχρι 2.500 ευρώ τον χρόνο.
Espresso

Τρεις χιλιάδες καταγγελίες κάθε μήνα στο 1520

Σύμμαχος στην καταπολέμηση της αισχροκέρδειας
Τρεις χιλιάδες καταγγελίες διαχειρίζεται κάθε μήνα το τηλεφωνικό κέντρο παραπόνων καταγγελιών και πληροφοριών της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή 1520. Με βασικό προσανατολισμό του γενικού γραμματέα Καταναλωτή κ. Δ. Σπυράκου να καταστεί ένα τέτοιο τηλεφωνικό κέντρο ουσιαστικός βοηθός της πολιτείας στην απάλειψη φαινομένων αισχροκέρδειας και εξαπάτησης του καταναλωτή προχωρά στην αναμόρφωση της λειτουργίας του ώστε να εξελιχθεί σε ένα one stop shop για την κατάθεση παραπόνων καταγγελιών και διάθεσης πληροφοριών προς τους καταναλωτές για όλα τα θέματα που αφορούν στην προστασία του καταναλωτή. Σήμερα, υπενθυμίζεται,
την ευθύνη της διαχείρισης του 1520 την έχει ιδιωτική εταιρεία. Μέχρι πρότινος οι καταγγελίες μεταφέρονταν στους αρμόδιους φορείς προς επίλυση. Αυτή η αντίληψη έχει αλλάξει στη γενική γραμματεία που έχει διευρύνει τους τομείς δραστηριοποίησής της για αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις σε θέματα προστασίας καταναλωτή και στο πλαίσιο αυτό θα επιχειρηθούν δομικές αλλαγές στη λειτουργία του 1520 μέσα στον επόμενο χρόνο.

Δίλημμα Ρηγίλλης για την Έλσα Παπαδημητρίου

Θα την διαγράψει ο Σαμαράς ή όχι ;
Νευρική κρίση εξακολουθεί να προκαλεί στη Ρηγίλλης η υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όχι μόνο γιατί προηγείται με τεράστιο ποσοστό έναντι του επίσημου υποψήφιου της ΝΔ Δημήτρη Δράκου αλλά και γιατί βρίσκεται σε δίλημμα για το αν θα διαγράψει ή όχι τη βουλευτή Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου. Η κ. Παπαδημητρίου επανήλθε χθές βράδυ και παρά το μήνυμα Σαμαρά για ενεργή στήριξη των επιλογών της ΝΔ τόνισε ότι (στο Mega) «δεν θα βγω εγώ να πω είναι καλή επιλογή ο Τατούλης. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνος του ο Τατούλης και ο Δράκος και ο λαός θα κρίνει». Nα σημειωθεί ότι χθες (στο flash) είχε υποστηρίξει ότι δεν θα «ξεσκίσει τον Τατούλη».

Χωρίς …αντίπαλο ο Παν. Νίκας στην Καλαμάτα !!

Νέες ανακοινώσεις στελεχών από τον Π. Νίκα για τον Δήμο Καλαμάτας
Συνεχίζοντας χωρίς αντίπαλο μέχρι στιγμής τον προεκλογικό αγώνα ο Δήμαρχος και υποψήφιος για τον Δήμο Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε ακόμα τρία άτομα σήμερα σαν νέους υποψηφίους μια και όπως έχει πει θα στελεχώσει τον συνδυασμό του με νέα πρόσωπα. Τα ονόματα των νέων στελεχών είναι Ο Χρήστος Ριζάς, η Αντζελα Σκλήκα και ο Σαράντος Μαρινάκης best-tv

Μπάχαλο το ΠΑΣΟΚ στην Μεσσηνία !!

Γράφει το www.best-tv.gr
Παραιτήθηκε η Τ.Ο Πύλου !!
Μετά την παραίτηση του υποψηφίου στην Οιχαλία και αρκετών μελλών του ΠΑΣΟΚ σήμερα ξαφνικά παραιτήθηκε και ολόκληρη η τοπική οργάνωση της Πύλου αγανακτισμένη με την αργοπορία στο να βρεθεί υποψήφιος που θα αντιμετωπίσει τον εκλεκτό της Ν.Δ Δημήτρη Καφαντάρη που αυτός κάνει “επελάσεις” ανενόχλητος στον εν λόγο Δήμο.
Στην Καλαμάτα ακόμα ψάχνουν για το ποιόν θα πείσουν για αντίπαλο στον Π. Νίκα μια και η άρνηση διαδέχεται η μία την άλλη λόγο τελευταίας στιγμής.. στην ανάδειξη του επικεφαλής. Χαρακτηριστικό είναι ότι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι: «να στηρίξουμε τον Νίκα γιατί όχι αφού εδώ πάμε να στηρίξουμε τον Τατούλη» Στην Μεσσήνη
η Υποψηφιότητα του κου Τζώρτζη και του κου Αβιζιώτη με το κυβερνών κόμμα είναι οι ποιο επικρατέστερες αλλά και εκεί το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει απόφαση με αποτέλεσμα ο Στάθης Αναστασόπουλος σαν εκλεκτός της Ν.Δ να “σαρώνει” τις περιοχές του Δήμου και να κερδίζει συνεχώς έδαφος κατευνάζοντας συνεχώς τις κάποιες αντιδράσεις που υπήρχαν από την στήριξη του από την Ν.Δ. Στην Κυπαρισσία σιγή ιχθύος μια και όπως λεν κάποιοι, η στράτευση όλων με επικεφαλής τον ιατρό Τάκη Κατσίβελα στην Ν.Δ έχει μια ιδιαίτερη δυναμική και δεν διατίθεται προς το παρόν κανείς από το ΠΑΣΟΚ να ρισκάρει για να διεκδικήσει τον Δήμο ξοδεύοντας χρόνο και αρκετά χρήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το που κυκλοφόρησε σήμερα από την τοπική εφημερίδα “ΘΑΡΡΟΣ” θέμα ασυμβιβάστου με τον εκλεκτό της Ν.Δ άρχισαν ξανά τα πηγαδάκια στο ΠΑΣΟΚ Τριφυλίας ελπίζοντας σε αναταραχή στην Ν.Δ για το ποιος θα ηγηθεί από τα στελέχη της παράταξης αν προκύψει πρόβλημα ασυμβιβάστου στον Τάκη Κατσίβελα.

27.8.10

Αφαίρεσαν 23 κιλά κακοήθη όγκο!

Έφερε τον όγκο στο σώμα της 18 μήνες.
Τον μεγαλύτερο κακοήθη όγκο αφαίρεσαν γιατροί στο Μπουένος Άιρες από την μήτρα μιας γυναίκας. Δεν το πίστευαν ούτε οι χειρούργοι, όμως ο όγκος ζύγιζε περίπου 23 κιλά. Η είδηση «τράβηξε» το ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας, καθώς όπως δήλωσε ο γιατρός της «δεν υπάρχουν αναφορές για μεγαλύτερο όγκο». Η 54χρονη γυναίκα υπέφερε καιρό από πόνους, κυρίως όταν κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις, αλλά δεν είχε δώσει σημασία. Στην συνέχεια διαπιστώθηκε ότι έφερε τον όγκο στο σώμα της 18 μήνες.

Με 25% κατά κύριο επάγγελμα αγρότης στα νησιά μέχρι 100.000 κατοίκους

Πέρασε τροπολογία στο νομοσχέδιο
Κατά κύριο επάγγελμα αγρότες στα νησιά με πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους μπορούν να αναγνωριστούν όσοι έχουν εισόδημα από αγροτικές δραστηριότητες στο 25% του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία στο νομοσχέδιο για το Μητρώο Αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων, που ψηφίστηκε χθες στο σύνολό του στη Βουλή μόνο από τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας το ελάχιστο ποσοστό αγροτικού εισοδήματος,
στο σύνολο του ετήσιου εισοδήματος, που απαιτείται για να αναγνωριστεί κάποιος ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότης διατηρείται, σύμφωνα με το ψηφισθέν νομοσχέδιο, στο 35%.

Ευρωβαρόμετρο: Σε απόγνωση η Ελληνική κοινωνία

Μαύρη αβεβαιότητα στο μέλλον της εργασίας
«Θρήνος» και «καταχνιά» είναι οι λέξεις που ταιριάζουν καλύτερα στην ελληνική κοινωνία όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση του νέου ευρωβαρόμετρου που ανακοινώθηκε στον απόηχο των νέων δηλώσεων στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν και την «ψήφο εμπιστοσύνης» του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το 98% των Ελλήνων κρίνει ως κακή την παρούσα κατάσταση της οικονομίας ενώ από κακή ως προβληματική κρίνει το 99% την αγοράς εργασίας. Οι μετρήσεις του εαρινού ευρωβαρόμετρου που ανακοινώθηκαν χθες από την Κομισιόν
και πραγματοποιήθηκαν από τις 5 μέχρι και τις 28 Μαΐου (δηλαδή λίγο μετά την ψήφιση του Μνημονίου στην Ελλάδα) καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την απαισιοδοξία αλλά και τον προβληματισμό της ελληνικής κοινωνίας για την οικονομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Έλληνες κάνουν πρωταθλητισμό στην απαισιοδοξία μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε. καθώς το 98% απαντά πως «βλέπει» κακό το παρόν της οικονομίας έναντι 77% του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Αντίστοιχα,το 99% ατενίζει το μέλλον της αγοράς εργασίας μέσα στη «μαύρη» αβεβαιότητα και ανασφάλεια καθώς απαντά ότι έρχονται μαύρες μέρες, με σχεδόν 2 στους 3 Έλληνες να πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και να περιμένουν χειροτέρευση του ελληνικού οικονομικού τοπίου. Οι Έλληνες, απαντώντας σε ερώτηση για τα 2 μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας τους, έδωσαν το…χρυσό μετάλλιο στην οικονομική κατάσταση της χώρας σε ποσοστό 54% ενώ, αμέσως μετά, ένας στους δύο (ποσοστό 50%) απάντησε την ακρίβεια που αδειάζει το καλάθι της νοικοκυράς. Φυσικά ακολουθούν από κοντά και άλλες «γάγγραινες» της ελληνικής κοινωνίας όπως η ανεργία και το συνταξιοδοτικό. Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση είναι ότι οι Έλληνες φαίνονται πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα των μέτρων που τους έχουν βυθίσει στη «μαυρίλα». Το 70% δηλώνει ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πιο πολλές μεταρρυθμίσεις, με ανάλογο ποσοστό (68%) να φέρεται διατεθειμένο αυτές να γίνουν με θυσίες της παρούσας γενιάς.Παρά το μνημόνιο-μνημόσυνο για την οικονομική κατάσταση των πολιτών, οι Έλληνες δείχνουν να στηρίζουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και μάλιστα να τους εμπιστεύονται περισσότερο από τους εγχώριους! Το 61% παραδέχεται ότι η Ελλάδα βοηθήθηκε από τη συμμετοχή της στην Ε.Ε., ενώ το 42% δηλώνει ότι την εμπιστεύεται περισσότερο από ό,τι την κυβέρνηση! Το παζλ ολοκληρώνεται από το γεγονός ότι μόλις ένας στους τέσσερις έχει εμπιστοσύνη στη Βουλή (23%) και την κυβέρνηση (25%).
Star.gr

Ματάκιας έβαλε κρυφή κάμερα στην τουαλέτα και έβλεπε την υπάλληλο του !

Τον έκαναν μαύρο στο ξύλο οι συγγενείς της κοπέλας
41χρονος μουσουλμάνος έβαλε κάμερα στην τουαλέτα του μαγαζιού που διατηρεί στην Ξάνθη για να βιντεοσκοπεί την 19χρονη υπάλληλό του όταν την επισκέπτονταν. Το απίστευτο και συγχρόνως ευτράπελο αυτό γεγονός αποκαλύφθηκε όταν η υπάλληλος διαπίστωσε ότι το «κουτάκι» που βρίσκονταν απέναντί της, έκρυβε μέσα του…μια «κρυφή» κάμερα που κατέγραφε εκείνη την ώρα τα πάντα! Η 19χρονή ενημέρωσε του συγγενείς της για το τι έκανε ο εργοδότης και τότε τα αίματα άναψαν.
Τέσσερις συγγενείς της πήγαν στο μαγαζί του 41χρονου να ζητήσουν το λόγο και όταν αυτός αρνήθηκε να πει κάτι τα αίματα άναψαν. Άρχισαν να βρίζονται και στο τέλος έπεσε και ξύλο. Τότε επενέβη η αστυνομία όπου συνέλαβε τον 41χρονο για παραβίαση της προσωπικής ζωής της 19χρονης και χρήση κρυφής κάμερας αλλά και τους 4 συγγενείς της 19χρονης για πρόκληση σωματικής βλάβης. newsit.gr

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Κορώνη

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας
Φωτιά σε ξενοδοχείο στην Κορώνη εκδηλώθηκε το απόγευμα από σπινθήρα ενώ γίνονταν εργασίες συντήρησης στον καυστήρα. Ευτυχώς άμεση ήταν η επέμβαση οχήματος της πυροσβεστικής που έκανε περιπολία στην περιοχή και έσβησε έγκαιρα η φωτιά. Η εστία ήταν στην σοφίτα και οι ζημιές λιγοστές. Οι ένοικοι του ξενοδοχείου είναι όλοι καλά στην υγεία τους και συνεχίζουν κανονικά τις διακοπές τους .report24

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Καζάρμα !

Έκαψε χορτολιβαδική έκταση
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα η φωτιά που είχε ξεσπάσει μεταξύ των οικισμών Καζάρμα και Χαραυγής . Η εστία της φωτιάς ξέσπασε σύμφωνα με μαρτυρίες δίπλα στον Εθνικό δρόμο Καλαμάτας –Πύλου σε ξερά χόρτα . Η επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση κατορθώνοντας να θέσει γρήθγορα την φωτιά υπό πλήρη έλεγχο πριν αυτή προκαλέσει ανεπανόρθωτες καταστροφές

Νάντια Γιαννακοπούλου - Προς τον Υπουργό Εργασίας

«Νέους και γυναίκες χτυπάει η ανεργία στην Πελοπόννησο»
Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για την περιφέρεια Πελοποννήσου όσον αφορά το δείκτη ανεργίας, ο οποίος φαίνεται να αγγίζει πιο πολύ γυναίκες και νέους, ενώ χρόνο με το χρόνο δείχνει να αυξάνεται. Συγκεκριμένα, η επίσημη ανεργία στην περιφέρεια Πελοπόννησο για το Μάιο του τρέχοντος έτους «κλείδωσε» στο 9,9%, ποσοστό ιδιαίτερα αυξημένο αν λάβει κανείς υπόψη του ότι την τελευταία πενταετία ο δείκτης ήταν κατά πολύ χαμηλότερος. Συγκεκριμένα, ο δείκτης ανεργίας, συγκριτικά με τον Μάιο του 2009, παρουσίασε μεγάλη αύξηση
κατά 3,8 ποσοστιαίες μονάδες. Μάλιστα, τα στοιχεία της υπηρεσίας δείχνουν ότι η ανεργία στους νέου ηλικίας μέχρι 24 ετών ξεπερνά το 30%, ενώ για τις γυναίκες φτάνει το 15%. Πριν το 2009, η ανεργία στην περιφέρεια Πελοποννήσου κυμαινόταν σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από το μέσο όρο της χώρας, γεγονός που εξακολουθεί να συμβαίνει και το 2010. Ωστόσο, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο ρυθμός μεταβολής του δείκτη ανεργίας της περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσιάζει σταθερά αυξητικές τάσεις και είναι μεγαλύτερος από την μεταβολή του αντίστοιχου μέσου όρου της χώρας. Σε πλήρη αντιστοιχία με τη δεδομένη οικονομική στενότητα και την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, η απασχόληση στην περιφέρεια Πελοποννήσου δείχνει να πέφτει κατακόρυφα, με μειωμένες κατά πολύ τις θέσεις εργασίας παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να σημειώνει χαμηλά ποσοστά ανεργίας σε σχέση με την πλειοψηφία των υπόλοιπων περιφερειών. Η εικόνα αυτή έρχεται σε πλήρη συμφωνία με αυτή που δίνουν οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλες κοινωνικές ομάδες. Αυτό, διότι ο περιοχή έχει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό απασχολούμενων στον πρωτογενή και τριτογενή τομέα. Η αγορά εργασίας της περιφέρειας Πελοποννήσου διανύει μία περίοδο ύφεσης κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε σημαντικά μεγάλο ποσοστό αυτοαπασχόλησης, όπως αγροτικές δραστηριότητες αλλά και ετεροαπασχόλησης σε τουριστικές δραστηριότητες κ.α. Επιπλέον, λόγω της δυσχερέστατης κατάστασης της αγοράς και της ανασφάλειας που επικρατεί, ο προσανατολισμός των εμπορικών δραστηριοτήτων και του τομέα παροχής υπηρεσιών εμφανίζεται ελλιπής. Ένας παράγοντας που ενισχύει την διαρκή πτώση απασχόλησης της τοπικής αγοράς εργασίας είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ως επί το πλείστον οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες και αποτελούν τον κορμό της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας. Έτσι, άτομα από συγκεκριμένες ομάδες του εργατικού δυναμικού, όπως οι νέοι και οι μητέρες, εμφανίζουν ιδιαίτερη ευκολία στο να εξέρχονται από την αγορά εργασίας και ιδιαίτερη δυσκολία στο να επανέρθουν αργότερα, σε θέσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
1. Τί προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε να ανακόψει ή έστω να περιορίσει την διαρκή άνοδο της ανεργίας στην περιφέρεια Πελοποννήσου, με τις ιδιαιτερότητες που η τοπική αγορά και οικονομία παρουσιάζουν;
Η ερωτώσα βουλευτής, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Ξεκίνησε ο Σωτ. Παναγιωτόπουλος

Πρώτος σταθμός η Αβία !
Ο Αντινομάρχης Μεσσηνίας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, σε εκπλήρωση της δέσμευσης που ανέλαβε κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας, ξεκίνησε τις επαφές του με τα εκλεγμένα μέλη των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της Ν.Δ. στο Νομό Μεσσηνίας. Επισκέφθηκε χθες τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Αβίας, στην οποία είχε τη δυνατότητα να ακούσει τις απόψεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης, τα μέλη της ΔΗΜ. Τ.Ο έθεσαν στον κο Παναγιωτόπουλο μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία:
I. Ζητήματα βελτίωσης των υποδομών, ιδιαίτερα στον τομέα της οδοποιΐας.
II. Το σημαντικό πρόβλημα της αυξανόμενης διάβρωσης των ακτών του Δήμου Αβίας.
III. Ζητήματα αγροτικής πολιτικής.
Παράλληλα ο κος Παναγιωτόπουλος έθεσε τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά πλαίσια της αναμέτρησης τονίζοντας με έμφαση την σημασία της επερχόμενης εκλογικής μάχης:
I. για την Μεσσηνιακή κοινωνία και την ανάγκη να διασφαλισθούν οι σημαντικές κατακτήσεις των τελευταίων ετών, αλλά και
II. για την ίδια την πορεία του τόπου και την ανάγκη να υπάρξουν οι πολιτικές προϋποθέσεις απελευθέρωσης της χώρας από τα δεσμά του μνημονίου.
Υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός για την υποψηφιότητα του κ. Τατούλη, δηλώνοντας ότι ο θεσμός της Τ.Α. υπάρχει για να υπηρετεί τους πολίτες και όχι την ματαιοδοξία πολιτικών που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της συμμαχίας του Δ.Ν.Τ. Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο κος Παναγιωτόπουλος θα επισκεφθεί το σύνολο των κομματικών οργανώσεων στη Μεσσηνία, προκειμένου η αμφίδρομη επικοινωνία με την βάση να ολοκληρωθεί πριν την επίσημη έναρξη του προεκλογικού του αγώνα.

Έλσα Παπαδημητρίου: "Η ΝΔ είμαι εγώ. Ποιος θα με διώξει;"

Ο Δράκος θα φέρει ….διαγραφές !!
Τεταμένες είναι οι σχέσεις της Έλσας Παπαδημητρίου με την Ρηγίλλης μετά τις δηλώσεις που έκανε το πρωί η πρώτη υποστηρίζοντας παράλληλα: «Είμαι βουλευτής της ΝΔ σταθερά και συνεχώς για 20 χρόνια. Η ΝΔ είμαι εγώ. Είμαι και εγώ. Ποιος θα με διώξει από τη ΝΔ;». Από την Ρηγίλλης στέλνουν «μήνυμα» ότι το θέμα διαφοροποιήσεων των βουλευτών από τις οδηγίες του Α. Σαμαρά θα λυθεί τις επόμενες ημέρες είτε προς την μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση, ενώ αιχμές κατά της κ. Μπακογιάννη άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Τζαβάρας
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του κρατικού καναλιού ο κ. Τζαβάρας υποστήριξε «υπάρχει κάποιος που είναι έξω από το κόμμα και με ένα τηλεκοντρόλ κινεί διάφορα στρατιωτάκια προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση». Zougla.gr

Κατάληψη των διοδίων Νεστάνης και Σπαθοβουνίου την Κυριακή

Διαμαρτυρία για τις αυξήσεις κατά 60%
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των διοδίων που φτάνει σε ποσοστό 60% περίπου, στην εθνική οδό Τρίπολη - Κόρινθο, η "Αγωνιστική Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πελοποννήσου" έχει ανακοινώσει συμβολική κατάληψη των σταθμών διοδίων Νεστάνης και Σπαθοβουνίου με ελεύθερη διέλευση των διερχόμενων αυτοκινήτων για την προσεχή Κυριακή στις 7 το απόγευμα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου- Τριπόλεως-Καλαμάτας

Η κυκλοφορία από μία διαθέσιμη λωρίδα
Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αρκαδίας αποφασίστηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Τριπόλεως- Καλαμάτας και συγκεκριμένα από το 142 ως το 144,2 χιλιόμετρο, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης. Οι ρυθμίσεις αφορούν εναλλάξ αποκλεισμό της δεξιάς και της αριστερής λωρίδας και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητοδρόμου και θα διαρκέσει από την προσεχή Δευτέρα ως την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου. Σε όλο το διάστημα η κυκλοφορία θα διεξάγεται από διαθέσιμη λωρίδα κυκλοφορίας.

Ο Ραγκούσης λύνει στο ...παρά 5΄ τα «μυστικά» των αυτοδιοικητικών εκλογών !!

Οι εγκύκλιοι που λύνουν τους γρίφους
Στο... παρά 5΄ δύο νέες εγκύκλιοι με τις ακριβείς λεπτομέρειες για τους υποψηφίους, το ασυμβίβαστο, τις ποσοστώσεις, τους συνδυασμούς, τα ψηφοδέλτια, τα δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι - Διαβάστε τις εγκυκλίους του υπουργού Εσωτερικών, που αποτελούν την επιτομή της εκλογικής αναμέτρησης - Θα δούμε τώρα και αποσύρσεις υποψηφιοτήτων;
Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο με τα πάντα για τις δημοτικές εκλογές-Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο με τα πάντα για τις περιφερειακές εκλογές

Gay festival - Τι θα παρουσιάσει ο Σάκης Ρουβάς

Απόψε η εμφάνιση του στη Μύκονο
Ομοφυλόφιλοι από όλον τον κόσμο, έχουν κατακλύσει το νησί των ανέμων για να απολαύσουν σήμερα την εμφάνιση του «Έλληνα θεού της μουσικής». Ο τραγουδιστής βρίσκεται ήδη στο νησί μαζί με την σύζυγο του Κάτια Ζυγούλη και την κόρη τους Αναστασία, και ετοιμάζεται πυρετωδώς για την μεγάλη του εμφάνιση στο φεστιβάλ των ομοφυλοφίλων, που διεξάγεται αυτήν την περίοδο στη Μύκονο.
Τη σκηνοθετική επιμέλεια της βραδιάς έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ο οποίος θέλησε να κάνει κάτι ξεχωριστό για την εμφάνιση του Έλληνα καλλιτέχνη. Έτσι λοιπόν, στη σκηνή μαζί του θα βρίσκονται δώδεκα χορευτές, από τους οποίους ο καθένας θα αντιπροσωπεύει και από έναν από τους θεούς του Ολύμπου.

Ακόμη ένα ζεστό Σαββατοκύριακο !

Τι προβλέπει η ΕΜΥ
Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ, ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι...καυτό. Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται
γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ και από το απόγευμα θα παρουσιάσουν βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 τοπικά 6 μποφόρ και από το απόγευμα θα σημειώσουν βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη θα φτάσει έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Σε άνοδο η θερμοκρασία.

Δολοφόνος του Μπάμπη Λαζαρίδη ο ένας εκ των ληστών της Αλλονήσου !!

Οι αρχές θεωρούν πως αυτός πήρε το πληρωμένο συμβόλαιο και σκότωσε τον επιχειρηματία.
Ένας από τους δυο καταζητούμενους ληστές της Εθνικής τράπεζας στην Αλλόνησο φέρεται να σχετίζεται και με τη δολοφονία του συζύγου της Αγγελικής Ηλιάδη Μπάμπη Λαζαρίδη. Την αποκάλυψη κάνει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Espresso Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο καταζητούμενος ληστής της Αλοννήσου, στενός συνεργάτης του 38χρονου Έλληνα που συνελήφθη στα Εξάρχεια, ανήκει στο οργανωμένο έγκλημα. Μάλιστα οι αρχές θεωρούν πως αυτός πήρε το πληρωμένο συμβόλαιο και σκότωσε τον επιχειρηματία, ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων, σύζυγο της εγγονής της Καίτης Γκρέι, Αγγελικής Ηλιάδη.
Ο πόλεμος της νύχτας με τις δολοφονίες των τεσσάρων επιχειρηματιών φαίνεται πως σχετίζεται άμεσα με τους 3 άνδρες που πήγαν για το 1 εκ., στις Σποράδες. Η εφημερίδα αναφέρει πως μετά τη σύλληψη του 38χρονου κατάδικου έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του μπράβου που εκτελεί ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου. thebest.gr

«Ανάβει φωτιές » η επιλογή του χώρου της συνεστίασης της Τ.Ο Καλαμάτας της ΝΔ!!

Γράφει το www.best-tv.gr
Δυσαρέσκεια στους Καλαματιανούς επιχειρηματίες !
Η συνεστίαση στον χώρο του ξενοδοχείου “Filoxenia” της Τ.Ο Καλαμάτας της Ν.Δ έχει ανάψει φωτιές στον επιχειρηματικό χώρο της Καλαμάτας και όχι άδικα.. Όπως λεν όλοι η Τ.Ο και ο πρόεδρός της Δ. Αδαμόπουλος έπρεπε να διαλέξει μια Καλαματιανή επιχείρηση η ξενοδοχείο για κάτι τέτοιο στις δύσκολες οικονομικά ημέρες που περνάμε όλοι και όχι σε μια επιχείρηση που εκτός από μερικές θέσεις εργασίας δεν προσφέρει τίποτε άλλο στην Καλαμάτα αφού και όλες τις προμήθειες τις κάνει εκτός του Νομού Μεσσηνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί επιχειρηματίες με οργή ανέφεραν «να πάνε στο Δασκαλαντωνάκη να τους ψηφίσει»

Ξεκίνησε η διάθεση του iPhone 4 στην Ελλάδα

Μια συσκευή που αλλάζει τα πάντα στην κινητή τηλεφωνία
Επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του Newsmessinia που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, Cosmote και Vodafone ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί τη διάθεση του νέου κινητού της Apple, του iPhone 4. Οι δύο πάροχοι έχουν μοιραστεί 2.000 συσκευές, αριθμός ελάχιστος για να καλύψει τη ζήτηση που υπάρχει ακόμη και για μικρή αγορά όπως η ελληνική. Η Vodafone ξεκίνησε να διαθέτει τη συσκευή από τα καταστήματά της, ενώ η Cosmote από την πλευρά της χρησιμοποιεί όλα τα Cosmote shops, καθώς και αυτά της αλυσίδας "Γερμανός". Κάποια μοντέλα άρχισαν ήδη να προσφέρονται
από την Τετάρτη σε ορισμένους τυχερούς (ή καλύτερα, καταναλωτές με "γνωστούς" στα καταστήματα και τις εταιρίες) και όπως είναι γνωστό και από τα αντίστοιχα λανσαρίσματα των προηγούμενων μοντέλων, πρώτη προτεραιότητα αποτελούν οι καταναλωτές που έχουν αιτηθεί μεταφορά αριθμού από ανταγωνιστικό δίκτυο.
Η τιμή των μοντέλων του iPhone 4 στο δίκτυο της Vodafone έχει ως εξής (με 12μηνο συμβόλαιο):
iPhone 4 16GB
Unlimited με Internet 30: 579€ (πάγιο 31.01€)
Unlimited με Internet 40: 499€ (πάγιο 41.34€)
Unlimited με Internet 55: 399€ (πάγιο 56.85€)
Unlimited με Internet 70: 369€ (πάγιο 72.35€)
iPhone 4 32GB
Unlimited με Internet 30: 699€ (πάγιο 31.01€)
Unlimited με Internet 40: 619€ (πάγιο 41.34€)
Unlimited με Internet 55: 519€ (πάγιο 56.85€)
Unlimited με Internet 70: 489€ (πάγιο 72.35€)

Αντίστοιχα οι τιμές στο δίκτυο της Cosmote έχει ως εξής (με 12μηνο συμβόλαιο):
iPhone 4 16GB
Cosmote Απεριόριστα με Internet 25: 589€ (πάγιο 25€)
Cosmote Απεριόριστα με Internet 35: 519€ (πάγιο 35€)
Cosmote Απεριόριστα με Internet 45: 439€ (πάγιο 45€)
Cosmote Απεριόριστα με Internet 60: 389€ (πάγιο 60€)
Cosmote Απεριόριστα με Internet 70: 369€ (πάγιο 70€)
Cosmote Απεριόριστα με Internet 85: 319€ (πάγιο 85€)
Cosmote Απεριόριστα με Internet 125: 249€ (πάγιο 125€)
iPhone 4 32GB
Cosmote Απεριόριστα με Internet 25: 709€ (πάγιο 25€)
Cosmote Απεριόριστα με Internet 35: 639€ (πάγιο 35€)
Cosmote Απεριόριστα με Internet 45: 559€ (πάγιο 45€)
Cosmote Απεριόριστα με Internet 60: 499€ (πάγιο 60€)
Cosmote Απεριόριστα με Internet 70: 489€ (πάγιο 70€)
Cosmote Απεριόριστα με Internet 85: 439€ (πάγιο 85€)
Cosmote Απεριόριστα με Internet 125: 369€ (πάγιο 125€)

Σήμερα η κοινή σύσκεψη Αρκαδίας – Ηλείας για την Ε.Ο. Πύργου – Τρίπολης

Στο συνεδριακό κέντρο Αρχαίας Ολυμπίας
Στις 11.00 σήμερα το πρωί θα αρχίσει η κοινή σύσκεψη μεταξύ των νομαρχών Αρκαδίας και Ηλείας με αντικείμενο την εθνική οδό Πύργου-Τρίπολης, την πορεία κατασκευής της, τις προοπτικές της και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Η σύσκεψη μεταξύ των κ.κ. Κωνσταντόπουλου και Καφύρα θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ στην Αρχαία Ολυμπία.

Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί από το ΙΚΑ

Μέχρι να λήξει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση των οφειλών με ευνοϊκό τρόπο
Από το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ αναστέλλονται όλοι οι πλειστηριασμοί και οι ενέργειες που αφορούν στην εκτέλεση αναγκαστικών μέτρων, μέχρι να λήξει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση των οφειλών με ευνοϊκό τρόπο. Σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Θεωρούμε ότι η μη λήψη αναγκαστικών μέτρων στους εργοδότες, που οφείλουν και επιθυμούν να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών τους, επιβάλλεται και από τη γενικότερη οικονομική δυσχέρεια, στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί εργοδότες,
προκειμένου με αυτό τον τρόπο να συμβάλουμε στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους. Μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας (15/10/2010), κάνουμε γνωστό ότι θα ενεργοποιηθούν και θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων του Ιδρύματος».
Η αναστολή των μέτρων αφορούν σε:
- Ανάκληση παραγγελιών κατασχέσεων, κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους δικαστικούς επιμελητές.
- Αναστολή εκτέλεσης όλων των περιλήψεων εγγραφών υποθηκών.
- Επιστροφή μη επιδοθέντων κατασχετηρίων «εις χείρας τρίτων».
- Αναστολή εκδοθέντων προγραμμάτων πλειστηριασμών.
Σε όσες περιπτώσεις έχει ξεκινήσει η διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου και υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις αναστολής, οι αποφάσεις εκτελούνται.

26.8.10

Ο θάνατος του εμποράκου: Λουκέτο σε 175.000 επιχειρήσεις

Σε τραγική κατάσταση η αγορά
Λουκέτο, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να βάλει μία στις πέντε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της Γενικής Συνομοσπονδίας Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε η ΓΣΕΒΕΕ, 175.000 μικρές επιχειρήσεις, δηλαδή το 20,9%, θα κλείσουν μέχρι το τέλος του 2011. Το ποσοστό αυτό μάλιστα σχεδόν διπλασιάστηκε τον τελευταίο χρόνο, αφού σε ανάλογη έρευνα, τον Μάιο του 2009, ήταν 11,7%. Οι έμποροι και οι βιοτέχνες
χτυπούν καμπανάκι κινδύνου, καθώς με βάση τα δεδομένα της έκθεσης υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθούν 300.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2011. Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αγορά φαίνεται και από το γεγονός ότι το 26% των επιχειρήσεων είναι έτοιμες για μετεγκατάσταση για φορολογικούς λόγους, ενώ μία στις δέκα επιχειρήσεις υφίσταται καταλυτικές συνέπειες από την αύξηση του ΦΠΑ. Στα στοιχεία αυτά έρχεται να συμπληρωθεί και το γεγονός ότι άλλες περίπου 200.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 23,5%, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη συνέχιση της δραστηριότητάς της. Με βάση αυτή την εικόνα έμποροι και βιοτέχνες θεωρούν ότι οποιαδήποτε άλλη αύξηση στο ΦΠΑ θα αποτελέσει κυριολεκτικά την «ταφόπλακα» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ζητούν από την κυβέρνηση συντονισμένες δράσεις τόνωσης της αγοράς.

"Δεν επανέρχεται η βάση του 10"

Α. Διαμαντοπούλου – θα κάνουμε τις αλλαγές με "σωφροσύνη και τόλμη"
Στον απόηχο των αποτελεσμάτων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων που κατέδειξαν μεγάλη πτώση των βάσεων λόγω της κατάργησης του "10" με αποτέλεσμα να εισάγονται σε ΤΕΙ υποψήφιοι με βαθμολογία 0,9 (!), η υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι στην κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία σκέψη επαναφοράς του "10" για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, τονίζοντας ότι το μέτρο ήταν αποσπασματικό και ουδέποτε οδήγησε σε αναβάθμιση της Παιδείας. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, εξήγησε ότι ακόμα και την εποχή που ίσχυε η βάση του "10", χιλιάδες θέσεις έμεναν κενές, ενώ μέχρι και πολύ πρόσφατα άνοιγαν νέα τμήματα και ΤΕΙ σε πολλές περιοχές της χώρας. Σχολιάζοντας
το γεγονός ότι υποψήφιοι μπήκαν σε σχολές ακόμα και με βαθμό 0,9, η κ. Διαμαντοπούλου απάντησε ότι "στα Πανεπιστήμια οι υποψήφιοι μπαίνουν με το βαθμό του Απολυτηρίου τους", ενώ επανέλαβε ότι υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός αριστείας για πολλές σχολές. Η υπουργός αναφέρθηκε και στην προώθηση "θεμελιωδών" αλλαγών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι αλλαγές στα προγράμματα σπουδών και την αξιολόγηση, αλλά κυρίως τον "Καλλικράτη" στην Παιδεία με αλλαγές, συγχωνεύσεις ΤΕΙ ή και κλείσιμο Πανεπιστημιακών Σχολών. Η ίδια δήλωσε αποφασισμένη να προχωρήσει τις αλλαγές με "σωφροσύνη και τόλμη", ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος. Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, δήλωσε ότι βασική πολιτική του υπουργείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι οι αλλαγές στην Παιδεία, οι οποίες στοχεύουν στην αναβάθμιση της δουλειάς που γίνεται στο σχολείο. Σε ό,τι αφορά στα Πανεπιστήμια, επανέλαβε την δήλωση της κ. Διαμαντοπούλου, περί μεγάλης χωροταξικής αναδιάρθρωσης των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων, λέγοντας ότι δεν έχει νόημα να υπάρχει τόσο μεγάλη διασπορά. Η ίδια πρόσθεσε ότι τα πανεπιστήμια έχουν καταλήξει να είναι εξεταστικά κέντρα και αυτό πρέπει να αλλάξει ώστε να είναι δυνατή η αξιολόγηση των πανεπιστημίων. Η υφυπουργός είπε, επίσης, ότι θα αλλάξουν τα δεδομένα από το νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο ώστε να αποκτήσουμε ένα σχολείο που θα επικεντρώνεται στις ανάγκες των μαθητών.

Ο παραμυθένιος γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας

Περιλάμβανε άμαξες, άλογα, βασιλιάδες και βασίλισσες !!
Όλα τα στοιχεία του παραμυθιού είχε ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στις Σπέτσες, αφού περιλάμβανε άμαξες, άλογα, βασιλιάδες και βασίλισσες! Υψηλοί προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό βρέθηκαν στο ιερό μυστήριο και ευχήθηκαν στο λαμπερό ζευγάρι. Το προαύλιο της εκκλησίας είχε αρχίσει να γεμίζει από κόσμο ήδη δύο ώρες πριν από το γάμο. Ο Νικόλαος μαζί με τον πατέρα του και τα αδέλφια του Παύλο και Φίλιππο έφτασαν στις Σπέτσες με το σκάφος της μητέρας του «Αφρόεσσα». O Κωνσταντίνος επέλεξε για την εμφάνισή του ένα φράκο σε σκούρο μπλε χρώμα, ενώ γαμπρός και αδέλφια έλαμπαν μέσα στα γκρι κοστούμια τους με ασορτί γραβάτα σε αποχρώσεις του γκρι, σιέλ. Γύρω στις 19:30, έκανε την εμφάνισή της η νύφη πάνω σε μια στολισμένη άμαξα που την έσερνε ένα καφέ άλογο, έχοντας στο πλευρό της τον πατριό της και έμοιαζε με πραγματική βασιλοπούλα. Το νυφικό της ήταν υπέροχο, φτιαγμένο από μετάξι και δαντέλα, δια χειρός Άνχελ Σάντσες. Το πέπλο της ήταν μακρύ και λιτό ενώ στα μαλλιά της φορούσε μια υπέρκομψη τιάρα. Ήδη στο χώρο είχαν φτάσει οι παράνυφες, φίλες της νύφης, καθώς και πολλές βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης. Το μυστήριο ξεκίνησε γύρω στις 8 παρά δέκα. Μόλις το ζευγάρι βγήκε από την εκκλησία μετά το τέλος του μυστηρίου, άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα οι καμπάνες, ενώ τα φλας που άστραφταν έκαναν τη νύχτα μέρα! Στην τελετή παραβρέθηκαν η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η αδελφή της Ειρήνη, η βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε, αδελφή της Αννας – Μαρίας, ο πρίγκιπας Φελίππε της Ισπανίας και η σύζυγός του Λετίθια, η Βικτώρια της Σουηδίας με τον σύζυγό της Ντάνιελ, ο Βίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας με την Μάξιμα, ο Χάακον της Νορβηγίας, η Αλεξάνδρα της Δανίας, ανιψιά της Αννας Μαρίας, η Μαντλέν της Σουηδίας και ο Καρλ Φίλιπ, ο Αλέξανδρος της Σερβίας και πολλοί άλλοι. Επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών της χώρας, όπως ο κ. Βαρδής Βαρινογιάννης και η σύζυγός του, πρέσβυς καλής θελήσεως της ΟΥΝΕΣΟ κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Τέλος, το "παρών" έδωσαν και στενοί φίλοι του ζεύγους όπως ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η σύζυγός του Ζωή Λάσκαρη, το ζεύγος Καίσαρη, ο Γιώργος με την Έλενα Ντάβλα και πολλοί άλλοι. Οι νεόνυμφοι επιβιβάστηκαν στην ίδια άμαξα που έφερε τη νύφη για να μεταφερθούν στο κτήμα όπου θα ακολουθούσε η λαμπερή δεξίωση. Η επιλογή του κτήματος δεν έγινε τυχαία, αφού είναι το πιο ασφαλές σημείο ώστε να είναι ασφαλείς οι προσκεκλημένοι του ζεύγους. Η πρόσβαση είναι αδύνατη τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης. Στη δεξίωση ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι.nooz.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου