7.5.10

Το νομοσχέδιο για τα επιδόματα εορτών και αδείας των συνταξιούχων του Δημοσίου στη Βουλή

Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο για τα επιδόματα εορτών και αδείας των συνταξιούχων του Δημοσίου.
Το νομοσχέδιο προβλέπει την καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων ύψους 400 ευρώ, Πάσχα 200 ευρώ και αδείας 200 ευρώ, μονάχα για τους συνταξιούχους και βοηθηματούχους του Δημοσίου που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους και η μηνιαία τους σύνταξη δεν υπερβαίνει το ποσόν των 2500 ευρώ. Από το όριο αυτό, εξαιρούνται…. όσοι λαμβάνουν πολεμική σύνταξη, ή σύνταξη λόγω ανικανότητας, καθώς και όσοι συνταξιούχοι εκ μεταβιβάσεως δεν έχουν υπερβεί το 18ο έτος (και, αν σπουδάζουν, το 24ο έτος της ηλικίας τους), ή είναι ανίκανοι για άσκηση οιουδήποτε βιοποριστικού επαγγέλματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του 67%.
Σε περίπτωση που οι καταβαλλόμενες συντάξεις, μαζί με τα επιδόματα, υπερβαίνουν το ποσόν των 2500 ευρώ, τα επιδόματα αναπροσαρμόζονται ανάλογα για την μη υπέρβαση του ορίου αυτού.
Στο νομοσχέδιο, προβλέπεται επίσης, ότι συνταξιοδοτικά δικαιώματα που θεμελιώνονται μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους από τους τακτικούς υπαλλήλους, ή τους στρατιωτικούς που συνταξιοδοτούνται με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, ή με διατάξεις που παραπέμπουν σ’ αυτόν, καθώς και από τους ασφαλισμένους των πρώην ειδικών ταμείων που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, δεν θίγονται από την παραμονή στην υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές στην διάρκεια της περιόδου αυτής, δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους. Επ’ αυτού, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Αμοιρίδης, πρότεινε την επέκταση της ρύθμισης και στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πυροσβεστικής - κάτι που ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, έκανε δεκτό.
Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Βουτιά - 48,1%, τον Απρίλιο στις πωλήσεις αυτοκινήτων

"Οι συνεχείς αυξήσεις στη φορολογία στην αγορά και χρήση του αυτοκινήτου, καθώς και η συνεχιζόμενη μείωση εισοδημάτων και κατανάλωσης έχουν οδηγήσει την αγορά αυτοκινήτου σε εκτεταμένη ύφεση, αφού οι πωλήσεις έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ".
Αυτό επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, υπογραμμίζοντας ότι τον περασμένο Απρίλιο ταξινομήθηκαν μόλις 12.448 καινούρια οχήματα, όταν κατά μέσο όρο τους αντίστοιχους μήνες της περιόδου 2004-2009 ταξινομούνταν 23.971 νέα αυτοκίνητα, με συνέπεια κάμψη κατά 48,1%......
Σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2009, μήνα κατά τον οποίο είχε διαπιστωθεί η μεγαλύτερη πτώση (-48,7%) σε σχέση με το 2008, οι ταξινομήσεις του περασμένου μήνα παρουσιάζουν μείωση κατά 13,4%.
Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα ότι:
"Τα νέα φορολογικά μέτρα, ήτοι η περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ και η προς τα κάτω διεύρυνση της κλίμακας του Φόρου Πολυτελείας, θα επιδεινώσουν την κακή πορεία της αγοράς αυτοκινήτου. Σημειώνεται ότι ο Φόρος Πολυτελείας επιβάλλεται σε πολλά αυτοκίνητα που δεν είναι πολυτελή και υπερφορολογεί αυτά της μεγαλύτερης αξίας, τα οποία ήδη δέχονταν σημαντική φορολογία και αποτελούσαν τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων για το κράτος.
Συγχρόνως, συνεχίζει να απουσιάζει κάθε αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό μέτρο στήριξης της αγοράς, ενώ οι σχετικές προτάσεις του ΣΕΑΑ προς την Πολιτεία δεν προϋποθέτουν κρατική εκταμίευση, αντιθέτως προφέρουν αυξημένα δημοσιονομικά έσοδα.
Η πτώση της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, που δεν αφορά μόνο τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα, αλλά όλες τις κατηγορίες (μικρά, μεσαία κλπ.), οδηγεί σε ανάλογη συρρίκνωση ένα χώρο στον οποίο ευρύτερα δραστηριοποιούνται περισσότερες από 30.000 επιχειρήσεις και απασχολούνται σχεδόν 90.000 εργαζόμενοι ανά την επικράτεια, συνεισφέροντας κατά 2,6% στο ΑΕΠ.
Οδηγεί επίσης, σε πολύ μεγάλη απώλεια εσόδων από τη φορολογία των πωλήσεων αυτοκινήτων, πλέον των πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, σε μια περίοδο που τα δημοσιονομικά έσοδα έχουν τη μεγίστη σημασία. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μόνο τον περασμένο Απρίλιο, διαπιστώθηκε υστέρηση στα έσοδα Τέλους Ταξινόμησης και ΦΠΑ κατά 90 και πλέον εκατομμύρια ευρώ, αφού αυτά ανήλθαν σε 70 εκατ. ευρώ, όταν τον ίδιο μήνα το 2008 είχαν φθάσει τα 160 εκατ. ευρώ".

Ντούβλη - Τζούλια: Κόντρα για το καλύτερο πορνό dvd

Ο πόλεμος των DVD μόλις άρχισε, με την Τζούλια Αλεξανδράτου να «καρφώνει» έμμεσα πλην σαφέστατα την Μαριάννα Ντούβλη, που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το δικό της «πόνημα» αφήνοντας να διαρρεύσει πως θα έχει ολόκληρο σενάριο και δεν θα είναι απλά «κορίτσι - τζακούζι - σαμπάνια - δράση»...
«Ήμουν σίγουρη ότι θα με μιμηθούν», δήλωσε στο περιοδικό «Ok!» η Τζούλια, προσθέτοντας πως αν είχε παιδί δεν θα γύριζε πορνό.
Βρε για ποια χτυπάει η καμπάνα, για ποιά;……
Εύκολη η απάντηση και -φυσικά- είναι η Μαριάννα Ντούβλη, που αναμένεται οσονούπω στα περίπτερα και έχει δηλώσει πως θα κυκλοφορήσει DVD επειδή έχει και ένα παιδί να θρέψει!
«Αν ήμουν μητέρα θα πρόσεχα περισσότερο τι λέω και τι κάνω δημόσια... Ήμουν σίγουρη πως θα βγουν κι άλλες να με μιμηθούν -όχι βέβαια υπέρβαρες γιατί στο βίντεο δεν μπορείς να κάνεις ρετούς όσο καλά κι αν σε φωτίσουν», πρόσθεσε στο περιοδικό η «απόλυτη».
Σύννεφο πάνε οι μπηχτές, ενώ η Τζούλια προέβλεψε πως οι αντίζηλές της «θα απασχολήσουν για λίγο την δημοσιότητα και μετά θα τις ξεχάσουμε», εν αντιθέσει με την ίδια που υπήρξε τοπ μόντελ και παρουσιάστρια, ενώ τώρα είναι επιτυχημένη τραγουδίστρια!
Για ποιό από όλα να χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο;
Star.gr

6.5.10

Δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ – Η διαγραφή της Ντόρας είναι …ακρωτηριασμός της παράταξης στην Κρήτη

Από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ, Γιώργο Βουρβαχη υπήρξε αργά απόψε η πρώτη αντίδραση στα Χανιά μετά και την διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από την ΝΔ. Ο κ. Βουρβαχης κλήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης να σχολιάσει τις εξελίξεις που δρομολογούνται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μίλησε για την πολιτική συνέπεια της κ. Μπακογιάννη….. «H κ. Μπακογιάννη, με αίσθημα ευθύνης και συνέπειας πολιτικής, όπως έχει κάνει πάντα μέχρι σήμερα και όπως πολλές φορές είχε δηλώσει, στην ψηφοφορία στην Βουλή ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου. Ψήφισε ναι. Θεωρώ ότι ήταν μια πράξη γενναιότητας. Θεωρώ ότι έπραξε το πολιτικό της καθήκον. Και πάνω από όλα έβαλε το συμφέρον της Ελλάδος και των Ελλήνων»
Ο κ Βουρβαχης απάντησε στο ερώτημα τι σημαίνει για τη ΝΔ σε τοπικό επίπεδο η διαγραφή της κ. Μπακογιαννη.
«Αυτό όπως καταλαβαίνετε σημαίνει ακρωτηριασμός ενός πολύ μεγάλου τμήματος της ΝΔ και ειδικότερα στην Κρήτη. Καταλαβαίνετε, λοιπόν ότι θα υπάρξουν εξελίξεις. Θεωρώ ότι θα υπάρξουν εξελίξεις. Πραγματικά υπάρχει ακρωτηριασμός της παράταξης στην Κρήτη και βεβαίως δεν ξέρω τι θα βγάλουν αυτές οι εξελίξεις».
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων είπε ότι οι απόψεις του είναι προσωπικές, επεσήμανε ότι είναι επί σειρά ετών μέλος της ΝΔ και από το 1994 πρόεδρος της ΝΟΔΕ και πρόσθεσε πως τα όσα είπε, δεν σημαίνουν ότι ο ίδιος έχει παύσει να είναι ΝΔ.

Γιάννης Δημαράς – Γιατί ψήφισα ΠΑΡΩΝ

Ο βουλευτής Γιάννης Δημαράς, με ανακοίνωσή του την οποία και διένειμε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, εξηγεί γιατί ψήφισε «παρών» στο νομοσχέδιο:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗN ANAKOINΩΣΗ
...«Δηλώνω παρών στις γενεές των συγγενών αλλά και των άλλων συν-Ελλήνων, που έχουν την ίδια κοινωνική καταγωγή με μένα. Δηλώνω παρών στη μάνα μου και τον πατέρα μου, που με γέννησαν και με μεγάλωσαν αγωνιζόμενοι κάθε μέρα και νύχτα για να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια, την τιμή και το δικαίωμα των απλών ανθρώπων στη ζωή…»
Ο Γ. Δημαράς δηλώνει την πίστη του ότι η Ιστορία δεν γράφεται μόνο με τις σοφίες των τεχνοκρατών, αλλά πρωτίστως με το συναίσθημα, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των απλών ανθρώπων. Εκτιμά ότι, αυτή την κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας, η ανάγκη διαφύλαξης του αγαθού της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας υπαγορεύει πρωτίστως άμεση κάθαρση του πολιτικού συστήματος και αυτών που το συνθέτουν…».
Ο Γ. Δημαράς καταθέτει την πρόταση όσοι εκ του νόμου υποχρεούνται (εντός και εκτός Βουλής) να καταθέτουν «πόθεν έσχες», αυτό να διερευνηθεί επισταμένως σε βάθος 25ετίας και τα όποια περιουσιακά αποκτήματα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, να αποδίδονται με δήμευση στο Δημόσιο

Διεγράφη και από μέλος της Ν.Δ η Ντόρα Μπακογιάννη

Σήμερα την 6η Μαΐου 2010, συνήλθε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλευτή κ. Ιωάννη Τραγάκη, κατόπιν του υπ’ αριθμ. 680/6.05.2010 εγγράφου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπεται στην Επιτροπή με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας η Βουλευτής Α’ Αθηνών κα Θεοδώρα Μπακογιάννη.
Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι ….. συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στο ανωτέρω έγγραφο του Προέδρου και συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του Κώδικα Δεοντολογίας περί κομματικής πειθαρχίας, η οποία τίθεται από τον Πρόεδρο του Κόμματος και στο άρθρο 6 παρ. γ και δ του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, περί απώλειας της ιδιότητας του μέλους, καθώς και μετά από τη δήλωση της κας Θεοδώρας Μπακογιάννη, που επακολούθησε της αποφάσεως του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Κατόπιν αυτών, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε ομόφωνα την οριστική διαγραφή της Βουλευτού Α’ Αθήνας κας Θεοδώρας Μπακογιάννη από μέλος του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ανοίγουν στις 8 Μαΐου τα Τέμπη – Τιμές Διοδίων

Μετά από 6 μήνες ταλαιπωρίας και την απώλεια μία ανθρώπινης ζωής, παραδίδεται και πάλι η κοιλάδα των Τεμπών στην κυκλοφορία, οριστικά αυτή τη φορά, το Σάββατο 8 Μαΐου. Συγκεκριμένα θα δοθούν στην κυκλοφορία την Παρασκευή τα μεσάνυχτα.
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Αυτοκινητόδρομος "Αιγαίο" η οποία παράλληλα ανακοινώνει και την επαναλειτουργία των διοδίων που είχαν παραμείνει κλειστά το ανωτέρω διάστημα.
Όπως επισημαίνεται, στην σχετική ανακοίνωση,…… οι εργασίες προστασίας των πρανών από τις βραχοπτώσεις καθώς και οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και συντομότερα του αρχικά προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.
Κατά τη διάρκεια των 14 εβδομάδων που διήρκησαν οι εργασίες, 40 εξειδικευμένοι αλπινιστές απομάκρυναν (ξεσκάρωσαν) πάνω από 2000 τόνους βράχων, εγκατέστησαν 2,8 χλμ. φρακτών, 5.000 τ.μ. διχτύων και πάνω από 500 μεμονωμένα αγκύρια βράχων μήκους 6-8 μέτρων ενώ το ελικόπτερο που επιχειρούσε στην Κοιλάδα για την επιτάχυνση των εργασιών πραγματοποίησε πάνω από 100 ώρες πτήσης.
Μετά την απόδοση της Κοιλάδας των Τεμπών στην κυκλοφορία θα λειτουργήσουν πλέον όλοι οι σταθμοί διοδίων του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου (τμήμα ΠΑΘΕ Μαλιακός-Κλειδί).
Ενώ, ουσιαστικά θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά οι Σταθμοί Διοδίων σε Γυρτώνη-Μακρυχώρι και επαναλειτουργεί ο Σταθμός στον Πυργετό.
Συγκεκριμένα οι τιμές των διοδίων διαμορφώνονται ως ακολούθως:
Πελασγία Μοσχοχώρι Πλευρικός Γυρτώνης Πλευρικός Μακρυχωρίου Μακρυχώρι Πυργετός Λεπτοκαρυά
Μοτοσυκλέτες 1,70 € 1,90 € 0,30 € 0,50 € 0,70 € 1,50 € 2,00 €
Επιβατικά - ΙΧ 2,40 € 2,70 € 0,50 € 0,80 € 1,00 € 2,20 € 2,80 €
Φορτηγά με έως και 3 άξονες 5,90 € 6,80 € 1,20 € 1,90 € 2,40 € 5,40 € 7,10 €
Φορτηγά με 4 άξονες και άνω 8,30 € 9,60 € 1,70 € 2,70 € 3,30 € 7,60 € 10,00 €

ΑΝΕΜΟΠΤΕΡΙΣΤΕΣ από όλη την Ελλάδα στην Άνω Βέργα

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας παρευρέθηκε στη συνάντηση που είχαν ανεμοπτεριστές από διάφορα σημεία της Ελλάδας, στην Άνω Βέργα, όπου με πρωτοβουλία της Αερολέσχης Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές πτήσεις ανεμοπτεριστών από την Αθήνα, την Έδεσσα, τη Ζάκυνθο κ.α., δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στα έργα που εκτελούνται από το Δήμο Καλαμάτας στην πίστα απογείωσης της Άνω Βέργας και δεσμεύθηκε ότι θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου η πίστα να αξιοποιηθεί από τους ντόπιους αλλά και τους φιλοξενούμενους ανεμοπτεριστές.

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Σε σχέση με την τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά της Δημοτικής Αρχής, αναφορικά με τη Μ.Π.Ε. (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) του Μεγάρου Χορού, ο Δήμαρχος Καλαμάτας και ο Αντιδήμαρχος Γ. Σπίνος σε δηλώσεις τους σήμερα τόνισαν τα εξής:
α. Ποτέ δε κλήθηκαν στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, για να διατυπώσουν τις απόψεις του Δήμου και να απαντήσουν στις κατηγορίες. Ο Δήμαρχος μάλιστα απουσίαζε στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και αυτό ήταν γνωστό σε όλους…….
β. Το έργο άρχισε τον Απρίλιο του 2007, είναι αλήθεια με κάποια τυπικά προβλήματα, για τα οποία δεν ευθύνεται αυτή η Δημοτική Αρχή. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση δημιούργησε κινδύνους απένταξης του έργου, αφού το 2007 ήταν κοντά στη λήξη των προθεσμιών του Γ΄ ΚΠΣ.
γ. Η Μ.Π.Ε υποβλήθηκε στη Νομαρχία μετά την έναρξη του έργου και αφού φυσικά είχε εκδοθεί η οικοδομική άδεια.
«Πήγαινε και Ερχόταν» από το Δήμο στη Νομαρχία χωρίς να δίνεται λύση, για ένα δημόσιο έργο, για ένα έργο ανάπτυξης και πολιτισμού που δε δημιούργησε κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα.
δ. Στη συνάντηση Δημάρχου και Νομάρχη, ο Νομάρχης εξέφρασε την απόφασή του για επίλυση του προβλήματος με εντολή και με υπογραφή του κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο, ώστε το έργο να ενταχθεί ως έργο γέφυρας στο ΕΣΠΑ.
ε. Ασφαλώς, υπάρχουν προβλήματα και μάλιστα σοβαρά για το Μέγαρο Χορού, σε αυτά δε συμπεριλαμβάνεται η Μ.Π.Ε για την οποίαν τόσος ντόρος έγινε και τόση διάσταση δόθηκε.

Δεματοποιητής - Προχωρούν οι διαδικασίες για εξεύρεση οικοπέδου

Παρά την απεργία και τη διήμερη παράταση υποβολής προσφορών λόγω μη λειτουργίας του Πρωτοκόλλου (παράταση, μέχρι τη Δευτέρα 10/05/2010, ώρα 14.30), προχωρούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση οικοπεδικής έκτασης στην Καλαμάτα.
Την Τρίτη 11/05 συνέρχεται η Επιτροπή Καταλληλότητας, Τρίτη και Τετάρτη γίνονται αυτοψίες, με τη συμμετοχή του Διευθυντή της ΔΕΣΕ κ. Γ. Παπαηλιού.
Την Πέμπτη 13/05 προγραμματίζεται η σύγκληση της οικονομικής επιτροπής και ακολούθως η έκτακτη συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής για την κατακύρωση του αποτελέσματος.

ΔΕΗ: Αύξηση και στο αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα

Σε μέση αύξηση 0,23% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, αναδρομικά από 1ης Απριλίου, οδηγεί σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ η εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων, λόγω της συνεχιζόμενης ανόδου των διεθνών τιμών.
Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ από τις 2 Μαΐου επιβαρύνονται και με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και με τη χρέωση Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ).
Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε η ΔΕΗ, με την εφαρμογή της ρήτρας καυσίμου προέκυψαν αυξήσεις 0,22 ευρώ ανά 1.000 kWh στην υψηλή τάση, 0,23 ευρώ ανά 1.000 kWh στη μέση και 0,24 ευρώ ανά 1.000 kWh στη χαμηλή τάση, στην οποία συνδέονται τα νοικοκυριά και η μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων.
Η χρέωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά 1.000 kWh για οικιακή και δημόσια χρήση και 2,5 ευρώ ανά 1.000 kWh για επιχειρηματική χρήση, συμπεριλαμβανομένου και του αγροτικού ρεύματος. Η μέση επιβάρυνση λόγω ΔΕΤΕ εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης των 0,5 ευρώ ανά 1.000 kWh.
Ο μέσος όρος των αυξήσεων σύμφωνα με την επιχείρηση είναι 0,23 %. Η ρήτρα εφαρμόζεται από 1ης Ιανουαρίου, όμως για το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν προέκυψαν αυξήσεις ή μειώσεις

Γιορτή τσακώνικης μελιτζάνας στο Λεωνίδιο

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το διήμερο 21 και 22 Μαΐου, ο Δήμος Λεωνιδίου και η Αναπτυξιακή Εταιρία Πάρνωνα διοργανώνουν στο Λεωνίδιο την γιορτή της τσακώνικης μελιτζάνας.
Μάγειρες από τις χώρες της Μεσογείου, με τιμώμενη φέτος χώρα την Κροατία, θα επισκεφθούν την γιορτή και μαζί με τους Λεωνιδιώτες εστιάτορες θα αναδείξουν τη γαστρονομική απόλαυση ενός μοναδικού προϊόντος όπως είναι η τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου (ΠΟΠ), μαγειρεύοντας φαγητά όλων των ειδών (αλμυρά, γλυκά, φούρνου, κατσαρόλας), με ελληνικές, ιταλικές και κροατικές συνταγές.

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για την διαγραφή της

Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται στιγμές που πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον βολικό δρόμο της σιωπής, του συμβιβασμού και των σκοπιμοτήτων ή να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της ευθύνης.
Η πατρίδα μας, βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας και συνταράσσεται από πρωτόγνωρη κοινωνική αναταραχή . Τριάντα χρόνια διαφθοράς, σπατάλης, ανευθυνότητας και κρατισμού, μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε. Τα σοβαρά λάθη, η αδράνεια και οι παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και η εγκληματική καθυστέρηση και οι επιπολαιότητες της παρούσας κυβέρνησης, επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.
Τη στιγμή αυτή ο ελληνικός λαός καλείται να κάνει θυσίες που είναι εν πολλοίς άδικες και που ίσως δεν θα ήταν σ’ αυτόν τον ακραίο βαθμό αναγκαίες, αν όλοι είχαμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Αλλά, στο σημείο που βρισκόμαστε, δεν υπάρχουν πλέον επιλογές. Σε αντάλλαγμα αυτών των θυσιών, μας προσφέρεται χρηματοδότηση 110 δις ευρώ προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεωκοπία. Και μας προσφέρεται τη στιγμή που κανείς πλέον άλλος δεν μας δανείζει.
Έτσι έχουν τα πράγματα και κανείς από τον πολιτικό κόσμο δεν δικαιούται να μην καταλαβαίνει και κυρίως να κάνει πως δεν καταλαβαίνει.
Με δεδομένη την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, χωρίς την καθαρή στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, είναι πολύ πιθανότερο τα μέτρα να μην εφαρμοστούν αποτελεσματικά. Ο λαός θα επωμιστεί τελικά και τις θυσίες και το τεράστιο κόστος της χρεωκοπίας. Γι΄ αυτό πρότεινα στον πρόεδρο του κόμματος, κατά την πρόσφατη συνάντηση μας, μια επιλογή που θα διαφοροποιούσε τη ΝΔ από τη στάση του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του κρατισμού και του λαϊκισμού χωρίς ταυτόχρονα να ταυτίζουν τη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και τις επιλογές του.
Θέση μου ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου, διότι η αποδοχή του είναι προϋπόθεση για να πάρουμε το «πακέτο σωτηρίας» και να καταψηφίσει κάποια άδικα, και αναποτελεσματικά άρθρα. Άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των φτωχών συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ, τα οποία μπορούν να υποκατασταθούν από άλλα ισοδυνάμου δημοσιονομικού αποτελέσματος.
Με προσωπική του απόφαση, ο πρόεδρος του κόμματος, την οποία δεν έφερε προς συζήτηση στα συλλογικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, ζητά την καταψήφιση του νομοσχεδίου «μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ».
Πήρε την απόφαση αυτή χωρίς να έχει να προτείνει μια σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το πώς θα βρούμε χρήματα και θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία.
Την πήρε επενδύοντας ίσως στο ρεύμα που δημιουργεί η δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση για τις θυσίες που καλούνται να κάνουν οι πολίτες. Οι υπεύθυνες ηγεσίες όμως, πρέπει να βρίσκουν το θάρρος να πηγαίνουν κάποιες φορές κόντρα στο ρεύμα. Τι θα γινόταν για παράδειγμα έαν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ζώνης του Ευρώ ή τα κοινοβούλια τους πήγαιναν με το ρεύμα που υποστήριζε ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να βοηθηθεί;
Στη Νέα Δημοκρατία δεν δείχνουμε να έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Η λογική του λαϊκισμού και των μικροπολιτικών υπολογισμών που κατέστρεψε την κυβέρνηση μας και μας έφερε σήμερα εδώ καθοδηγεί και τώρα τις επιλογές μας. Λυπάμαι αλλά αυτόν τον κατήφορο δεν μπορώ να τον ακολουθήσω.
Η αγανάκτηση των πολιτών για τις θυσίες που τους επιβάλλονται είναι δικαιολογημένη. Όμως σήμερα, την ώρα που η Ελλάδα χάνεται, δεν μπορώ να αποφασίσω με βάση τον φόβο του πολιτικού κόστους, ή την προσδοκία της άντλησης ψήφων, που κάποιοι νομίζουν ότι θα αποκομίσουν αν η Ελλάδα χάσει και την τελευταία της ευκαιρία και οδηγηθεί στην καταστροφή.
Την ώρα που το δίλημμα είναι χρεοκοπία ή θυσίες, δεν μπορώ να πω στους Έλληνες ότι πατριωτισμός σημαίνει κορώνες, ανευθυνότητα και άρνηση της πραγματικότητας.
Την ώρα που τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα εδώ, δεν μπορώ να κάνω ότι δεν καταλαβαίνω.
Σ΄ αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πράξω το χρέος μου. Ψήφισα επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου « μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ» και θα καταψηφίσω άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ.
Μοναδικός γνώμονας των πράξεών μου είναι το συμφέρον της πατρίδας και η συνείδησή μου. Και αναλαμβάνω πλήρως το βάρος της ευθύνης των επιλογών μου.
Λυπούμαι για την απόφαση του κου Σαμαρά, η οποία δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος βάζει, δυστυχώς, το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό και την χώρα.
Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τα εκατομμύρια ψηφοφόρους, που τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια τη Νέα Δημοκρατία, για την αγωνιστικότητα, το φιλότιμο και την αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος που τους διακρίνει. Η πλειοψηφία τους, αλλά και η πλειοψηφία των υπολοίπων πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, μας αντιμετωπίζουν όλους με καχυποψία, αγανάκτηση, ακόμα και οργή για τις ευθύνες μας για όλα όσα έγιναν για να φτάσουμε εδώ. Γι’ αυτό και ελάχιστη υποχρέωσή μας σήμερα είναι να πράττουμε κατά συνείδηση ό,τι θεωρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει για να φτάσουμε με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες στην Ελλάδα της επόμενης μέρας.

Γ. Κανελλόπουλος – Δεν πληρώνουν για ενεργοποίηση οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

Δεν πληρώνουν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους στις κοινοτικές επιδοτήσεις οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και οι συνταξιούχοι αγρότες που λαμβάνουν σύνταξη από τον ΟΓΑ και το κόστος αναλαμβάνει το κράτος. Την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση έδωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελλόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΑ Καλαμάτας. Ο κ. Κανελλόπουλος επέκρινε όσες Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών απαιτούν από τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους συνταξιούχους να πληρώσουν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους – μεταξύ των οποίων και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας – και προειδοποίησε ότι θα τους αφαιρεθεί το έργο της ενεργοποίησης αν συνεχίσουν να ζητούν χρήματα από τους δικαιούχους.

Διαγράφησαν Ντόρα Μπακογιάννη και Τρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ τέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τα οικονομικά μέτρα σε πλήρη αντίθεση με την κομματική γραμμή που έχει θέσει ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Αντιθέτως ο αδελφός της Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε εντός των πλαισίων της κομματικής γραμμής.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η Ντόρα Μπακογιάννη ενδέχεται και να παραιτηθεί και της βουλευτικής ιδιότητας τις αμέσως επόμενες ημέρες, χωρίς να δηλώσει ανεξαρτητοποίηση, επισημαίνουν κοινοβουλευτικοί παράγοντες που γνωρίζουν τις προθέσεις της.
«Κάνω πολιτική για αυτά που πιστεύω», φέρεται να δήλωσε η κα Μπακογιάννη σε δημοσιογράφους που την πλησίασαν στους διαδρόμους της Βουλής.
Εκτός κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ τίθενται με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου οι βουλευτές Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου, που ψήφισαν παρών στην ψηφοφορία για τα μέτρα.
«Στη μάχη υπάρχουν και απώλειες» δήλωσε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στην αίθουσα της Ολομέλειας, ενώ την ανακοίνωση της διαγραφής ανάγνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Εκτός κινδύνου οι τρεις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια καταδίωξης ληστών

Στο νοσοκομείο Κορίνθου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια καταδίωξης τριών ληστών. Οι δράστες που επέβαιναν σε ΙΧ επιβατικό μάρκας Σκόντα Οκτάβια περίπου στις 10 το πρωί, προσπάθησαν να μπουν στην ΑΤΕ Ζευγολατιού και αφού δεν τα κατάφεραν καθώς δεν άνοιγαν οι πόρτες της τράπεζας, πιθανόν γιατί τους αντιλήφθηκαν απο το εσωτερικό αυτής, ''χτύπησαν'' το Ταχυδρομείο Ζευγολατιού, λίγα μέτρα πιο κάτω, και αφαίρεσαν άγνωστο ποσό.
Οι αστυνομικοί που είχαν εγκαίρως ειδοποιηθεί, μπλόκαραν δρόμους στην ευρύτερη περιοχή και η συμπλοκή με τους ληστές έγινε στο δρόμο Βραχατίου-Νεμέας στην Ορεινή Κορινθία.

Διαφάνεια στην Καταβολή των επιδοτήσεων στους αγρότες

Μετά την ανάρτηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στον δικτυακό τόπο (www.e-enisxyseis.gr ) των πληρωμών που έλαβαν όλοι οι δικαιούχοι το οικονομικό έτος 2009, δηλαδή από το Γεωργικό Ταμεί,ο η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η διαφάνεια μέσω της δημοσιοποίησης αποτελεί βασικό συστατικό της πολιτικής μας στην καταβολή των ενισχύσεων.
Είναι γνωστό ότι δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά πέραν των ενισχύσεων και η κατανομή δικαιωμάτων 2009 καθώς και η κατανομή του Εθνικού Αποθέματος από το 2006 έως σήμερα.
Τέλος Μαΐου θα προβούμε και στη δημοσιοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης του 2010.
Ο κοινωνικός έλεγχος μέσω της δημοσιοποίησης συμβάλλει ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών να ανταποκρίνονται καλύτερα στις υποχρεώσεις τους».

Ο Αντώνης Σαμαράς παίρνει το …κεφάλι της Ντόρας ?

Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις στη ΝΔ, όπως όλα δείχνουν, καθώς η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται αποφασισμένη να ψηφίσει «ναι» επί της αρχής στην ψηφοφορία της Πέμπτης στη Βουλή, για το νομοσχέδιο των οικονομικών μέτρων.
Η ίδια δήλωσε σε προσκείμενους σε αυτήν βουλευτές σε συναντήσεις μαζί τους ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής και ότι θα καταψηφίσει συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου. Όπως πρότεινε δηλαδή και στον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να πράξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι οι νοοτροπίες του παρελθόντος είναι παρελθόν και ότι οι φιλελεύθερες δυνάμεις θα πρέπει να συμβάλουν να βγει η χώρα από την κρίση…....Η κ. Μπακογιάννη πάντως αν και πρότεινε στους συγκεκριμένους βουλευτές να πράξουν το ίδιο, τους «αποδέσμευσε» σχετικά με το τι θα πράξουν οι ίδιοι.
Εάν τελικά η υποψήφια αρχηγός της ΝΔ ψηφίσει «ναι» επί της αρχής, όπως μοιάζει πολύ πιθανό έως βέβαιο αυτή τη στιγμή, τότε αναμένονται εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χθές το απόγευμα άλλωστε η Ρηγίλλης ανακοίνωσε διά του εκπροσώπου τύπου κ. Π. Παναγιωτόπουλου ότι υπάρχει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας σχετικά με την στάση των βουλευτών της ΝΔ στην ψηφοφορία.

Καλλικράτης – Συμφωνούν για δήμο Φιλιατρών με έδρα τους ….Γαργαλιάνους

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο έγινε χθές το απόγευμα στα Φιλιατρά με αποκλειστικό θέμα τον Καλλικράτη. Ο Δήμαρχος Φιλιατρών κος Άλκης Ξύγκας ενημέρωσε το σώμα ότι στην ΤΕΔΚ και την ΚΕΔΚΕ κατέθεσε την πρόταση που είχε λάβει το Δημοτικό συμβούλιο "Αυτόνομος Δήμος Φιλιατρών με έδρα τα Φιλιατρά". Πρόταση την οποία όπως διαπίστωσε δεν μπορεί να περάσει καθότι δεν πληρείται το κριτήριο των 12.000 κατοίκων. Ο Δήμαρχος κατέθεσε νέα πρόταση κάνοντας όπως είπε επιθετική πολιτική και η πρόταση που κατέθεσε ήταν σαφής:
Συνένωση Δήμου Φιλιατρών και Δήμου Γαργαλιάνων. Ονομα Δήμου: Δήμος Φιλιατρών. Εδρα Δήμου: Γαργαλιάνοι. Απο την αντιπολίτευση, η μείζονα μειοψηφία υποστήριξε την αρχική της πρόταση για Δήμο Τριφυλίας και να διεκδικήσουμε την έδρα. Απο την πλευρά της Ελάσσονας μειοψηφίας ο κος Σαπέρας υποστήριξε την θέση του για αυτόνομο Δήμο Φιλιατρών. Μετα από 3ωρη περίπου συνεδρίαση η απόφαση που πάρθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο ήταν να ψηφιστεί η πρόταση του Κου Ξύγκα με 10 ψήφους έναντι 6 της πρότασης του Κου Σωτηρόπουλου. Η πρόταση του Κου Σαπέρα για αυτόνομο δήμο πήρε μόνο την ψήφο του κου Σαπέρα. Κατόπιν αυτής ο Κος Ξύγκας θα καταθέσει αύριο επίσημα την πρόταση του στον Δήμο Γαργαλιάνων. Πληροφορίες λένε ότι ο Κος Καλοφωλίας βλέπει θετικά την εξέλιξη αυτή και σήμερα το απόγευμα συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στους Γαργαλιάνους για να συζητηθεί η πρόταση του Δήμου Φιλιατρών.
Πηγή: filiatranews

5.5.10

Κλειστά τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα στις 6 και τις 7 Μαΐου

Κλειστά, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, θα παραμείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, στις 6 και τις 7 Μαΐου, με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο επάγγελμα των φαρμακοποιών.
Σε ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει πως «ο επιχειρούμενος περιορισμός του αριθμού των φαρμακείων και το ελάχιστο περιθώριο κέρδους θα επιφέρουν δραματικές επιπτώσεις στον κλάδο και θα υποβαθμίσουν την παρεχόμενη ασφαλιστική περίθαλψη».
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα συνεδριάσει την Παρασκευή 7 Μαΐου για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του «απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι φαρμακοποιοί από την πολιτεία» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τρεις νεκροί από βόμβες μολότωφ

Τρεις άνθρωποι βρήκαν το θάνατο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από ασφυξία, σε κτήριο της Τράπεζας Marfin, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σταδίου, το οποίο πυρπολήθηκε με βόμβα μολότοφ, στη διάρκεια της μεγάλης πορείας κατά των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Η ταυτότητα των νεκρών δεν έχει ακόμη γνωστή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και για τυχόν άλλα θύματα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα θύματα ήταν υπάλληλοι της Τράπεζας, οι οποίοι κατέφυγαν σε όροφο του κτηρίου, όπου στεγάζεται η Τράπεζα, προκειμένου να γλυτώσουν από τις φλόγες, που άρχισαν να ζώνουν το οίκημα μετά τη ρίψη της βόμβας μολότοφ

Δολοφόνησαν ΤΡΕΙΣ ανθρώπους – Πεδίο μάχης η Αθήνα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας από την λεωφόρο Συγγρού έως την Ομόνοια. Οι εικόνες προκαλούν φρίκη και ντροπή, θυμίζοντας τα θλιβερά γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008. Κουκουλοφόροι εκμεταλλεύτηκαν την ογκωδέστατη πορεία διαμαρτυρίας για να σπάσουν και να κάψουν, με τραγικό απολογισμό 3 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
Εκτός από την τράπεζα στην οδό Σταδίου, στις φλόγες τυλίχθηκαν το κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών επί της λεωφόρου Συγγρού 15 και το κτίριο της εφορίας στην λεωφόρο Αμαλίας 40.
Παρανάλωμα έγιναν δύο πυροσβεστικά οχήματα, στους στύλους του Ολυμπίου Διός και την Αμαλίας, ένα όχημα του δήμου Αθηναίων, ένα βανάκι τηλεοπτικού καναλιού και καταστήματα.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν το κύριο σώμα των διαδηλωτών έφτασε έξω από το κτίριο της Βουλής, επιχειρώντας να εισβάλουν στο κτίριο, τόσο μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας όσο και μέσω της Αμαλίας. «Κάψτε την Βουλή» φώναζαν ομάδες νεαρών που συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα, όπου έγινε ρίψη μολότοφ, χημικών και δακρυγόνων.
Εκτεταμένες ζημιές έγιναν στην Πανεπιστημίου και το Πολυτεχνείο, ενώ φωτιά μπήκε και στο άλσος του Ζαππείου.

Απεργοι ΝΑΙ - Φονιάδες ΟΧΙ

Με τον πιο τραγικό τρόπο η χώρα μας έγινε πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ, που μετέδωσαν έκτακτα δελτία και εκτενείς ανταποκρίσεις για τον θάνατο των τριών ανθρώπων και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
«Τρεις νεκροί καθώς οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα γίνονται βίαιες» αναφέρει το BBC και μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τα τεκταινόμενα, επισημαίνοντας πως εντός της εβδομάδας θα ψηφιστούν σκληρά οικονομικά μέτρα
«Αστυνομικές σειρήνες και μυρωδιά από δακρυγόνα γέμισαν τους δρόμους γύρω από το ελληνικό Κοινοβούλιο, εν μέσω βίαιων διαδηλώσεων εναντίον των αυστηρών οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης», μεταδίδει το CNN.
Στους τρεις θανάτους αναφέρεται και το γερμανικό «Der Spiegel», που επισημαίνει πως οι διαμαρτυρίες για τα μέτρα λιτότητας κλιμακώνονται και γράφει εκτενώς για τα επεισόδια σε όλο το κέντρο της Αθήνας και τον πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ, αλλά και την μαζική διαδήλωση κατά των μέτρων.
«Χάος στην Αθήνα», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η ιταλική «Corrirere della Sera» που φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τα επεισόδια.
Με τον τίτλο «η κατάσταση στην Ελλάδα ξεφεύγει», η «Le Figaro» αναφέρει «οι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο περιθώριο διαδήλωσης 35.000 ατόμων κατά των μέτρων λιτότητας», περιγράφει αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τις αντιδράσεις αντιπολίτευσης και συνδικάτων.

Σήμερα η Ελλάδα απεργεί

- Αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη απεργία τα τελευταία χρόνια και η μεγαλύτερη πορεία
- Κλειστοί οι περισσότεροι δρόμοι σε όλο το κέντρο της Αθηνας
Η πρωτοφανής κρίση και τα σκληρότερα μέτρα παγκοσμίως ίσως που επιβάλλονται στους έλληνες πολίτες οδηγούν τον κόσμο στους δρόμους με την μεγαλύτερη ίσως απεργία των τελευταίων ετών και σε μία μεγαλειώδη πορεία που θα κάνει τον γύρο του κόσμου.
Στη σκιά των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία κατεβαίνουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. 48ωρη απεργία έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε και προκήρυξε 24ωρη γενική απεργία για την Τετάρτη 05 Μαΐου, με κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως γι αυτή την ώρα. Την ίδια ώρα γίνεται και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα....

Ποιός είδε κράτος λιγοστό
σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,νά’χει επτά Πρωθυπουργούς,ταμείο δίχως χρήματα και δόξης τόσα μνήματα;
Νά’χει κλητήρες για φρουρά και να σε κλέβουν φανερά,κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε τον κλέφτη να γυρεύουνε;"
«Γ. Σουρής 19ος αιώνας»

4.5.10

Γεμίσαμε κάμερες παντού ακόμα και στα …πεζοδρόμια

Θύελλα διαμαρτυριών έχουν ξεσηκώσει οι κάμερες που φυτρώνουν σαν μανιτάρια ( για νε λέμε την αλήθεια ποιο εύκολα βρίσκεις κάμερα παρά μανιτάρι ) σε πολλές μονοκατοικίες στα μεγάλα αστικά κέντρα της Μεσσηνίας
Το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις οι κάμερες δεν είναι εσωτερικές ή στραμμένες στην είσοδο των κατοικιών, αλλά «χτενίζουν» τα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να «παρακολουθούνται» όσοι αμέριμνα περνούν μπροστά από τα συγκεκριμένα σπίτια.

Πνίγηκε αλλοδαπός στο Γύθειο

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, στις 16:30 σήμερα, από την παραλία «Λέημονας» του Λακωνικού κόλπου, 22χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διακομίσθηκε αρχικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ στην συνέχεια πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για νεκροψία – νεκροτομή.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου .

Τσακίζονται μισθολογικά πάνω από 1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι και τουλάχιστον 100.000 συνταξιούχοι.

Ολες οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή.
Ακραία λιτότητα με συνεχείς αυξήσεις αντικειμενικών αξιών και ΦΠΑ για 3 χρόνια!
Στο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπεται ότι :
α) Οσοι λαμβάνουν μικτές συνολικές αποδοχές έως 3.000 ευρώ, θα παίρνουν επίδομα 1.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 250 το Πάσχα και το καλοκαίρι και 500 ευρώ τα Χριστούγεννα.
β) Οσοι έχουν βγεί στην σύνταξη αλλά δεν έχουν περάσει τα 60 χρόνια τότε ΔΕΝ θα λαμβάνουν το επίδομα των 800 ευρω δηλαδή τα δώρα των Χριστουγέννων του Πάσχα και επίδομα αδείας.
Από την ρύθμιση εξαιρούνται όσοι «βγαίνουν» αναγκαστικά στην σύνταξη λόγω αναπηρίας κ.λπ

γ) Το μέτρο περιλαμβάνει και όσους έχουν υποβάλλει τους τελευταίους μήνες αίτηση πρόωρης συνταξιοδότησης και δεν υπερβαίνουν το 60ο έτος της ηλικίας τους.
δ) Όσοι παίρνουν συνολική σύνταξη (μαζί με τα επικουρικά) από 1701 έως 2500 ευρώ τότε ΔΕΝ θα τους δίνεται ολόκληρο το επίδομα των 800 ευρω αλλά θα δίνεται αναλογικά με την σύνταξη τους μέχρι το ποσό των 2.500 ευρω.
Δηλαδή, όποιος λαμβάνει σύνταξη έως:
1700 ευρω θα λαμβάνει επίδομα 800 ευρω ,
1800 ευρω θα λαμβάνει 700 ευρω
1900 ευρω θα λαμβάνει 600 ευρω
2000 ευρω θα λαμβάνει 500 ευρω
2100 ευρω θα λαμβάνει 400 ευρω
Επίσης το νομοσχέδιο προβλέπει :
Μείωση των επιδομάτων στο στενό δημόσιο τομέα και οι εν γένει αποδοχές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Τα πάσης φύσεως επιδόματα, αποζημιώσεις και αμοιβές γενικά για τους λειτουργούς υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος μειώνονται κατά 8%.
Επίσης κατά 8% μειώνονται και τα έξοδα παράστασης του προέδρου της Δημοκρατίας, των προέδρων της κυβέρνησης και της Βουλής, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των υπουργών και των υφυπουργών.
Επίσης ορίζεται ότι τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν θεμελιωθεί ή θεμελιώνονται έως την 31 Δεκεμβρίου 2010, δεν θίγονται από την παραμονή των υπαλλήλων στην υπηρεσία μετά την ανωτέρω ημερομηνία και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές, δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους.
Εξάλλου, αναστέλλεται η καταβολή της δεύτερης δόσης της έκτακτης ενίσχυσης (επίδομα αλληλεγγύης). Ο χρόνος καταβολής του θα επανακαθοριστεί με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
Αυξάνονται επίσης οι έμμεσοι φόροι, ενώ με το άρθρο 5 επιβάλλεται έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης στα κέρδη των επιχειρήσεων, ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα. Επιβάλλεται επίσης ειδικός φόρος 20% στις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Δηλαδή ακριβαίνει η διαφήμιση στην τηλεόραση. Εκτακτη εισφορά θα επιβληθεί και στις επιχειρήσεις.
Όλες οι επιχειρήσεις (Ομόρυθμες, ετερόρυθμες, ΕΠΕ και ΑΕ) θα κληθούν να πληρώσουν έκτακτη εισφορά εφόσον έχουν κέρδη προ φόρων (καθαρό εισόδημα) πάνω από 100.000 ευρώ ενώ οι εισηγμένες εταιρείες που δημοσιεύουν ισολογισμούς με Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά εφόσον έχουν καθαρά κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ.
Αύξηση αντικειμενικών αξιών ακινήτων - Μεταφορά προϊόντων από τον χαμηλό ΦΠΑ στον υψηλό
Αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων το 2011 και το 2012 και μεταφορά προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλό συντελεστή από το 2011 όπως και ειδικών φόρων κατανάλωσης στα μη αλκοολούχα ποτά (αναψυκτικά) από το 2012 προβλέπει το μνημόνιο συνεννόησης που υπέγραψε η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους εταίρους για τα μέτρα οικονομικής πολιτικής.
Ειδικότερα προβλέπεται ότι από την αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων το 2011 θα εισπραχθούν πρόσθετα έσοδα 400 εκατ. ευρώ και το 2012 επιπλέον 200 εκατ. ευρώ.
Οσον αφορά τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα μη αλκολούχα ποτά προβλέπονται έσοδα το 2012, 300 εκατ. ευρώ ενώ από τις μετατάξεις αγαθών και υπηρεσιών από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλό το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά επιπλέον έσοδα ένα δισ. ευρώ το 2011 και 300 εκατ. ευρώ το 2012.
Η φοροεπιδρομή έρχεται παράλληλα με την επιδρομή στους μισθούς
Τα πάνω κάτω φέρνει η κυβέρνηση στην εργασία μειώνοντας τον κατώτατο μισθό από 735 ευρώ στα 520 καθαρά, προκαλώντας ασφυξία στα πορτοφόλια των ελλήνων πολιτών και σαν να μην έφτανε η φοροεπιδρομή, τα νέα εργασιακά μέτρα φέρνουν πογκρόμ απολύσεων.
Newsit.gr

Μας γυρνάνε ….50 χρόνια πίσω

Σκηνές της Ελλάδας της δεκαετίας του 50 θα αντικρύσουν οι νέες γενιές τα επόμενα χρόνια ,σκηνές που η νέα γενιά έχει γνωρίσει μέσα από τις ασπρόμαυρες ταινίες της εποχής . Καράβια γεμάτα με πρόσωπα σκυθρωπά που αναχωρούσαν για Αυστραλία ,Αμερική ,Καναδά σε αναζήτηση μιας καλύτερης μοίρας. Τραίνα γεμάτα από φθηνά εργατικά χέρια για τις στοές του Βελγίου και τις φάμπρικες της Γερμανίας.
Η χώρα μας είναι ή μόνη χώρα της Βαλκανικής που είδε το χρήμα να ρέει άφθονο τα τελευταία 60 χρόνια αλλά δεν γνωρίζουν οι πολλοί που κατέληξαν όλα αυτά τα χρήματα .Ήρθε το σχέδιο Μάρσαλ πέρασαν τρία Κοινοτικά πλαίσια στήριξης και σήμερα είμαστε πάλι στο μηδέν εκεί που αρχίσαμε μετά τον πόλεμο έτοιμοι πάλι να σαλπάρουμε για αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης στις χώρες που λειτουργεί κράτος δικαίου και εφαρμόζονται οι νόμοι.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πατρών-Κορίνθου

Κλειστή για δύο ώρες από τις 15.00 μ.μ. έως τις 17.00 μ.μ. θα παραμείνει αύριο Τετάρτη η νέα εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών, μεταξύ των κόμβων Ακράτας και Καλαβρύτων, προκειμένου να εκτελεστούν έργα για την κατεδάφιση του δεξιού κλάδου της γέφυρας του ποταμού Κράθη.
Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, μέσω των κόμβων της Ακράτας και Καλαβρύτων.
Επίσης θα κλείσει και η παλαιά εθνική οδός Κορίνθου - Πατρών για περίπου 40 λεπτά στο χρονικό διάστημα από 15.00 μ.μ. έως 17.00 μ.μ..

Συνάντηση βουλευτών και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για την Ολυμπία Οδό. - Επίλυση πολεοδομικών εκκρεμοτήτων Δήμου Κυπαρισσίας.

Σε σημερινή επικοινωνία του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Κουσελά με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα, για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει για το έργο της Ολυμπίας οδού, ορίστηκε συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τους βουλευτές του Νομού και τη Ν.Α.Μ. Η συνάντηση θα γίνει στο Υπουργείο, την Πέμπτη 6 Μαϊου, στις 4.00 το απόγευμα. ‘Οπως δήλωσε ο κ. Κουσελάς, «στη συνάντηση αυτή θα επιδιώξουμε να ξεπεραστούν τα υφιστάμενα προβλήματα και να διασφαλίσουμε την υλοποίηση του έργου, που είναι ζωτικής σημασίας για τη Μεσσηνία, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. » Επίσης, ο κ. Κουσελάς, ανταποκρινόμενος σε ομόφωνο αίτημα της Δημοτικής Αρχής της Κυπαρισσίας, επικοινώνησε σήμερα εκ νέου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Θάνο Μωραϊτη, ο οποίος του ανακοίνωσε την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης για την επέκταση της Πολεοδομικής Ενότητας (ΠΕ) 2 του Δήμου Κυπαρισσίας. Με την έγκριση αυτή λύνεται ένα σοβαρό θέμα, που αφορά στην περιοχή Νότια της Κυπαρισσίας, (Αμαθούντα μέχρι Ε.Ο. Κυπαρισσίας-Φιλιατρών), το οποίο εκκρεμούσε επί 13 χρόνια.

Την Πέμπτη το συνέδριο της ΕΝΑΕ για τον «Καλλικράτη»


Την Πέμπτη, 6 Μαϊου, και όχι Τετάρτη, 5, όπως αρχικά είχε οριστεί, ξεκινά τις εργασίες του το Συνέδριο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ), για τον «Καλλικράτη». Η διαδικασία θα αρχίσει στις 9 το πρωί της Πέμπτης στο ξενοδοχείο «Ιμπίριαλ» και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της ίδιας μέρας. Η αλλαγή αποφασίστηκε, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Κινητοποιήσεις στους Γαργαλιάνους για "Καλλικράτη"

Κινητοποιήσεις των τοπικών φορέων στους Γαργαλιάνους για το σχέδιο ''Καλλικράτης'', το οποίο προβλέπει συνένωση όλων των Δήμων της πρώην επαρχίας Τριφυλίας.Για αύριο έχει προγραμματιστεί να κλείσουν το Δημαρχείο και το πρωί θα πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη στην Δ.Ο.Υ. Γαργαλιάνων, ενώ το βράδυ οργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία της πόλης.

Αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος

Σε μέση αύξηση 0,23 % στα τιμολόγια του ηλεκτρικού, από 1ης Απριλίου, οδηγεί η εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων, λόγω της συνεχιζόμενης ανόδου των διεθνών τιμών. Επιπλέον, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ από τις 2 Μαίου επιβαρύνονται με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια καθώς και με τη χρέωση Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών.
Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε σήμερα η ΔΕΗ, με την εφαρμογή της ρήτρας καυσίμου προέκυψαν αυξήσεις 0,22 ευρώ ανά 1.000 kWh στην υψηλή τάση, 0,23 ευρώ ανά 1.000 kWh στη μέση και 0,24 ευρώ ανά 1.000 kWh στη χαμηλή τάση, στην οποία συνδέονται τα νοικοκυριά και η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων. Ο μέσος όρος των αυξήσεων σύμφωνα με την επιχείρηση είναι 0.23 %. Η ρήτρα εφαρμόζεται από 1ης Ιανουαρίου, όμως για το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν προέκυψαν αυξήσεις ή μειώσεις. Με το μηχανισμό αυτό τα τιμολόγια της ΔΕΗ παρακολουθούν τις διακυμάνσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω της δαπάνης της επιχείρησης για καύσιμα.
Η ΔΕΗ υπενθυμίζει επίσης ότι από την Κυριακή 2 Μαϊου, επιβλήθηκαν: -Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια, όπως προβλέπεται από το Ν. 3833/10 καθώς και
-Χρέωση Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ) 50/00, σύμφωνα με το Ν.2093/92. Η χρέωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά 1.000 kWh για Οικιακή και Δημόσια χρήση και 2,5 ευρώ ανά 1.000 kWh για Επιχειρηματική χρήση. Η μέση επιβάρυνση λόγω ΔΕΤΕ εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης των 0,5 ευρώ ανά 1.000 kWh.
"Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και το ΔΕΤΕ με τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος και να τους αποδίδει στο Ελληνικό Δημόσιο", καταλήγει η ανακοίνωση.

Εταιρεία σεκιούριτι επικήρυξε τους ληστές χρηματαποστολής στην Τρίπολη

Το ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ ως αμοιβή σε όποιον παράσχει αξιόπιστες πληροφορίες για την εξιχνίαση της ληστείας θα δώσει η ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, σε χρηματαποστολή της οποίας την περασμένη Πέμπτη στην Τρίπολη διαπράχθηκε ένοπλη ληστεία με λεία 450.000,00 ευρώ.

Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

«Καλοί μου άνθρωποι, είστε πολύ καλοί και φιλόξενοι» είπε ο Θανάσης Βέγγος και αποθεώθηκε.
Όρθιοι οι θεατές χειροκροτούσαν τον έλληνα καλλιτέχνη, που έστω και κουτσαίνοντας- επειδή «γκρεμοτσακίστηκε την προηγούμενη μέρα»-, ήρθε στην πρώτη τελετή απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, χθες βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής.
Η ατάκα της βραδιάς, από τα χείλη του Θανάση Βέγγου, ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με μια τελετή απονομής κινηματογραφικών βραβείων , που κατάφερε για πρώτη φορά στην χώρα μας το αδιανόητο. Να συνδέσει τον κινηματογράφο με ανθρώπους του πνεύματος και να σκορπίσει αύρα και θετική ενέργεια όχι μόνο στους προσκεκλημένους αλλά και στους υποψήφιους για βράβευση. Και μάλιστα με σχεδόν μηδενικό κόστος.
Η νεοσύστατη Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ιδρύθηκε μόλις τον Νοέμβριο του 2009, από την πλειοψηφία των ενεργών δημιουργών του κινηματογράφου, που έχουν συσπειρωθεί στην κίνηση «κινηματογραφιστές στην ομίχλη», απαιτώντας την ψήφιση εκσυγχρονισμένου νόμου για τον κινηματογράφο και την εφαρμογή του.
Έδωσε χθες βράδυ τα δικά της βραβεία, σε μια τελετή στο Μέγαρο Μουσικής, γεμάτη παλμό, ζωντάνια και αντίκρισμα στην ελληνική κοινωνία.
Επί δύο ώρες εναλλάσσονταν στην σκηνή, παραδίδοντας τα βραβεία, από τον αναστηλωτή του Παρθενώνα Μανόλη Κορρέ ως τον καθηγητή Φυσικής Γιώργο Γραμματικάκη και τον ποιητή Μιχάλη Γκανά, τον εκπρόσωπο των Αφγανών μεταναστών στην Ελλάδα Γιονούς Μοχαμαντί ως τους Πορτογάλους αρχιτέκτονες Ρακέλ Μαρία Ολιβέιρα και Ζουάου Πράτες, την νέα ελληνίδα σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, τον Θόδωρο Τερζόπουλο, την Ξένια Καλογεροπούλου, τις καλλιτέχνιδες εφαρμοσμένων τεχνών Κορίνα Κουτούζη και Μαρία Γρηγορίου της ομάδας «Αφή» ως τον αρχιμουσικό Μίλτο Λογιάδη. Και φυσικά τον Θανάση Βέγγο, τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς.
Φοιτητές από σχολές κινηματογράφου και εκκολαπτόμενοι ηθοποιοί, συμμετείχαν με κέφι και αισιοδοξία στην γιορτή των κινηματογραφιστών , όπου «επιτέλους, γίνεται αυτό που ισχύει σε όλο τον κόσμο: οι μάστορες να βραβεύουν τους μάστορες», είπε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου, Τάσος Μπουλμέτης, δίνοντας το στίγμα της βράβευσης.
Αναφερόταν στην επιτροπή των βραβείων, την οποία συγκρότησαν 180 μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου, όλοι μάχιμοι κινηματογραφιστές, που ψήφισαν στο σύνολο των ελληνικών ταινιών του 2009, για τις 18 κατηγορίες βραβείων.
Το βραβείο καλύτερης ταινίας, απονεμήθηκε στον διακεκριμένο στις Κάννες και άλλα ξένα Φεστιβάλ, «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου. Στον ίδιο και το βραβείο σκηνοθεσίας, σεναρίου, μοντάζ, β΄ ανδρικού ρόλου στον Χρήστο Πασσαλή. Η ταινία είναι και η πρόταση της Ακαδημίας για ελληνική εκπροσώπηση στην κατηγορία καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, στα επόμενα Όσκαρ.
Η επιτροπή τόλμησε να δώσει το α΄ βραβείο γυναικείας ερμηνείας στην τρανσέξουαλ Μίνα Ορφανού- «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα, η οποία αφιέρωσε το βραβείο «σ΄αυτούς που η διαφορετικότητά τους , τους έχει αναγκάσει να είναι στην αφάνεια».
Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη απονεμήθηκε στον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο για το Βαnk Bang.
Η κρίση, είπε ο Τάσος Μπουλμέτης εκ μέρους των κινηματογραφιστών στην ομίχλη, είναι κρίση πολιτισμού. Και η εικόνα των νεοελλήνων που στηριζόταν σε ψευδαίσθηση ευημερίας χωρίς αξίες έχει καταρρεύσει. Τώρα είναι μια εικόνα «low budget» που θα την πληρώνουμε ακριβά. Αναδείχτηκαν στην δημόσια ζωή πρόσωπα αμφισβητούμενα, χωρίς πολιτισμό, ξόδεψαν αλόγιστα τον δημόσιο πλούτο, αγνόησαν επιδεικτικά τον πολιτισμό. Οι έλληνες κινηματογραφιστές είμαστε ακόμα αισιόδοξοι επειδή τα αιτήματά μας είναι ποιοτικά. Περιμένοντας το νομοσχέδιο που θα εκσυγχρονίσει τον κινηματογράφο χαιρετίζουμε το αναπτυξιακό κίνητρο που πρόσφατα ψηφίστηκε είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην πρώτη ουσιαστικά δημόσια εκδήλωσή της, από την οποία κάποιοι απουσίασαν αλλά και πολλοί παραβρέθηκαν. Ήταν εκεί, η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μουζάκη, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Ντίνος Κατσουρίδης, κριτικοί κινηματογράφου, κ.ά. Παρουσιαστής της τελετής ήταν ο Χρήστος Πυρπασόπουλος. Σκηνοθέτης η Τζένη Αρσένη.
Αναλυτικά τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Βραβείο Ειδικών Εφφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας
Το βραβείο πήρε ο Πέτρος Νούσιας, υπεύθυνος οπτικών εφφέ για την ταινία «Το κακό στην εποχή των ηρώων».
Βραβείο Μακιγιάζ
Το βραβείο πήραν οι Apollonia B. και Μαίρη Σταυρακάκη για την ταινία «Στρέλλα»
Βραβείο Ήχου
Το βραβείο πήραν οι Στέφανος Ευθυμίου, Δημήτρης Βουτσάς, Πάνος Βουτσαράς και Κώστας Βαρυμποπιώτης για την ταινία «Ψυχή Βαθιά».
Βραβείο Ενδυματολογίας
Το βραβείο πήρε ο Βασίλης Μπαρμπαρίγος για την ταινία «Στρέλλα».
Βραβείο Σκηνογραφίας
Το βραβείο πήρε η Πηνελόπη Βαλτή για την ταινία «Στρέλλα».
Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής
Το βραβείο πήρε ο Γιάννης Αγγελάκας για την ταινία «Ψυχή Βαθιά»
Βραβείο Μοντάζ
Το βραβείο πήρε ο Γιώργος Μαυροψαρίδης για την ταινία «Κυνόδοντας».
Βραβείο Φωτογραφίας
Το βραβείο πήρε ο Marcus Waterloo για την ταινία «Μαύρο Λιβάδι».
Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου
Το βραβείο πήρε η Άννα Μάσχα για την ταινία «Χρυσόσκονη».
Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου
Το βραβείο πήρε ο Χρήστος Πασσαλής για την ταινία «Κυνόδοντας».
Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου
Το βραβείο πήρε η Μίνα Ορφανού για την ταινία «Στρέλλα».
Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου
Το βραβείο πήρε ο Αντώνης Καφετζόπουλος για την ταινία «Ακαδημία Πλάτωνος»
Βραβείο Σεναρίου
Το βραβείο πήραν οι Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου για την ταινία «Κυνόδοντας»
Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη
Το βραβείο πήρε ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος για την ταινία “Bank Bang”
Βραβείο Σκηνοθεσίας
Το βραβείο πήρε ο Γιώργος Λάνθιμος για την ταινία «Κυνόδοντας»
Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους
Το βραβείο πήρε ο Τζώρτζης Γρηγοράκης για την ταινία «Κι εγώ για μένα»
Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Τεκμηρίωσης (Ντοκιμαντέρ)
Το βραβείο πήρε ο Σταύρος Ψυλλάκης για την ταινία «Άλλος δρόμος δεν υπήρχε»
Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας
Το βραβείο πήρε ο Γιώργος Λάνθιμος για την ταινία «Κυνόδοντας».-

Είστε ξεφτίλες όσοι πήγατε και καταλάβατε την Ακρόπολη - Γιατί δεν πήγατε στην βουλή;

Συμφωνούμε και Προσυπογράφουμε
http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_3574.html
ΠΟΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;
Είναι ξεφτίλα, ντροπή και αηδία από τους ψευτόμαγκες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ να πάνε να καταλάβουν την Ακρόπολη. Άνανδροι και προδότες μιας χώρας με πολιτιστική και όχι μόνο ιστορία. Δεν υπάρχει όμως δικαιοσύνη στην Ελλάδα να τους συλλάβει και να τους μπουζουριάσει. Αν ήταν μάγκες ας πήγαιναν στην βουλή να την καταλάβουν όπως πήγαν οι αδιόριστοι στην ΕΡΤ.
Άνθρωποι ΚΕΝΟΙ χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο είναι όσοι πήγαν και κατέλαβαν την Ακρόπολη. Μόλις μπήκε ο εισαγγελέας και τους απείλησε την κοπάνησαν. Αυτοί είναι οι δήθεν, τάχα μου αγωνιστές που διέσυραν την χώρα μας στο εξωτερικό. Καμαρώστε τα "παλικάρια" που πήγαν και κατέλαβαν την Ακρόπολη.

Η Dacia "ρίχνει" στην αγορά ένα νέο αυτοκίνητο, με τιμή έως 5.000 ευρώ

Ένα νέο μοντέλο αυτοκινήτου, η τιμή του οποίου δεν θα ξεπερνά τις 5.000 ευρώ, προετοιμάζεται να "ρίξει" στην αγορά η ρουμανική αυτοκινητοβιομηχανία «Ντάτσια» (θυγατρική του γαλλικού ομίλου Renault), δήλωσε ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρίας Βίνσεντ Κάρε, σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Geman Autobild".
Το νέο μοντέλο, του οποίου η κατασκευή βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού από τους ειδικούς της εταιρίας, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Dacia στο Πίτεστι και το μήκος του δεν θα ξεπερνά τα 3,5 μέτρα. Το νέο όχημα θα έχει χαρακτηριστικά των μοντέλων "Logan" και "Clio", αλλά και του "Sandero".

Συνάντηση Σαμαρά - Μπακογιάννη "Οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες"

Συνάντηση μισής περίπου ώρας είχε στα γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης με τον Αντώνη Σαμαρά η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της πρώην υπουργού Εξωτερικών η οποία όπως είπε, ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά για να κουβεντιάσουν "τον τρόπο που οι φιλελεύθερες δυνάμεις της χώρας μπορούν να συμβάλλουν στην ταχύτερη διέξοδο από την κρίση. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να χάσει αυτές τις δύσκολες θυσίες", τόνισε η κ. Μπακογιάννη, η οποία υπογράμμισε πως "οι θυσίες αυτές δεν πρέπει να πάνε χαμένες". "Οι νοοτροπίες του παρελθόντος ανήκουν στο παρελθόν και όλοι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα", δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, η οποία δεν απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για το αν η ίδια θα καταψηφίσει ή θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα μέτρα.-

Όση περισσότερη τηλεόραση βλέπουν τα νήπια τόσο μεγαλύτερα προβλήματα έχουν αργότερα στο σχολείο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα νήπια που βλέπουν πολλή τηλεόραση έχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν προβλήματα αργότερα στο σχολείο, τόσο στις επιδόσεις τους, ιδίως στα μαθηματικά, όσο και στις σχέσεις τους με τους συμμαθητές τους, από τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίσουν περισσότερη κακομεταχείριση σε σχέση με τα άλλα παιδιά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-καναδική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη επίσης, διαπίστωσε ότι τα νήπια που παρακολουθούσαν πάνω από δύο ώρες τηλεόραση στην ηλικία των δυο ετών, είχαν μεγαλύτερο βάρος όταν είχαν γίνει πια δέκα ετών και έκαναν κακή διατροφή, τρώγοντας πολλά σνακ και αναψυκτικά, με συνέπεια να έχουν χειρότερη υγεία.
Η έρευνα, υπό τη Λίντα Παγκάνι του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ και τους συνεργάτες της στα πανεπιστήμια του Κεντάκι και του Μίτσιγκαν, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό παιδιατρικής "Archives of Pediatric and Adolescent Medicine", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το BBC.
Οι επιστήμονες μελέτησαν περισσότερα από 2.000 παιδιά, καταγράφοντας πόση ώρα έβλεπαν τηλεόραση στην ηλικία των δυόμισι και των τεσσεράμισι ετών, ενώ αργότερα έκαναν μετρήσεις, όταν τα παιδιά είχαν πια γίνει δέκα ετών. Διαπίστωσαν ότι κάθε ώρα πρόσθετης παρακολούθησης τηλεόρασης, μέσα στην εβδομάδα από παιδιά ηλικίας δυόμισι ετών, αντιστοιχούσε αργότερα, σε μία πτώση 7% κατά μέσο όρο, στην ικανότητα παρακολούθησης και συμμετοχής του παιδιού στην τάξη του σχολείου του, καθώς και σε μια μείωση κατά 6% στις ικανότητές του στα μαθηματικά, ειδικότερα.
Επίσης, μια ώρα περισσότερη την εβδομάδα για ένα νήπιο σήμαινε ότι το παιδί είχε αργότερα 10% περισσότερες πιθανότητες να τύχει κακομεταχείρισης από τους συμμαθητές του, ασκείτο σωματικά σε βαθμό 13% λιγότερο, ζύγιζε 5% παραπάνω και έτρωγε 10% περισσότερα σνακ.
Σύμφωνα με την Παγκάνι, "η πρώιμη παιδική ηλικία είναι μια κρίσιμη περίοδος για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη διαμόρφωση της συμπεριφοράς. Η πολλή παρακολούθηση τηλεόρασης, στη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να οδηγήσει σε ανθυγιεινές συνήθειες στο μέλλον. Η κοινή λογική λέει ότι η παρακολούθηση τηλεόρασης αφαιρεί από το παιδί χρόνο που θα μπορούσε να είχε αξιοποιηθεί για άλλες δραστηριότητες εμπλουτισμού της ανάπτυξής του".

Αταξίες – Προσέχετε όταν οδηγείτε

Καλοκαίρι προ των πυλών η κίνηση αυξημένη καθώς και τα απρόοπτα στους δρόμους .Παρακολουθείστε με …..προσοχή το VIDEO

ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΡΕΣΕ ΧΘΕΣ - Ένοπλη ληστεία σε φωτεινό σηματοδότη στην Καλαμάτα

Ένοπλη ληστεία σε φωτεινό σηματοδότη, σημειώθηκε το πρωί, στην Καλαμάτα
Ειδικότερα, λίγο πριν τις 9:30, στη διασταύρωση των οδών Φαρών και Βασ. Κων/νου, δύο άγνωστοι φορώντας κράνη, επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα χωρίς αριθμό κυκλοφορίας, αφαίρεσαν με την απειλή όπλου, που κρατούσε ο συνεπιβάτης της μηχανής, τσάντα με περισσότερα από 52.000 ευρώ, από το κάθισμα του συνοδηγού αυτοκινήτου, που οδηγούσε 49χρονη γυναίκα, εκμεταλλευόμενοι την αναμονή του οχήματος στον κόκκινο σηματοδότη.
Προανάκριση και έρευνα διενεργεί η Ασφάλεια Καλαμάτας.

Κατεβάζει ρολά και η Μεσσηνία

Δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, έμποροι και επαγγελματίες της Μεσσηνίας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, που έχουν κηρύξει για σήμερα και αύριο η ΑΔΕΔΥ, Η ΓΣΕΕ και οι Συνομοσπονδίες Εμπόρων και Επαγγελματιών, κατά των μέτρων λιτότητας, που αποφάσισε η κυβέρνηση.
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει του δημόσιους υπάλληλους να συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία στο δημόσιο τομέα, που άρχισε από σήμερα και μαζί με το Εργατικό Κέντρο οργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση αύριο στις 10:30 το πρωί, στην οδό Αριστομένους στην Καλαμάτα, έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρο.
Να συμμετέχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις και να κλείσουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους καλούν τα μέλη τους ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μεσσηνίας. Απεργιακή συγκέντρωση οργανώνει αύριο στις 11 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα και το ΠΑΜΕ

Κατάληψη της εισόδου στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου - Λυκείου της Τρίπολης από μέλη του ΠΑΜΕ

Σε κατάληψη της εισόδου στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου - Λυκείου έχουν προχωρήσει από νωρίς το πρωί σήμερα μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Τρίπολης και δεν άφησαν να περάσουν μέσα ούτε οι μαθητές ούτε και οι καθηγητές. Και τούτο για να καταγγείλουν την απόλυση εργαζομένου από το Μυστριώτειο Κληροδότημα που έχει την ευθύνη λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος.
Όπως αναφέρουν με δηλώσεις τους και με ανακοίνωση που εξέδωσαν, ο εργαζόμενος που απολύθηκε ασκούσε τα καθήκοντα φύλακα και επιστάτη στο σχολικό συγκρότημα και εργαζόταν εκεί για περίπου 5 χρόνια με σύμβαση αορίστου χρόνου.
Είναι η δεύτερη φορά που το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί εκδήλωση για το ίδιο θέμα και κάνουν λόγο για προκλητική στάση του διοικητικού συμβουλίου του Κληροδοτήματος στο οποίο προεδρεύει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος και καλούν το διοικητικό συμβούλιο του Κληροδοτήματος να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη του εργαζομένου.

Κατάληψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης από περίπου 200 μέλη του ΠΑΜΕ

Κατάληψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης πραγματοποιούν από τις 6 το πρωί, περίπου 200 μέλη του ΠΑΜΕ, που διαμαρτύρονται για τα οικονομικά μέτρα.
Οι διαδηλωτές έχουν υψώσει πανό στα ελληνικά και τα αγγλικά με το σύνθημα "Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε".
Αυτή την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις, προκειμένου να αποχωρήσουν από την Ακρόπολη.

Ο "ληστής με τα μαύρα" στα χέρια της αστυνομίας

Ο επικηρυγμένος «ληστής με τα μαύρα» Σίμος Σεϊσίδης είναι τελικά ο τραυματίας από τη συμπλοκή με αστυνομικούς στο Γκάζι, μετά την αιματηρή ληστεία σε πολυκατάστημα στον Ταύρο, αργά το βράδυ της Δευτέρας και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο.
Μαζί του συνελήφθη ακόμη ένα άτομο, γνωστό τους αστυνομικούς για τη δράση του.
Οι δύο ληστές, ένα τέταρτο πριν τις 21:00 εισέβαλαν στο πολυκατάστημα, στην οδό Πειραιώς, και με την απειλή και χρήση όπλου άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν στα ταμεία.Οι δράστες πυροβόλησαν στο στήθος τον ταμία, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός».
Για να διαφύγουν, οι δύο ληστές άρπαξαν το αυτοκίνητο μιας πελάτισσας. Έγιναν όμως αντιληπτοί από άλλους πελάτες και υπαλλήλους, οι οποίοι τους καταδίωξαν.
Μάλιστα, ένας από αυτούς πέταξε πέτρα στο αυτοκίνητο των ληστών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας από τους δράστες.
Ακολούθησε καταδίωξη από την αστυνομία και οι δράστες εγκλωβίστηκαν σε δρόμο πίσω από τον σταθμό του Κεραμεικού.Εκεί ο ένας από τους δύο ληστές απείλησε τους αστυνομικούς με χειροβομβίδα και δύο πιστόλια. Οι αστυνομικοί ωστόσο κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον ίδιο και τον συνεργό του.
Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική

'Έκτακτη εισφορά σε 900.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Την επιβολή έκτακτης εισφοράς σε πάνω από 900.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες για τα εισοδήματα του 2009 εξετάζει η κυβέρνηση. Στο μεταξύ, σε ισχύ τίθενται από σήμερα οι αυξήσεις σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά, ενώ ο ΦΠΑ θα αυξηθεί από την 1η Ιουλίου.
Μέχρι αργά χθες το βράδυ, κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως η εισφορά για τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν θα περιέχεται στο νομοσχέδιο, το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.
Όμως ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας εχθές στο κεντικό δελτίο ειδήσεων του Mega ξεκαθάρισε πως «σκεφτόμαστε και συζητάμε για έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες για τα εισοδήματα του 2009».

Υπάρχει δυνατότητα να ξεχρεωθούμε όλοι μας, μόνο με 100 ευρώ δανεικά...

Έχω μπερδευτεί αρκετά με αυτή την Ευρωπαϊκή κουλτούρα. Δεν μου βγαίνουν τα νούμερα. Η Πορτογαλία που αντιμετωπίζει πρόβλημα θα βγάλει περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ για να τα δώσει στην Ελλάδα για να σωθεί η παρτίδα.
Αν αύριο αντιμετωπίσει πρόβλημα η Πορτογαλία κατά την ίδια λογική η Ελλάδα θα πρέπει να βρει και άλλα λεφτά, περίπου 800 εκατ., για να δώσει στην Πορτογαλία για
να σωθεί η παρτίδα. Δηλαδή στην ουσία, σου έδωσα, μου έδωσες και δανεικά δεν παίρνουμε. Ολο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει το ανέκδοτο σύμφωνα με το οποίο ένας Γερμανός τουρίστας πάει σ’ ένα ξενοδοχείο και ζητά ένα δωμάτιο. Ο ξενοδόχος του λέει ότι η τιμή του δωματίου είναι 100 €. Ο τουρίστας δίνει τα 100 € αλλά ζητά πρώτα να πάει και να δει το δωμάτιο. Καθώς πηγαίνει για τον έβδομο όροφο να δει το δωμάτιο, ο ξενοδόχος σκέπτεται ότι οφείλει 100 € στο λογιστή του. Πάει λοιπόν, του δίδει τα 100 € και τέλος το χρέος. Ο λογιστής του θυμάται ότι χρωστάει 100 € στον κουρέα. Δεν χάνει ευκαιρία του δίνει 100 €, τέλος και το χρέος. Ο κουρέας θυμάται ότι χρωστάει τα ίδια λεφτά, δηλαδή 100 €, στον παντοπώλη….... Ζεστά όπως ήταν τα 100 € τα πηγαίνει και τα δίδει και τέλος το χρέος του. Θυμάται ο μπακάλης ότι χρωστά 100 € στην πόρνη της γειτονιάς…Πάει λοιπόν και εξοφλά το χρέος του. Η τελευταία θυμάται ότι είχε πάει στο ξενοδόχο και δεν είχε πληρώσει το δωμάτιο. Το κατοστάρικο και τρέχει απευθείας στο ξενοδοχείο, του δίδει τα λεφτά και εξοφλά το χρέος της. Εκείνη τη στιγμή κατεβαίνει και ο Γερμανός τουρίστας και λέει στον ξενοδόχο ότι δεν του αρέσει το δωμάτιο. Ο τελευταίος του δίδει πίσω τα 100 € … και όλα μέλι γάλα.
Ημερα Γ. Π

Επεισόδια στην ΕΡΤ

Επεισόδια σημειώθηκαν στην ΕΡΤ λίγο μετά τις 9 χθές το βράδυ όταν περίπου 50 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί εισέβαλαν στον πρώτο όροφο του ραδιομεγάρου, στην Αγία Παρασκευή, όπου βρίσκονται τα στούντιο, για να διακόψουν συνέντευξη της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου η οποία επρόκειτο να μεταδοθεί στην εκπομπή «Προσκήνιο» του Γιάννη Πολίτη στις 10.00 μμ
Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης που έφτασε στο σημείο και μπήκε στο κτίριο απώθησε τους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή μικρής έκτασης ενώ περίπου 10 άτομα κατάφεραν να εισβάλλουν στο πλατό και να διακόψουν το δελτίο ειδήσεων που ήταν σε εξέλιξη.

Η Καλαμάτα μετά από 17 χρόνια στην Γ. Εθνική

Σημαντικό βήμα για την απευθείας παραμονή του έκανε ο Θρασύβουλος, που νίκησε 2-1 στην Φυλή τον αδιάφορο Αγροτικό Αστέρα. Ο Καραμαλίκης στο 1΄ και ο Βασιλείου στο 12΄ έδωσαν το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ τρία λεπτά πριν το τέλος ο Στεφανίδης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Στις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Β΄ Εθνικής σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Αναγέννηση Καρδίτσας-Διαγόρας 0-0
Εθνικός Αστέρας-Δόξα Δράμας 1-0
Κέρκυρα-Παναιτωλικός 0-0
Αιγάλεω-ΟΦΗ 0-1
Εθνικός-Ηλιούπολη 2-1
Ρόδος-Πιερικός 1-1
Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 2-1
Ιωνικός-Καλαμάτα 3-1
Θρασύβουλος-Αγροτικός Αστέρας 2-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 32 αγώνες)...
1. Ολυμπιακός Βόλου 65 -ΑΝΟΔΟΣ
2. Κέρκυρα 62 -ΑΝΟΔΟΣ
3. ΟΦΗ 56 -ΠΛΕΙ ΟΦ
4. Εθνικός 50
5. Πανσερραϊκός 48
6. Πιερικός 46
7. Διαγόρας 45
8. Παναιτωλικός 44
9. Ηλιούπολη 43
10. Αγροτικός Αστέρας 42
. Εθνικός Αστέρας 42
12. Δόξα Δράμας 40
13. Αναγέννηση Καρδίτσας 38
14. Θρασύβουλος 37
15. Ιωνικός 36
16. Ρόδος 34
17. Καλαμάτα 28 -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
18. Αιγάλεω 21 -ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

3.5.10

Φίδι σε αίθουσα Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Φίδι σε αίθουσα του 17ου Δημοτικού Καλαμάτας, βρήκε η καθαρίστρια του σχολείου, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και οι πυροσβέστες ερεύνησαν τους χώρους του σχολείου χωρίς να εντοπίσουν ίχνη του ερπετού, το οποίο είχε επιστρέψει στα γειτονικά με το σχολείο χωράφια

Νεκρός σε τροχαίο 23χρονος στη Μεσσήνη

Τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη Μεσσήνη έχασε ο 23χρονος Χαράλαμπος Δημητρόπουλος, από το Λυκότραφο Μεσσηνίας. Το δυστύχημα έγινε την περασμένη Παρασκευή, όταν η δίκυκλη μηχανή που οδηγούσε συγκρούσθηκε με αυτοκίνητο.
Ο 23χρονος, σοβαρά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, πέθανε μετά από λίγο.

Η κρίση διώχνει τους μετανάστες

Χιλιάδες μετανάστες ζούν με τις οικογένειές τους τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας προσδοκώντας οι περισσότεροι να παραμείνουν μία ζωή.
Τις τελευταίες ημέρες οι μετανάστες αρχίζουν και εγκαταλείπουν κατά ….καραβάνια πολλές περιοχές της Ελλάδας καθώς δυσκολεύονται να βρουν μεροκάματα.
Στα γνωστά στέκια των μεγάλων αστικών κέντρων ελάχιστοι μετανάστες βγαίνουν το πρωί για να αναζητήσουν ένα μεροκάματο, ενώ όσοι έμειναν άνεργοι αγωνιούν για την επόμενη ημέρα και κυριεύονται από το φόβο της αβεβαιότητας δηλώνουν εκπρόσωποι των μεταναστών ενώ πολλοί μετανάστες εγκαταλείπουν την χώρα μας παίρνοντας μαζί τους και τις αποταμιεύσεις τους αναζητώντας καλύτερη τύχη στις πατρίδες τους ή σε άλλες χώρες.

Συνελήφθη υπάλληλος νοσοκομείου για κλοπή …τροφίμων !!

Υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών συνελήφθη με την κατηγορία ότι γέμιζε το χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου του με τρόφιμα του νοσηλευτικού ιδρύματος. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του υπαλλήλου του νοσοκομείου, από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σερρών, βρέθηκαν δοχεία με λάδια, ίδια με αυτά του νοσοκομείου.
Ο υπάλληλος έγινε αντιληπτός από τον ίδιο τον διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών, Ξενοφώντα Εμμανουηλίδη, ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομική Διεύθυνση Σερρών για τη δράση του.
Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και το μεσημέρι οδηγήθηκε με την κατηγορία της κλοπής, στον Εισαγγελέα Σερρών, από τον οποίο ζήτησε προθεσμία μέχρι την Πέμπτη για να απολογηθεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου