3.4.10

Αντωνία Μπούζα – Κυβερνητικές αποφάσεις που επηρεάζουν αρνητικά την επιχειρηματικότητα στον Τουριστικό τομέα

Η οικονομική κρίση , επόμενο είναι να διαφοροποιήσει τις προτεραιότητες όλων μας ,να περιορίσει πολλά από τα περιττά και μη αναγκαία και να υπάρξει διάχυση της δίκαιης φορολόγησης. 'Ολες αυτές οι κινήσεις όμως με τις οποίες συμφωνούμε, πρέπει να στοχεύουν και στην ανάπτυξη.
Καίριο πλήγμα στην όποια ανάπτυξη και ασφυξία εκτός από όλες τις άλλες επιχειρήσεις ,θα επιφέρει και στις τουριστικές, η παρακράτηση φόρου 8%,που προβλέπεται στο σχέδιο νόμου για την «Αποκατάσταση Φορολογικής Δικαιοσύνης και την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής».
Τη στιγμή που βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ιδίως οι επιχειρηματίες είναι μεγάλες και η αναιμική ρευστότητα περιπλέκει τα πράγματα ,οι ιθύνοντες σκέφτηκαν αντί να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις για να υπάρξει έστω υποτυπώδης ανάπτυξη για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, καλούν τις βιώσιμες επιχειρήσεις να «παρέχουν» ατόκως για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, ένα σημαντικό μέρος του κύκλου εργασιών τους στο Κράτος, αντί να το χρησιμοποιήσουν για επενδύσεις.
Αυτό θα έχει επιπτώσεις στις Ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις , διότι όταν θα πρέπει να αποδίδεται το 8% ,είναι σίγουρο ότι αυτές θα περιθωριοποιηθούν, διότι χάνουν πλέον την ανταγωνιστικότητά τους έναντι των ομοειδών επιχειρήσεων του εξωτερικού οι οποίες αντίθετα ,στις απευθείας συναλλαγές τους, δεν έχουν τέτοια υποχρέωση.
Για να γίνει πιο κατανοητό αυτό, είναι φανερό πως τα ελληνικά ξενοδοχεία θα σταματήσουν να συνεργάζονται με τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία ώστε να αποφύγουν την απόδοση του 8%, με αποτέλεσμα αυτά να οδηγηθούν σε κλείσιμο ,με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται .
Η Κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει επιτέλους, πως επιδιωκόμενος στόχος της πρέπει είναι το συμμάζεμα των οικονομικών μας και η δίκαιη φορολόγηση και όχι η εξόντωση επιχειρηματικών κλάδων , όπως είναι τα ταξιδιωτικά γραφεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις ,διότι αναρωτιέμαι εκτός από τον τουρισμό, που αλλού βασίζουμε τις ελπίδες μας σαν Χώρα για να ανακάμψουμε από αυτή την πρωτοφανή κρίση?.
Ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή, να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα που δημιουργείται και να ανακληθεί το μέτρο, αν πράγματι επιθυμούμε την ανάπτυξη και αναζητούμε λύσεις διεξόδου από την κρίση, στην οποία οδηγηθήκαμε , από επιπόλαιες , λανθασμένες και σπάταλες κομματικές πρακτικές, Κυβερνήσεων περασμένων δεκαετιών.
Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου
Νομαρχιακή Σύμβουλος-Πρόεδρος Ν.Ε.Τ.Π.
Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση!

Ένοπλη ληστεία σε κομμωτήριο

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σε κομμωτήριο στην περιοχή Πυλαιώτικα Θεσσαλονίκης.
Όπως ανακοινώθηκε, δύο άνδρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν στο κατάστημα, που βρίσκεται επί της οδού Μιχαήλ Ψελλού, και με την απειλή πιστολιών άρπαξαν αρχικά από την ταμειακή μηχανή το ποσό των 500 ευρώ, και στη συνέχεια τις τσάντες της ιδιοκτήτριας και μίας πελάτισσας που περιείχαν 200 ευρώ.Ακολούθως, τράπηκαν σε φυγή, ενώ έρευνες διεξάγονται από τις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Η Πρώτη Ανάσταση του Θεανθρώπου

Η πρώτη Ανάσταση του Θεανθρώπου τελέσθηκε σήμερα σε πολλούς ναούς της χώρας.
Φέτος για πρώτη φορά η τελετή έγινε με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο στο ναό του Εσταυρωμένο στον Κολωνό.Την ώρα της Ακολουθίας, οι πιστοί άρχισαν να χτυπούν τα στασίδια ενω κουνούσαν τους πολυελαίους. Το έθιμο αυτό παραπέμπει στο Χριστό που με την Ανάστασή του, σπάει τα δεσμά του Αδη και του Θανάτου, ενω την ίδια ώρα σεισμός ταρακούνησε συθέμελα τη γή.
Οσοι παρακολούθησαν την τελετή, όπως είπαν, ένιωθαν το δέος και τη συγκίνηση. Ανάλογη ήταν η τελετή και στον Αγιο Κωνσταντίνο, όπου χοροστάτησε ο πρωτοσύγκελος της αρχιεπισκοπής πατήρ Γαβριήλ. Ο ίδιος έραινε με δάφνες και βάϊα τους πιστούς.

Αστυνομικός συνελήφθη για παράνομη μεταφορά σφαγμένων αρνιών

Αστυνομικός συνελήφθη στην Καρδίτσα επειδή μετέφερε παράνομα, μαζί με ένα ακόμη άτομο, σφάγια αρνιών. Πρόκειται για 53χρονο Αστυνόμο Β’, ο οποίος υπηρετεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και κατά τη σύλληψή του βρισκόταν σε άδεια.Όπως ανακοινώθηκε, η σύλληψη έγινε τα ξημερώματα, στο 2ο χλμ της εθνικής οδού Καρδίτσας - Αθηνών, όταν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας σταμάτησαν για έλεγχο φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 59χρονος ιδιώτης, με συνοδηγό τον 53χρονο αστυνομικό.Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του φορτηγού -ιδιοκτησίας του 59χρονου- συνολικά 24 σφάγια αρνιών, που όπως διαπιστώθηκε δεν είχαν «περάσει» από τον προβλεπόμενο κρεοσκοπικό έλεγχο των αρμόδιων κτηνιατρικών υπηρεσιών.
Ακόμη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά σακούλες που περιείχαν τεμαχισμένο νωπό αρνίσιο κρέας, δύο δοχεία ελαιόλαδο και τρεις κούτες με 130 αυγά, τα οποία δεν συνοδεύονταν από τα προβλεπόμενα τιμολόγια αγοράς. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση αγορανομικών και υγειονομικών διατάξεων. Επιπλέον, εναντίον του αστυνομικού διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση.

Τραγικός θάνατος υπαλλήλου Βενζινάδικου

Τραγική κατάληξη είχε για 56χρονο υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Πιερία η καταδίωξη οδηγού που έβαλε βενζίνη στο ΙΧ αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε χωρίς να πληρώσει. Ο άτυχος υπάλληλος, στην προσπάθεια να πιάσει τον «πελάτη», έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και βγήκε εκτός οδοστρώματος, με συνέπεια να πέσει πάνω σε βράχο και να τραυματιστεί θανάσιμα.
Όπως ανακοινώθηκε, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στην περιοχή του Λιτόχωρου Πιερίας. Γύρω στις 18.15 οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, ζήτησε από τον 56χρονο υπάλληλο να «φουλάρει» το όχημά του. Ο υπάλληλος έβαλε τη βενζίνη -αξίας 60 ευρώ- και την ώρα που τοποθετούσε τη μάνικα της αντλίας στη θέση της, ο «πελάτης» ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή χωρίς να πληρώσει το ποσό που όφειλε.
Ακολούθως, ο 56χρονος μπήκε στο αυτοκίνητό του προκειμένου να ακινητοποιήσει τον οδηγό. Ακολούθησε καταδίωξη σε παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, κατά την οποία ο 56χρονος, έχοντας αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, με συνέπεια να πέσει πάνω σε βράχο και να βρει ακαριαίο θάνατο.
Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό του άγνωστου οδηγού.

Καλλικράτης - Αθρόες μετατάξεις και απoλύσεις 35.000 συμβασιούχων

Σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο επέρχονται με νομοθετική ρύθμιση που έχει συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη». Πάνω από 200.000 υπάλληλοι μετατάσσονται υποχρεωτικά ή και απολύονται τους επόμενους μήνες,
Αθρόες μετατάξεις και απoλύσεις 35.000 συμβασιούχων εξαιτίας της κατάργησης χιλιάδων ανενεργών και ζημιογόνων οργανισμών των σημερινών δήμων. Η μεταρρύθμιση, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί ως τις αρχές του νέου έτους.
Απόφαση της κυβέρνησης είναι να κλείσουν ως τότε οριστικά περίπου 6.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου παντός είδους, αλλά και να μεταφερθούν δεκάδες υπηρεσίες από τις νομαρχίες στους δήμους και από τα υπουργεία στις περιφέρειες.
Η αλλαγή δεν θα συνοδευτεί από καμία ανανέωση σύμβασης έργου, θα επέλθει αντίθετα ευρεία ανακατανομή του μόνιμου προσωπικού, ώστε τα νέα διοικητικά σχήματα που θα προκύψουν να αρχίσουν να λειτουργούν από 1ης Ιανουαρίου 2011. Ειδικότερα, το σχέδιο νόμου, προβλέπει τα εξής:..* Κλείνουν όλα ανεξαιρέτως τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου στους ΟΤΑ, ο αριθμός των οποίων αγγίζει τις 6.000. Κάθε δήμος έχει ανάλογα με τον πληθυσμό του από 5 ως και 50 ΝΠΔΔ. Αποστολή τους είναι η συντήρηση βιβλιοθηκών, η διοργάνωση εκδηλώσεων, η διαχείριση των ΚΑΠΗ και κληροδοτημάτων κτλ., ενώ πολλά δεν έχουν καν ουσιαστικό αντικείμενο.
Μόνο στα Διοικητικά τους Συμβούλια έχουν τοποθετηθεί πάνω από 60.000 άτομα, ενώ ανέκαθεν, όπως προκύπτει και από τα πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών, υπήρχαν εστίες διαφθοράς και ρουσφετολογικών προσλήψεων. Με τη ρύθμιση της κυβέρνησης επιτρέπεται σε κάθε νεοσύστατο «καλλικράτειο» δήμο να διατηρεί μόνο δύο Νομικά Πρόσωπα, ένα για την εξυπηρέτηση «κοινωνικών - προνοιακών αναγκών» και ένα για την άσκηση «πολιτιστικής, αθλητικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας» . Ετσι να νέα Νομικά Πρόσωπα δεν θα υπερβαίνουν σε καμία περίπτωση τα 700 ή 740.
* Αναστέλλουν τη λειτουργία τους περίπου 1.800 δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ετήσιο τζίρο περίπου 500 εκατ. ευρώ. Πολλές εξ αυτών είναι ανενεργές ή και ζημιογόνες. Στη θέση τους θα επιτρέπεται η σύσταση μόνο μιας δημοτικής επιχείρησης ανά δήμο, η οποία θα ονομάζεται «κοινωφελής δημοτική επιχείρηση». Δηλαδή θα περιοριστούν σε 350-370.
* Εξακολουθούν, προσώρας, να λειτουργούν 46 μονομετοχικές ΑΕ, οι οποίες με βάση και τον νέο νόμο για τις προσλήψεις θα έπρεπε να κλείσουν, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης αποδέχθηκε σχετικό αίτημα των δημάρχων. Παράλληλα επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των δημάρχων το αν θα διατηρήσουν ή θα κλείσουν άμεσα τις πολυμετοχικές αναπτυξιακές εταιρείες.
* Καταργούνται περίπου 900 σχολικές επιτροπές μετά τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων για τα σχολικά κτίρια στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, ενώ θα επιτρέπεται σε κάθε δήμο να έχει μία σχολική επιτροπή για κάθε βαθμίδα.
Απολύσεις και μετατάξεις
Μόνο το μόνιμο προσωπικό θα παραμείνει στους δήμους. Ολοι οι συμβασιούχοι, που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή και με συμβάσεις έργου θα απολυθούν μετά τη λήξη τους, ανεξαρτήτως του χρονικού ορίου που έχει τεθεί για την εν γένει ανανέωσή τους (31.12.2011). Στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, επισήμαναν ότι «οι ανάγκες θα καλυφθούν κυρίως από μόνιμο προσωπικό». Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των συμβασιούχων που τελικά θα απολυθούν θα υπερβαίνει τις 35.000.
Για το μόνιμο προσωπικό των υπό κατάργηση ή μεταφορά υπηρεσιών η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αναγκαστικές μετατάξεις, αφού όμως προηγουμένως δοθεί «περίοδος χάριτος» τριών μηνών, ώστε οι εργαζόμενοι να επιλέξουν που επιθυμούν να μεταταγούν. Οι μόνιμοι υπάλληλοι που μετά τις αναγκαστικές μετατάξεις δεν θα αποδεχθούν το νέο καθεστώς εργασίας, θα πρέπει να απολυθούν.
Θ. Πάγκαλος: Αν χρειαστεί θα απολυθούν
Ανοικτό άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος το ενδεχόμενο να απολυθούν υπάλληλοι στους οργανισμούς του Δημοσίου που πρόκειται να συγχωνευτούν. «Το προβλέπει το Σύνταγμα. Προς το παρόν θεωρούμε ότι η λύση μπορεί να είναι η μετάταξη σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκες γιατί είναι μικρός ο αριθμός των υπαλλήλων» δήλωσε στην εκπομπή «Ζoom» της ΝΕΤ. Οπου όμως είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των υπαλλήλων, είπε ότι δεν αποκλείει τίποτε. «Ο,τι επιτρέπεται από το Σύνταγμα της χώρας και το νομικό της καθεστώς και είναι ωφέλιμο οικονομικά πρέπει να εξεταστεί. Εχουμε αποφασίσει να κυβερνήσουμε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το πολιτικό κόστος. Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Σύλληψη αστυφύλακα για μεταφορά Αλβανίδας λαθρομετανάστριας

Έναν αστυφύλακα, πού υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, συνέλαβαν αστυνομικοί του Κλιμακίου Συνοριακής Φύλαξης Σαγιάδας σε αστυνομικό μπλόκο στο Στόμιο Λωρίδας, γιατί μετέφερε παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας με το αυτοκίνητό του, μία Αλβανίδα λαθρομετανάστρια, με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι μη εξακριβωθείσας χρηματικής αμοιβής.
Η Αλβανίδα, είχε εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος τις νυχτερινές ώρες από σημείο της περιοχής Μαυροματίου Σαγιάδας Θεσπρωτίας, της ελληνοαλβανικής μεθορίου απ' όπου ο αστυφύλακας την επιβίβασε στο αυτοκίνητό του. Επίσης, κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς μία πλαστή βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής.
Ο αστυφύλακας και η λαθρομετανάστρια που επίσης συνελήφθη, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ο οποίος αφού άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη, τους παρέπεμψε στον ανακριτή Θεσπρωτίας, ενώ το αυτοκίνητο και η πλαστή βεβαίωση κατασχέθηκαν από το ΑΆ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας που διενεργεί την προανάκριση.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

2.4.10

Αλβανός πιστολέρο σκόρπισε τον τρόμο στον Αη Λαγούδη της Κυπαρισσίας

Δια …ασήμαντο αφορμή Αλβανός πιστολέρο σκόρπισε τον τρόμο τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής έξω από Καφέ – Μπάρ της παραλίας του Αη λαγούδη στην Κυπαρισσία .
Ο Αλβανός δράστης διαπληκτίσθηκε εντός του καταστήματος με 29χρονο ημεδαπό κάτοικο του Δήμου Αυλώνος για άγνωστη έως στιγμής αιτία.
Ο καυγάς συνεχίσθηκε εκτός του καταστήματος όπου ο δράστης πυροβόλησε τραυματίζοντας σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και τα κάτω άκρα τον 29χρονο ο οποίος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Ο Αλβανός δράστης διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές

Χιλιάδες χριστιανοί προσκυνητές συγκεντρώθηκαν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ για την Μεγάλη Παρασκευή.

Χιλιάδες χριστιανοί προσκυνητές συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ιερουσαλήμ για να ακολουθήσουν τα τελευταία βήματα του Χριστού προς την σταύρωσή του στο Γολγοθά κατά μήκος του δρόμου γνωστού ως Via Dolorosa(Oδός της Λύπης),στη παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ.
Κάτω από την έντονη παρουσία της ισραηλινής αστυνομίας και έχοντας επικεφαλής φρανκισκανούς μοναχούς,οι προσκυνητές,ορισμένοι από τους οποίους κρατούσαν σταυρούς,συγκεντρώθηκαν στην ιστορική Παλιά Πόλη για μία πομπή που πρόκειται να τερματιστεί στην εκκλησία όπου κτίστηκε στο σημείο όπου οι χριστιανοί πιστεύουν ότι ο Ιησούς σταυρώθηκε και ετάφη.Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη ο Ιησούς σταυρώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή και αναστήθηκε εκ νεκρών τρεις ημέρες αργότερα.Η Via Dolorosa βασίζεται σε μία διαδρομή που οργανώθηκε από φρανκισκανούς μοναχούς τον 14-ο αιώνα και έχει 14 σταθμούς καθένας από τους οποίους σηματοδοτεί ένα περιστατικό που συνέβη στον Ιησού καθώς περπατούσε μεταφέροντας τον σταυρό της σταύρωσής του.
Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας δήλωσε ότι περίπου 2.500 άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην Ιερουσαλήμ κυρίως στην Παλιά Πόλη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ για την "διατήρηση της τάξης".

Η Μεσσηνία ετοιμάζεται να γιορτάσει την Ανάσταση

Με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις η Μεσσηνία ετοιμάζεται να γιορτάσει την Ανάσταση. Σε πόλεις και χωριά καταφθάνουν ήδη Μεσσήνιοι της διασποράς για να γιορτάσουν με συγγενείς και φίλους. Η κίνηση στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι ιδιαίτερα αυξημένη και η Τροχαία λαμβάνει μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την αποφυγή ατυχημάτων.
Στην Καλαμάτα κατά την Ακολουθία της Ανάστασης το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ και στις άλλες ακολουθίες που θα τελεστούν στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Στην Κυπαρισσία στις αντίστοιχες θρησκευτικές εκδηλώσεις θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος.

Με αναπνευστικά προβλήματα από υπερχλωρίωση πισίνας νοσηλεύονται 5 παιδιά

Προληπτικά παραμένουν για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων τα 5 παιδιά που μεταφέρθηκαν χθες από το Εθνικό Αθλητικό Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων, όταν παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από υπερχλωρίωση της μικρής πισίνας όπου κολυμπούσαν.
Μέχρι το βράδυ, τα τρία από τα παιδιά θα πάρουν εξιτήριο και τα άλλα δύο θα παραμείνουν υπό ιατρική παρακολούθηση πιθανότατα μέχρι αύριο.

Πέθανε ο Τζαννής Τζαννετάκης - Βιογραφικό

Έφυγε σήμερα το μεσημέρι από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης. Ο εκλιπών είχε διατελέσει το διάστημα 2.7.1989 έως 12.10.1989 πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Συνεργασίας της Ν.Δ. και του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Η κηδεία του θα γίνει την προσεχή εβδομάδα.
Από το Γραφείο του εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: " Ο πρώην Πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης απεβίωσε σήμερα στις 16.44, στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». Η κηδεία του θα γίνει την προσεχή εβδομάδα, σε ημέρα και ώρα που θα γνωστοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση".
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ
Ο πρώην Πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης γεννήθηκε στο Γύθειο, στις 13.9.1927. Ήταν έγγαμος με την Μαρία Ραγκούση και είχαν ένα γιο και μία κόρη.
Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ε.α.
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 1977,1981,1985,1989 (Ιουνίου και Νοεμβρίου), 1990, 1993 και Βουλευτής Β΄ Αθηνών το 1996, 2000 και 2004.
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Πρωθυπουργός από 2.7.1989 έως 12.10.1989 της Κυβέρνησης Συνεργασίας της Ν.Δ. και του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Διετέλεσε Υπουργός Δημοσίων Έργων (από 10.5.1980 έως 21.10.1981), Υπουργός Εξωτερικών (2.7.1989 έως 12.10.1989), Υπουργός Εθνικής Άμυνας (από 23.11.1989 έως 13.2.1990), Υπουργός Τουρισμού (από 3.7.1989 έως 12.10.1989 και 23.11.1989 έως 13.2.1990), Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (από 11.4.1990 έως 12.10.1993) και Υπουργός Πολιτισμού (1990 -1991)
Από το 1959 έως το 1960 διετέλεσε Κυβερνήτης της κανονιοφόρου «ΛΑΣΚΟΣ». Την περίοδο 1963 1967 διετέλεσε Κυβερνήτης των υποβρυχίων «ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ» και «ΤΡΙΑΙΝΑ».
Στις 22.4.1967 παραιτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, εκφράζοντας την αντίθεση του στην δικτατορία. Τον Ιούλιο του 1969 συνελήφθη από το δικτατορικό καθεστώς, φυλακίστηκε και εκτοπίστηκε.
Το διάστημα 1974 - 1977 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.)
Το διάστημα 1982 - 1986 ήταν υπεύθυνος της Κεντρικής Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης την Ν.Δ. Το 1989,1993 και 1996 υπήρξε υπεύθυνος της Επιτροπής Εκλογών της Ν.Δ. Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογών Αυτοδιοίκησης για τις εκλογές του 2002 και Πρόεδρος της Επιτροπής Κατάρτισης Ψηφοδελτίων Ν.Δ. για τις Εθνικές Εκλογές του 2004.
ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Το 1961 εξέδωσε το βιβλίο «Εκλογή από τις Ουπανισάδες» (ΙΚΑΡΟΣ)
Το 1973 μετέφρασε το έργο του Πάτρικ Λη Φέρμορ «Η ΜΑΝΗ» (ΚΕΔΡΟΣ)
Το 1994 εξέδωσε το βιβλίο «ΧΩΡΟΣ ΕΣΤΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ» (ΙΚΑΡΟΣ) και το βιβλίο «ΙΝΔΙΑ - Ένας άλλος τρόπος ζωής» (ΕΣΤΙΑ) το οποίο και μεταφράστηκε στην αγγλική από το διεθνή Εκδοτικό Οίκο «PRINTWORLD».
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Έχει τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο Τιμής, τον Μεγαλόσταυρο του Λουξεμβούργου, τον Χρυσό Σταυρό Γεωργίου Α΄, τον Χρυσό Σταυρό Φοίνικος, κ.α.

Τραυματίστηκε 19χρονος από αυτοσχέδια κροτίδα

Ένας 19χρονος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, καθώς τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι από έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας.
Συγκεκριμένα, για άγνωστο λόγο, η κροτίδα εξερράγη στο δεξί χέρι του 19χρονου, την ώρα που βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο σε συνοικία της Πάτρας. Ο νεαρός διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τον υπέβαλαν σε χειρουργική επέμβαση. Όμως λόγω των τραυμάτων αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν τρία δάκτυλα.

1.4.10

Ανεξαρτητοποίηση με βαριές κατηγορίες από Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας του Δήμου Παπαφλέσσα

Αγαπητοί Συνδημότες του Δήμου Παπαφλέσσα.
Αισθάνομαι την ανάγκη για μια ακόμα φορά να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε νε με εκλέξετε για δεύτερη τετραετία στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας . μετά το υπ΄αριθ. 176/26-1-2010 Υπόμνημα μου προς τα θεσμικά όργανα του δήμου Παπαφλέσσα πήρα την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθώ του Συνδυασμού
« Ανεξάρτητη Δημοτική Αναγέννηση » που ηγείται σήμερα του Δήμου Παπαφλέσσα.
Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι αρκετοί : Η Φθίνουσα πορεία που έχει πάρει η Δημοτική Αρχή περί των τεκταινόμενων αυτοδιοικητικών πεπραγμένων είναι πλέον εμφανής σε όλους τους τομείς με αποτέλεσμα να αναλώνεται με ηγεμονικό ρόλο σε αυξανόμενη εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων. Είμαστε σχεδόν μερικούς μήνες πριν το κλείσιμο της Τετραετίας και το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο του 2006 εχει περάσει πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Μίλαγε για κατασκευή Δασικού χωριού στο Μαγκλαβά με προοπτική 50 θέσεων εργασίας για τουριστική αξιοποίηση και πάρκου αναψυχής στο Μανιάκι ,ανάδειξη και προβολή των πηγών της Μαργέλαινας με δημιουργία μονοπατιών κατά μήκος του ποταμού . Δημιουργία πλατείας στην Μεταμόρφωση, ανάπλαση πλατείας στο Κάτω Παπαφλέσσα ,ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του ιστορικού ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος . Αξιοποίηση των πηγών της Σέκλιζας .Ο θησαυρός του προγράμματος έγινε άνθρακας . Επίσης να σας θυμίσω μίλαγε για αντικατάσταση για αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από αμιαντοσωλήνα του Συνδέσμου ύδρευσης Τέλλος Άγρας από Παλαιό Λουτρό ( Αλικοντούζι ) έως Μεταμόρφωση. Λέγατε ότι έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση 500.000 Ευρώ για ολοκλήρωση της μελέτης και κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων του δήμου .Στόχος ήταν μέσα στην τετραετία όλα τα σπίτια να έχουν συνδεθεί στο δίκτυο αποχέτευσης . Επανίδρυση της ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά αντί για αυτό βλέπουμε το γήπεδο να έχει γίνει …βοσκότοπος. Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο με τις τότε προγραμματικές δηλώσεις του 2006 άλλωστε είναι εμφανές ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Θα περάσω όμως σε ένα άλλο κεφάλαιο ,πρόσφατα ψηφίστηκε ο τελευταίος προϋπολογισμός του δήμου που βάζει και την ταφόπλακα του Δήμου . Πρόκειται για σχέδια επί χάρτου για ένα πλασματικό προϋπολογισμό που ανταποκρίνεται μόνο για την κινητή τηλεφωνία της Δημοτικής αρχής για συντήρηση …πηγαδιών και διαφόρων μαντρότοιχων υποστήριξης . Αλλά για να μην αδικήσω τελείως την δημοτική αρχή υπάρχει και ένα ποσό που έρχεται για χρονιά ψηφιζόμενο στον προϋπολογισμό που αφορά το Νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης αλλά κατά μαγικό τρόπο δεν εγκαθίστανται ποτέ εργολάβος να ακάνει τις απαιτούμενες εργασίες είναι σαν το γιοφύρι της Άρτας . Θα μπορούσα να αναφερθώ σε δεκάδες τέτοιες ενέργειες και ζητήματα που αφορούν τα τεκταινόμενα στον Δήμο Παπαφλέσσα τα οποία απαξιούν την ιστορία μας και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια . Γι΄ αυτούς τους λόγους αλλά και για πολλούς άλλους που γνωρίζουν και βιώνουν καθημερινώς οι δημότες αυτού του Ιστορικού Δήμου, Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ και να μην συμμετέχω σε καμία εισηγητική πρόταση της σημερινής Δημοτικής Αρχής . Με αίσθημα ευθύνης προσπάθησα να ανταποκριθώ στην ευκαιρία που μου δώσατε για να βοηθήσω τον τόπο μας . Μοναδικός στόχος ήταν και είναι η προσφορά στα κοινά για ένα καλύτερο βιοτικό και πολιτιστικό επίπεδο για όλους μας ,ανεξαρτήτως των Πολιτικών και Ιδεολογικών θέσεων του καθενός μας .Τα υψωμένα τείχη που βρίσκαμε μπροστά μας σε όλα τα δίκαια αιτήματα των δημοτών μας έχουν αρχίσει και καταρρέουν άλλωστε έχει εναπομείνει περιορισμένος χρόνος για την για την ανασύνταξη της καταρρέουσας Δημοτικής Αρχής. Κλείνοντας σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για ποιο δικαιότερη και ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών ανεξάρτητα αν με τίμησαν με την ψήφο τους ή όχι .
Σας Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε
Κωνσταντίνος Παν. Ηλιόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παπαφλέσσα

Πασχαλινό παζάρι από «το χαμόγελο του παιδιού» στην Τρίπολη

Μέχρι και σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 1 Απριλίου 2010 θα παραμείνει ανοιχτό το Πασχαλινό παζάρι που οργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην πλατεία Πετρινού, μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο θέατρο. Το Παζάρι λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ με λαμπάδες χειροποίητες από τους εθελοντές, γλυκά χειροποίητα, πασχαλινά διακοσμητικά είδη, σοκολατένια αυγά, τετράδια, μολύβια με ένα σκοπό, την ενίσχυση του έργου και των δράσεων του Εθελοντικού μας Οργανισμού.

Με θερινό ωράριο από σήμερα τα φαρμακεία της Μεσσηνίας

Με θερινό ωράριο λειτουργούν από σήμερα τα φαρμακεία της Μεσσηνίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου τα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά Δευτέρα και Τετάρτη από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα μέχρι τις 8:30 το βράδυ.

Mε εορταστικό ωράριο τα εμπορικά της Καλαμάτας

Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο θα είναι ανοιχτά από τις 8.30 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Πασχαλιάτικο δώρο 15.000 ευρώ σε κάθε Βρετανό αγρότη

Δώρο Πάσχα αποτέλεσε η απόφαση της η Κομισιόν την Τρίτη, 30 Μαρτίου, για την έγκριση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για τους βρετανούς αγρότες μέχρι 15.000 ευρώ ανά εκμετάλλευση.
Οι βρετανοί αγρότες που αντιμετωπίζουν και αυτοί δυσκολίες λόγω της οικονομικής συγκυρίας θα λάβουν βοήθεια συνολικού ύψους 20 εκατ. λιρών (22,3 εκατ. ευρώ) που μπορεί να χορηγηθεί μέχρι τα τέλη του 2010.
Η βοήθεια θα δοθεί υπό μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, επιδότησης επιτοκίων ή δανείων με εγγύηση. Το σχέδιο βοήθειας απευθύνεται στους αγρότες όλων των κλάδων της πρωτογενούς παραγωγής σε ολόκληρο το έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σημειώνεται ότι η έγκριση ήρθε μετά από αυτές για τους γάλλους, γερμανούς, ολλανδούς, ιταλούς, ούγγρους, λιθουανούς και βέλγους αγρότες.

Ανοίγουν σήμερα τα Τέμπη

Μέχρι τις 12.00, σήμερα, Μ. Πέμπτη, θα ανοίξουν οι δρόμοι στην Κοιλάδα των Τεμπών.
Η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί. Από νωρίς το πρωί γίνεται καθαρισμός στους δρόμους, αλλά και έλεγχος από την Τροχαία.
Στη συνέχεια, άνδρες της Τροχαίας θα πάρουν τις θέσεις τους στην Κοιλάδα των Τεμπών, έτσι ώστε να ρυθμίσουν την κυκλοφορία.
Θα είναι ανοιχτά κανονικά και τα δύο ρεύματα. Μετά από απόφαση του Δημοσίου δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση σε κανένα χώρο των Τεμπών, ενώ δεν επιτρέπεται η διέλευση των πεζών.

Πάτρα: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για διακίνηση ναρκωτικών

Στα ίχνη κυκλώματος που διακινεί ποσότητες ναρκωτικών από την Αθήνα στην Πάτρα, εκτιμά ότι βρίσκεται η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, μετά την σύλληψη δύο αλλοδαπών οι οποίοι ήθελαν να πουλήσουν 10 κιλά χασίς.
Μάλιστα για την σύλληψη των δύο ανδρών το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών έστησε επιχείρηση στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα όταν αστυνομικοί πληροφορήθηκαν για την δράση των αλλοδαπών κατάφεραν να προσεγγίσουν τον ένα εξ΄ αυτών, προφασιζόμενοι τους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Τελικά έπειτα από τηλεφωνικές επικοινωνίες όρισαν σημείο συνάντησης στην Αθήνα για την αγοραπωλησία 10 κιλών χασίς. Όταν οι αλλοδαποί έφθασαν στο σημείο συνάντησης, μεταφέροντας με αυτοκίνητο τα ναρκωτικά, επενέβησαν αστυνομικοί και τους συνέλαβαν.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Αρχίζουν έρευνες για πετρέλαιο ανοικτά της Πύλου

Μεγάλο πετρελαϊκό κοίτασμα εντοπίσθηκε από δορυφόρο του Αμερικάνικου υπουργείου Ενέργειας στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Πύλου – Κυπαρισσίας.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται την στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου κοιτάσματος αναμένεται να δώσει οικονομική ανάσα στην δοκιμαζόμενη Ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η άντληση πετρελαίου τα επόμενα χρόνια αναμένεται νε ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια βαρέλια και κατατάσσει αυτόματα την χώρα μας στην ζώνη του ΟΠΕΚ.
Το δύσκολο της υπόθεσης είναι το μεγάλο βάθος του κοιτάσματος για το οποίο θα χρειαστεί να επιστρατευτούν Αμερικάνικοι κολοσσοί που διαθέτουν την τεχνογνωσία για άντληση πετρελαίου από μεγάλα βάθη Αναλυτικό ρεπορτάζ τις επόμενες ημέρες όταν γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις

Προφυλακίσθηκε ο 14χρονος που σκότωσε τον πατριό του στη Σητεία

Προφυλακίσθηκε μετά τη απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Λασιθίου, ο 14χρονος τσιγγάνος που σκότωσε στην Σητεία τον 39χρονο θετό του πατέρα.
Ο ανήλικος κατά την απολογία του παραδέχτηκε την πράξη του ισχυριζόμενος ότι σκότωσε τον πατριό του επειδή τον κακομεταχειριζόταν και επειδή τον τελευταίο βράδυ είχε χτυπήσει τον αδελφό του. Ο 14χρονος τσιγγάνος πρόκειται να μεταφερθεί στις Φυλακές Ανηλίκων του Αυλώνα.

Τροχαίο δυστύχημα με νεκρούς και τραυματίες στην Πιερία

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου που σημειώθηκε, γύρω στις 8 χθές το βράδυ, στο 450ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Κορινού Πιερίας.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, αυτοκίνητο, που κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη και στο οποίο επέβαιναν τα τέσσερα άτομα εξετράπη της πορείας του, έπεσε πάνω σε προστατευτικές μπάρες και ανετράπη. Το συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού βρίσκεται πάνω σε γέφυρα και από κάτω περνάει αγροτικός δρόμος.
Για τον απεγκλωβισμό των ατόμων, χρειάστηκε η πολύωρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς υπήρχε κίνδυνος το όχημα, που συγκρατούνταν από τις προστατευτικές μπάρες να πέσει στο κενό.

Σημεία και τέρατα στη χρήση των κρατικών αυτοκινήτων

Σημεία και τέρατα στη χρήση κρατικών αυτοκινήτων, τα οποια πληρώνουν οι έλληνες φορολογούμενοι, προκύπτουν από αυστηρότατη εγκύκλιο που απέστειλε στις δημόσιες υπηρεσίες ο υπουργός Εσωτερικών. Ο Γιάννης Ραγκούσης απελεί με ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις όσους παραβαίνουν τους κανόνες και διαπράττουν σοβαρές παραβάσεις. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι πλήθος κρατικών αυτοκινήτων χρησιμοποιούνται για εξυπηρέτηση προσωπικών αναγκών (σσ ψώνια, μεταφορά παιδιών στο σχολείο κλπ)
Επίσης, αναφέρεται ότι όσοι οδηγούν κρατικό αυτοκίνητο θα υπογράψουν σε σχετική κατάσταση και δίπλα στην υπογραφή τους θα γράψουν το όνομά τους, τον αριθμό, τον τύπο και τον κυβισμό του αυτοκινήτου που οδηγούν. Η κατάσταση αυτή θα τηρείται στο αρχείο της αρμόδιας υπηρεσίας, αντίγραφο δε αυτής θα πρέπει να αποσταλεί στο υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ/νση Κρατικών Αυτοκινήτων και Επικοινωνιών- Βας. Σοφίας 15 Αθήνα), εντός του μηνός.

31.3.10

Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών

Τη Μεγάλη Πέμπτη τίθενται σε ισχύ οι περιορισμοί στην κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 στο εθνικό δίκτυο, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκδρομείς του Πάσχα.
Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών
Τη Μεγάλη Πέμπτη για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα και από 15.00-22.00 και τη Μ.Παρασκευή για το ρεύμα εξόδου από 6.00-16.00 θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
* Στη Νέα Εθνική Οδό (ΝΕΟ) και στην Παλιά Εθνική Οδό (ΠΕΟ) Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια του Ρίου εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (κόμβος Ρίου)...
* Στη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι τη κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
* Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιομ.
* Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
Τη Δευτέρα του Πάσχα για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από 15.00-22.00 θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
* Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα διόδια του Ρίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800.
* Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).
* Στην Εθνική Οδό Ν.Μουδανιών-Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιομ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
* Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.
Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
* Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας.
* Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
* Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως(ΦΔΧ) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
* Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
* Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (ΦΔΧ) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών από τα διόδια του Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
* Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων, και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.
* Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

Ο σύζυγος της Σάντρα Μπούλοκ εισήχθη σε κλινική για αποτοξίνωση από το σεξ.

Ο σύζυγος της τιμημένης με Οσκαρ αμερικανίδας ηθοποιού Σάντρα Μπούλοκ, για τις εξωσυζυγικές σχέσεις του οποίου ο Τύπος έχει γράψει ουκ ολίγα πικρόχολα, εισήχθη για αόριστο χρόνο σε κλινική αποτοξίνωσης από ...το σεξ, του οποίου έχει γίνει δέσμιος.Ο λόγος για τον Τζέσε Τζέιμς που "εισήχθη σε κλινική για να θεραπεύσει κάποια προσωπικά του προβλήματα", όπως ανέφερε ο ατζέντης του σε γνωστό αμερικανικό περιοδικό."Κατάλαβε ότι ήρθε η στιγμή που έπρεπε να ζητήσει βοήθεια, για να βοηθήσει και την οικογένειά του, και κυρίως να προσπαθήσει να σώσει το γάμο του", πρόσθεσε ο ατζέντης του χωρίς πάντως να αναφέρει σε τι είδους θεραπεία θα υποβληθεί ο ερωτύλος κ.Τζέιμς.
Η κ. Μπούλοκ από την αρχή του μήνα εγκατέλειψε την οικογενειακή εστία μετά από τα συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου που ανέφεραν, με φωτογραφικές αποδείξεις μάλιστα, ότι ο καλός της είχε ταυτόχρονα σχέσεις με τέσσερις γυναίκες.
Ο σύζυγός πάντως σε δική του ανακοίνωση ζητά δημοσίως από την από πενταετίας γυναίκα του και τα παιδιά τους συγγνώμη για την απρεπή συμπεριφορά του και υπόσχεται πως βγαίνοντας από την κλινική δεν θα ξαναενδώσει στις σειρήνες...

Το "ροζ video" της παίχτριας reality

Ακόμα μια "ροζ" πρωταγωνίστρια "έσκασε" μύτη τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για πρώην παίκτρια πασίγνωστου ελληνικού reality. Σίγουρο είναι ότι, ήδη έχετε καταλάβει για ποιά πρόκειται
Το εν λόγω video υπάρχει αναρτημένο εδώ, όπου μπορείτε να το επισκεφθείτε και να σας λυθούν όλες οι απορίες http://www.escorts-tube.com/video/1457/sth-baniera-greek-amateur-porn. Και η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται εκεί εδώ και μήνες, αλλά στην Ελλάδα δεν είχε γίνει ευρέως γνωστό - δείτε εδώ την σχετική ανάρτηση. http://mpoutsokefalo.blogspot.com/2010/01/survivor.html?zx=6a95864501a3c107
Ο παρτενέρ της, μάλλον είναι βουλγαρικής καταγωγής και οι σκηνές σαφώς δεν είναι ιδιαίτερα επαγγελματικές, πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η παραγωγή είναι μάλλον ερασιτεχνική...
http://rombatv.blogspot.com

Φώτης Χατζημιχάλης - Προσωρινοί οι δεματοποιητές απορριμμάτων

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν δρομολογηθεί οι οριστικές λύσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως τόνισε χθες σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Φώτης Χατζημιχάλης.
Ο περιφερειάρχης σημείωσε επίσης ότι η λύση στο πρόβλημα με την τοποθέτηση και λειτουργία δεματοποιητών είναι προσωρινή και η οριστική βρίσκεται στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και στην ολοκληρωμένη διαχείριση. Αναφερόμενος στο οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καλαμάτας ο κ. Χατζημιχάλης τόνισε ότι σύντομα θα επιλεγεί η καταλληλότερη θέση για την εγκατάσταση και τη λειτουργία του δεματοποιητή απορριμμάτων.

Ξεκινούν το Μεγάλο Σάββατο τα αεροπορικά Δρομολόγια από Καλαμάτα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ξεκινούν το Μεγάλο Σάββατο τα αεροπορικά δρομολόγια μεταξύ Καλαμάτας – Θεσσαλονίκης και αντιστρόφως, που θα εκτελεί η Aegean, τρεις φορές την εβδομάδα κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο.
Από τις 14 Μαΐου, η ίδια εταιρεία ξεκινά την καθημερινή αεροπορική σύνδεση, της Καλαμάτας με την Αθήνα με δυο δρομολόγια την ημέρα. Επίσης η Sky Express γνωστοποίησε πως από αύριο ξεκινούν τα δρομολόγια στη γραμμή Καλαμάτας – Ηρακλείου Κρήτης και αντιστρόφως. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

Κέντρο Πληροφόρησης, Προβολής και Τουριστικής Υποστήριξης στην Καλαμάτα

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας ανακοίνωσε σήμερα ότι, από τις αρχές Μαΐου θα λειτουργεί το Κέντρο Πληροφόρησης, Προβολής και Τουριστικής Υποστήριξης του Δήμου Καλαμάτας στη νοτιοδυτική γωνία του κτιρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας .
Το Κέντρο θα είναι στελεχωμένο από δημοτικούς υπαλλήλους θα δίνει πληροφόρηση για την πόλη, θα υποστηρίζει επισκέπτες, θα διαθέτει έντυπο υλικό και θα αποτελεί τη βάση της ηλεκτρονικής ξενάγησης.

Ο καιρός το Πάσχα από την ΕΜΥ

Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία - Εθνικό μετεωρολογικό κέντρο
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 6 ημερών που εκδόθηκε τη Μ. Τετάρτη 31-03-2010 / 1300 και ισχύει από τη Μ. Παρασκευή 02-04-2010 έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 05-04-2010
Μ. Παρασκευή 02-04-2010
καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυtικοι 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Μ. Σάββατο 03-04-2010
καιρός: ηλιοφάνεια και μόνο στα βορειοανατολικά θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή
Κυριακή του Πάσχα 04-04-10
καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στο ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Δευτέρα του Πάσχα 05-04-10
καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και βόρεια το απόγευμα θα πυκνώσουν . Πιθανότητα βροχής το βράδυ στο β. Ιόνιο, την ήπειρο και τη Μακεδονία.
Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Οργανισμός Εργατικής Εστίας – Κρουαζιέρα …θα σε πάω στα νησιά

Από 20 Μαΐου μέχρι 6 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν κρουαζιέρες σε νησιά του Αιγαίου, για δικαιούχους παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας από όλη την Ελλάδα.Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα οργανωμένο πρόγραμμα αναψυχής το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα σε 6.424 άτομα να περιηγηθούν σε νησιά του Αιγαίου, απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.Οι κρουαζιέρες θα πραγματοποιηθούν με το πλοίο Ελ. Βενιζέλος της ANEK LINES και θα είναι 5ήμερες.
Στους επιβαίνοντες δικαιούχους προσφέρονται εντελώς δωρεάν: α) τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις εντός του πλοίου, β) πλήρη διατροφή καθώς επίσης έκπτωση 20% σε ποτά ,σκευάσματα.
Οι κρουαζιέρες θα πραγματοποιηθούν από το λιμάνι της Θεσ/νίκης στις 20 και 24 Μαΐου με κατεύθυνση τα νησιά Τήνο ή Σύρο - Μύκονο - Κω - Σάμο - Λέσβο και από το λιμάνι του Πειραιά στις 29 Μαΐου και 2 Ιουνίου με κατεύθυνση τα νησιά Ρόδο - Κω - Σάμο - Τήνο ή Σύρο - Μύκονο.

Σύλληψη εμπόρου για κροτίδες στην Μεγαλόπολη

Αστυνομικοί της ασφάλειας Τρίπολης συνέλαβαν, χθες το απόγευμα, καταστηματάρχη της Μεγαλόπολης γιατί σε έλεγχο που ενήργησαν στο κατάστημά του βρήκαν και κατάσχεσαν 2.340 τυποποιημένες κροτίδες και 648 πυροτεχνήματα διαφόρων τύπων που προόριζε για εμπορία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αργότερα στον εισαγγελέα Τρίπολης.

Έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων των εθνικών οδών

Εντολή για ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων των εθνικών οδών Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου, ενόψει της εξόδου και επιστροφής των εκδρομέων, έδωσε σήμερα στα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ) ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης.
Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν από αύριο Μεγάλη Πέμπτη έως και την Τρίτη του Πάσχα και αφορούν την νομιμότητα της λειτουργίας των επιχειρήσεων και την ποιότητα των καυσίμων που διαθέτουν στην αγορά. Παράλληλα καταγράφονται οι αναρτημένες τιμές πώλησης και παραλαμβάνονται αντίγραφα τιμολογίων, προκειμένου να ελεγχθεί η τήρηση στοιχείων διακίνησης και τιμολόγησης των πετρελαιοειδών.

Φάρμακα με πίστωση ΤΕΛΟΣ για ΟΑΕΕ, ΔΕΗ, Πίστεως και ΤΑΠΕΤΕ

Διακόπτουν οι φαρμακοποιοί από τη Μεγάλη Πέμπτη την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους των ταμείων ΟΑΕΕ, Πίστεως, ΔΕΗ και ΤΑΠΕΤΕ λόγω υπερβολικών οφειλών. Από την 1η Μαΐου θα διακόψουν και για το ταμείο του Δημοσίου.

ΟΑΕΔ – Ανακοίνωση Τεσσάρων νέων Προγραμμάτων για ανέργους

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει τα τέσσερα πρώτα προγράμματά του για το 2010. Τα προγράμματα αποτελούν την πρώτη φάση ενεργητικών πολιτικών προώθησης της απασχόλησης και αφορούν 119.000 ανέργους συνολικού προϋπολογισμού 816εκ. € από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.
1. Ειδικό τετραετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 40.000 ανέργων....
Προϋπολογισμός: 500 εκατ. €. Θα καλυφθεί από τον αλληλόχρεο λογαριασμό ΙΚΑ-ΟΑΕΔ.
Το ποσό επιχορήγησης υπολογίζεται σε ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων), για ακαθάριστες αποδοχές μέχρι του ύψους του κατώτατου βασικού μισθού, όπως ορίζεται κάθε φορά από την ΕΓΣΣΕ. :
α) για τους "κοινούς" άνεργους, (100%) για το πρώτο έτος, (75%) για το δεύτερο έτος, (50%) για το τρίτο και (25%) το τέταρτο έτος
β) για τους νέους έως 30 ετών, τους ανέργους που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και στους οποίους υπολείπονται μέχρι 1.500 ημέρες ασφάλισης ή έως 5 έτη για την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας για τη θεμελίωση της κατώτατης σύνταξης γήρατος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις γυναίκες μακροχρόνια άνεργες, άνω των 45 ετών και άνεργες γυναίκες, άνω των 50 ετών, τους πολύτεκνους/νες και τρίτεκνους/νες καθώς και τους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, τα ποσοστά επιχορήγησης αυξάνονται σε (100%) για το πρώτο και το δεύτερο έτος και (50%) για το τρίτο και το τέταρτο έτος
2. Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 25.000 ανέργων.
Προϋπολογισμός: 170 εκατ. €. Θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ του Υπ. Εργασίας.
α) για τους "κοινούς" άνεργους, (80%) για το πρώτο έτος και (60%) για το δεύτερο έτος.
β) για τους νέους έως 30 ετών και τις λοιπές ειδικές ομάδες (όπως παραπάνω), τα ποσοστά επιχορήγησης αυξάνονται σε (80%) για το πρώτο έτος και (80%) για το δεύτερο έτος.
Και στα 2 προγράμματα:
" Δίνεται προτεραιότητα σε μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα, και στους τομείς της πράσινης οικονομίας.
" Επιβάλλεται 1 πρόσθετο έτος υποχρεωτικής απασχόλησης.
" Οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό τους λόγω απόλυσης τους τελευταίους 6 μήνες.
" Δεν υπάγονται ένας αριθμός από δραστηριότητες (νυχτερινά κέντρα, εταιρείες προσωρινής απασχόλησης, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης).
3. Πρόγραμμα επιχορήγησης 4.000 νέων ελευθέρων επαγγελματιών, γυναικών ηλικίας 22-64 ετών.
Προϋπολογισμός: 96 εκατ. €. Θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ του Υπ. Εργασίας.
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε τριάντα έξι (36) μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέα ελεύθερη επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 24.000 €.
Προτεραιότητα θα δοθεί στις άνεργες γυναίκες με δικαίωμα επιδότησης ανεργίας που θα αναπτύξουν δραστηριότητα σε καινοτόμους κλάδους και ιδιαίτερα της πράσινης οικονομίας.
4. Ειδικό πρόγραμμα διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Προϋπολογισμός: 50 εκατ. €. Θα καλυφθεί από τον αλληλόχρεο λογαριασμό ΙΚΑ-ΟΑΕΔ.
Το ποσό επιχορήγησης αφορά το 100% των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων), για ακαθάριστες αποδοχές μέχρι του 30πλασίου του κατώτατου βασικού ημερομισθίου, όπως ορίζεται από την ΕΓΣΣΕ.
Η επιχορήγηση δίνεται για 2 μήνες που επιλέγουν οι επιχειρήσεις στο διάστημα Απριλίου - Οκτωβρίου, εκτός από το διάστημα Ιουνίου - Σεπτεμβρίου.
Οι επιχειρήσεις πρέπει να απασχολούν συνολικά τον ίδιο ή μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού σε σχέση με το 2009.
Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα και η ακριβής ημερομηνία έναρξης θα ανακοινωθεί με νεώτερο δελτίο τύπου του Οργανισμού.

Παίκτρια ριάλιτι σε πορνό ταινία

Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε. Νέο ροζ dvd ενόψει, όχι όμως αυτή τη φορά με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Αλεξανδράτου αλλά με ένα άλλο αρκετά προβεβλημένο από τα ελληνικά κανάλια πρόσωπο, το οποίο είναι γνωστό από τη συμμετοχή του σε εβδομαδιαίο ριάλιτι.
Το ροζ dvd γυρίστηκε στην γειτονική Βουλγαρία. Δεν είναι το ίδιο επαγγελματικό με αυτό της Τζούλιας, ωστόσο η κοπέλα αντιλαμβάνεται την παρουσία τηλεοπτικής κάμερας. Λείπει βέβαια η γαλλική φινέτσα, αφού δεν υπάρχει ούτε σαμπάνια ούτε Ίαν Σκοτ. Ο παρτενέρ είναι, βλέπετε, από την γειτονική Βουλγαρία.
Ωστόσο υπάρχει ένα κοινό σημείο με το «απαγορευμένο» της Τζούλιας και αυτό δεν είναι άλλο από την... μπανιέρα, πιθανότατα πολυτελούς ξενοδοχείου.
Το Star έχει στην κατοχή του το νέο ροζ dvd, που έχει διάρκεια πέντε λεπτών. Το συγκεκριμένο dvd δεν είναι εμπορεύσιμο στην Ελλάδα αλλά έχει κυκλοφορήσει ευρέως στην γειτονική Βουλγαρία και ήταν θέμα χρόνου να περάσει τα σύνορα.
Από αυτό, η κοπέλα φαίνεται να απολαμβάνει τις στιγμές με τον άγνωστο παρτενέρ και φυσικά να γνωρίζει πολύ καλά το γεγονός ότι οι σεξουαλικές πράξεις καταγράφονται από την κάμερα. Ωστόσο είναι προφανές ότι δεν περίμενε ποτέ πως το dvd θα πέρναγε τα σύνορα και θα κυκλοφορούσε και στην Ελλάδα, όπου είναι ιδιαιτέρως γνωστή
star.gr

Ευρωβαρόμετρο για τη γεωργία


Το 96% των Ελλήνων - ποσοστό που είναι το υψηλότερο στην ΕΕ - θεωρεί ότι η ευρωπαϊκή γεωργία έχει μεγάλη σημασία, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά υπέρ της σημασίας που έχει η ευρωπαϊκή γεωργία παρατηρούνται ακόμη στη Σλοβενία και την Πορτογαλία με 95%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά στους «27» σημειώνονται στη Μεγάλη Βρετανία με 80%, τη Λιθουανία με 85% και την Ιρλανδία με 86%. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 90%.
Εξάλλου, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, υπέρ τη συνέχισης καταβολής κοινοτικών επιδοτήσεων στους αγρότες τάσσεται το 97% των Ελλήνων (υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ), με επίσης, ανάλογα υψηλά ποσοστά να παρατηρούνται στη Βουλγαρία, την Εσθονία και την Κύπρο με 95%. Την αντίθεση τους στη συνέχιση αυτής της πολιτικής εκφράζουν κυρίως οι πολίτες χωρών του κοινοτικού Βορά με τους Δανούς να προηγούνται με 28% και να ακολουθούν οι Σουηδοί με 22%. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 83%.
Τέλος, το 55% των Ελλήνων (υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ) θεωρεί ότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ που προορίζεται για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη «δεν επαρκεί». Ακολουθούν Ρουμάνοι με 43% και Λετονοί με 37%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ παρατηρούνται μεταξύ Σουηδών και Δανών με 8%. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 25%.

Σε διαθεσιμότητα αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ που ήταν …τύφλα στο μεθύσι

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αρχιφύλακας που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης γιατί, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα που προσέκρουσε πάνω σε τσιμεντένια διαχωριστική νησίδα και ρυθμιστική πινακίδα, προκαλώντας στο όχημα υλικές φθορές.
Σε βάρος του αρχιφύλακα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

30.3.10

Για πέντε ημέρες κλειστή η Εθνική Οδός Τρίπολης - Πύργου

Λόγω κατολίσθησης μεγάλου όγκου πετρών - χωμάτων και υποχώρησης μέρους του οδοστρώματος, έχει διακοπεί, παντελώς, η κυκλοφορία των οχημάτων στο 67ο χλμ. της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Πύργου (1 χλμ. μετά τα Λαγκάδια Γορτυνίας προς Πύργο), από τις 6:30 το πρωί της Μ. Δευτέρας.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η επίλυση του προβλήματος θα διαρκέσει τουλάχιστον 5 μέρες.
Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων:
-Τα κινούμενα από Πύργο, στο Σταυροδρόμι, εκτρέπονται αριστερά προς Τρόπαια και μέσω Μουριάς, Πουρναριάς και Δάφνης μπαίνουν στην 111 και απ’ αυτήν εισέρχονται στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Πύργου, στο 35ο χλμ.
-Τα κινούμενα οχήματα από Τρίπολη, μετά τη Βλαχέρνα (35ο χλμ.) εκτρέπονται δεξιά προς την 111 και απ’ αυτή και μέσω Δάφνης, Πουρναριάς, Μουριάς και Τροπαίων ξαναμπαίνουν στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Πύργου, στο Σταυροδρόμι.
Στα σημεία εκτροπής της κυκλοφορίας έχει τοποθετηθεί ενημερωτική σήμανση για τους οδηγούς, από τη Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) Τρίπολης.

Δύο νεκροί από σύγκρουση ασθενοφόρου με ποδήλατο

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ναυπλίου συγκρούστηκε στις 10 χθες το βράδυ στην επαρχιακή οδό Τύρινθας Μυκηνών με προπορευόμενο ποδήλατο, που οδηγούσε ένας άνδρας Έλληνας πολίτης.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο οδηγός του ποδηλάτου και σοβαρά ο συνεπιβάτης του, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος διακομίστηκε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης και λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Προανάκριση διενεργεί η τροχαία Ναυπλίου.

Ντόλιος προς Νάντια Γιαννακοπούλου «Θα κατασκευαστεί νέα γέφυρα στο Λαγκούβαρδο»

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ντόλιος, σε απάντηση του σε αναφορά που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου σχετικά με το σημείο – καρμανιόλα του οδικού τμήματος Φιλιατρά – Μαραθούπολη στη θέση Λαγκούβαρδος, ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια μελέτης προβλέπεται η βελτίωση των τμημάτων Φιλιατρά – Λιμενάρι και Φιλιατρά – Μάραθος, καθώς και η κατασκευή νέας γέφυρας σε απόσταση περίπου 100 μέτρων ανατολικότερα της υπάρχουσας στο σημείο Λαγκούβαρδος.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ντόλιος ενημέρωσε την κ. Γιαννακοπούλου ότι η υπάρχουσα γέφυρα στη θέση ‘Λαγκούβαρδος’ έχει ανεπαρκή γεωμετρικά χαρακτηριστικά. Όπως αναφέρεται, παρά τις εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης με διαγράμμιση, πίνακες κινδύνου, πληροφοριακές πινακίδες, ρυθμιστικές πινακίδες κ.α. από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το σημείο αυτό παραμένει ιδιαίτερα επικίνδυνο. Για αυτό το λόγο, έχει προκηρυχθεί, με πιστώσεις από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η ανάθεση εκπόνησης μελέτης με τίτλο «Μελέτη βελτίωσης οδών και υποστηρικτικές μελέτες, ‘Φιλιατρά – Λιμενάρι’ και ‘Φιλιατρά – Αγ. Κυριακή – Μαραθούπολη και τεχνικό στο ρέμα Λαγκούβαρδου’, ο μελετητής της οποίας αναμένεται να αναδειχθεί σε ένα μήνα. Η κ. Γιαννακοπούλου, σε δηλώσεις της, δεν έκρυψε την ικανοποίηση της για την κινητοποίηση των αρχών και φορέων του τόπου, με την ελπίδα ότι δεν θα θρηνήσουμε άλλα τραγικά περιστατικά.

Ο Δημήτρης Κουσελάς για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Στην ομιλία του, κατά τη συζήτηση επί της αρχής, στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών «Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ακόλουθα:
«Με αυτό το νομοσχέδιο επιχειρείται η σημαντικότερη φορολογική μεταρρύθμιση των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας. Είναι πολύ δικαιότερο από όλα τα νομοσχέδια που έχουν ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα, με κεντρικό στόχο ο καθένας να πληρώνει με βάση τη φοροδοτική του ικανότητα. Και αυτό επιτυγχάνεται με ένα σύστημα δίκαιης αναδιανομής των εισοδημάτων και ανακατανομής των φορολογικών βαρών.
Στο πλαίσιο μιας ενιαίας, προοδευτικής φορολογικής κλίμακας, για όλους όσους έχουν εισόδημα μέχρι και 40.000 ευρώ όχι μόνο δεν αυξάνεται η φορολογική επιβάρυνση, αλλά προκύπτουν φορολογικές ελαφρύνσεις....
‘Εχουμε ισότιμη μεταχείριση των φορολογούμενων και των εισοδημάτων, ανεξάρτητα από την πηγή από την οποία προέρχονται, εφόσον πλέον όλα τα εισοδήματα μπαίνουν στην ενιαία φορολογική κλίμακα και όχι σε τρεις διαφορετικές, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Καταργούνται, επίσης, οι απαλλαγές και οι εξαιρέσεις. Για όσες παραμένουν, αυτό γίνεται με βάση πολύ συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια, είτε με βάση αναπτυξιακά κριτήρια ή βάσει των διεθνών κανόνων που ισχύουν και για τη χώρα μας.
Καταργείται το ΕΤΑΚ που θέσπισε η ΝΔ για να φορολογήσει ακόμα και τη μικρή και την μεσαία περιουσία και επαναφέρεται ενισχυμένος ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Θεσπίζεται αυστηρή φορολόγηση των offshore εταιριών, για τις οποίες ο φόρος πεντακοσαπλασιάζεται, από 3% γίνεται 15%.
Θεσπίζεται δίκαιη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, που για πρώτη φορά φορολογείται.
Φορολογούνται τα μπόνους των στελεχών στον ιδιωτικό τομέα. Όλα αυτά πιστοποιούν τον δίκαιο χαρακτήρας αυτής της φορολογικής αλλαγής.
Με αυτό το νομοσχέδιο επιχειρείται η διεύρυνση της φορολογικής βάσης της μη μισθωτής εργασίας και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έφτασε τα 22 εκατ. ευρώ ετησίως.
Δεν καταλαβαίνω για ποια… επανάσταση μιλά ο κ. Τζίμας αναφερόμενος στα πεπραγμένα της προηγούμενης Κυβέρνησης, όταν ήταν αυτή που όχι μόνο διέλυσε τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, αλλά οδήγησε τα δημόσια έσοδα κυριολεκτικά σε κατάρρευση.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων, των μονίμων και συνήθων φορολογικών υποζυγίων, είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης.
Δεν γίνεται, λοιπόν, κάποιοι σ’ αυτή την Αίθουσα να χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και όταν έρχεται η ώρα να συζητήσουμε το πώς θα διευρυνθεί η φορολογική βάση, με διάφορα προσχήματα να εμφανίζονται αντίθετοι και να καταψηφίζουν...»
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Κουσελάς, αφού τόνισε την ανάγκη τα τεκμήρια να γίνουν αυστηρότερα για τα υψηλότερα εισοδήματα αλλά να είναι, σε κάθε περίπτωση, μαχητά, με δικαίωμα απόδειξης από τον φορολογούμενο, επισήμανε ότι «με το σ.ν. καθιερώνουμε τη διαφάνεια στη λειτουργία του συστήματος. Με τους επαγγελματικούς λογαριασμούς, που είναι μια πραγματική επανάσταση από τη στιγμή που όλες οι συναλλαγές θα περνούν πλέον από αυτούς και θα ελέγχονται ακόμη και οι συναλλαγές φυσικών προσώπων με επιχειρήσεις, ποσού πάνω από 1.500 ευρώ. Οι διασταυρώσεις στοιχείων, το περιουσιολόγιο που δημιουργείται και η δυνατότητα διασταύρωσης στοιχείων με τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού, μας δίνει τη δυνατότητα να συλλάβουμε ένα σημαντικό κομμάτι από τη φορολογητέα ύλη, που μέχρι σήμερα δεν φορολογείτο. Η ηλεκτρονική διασύνδεση του Υπουργείου Οικονομικών με τα άλλα Υπουργεία και τους φορείς, η ανταλλαγή στοιχείων, ο έλεγχος των συναλλαγών με εξωχώριες εταιρίες, ο έλεγχος των πρακτικών τιμολόγησης μεταξύ μητρικών και θυγατρικών εταιριών, που ήταν άγνωστα μέχρι σήμερα, η αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου και η ύπαρξη ποινικών και διοικητικών κυρώσεων, είναι μέτρα που θα βοηθήσουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. »
Τέλος, αναφερόμενος στα αναπτυξιακά κίνητρα, ο Μεσσήνιος βουλευτής τόνισε ότι «είναι άδικη η κριτική που έκανε η Ν.Δ. για δήθεν μη ύπαρξη αναπτυξιακών κινήτρων στο φορολογικό σ.ν. Κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Τόσο ο Εισηγητής μας, ο κ. Μακρυπίδης, όσο και ο κ. Υπουργός απέδειξαν ότι το σχέδιο νόμου περιέχει σημαντικά κίνητρα, που θα βοηθήσουν ουσιαστικά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Με βάση τα παραπάνω, ψηφίζουμε αυτό το νομοσχέδιο επί της αρχής. »

H Μεσσηνία στη World Travel Market

Η πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής τουριστικής προβολής, Αντωνία Μπούζα, μας μίλησε για τη Μεσσηνία και δήλωσε ότι πρόκειται για «ένα τόπο που προσφέρει άπειρες εναλλαγές και επιλογές στον επισκέπτη, χάρη στη φυσική ομορφιά, τα 145χλμ των ακτών της, τα μνημεία της». Όπως μας ενημέρωσε, στη Μεσσηνία πραγματοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα επενδυτικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, όπου πλέον θα λειτουργούν πολυτελέστατες τουριστικές υποδομές 5 Αστέρων

Σε πλήρη λειτουργία το Δημοτικό Ιατρείο Καλαμάτας

Στις 14 Απριλίου και στις 8.00 το βράδυ, θα γίνει η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ, το οποίο ήδη προσφέρει υπηρεσίες σε δεκάδες δημότες.
Στο μεταξύ, με απόφαση του ΟΓΑ δίδεται το δικαίωμα συνταγογράφησης στους γιατρούς του Δημοτικοί Ιατρείου, απόφαση που θα εξυπηρετήσει τα μέγιστα, τους ασφαλισμένους, ιδιαίτερα στα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Στο μεταξύ από την Ε.Π.Ο, ζητείται το Δημοτικό Ιατρείο να προβαίνει στον προληπτικό έλεγχο της αγωνιστικής ικανότητας των ποδοσφαιριστών.

Παρελθόν από σήμερα οι στροφές της Μεγαλόπολης –Δόθηκε στην κυκλοφορία το Ραψομάτη

Στην κυκλοφορία δόθηκαν σήμερα από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, και εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας Μορέας, παρουσία πολιτικών της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας, 14 χιλιόμετρα (σσ. από το Αθήναιο ως το Λεύκτρο), του νέου αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας & Λεύκτρο - Σπάρτη, μειώνοντας κατά 15 λεπτά της ώρας την απόσταση μεταξύ των δύο πρωτευουσών και παρακάμπτοντας τις επικίνδυνες στροφές της Μεγαλόπολης.
Με τον νέο δρόμο, οι οδηγοί θα περνούν και απ' τον ένα κλάδο της σήραγγας Ραψομάτη, μήκους 1.300 μέτρων.
Σε δηλώσεις του ο κ. Ρέππας σημείωσε ότι «εκφράζουμε τη μεγάλη μας χαρά, γιατί σήμερα παραδίδουμε στην κυκλοφορία έναν σημαντικό δρόμο για την Πελοπόννησο, το οποίο αποτελεί τον βασικό άξονα σύνδεσης της Τρίπολης με τη Μεγαλόπολη και συνέχεια με την Καλαμάτα»...
Ο υπουργός πρόσθεσε πως το νέο τμήμα «βοηθά να μετακινούμεθα σε πολύ συντομότερο χρόνο, παρακάμπτοντας τις Βίγλες Μεγαλόπολης με τις επικίνδυνες στροφές και αποτελεί τμήμα του μεγάλου αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, με τον κλάδο από Λεύκτρο προς Σπάρτη. Θα κάνουμε τα πάντα, ώστε το έργο αυτό, που έχει συμβατική προθεσμία και πρέπει να ολοκληρωθεί ως το καλοκαίρι του 2012 στο σύνολό του, να ολοκληρωθεί μέσα στο 2011. Το έχει ανάγκη η Πελοπόννησος, το έχει ανάγκη η Αρκαδία, το έχει ανάγκη η Μεσσηνία, το έχει ανάγκη η Λακωνία».
Πρόσθεσε, δε, πως «τέτοια αναπτυξιακά έργα, αποτελούν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, την καλύτερη απάντηση που δίνει η χώρα μας, προκειμένου να επιτύχουμε ανάπτυξη, διατήρηση - περιφρούρηση της απασχόλησης και εμπλουτισμό των υποδομών, που ενισχύουν την εθνική οικονομία και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών».
Ο υπουργός κοινοποίησε ότι το τμήμα Τρίπολη - Αθήναιο, μήκους άλλων περίπου 15 χιλιομέτρων, θα παραδοθεί ως το καλοκαίρι και την ίδια περίοδο θα παραδοθεί και το Λεύκτρο - Παραδείσια. Υπογράμμισε, δε, πως «παρακολουθούμε και ενισχύουμε το έργο, προκειμένου να μην υπάρχει διακοπή της απαραίτητης χρηματοδοτικής ροής, ώστε να εξελιχθεί απρόσκοπτα».

ΟΓΑ - Ρύθμιση οφειλών

Να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με το νέο πάγιο σύστημα ρύθμισης οφειλόμενων εισφορών παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους οφειλέτες του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 3833/2010 (ΦΕΚ 40/Α'/15-3-2010).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με τις νέες διατάξεις μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλόμενες εισφορές τους τόσο οι αυτοτελώς απασχολούμενοι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ όσο και οι εργοδότες-επιχειρήσεις για τις οποίες δεν υπήρχε, μέχρι την ισχύ των ως άνω διατάξεων, ρυθμιστικό πλαίσιο τμηματικής καταβολής των οφειλόμενων εισφορών.
Οι οφειλέτες που θα υπαχθούν στη ρύθμιση θα καταβάλλουν τμηματικά τις οφειλές τους, σε εξαμηνιαίες δόσεις, οι οποίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις έξι (6). Το ποσό κάθε εξαμηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1200ευρώ (6 μήνες x 200 ευρώ). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καταβολή από τον οφειλέτη των τρεχουσών εισφορών. Προκειμένου οι οφειλέτες να τύχουν της ρύθμισης, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στον ΟΓΑ.

Από 6 έως 15 Απριλίου θα καταβληθούν τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα από τον ΟΓΑ

Από 6 έως 15 Απριλίου 2010 θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ σε 430.151 οικογένειες τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν.3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ Ν.3454/2006) του Β΄ Διμήνου 2010.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε 131. 837.458,81 ευρώ.

Στον Εισαγγελέα Βενζινάς γιατί αρνήθηκε τον έλεγχο από κλιμάκιο της ΔΕΔΑΚ

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προς ποινική αξιολόγηση, διαβίβασε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης, την υπηρεσιακή έκθεση συμβάντων που συνέταξε το αρμόδιο Κλιμάκιο Ελέγχου της Διεύθυνσης Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμου (ΔΕΔΑΚ), ύστερα από έλεγχο που διενήργησε, στις 24 Μαρτίου 2010, σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της λεωφόρου Μεσογείων, κατ΄ εφαρμογή της κείμενης Νομοθεσίας...
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τον επιτόπιο έλεγχο δείγματος πετρελαίου κίνησης, διαπιστώθηκε περιεκτικότητα σε θείο ύψους 661 ppm, με επιτρεπόμενο ανώτατο όριο τα 10 ppm. Από την έναρξη του ελέγχου, υπήρξε έλλειψη συνεργασίας από τους υπαλλήλους του πρατηρίου, οι οποίοι αρχικώς έκλεισαν την είσοδο και εν συνεχεία ισχυρίστηκαν ότι οι δεξαμενές καυσίμων ήταν άδειες και δεν υπήρχε σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής καυσίμων.
Ακολούθως, υπήρξε προσπάθεια παρακώλυσης των ελεγκτών στην άσκηση των καθηκόντων τους από τον πρατηριούχο, ο οποίος δεν δίστασε να τους καθυβρίσει, αλλά και να χειροδικήσει εις βάρος ελεγκτή. Μάλιστα, επέτρεψε σε βυτιοφόρο να παραδώσει πετρέλαιο κίνησης, σε μια προσπάθεια να προβεί σε παράνομη πρόσμιξη νέου καυσίμου στη δεξαμενή δειγματοληψίας.
Μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας, το Κλιμάκιο της ΔΕΔΑΚ προέβη σε νέα ανάλυση του καυσίμου -όπως είχε διαμορφωθεί μετά την ανάμειξή του με το παραληφθέν νέο φορτίο- και διαπιστώθηκε εκ νέου μη κανονικό δείγμα. Τα ληφθέντα δείγματα έχουν αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους, προς έκδοση τελικών αποτελεσμάτων. Σημειώνεται ότι, το βυτιοφόρο που τροφοδότησε με πετρέλαιο κίνησης (3.000 λίτρα) το πρατήριο, παρέδωσε και 20.000 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης, ποσότητα που δεν δικαιολογείται αφού το πρατήριο -σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας του- διαθέτει μία μόνο δεξαμενή χωρητικότητας 7.000 λίτρων.
Το υπουργείο δηλώνει αποφασισμένο ''στο πλαίσιο της αυστηρής τήρησης των νομίμων διαδικασιών, προς διαφύλαξη της νομιμότητας και διασφάλιση των δικαιωμάτων τόσο των ελεγχομένων όσο και των ελεγκτών και των καταναλωτών, να επιβάλλει την εξυγίανση της αγοράς καυσίμων και να συμβάλλει στον έλεγχο της παραβατικότητας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διοικητικές και Δικαστικές αρχές''.

Σύμφωνο 17 δημάρχων για την εξοικονόμηση ενέργειας

Σύμφωνο με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, υπέγραψαν σήμερα 17 δήμαρχοι όλης της χώρας με πρωτοβουλία του δημάρχου Πατρών, Ανδρέα Φούρα.
Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η αισθητή μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και άρα των εκπομπών διοξειδίου στην ατμόσφαιρα με την εφαρμογή ολοκληρωμένων πολιτικών, που θα ξεκινούν από τα δημοτικά κτήρια και θα επεκτείνονται στους λαμπτήρες δημοτικού φωτισμού χαμηλής ενέργειας, αλλά και πράσινων προμηθειών των δήμων.
Ανάμεσα στους δημάρχους, που υπέγραψαν, είναι και ο δήμαρχος Μελισσίων, Μανώλης Γραφάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι σε συνεργασία με την εταιρεία του φυσικού αερίου γίνεται προσπάθεια για την ταχύτερη κάλυψη όλου του δικτύου της πόλης.
Η συνεργασία των δήμων θα πάρει μορφή δικτύου πόλεων, το οποίο θα συσταθεί σε ειδική εκδήλωση τον προσεχή Μάιο, στη Στυλίδα.

Κατάρρευση μέρους της οροφής του Χρυσού Παλατιού του Νέρωνα.

Μέρος της οροφής του Χρυσού Παλατιού του ρωμαίου αυτοκράτορα Νέρωνα κατέρρευσε σήμερα, προκαλώντας φόβους ότι δεν είναι ασφαλές για τους εκατοντάδες τουρίστες που το επισκέπτονται κάθε ημέρα.
Το Χρυσό Παλάτι του Νέρωνα ή Domus Aurea, που βρίσκεται σε ένα λόφο πάνω από το Κολοσσαίο, κατασκευάστηκε τον 1ο αιώνα μ.Χ. και αντιμετωπίζει προβλήματα από το 1999, οπότε και άνοιξε για το κοινό.
Πρόκειται για την "πιο μεγάλη κατάρρευση" της Domus Aurea, δήλωσε ο Αντονέλο Βοντρέτ, τεχνικός διευθυντής του μνημείου, υπενθυμίζοντας ότι έχουν συμβεί κι άλλα ανάλογα περιστατικά "μικρότερης έκτασης".
Σύμφωνα με τους πυροσβέστες δεν υπήρξαν θύματα.
Οι πυροσβέστες, όπως και ο Βοντρέτ, εκτιμούν ότι "η εισροή νερού" κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι μάλλον η αιτία της κατάρρευσης.

Πληρώνονται τις εφημερίες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου οι γιατροί του ΕΣΥ

Το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε την πληρωμή των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο και τα δεδουλευμένα θα πληρωθούν κανονικά, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλλεληγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Η υπουργός επισήμανε ότι "η κυβέρνηση καθημερινά αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της στο χώρο της υγείας" και υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου είναι "ένα ασφαλές και εξορθολογισμένο πρόγραμμα εφημεριών που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νοσοκομείων και των πολιτών".

Πρωταθλητές της ...ξάπλας οι Έλληνες

Οι Ελληνες συγκαταλέγονται στους ευρωπαίους πολίτες που αθλούνται λιγότερο στους «27», σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες [...]
Ειδικότερα, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, μόνο το 3% των Ελλήνων, των Ιταλών και των Βουλγάρων, δηλώνουν ότι αθλούνται «τακτικά», το 15% των συμπολιτών μας δηλώνει ότι αθλείται «κάπως συχνά», το 15% «σπάνια» και το 67% «ποτέ».
Υψηλά ποσοστά πολιτών που δηλώνουν ότι δεν αθλούνται ποτέ παρατηρούνται ακόμη στη Βουλγαρία (58%), την Πορτογαλία και την Ιταλία (55%) ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώνονται στον κοινοτικό Βορά : Σουηδία (6%), Φιλανδία (7%) και Δανία (18%). Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 39%.
Σε ότι αφορά τον τόπο άσκησης, το 63% των Ελλήνων δηλώνουν ότι αθλούνται κάπου μεταξύ σπιτιού και σχολείου,χώρου εργασίας ή καταστημάτων (31% στην ΕΕ), το 27% σε κάποιο πάρκο ή έξω στη φύση (48% στην ΕΕ) και το 13% σε γυμναστήριο (11% στην ΕΕ).
Εξ άλλου, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 13% των Ελλήνων δηλώνουν ότι είναι μέλη κάποιου γυμναστηρίου, αθλητικού συλλόγου ή ενός συλλόγου με δυνατότητα άθλησης, ενώ στην ΕΕ ο μέσος όρος είναι 25%.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, τους λόγους που τους εμποδίζουν να αθληθούν , οι Ελληνες σε ποσοστό 51% επικαλούνται ως βασικότερη αιτία την έλλειψη χρόνου. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 45%

Δήλωση «σοκ» από τον Γ.Γ.Α.

Την αναστολή κάθε χρηματοδότησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τον ΟΠΑΠ ανακοίνωσε, ως διοικητική ποινή για τα τελευταία κρούσματα βίας στο ποδόσφαιρο, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής.
«Ο ΟΠΑΠ δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει αυτή την αθλιότητα» είπε -χαρακτηριστικά- ο Γ.Γ.Α. και πρόσθεσε ότι περιμένει την ΕΠΟ και τους ιθύνοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση της Πολιτείας, μετά τα κρούσματα βίας που έχουν σημειωθεί στα γήπεδα που πραγματοποιούνται οι τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, και την οποία γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες

Η αποζημίωση του φοιτητή στην υπόθεση ζαρντινιέρα

Το ποσό των 300.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ως αποζημίωση στον Κύπριο φοιτητή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού… από μία ζαρντινιέρα.
Ο Αυγουστίνος Δημητρίου είχε υποβάλει αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας αποζημίωση 1 εκατομμυρίου ευρώ ως ηθική βλάβη για τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από αστυνομικούς το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006.
Το ελληνικό Δημόσιο αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, η οποία έρχεται λίγες ημέρες πριν ο Κύπριος φοιτητής καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου (12 Aπριλίου), γιατί… αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του στην πλατεία Συντριβανίου, γρονθοκοπώντας αστυνομικούς!
Zougla.gr

Στις 14 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλήνιες (πρόγραμμα)

14 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλήνιες του 2010 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τον αριθμό των εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 να ανέρχεται στις 84.690. Τα μαθήματα λήγουν στις 12 Μαΐου.
Στις 14 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλήνιες (πρόγραμμα) Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ θα εξεταστούν:
Παρασκευή 14 Μαΐου, Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας.
Δευτέρα 17 Μαΐου, Βιολογία Γενικής Παιδείας, Φυσική Γενικής Παιδείας, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας και Ιστορία Γενικής Παιδείας.
Τετάρτη 19 Μαΐου οι μαθητές Θεωρητικής Κατεύθυνσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, ενώ εκείνοι της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων) εξετάζονται στα Μαθηματικά.
Παρασκευή 21 Μαΐου στην Ιστορία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Βιολογία (Θετικής Κατεύθυνσης), Χημεία και Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).
Τετάρτη 26 Μαΐου στα μαθήματα: Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), Φυσική (Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων).
Παρασκευή 28 Μαΐου τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι: Λατινικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), Χημεία (Θετική Κατεύθυνση), Ηλεκτρολογία (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογική Κατεύθυνση, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).
Δευτέρα 31 Μαΐου στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (όλων των κατευθύνσεων).
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:00 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 07.30 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Σταθερά χαμηλές οι τιμές χύμα ελαιολάδου σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία

Σταθερά χαμηλές, με ελαφρές διακυμάνσεις κατά περιοχές, παραμένουν οι τιμές του χύμα ελαιολάδου τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασε ο ΣΕΔΗΚ, στην Κρήτη κυμάνθηκαν από 2,10-2,35 ευρώ, στην Πελοπόννησο μεταξύ 2,20-2,33 ευρώ, ενώ ελαφρά χαμηλότερες 2,10-2,20 ήταν στην Λέσβο. Στην Ισπανία, η μέση τιμή κυμάνθηκε στα 2,09, ενώ η μέγιστη που αντιστοιχεί με στις δικές μας ποιότητες (οξ.0,3) ήταν 2,31 και η ελάχιστη 1,98. Στην Ιταλία την εβδομάδα από 8 έως 14 Μαρτίου, ήταν 2,45-3,10 ευρώ.
πασεγες

29.3.10

Κατασχέθηκαν επικίνδυνα για την υγεία τρόφιμα

Συνεχίζονται οι κατασχέσεις επικίνδυνων, για τη δημόσια υγεία, τροφίμων από τρίτες χώρες, ενώ μετά τα βουλγάρικα, «πιάστηκαν» και ρουμάνικα αρνιά, που είχαν ελληνοποιηθεί. Όπως ανακοινώθηκε, στη Βαρβάκειο Αγορά εντοπίστηκαν σφάγια Ρουμανίας (αρνιά γάλακος), που προέρχονται από σφαγεία της εταιρία ΚΡΕΚΑ (Καβάλα), χωρίς ενδείξεις. Τα σφάγια εντοπίστηκαν στο κατάστημα Ορφανού. Δεσμεύτηκαν και επιβλήθηκαν και πρόστιμα.Παράλληλα, απαγορεύτηκε η εισαγωγή στην Ελλάδα των παρακάτω τροφίμων:
- 8.418 κιλά κολοκυθάκια, προέλευσης Τουρκίας, λόγω ανίχνευσης του φυτοπροστατευτικού προϊόντος oxamyl πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.
- 7.500 κιλά φυστικιών, προέλευσης Κίνας, λόγω ανίχνευσης αφλατοξινών πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.
- 21.000 κιλά φυσικό μέλι, προέλευσης Κίνας, άφιξη μέσω Τουρκίας, λόγω μη αναγραφής της χώρας προέλευσης.
- 3.600 κιλά κατεψυγμένα φιλέτα ψαριών, προέλευσης Τουρκίας, λόγω παραβάσεων στη σήμανση του προϊόντος.
- 16.190 κιλά κατεψυγμένων σαλιγκαριών, προέλευσης Τουρκίας, λόγω παραβάσεων στη σήμανση του προϊόντος.
- 3.000 κιλά ψιλοκομμένες πιπεριές τσίλι (kibbled red chillies), προέλευσης Ινδίας, λόγω ανίχνευσης αφλατοξινών πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.
- 2.020 κιλά αμπελόφυλλα σε άλμη, προέλευσης Τουρκίας, λόγω ανίχνευσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια.

Απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών μονάδων

Με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών μονάδων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και Περιβάλλοντος. Όπως ανακοινώθηκε τα τρία υπουργεία θα υποβάλλουν σύντομα συγκεκριμένες προτάσεις απλούστευσης των σχετικών διαδικασιών.
Ο υφυπουργός κ. Μιχάλης Καρχιμάκης δήλωσε ότι το πρόβλημα με τις κτηνοτροφικές μονάδες είναι μεγάλο αλλά σύντομα θα δοθεί λύση με υπέρβαση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

Μετά το Πάσχα στα περίπτερα η 2η τσόντα της Τζούλιας Αλεξανδράτου

Λίγο μετά το Πάσχα θα δούμε στα περίπτερα και το δεύτερο πορνό Video της Τζούλιας Αλεξανδράτου.
Ο παραγωγός και η άτακτη ξανθιά έδωσαν τα χέρια να ξεκινήσουν τα γυρίσματα για την συνέχεια του ερωτικού DVD. Σύμφωνα με τα όσα ακούσαμε στην εκπομπή "Κους Κους", πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο πλευρών.
Για περισσότερο από μία ώρα συζητούσαν ο Δημήτρης Σειρηνάκης με την Τζούλια και το μάνατζέρ της Μένιο Φουρθιώτη, σε γνωστό μαγαζί των Βορείων Προαστίων. Τα γυρίσματα, θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα και η κυκλοφορία του αναμένεται στα μέσα Απριλίου.
Μάλιστα ο Δημήτρης Σειρηνάκης δήλωσε πως μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα δεν θα κάνει καμία κίνηση αλλά συζητάει με πολλούς και με πολλές ενδιαφερόμενες για ταινίες πορνό που μάλλον θα αρχίσει να τις δουλεύει μετά το Πάσχα. Μάλλον έγινε μόδα.
Τελικά όπως πάει η Τζούλια θα ξεπεράσει και την ..Τσιτσιολίνα
newsit

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου