29.5.10

Συνεργασία Digea - Δήμων για την ενημέρωση των κατοίκων της Αττικής

Εν όψει της έναρξης μετάδοσης ψηφιακού σήματος στην Αττική στις 18 Ιουνίου 2010, η Digea ολοκλήρωσε κύκλο επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων που σήμερα εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας από το οποίο θα διακοπούν οι αναλογικές μεταδόσεις για τις ανάγκες της ψηφιακής μετάβασης.
Η Digea εφαρμόζοντας την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) 21161/08 θα ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου 2010 την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, παρέχοντας ψηφιακό σήμα συνολικά σε πάνω από 4.500.000 κατοίκους . Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού ενώ θα διακοπεί....
από το κέντρο της Αίγινας, σύμφωνα πάντα με την ΚΥΑ. Το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά και δεν συμμετέχει στη μετάβαση. Οι κάτοικοι των περιοχών που επηρεάζονται άμεσα λόγω της επικείμενης διακοπής αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, ήδη από τις 6 Μαΐου πληροφορούνται για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν ενόψει της ψηφιακής μετάβασης, μέσω προβολής ειδικού crawl στις οθόνες τους.
Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της Digea συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Δήμων Βουλιαγμένης, Βούλας, Γλυφάδας και Περάματος, περιοχές όπου μέρος των κατοίκων θα χρειαστεί να προσαρμοστεί άμεσα ώστε να λάβει ψηφιακό σήμα λόγω διακοπής του αναλογικού σήματος από την Αίγινα. Σημειώνεται ότι στις παραπάνω περιοχές η έλευση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης αναμένεται να λύσει πολυετή προβλήματα λήψης που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι μέχρι σήμερα.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Digea συναντήθηκαν με εκπροσώπους των Δήμων Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Ελληνικού, τους οποίους ενημέρωσαν για τα οφέλη και τις δυνατότητες της νέας ψηφιακής τεχνολογίας αφού οι δημότες τους ενώ θα εξακολουθούν να λαμβάνουν αναλογικό σήμα -κυρίως από το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας-, μπορούν ωστόσο να επωφεληθούν με τη λήψη ψηφιακού σήματος μέσω του κέντρου εκπομπής της Αίγινας προκειμένου να ξεπεράσουν τα προβλήματα λήψης που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν.
Η Digea παρουσίασε στις Τοπικές Αρχές μια ολοκληρωμένη επιστημονική ανάλυση της κάλυψης της ψηφιακής εκπομπής, καθώς και των περιοχών που θα καλύπτει το αναλογικό σήμα, με ακρίβεια οικοδομικού τετραγώνου. που επετεύχθη με τη χρήση των πλέον εξελιγμένων μοντέλων προσομοίωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αντιμετώπισαν εξαιρετικά θετικά την έλευση της ψηφιακής τηλεόρασης και συμφώνησαν να συνδράμουν στην έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση των Δημοτών τους. Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίζονται ήδη ενημερωτικές ημερίδες τόσο από τον Δήμο Βούλας, που θα πραγματοποιηθεί την 31η Μαΐου 2010 όσο και από τον Δήμο Περάματος, που θα πραγματοποιηθεί την 9η Ιουνίου 2010.
Nooz.gr

10o CRITICAL MASS Καλαμάτας - “ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ”

Αυτή την Κυριακή(30/5) στις 7.00 το απόγευμα ελάτε στη μαζική ποδηλατοπορεία, critical mass, στη κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Από την αρχή της δημιουργίας μας ως κίνηση, θέσαμε σαν στόχο τη δημιουργία μιας πίστας για όλα τα μέσα εναλλακτικής μετακίνησης. Επιλέξαμε το χώρο του πάρκου ΟΣΕ γιατί αντιληφθήκαμε ότι ο μελετητής του ,πολύ σωστά είχε προβλέψει να υπάρχει χώρος για αυτές τις δραστηριότητες, στην πίστα του πατινάζ. Μέχρι σήμερα ο χώρος αυτός παρέμενε εγκαταλειμμένος, παρόλο που όταν πρωτοδημιουργήθηκε, έσφυζε από ζωή και παρέχονταν δωρεάν πατίνια για το κοινό από τον δήμο.! Έτσι καταθέσαμε το αίτημα μας στη δημοτική αρχή για να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο skatepark … όπου θα μπορούν να συνυπάρχουν σκέϊτερς και ποδηλάτες σε ένα χώρο ,όπου θα μπορούν να συμβαίνουν και από τα σημαντικά και ευφάνταστα ποδηλατικά χεγονότα
Μετά από συνεχή πίεση και αγώνα καταφέραμε να ενστερνιστεί η Δημοτική Αρχή την πεποιπήθησή μας και να στηρίξει την ιδέα της διαμόρφωσης του χώρου του πατινάζ σε πίστα skatepark. Η πρόθεση της δημοτικής αρχής να στηρίξει το έργο, ως αναγκαίο για όλους τους νέους της πόλης, μετουσιώθηκε σε συνεργασία με την υπηρεσία πρασίνου και την τεχνική υπηρεσία του δήμου. Μέσα από αυτή τη συνεργασία ευδοκίμησε και μία δεύτερη πρόταση μας για πίστα mountain bikes στο Πάρκο του Αλμυρού. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε αυτές τις πίστες τόσο κατασκευαστικά όσο και στη λειτουργία τους, έτσι ώστε να κοστίσουν ελάχιστα στο δήμο. Ευελπιστούμε, όμως, ότι δε θα τύχουμε προεκλογικών υποσχέσεων, αλλά έμπρακτων αποτελεσμάτων και ότι το συγκεκριμένο έργο δε θα αποτελέσει κακόγουστο επικοινωνιακό παιχνίδι προεκλογικά.
Σας θέλουμε μαζί μας, με ποδήλατο ή χωρίς. Αυτό το πάρκο μας ενώνει. Το πάρκο του ΟΣΕ τυπικά και μόνο ανήκει σε εταιρίες, είναι περιουσία όλων των κατοίκων της Καλαμάτας!
Είναι ένας ελεύθερος κοινωνικός χώρος,
είναι ο πιο σημαντικός , πιο όμορφος και ο πιο ολοκληρωμένος χώρους πρασίνου της πόλης,
είναι ένα μουσείο της ιστορίας μας.
Δε θα επιτρέψουμε στη ΓΕΟΣΕ να το κάνει οικόπεδα και πολυκαταστήματα, αλλά ούτε και να διανοιχτεί πάλι η Αριστομένους μέσα από αυτό, όπως βλακωδώς , έχει υποστηριχτεί στο παρελθόν!
Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο υποστηρίζουμε και συνεργαζόμαστε με το Κέντρο Νέων στο 3o Φεστιβάλ Δρόμου ,που διοργανώνει στον Πάρκο αυτήν την Κυριακή, με στόχο “την προβολή και η ανάδειξη των δημοσίων χώρων της πόλης της Καλαμάτας ως πεδία δημιουργίας, έκφρασης, αθλητισμού και ενεργής κοινωνικοποίησης.”.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν πλήθος δράσεων, όπως ποδηλατικά γεγονότα, συναυλίες, προβολές καλλιτεχνικών φωτογραφιών , προβολές καλλιτεχνικών βίντεο σε σχέση με φλέγοντα περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής μας, ,ενημερώσεις από περιβαλλοντικές και κοινωνικές ομάδες της πόλης μας και……χαριστικό παζάρι!!!!
(Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, καλό θα είναι να αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε την κατανάλωση με διαφορετικό τρόπο, πιο αλληλλέγγυο και πιο επαναχρηστικό..)
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ 10o CRITICAL MASS ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΟΜΟΥ ,ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ,
ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΟΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ!!!!!
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!
ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ-ΠΕΖΟΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (CRITICAL MASS)

Κουνήθηκε η Ηλεία με 4.7Ρίχτερ

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 22.05 δέκα χιλιόμετρα δυτικά του Πύργου Ηλείας με εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων .Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου θύματα ή ζημιές δεν έχουν αναφερθεί έως στιγμής
Το Ευρωπαικό σεισμολογικό κέντρο δείνει την δόνηση 4.5 R

Κομπίνα με ….κερδισμένα λαχεία είχαν στήσει εφοριακοί

Ο κ. Ρακιντζής αναφέρει στην Ημερησία ότι “τα λαχεία τα αγόραζαν έξω από τον ΟΠΑΠ με προμήθεια 10%”. Με αυτόν τον τρόπο “'έξυπνοι” εφοριακοί κατάφερναν να νομιμοποιούν έσοδα για τα οποία δεν είχαν αποδείξεις. Το ίδιο όπως λέει συμβαίνει και με την εξαργύρωση ομολόγων ή μετοχών του Δημοσίου, αφού κανείς δεν πρόκειται να ελέγξει πώς ακριβώς έγινε η αγορά τους.
Ο Επιθεωρητής αναφέρει ότι η διαδικασία του πόθεν έσχες είναι και χρονοβόρα και δεν φέρνει αποτελέσματα τελικά, καθώς δεν υπήρχαν ουσιαστικές κυρώσεις και δεν δινόταν η δυνατότητα άμεσης κατάσχεσης. “Ό,τι κλέβεται, δεν επιστρέφεται” …
λέει ο κ. Ρακιντζής και προσθέτει ότι το “φέρτε πίσω τα κλεμμένα” στην ουσία δεν υπάρχει γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις αν όχι σε όλες ο κατηγορούμενος έχει φροντίσει να εξαφανίσει τα στοιχεία.
Newsit.gr

Τα έκαναν γυαλιά –καρφιά στην Λαμία -Καταδίωξη οπαδών από αστυνομικές δυνάμεις - Συλλήψεις και τραυματισμοί - Το δημοτικό συμβούλιο θα εκτιμήσει την έκταση των ζημιών

Ένταση συνεχίζει να επικρατεί στην πόλη της Λαμίας με τις αστυνομικές δυνάμεις να καταδιώκουν οπαδούς της ΑΕΚ στους δρόμους της πόλης, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κλειστό γήπεδο και είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή του αγώνα χάντμπολ μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον 9 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας με τραύματα από χτυπήματα με πέτρες στο γήπεδο.
Μέχρι το απόγευμα είχαν συλληφθεί 6 οπαδοί του ΠΑΟΚ και 10 οπαδοί της ΑΕΚ. Μετά τις συλλήψεις που διέταξε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών της Λαμίας, έχει οξυνθεί το κλίμα μεταξύ των οπαδών και των δύο ομάδων, οι οποίοι έχουν προκαλέσει ζημιές σε περιφερειακά σουπερμάρκετ απ’ όπου άρπαξαν τρόφιμα.
Οι οπαδοί των δύο ομάδων άρχισαν την αντιπαράθεση με την είσοδό τους στο κλειστό γήπεδο της Λαμίας, πετώντας στην αρχή φωτοβολίδες ενώ στη συνέχεια ξήλωσαν τα καθίσματα και άρχισε να τα πετάει η μία πλευρά στην άλλη. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν ακόμη περισσότερο όταν οι οπαδοί αφού διέρρηξαν τις τουαλέτες του γηπέδου ξήλωσαν τα πλακάκια και η κατάσταση έγινε έκρυθμη. Λίγο αργότερα δόθηκε εντολή για την εκκένωση του κλειστού γηπέδου και ανακοινώθηκε η αναβολή του αγώνα.
Αμέσως μετά την εκκένωση του γηπέδου από τις αστυνομικές δυνάμεις, ορισμένοι από τους φιλάθλους της ΑΕΚ αναχώρησαν για την Αθήνα ενώ περίπου 200 άλλοι οπαδοί της ΑΕΚ κατευθύνθηκαν στους δρόμος της Λαμίας με τους αστυνομικούς να τους καταδιώκουν.
Λίγο πριν από την έναρξη των επεισοδίων στο γήπεδο υπήρξε αίτημα από την πλευρά του δήμου Λαμίας, λόγω «της κρίσιμης κατάστασης και της αδυναμίας των αστυνομικών δυνάμεων να ελέγξουν την κατάσταση» να υπάρξει αναβολή του αγώνα.Τέλος, απόψε στις 7 συνεδριάζει έκτακτα το δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας για να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις πολλαπλές ζημιές που έχουν προκληθεί τόσο στο κλειστό γήπεδο όσο και στην πόλη.

Νάντια Γιαννακοπούλου για Golden Boys και σπατάλες στην ΕΡΤ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού
«Σπατάλες και κακοδιαχείριση των τελευταίων χρόνων στην ΕΡΤ»
Επανειλημμένα ο τύπος έχει αναφερθεί στις σπατάλες και στην κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος που έγινε τα τελευταία χρόνια από τη διοίκηση της Ε.Ρ.Τ.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μείωση του κόστους εκπομπής γνωστού παρουσιαστή από 65.000¤ πέρυσι σε 30.000¤ φέτος. ¶γνωστο παραμένει επίσης το συνολικό κόστος των συμμετοχών της Ε.Ρ.Τ. στη Eurovision κατά τη διάρκεια των έξι τελευταίων χρόνων. Οι Έλληνες πολίτες, που καλύπτουν με την υποχρεωτική συνδρομή τους τα λειτουργικά και όποια άλλα έξοδα λειτουργίας του κρατικού μας ραδιοτηλεοπτικού φορέα, δικαιούνται να γνωρίζουν τον τρόπο διαχείρισης των δαπανών της Ε.Ρ.Τ. Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού…..
1) Α. Πως συμβαίνει το φετινό κόστος συμμετοχής της Ε.Ρ.Τ. στη Eurovision να έχει μειωθεί, σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στον τύπο, κατά 6 εκατομμύρια ευρώ;
Β. Πόσα είναι τα χρήματα της συμμετοχής μας φέτος;
Γ. Πόσα είναι αντίστοιχα τα έξοδα συμμετοχής της τελευταίας πενταετίας, ανά έτος και αναλυτικά ανά κατηγορία δαπάνης;
Δ. Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι αυτής της διαχείρισης, ποια είναι τα παραστατικά και ποιες είναι οι ενέργειες της σημερινής διοίκησης για απόδοση και καταλογισμό ευθυνών;
2) Πως συμβαίνει εκπομπές προηγούμενων χρόνων, κόστους 65.000 ευρώ έκαστη, να εκτελούνται φέτος με το ποσό των 30.000 ευρώ;
3) Προτίθεται η πολιτική ηγεσία να γνωστοποιήσει τις συνολικές αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών (Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών, Συμβούλων, μελών Δ.Σ.) της Ε.Ρ.Τ. κατά τα προηγούμενα χρόνια;
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου
Παναγιώτης Κουρουμπλής
Ηλίας Θεοδωρίδης
Παύλος Στασινός

Νέα έρευνα - Η μητρότητα μετά τα 40 κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη

Για πολλές γυναίκες στις ευρωπαϊκές χώρες η μητρότητα αρχίζει μετά το 40ο έτος της ηλικίας, ενώ ένα αξιοσημείωτο ποσοστό περιμένει ακόμη περισσότερο, έως τη «μέση ηλικία», όπως αποκαλούνταν μέχρι πρόσφατα η πέμπτη δεκαετία της ζωής ενός ανθρώπου. Η τάση αυτή φαίνεται ανάγλυφα σε έκθεση της βρετανικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, καθώς προκύπτει ότι το 2009 συνολικά 29.976 γυναίκες στην Αγγλία και την Ουαλία τεκνοποίησαν μετά τα 40 τους χρόνια. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, διπλάσιο σε σχέση με το 1999 και τριπλάσιο σε σχέση με το 1989. Ερευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία … κατέληξε σε ανάλογα αποτελέσματα. Το 1995, είχαν γίνει μητέρες μετά τα 40 τους χρόνια 12.000 γυναίκες. Το 2008 έφτασαν τις 32.000. Και σήμερα το ποσοστό φτάνει στο 5,7% του γυναικείου πληθυσμού, περίπου όσο και στη Βρετανία, όπως επισημαίνει η εφημερίδα "La Repubblica". Σύμφωνα με τους Βρετανούς ειδικούς, πίσω από αυτό το φαινόμενο κρύβονται πολλές αιτίες. Η πρώτη και πιο προφανής από αυτές είναι ότι σήμερα οι γυναίκες θέλουν πρώτα να κάνουν μερικά βήματα στον επαγγελματικό τους χώρο πριν αποφασίσουν να τεκνοποιήσουν. Με άλλα λόγια, οι επαγγελματικές τους φιλοδοξίες ξεπερνούν κατά πολύ την εξασφάλιση μιας θέσης στην αγορά εργασίας. Επιπλέον, πολλές γυναίκες επιλέγουν να αναβάλουν την έλευση του «ευτυχούς γεγονότος» θεωρώντας ότι έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν τα μητρικά τους καθήκοντα με τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Μια άλλη αιτία έχει να κάνει με την καλύτερη διατροφή και την άσκηση που επιλέγουν πολλές γυναίκες ως τρόπο ζωής. Ο συνδυασμός αυτών των δυο επιλογών επιτρέπει στη σημερινή γυναίκα να έχει καλύτερη υγεία και φυσική κατάσταση σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Ασφαλώς ένα ρόλο στην τεκνοποίηση μετά τα 40 παίζει και το ανδρικό φύλο. Σύμφωνα με τους Βρετανούς κοινωνιολόγους, σήμερα οι άνδρες είναι πιο διστακτικοί στο να δημιουργήσουν οικογένεια. Η επόμενη αιτία ανάγεται στη σφαίρα της ψυχολογίας και αφορά και στα δυο φύλα. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, άνδρες και γυναίκες ζουν μια «παρατεταμένη εφηβεία» που συχνά ξεπερνάει τα 30 χρόνια και καμιά φορά μπορεί να φτάσει ως τα 40. Οι αρμόδιοι στη Βρετανία προειδοποιούν, πάντως, ότι η μητρότητα μετά τα 40 απαιτεί σύνεση και προσοχή. «Ο αυξανόμενος αριθμός των γυναικών που αποφασίζουν να κυοφορήσουν και τεκνοποιήσουν μετά τα 40 μπορεί να κάνει κάποιους να πιστέψουν ότι δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια και κίνδυνοι», δηλώνει ο δρ. Τόνι Ράδεφορντ, πρόεδρος της Βρετανικής Εταιρίας Γονιμότητας.

Πολιτικό το μήνυμα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Euronision γράφει Αυστραλιανή εφημερίδα

Με το θεσμό της Γιουροβίζιον ασχολείται σήμερα η αυστραλιανή εφημερίδα "Δι Έιτζ" (The Age). Η εφημερίδα σε ένα άρθρο διανθισμένο με λεπτό χιούμορ σημειώνει πως "για να παρακολουθήσεις αυτό τον θεσμό θα πρέπει να έχεις πιει κιόλας αλλά με το κόστος της μπύρας στη Νορβηγία αυτό δεν είναι και τόσο …οικονομικό". Σύμφωνα με το δημοσίευμα πολλές από τις φετινές συμμετοχές στο διαγωνισμό της Eurovision θα στέλνουν και πολιτικά μηνύματα στην Ευρώπη. "Κυρίως η συμμετοχή της Γερμανίας και η ελληνική" συμπληρώνει. Κατά την εφημερίδα η Ελλάδα στέλνει ένα μήνυμα με το τραγούδι της το οποίο, "έπειτα από πολλά έχει ελληνικούς στίχους και ελληνική μουσική". Και συμπληρώνει:Τους στίχους που ερμηνεύει ο Αλκαίος δεν μπορούν να τους αγνοήσουν οι Ευρωπαίοι αφού λέει:"Πλήρωσα όσα χρωστούσα και τα δανεικά" και συμπληρώνει:
"Βάζω μια φωτιά, σ' όλα τα παλιά
όλα θα τ' αλλάξω και θα το φωνάξω
περασμένα ξεχασμένα
κι όλα απ' την αρχή ξανά".
Κατά την εφημερίδας φέτος μάλλον θα είναι η χρονιά του Αζερμπαϊτζάν.

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Μαντέλης ....Βρήκαν μίζα και σε υπoυργό της ΝΔ

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κυριαρχεί ένα έγγραφο βόμβα που έχει στα χέρια του ο πρόεδρος της εξεταστικής της Βουλής. Πρόκειται για εντολή του Χριστοφοράκου προς τράπεζα το 2008 που αναφέρει να δώσετε το 50% του λογαριασμού στον άνθρωπο του υπουργικού συμβουλίου. Με βάση το δημοσίευμα ανέμεται ...θερμή εβδομάδα και αν πράγματι αληθεύει προβλέπεται να ανοίξουν πολλά κλειστά έως σήμερα στόματα και ο δρόμος προς τον Κορυδαλλό φαντάζει όλο και ποιό κοντινός για πρόσωπα που διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας τα τελευταία 20 χρόνια και μας έφτασαν σε αυτό το χάλι

Συνελήφθη ο Αλβανός πα-ΤΕΡΑΣ που βίαζε τις ανήλικες κόρες του

Στη σύλληψη 50χρονου Αλβανού, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Νίκαιας, με την κατηγορία ότι βίαζε εδώ και οχτώ χρόνια τις δύο ανήλικες κόρες του, 15 και 16 ετών σήμερα, ενώ φέρεται ότι έβαζε το ανήλικο αγοράκι του, ηλικίας 10 ετών σήμερα, να παρακολουθεί.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πριν από ένα χρόνο, η μεγάλη του κόρη, γέννησε ένα μωρό, μετά από έναν από τους αλλεπάλληλους βιασμούς από τον πατέρα της.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Πειραιά.

Κώστας Σημίτης εναντίον Αντ.Σαμαρά για την Siemens


Σε προσπάθεια ενίσχυσης της ηγετικής εικόνας του κ. Σαμαρά αποδίδει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας να κληθεί στην εξεταστική επιτροπή για τη Zίμενς (Siemens) και να καταθέσει. Ειδικότερα, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει σε γραπτή του δήλωση:
"Το έργο της εξεταστικής επιτροπής δεν επιτρέπεται να διολισθήσει σε εντυπωσιασμούς και σε παραπλανήσεις. Όταν προτείνεται να κληθεί ένας πρώην πρωθυπουργός σε συζήτηση χωρίς στοιχεία και μαρτυρίες που τον αφορούν προσωπικά, θα κυριαρχήσουν εικασίες, ατεκμηρίωτες υποθέσεις, φραστικές προσβολές και καταγγελίες. Το ζητούμενο είναι όμως η αλήθεια και όχι η προσωπική ή η κομματική αντιπαράθεση. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας απλώς και μόνο σκοπεύει να ενισχύσει την ηγετική εικόνα του κ. Σαμαρά. Η εξεταστική επιτροπή έχει να ασχοληθεί με σοβαρότερα θέματα"

Ελληνικά blogs – Ελεύθερη πληροφόρηση ή εκπρόσωποι συμφερόντων ?

Εμείς ποτέ δεν την είδαμε εδώ στο blogging σαν μικροί Λαμπράκηδες , Μπόμπολες ,Βαρδινογιαννηδες , Κοντομηνάδες , που θα "γαμ..σαμε και θα δέρναμε" γιατί είχαμε την ελεύθερη πλατφόρμα της google και της κάθε google να αναρτούμαι περιεχόμενο σκέψεις πληροφορίες !
Η Ότι πλέον είμαστε οι μικροί Αυτιάδες , Αναστασιάδηδες, Πρετεντέρηδες ,Τριανταφυλλόπουλοι Ευαγγελάτοι , Χατζηνικολάου ,κλπ που όχι μόνο έχουμε κλικς και διαμορφώνουμε "κοινή γνώμη", αλλά θα βγάζαμε και το άχτι μας...να τους την λέμε γιατί έχουν καλύτερη δουλειά απο μας περισσότερα λεφτά ή και ομορφότερη γυναίκα ή γκόμενα!
Και ούτε βέβαια οτι θα τους ανεβάζουμε ή θα τους κατεβάζουμε θεαματικότητα και πωλήσεις στις εκπομπές τους και τα εντυπά τους…..
Ούτε βέβαια ότι θα ισοπεδώναμε το πολιτικό σύστημα της χώρας , θα καταστρέφαμε ένα κράτος και ενα σύστημα διαμορφωμένο και δομημένο εδω και δεκαετίες να εξυπηρετεί ...συγκεκριμένα συμφέροντα οικονομικά , κοινωνικά, πολιτικά κλπ
Ούτε βέβαια οτι έχουμε είχαμε και θα έχουμε το απόλυτο της αλήθειας, γιατί εμείς είμαστε αγνοί και ανιδιοτελείς bloggers , ενώ αυτοί ενσωματωμένοι και διαβρωμένοι απο το σύστημα και τα συμφέροντα που τους ανέδειξαν και που τους κρατούν ομήρους κλπ
Αλλη μια παρεξηγημένη έννοια του διαδικτύου και των δυνατοτήτων του και των ευκαιριών του ...στην χώρα του ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού
Εντάξει δεν λέμε ότι εμείς δεν κάναμε ,κάνουμε και θα κάνουμε υποκειμενική κριτική παρουσίαση ή και υπερβολές !
Αυτό που γίνεται με το διαδίκτυο γίνεται και με τα άλλα μέσα και στην πιο σκληρή εκδοχή του....Ο ένας θέλει να βγάλει τα μάτια του αλλού...με κάθε μέσο ή τρόπο να επιβιώσει οχι μέσα από το τον θεμιτό ανταγωνισμό, αλλά μέσα και από αθέμιτα μέσα !
Κάτι που δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο...Και πάρτε παράδειγμα ως πούμε την google και την Υahoo ! Ανταγωνιστές μέχρι θανάτου ...Αλλά οχι στην ίντριγκα , στο παρασκήνιο και τον αθέμιτο ανταγωνισμό ! Αλλά στο θεμιτό ανταγωνισμό και στην καινοτομία!
Και πάμε τώρα στο blogging ! Δεν λέμε ενόχλησε και ενοχλεί ...Ανεξάρτητα ποιος οι ποιοι μπορεί να είναι πίσω από ένα blog ...ή από blogs ,στα ελληνικά blogs έχουμε να κάνουμε με μια ανακύκλωση, στο κύριο όγκο αυτών, με τα άλλα ΜΜΕ σε σχέση με πολιτική , πρόσωπα , δημοσιογραφία , Celebrity , Τηλεόραση κλπ
Γιαυτό και άλλωστε έχουν στάνταρ επισκεψιμότητα ...όπως και πολλά ενημερωτικοειδησεογραφικα site ! Λίγο πολύ ανακυκλωνόμαστε...Απλά εδώ ( στα blogs) τα γράφουμε αλλιώς!
Δεν έχουμε όπως πχ στη Αμερική blogs και bloggers που έχουν επισκεψιμότητα γιατί ενδιαφέρει η γνώμη του blogger ( πολιτικά blogs) ή ο τρόπος που παρουσιάζει τα θέματα...( βλέπε Perez Hilton) !
Kαι μπορεί τα blogs στη Ελλάδα να έχουν μια καλή θέση στον τομέα ενημέρωση, αλλά δεν είναι το παν . Και ούτε τα 2.500.000 εκατομμύρια χρήστες μπαίνουν στα blogs και στα αμιγώς ειδησεογραφικά site ( εξαιρούνται τα αθλητικά) ! Βάλε περίπου 500.000 να είναι αυτοί που κάνουν καθημερινή συνήθεια την ενημέρωση, είτε απο blogs, είτε από site ! Κατά μέσο όρο μπορεί να επισκέπτονται μέχρι και 5 την ήμερα blogs και site !Και βέβαια το ηλικιακό τους προφίλ είναι μεταξύ 30-50! Που πήγαν όλοι οι άλλοι! Απλά δεν ενημερώνονται ! Γιατί είναι η μαζική πλειοψηφία των ηλικιών 15-30 και έχουν γραμμένη την ενημέρωση!
Αρα γιατί γίνεται όλο αυτό το νταβατούρι για τα blogs ! Είναι απλό μάγκες, που θα έλεγε και ο Γεωργίου ! Δεν φοβούνται τα blogs γιατί θα αλλάξουν και θα διαμορφώσουν την ευρύτερη κοινή γνώμη ...αλλά γιατί ανακατεύουν την τράπουλα ...Και δεν ξέρουν που και πως πρέπει να μπλοφάρουν...Είτε είναι "ιδιοτελής" είτε "ανιδιοτελής" ο blogger !
Οπότε σου λένε ας πάμε σε ένα πιο καθαρό παιχνίδι ...Να ξέρουμε τι μας γίνεται ! Και όσοι παίζουν στο παιχνίδι των blogs να το σταματήσουν ! Να έχουν πλέον σημαδεμένη τράπουλα!
Και βέβαια μαζί με τα χλωρά καίγονται και τα ξέρα! Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα χλωρά δεν έχουν μερίδιο ευθύνης !
Πάντως αργά ή γρήγορα ο νόμος για τα blogs θα έρθει ! Αν ο πόλεμος γίνει πιο σκληρός...και χάσουν την μπάλα ( πολιτικά ,οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα) !Προς το παρόν το παιχνίδι το ψιλοελέγχουν...Έχουν ρίξει και άλλα παλιά κόλπα στο παιχνίδι Και οι προβοκάτσιες κατά blogs θα παίζουν και θα παίξουν !
Είπαμε στη Ελλάδα ζούμε . Η διαφθορά και η διάβρωση είναι παντού ... μέσα στο κράτος και τους μηχανισμού του. Άλλωστε ότι κάνεις σε αυτή την χώρα και δεν είσαι στο παιχνίδι τους, ζεις επικίνδυνα!
papatzides.blogspot.com

16ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας - Κορυφαίοι χορογράφοι και παραστάσεις

Από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου, η Καλαμάτα θα μπει και πάλι στη συναρπαστική δίνη του σύγχρονου χορού. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Βίκυ Μαραγκοπούλου, εξασφάλισε την παρουσία καταξιωμένων αλλά και νεότερων ξένων και Ελλήνων χορογράφων, ενώ συνάρθρωσε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.
Στο φετινό 16ο Φεστιβάλ Χορού θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, τα έργα: Η χορογραφία του Αλαίν Πλατέλ «Out of Context – for Pina» αφιερωμένη στην Πίνα Μπάους, με τη φημισμένη ομάδα χορού les ballets C. de la B. Πολυσήμαντες χορογραφίες του Γουίλιαμ Φορσάιθ και της Μαγκί Μαρέν, ερμηνευμένες από τους εξαιρετικούς χορευτές του Μπαλέτου της Λωραίνης. Το εξαιρετικό σόλο του Γιαν Φαμπρ «Another Sleepy Dusty Delta Day» με τη χαρισματική Ελληνίδα χορεύτρια Άρτεμις Σταυρίδη……
Όπως κάθε χρονιά, το κυρίως πρόγραμμα του Φεστιβάλ, αν και μικρότερο σε διάρκεια, πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις, διαλέξεις και βίντεο-προβολές, εργαστήρια. Στο καθιερωμένο σεμινάριο του Φεστιβάλ, 14 - 22 Ιουλίου, θα διδάξει ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Καβέρνα, διεθνώς αναγνωρισμένος χορευτής και δάσκαλος, με βαθιά γνώση καποέιρα, σύγχρονου χορού, ακροβατικών, contact-improvisation και gi gong, που έχει διδάξει σε μερικές από τις καλύτερες σχολές και ομάδες διεθνώς. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και προχωρημένους σπουδαστές χορού.
Επίσης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Χορού προγραμματίζεται, με τη σύμφωνη γνώμη του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, ξενάγηση και εκδήλωση μουσικού ενδιαφέροντος στην Αρχαία Μεσσήνη.
Σημειώνουμε ότι φέτος οι τιμές πώλησης των εισιτηρίων για τις παραστάσεις του Φεστιβάλ είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι.
-Κόστος Σεμιναρίου Σύγχρονου
Χορού 180 ευρώ,
προκαταβολή 80 ευρώ
-Κόστος τριήμερου εργαστηρίου
70 ευρώ, προκαταβολή 25 ευρώ
-Και για τα δύο σεμινάρια 220 ευρώ, προκαταβολή 80 ευρώ
Τιμές εισιτηρίων:
Κάστρο: 20 ευρώ, 12 ευρώ (φοιτητικό και Β’ ζώνη)
Άλλοι χώροι: 15 ευρώ, 12 ευρώ (φοιτητικό)
Για όσους παρακολουθούν σεμινάριο: 10 ευρώ (για όλους τους χώρους)
Σύντομα θα ανακοινωθεί προσφορά για όσους αγοράσουν εισιτήριο για όλες τις παραστάσεις.
Info:
Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας
Παν. Καίσαρη 6, Καλαμάτα
Τηλ. 27210 83086, 90886
mail@kalamatadancefestival.gr
www.kalamatadancefestival.gr
Θάρρος

Eurovision 2010: Η Ελλάδα από την 11η θέση θα τραγουδήσει... Opa!

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τον μεγάλο τελικό της φετινής Eurovision, που θα διεξαχθεί απόψε στην Telenor Arena του Όσλο. Ο Γιώργος Αλκαίος και η Ελλάδα από την 11η θέση θα τραγουδήσει... Opa και ευελπιστεί σε πολλά δωδεκάρια...
Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις δέκα το βράδυ (ώρα Ελλάδας) και θα παρουσιαστεί ζωντανά από τη ΝΕΤ, με παρουσιάστρια τη Ρίκα Βαγιάννη.
Συνολικά συμμετέχουν 25 χώρες, οι κατάφεραν να προκριθούν στους δύο ημιτελικούς, που προηγήθηκαν. Το εισιτήριο για τον τελικό πήρε μετά από χρόνια και η Κύπρος, που θα διαγωνιστεί από την πέμπτη θέση.
Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό (κατόπιν κλήρωσης) είναι η εξής:..
1. Αζερμπαϊτζάν
2. Ισπανία
3. Νορβηγία
4. Μολδαβία
5. Κύπρος
6. Βοσνία
7. Βέλγιο
8. Σερβία
9. Λευκορωσία
10. Ιρλανδία
11. Ελλάδα
12. Ην. Βασίλειο
13. Γεωργία
14. Τουρκία
15. Αλβανία
16. Ισλανδία
17. Ουκρανία
18. Γαλλία
19. Ρουμανία
20. Ρωσία
21. Αρμενία
22. Γερμανία
23. Πορτογαλία
24. Ισραήλ
25. Δανία
Στον τελικό ψηφίζουν και οι 39 χώρες που διαγωνίστηκαν στους δύο ημιτελικούς. Φέτος συνυπολογίζεται κατά 50% η βαθμολογία πενταμελούς επιτροπής της κάθε χώρας που συμμετείχε στον ημιτελικό, των “Big four” (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία) και της Νορβηγίας, και κατά 50% η ψηφοφορία του κοινού, που ψηφίζει μέσω τηλεφώνου και SMS.
Καινοτομία του διαγωνισμού είναι ότι οι γραμμές για το televoting θα ανοίξουν με την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού και θα κλείσουν 15 περίπου λεπτά μετά το τέλος της παρουσίασης του τελευταίου τραγουδιού.
Τη βαθμολογία από την Ελλάδα θα ανακοινώσει ο Αλέξης Κωστάλας.

Τα "δωράκια" της Siemens "καίνε" 70 άτομα

Μία λίστα δύο σελίδων που προέρχεται από την Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων της Siemens Ελλάδος, στην οποία περιλαμβάνονται 70 ονόματα, εντόπισε το ΣΔΟΕ κατά την έφοδό του στο κεντρικό κτήριο της εταιρείας.
Πρόκειται για πολλούς δημοσιογράφους, υπαλλήλους του ΟΤΕ αλλά και υπαλλήλους του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, οι οποίοι εμφανίζονται να λαμβάνουν από 15.000 ως και 80.000 ευρώ. Ωστόσο δεν αναφέρεται η συχνότητα με την οποία τα συγκεκριμένα άτομα έπαιρναν αυτά τα κονδύλια, τα οποία εκταμιεύονταν από τα ταμεία της Siemens…
Όπως επισήμανε ο δημοσιογράφος Θάνος Πασχάλης στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», όπου και αποκαλύφθηκαν οι ανωτέρω πληροφορίες, η λίστα και τα ποσά αφορούν την τελευταία δεκαετία, δηλαδή από το 2000 ως και σήμερα. Ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί και αποτελεί αντικείμενο έρευνας αν επρόκειτο για «δωράκια» ή για «παροχή υπηρεσιών».
Έχοντας τις πλήρεις λίστες με τα ονόματα και τα ποσά που τους δόθηκαν σε βάθος δεκαετίας, οι αρχές θα ερευνήσουν αν οι λαμβάνοντες έχουν δηλώσει στην εφορία τα συγκεκριμένα ποσά ως έσοδα ή όχι. Για αυτό και ερευνάται αν έχουν κοπεί τα σχετικά γραμμάτια ή όχι...
Star.gr

Ελάτε όσο γυμνοί τολμάτε! - 3η Διεθνής Γυμνή ποδηλατοδρομία

Ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη, στα αυτοκίνητα και τη ρύπανση που δημιουργούν, επιχειρούν να βάλουν οι διοργανωτές της 3ης γυμνής ποδηλατοδρομίας που διοργανώνεται την Παρασκευή 4 Ιούνη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
“Προωθούμε το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης που συμβάλει στην απεξάρτηση από το πετρέλαιο ενώ ταυτόχρονα στηρίζουμε την απενεχοποίηση του γυμνού σώματος”, διευκρίνισε σε συνέντευξη τύπου ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Κωνσταντίνος Τερζόπουλος σημειώνοντας ότι πρόκειται “για την πιο ακραία ειρηνική ενέργεια που μπορεί κάποιος να κάνει”.
Διευκρίνισε πάντως ότι οι ποδηλάτες θα είναι “όσο γυμνοί τολμούν” και υπολόγισε τις φετινές συμμετοχές σε περισσότερες από 500. “Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα και μουσική θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο και το ποδήλατο πόλεις”, σημείωσε στη συνέχεια. Συνδιοργανωτές της φετινής ποδηλατοδρομίας είναι τα "ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣEI", η "ΑΛΛΗ ΟΨΗ", η "SFINA" και οι "STREETPANTHERS".
Η γυμνή ποδηλατοδρομία θα αποτελέσει φέτος την εναρκτήρια εκδήλωση ενός αστικού πειράματος για μια διαφορετική πόλη με τίτλο "Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΙΩΣ" που διοργανώνεται για τα 20 χρόνια του περιοδικού PARALLAXI.
Το World Naked Bike Ride (Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία) είναι ένα διεθνές κίνημα που ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά το 2004. Συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, στις οποίες διοργανώνεται σε ετήσια βάση η Γυμνή Ποδηλατοδρομία για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και την ρύπανση που δημιουργεί, την εξάρτηση μας από το πετρέλαιο, την οικολογία και την απενοχοποίηση του γυμνού σώματος. Στην Ελλάδα διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουνίου του 2008 και στην συνέχεια στις 4 Ιουνίου 2009.

Εγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Καλαμάτας

Αιτήσεις από 1η Ιουνίου
Ανακοινώνεται από τον Δήμο Καλαμάτας ότι από 01-06-10 έως και 25-06-10 θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων, στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Καλαμάτας για το σχολικό έτος 2010-2011.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά των εγγραφών και των επανεγγραφών μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

Πράσινες λίστες - Την άλλη βδομάδα οι υποψηφιότητες στο pasok.gr

Ανοίγει την ερχόμενη βδομάδα το site του ΠΑΣΟΚ που θα δέχεται αυτοπροτάσεις και προτάσεις για υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες.
Ετοιμη η εγκύκλιος του Ξυνίδη και η Ιπποκράτους θέλει να κλείσει τις λίστες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι τα μέσα Ιουλίου. 
Τρέχουν γκάλοπ κυρίως για περιφέρειες και τις πρωτεύουσες των νομών. 
Δεν θα δοθούν χρίσματα σε μικρούς δήμους αλλά θα επιδιωχθούν συνεργασίες.
Αναλυτικά
Σε μια κίνηση ματ προχωρά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να κάμψει τις αντιρρήσεις και αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες για τα θέματα του Καλλικράτη.
Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι η θεραπεία στις συγκεκριμένες αντιθέσεις έρχεται μέσα από την συγκρότηση των ψηφοδελτίων προχωρά τη διαδικασία για την κατάρτισή τους και μάλιστα αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Bουλή που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα….
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επιτελείου της Ιπποκράτους «ο καλύτερος στυλοβάτης του Καλλικράτη είναι οι ίδιοι οι υποψήφιοι που θα θελήσουν να ασχοληθούν και με τους δήμους αλλά και με τις περιφέρειες και οι οποίοι θα συνθέσουν το νέο επίπεδο ενότητας στις τοπικές κοινωνίες». Με βάση αυτή την εκτίμηση του στελεχιακού δυναμικού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήδη κινούνται οι διαδικασίες για
να ανοίξει ο γύρος των διαβουλεύσεων, ειδικά σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες για τους δήμους αλλά και τις περιφέρειες. Έτσι πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι είναι έτοιμη η σχετική εγκύκλιος από τον γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ξυνίδη η οποία θα κυκλοφορήσει αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Σύμφωνα με τη
συγκεκριμένη εγκύκλιο θα κληθούν ίσως και την επόμενη εβδομάδα μέσω του διαδικτύου να υποβάλουν τις υποψηφιότητες σε ειδική ιστοσελίδα είτε πρόκειται για αυτοπροτάσεις είτε για προτάσεις μέσω τρίτων. Οι ίδιες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι θα δοθεί σχετικά μικρός χρόνος, από μια βδομάδα έως δέκα μέρες, για να κατατεθούν οι συγκεκριμένες υποψηφιότητες και οι οποίες θα πρέπει να αξιολογηθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα έχει συγκροτηθεί και είναι έτοιμη να ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα ζητήματα μια επιτροπή υπό τον Θανάση Τσούρα για να εξετάσει όλες τις υποψηφιότητες που θα υποβληθούν, να τις αξιολογήσει και στη συνέχεια βεβαίως να προχωρήσει σε επιμέρους επεξεργασίες. Στην επιτροπή αυτή μετέχουν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο διευθυντής του κόμματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών Λάμπρος Μίχος, η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου. Δεν αποκλείεται ορισμένοι εκ των υποψηφίων, αν όχι όλοι, να κριθούν ακόμα και σε συνεντεύξεις με βασικό στόχο ένα
μεγάλο μέρος από τους υποψηφίους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να είναι έτοιμο να επικυρωθεί και να ανακοινωθεί από το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος που προγραμματίζεται για το τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου.
Βασικό στοιχείο των πολιτικών επιλογών του κυβερνώντος κόμματος σε σχέση με τις υποψηφιότητες είναι μέχρι τα μέσα Ιουλίου και πριν από τα μπάνια του λαού να έχει καταλήξει σε ένα μεγάλο μέρος από υποψηφιότητά της, κάμπτοντας βεβαίως με
αυτό τον τρόπο τις οποιεσδήποτε αντιδράσεις υπάρχουν μέχρι σήμερα.
Ρεπορτάζ ΗΜΕΡΑ

28.5.10

Απαγόρευση Κυκλοφορίας στον Ταΰγετο το καλοκαίρι

Με απόφαση του Νομάρχη Μεσσηνίας γνωστοποιείται στο Δήμο Καλαμάτας η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων και η παραμονή των εκδρομέων στο δάσος και σε ευπαθείς περιοχές του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της αντιπυρικής προστασίας
Αναλυτικά η απόφαση ΕΔΩ

Τουρνουά γκολφ στην “Costa Navarino”

Το Σάββατο 5 Ιουνίου θα γίνει, στην “Costa Navarino” –στο χώρο της πισίνας του «The Romanos, a Luxury Collection Resort»- η τελετή απονομής των επάθλων του τουρνουά γκολφ με την επωνυμία 5ο Aegean Airlines ProAm. Το τουρνουά γκολφ, που θα διεξαχθεί το 4ήμερο από 2 μέχρι και 5 Ιουνίου στα γήπεδα της “Costa Navarino”, αποτελεί –όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Θεόδωρος Βασιλάκης- «ένα από τα πλέον εξέχοντα και καθιερωμένα αθλητικά γεγονότα σε ολόκληρο τον κόσμο», ενώ «παράλληλα, λειτουργεί ως μέσο ενίσχυσης διεθνούς προβολής της χώρας μας, προσφέροντας τη
δυνατότητα σε σημαντικές προσωπικότητες και φορείς παγκοσμίως, να επισκεφθούν την Ελλάδα».

11 χρονος έπεσε σε φωταγωγό βάθους 8 μέτρων

Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου 11χρονος που έπεσε σε φωταγωγό βάθους 8 μέτρων στην περιοχή της Νεάπολης στην Θεσσαλονίκη
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι, όταν το παιδί, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, βρέθηκε σε ταράτσα οικοδομής, δίπλα σ’ αυτή που μένει, στην οδό Αγίου Στεφάνου και πάτησε πάνω σε γυάλινο προστατευτικό φωταγωγού. Το προστατευτικό υποχώρησε και ο ανήλικος βρέθηκε στο κενό από ύψος 8 μέτρων.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης.

Η Κατερίνα Μπατζελή έδωσε …υποσχέσεις στους Νέους Αγρότες

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ένωσης των Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, έδωσε «το βήμα» σε όλους τους εκπροσώπους που παρευρέθηκαν στη συνάντηση και άκουσε με προσοχή, την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για το μέλλον, όπως ανέφερε, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Ζαφειρίου.
Πάντως, παρόλο που η κ. Μπατζελή δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει επιπλέον ποσό για τους δικαιούχους του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης των νέων αγροτών, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΝΑ, κάλεσε τα μέλη του - δικαιούχους του προγράμματος, να μην προχωρήσουν ακόμα στην υπογραφή των συμβάσεων με τις περιφέρειες….
«Ας περιμένουν οι δικαιούχοι έως τις 9 Ιουνίου, οπότε και γίνονται οι εκλογές στην Ένωση και ενδέχεται να έχουμε και νεότερα από το υπουργείο σχετικά με τα ποσά που θα δοθούν», πρόσθεσε ο κ. Ζαφειρίου.
Όπως επεσήμανε ο ίδιος, σύμφωνα με την ενημέρωση από την υπουργό, σήμερα υπάρχουν εξασφαλισμένα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά στα επιπλέον 55 εκατ. ευρώ που «ζητήθηκαν» από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, δεν έχει εγκριθεί ακόμα η εκταμίευσή τους.
Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός ενημέρωσε τους νέους αγρότες ότι η υπογραφή των συμβάσεων στις περιφέρειες θα γίνει με σειρά προτεραιότητας. Αυτό σημαίνει ότι - αρχικά - πρέπει να προσέλθουν οι 2.500 δικαιούχοι, λαμβάνοντας - κατά μέσο όρο - 17.500 ευρώ σε δύο δόσεις και αργότερα θα κληθούν και οι υπόλοιποι 6.000.

Πάμε με το 50% + 1 και …συζητάμε το 42 % - Ψηφίστηκε και στα άρθρα ο «Καλλικράτης»

Σε συζήτηση πρόκειται να καλέσει η κυβέρνηση τα κόμματα για το θέμα του εκλογικού συστήματος ανάδειξης δημοτικών και περιφερειακών αρχών εντός του Ιουνίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, κατά την ψήφιση του «Καλλικράτη» και στα άρθρα. Η συζήτηση του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε σε έξι πολύωρες συνεδριάσεις της Ολομέλειας. Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προσέλθει με την πάγια θέση της (όπως αυτή, άλλωστε, ψηφίστηκε σήμερα στον "Καλλικράτη" και ορίζει ποσοστό εκλογής για δημάρχους και περιφερειάρχες το 50% συν μία ψήφο) αλλά καθιστά σαφές σε όλα τα κόμματα ότι θα τους ζητηθεί να εξεύρουν κοινό σημείο συνάντησης, επιδιώκοντας και εξαντλώντας κάθε περιθώριο να υπάρξει ένα κοινό ενιαίο και πάγιο σύστημα για την εκλογή και στην αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού. Ο Γ. Ραγκούσης επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης - που ψηφίστηκε και στο νομοσχέδιο - για ένα σύστημα δύο γύρων για την διασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων συναινέσεων και συνεργασιών.
«Έγινε μεγάλη συζήτηση και με τα κόμματα της Αριστεράς τα οποία έχουν την πάγια θέση τους για απλή αναλογική και συζήτηση που προκλήθηκε από την άποψη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με την πρόταση για την ανάδειξη με ποσοστό 42% από την πρώτη εκλογή. Θέλω να γνωρίζει η Βουλή και τα κόμματα ότι έχουμε πραγματική και ειλικρινή διάθεση - και είμαστε αποφασισμένοι να την αποδείξουμε - για συναντίληψη, συναπόφαση και συνάντηση διαφορετικών πολιτικών απόψεων. Δηλώνω ότι το προσεχές διάστημα θα κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος πάνω σε αυτό το θέμα, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει λύση είτε για τις επόμενες δημοτικές εκλογές είτε για γενικά για τις δημοτικές εκλογές που διαμορφώνεται σε ένα πάγιο σύστημα».
«Θεωρούμε καλοδεχούμενη τη συζήτηση», απάντησε εκ μέρους της ΝΔ, ο εισηγητής Χρήστος Ζώης αλλά ξεκαθάρισε ότι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπάρξει άλλο ποσοστό εκκίνησης από το 42%.
«Αν η σημερινή σας δήλωση προετοιμάζει το έδαφος για μια αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενη. Αν όμως ρίχνετε μια φωτοβολίδα, ή ψαρεύετε σε θολά νερά για να δείτε αντιδράσεις χωρίς να έχετε σαφέστερη θέση, τότε απλά κερδίζετε χρόνο για να δείτε ποιο θα είναι το πολιτικό κλίμα μέσα στο οποίο θα κληθείτε να δώσετε ως κόμμα τον αγώνα στις επόμενες δημοτικές εκλογές», είπε ο κ. Ζώης. Επιλέγοντας να κλείσει την συζήτηση με «ένα παράδειγμα γενικότερης πολιτικής υφής», ο υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε την απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει στα αίτια που παράγουν τα προβλήματα στον δημόσιο βίο και να μην εξαντλείται στην συζήτηση των συμπτωμάτων τους.
Ανέφερε πως ένα μεγάλο θέμα για τη χώρα είναι τί θα γίνει με την περίπτωση του κ. Τ. Μαντέλη και πώς θα εξελιχθούν οι διαδικασίες επιβολής ποινών, όπως προβλέπεται στο κράτος δικαίου.
Όμως, έθεσε ένα δεύτερο μείζον θέμα που πρέπει να συζητήσει το πολιτικό σύστημα κι αυτό είναι «να ψάξει να βρει ποια είναι τα αίτια που γεννούν αυτές τις προβληματικές καταστάσεις, αυτά τα συμπτώματα», στη συγκεκριμένη περίπτωση «αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές».
Δεδομένης της ολοκλήρωσης του "Καλλικράτη", όπου - όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών - το θέμα αυτό έχει πάρα πολλές και εκτεταμένες εφαρμογές και ενόψει του εκλογικού νόμου, όπου ο πολιτικός κόσμος θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει αυτά τα ζητήματα, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι χρειάζεται μια πολύ μεγάλη παρέμβαση στα αίτια που παράγουν τα συμπτώματα γιατί «αν η συζήτηση μείνει μόνο στο πρώτο σκέλος, δεν θα είναι η ολοκληρωτική λύση στο πρόβλημα».

Πανελλαδική τετραήμερη αποχή δικηγόρων από 1 έως και 4 Ιουνίου

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της xώρας, που συνήλθε εκτάκτως σήμερα στην Αθήνα, αποφάσισε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της, την αποχή των δικηγόρων από τα δικαστήρια από την Τρίτη 1 Ιουνίου 2010 έως και την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Αντώνης Σαμαράς – Έδειξε την πόρτα της εξόδου σε Ρουσσόπουλο – Βουλγαράκη

Με πολύ σκληρά λόγια και με ονόματα μίλησε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς όταν ρωτήθηκε για την σύσταση της επιτροπής αξιολόγησης για τις εκλογές.
Δημοσιογράφος: Όπως είχατε υποσχεθεί, ανακοινώσατε σήμερα την Επιτροπή Αξιολόγησης. Θέλετε να καθαρίσετε από το χθες τη Νέα Δημοκρατία, κύριε Πρόεδρε;
Α. Σαμαράς: Αν δεν το έχετε καταλάβει, εγώ έχω πάρει εντολή να χτίσω μια καινούργια Νέα Δημοκρατία. Δεν απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου.
Όποιος -το ξεκαθαρίζω- έχει βλάψει την Παράταξη, δεν θα είναι μαζί μας. Αλλά και δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ κανέναν να στοχοποιηθεί άδικα. Τίποτε άλλο.
Με αυτά τα λόγια ο κ. Σαμαράς δείχνει την πόρτα εξόδου στους κυρίους Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο….
Σκληρή είναι η δήλωση απάντηση του πρώην υπουργού Θ. Ρουσόπουλου που αναφέρει πως ο κ. Σαμαράς “δεν σέβεται τις διαδικασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, και έχει εκδώσει ήδη τις αποφάσεις του” τονίζοντας πως εκείνος δεν ζήτησε “ποτέ και από κανέναν, ούτε από τον κ. Σαμαρά, να απολογηθεί για εμένα”.
Ο πρώην υπουργός αναφέρει πως θα κριθεί απ' τη Δικαιοσύνη και τους κομματικούς μηχανισμούς και κλείνει τη δήλωσή του λέγοντας:
“Θα το επιδιώξω μέχρι τέλους και θα δικαιωθώ πλήρως. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κύριε Σαμαρά, και εσείς αυτό το γνωρίζετε», συμπλήρωσε”.
Με έντονη ειρωνεία πρός το πρόσωπο του κ. Σαμαρά αντέδρασε ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης. Αναλυτικά όλη η δήλωση:
«Περιοδεύων στα Δωδεκάνησα (27-31 Μαΐου: Κως, Ρόδος, Κάρπαθος, Καστελόριζο), με πληροφόρησαν ότι ο επικεφαλής του «Ομίλου», παρά το γεγονός ότι δεν είμαι μέλος αυτού, αναφέρθηκε και μάλιστα εκνευρισμένος και στο πρόσωπό μου.
Επί της σημερινής "προκάτ" δήλωσής του, σημειώνω:
Το ποιος έβλαψε και συνεχίζει συστηματικά να βλάπτει ανεπανόρθωτα την παράταξη φαίνεται πως δεν το ‘χει πάρει ακόμη είδηση…
1. Αλλ’ έσσετ ήμαρ!...
2. Την εντολή της 29ης Νοεμβρίου 2009 μάλλον την παρανόησε. Πάντως δεν ήταν "χτίσιμο", αλλά απλώς "επισκευή". Η διαπίστωση, όμως, δυστυχώς είναι ότι προχωρεί με ρυθμό ταχύ στην "κατεδάφιση"
Καμμία αντίδραση μέχρι στιγμής από τον Γιώργο Βουλγαράκη.
newsit.gr

Μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό - Zenith κούνησε ….μαντήλι στον Πειραιά και έφυγε για Μάλτα

Μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό αλλά και τον εμπορικό κόσμο της χώρας αποτελεί η απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του κρουαζιερόπλοιου «Ζenith» να μην καταπλεύσει το πλοίο τη Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά αλλά αντί αυτού να κατευθυνθεί και να καταπλεύσει στην... Μάλτα.
Η απόφαση ελήφθη ενόψει της απεργίας που έχει προαναγγείλει για την συγκεκριμένη μέρα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, επιβεβαιώνεται από τον τουριστικό πράκτορα του κρουαζιερόπλοιου και ενδεχομένως να συνοδευτεί από τη μη έλευση άλλων δύο κρουαζιερόπλοιων της ίδιας εταιρείας.
Όπως έγινε γνωστό, από τους 1.700 επιβάτες του «Ζenith», οι 1.150 θα φύγουν αεροπορικώς από την Αθήνα για τη Μάλτα από όπου και θα επιβιβαστούν στο κρουαζιερόπλοιο. Την ίδια ώρα, τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν τουλάχιστον 6.000 επιβάτες από άλλα πέντε κρουαζιερόπλοια που αναμένονται την ίδια ημέρα στον Πειραιά, επισημαίνει η Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού. Η τελευταία, με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομίας και Πολιτισμού Λούκα Κατσέλη και Παύλο Γερουλάνο, αναφέρει ότι «για ακόμη μία φορά, θύμα των κινητοποιήσεων θα είναι ο ελληνικός τουρισμός».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου ζητά Πολυδύναμο ιατρείο στην περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
«Πολυδύναμο ιατρείο Αρχαίας Μεσσήνης»
Η περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης σημειώνει αλματώδη άνοδο στην επισκεψιμότητα λόγω του αρχαιολογικού χώρου που έχει αναδειχθεί ιδιαίτερα τελευταία από τον καθηγητή αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη και έχει γίνει πλέον παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Καθημερινά το χώρο επισκέπτονται εκατοντάδες ξένοι τουρίστες, σχολεία, ‘‘επίσημα’’ πρόσωπα όπως αρχηγοί κρατών, εκκλησιών, πρέσβεις κλπ.
Ωστόσο, κατά καιρούς έχουν παρατηρηθεί μικροατυχήματα που για να αντιμετωπιστούν πρέπει οι παθόντες να οδηγηθούν στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας που είναι αυτό του Μελιγαλά σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, λόγω απουσίας πολλές φορές αγροτικού γιατρού αλλά κυρίως λόγω έλλειψης ειδικευμένου γιατρού.
Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι ένας εκ των παθόντων στο παρελθόν ήταν και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κ.Υ. Μελιγαλά, ενώ ήθελε άμεση αντιμετώπιση λόγω αιμορραγίας. Γίναμε τότε αποδέκτες δυσμενών σχολίων από τη συνοδεία του αλλά και από τον τύπο για την έλλειψη ιατρικής φροντίδας. Μάλιστα, το θέμα έχει απασχολήσει την Πολιτεία και στο παρελθόν και έχουν υπάρξει εισηγήσεις για τη δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Αρχαία Μεσσήνη. Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται η αρμόδια κ. Υπουργός
1) Προτίθεται η κυβέρνηση να υλοποιήσει το αίτημα για καθημερινή παρουσία ειδικευμένου γιατρού στην περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης, ο οποίος θα είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας;
2) Προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί στον χαρακτηρισμό του Περιφερειακού Ιατρείου Αρχαίας Μεσσήνης ως Πολυδύναμου, όπως άλλωστε εισηγείται η 6η ΥΠΕ με την υπ’ αριθμόν 74/4-2-2010 απόφασή της και το Νοσοκομείο Καλαμάτας με την υπ’ αριθμόν 15/11-8-2009 απόφασή του, ώστε να καταστεί δυνατή η συνεχής παρουσία ειδικευμένου ιατρού;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Ο νέος πρύτανης και οι νέοι αντιπρυτάνεις του πανεπιστημίου Πατρών

Ο καθηγητής του τμήματος Ιατρικής Γιώργος Παναγιωτάκης είναι ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο Γιώργος Παναγιωτάκης εξελέγη στον δεύτερο γύρο των πρυτανικών εκλογών με ποσοστό 50,9% έναντι 49,% που έλαβε ο συνυποψήφιός του ( Μεσσήνιος ) Χρήστος Μπούρας, καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής.
Οι τρεις νέοι αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Πατρών είναι οι Δημήτριος Καλπαξής, καθηγητής του τμήματος Ιατρικής, Χριστόφορος Κροντηράς, καθηγητής, πρόεδρος του τμήματος Φυσικής και η Άννα Ρούσσου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Φιλολογίας.

Μέτρα - φωτιά και στον Ιδιωτικό τομέα

Τριετές πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα, χαμηλότερες εισαγωγικές αποδοχές και για τους νέους σε ηλικία εργαζόμενους, ανατροπές στον θεσμό των συμβάσεων εργασίας και ένα σωρό άλλα μέτρα – «φωτιά» περιλαμβάνονται στο μνημόνιο του ΔΝΤ, που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα μέτρα, που η κυβέρνηση θα «περάσει» με προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις ως το τέλος του έτους, προβλέπεται η αύξηση των απολύσεων στο 4% (από 2% που είναι σήμερα), μείωση της αποζημίωσης για λόγους απόλυσης κατά 40% και καταβολή σε έξι μηνιαίες δόσεις, χωρίς προκαταβολή, αλλαγή του καθεστώτος διαιτησίας για την επίλυση των εργατικών διαφορών και μείωση του κατώτατου μισθού στα 640 ευρώ.
Oι ανατροπές που θα γίνουν ύστερα από σύντομο διάλογο θα ανατρέψουν βασικούς τομείς των εργασιακών σχέσεων και προκαλούν την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ, η οποία θα απέχει από τον διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς που αρχίζει τη Δευτέρα ύστερα από πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει και θα καθορίσει με προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις, το αργότερο έως το τέλος του έτους, τις τελικές αλλαγές.
Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι υπάρχει πλήρης αμφισβήτηση όλου του πλέγματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων που έχουν κατοχυρωθεί με ομόφωνη απόφαση του Κοινοβουλίου και με διεθνείς συμβάσεις εργασίας. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιαν. Παναγόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι καθαρή πρόκληση η πρόσκληση του υπουργού και πρέπει να την απορρίψουμε. Με ωμό τρόπο παρεμβαίνει υπέρ των ισχυρών. Ο διάλογος είναι ναρκοθετημένος. Χρειάζεται πολιτική καταγγελία και παρέμβαση. Δεν έχουμε περιθώρια παζαρέματος και διαπραγμάτευσης. Εχει κοπεί κάθε γέφυρα».
Τα επιχειρήματα
Νέο τοπίο δημιουργείται στο Ασφαλιστικό καθώς το ΔΝΤ «άδειασε» τον κ. Α. Λοβέρδο. «Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία» ανέφερε σε γραπτή δήλωσή της στο Ρώυτερ η εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Ωστόσο, στο υπουργείο Εργασίας συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η ηγεσία του υπουργείου προβάλλει και τα παρακάτω επιχειρήματα:
1Στην τεσσαρακονταετία (που ζητεί η τρόικα και αναφέρεται στο μνημόνιο) συνυπολογίζονται στις άλλες χώρες και πλασματικά χρόνια, όπως ο χρόνος των σπουδών, της ανατροφής των παιδιών και η στρατιωτική θητεία. Γι΄ αυτό ζητείται να συνυπολογίζεται όπως ήδη ισχύει στην Ε.Ε. ο χρόνος των σπουδών, της ανατροφής παιδιών και του στρατού (πλασματικά χρόνια που, όμως, θα πρέπει να εξαγοράζονται ώστε να συνυπολογιστούν ως χρόνος ασφάλισης). Επίσης να ισχύει χωρίς εξαιρέσεις η διαδοχική ασφάλιση.
2Για τους παλαιούς ασφαλισμένους που έχουν χρόνια εργασίας χωρίς ασφάλιση και μέσο χρόνο πραγματικής ασφάλισης 28 χρόνια οι άνδρες και 22 οι γυναίκες, η επιβολή της 40ετίας είναι απαγορευτική, αφού θα τους προσθέσει έως και 14 χρόνια επιπλέον εργασίας κατά μέσον όρο.
Απεργιακό μπαράζ
Απεργιακό μπαράζ κατά του Ασφαλιστικού αρχίζουν τα συνδικάτα ενώ συνεχίζεται η «μάχη του 40» μεταξύ υπουργείου Εργασίας και τρόικας ώστε να μην επιβληθεί η 40ετία και το 60ό έτος ως νέα όρια για την καταβολή πλήρους σύνταξης (χωρίς δηλαδή την ποινή της μείωσης, κατά 6% τον χρόνο) σε όλους σταδιακά από το 2011 έως το 2015, όπως προβλέπει το μνημόνιο.

Παλαιολόγεια 2010 στο Μυστρά – Φόρος τιμής στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο

Ο Δήμος Μυστρά αποτίοντας φόρο τιμής στον τελευταίο Βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο θα πραγματοποιήσει κι εφέτος σειρά εκδηλώσεων με τίτλο ''Παλαιολόγεια 2010''.Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών αύριο στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου θα τελεστεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ομιλία από την καθηγήτρια του πανεπιστημίου Αθηνών Λυδία Ιωαννίδου - Μουζάκα με θέμα ''η άλωση της Βασιλίδος των Πόλεων, ο Μυστράς και ο Δεσπότης αυτού Κωνσταντίνος Παλαιολόγος''…. Στην συνέχεια στο νέο Μυστρά και στον ανδριάντα του πεσόντος αυτοκράτορα θα ψαλεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μεταξύ άλλων τα Παλαιολόγεια περιλαμβάνουν αύριο βράδυ στις 9 συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά με τον Πέτρο Γαϊτάνο, ενώ το Σάββατο 12 Ιουνίου οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με τον 4ο Παλαιολόγειο δρόμο με τερματισμό κι αφετηρία τον ανδριάντα του πεσόντος αυτοκράτορα.

75χρονος επιτέθηκε με τσεκούρι στη σύζυγό του

Ο καβγάς ανάμεσα σε ένα αντρόγυνο παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία όταν ένας 75χρονος ήρθε στα χέρια με την 78χρονη σύζυγό του και τη χτύπησε με τσεκούρι στο κεφάλι. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Τσοτύλη Κοζάνης, ενώ ο δράστης συνελήφθη λίγο αργότερα.
Το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου νοσηλεύεται με τραύματα στο κεφάλι….
Όπως έγινε γνωστό το αντρόγυνο αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα προβλήματα και οι καβγάδες ήταν πολύ πυκνοί.
Σε βάρος του 75χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κοζάνης.

Οδηγίες από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μεσσηνίας για την καταπολέμηση των ακρίδων

Με έγγραφο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του Νομού Μεσσηνίας προς τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς του Νομού Μεσσηνίας δίνονται οδηγίες για τον τρόπο καταπολέμησης των ακριδών που ήδη έχουν εμφανιστεί σε πολλές περιοχέςτης Μεσσηνίας  ώστε να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον με ψεκασμούς.
αναλυτικά οι οδηγίες ΕΔΩ

Κατανομή πυροσβεστικών οχημάτων από την ΤΕΔΚ Μεσσηνίας σε Δήμους

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ Νομού Μεσσηνίας και μετά από εισήγηση του Προέδρου της ΤΕΔΚ Παν.Νίκα, αποφασίστηκε η οριστική παραχώρηση δεκαέξι (16) πυροσβεστικών οχημάτων σε Δήμους του Νομού για τις ανάγκες πυρόσβεσης κατά τη θερινή περίοδο.
Αναλυτικά η κατανομή των Πυροσβεστικών της ΤΕΔΚ στους δήμους της Μεσσηνίας  Εδώ

Έλεγχος στους μικροπωλητές της Καλαμάτας

«Έφοδο » πραγματοποίησε χθές το πρωί η Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας (ομάδα ΟΠΚΕ) σε διάφορες περιοχές της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγ. Τριάδος, της οδού Ναβαρίνου και στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας και προέβη σε κατασχέσεις εμπορευμάτων παράνομων μικροπωλητών, μετά από έλεγχο που αφορούσε στο υπαίθριο εμπόριο,.
Οι μικροπωλητές είχαν αναπτύξει προς πώληση τα εμπορεύματά τους, στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας πωλητή και τα εμπορεύματα που κατασχέθηκαν ήσαν είδη ιματισμού, υπόδησης, μπιζού, διάφορα παιχνίδια και αξεσουάρ.

Προμήνυμα σεισμού τα βατράχια στην Εγνατία Οδό;

Η είδηση ήρθε από Τουρκία. Οι γείτονες έχουν σημάνει συναγερμό (!) λόγω του φαινομένου με την εμφάνιση χιλιάδων βατράχων στην Εγνατία στο ύψος της λίμνης Κορώνειας. Είναι βέβαια άξιο απορίας γιατί φοβούνται οι Τούρκοι από ένα φαινόμενο στο νομό Θεσσαλονίκης, ωστόσο κάποιοι θυμίζουν τη σύνδεση των ρηγμάτων στο βόρειο Αιγαίο με αυτό της Ανατολίας. Οι γείτονες λοιπόν με βάση το πιο πρόσφατο περιστατικό, αυτό του σεισμού στη Λάκουιλα της Ιταλίας, όπου οι βάτραχοι φρόντισαν να ... εγκαταλείψουν την περιοχή πριν το φονικό ξύπνημα του Εγκέλαδου, φοβούνται ότι και στην περίπτωση της... μετανάστευσης των βατράχων στην Εγνατία Οδό το φαινόμενο μπορεί να είναι προμήνυμα σεισμού.
Οι ειδικοί πάντως στη χώρα μας δεν έχουν άλλα στοιχεία που να συνδέουν τη μετανάστευση των βατράχων με κάποιο επερχόμενο σεισμό, ενώ άλλοι τονίζουν ότι αυτή την εποχή οι βάτραχοι... συνηθίζουν να μεταναστεύουν. Κάποιοι μάλιστα τονίζουν ότι το φαινόμενο αυτό συμβαίνει για χρόνια και ότι απλά τώρα έκανε εντύπωση καθώς κατασκευάστηκε στην περιοχή ο νέος δρόμος. Με λίγα λόγια αν και σε πολλές χώρες, με πρώτη την Ιαπωνία, οι επιστήμονες παρατηρούν τις αντιδράσεις των ζώων για να δουν αν μπορούν να προβλέψουν σεισμούς, στην προκειμένη περίπτωση η αντίδραση των γειτόνων είναι μάλλον υπερβολική.
www.newsit.gr

Δηλώσεις Φώτη Χατζημιχάλη για την διαχείριση των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Φώτης Χατζημιχάλης με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων στην Πελοπόννησο με την αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού (ΠΕΣΔΑ), το κλείσιμο των χωματερών και την εγκατάσταση των δεματοποιητών που θα λύσουν προσωρινά το πρόβλημα.
Ειδικότερα ο κ. Χατζημιχάλης ανέφερε ότι ''η αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού προχωρά και η προσπάθειά μας είναι να αντιμετωπίσουμε άμεσα, το πρόβλημα με εγκατάσταση σε κάποιες περιοχές δεματοποιητών και αυτό βρίσκετε σε εξέλιξη.
Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αποκατάσταση 71 χωματερών που υπάρχουν στην Πελοπόννησο και στη συνέχεια μένουν 79 ακόμη που και αυτοί, θα αρχίσουν να αποκαθίστανται σταδιακά'' και πρόσθεσε ''πιστεύω ότι ως το τέλος Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου θα έχουμε ολοκληρώσει το σύνολο της διαδικασίας αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού''.
Τέλος ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι οι δεματοποιητές είναι μεταβατική αντιμετώπιση του προβλήματος και τόνισε πως ''η λύση είναι, πρώτον η στήριξη κάθε διαδικασίας διαλογής στην πηγή και ανακύκλωσης, που σε αυτό θα έχω σε λίγες ημέρες να σας πω περισσότερα και θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα. Και δεύτερον στη συνέχεια, η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων που αυτός είναι ο στόχος μας, με τον ποιο φιλικά περιβαλλοντικό τρόπο και τον ποιο οικονομικά αποδοτικό για τους Πολίτες''.

Γενική απογραφή γεωργίας και κτηνοτροφίας τον Σεπτέμβριο

Τη γενική απογραφή γεωργίας και κτηνοτροφίας σε όλη τη χώρα θα διενεργήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010 η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Σκοπός της απογραφής είναι η ακριβής καταγραφή όλων των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στη χώρα και των μεταβλητών της για την παρακολούθηση της εξέλιξης της διάρθρωσης των εκμεταλλεύσεων αυτών.

Αποκλεισμός της Πατρών –Πύργου για τον …Καλλικράτη στην Ηλεία

Αποκλεισμό διαρκείας της Ε.Ο. Πύργου – Πατρών στο ύψος της διασταύρωσης Βάρδας ανακοίνωσαν χθες δημοτική αρχή, κάτοικοι και φορείς της Βουπρασίας, διεκδικώντας αλλαγή της έδρας του Δήμου από τα Λεχαινά και επιμένοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσα από την πόλη. Για τους δικούς τους διαμετρικά αντίθετους λόγους χθες το πρωί κάτοικοι της Κυλλήνης προέβησαν σε αποκλεισμό του λιμένα επί 5ωρο μέχρι τη 1.30 μ.μ. Επίσης νέα διαμαρτυρία σημειώθηκε χθες έξω από το υπουργείο Εσωτερικών από πολίτες που διεκδικούν ορεινό Δήμο.

Φώτης Χατζημιχάλης - Να τρέξουν τα προγράμματα Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης των Δήμων

Σύσκεψη-ενημέρωση με καλεσμένους τους Δημάρχους των μεγάλων πόλεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου οργάνωσε χθες το μεσημέρι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Γραμματέας Φώτης Χατζημιχάλης.
Το θέμα της συνάντησης ήταν τα προγράμματα της Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης των Δήμων. Πρόκειται για ποσά 24 εκατομμυρίων ευρώ όπου και θα κληθούν οι Δήμοι να τα απορροφήσουν καταθέτοντας ώριμα έργα που θα αφορούν την ποιότητα ζωής ή την αναμόρφωση των αστικών κέντρων των πόλεων της Πελοποννήσου. Οι Δήμοι θα κληθούν να ενεργοποιηθούν άμεσα ώστε να σχεδιάσουν μελέτες και να μπορέσουν έτσι να εντάξουν τα έργα τους στα εν λόγω προγράμματα.

Θύελλα αντιδράσεων – Έκαναν τον τσολιά αφίσα για το gay parade

Εκαναν τον τσολιά αφίσα στο... gay parade της Αθήνας! Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η απεικόνιση ενός εθνικού συμβόλου υπερηφάνειας στο πόστερ της διοργάνωσης που πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά στη χώρα μας. Μάλιστα, στην αφίσα με τον τσολιά και με φόντο το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, αναγράφεται: «Γκέι, λεσβίες, αμφί και τρανς είμαστε παντού».
Κάποιοι θεωρούν ότι προσβάλλεται η αισθητική τους και τονίζουν ότι προφανώς προσβάλλει και την αισθητική εκατομμυρίων Ελλήνων. Αλλοι αναρωτιούνται γιατί οι διοργανωτές θέλουν να προκαλέσουν με αυτό τον τρόπο και όχι να πάρουν τον κόσμο με το μέρος τους. Και βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που λένε ότι οι διοργανωτές θα έχουν κέρδος από τον σαματά που θα προκαλέσει το θέμα…
«Πρόκειται για μια μεγάλη κακογουστιά» δήλωσε ο Νίκος Ζερβός, ένας από τους πιο ανατρεπτικούς Ελληνες σκηνοθέτες. Οπως διευκρίνισε, σχολιάζει το εικαστικό μέρος της αφίσας, χωρίς καμία ρατσιστική διάθεση.
Ορμώμενος από το σλόγκαν «Είμαστε παντού», ο Γιάννης Ζουγανέλης δήλωσε εξοργισμένος στην «Εspresso»: «Ο Αγνωστος Στρατιώτης όμως, δεν είναι παντού! Θα έπρεπε να σκεφθείτε πολύ για να τον καλέσετε ή να τον προκαλέσετε!»
Η Βάσια Τριφύλλη είχε τη δική της αιρετική άποψη: «Είναι ακραίο για οποιονδήποτε χρησιμοποιούσε τον τσολιά και τον Αγνωστο Στρατιώτη, ανεξάρτητα ομοφυλοφιλίας ή ετεροφυλίας, ή οτιδήποτε. Νομίζω όμως ότι το έκαναν επίτηδες ακραίο, για να δείξουν ότι ομοφυλόφιλοι υπάρχουν παντού. Αλλά παντού, ανεξάρτητα αν δεν το κοινοποιούν, ανεξάρτητα αν δεν το τοιχοκολλούν. Είναι τελείως δικαίωμά τους να το πούνε ή να μην το πούνε. Γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι ακραίος συμβολισμός. Ομως κάπως πρέπει να το παλέψουν και αυτοί. Προκατάληψη υπάρχει. Θα μπορούσε να βγει ποτέ ένας τσολιάς και να πει ότι είναι ομοφυλόφιλος; Χρισττέ μου! Θα τον σκότωναν. Από τη στιγμή που έχουμε τοποθετήσει τη λεβεντιά των αντρών ή των γυναικών στη σεξουαλική τους ζωή αυτό θα αντιμετωπίζουμε. Εγώ πιστεύω ότι η λεβεντιά είναι αλλού, όχι στο κρεβάτι μας».
Από τους πλέον κλασικούς, καυστικούς πρωταγωνιστές της επιθεώρησης, ο Στάθης Ψάλτης δήλωσε: «Είμαστε σε μια δημοκρατική και ελεύθερη χώρα. Ο καθένας μπορεί να εκφράζεται όπως θέλει, αρκεί να μη θίγεται και να μη θίγει. Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί ο κόσμος σήμερα, δεν υπάρχουν ήθος, αρχή και τάξη».
Το φεστιβάλ που γίνεται υπό την αιγίδα του Athens Pride θα κορυφωθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου και ώρα 6.00 μ.μ. με την πολύχρωμη και πολύβουη παρέλαση στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Ξεκίνησε ως ανάμνηση των γεγονότων που συνέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Ιουνίου του 1969, στο Stonewall Inn, ένα δημοφιλές γκέι μπαρ στη Νέα Υόρκη, όπου για πρώτη φορά τραβεστί, γκέι και λεσβίες αντεπιτίθενται στις προσπάθειες καταστολής της ερωτικής τους επιθυμίας και διεκδικώντας με σθένος την ύπαρξή τους.
Ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Βαλλιανάτος μίλησε στην «Εspresso» και απαντάει στους επικριτές της αφίσας… «Η αφίσα είναι κατ’ αρχήν μια ελεύθερη άποψη ενός καλλιτέχνη, αλλά και για έναν καλοπροαίρετο θεατή υποδεικνύει το κωμικό σημείο της πορείας, που είναι κάθε χρόνο το Σύνταγμα. Και το Σύνταγμα ανήκει σε όλους. Οι ομοφυλόφιλοι, οι λεσβίες, οι αμφισεξουαλικοί και οι τρανς στην Ελλάδα του 2010 είναι πολίτες, που ξέρουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Και παρ’ όλες τις παραφωνίες διάφορων φασιστοειδών έχουν, σύμφωνα με την ελληνική έννομη τάξη, δικαιώματα και υποχρεώσεις».
Ο κ. Βαλλιανάτος καλεί την κυβέρνηση «να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, για ό,τι έχει υποσχεθεί σε αυτό το κομμάτι της κοινωνίας» και διευκρίνισε: «Για να μην ξεχνάμε ότι η κριτική που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση στο θέμα αυτό ήταν σκληρή».
Αναφερόμενος στο φεστιβάλ πρόσθεσε: «Σιγά-σιγά συνηθίζουμε στην ιδέα ότι κυκλοφορούν κάθε μέρα ανάμεσά μας λεσβίες, γκέι, αμφί και τρανς. Απλώς, δεν το θυμόμαστε. Το ξεχνάμε. Και πολλοί πληγώνονται, προσβάλλονται και υποφέρουν. Ετσι, λοιπόν, το σύνθημα φέτος είναι: "Είμαστε παντού", όχι για να τρομοκρατηθεί κανένας, αλλά να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι γνωρίζουμε τέτοιους ανθρώπους».
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ συμμετέχουν οι DJ Ζerobank, George Spiliopoulos, Erwin,Τάμτα κ.ά. Γκεστ-σταρ της βραδιάς θα είναι η Ελενα Παπαρίζου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ρήγος.
Espresso

Οπλοστάσιο και ποσότητες εκρηκτικών βρέθηκαν στον Πύργο Διρού Λακωνίας

Ολόκληρο οπλοστάσιο και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών είχαν συγκεντρώσει τρία άτομα 81, 41 και 40 ετών , σε δύο σπίτια και ένα ελαιοτριβείο στον Πύργο Δυρού Λακωνίας. Συγκεκριμένα εχθές το μεσημέρι, βρέθηκαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση τέσσερα πιστόλια, ένα πολεμικό μονόκαννο τυφέκιο, δύο χειροβομβίδες, περισσότερα από εννέα κιλά ζελατινοδυναμίτιδας, εξήντα τρείς πυροκροτητές, δύο δίκανα κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια κατοχής, έξι γεμιστήρες διαφόρων διαμετρημάτων, πεντακόσια εικοσιεπτά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δεκατρία τεμάχια ηλεκτρονικού φυτιλιού, μια ξιφολόγχη, ένα στιλέτο και ένα πτυσσόμενο γκλόπ.
Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου.

Μειώνεται η ύλη στα σχολεία

Μειώνεται από το Σεπτέμβριο η διδακτέα ύλη από την πέμπτη τάξη του δημοτικού έως την τρίτη λυκείου, κυρίως στα θετικά μαθήματα, όπως εξήγγειλε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Παρουσιάζοντας τις αλλαγές που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο στα σχολεία η υπουργός Παιδείας εστίασε στον εξορθολογισμό της ύλης.
Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, «πολλά μαθήματα και ιδιαίτερα τα θετικά, τα οποία από πολλούς μαθητές θεωρούνται και ιδιαιτέρως δύσκολα, είναι υπερφορτωμένα σε ύλη»,
ενώ «σε πολλά σημεία η ύλη είναι δυσνόητη για το νοητικό επίπεδο ανάπτυξης των μαθητών στις συγκεκριμένες ηλικίες που διδάσκονται, ενώ επίσης χαρακτηρίζονται, άλλοτε από σημαντικό βαθμό αλληλοεπικαλύψεων, και άλλοτε από κακό χρονισμό ανάμεσα σε επιμέρους μαθήματα».
Με στόχο, λοιπόν, την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία προτείνεται, όπως ανέφερε η υπουργός, η ελάφρυνση της ύλης μέσω περικοπών με σαφή παιδαγωγικά κριτήρια και ο συντονισμός της ύλης διαφορετικών μαθημάτων.
Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε νέο ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα, σε πιλοτική βάση, στα 800 μεγαλύτερα ολοήμερα σχολεία.
Βάσει του νέου προγράμματος, το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό πρόγραμμα του σχολείου τροποποιείται και αυξάνεται κατά δέκα ώρες στις τάξεις α΄και β΄, κατά πέντε στις τάξεις γ΄και δ΄και κατά τρεις στις τάξεις ε΄και στ΄.
Συγχρόνως ενισχύεται η διδασκαλία γλώσσας, μαθηματικών, πληροφορικής, φυσικής αγωγής, αισθητικής και αγωγής υγείας. Στο προτεινόμενο πρόγραμμα της προαιρετικής ζώνης δεν υπάρχουν υποχρεωτικά μαθήματα.
Αναφερόμενη στο ζήτημα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι 150.000 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν μέχρι το Δεκέμβριο του 2013, στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης για το Νέο Σχολείο.
Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού στη σχολική καθημερινότητα και αξιοποιεί μεθοδολογίες της εκπαίδευσης ενηλίκων και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Σχεδιάζεται με βάση την έως τώρα εμπειρία από την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη χώρα μας, τα πορίσματα σχετικών επιστημονικών ερευνών και τη διεθνή εμπειρία, ενώ ο σχεδιασμός του θα ολοκληρωθεί με τα αποτελέσματα της ανοιχτής διαβούλευσης που ξεκινάει. Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπαιδευτικοί είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες καλούνται με δημόσια και ανοιχτή πρόσκληση μέσω του διαδικτύου να αποστείλουν σχέδια καλών πρακτικών που ενδεχομένως χρησιμοποίησαν ή χρησιμοποιούν στην σχολική μονάδα όπου εργάζονται.
Ανακοίνωσε επίσης την εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής για την ελληνική γλώσσα, σημειώνοντας πως ο ρόλος της ελληνικής γλώσσας είναι εξαιρετικά σημαντικός για την παγκόσμια ιστορία και εξέλιξη. Όπως γνωστοποίησε, το υπουργείο ξεκινάει μια μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση, την υποστήριξη και την προβολή της ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ψηφίστηκε το άρθρο 1 του «Καλλικράτη» χωρίς αλλαγές το χωροταξικό

Με ψήφους 156 υπέρ έναντι 112 κατά (σε σύνολο 268 βουλευτών) ψηφίστηκε το άρθρο 1 που αφορά στο χωροταξικό του νομοσχεδίου για την νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, την οποία ζήτησε η Νέα Δημοκρατία.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε αφού προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου, και του γενικού γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ - στην οποία παρενέβη και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς - με αιχμή δήλωση ενόχλησης εκ μέρους του κ. Πετσάλνικου ότι δεν τηρήθηκε συμφωνία του με τον κ. Τασούλα πως δεν θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας η ΝΔ επί του άρθρου 1.
Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία ο πρόεδρος της Βουλής απευθύνθηκε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως θα πρέπει να τηρούνται τα συμπεφωνημένα προσθέτοντας «στη Μακεδονία ο λόγος τιμής είναι λόγος τιμής».
Απαντώντας ο κ. Τασούλας είπε στον κ. Πετσάλνικο ότι θα συμφωνούσε μαζί του υπό τον όρο ότι επρόκειτο όντως για συμφωνία. «Δεν έκανα συμφωνία. Πράγματι σας είπα ότι δεν θα καταθέσουμε αίτημα. Δεν κλήθηκα όμως να κάνω συμφωνία. Συμφωνία ούτε έγινε, ούτε γίνεται. Τα δεδομένα άλλαξαν και σε κάθε περίπτωση είναι συνταγματικό μας δικαίωμα το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία».
Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Βουλής του είπε: «Σας ενοχλεί πολύ η ονομαστική ψηφοφορία γιατί προεκτείνεται φαίνεται - όλοι το καταλαβαίνουν - το πρόβλημα της ιδιαιτέρας περιφέρειάς σας σε πρόβλημα του ελληνικού κοινοβουλίου».
Απαντώντας ο κ. Πετσάλνικος στον κ. Σαμαρά ανέφερε: «Λυπάμαι πολύ. Γιατί είχαμε μια τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το απόγευμα και μου είπατε ότι "κανείς από τα στελέχη μου δεν μου είπε ότι όντως σας είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία". Ελέγξτε τα στελέχη σας και το κόμμα σας σε τελευταία ανάλυση».
Ο κ. Σαμαράς αν και ζήτησε να απαντήσει, ο κ. Πετσάλνικος του είπε να προηγηθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, καθώς είχε ζητήσει νωρίτερα τον λόγο. Ο πρόεδρος της ΝΔ από το έδρανό του απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Βουλής αρνούμενος αυτή τη φορά τον λόγο.
Παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής ανέφερε πως αντιλαμβάνεται τα αδιέξοδα και τους πολιτικούς προβληματισμούς της ΝΔ, «εκείνο όμως που έχει σημασία όμως είναι να περιφρουρήσουμε το κύρος και τη τάξη της διαδικασίας». Κατέληξε ζητώντας να προχωρήσει η ονομαστική ψηφοφορία, γιατί - όπως είπε - «η δύναμή όλων μας σε αυτή την αίθουσα δεν είναι η δύναμη της φωνής μας, αλλά η δύναμη της ψήφου μας, όπως αυτή αντικατοπτρίστηκε άλλωστε μέσα από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας ΝΔ, Κ. Τασούλας, καταλόγισε στον κ. Πετσάλνικο ότι μετέφερε μη πραγματικές συνομιλίες γιατί - όπως είπε - «βαθύτατα τον έχει πειράξει η ονομαστική ψηφοφορία». «Δεν το περίμενα από σας, αλλά ούτε και να αλλοιώσετε αυτά τα οποία είπαμε και ούτε περίμενα να σας πειράζει η ψήφος που θα δώσετε σε λίγο» πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Πετσάλνικο.
Ανταπαντώντας ο κ. Πετσάλνικος στον κ. Τασούλα, είπε: «Σαφώς έχετε αναφαίρετο δικαίωμα να αλλάζετε τις απόψεις σας και τις αποφάσεις σας. Σε ότι αφορά την δική μου προσωπική ψήφο, σας λέω ότι χθες ξεκίνησα την ομιλία μου λέγοντας πως αυτό το νομοσχέδιο είναι ένα άλμα στο μέλλον κι ευθύς εξαρχής είπα ότι θα έχει την ψήφο μου όπως και όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης».

Για να φάμε φθηνό ψωμί πρέπει να …μετοικήσουμε στην Αθήνα ;

Η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας (ΟΑΕ), που στη δύναμή της, υπάγονται τα 70 Σωματεία Αρτοποιών από όλη την Ελλάδα, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της ότι «ουδεμία Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε για τον καθορισμό της τιμής του ψωμιού».
«Δεν καθορίζουμε εμείς την τιμή του ψωμιού» Παράλληλα, κάνει γνωστό σε όλους ότι οι τιμές του άρτου και των αρτοπαρασκευασμάτων διαμορφώνονται ελεύθερα. Την ευθύνη για τον καθορισμό τιμής πώλησης έχει αποκλειστικά ο κάθε επιχειρηματίας αρτοποιός….
«Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι η παραγωγή ενός τύπου φθηνότερου (και ποιοτικά;) ψωμιού που θα πωλείται σε συγκεκριμένη τιμή, προσδιορίσθηκε αποκλειστικά από 30 -40 αρτοποιούς του κέντρου της Αθήνας», αναφέρει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε σαν επίσημο Δευτεροβάθμιο όργανο των Αρτοποιών όλης της Ελλάδας πως κάθε συνάδελφος αρτοποιός μεμονωμένα έχει την ευθύνη και της ποιότητας αλλά και της τιμής πώλησης του ψωμιού.
Πέραν τούτου, η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος δεν θα συνέστηνε ποτέ στα μέλη της να υποβαθμίσουν την ποιότητα του βασικότερου είδους της καθημερινής μας διατροφής, το ψωμί».

Λέσβος: Επιβράβευση στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ντόπιο λάδι

Το Ειδικό Σήμα Ποιότητας για την αποκλειστική χρήση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και παρθένου ελαιολάδου από τη Λέσβο απενεμήθη από τη Νομαρχία Λέσβου σε τέσσερα εστιατόρια και ένα ξενοδοχείο του νησιού.
Η χορήγηση του Ειδικού Σήματος Ποιότητας αποκλειστικής χρήσης εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και παρθένου ελαιολάδου για τα εστιατόρια, ταβέρνες και λοιπά καταστήματα μαζικής εστίασης του Νομού Λέσβου καθιερώθηκε το 2008 από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου, ύστερα από αιτήματα διαφόρων φορέων παραγωγών, καταναλωτών για την επιβράβευση των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν αποκλειστικά λεσβιακό εξαιρετικό παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο….
Οι επιχειρήσεις, στις οποίες χορηγείται το Σήμα Ποιότητας, έχουν υποχρέωση να χρησιμοποιούν λεσβιακό εξαιρετικό παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο για τη παρασκευή όλων των φαγητών του καταστήματος, συμπεριλαμβανομένων και των τηγανητών.
Το Ειδικό Σήμα χορηγείται για δύο έτη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου (Διεύθυνση Εμπορίου), ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου και έλεγχο ειδικής επιτροπής.

ATΕbank: Mέτρα για διευκόλυνση αγροτών - δανειοληπτών

Σε σειρά διευκολύνσεων για όλους τους δανειολήπτες πελάτες της – αγρότες, ιδιώτες, δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους, – προχώρησε σήμερα η ATEbank, αναδρομικά από 1.1.2010. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Τράπεζας:
• Για τα στεγαστικά δάνεια αγροτών : Επιμηκύνεται η διάρκεια του δανείου μέχρι και 20%, ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα, ανάλογα με τις ανάγκες του δανειολήπτη και την αρχική διάρκεια του δανείου, η διάρκεια αποπληρωμής να μπορεί να είναι μεγαλύτερη. Μειώνεται η δόση του δανείου μέχρι και 50% …
για χρονικό διάστημα μέχρι δύο χρόνια. Αναστέλλεται η καταβολή των δόσεων για 12 μήνες, με δυνατότητα παράλληλης επιμήκυνσης της διάρκειας του δανείου.
• Για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες : Επιμηκύνεται η διάρκεια του καταναλωτικού δανείου έως και 24 μήνες ή έως και 48 μήνες για δάνεια με υποθήκη. Αναστέλλεται η καταβολή έως και 3 δόσεων ή για έξι μήνες καταβολής μόνο των τόκων. Ειδικά για ανέργους δανειολήπτες παρέχεται η δυνατότητα αναστολής καταβολής του συνόλου των δόσεων για ένα εξάμηνο. Παράλληλα δίδεται η δυνατότητα συγκέντρωσης του συνόλου των οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας σε ένα νέο δάνειο, διάρκεια μέχρι και 20 χρόνια, με υποθήκη και μέχρι 12 χρόνια για δάνεια χωρίς υποθήκη.
• Για τα στεγαστικά δάνεια ιδιωτών : Επιμηκύνεται η διάρκεια το δανείου μέχρι και 20%, ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα, ανάλογα με τις ανάγκες του δανειολήπτη και την αρχική διάρκεια του δανείου, η διάρκεια αποπληρωμής να μπορεί να είναι μεγαλύτερη. Μειώνεται η δόση του δανείου μέχρι και 50% για χρονικό διάστημα μέχρι ενός έτους. Αναστέλλεται η καταβολή των δόσεων για 6 μήνες, με δυνατότητα επιμήκυνσης της διάρκειας του δανείου. Ειδικά για δανειολήπτες που είναι άνεργοι, η αναστολή καταβολής των δόσεων μπορεί να φθάσει και τους 12 μήνες.
• Για τις μικρές επιχειρήσεις : Αναστέλλεται η καταβολή των δόσεων για 12 μήνες, ενώ επιμηκύνεται η διάρκεια του δανείου μέχρι 20% ή και μεγαλύτερη σε ειδικές περιπτώσεις. Μειώνεται η δόση του αρχικού δανείου έως και 50% για χρονικό διάστημα μέχρι 2 χρόνια για τα μεσοπρόθεσμα δάνεια. Σε ειδικές περιπτώσεις το ποσοστό και η διάρκεια μειωμένης δόσης μπορεί να αυξηθεί.

Σήμερα κρίνεται αν θα υπάρξει δήμος Φιλιατρών ή όχι

Πέφτει η αυλαία σήμερα στην Βουλή για τον Καλλικράτη με την συζήτηση του άρθρου 1 για το χωροταξικό και εδώ θα δείξει αν θα γίνουν αλλαγές και πού  στον χάρτη που έχει δώσει το ΥΠ.ΕΣ.
Η κίνηση των Τεσσάρων βουλευτών Μεσσηνίας να ζητήσουν από κοινού Δημιουργία Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους έχει κατατεθεί εγγράφως και τώρα απομένει εάν θα γίνει αποδεκτή ή όχι από τον Γιάννη Ραγκούση.
Στην χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα της ονομασίας των νέων δήμων και ο Υπ.Εσ. Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι η ονομασία του δήμου μπορεί να αλλάξει από το δημοτικό συμβούλιο κάθε δήμου με αυξημένη πλειοψηφία 2/3 κάτι άλλωστε που ίσχυε και στον Καποδίστρια αλλά έως σήμερα οι πλειοψηφίες των δήμων ουδέποτε το αποτόλμησαν

27.5.10

Αλλοδαπή μαστροπός μοντέλων …μέσω Ιντερνέτ

Στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κρατείται νεαρή αλλοδαπή με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε διαδικτυακή επιχείρηση μέσω της οποίας οι χρήστες του Ιντερνετ μπορούσαν να κλείνουν ερωτικά ραντεβού με μοντέλα.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία αστυνομικοί του τμήματος ηθών εντόπισαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδα «Γραφείου Συνοδών Κυριών», μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να επιλέξουν τις νεαρές γυναίκες - μοντέλα και στη συνέχεια να τις συναντήσουν σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, έναντι αδράς αμοιβής….
Στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης η 25χρονη αλλοδαπή η οποία κατηγορείται ότι είναι μέλος της διαδικτυακής επιχείρησης, ενώ από την Ασφάλεια συνεχίζονται οι έρευνες.
enimerwsi.com

Tungstene, - Η ανακάλυψη που θα …ξεγυμνώσει τους διάσημους

Τον μεγαλύτερο αντίπαλό τους βρήκαν οι χειριστές του Photoshop που κάνουν τους διάσημους να φαίνονται στις φωτογραφίες χωρίς ρυτίδες και άλλες ατέλειες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Liberation, ένας γάλλος εφηύρε ένα λογισμικό το οποίο είναι ικανό να εντοπίζει τις ψηφιακές "αλλαγές" που έχουν γίνει σε μία φωτογραφία.
Πρόκειται για το Tungstene, ένα είδος αντι- Photoshop που μπορεί να τονίσει το ρετούς και τον βαθμό που έχει αλλάξει μία φωτογραφία, όπως ανέφερε ο προγραμματιστής του λογισμικού Ροζέ Κοζιέν.
Το νέο λογισμικό βρίσκεται ήδη στα χέρια των ειδικών του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας και άλλων καταναλωτών οι οποίοι το ελέγχουν.
Οι υποθέσεις με τις "τέλειες" φωτογραφίες έχουν συγκλονίσει αρκετές φορές την Γαλλία. Μάλιστα, το περιοδικό Paris Match είχε παραδεχτεί ότι αφαίρεσε μέρος της κοιλιάς του γάλλου προέδρου Σαρκοζί σε φωτογραφίες του από τις διακοπές.

Συνελήφθησαν 7 μέλη της …. Κου Κλουξ Κλαν των Χανίων

Εξιχνιάσθηκε από την αστυνομία η εμπρηστική επίθεση , που έγινε στις 25 Μαΐου , σε σπίτι μεταναστών στην παλιά πόλη των Χανίων από άτομα τα οποία κινούμενα με δίκυκλες μοτοσικλέτες πέταξαν δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό (μολότοφ) στην είσοδο της οικίας, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.Όπως ανακοινώθηκε απόψε, από την προανάκριση που διενέργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι δράστες είναι επτά άτομα , από τους οποίους ο ένας είναι ανήλικος (17 ετών) και οι υπόλοιποι ενήλικες (από 18 έως 23 ετών). Και οι 7 προσήχθησαν το πρωί στην ασφάλεια Χανίων και εξεταζόμενοι ομολόγησαν την συμμετοχή τους στην εμπρηστική ενέργεια. Ισχυρίστηκαν ότι προέβησαν στη πράξη αυτή για λόγους αντεκδίκησης εξαιτίας επεισοδίου που είχε προκαλέσει σε βάρος φίλου τους, πριν από μία εβδομάδα περίπου, αλλοδαπός ο οποίος διέμενε στην οικία αυτή.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό από κοινού και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, η οποία θα υποβληθεί τις πρωινές ώρες αύριο, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Επιπλέον συνελήφθησαν δύο εξ αυτών, γιατί σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι όπου διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) δενδρύλλιο κάνναβης σε γλάστρα, ύψους 40 εκατοστών και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης περίπου 2 γραμμαρίων. Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των υπολοίπων δε βρέθηκε τίποτα σχετικό.

ΠΑΣΟΚ... μέσω διαδικτύου οι υποψηφιότητες των δημάρχων και περιφερειαρχών

Διαδικτυακά και με τη διαδικασία των προτάσεων και αυτοπροτάσεων που θα υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή μόλις ψηφιστεί ο «Καλλικράτης» θα κατατεθούν στο ΠΑΣΟΚ οι υποψηφιότητες για τις θέσεις δημάρχων και περιφερειαρχών.
Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα διαρκέσει μία εβδομάδα και αμέσως μετά θα αρχίσει η αξιολόγηση των αιτήσεων με στόχο το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου να γίνει η επιλογή των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιπποκράτους το βασικό κριτήριο για την επιλογή των προσώπων που θα διεκδικήσουν τις περιφέρειες της χώρας θα είναι η αναγνωρισιμότητά τους όχι όμως μόνο στους νομούς από τους οποίους κατάγονται αλλά και στους γύρω….
Παράλληλα, σημαντικό κριτήριο για την επιλογή των υποψηφίων θα είναι η...εμπειρία τους καθώς «θα κληθούν να διαχειριστούν σημαντικά θέματα, π.χ. ΕΣΠΑ, έργα και επενδύσεις».Σε ότι αφορά τους υποψήφιους δημάρχους … στους δήμους που δεν αλλάζουν διοικητικά όρια θα επιλεγούν σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τα ίδια πρόσωπα, εάν πρόκειται για ήδη εκλεγμένους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ. Στις περιπτώσεις δήμων που ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ και συνενώνονται με άλλους, οι οποίοι επίσης έχουν εκλεγμένους πράσινους δημάρχους, η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει είτε με προκριματικές εκλογές είτε με αποφάσεις των οργάνων κεντρικά και περιφερειακά. Ως ιδιαίτερες αντιμετωπίζονται από το ΠΑΣΟΚ οι περιπτώσεις δήμων στους οποίους έχουν εκλεγεί στελέχη του Κινήματος έπειτα από συνεργασία με τον Συνασπισμό. Γι’ αυτούς τους δήμους θα πάρουμε «ειδικές αποφάσεις» λένε παράγοντες της Ιπποκράτους που γνωρίζουν τις εκπεφρασμένες αντιρρήσεις της Κουμουνδούρου για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να κατατεθούν στο ΠΑΣΟΚ και σε ηλεκτρονική διεύθυνση που θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Μαΐου ώστε να αρχίσει η διαδικασία ξεσκαρταρίσματος από επιτροπή, την ευθύνη της οποίας έχει ο βουλευτής Θανάσης Τσούρας. Στην ίδια επιτροπή θα συμμετέχουν και οι Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Λάμπρος Μίχος, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Δημήτρης Στεφάνου, Σωκράτης Ξυνίδης.
vathiprasino.blogspot.com/

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου