13.2.10

Ποδηλάτες Καλαμάτας - Πρόταση προς τη δημοτική αρχή

-Για τη στρατηγική επίλυση του αδιέξοδου των σκουπιδιών-
Κανένας μακροχρόνιος πόλεμος δεν ευνόησε κάποιον. Στην προκειμένη περίπτωση η λύση είναι στην μερική υποχώρηση όλων των αντιμαχόμενων και σε νέες δημιουργικές ιδέες από το εξωτερικό, όπου θα φέρουν την επανάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων μας.
Πλέον καμία χωματερή δεν μπορεί να λειτουργήσει και πουθενά. Βάση ευρωπαϊκών οδηγιών θεωρούνται παράνομες. Οπότε, είναι μεγάλο λάθος να αναζητείται νέος τόπος για να μεταφερθεί, πόσο μάλλον σε πυρόπληκτη περιοχή ή περιοχή natura. Από την άλλη είναι απαράδεκτο να μετατρέπουμε μία μονάδα λιπασματοποίησης σε χωματερή. Σίγουρα και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο.
Εμείς ως ενεργοί πολίτες μίας πόλης που πνίγεται στα σκουπίδια, προτείνουμε τις παρακάτω λύσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο:...
1)Να πραγματοποιηθεί μελέτη για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας από τα σκουπίδια. Κάτι τέτοιο γίνεται σε πολλές πόλης της δυτικής Ευρώπης και αποτελεί τη καλύτερη λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
2)Να χρησιμοποιηθεί η ΜΟΛΑΚ, αλλά ΜΟΝΟ για τη παραγωγή λιπάσματος από κομποστοποιητές όπου θα τοποθετήσει ο Δήμος στα πάρκα και σε χώρους πρασίνου της πόλης. Αυτή η διαδικασία δε παράγει δυσοσμίες, ούτε λιματολάσπη. Μάλιστα, πολλοί Καλαματιανοί κάνουν ήδη κομποστοποίηση στα σπίτια τους. Το λίπασμα που παράγεται θα είναι απόλυτα βιολογικό και ο Δήμος θα μπορεί να το εκμεταλλευτεί οικονομικά. Έτσι, θα μπορεί να δίνει για ανταμοιβή ένα μικρό ποσό, που θα λειτουργεί ως κίνητρο, σε όσους συμβάλουν στη διαδικασία. Οι κάτοικοι του ασπροχώματος, θα έπρεπε να αναδείξουν το γεγονός ότι διαθέτον μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες στην Ευρώπη και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος. Κανείς δε μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του.
3)Να χρησιμοποιηθούν οι μπαλοποιητές, αλλά μόνο στα αδρανή απορρίμματα. Ποτέ στα σύμμεικτα σκουπίδια. Έτσι, αν τηρηθεί αυστηρά αυτός ο περιορισμός, δεν θα αναγκαστούμε να πληρώνουμε εμείς τα πρόστιμα από τους λάθους χειρισμούς του πρώην περιφερειάρχη.
4)Να διευρυνθεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης σε όλο το νομό. Όσο τα σκουπίδια που έρχονται από άλλους δήμους του νομού είναι σύμμεικτα, δεν πρόκειται να λειτουργήσει κανένα από τα παραπάνω.
5) Οι κάτοικοι του Ταϋγέτου, μόνο αν υιοθετηθούν τα παραπάνω να υπομείνουν το άνοιγμα της χωματερής μαραθόλακα για το μεταβατικό διάστημα που θα χρειαστεί. Μάλιστα ο δήμος για να τους πείσει θα ήταν έξυπνο να ορίσει μία ομάδα από αυτούς όπου θα ελέγχουν την εξέλιξη του παραπάνω σχεδίου. Βέβαια, σε περίπτωση που δεν παρουσιαστεί καμία πρόοδος, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, οι κάτοικοι θα ασκήσουν το κατοχυρωμένο δικαίωμα τους για την επιβολή βαρύτατων προστίμων προς δήμο.
Πραγματικά, αν παρθούν μέτρα προς αυτή τη σωστή κατεύθυνση όλοι θα δείξουν κατανόηση και θα κάνουν μία μικρή υποχώρηση από της θέσεις τους. Ειδάλλως, με τη πόλη μας γεμάτη σκουπίδια, η καταπίεση που βιώνουν οι κάτοικοι της Καλαμάτας κανείς δε ξέρει που και πως θα ξεσπάσει…
http://cyclistsofkalamata.blogspot.com/

Εωράκαμεν τους ληστάς πριν …87 χρόνια

Η αναφορά που ακολουθεί ανήκει στον Ιωάννη Πετράκη, υπαστυνόμο του Κιλκίς, ο οποίος στις 7 Απριλίου 1923 αναφέρει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα εγγράφως:
« Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης, εωράκαμεν τους ληστάς. Κράζων δε σταθείτε, ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας» και απαντησάντων «κλάσε μας τα' α@@@@α», απέδρασαν...
http://margaritaria.blogdrive.com

Τρείς Ελληνίδες της showbiz στο κύκλωμα "Μόνικα"

Τρεις πανέμορφες Ελληνίδες -που στο παρελθόν είχαν ασχοληθεί με το χώρο της showbiz- ενδέχεται να έχουν μπλεχτεί στα δίχτυα του μεγαλύτερου μαστροπού της Ευρώπης, ο οποίος κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο «Μόνικα». Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται πολύ σοβαρά πλέον από τις ελληνικές αρχές καθώς τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά που έχουν εντοπίσει σε κάποιες φωτογραφίες καλλίγραμμων γυναικών σε ξένα σάιτ μοιάζουν με τα χαρακτηριστικά τριών Ελληνίδων, οι οποίες έκαναν ένα... πέρασμα από περιοδικά μόδας και η μία μάλιστα και σύντομη εμφάνιση στην τηλεόραση. Αν και η πιθανότητα της εμπλοκής πανέμορφων Ελληνίδων στο μεγαλύτερο κύκλωμα πορνείας στην Ευρώπη θεωρείται σχεδόν δεδομένη, οι κυνηγοί του κορυφαίου μαστροπού της Ευρώπης θέλουν να είναι απολύτως βέβαιοι και να «δέσουν» με αδιάσειστα στοιχεία τις τρεις καλλονές, πετυχαίνοντας ακόμη ένα πλήγμα στον Mr «Μόνικα». Αλλωστε είναι γνωστό ότι τα καυτά κορίτσια του κυκλώματος δεν «δουλεύουν» ποτέ στις πατρίδες τους, αλλά ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη, για να βρεθούν με τους VIP πελάτες που τις έχουν επιλέξει από το Ιντερνετ, ενώ χρησιμοποιούν και ψευδώνυμα, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολος ο εντοπισμός τους. Ο μεγαλύτερος διώκτης του Τσέχου μαστροπού είναι Ελληνας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που έχει υπηρετήσει σε σημαντικές θέσεις στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη. Στο ενεργητικό του έχει καταγραφεί η εξιχνίαση μερικών από τις μεγαλύτερες υποθέσεις οργανωμένων κυκλωμάτων πορνείας στη χώρα μας. Τα τελευταία τρία χρόνια ασχολείται εντατικά με τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων που αφορούν τον «Μόνικα» και το κύκλωμά του και θεωρείται ότι είναι ο μοναδικός αστυνομικός όλων των διωκτικών αρχών της Ευρώπης που έχει φτάσει τόσο κοντά στον εντοπισμό του Τσέχου μαστροπού.Από τα τέλη του 2006 ο Ελληνας αξιωματικός, που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από την καλοστημένη και πολύ κερδοφόρα επιχείρηση εμπορίου λευκής σαρκός, ακολουθεί κατά πόδας τα ίχνη του «Μόνικα» και έχει καταφέρει καίρια κτυπήματα στο κύκλωμά του. Μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων έχει περάσει χειροπέδες σε τουλάχιστον 12 κοπέλες, με αποτέλεσμα να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στον περιβόητο μαστροπό.
Τον τελευταίο καιρό ο Ελληνας διώκτης του Τσέχου έχει εστιάσει τις έρευνές του στον εντοπισμό τριών πανέμορφων κοριτσιών που, όπως όλα δείχνουν, είναι Ελληνίδες. Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας αποδεικνύουν ότι κάθε κοπέλα του μαστροπού κερδίζει την εβδομάδα περίπου 50.000 ευρώ. Από αυτά, τις 30.000 ευρώ τα κρατούν οι κοπέλες και τα υπόλοιπα τα καταθέτουν στους λογαριασμούς του «αφεντικού» τους.
Πριν από λίγο καιρό η αρμόδια υπηρεσία οικονομικών ελέγχων στην Ελβετία, ύστερα από επείγον σήμα της Ιντερπόλ, μπλόκαρε το λογαριασμό του «Μόνικα». Σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε 500.000.000 ευρώ, ενώ κατά μία άλλη πληροφορία το ποσό που βρέθηκε στο λογαριασμό αυτό ξεπερνούσε το ένα δισ. ευρώ. Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Εspresso», αυτή την εποχή οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι ο κύριος... «Μόνικα» βρίσκεται στο Λονδίνο συντονίζοντας από εκεί το πολυδαίδαλο κύκλωμα πορνείας που έχει δημιουργήσει.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί από όλες τις αστυνομίες της Ευρώπης που ασχολούνται με την περίπτωση του Τσέχου μαστροπού, υποθέτουν πως η βασική έδρα της «επιχείρησής» του δεν είναι άλλη από την πρωτεύουσα της πατρίδας του. Εκεί δηλαδή που ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα, στο χώρο των συνοδών υψηλών προσώπων.
Η στρατολόγηση και το πέπλο ασφάλειας
Ο μαστροπός-φαντομάς, που κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό του όνομα, αλλά και το πρόσωπό του εκτός από δύο πολύ δικούς του ανθρώπους που αναλαμβάνουν να «καθαρίζουν» ό,τι τον ενοχλεί, δρα ανενόχλητος σε όλη την Ευρώπη, απλώνοντας παντού τα δίχτυα του.
Τα πολλά χρήματα, αλλά και οι υψηλές γνωριμίες με κυρίους από όλη την Ευρώπη είναι πολύ καλά δολώματα για να πιάνει ο αδίστακτος μαστροπός στο αγκίστρι του πανέμορφες κοπέλες από όλο τον κόσμο και να τις εκμεταλλεύεται.

Μάλιστα, είναι τέτοια η φήμη του σε αυτούς τους χώρους που στην κυριολεξία όμορφες νεαρές κοπέλες από όλη την Ευρώπη «παρακαλάνε» να ενταχθούν στη στρατιά του καθώς εκτιμούν ότι εκτός από τα χρήματα, η είσοδός τους στους VIP, έστω και με αυτόν τον τρόπο, θα τους εξασφαλίσει μια άνετη και κοσμοπολίτικη ζωή.
Αρχικά «δούλευε» με καλλίγραμμες συμπατριώτισσές του που ήταν διατεθειμένες για μερικές χιλιάδες ευρώ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε επιχειρηματίες με βαριά πορτοφόλια. Οταν είδε ότι οι δουλειές πήγαιναν καλά, «άπλωσε» τα δίχτυα του σε πόλεις και θέρετρα σε όλη την Ευρώπη, όπου συγκεντρώνονται οι πλούσιοι και διάσημοι, και άρχισε να διαφημίζει μέσω του Διαδικτύου τα πανέμορφα μοντέλα του, τα οποία μέσα σε λίγα χρόνια έγιναν περιζήτητα.
Η ένταξη όμως μιας καλλίγραμμης νεαρής στο κύκλωμα του μεγαλύτερου μαστροπού της Ευρώπης δεν είναι εύκολη, καθώς το «αφεντικό» είναι πανέξυπνο και φροντίζει να απλώνει γύρω του ένα πανίσχυρο πέπλο ασφαλείας που του επιτρέπει τόσα χρόνια τώρα να ξεφεύγει από τις διωκτικές αρχές.
Η νεαρή καλλονή αρχικά εκδηλώνει το ενδιαφέρον της σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα που τη διαχειρίζεται ο ίδιος ο Τσέχος και ο σέρβερ μάλλον χάνεται κάπου στη Λατινική Αμερική προκειμένου να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός από την αστυνομία.
Αφού εξετάσει τις φωτογραφίες της ενδιαφερόμενης και την κάνει αρχικά δεκτή, τότε αρχίζει το φακέλωμα.
Η κοπέλα, για να ενταχθεί πλήρως στο κύκλωμα και να αρχίσει να δουλεύει, πρέπει να καταθέσει πλήρες βιογραφικό. Δηλαδή, ακριβή διεύθυνση και τόπο διαμονής, όχι μόνο δική της, αλλά και της οικογένειάς της. Επίσης πρέπει να δώσει πλήρη στοιχεία και για τα υπόλοιπα συγγενικά της πρόσωπα, όπως τα αδέλφια της, τον σύζυγό της- στην περίπτωση που είναι παντρεμένη - και κυρίως στοιχεία για τα παιδιά της -εάν έχει- την ακριβή διεύθυνση που διαμένουν, ποιος θα τα φροντίζει όταν εκείνη ταξιδεύει ανά την Ευρώπη για ερωτικά ραντεβού και γενικά πρέπει να κάνει πλήρη και ακριβή καταγραφή της προσωπικής της ζωής.
Στην αρχή οι καλλίγραμμες γυναίκες που πέφτουν στα δίχτυα του θαμπώνονται από τα χρήματα και τη λαμπερή ζωή που τους υπόσχεται και δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην κατάθεση των προσωπικών τους στοιχείων. Στη συνέχεια όμως, όταν κάτι πάει στραβά, τότε διαπιστώνουν το λάθος που έχουν κάνει...
Η ανυπακοή τιμωρείται με θάνατο
Η σχέση του Τσέχου με τα πανέμορφα κορίτσια είναι μέλι γάλα όσο εκείνα εξυπηρετούν τους VIP πελάτες και του καταθέτουν τα χρήματα. Οταν όμως κάποια κοπέλα θελήσει να αυτονομηθεί και να δουλέψει για λογαριασμό της, αρχίζει ο εφιάλτης. Οι μπράβοι του μαστροπού προειδοποιούν αρχικά τους συγγενείς της -μάνα και πατέρα- και εάν δεν συμμορφωθεί, αναλαμβάνουν να συνετίσουν... διά της βίας τα στενά συγγενικά της πρόσωπα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ιντερπόλ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο δύο οικογένειες που εξαφανίστηκαν από πόλεις της Ρωσίας να έχουν πέσει θύματα της δολοφονικής μανίας του «Μόνικα» και των αδίστακτων μπράβων του. Οι κόρες και των δύο οικογενειών για ένα διάστημα εργάζονταν για λογαριασμό του κυκλώματος μέχρι που θέλησαν να ανοίξουν τη... δίκη τους επιχείρηση, με αποτέλεσμα να τεθεί σε λειτουργία ο «μηχανισμός επαναφοράς» στην τάξη, που έχει δημιουργήσει ο αόρατος μαστροπός.
Επίσης, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο βρέθηκαν σε πολυτελές ξενοδοχείο του Βελγίου δολοφονημένα, με ιδιαίτερα άγριο τρόπο, δύο μοντέλα από τη Γαλλία. Λέγεται πως αυτή ήταν η τιμωρία που τους επέβαλε ο «Μόνικα», γιατί δεν είχαν καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό του από ερωτικά ραντεβού που ο ίδιος τους είχε κλείσει.
Στο θέμα της ανυπακοής ο Τσέχος είναι αμείλικτος. Μπορεί οι κοπέλες να κρατούν για λογαριασμό τους τα περισσότερα χρήματα από τα ερωτικά ραντεβού, όταν όμως κάποια δεν καταθέσει τα δικά του χρήματα... τότε αρχίζει ο εφιάλτης.
Espresso

Στον εισαγγελέα 30χρονος Ουκρανός για τη δολοφονία του αστυφύλακα Σπύρου Θεοδώρου στις 2 Απριλίου του 2009

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 30χρονος Ουκρανός που συνελήφθη χθες, μετά από έφοδο σε σπίτι της οδού Ξάνθου 13 στο Πέραμα και είναι ένας από τους δύο δράστες της δολοφονίας του αστυφύλακα Σπύρου Θεοδώρου και του σοβαρού τραυματισμού του συναδέλφου του Γεωργίου Αναγνωστόπουλου της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, που είχε διαπραχθεί στις 2 Απριλίου του 2009 στη διασταύρωση Σκιάθου και Σκόκου στην Κυψέλη.
Ο δεύτερος δράστης είναι ο 34χρονος αδελφός του συλληφθέντα ο οποίος κατάφερε να διαφύγει χθες και αναζητείται. Αυτός είναι και ο άνθρωπος που πυροβόλησε στους δύο αστυνομικούς με την τραγική κατάληξη....
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αστυφύλακες είχαν μεταβεί στο σημείο μαζί με ομάδα της ΔΕΛΤΑ, μετά από καταγγελία για διάρρηξη σε αυτοκίνητο, αλλά απομακρύνθηκαν από τους συναδέλφους τους και τότε εντόπισαν τον 30χρονο τον οποίο ακινητοποίησαν για να τον ελέγξουν. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου όμως παρεμποδίστηκαν από διερχόμενη Ελληνίδα η οποία επενέβη γιατί θεώρησε άδικη την ακινητοποίηση του δράστη και τους απέσπασε την προσοχή με αποτέλεσμα να τους πλησιάσει από πίσω ο αδελφός του ύποπτου αιφνιδιάζοντάς τους και τους πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τραυματίζοντάς τους σοβαρά.
Λίγο καιρό αργότερα, στις 5 Ιουνίου, ο Θεοδώρου υπέκυψε στα τραύματα του στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός " όπου νοσηλευόταν.
Τα δύο αδέλφια από την Ουκρανία φεύγοντας από το σημείο της αιματηρής επίθεσης, πήραν μαζί τους την εξάρτηση του Αναγνωστόπουλου μαζί με το πιστόλι το οποίο περιείχε γεμιστήρα με δέκα φυσίγγια, ένα εφεδρικό γεμιστήρα με δέκα φυσίγγια, ένα ζεύγος χειροπέδες, μία πτυσσόμενη ράβδο, ένα φακό και το κινητό του τηλέφωνο. Επίσης πήραν την εξάρτηση του Θεοδώρου με το πιστόλι του και το κινητό του τηλέφωνο.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος, τα δύο αδέλφια μετά το αιματηρό επεισόδιο έφυγαν στην Ουκρανία από όπου ο 30χρονος επέστρεψε πριν από έναν μήνα και με γυναικείο όνομα νοίκιασε μονοκατοικία στο Πέραμα όπου και έμεναν. Το σπίτι εντοπίστηκε πριν από λίγες μέρες και χθες έγινε έφοδος όπου συνελήφθη ο 30χρονος μαζί με δύο γυναίκες οι οποίες όμως δεν γνώριζαν τις δραστηριότητές του και αφέθηκαν ελεύθερες.
Ο 34χρονος αδελφός του έλειπε από το σπίτι την ώρα της εφόδου και επέστρεψε αργότερα αλλά είδε τους αστυνομικούς γι’ αυτό διέφυγε με ένα τζιπ Σουζούκι το οποίο άρπαξε από διερχόμενο πολίτη και το εγκατέλειψε στο λιμάνι όπου και βρέθηκε.
Όπως διαπιστώθηκε, ο καταζητούμενος Ουκρανός, το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου 2009, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, ενώ επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα με αλλοδαπή φίλη του, δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών και ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον των αστυνομικών και κατάφερε να διαφύγει. Επίσης διώκεται και από τις ουκρανικές αρχές και έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για ληστεία και υπεξαίρεση.
Στο σπίτι της οδού Ξάνθου βρέθηκε το πιστόλι του δολοφονηθέντα αστυφύλακα Θεοδώρου καθώς και μια καραμπίνα, ένα περίστροφο, 490 φυσίγγια, ένα αεροβόλο τουφέκι και άλλος οπλισμός.
Επίσης βρέθηκαν 30.000 ευρώ που εκτιμάται ότι προέρχονται από ληστείες.-

Συνελήφθη 24χρονος Αλβανός για σωρεία ένοπλων ληστειών

Ενας 24χρονος Αλβανός, που θεωρείται ιδιαίτερα σκληρός κακοποιός και έχει πρωταγωνιστήσει σε ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς ενώ έχει διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών, συνελήφθη χθες το πρωί μαζί με τρεις ομοεθνείς του και συνεργούς του, από την Ασφάλεια Αττικής στην περιοχή του Ζωγράφου.
Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Ασφάλειας ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος, ο 24ρονος είχε αποφυλακιστεί με όρους στις 7 Απριλίου 2009 από τις δικαστικές φυλακές Διαβατών, όπου κρατούνταν εκτίοντας ποινή φυλάκισης εφτά ετών για κλοπές και ληστείες και λίγο καιρό αργότερα μαζί με έναν ακόμα ομοεθνή του άρχισε τις ληστείες.
Συγκεκριμένα, μέσα σε δύο μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο του 2009, διέπραξαν 17 ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ και μία ληστεία σε βάρος ιδιώτη. Στις περισσότερες από αυτές, ο 24χρονος είχε χτυπήσει με τη λαβή του όπλου του υπαλλήλους των καταστημάτων ενώ σε πολλές περιπτώσεις πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.
Την 1/7/2009, μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην Ηλιούπολη, πυροβόλησε δύο φορές εναντίον πολίτη που προσπάθησε να τους εγκλωβίσει με το αυτοκίνητό του χωρίς όμως να τον τραυματίσει...
Στις 27/8/2009, μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, εντοπίστηκαν από περιπολικό με κλεμμένη μοτοσικλέτα και τότε πάλι ο 24χρονος πυροβόλησε εναντίον του περιπολικού προκαλώντας ζημιές στο όχημα αλλά χωρίς να τραυματίσει τους αστυνομικούς.
Τελικά, στις 7/9/2009, εντοπίστηκε κλεμμένη μοτοσικλέτα των ληστών και κατά την παρακολούθηση από αστυνομικούς οι δύο Αλβανοί έπεσαν στην ενέδρα αλλά άρχισαν να πυροβολούν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή κατά την οποία σκοτώθηκε ο ένας από τους κακοποιούς ενώ ο άλλος κατάφερε να διαφύγει έχοντας δεχθεί τρεις σφαίρες.
Διέφυγε στην Αλβανία, αλλά μετά την αποθεραπεία του επέστρεψε πριν από δέκα μέρες και πάλι στην Ελλάδα όπου συνέστησε νέα συμμορία με τους άλλους τρεις και μέσα σε αυτό το διάστημα διέπραξαν τέσσερις ληστείες και τρεις κλοπές.
Στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκαν δύο πιστόλια, φυσίγγια, ένας σιγαστήρας, μικροποσότητα κοκαΐνης και διάφορα κλοπιμαία.
Σε βάρος του εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης για 17 ληστείες και για τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς.
Σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Δ. Κουσελάς – Απάντηση στον Δημ. Δράκο για τα προνοιακά επιδόματα

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς με αφορμή δημοσιεύματα για την περικοπή κατά 10% των προνοιακών επιδομάτων έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι τις συνέπειες της κρίσης που δημιούργησε η Ν.Δ με τις ταξικές-πελατειακές της πολιτικές, δεν θα τις επωμιστούν οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα ζήτημα μείωσης των προνοιακών επιδομάτων και αυτό το γνωρίζει ο κ. Δράκος από την Παρασκευή 12/02/2010.Τα υπόλοιπα είναι για την δημιουργία εντυπώσεων και μόνο.»

Ο καιρός την Καθαρή Δευτέρα σύμφωνα με την ΕΜΥ

Καιρός: στο ιόνιο, τα ηπειρωτικά και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού αιγαίου νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα βορειοανατολικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε περιοχές της δυτικής κυρίως Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, που γρήγορα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση

«Απάντηση Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτη σε ερώτηση Νάντιας για τα μέτρα συντήρησης στο οδικό δίκτυο Μεθώνης - Πύργου»

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτης, στην απάντηση του σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 15/01/10, ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εξετάσει σοβαρά τη δυνατότητα ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2010, τη συντήρηση του οδικού τμήματος Καλό Νερό – Όρια Ν. Μεσσηνίας με Ηλεία, του Εθνικού δικτύου Μεθώνης – Πύργου Ηλείας. Ο κ. Μαγκριώτης καταλήγει ότι οι παραπάνω ενέργειες θα γίνουν με γνώμονα την ελαχιστοποίηση του κινδύνου τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Καρναβάλι χωρίς Δόμνα Σαμίου ....Φαγητό χωρίς αλάτι

Καρναβάλι χωρίς Δόμνα Σαμίου ....Φαγητό χωρίς αλάτι

7 Ευρώ ….το σακουλάκι

Τι θα γίνει επιτέλους με τα …χάλια των δημοτικών μας αρχών οι οποίες δεν είναι ικανές να …μπαλώσουν ούτε μια τρύπα στο οδικό δίκτυο που ανήκει στην αρμοδιότητα τους με αποτέλεσμα κάτοικοι και περαστικοί από τα χωριά μας να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή (και ειδικά όταν υπάρχει βροχόπτωση ) αυτοί και τα οχήματα τους .
Αν αναλογισθείτε το κόστος του ….μπαλώματος μιας τρύπας στο οδόστρωμα πόσο είναι …..κρατηθείτε 7 ευρώ το σακουλάκι η πίσσα .
Όταν ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ για τον ..πολιτισμό της Γουρνοπούλας που να περισσέψουν …7 ευρώ για το κλείσιμο μιας τρύπας …
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Με παρατράγουδα….ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Παπαφλέσσα

Γράφει το http://metamorfosis-messinias.blogspot.com
Τελικά με τις …πλάτες της αντιπολίτευσης του Δήμου Παπαφλέσσα ψηφίστηκε στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Προϋπολογισμός του Δήμου Παπαφλέσσα . Ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Κώστας Ηλιόπουλος κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποίησης και αποχώρησε από την συνεδρίαση δηλώνοντας ότι εντός των προσεχών ημερών με ανακοινωσή του στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Μεσσηνίας θα «μιλήσει » εφ΄όλης της ύλης για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής . Ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημήτρης Κατσούλας μαζί με τον Πρόεδρο του Τ/Σ Παπαφλέσσα Δημήτρη Κατσούλα ( Ντούρος ) αποχώρησαν με την σειρά τους διαμαρτυρόμενοι για την κατανομή των κονδυλίων του προϋπολογισμού ( στα χαρτιά πάντα ) από την συνεδρίαση ενώ η Πρόεδρος του Τ/Σ Μεταμόρφωσης Γαρυφαλιά Μανιάτη καταψήφισε τον Προϋπολογισμό ( στο κομμάτι που έχει ψήφο για την Μεταμόρφωση ) Αντιδρώντας έτσι στην πλήρη εγκατάλειψη κατά την περασμένη τριετία της Μεταμόρφωσης από την δημοτική αρχή που ενώ διαχειρίστηκε δεκάδες χιλιάδες ευρώ η Μεταμόρφωση στερήθηκε ακόμα και αυτά που δικαιούταν.
Ενώ η συνοχή της πλειοψηφίας στην ουσία είχε γίνει …συντρίμμια εμφανίστηκαν ως ….μάνα εξ ουρανού σύμβουλοι της ….αντιπολίτευσης του δήμου υμνώντας την δημοτική αρχή για το …ανύπαρκτο έργο της και ψήφισαν θετικά σε έναν προϋπολογισμό που είναι για …γέλια αλλά και για κλάματα .
Όποιος δημότης θέλει μπορεί να πληροφορηθεί τι προβλέπει ο προυπολογισμός που οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στήριξαν με την ψήφο τους πχ. Για κινητή τηλεφωνία των τηλεφώνων Δημάρχου και αντιδημάρχων για ..καλλωπισμό δημοτικού δρόμου που …οδηγεί στην νεόκτιστη οικία του δημάρχου για …..πηγάδι ιδιώτη στο Βλαχόπουλο και ένα σωρό άλλα ευτράπελα
Απορίας άξιον είναι τι μεσολάβησε και οι πολέμιοι της δημοτικής αρχής έγιναν …όψιμοι υποστηρικτές της. Φυσικά απόλυτη επιλογή τους είναι τι στηρίζουν με την ψήφο τους αλλά ας το εξηγήσουν και σε αυτούς που με την ψήφο τους, τους έστειλαν στο Δημοτικό συμβούλιο για να τους εκπροσωπήσουν.

Μεσσήνη - Η Γριά Συκού στην κρεμάλα

Τοπικά έθιμα και ξέφρενο γλέντι. Αυτές οι λέξεις περιγράφουν το κλίμα των ημερών στη Μεσσήνη. Το πρωί της Καθαράς Δευτέρας γίνεται στην «Κρεμάλα» η αναπαράσταση της εκτέλεσης μιας γερόντισσας της Μεσσήνης, της Γριάς Συκούς, που κατά την παράδοση, αλλά και με ιστορική τεκμηρίωση, κρεμάστηκε στη συγκεκριμένη τοποθεσία της πόλης με εντολή του Ιμπραήμ, επειδή είχε το θάρρος, εξηγώντας του ένα όνειρο που είχε δει, να του πει ότι η εκστρατεία του θα είχε οικτρό τέλος χάρη στην αντίδραση και το σθένος των επαναστατημένων Ελλήνων.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι πολιτιστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται και περιλαμβάνουν: παρελάσεις μαζορετών, άρματα, μεταμφιεσμένους μικρούς και μεγάλους, χορευτικά συγκροτήματα, λαϊκά όργανα, φιλαρμονικές και, τέλος, εκφώνηση σατυρικού λόγου. Για τους Νησιώτες ο θεσμός του καρναβαλιού αποτελεί παράδοση και κάθε χρόνο όλοι τους προσπαθούν να σας κάνουν να περάσετε ευχάριστα και να γελάσετε με την καρδιά σας!
Τα Νεα

Επεισόδια στην Ομόνοια με έναν νεκρό

Δύο αιματηρά περιστατικά με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία αντίστοιχα, σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή της Ομόνοιας. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε συμπλοκή με ομάδα αλλοδαπών έχασε τη ζωή του 30χρονος χρήστης ναρκωτικών ελληνικής υπηκοότητας. Οι αλλοδαποί τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον χτύπησαν με μαχαίρι στα πλευρά και στο πόδι.Αργότερα, στις 4.45 επίσης στην περιοχή της Ομόνοιας ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν τραυματισμένο στην πλάτη και στην κοιλιά στη διασταύρωση των οδών Χίου και Μαιζώνος, έναν Γεωργιανό ηλικίας περίπου 30 με 40 ετών, ο οποίος διακομίστηκε και νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.Για τα περιστατικά διενεργείται προανάκριση απο την Ασφάλεια.

Μετά από την κατρακύλα - «Τσιμπάει» η τιμή ελαιολάδου

Ενδείξεις… ανάκαμψης, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία παρουσιάζει η τιμή του ελαιόλαδου, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που καταγράφεται από τις αγορές του εξωτερικού και κυρίως της Ιταλίας, που αποτελεί το «βαρόμετρο» για το μέλλον της ελληνικής παραγωγής. Πρόκειται για μια εξέλιξη, η οποία μπορεί να μην αποτελεί σωτηρία για τους αγρότες, αλλά τουλάχιστον βάζει ένα φραγμό στην κατακόρυφη πτώση του προϊόντος, που παρατηρείτο μέχρι σήμερα . Αιτία ωστόσο για αυτό το… ξαφνικό ενδιαφέρον – σύμφωνα με όσους γνωρίζουν και παρακολουθούν την αγορά – από το εξωτερικό είναι, το γεγονός ότι η φετινή παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στη χώρα μας, θα είναι συνολικά πολύ μικρότερη από ό,τι άλλες χρονιές. Έτσι οι μεγάλες βιομηχανίες της Ιταλίας σπεύδουν να αγοράσουν τις παραγόμενες ποσότητες προτού αυτές εξαντληθούν ή διοχετευθούν αλλού. Επίσης ενδείξεις για την τάση που επικρατεί οφείλονται και σε ορισμένες πληροφορίες που αναφέρουν ότι τα αποθέματα ελαιολάδου στην Ισπανία (μεγαλύτερη παραγωγική χώρα της Μεσογείου), έχουν αρχίσει να μειώνονται.

Κύκλωμα σωματεμπόρων προωθούσε στην πορνεία Ρωσίδες

Στα ίχνη πολυμελούς κυκλώματος σωματεμπόρων που προωθούσε στην πορνεία γυναίκες από τη Ρωσία και δραστηριοποιούνταν σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, έφτασε η Αστυνομία. Όπως έγινε γνωστό, έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Φλώρινας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21 ατόμων (16 Έλληνες και 5 αλλοδαποί), για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, σωματεμπορία, παράνομη κατακράτηση, καθώς και παράβαση του νόμου «περί Ναρκωτικών» και του Νόμου «περί Όπλων».Από την έρευνα προέκυψε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι δράστες εντόπιζαν αλλοδαπές γυναίκες στη Ρωσία, τις στρατολογούσαν και τις μετέφεραν στη χώρα μας.Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι δράστες εφοδίαζαν τις γυναίκες με βιβλιάρια υγείας και άδεια εργασίας και τις ανάγκαζαν να συνάπτουν εικονικούς γάμους με ημεδαπούς,..
ώστε να νομιμοποιούν την παραμονή στη χώρα. Στη συνέχεια, με χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, τις μετέφεραν σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, μερικοί από τους ιδιοκτήτες των οποίων ήταν μέλη του κυκλώματος, και τις εξανάγκαζαν να εκπορνεύονται και να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις με πελάτες των καταστημάτων, έναντι αμοιβής.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης

Ηγούμενος …Παπάς και μια γυναίκα κατείχαν επάργυρα κειμήλια και ξυλόγλυπτες εικόνες

Στη σύλληψη τριών ατόμων οδήγησαν οι έρευνες που γίνονται εδώ και αρκετό καιρό, στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, για τον εντοπισμό δραστών που λεηλατούν μοναστήρια και εκκλησίες από τους εκκλησιαστικούς τους θησαυρούς.Μεταξύ των τριών συλληφθέντων (δύο άντρες και μια γυναίκα), είναι και ένας ιερωμένος, ηγούμενος μοναστηριού. Σε έρευνα που έγινε σε μοναστήρι του Δήμου Παμβώτιδας, όπου ηγούμενος είναι ένας εκ των δραστών, καθώς και στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, δύο κυνηγετικά όπλα, 533 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων και 15 λίθινα τεμάχια θυρώματος που είχαν κλαπεί από μοναστήρι στα Μαστοροχώρια Ιωαννίνων τον Αύγουστο του 2009.Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 48 εικόνες, επάργυρα κειμήλια, ξυλόγλυπτα και βιβλία, των οποίων η προέλευση, η νομιμότητα κατοχής και η αρχαιολογική τους αξία ερευνάται, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους και να διαπιστωθεί αν είχαν κλαπεί από εκκλησίες και μοναστήρια. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων

12.2.10

Σκουπίδια Καλαμάτας – Συνεχίζεται το …αδιέξοδο

Συνεχίζεται το αδιέξοδο με την αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο Καλαμάτας.
Χθες, απορριμματοφόρα του δήμου άδειασαν στο ΧΑΔΑ της Μαραθόλακας και έγινε περιορισμένη αποκομιδή από τους εκατοντάδες τόνους απορριμμάτων, που έχουν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία της πόλης της Καλαμάτας .
Χθες,ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας ήταν, σε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αθήνα, συμμετείχε στην Εκδήλωση της TEMES Α.Ε για τη δημιουργία του Ερευνητικού Περιβάλλοντος και Παρατηρίου και ακολούθως είχε σειρά συναντήσεων με τον Υφυπουργό κ. Μανιάτη και στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου και την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.
Τέλος, ο Δήμαρχος είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στην πόλη με τα σκουπίδια.

Έλεγχοι για ελαιόλαδο

Εντείνονται οι έλεγχοι για την ταυτοποίηση της ελληνικής ή κοινοτικής προέλευσης του ελαιολάδου μέσω της υποχρεωτικής αναγραφής σε όλες τις συσκευασίες του αλφαριθμητικού κωδικού αναγνώρισης EL 40. Όλες οι επιχειρήσεις τυποποίησης και συσκευασίας παρθένων ελαιολάδων, ελαιολάδων και πυρηνελαίων υποχρεούνται ήδη από 1/7/2009 να αναγράφουν το συγκεκριμένο κωδικό, ο οποίος χορηγείται από το τμήμα Ελαίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις συσκευασίες τους.Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), στις συσκευασίες που κυκλοφορούν στο λιανικό εμπόριο σύμφωνα με τον κοινοτικό κανονισμό ( Καν.(ΕΚ) 1019/2002 (άρθρο 4) πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται:..
1) στα εξαιρετικά παρθένα ή τα παρθένα ελαιόλαδα, εάν είναι ελληνικής προέλευσης ή προέλευσης από κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή από μία Τρίτη - εκτός Ε.Ε - χώρα, με αναφορά της συγκεκριμένης χώρας.
2) στα μείγματα εξαιρετικών παρθένων ή παρθένων ελαιολάδων:
α) "μείγμα ελαιολάδων Ευρωπαϊκής Κοινότητας" ή αναφορά στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, όταν αυτά προέρχονται από περισσότερα του ενός κράτη - μέλη.
β) "μείγμα ελαιολάδων εκτός Ευρωπαϊκής Κοινότητας" ή αναφορά στη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Κοινότητας, όταν πρόκειται για εκτός Ε-Ε χώρες.
γ) "μείγμα ελαιολάδων Ευρωπαϊκής Κοινότητας και μη" ή αναφορά στην καταγωγή Ευρωπαϊκής Κοινότητας και μη, όταν τα ελαιόλαδα προέρχονται από χώρες εντός και εκτός της Ε-Ε.
3) στις περιοχές προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) ή προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ), θα ακολουθείται η ειδική νομοθεσία αυτών των κατηγοριών, όπως προβλέπεται στον Καν.(ΕΚ) 510/2006.
Στις ποιοτικές κατηγορίες "ελαιόλαδο - αποτελούμενο από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και παρθένα ελαιόλαδα" και "πυρηνέλαιο" ο προσδιορισμός της καταγωγής δεν επιτρέπεται να αναγράφεται στη σήμανση.
Υπενθυμίζεται επίσης, επισημαίνει ο Σύνδεσμος στην ανακοίνωσή του, ότι απαγορεύεται η πώληση χύμα ελαιολάδων. Τα ελαιόλαδα μπορούν να κυκλοφορούν στον τελικό καταναλωτή, αλλά και στα εστιατόρια, τα νοσοκομεία, τις καντίνες και γενικά σε όλα τα σημεία μαζικής εστίασης μόνο προσυσκευασμένα, σε επώνυμες συσκευασίες το ανώτερο μέχρι 5 λίτρα και να αναγράφουν στη συσκευασία τους όλες τις υποχρεωτικές ενδείξεις.

Γιορτή του αγίου Βαλεντίνου - Πίτσα σε σχήμα καρδιάς, μια πικάντικη γεύση

Η σοκολάτα μπορεί να είναι το πιο δημοφιλές γλύκισμα για την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου αλλά στην Ιαπωνία φέτος η πίτσα σε σχήμα καρδιάς επιδιώκει να διεκδικήσει την πρωτιά στις προτιμήσεις των ερωτευμένων καταναλωτών.
Στην Ιαπωνία οι γυναίκες συνήθως προσφέρουν σοκολατάκια στους άνδρες την ημέρα αυτή και οι άνδρες ανταποκρίνονται προσφέροντας το δικό τους δώρο, ένα μήνα αργότερα, τη Λευκή Ημέρα. Ωστόσο γι αυτούς που προτιμούν να προσφέρουν στον αγαπημένο της κάτι πικάντικο, η γνωστή αλυσίδα Domino's pizza έχει την απάντηση.
"Παρασκευάσαμε πίτσα σε σχήμα καρδιάς ώστε οι πελάτες μας να εντυπωσιάσουν τους αγαπημένους τους", δήλωσε ο Νομπούο Φουτζίμα, της εταιρίας Higa Industries, που διαχειρίζεται την συγκεκριμένη αλυσίδα στην Ιαπωνία. Η συγκεκριμένη πίτσα στοιχίζει 14 δολάρια και η αλυσίδα έχει αρχίσει να δέχεται παραγγελίες ενόψει της γιορτής την Κυριακή.

«Απάντηση Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια στη Νάντια για τις συνθήκες στο κτίριο που στεγάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας»

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, μετά από καταγγελίες συνδικαλιστών και δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, είχε καταθέσει αναφορά στις 28/12/09, όπου έθετε ζήτημα ελλείψεων και προβλημάτων στο κτίριο της Π.Υ. Καλαμάτας. Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας, απάντησε επισημαίνοντας, αρχικά, τις πρόσφατες επισκευές ενός μέρους των χώρων του κτιρίου (WC) που παρουσίαζε προβλήματα λόγω υγρασίας.Σύμφωνα με την απάντηση του Υφυπουργού, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2009, έργο για την επισκευή – συντήρηση – διαμόρφωση των παραπάνω κτιριακών εγκαταστάσεων συνολικού προϋπολογισμού 300 χιλ. ευρώ. Παράλληλα, την 31/08/09, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ζήτησε από τη Νομαρχία Μεσσηνίας να αναλάβει τις αρμοδιότητες του φορέα κατασκευής του έργου και η Νομαρχία στις 06/10/09 απάντησε θετικά.
Κατόπιν αυτών, το Αρχηγείο, την 10/12/09 απέστειλε στη Νομαρχία σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, της οποίας και αναμένεται η υπογραφή, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη σύνταξη της οριστικής μελέτης, τη δημοπράτηση του έργου και την επιλογή του αναδόχου. Ο Υφυπουργός κλείνει την απάντηση του με την εκτίμηση του Αρχηγείου, ότι η έναρξη των εργασιών θα γίνει εντός του 2010.

Πατρινό Καρναβάλι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις για το πατρινό Καρναβάλι, που φέτος ήταν από τα μικρότερα σε χρονική διάρκεια. Έντεκα άρματα και περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές με επικεφαλής πάντα τον βασιλιά Καρνάβαλο, ετοιμάζονται να παρελάσουν το Σάββατο το βράδυ και το μεσημέρι της Κυριακής.
Συγκεκριμένα αύριο Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα θα ξεκινήσει η ποδαράτη παρέλαση, στην οποία θα πάρουν μέρος τα μέλη των 108 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού», που αποτελούν την «ψυχή» του πατρινού καρναβαλιού.Την Κυριακή στις 2.00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση...
Τα άρματα που έχει ετοιμάσει το καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων, σατιρίζουν όπως πάντα την επικαιρότητα, ενώ τα άρμα του βασιλιά Καρνάβαλου είναι φέτος «ντυμένο» με τα χρώματα του κλόουν.
Το άρμα της βασίλισσας του πατρινού Καρναβαλιού είναι εξ ολοκλήρου άνθινο και έχει το σχήμα καρδιάς, ενώ θα παρελάσουν ακόμα το «Καρναβαλικό Big Bang», που αναφέρεται στην δημιουργία των πλανητών, το «No Smoking» που σατιρίζει την απαγόρευση του καπνίσματος, η «Πράσινη Ανάπτυξη» και το «Τραβάει ο οργανισμός μας το κουπί».
Επίσης θα παρελάσουν τα άρματα «Σάτιρα στην σάτιρα», «Λαχανάκια Βρυξελλών» και «Η μάχη του πάρκινγκ».Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι 30.000 καρναβαλιστές που με την ζωντάνια τους, το χιούμορ, αλλά και την ευρηματικότητά τους, θα επιχειρήσουν να
παρασύρουν τους θεατές της παρέλασης στους δικούς τους κεφάτους ρυθμούς. Η παρέλαση θα κλείσει με τους σοκαλοτορίχτες, που τηρούν πιστά ένα από τα πιο παλιά έθιμα του πατρινού καρναβαλιού. Στις 9.00 το βράδυ της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί στον μόλο της Αγίου Νικολάου η καθιερωμένη τελετή λήξης. Ακροβάτες από την Ιταλία και μια ομάδα με μεσαιωνικά ταμπούρια, από την πόλη Φαέντσα, θα «αποχαιρετήσουν» το
βασιλιά Καρνάβαλο, πριν παραδοθεί στην πυρά. Η τελετή λήξης θα ολοκληρωθεί με την ρίψη χιλιάδων πυροτεχνημάτων, που αναμένεται να φωτίσουν τον ουρανό της Πάτρας για περισσότερα από 15 λεπτά.

Cosmote- Προσφορά WHAT’S UP

Τη δυνατότητα να απολαμβάνουν 1.500 λεπτά ομιλίας & video κλήσεων αλλά και 1.500 SMS μόνο με 3€ προσφέρει η COSMOTE στον κόσμο του WHAT’S UP, με τη νέα υπηρεσία “Call Them All 1.500”.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συνδρομητές της νεανικής καρτοκινητής της COSMOTE, με κάθε ενεργοποίηση της υπηρεσίας “Call Them All 1.500” κερδίζουν 1.500 λεπτά ομιλίας & video κλήσεων αλλά και 1.500 SMS για προορισμούς WHAT’S UP, με κόστος μόνο 3€ κάθε φορά. Η διάρκεια ισχύος των δωρεάν μονάδων είναι 30 ημέρες.
Οι συνδρομητές του WHAT’S UP μπορούν να ενεργοποιούν την υπηρεσία “Call Them All 1.500” μέχρι τις 31/12/2010.

Συνελήφθη 47χρονος για αποπλάνηση ανηλίκων που γνώριζε σε Internet cafe.

Για αποπλάνηση ανηλίκου, ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, πορνογραφία ανηλίκων και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, συνελήφθη σήμερα το πρωί 47χρονος Ελληνας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.
Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο συλληφθείς εδώ και τρία χρόνια περίπου πήγαινε σε διάφορα ίντερνετ καφέ στην περιοχή των Κάτω Πατησίων, όπου προσέγγιζε ανήλικα αγόρια από 13 έως 16 ετών, αρχίζοντας να κάνει παρέα μαζί τους.
Μετά από λίγους μήνες καλούσε τα παιδιά μόνα τους ή ομαδικά στο σπίτι του, όπου τα έβαζε να παρακολουθούν ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου και ασελγούσε σε βάρος τους.Για αυτές τις πράξεις τους έδινε ως ανταμοιβή μικροποσά ή τους ανανέωνε το χρόνο χρήσης στο διαδίκτυο σε ίντερνετ καφέ όπου σύχναζαν. Παράλληλα, ο 47χρονος είχε δημιουργήσει προφίλ σε διάφορους ιστότοπους στο διαδίκτυο, όπου συνομιλούσε με ανήλικους κάνοντάς τους άσεμνες προτάσεις.Στην κατοχή του βρέθηκαν φωτογραφίες ανηλίκων με πορνογραφικό περιεχόμενο.Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι φωτογραφίες δεν ήταν των παιδιών τα οποία είχε παρασύρει. Ο 47χρονος είχε συλληφθεί ως επιδειξίας και το 1994. Σήμερα, οδηγήθηκε και πάλι στον εισαγγελέα.

«Tuta absoluta» εγκρίθηκαν φυτοπροστατευτικά προιόντα

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Υπουργού Κατερίνας Μπατζελή και του Υφυπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη, αποφασίστηκε η έγκριση διάθεσης στην αγορά φυτοπροστατευτικών προϊόντων για την αντιμετώπιση του εντόμου καραντίνας Tuta absoluta στην καλλιέργεια της τομάτας και του εντόμου Rhynchophorus ferrugineus (Olivier) στα φοινικοειδή.
Συγκεκριμένα, το έντομο καραντίνας Tuta absoluta κατεγράφη στη χώρα μας για πρώτη φορά και ως εκ τούτου, δεν υπήρχαν εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα για την αντιμετώπισή του. Για το σκοπό αυτό, το ΥΠΑΑΤ χορηγεί έγκριση στα παρακάτω φυτοπροστατευτικά προϊόντα:..

1) BACTOSPEINE WG της εταιρείας ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Α.Ε.
2) STEWARD 30 WG της εταιρείας ΝΤΥ ΠΟΝΤ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
3) ABEMECTIN-ΦΑΡΜΑ ΧΗΜ 1,8 EC της εταιρείας ΦΑΡΜΑΧΗΜ Α.Β.Ε.Ε.
4) ZORO 1,8 EW της εταιρείας CHEMINOVA A/S
5) LASER 480 SC της εταιρείας ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε.
6) BELT 24 WG της εταιρείας BAYER ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.
7) ALVERDE 24 SC της εταιρείας BASF Ελλάς Α.Β.Ε.Ε.
8) BATHURIN 16000 WP της εταιρείας ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ Α.Ε.Β.Ε.
9) PYRINEX 25 CS της εταιρείας ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ Α.Ε.Β.Ε.
Επιπροσθέτως, για την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης του εντόμου Rhynchophorus ferrugineus (Olivier) στα φοινικοειδή, εγκρίνεται η διάθεση στην αγορά των παρακάτω φυτοπροστατευτικών προϊόντων :
α) ACTAR 24 WG (δραστική ουσία thiamethoxam, αριθμός έγκρισης 14103)
β) Σκευάσματα με δραστική ουσία imidacloprid, περιεκτικότητα 20% β/ο ή 20,6% β/ο και μορφή υγρό διάλυμα (SL).
γ) Σκευάσματα με δραστική ουσία cypermethrin, περιεκτικότητα 10% β/ο και μορφή υγρό γαλακτωματοποιήσιμο (EC), με μόνο τρόπο εφαρμογής τον ψεκασμό κάλυψης στο κομμένο φυτό και στα κομμένα τεμάχια του φυτού κατά τη διαδικασία της κοπής.

Ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στα Φιλιατρά

Στις 9 χθες το βράδυ στα Φιλιατρά, άγνωστος, φορώντας κουκούλα, μπήκε σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ 55χρονου, με την απειλή πιστολιού πήρε από τον 26χρονο υπάλληλο του πρακτορείου το ποσό των 650 ευρώ κι έφυγε με μηχανή μεγάλου κυβισμού προς άγνωστη κατεύθυνση. Προανάκριση διενεργεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα σε συνεργασία με την ασφάλεια Καλαμάτας.

Ο Δημήτρης Κουσελάς υπεύθυνος για τον «Καλλικράτη » Δυτικής Ελλάδας

Παρουσία του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, μέλους του εθνικού συμβουλίου Δημήτρη Κουσελά θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα η διευρυμένη συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αχαίας με θέμα τον Καλλικράτη.
Ο Δημήτρης Κουσελάς ορίστηκε υπεύθυνος δυτικής Ελλάδας για τον Καλλικράτη και αναμένεται στο πλαίσιο της συνεδρίασης να δώσει το στίγμα της νέας αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης.
Μέχρι τον Πάσχα αναμένεται να έχει οριστεί και ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων από το κυβερνών κόμμα και όπως όλοι γνωρίζουν οι μνηστήρες τουλάχιστον για την θέση του αιρετού περιφερειάρχη είναι πολλοί.
Ωστόσο αυτό που απασχολεί αρχικά τους Δημάρχους της Αχαΐας είναι το χωροταξικό και μετά ο …Περιφερειάρχης

Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην Τρίπολη

Δύο άτομα με όπλα μπήκαν λίγο πριν από τις 11:00 σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Ισθμού, πυροβόλησαν για εκφοβισμό και πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό από το ταμείο και το χρηματοκιβώτιο του σούπερ μάρκετ.
Οι ληστές διέφυγαν με IΧ αυτοκίνητο μάρκας Opel Astra και αναζητούνται από τις αρχές.

Καθίζηση οδοστρώματος στην Μεγαλόπολη - Κίνδυνος Νέας Τσακώνας – Κινδυνεύει με συγκοινωνιακό αποκλεισμό η Μεσσηνία

Με συγκοινωνιακό αποκλεισμό κινδυνεύει η Μεσσηνία από την καθίζηση οδοστρώματος που έκανε την εμφάνιση της χθες βράδυ στον Εθνικό δρόμο Μεγαλόπολης – Τρίπολης.
Η αντίδραση του Περιφερειάρχη Φώτη Χατζημιχάλη ήταν άμεση από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΣΕ Πελοποννήσου που έσπευσαν στο συγκεκριμένο σημείο και τοποθέτησαν σήμανση αργά τα μεσάνυχτα ενώ από σήμερα το πρωί εγκαταστάθηκε εργολάβος για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που αν συνεχισθεί και πάρει διαστάσεις το πλήγμα για την Μεσσηνία θα είναι τεράστιο

Καθίζηση στην εθνική οδό Τρίπολης – Σπάρτης και Καλαμάτα -Σπάρτη

Από χθες στις 11.30 το βράδυ η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης διεξάγεται από το παλαιό τμήμα μέσω του χωριού Βουτιάνων γιατί στο νέο τμήμα του δρόμου υπέστη καθίζηση στην 5η χιλιομετρική θέση και χρειάζεται άμεσα επισκευή.
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα καινούργιο δρόμο που παραδόθηκε πριν από ένα περίπου μήνα και συντόμευε κατά πολύ την απόσταση μεταξύ Τρίπολης - Σπάρτης.
Σοβαρή κατολίσθηση υπάρχει και στο 40ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας - Σπάρτης και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς γιατί είναι κλειστό το ένα ρεύμα κυκλοφορίας από πέτρες και χώματα.
Τέλος κατολίσθηση σημειώθηκε και στον πεζόδρομο της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο πριν από λίγες ημέρες.
Κλιμάκιο του ΙΓΜΕ επισκέφθηκε το σημείο της κατολίσθησης και σε δηλώσεις που έκαναν στον τοπικό Τύπο ανέφεραν ότι η κατολίσθηση είναι σοβαρή και υπάρχει κίνδυνος, αφού τόνοι βράχων είναι έτοιμοι να αποκολληθούν.

"Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει στο καθεστώς συνταξιοδότησης για όσους έχουν θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα έως το 2013"

"Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει στο καθεστώς συνταξιοδότησης - όριο ηλικίας, τρόπος υπολογισμού - για όσους έχουν θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα έως το 2013", διευκρινίζει σε σχετική ανακοίνωση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός κ. Γιώργος Κουτρουμάνης θεωρούν επιζήμια για τους ίδιους τους εργαζομένους, αλλά και για τα οικονομικά των Ταμείων, τη σύγχυση, που εξακολουθούν κάποιοι να δημιουργούν.
"Επειδή, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις μας, εξακολουθούν ορισμένοι να κινδυνολογούν και να εξωθούν εργαζομένους στην πρόωρη συνταξιοδότηση, επαναλαμβάνουμε ότι καμία αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει στο καθεστώς συνταξιοδότησης - όριο ηλικίας, τρόπος υπολογισμού - για όσους έχουν θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα έως το 2013". "Οι εργαζόμενοι αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα και μετά τη ψήφιση του νέου νόμου να ασκήσουν το δικαίωμά τους με το καθεστώς που ισχύει σήμερα", επισημαίνεται στην ανακοίνωση

ΤΟΥΟΤΑ - Ανάκληση μοντέλου Prius 3ης γενιάς.

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων TOYOTA μοντέλο Prius 3ης γενιάς.
Η ανάκληση αφορά 270 οχήματα, παραγωγής από Απρίλιο 2009 έως και τέλος Ιανουαρίου 2010, για τα οποία απαιτείται τροποποίηση του λογισμικού λειτουργίας του συστήματος ABS.Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων ΤΟΥΟΤΑ σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει τροποποίηση του λογισμικού λειτουργίας του συστήματος ABS, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Νοσοκόμες …χωρίς πτυχία σε ιδιωτικές κλινικές

Τη στιγμή που στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας καταγράφεται σημαντική έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού σε ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια απασχολούνται νοσηλευτές και νοσηλεύτριες χωρίς να διαθέτουν τους απαραίτητους τίτλους σπουδών με συνέπεια την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση ιδιωτικής κλινικής της Θεσσαλονίκης όπου μετά από καταγγελίες νοσηλευομένων διαπιστώθηκε ότι απασχολούνταν ως προϊστάμενες, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, δύο κυρίες εκ των οποίων η μία δεν είχε πτυχίο και η άλλη είχε πλαστογραφήσει το πτυχίο της...
«Η μία εργαζόταν για πολλά χρόνια ως προϊσταμένη στον 4ο όροφο της κλινικής και σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη πριν από ένα χρόνο μετά από καταγγελία νοσηλευόμενου. Η υπόθεση αυτή θα εκδικαστεί στο Εφετείο στις 16 Φεβρουαρίου. Η συγκεκριμένη κυρία εξακολουθεί να εργάζεται στην ίδια κλινική με καθεστώς διοικητικής υπαλλήλου πλέον. Η δεύτερη, που επίσης εργαζόταν ως προϊσταμένη στην ίδια κλινική, είχε πλαστογραφήσει τον τίτλο σπουδών της και από ΔΕ τον είχε κάνει ΤΕ. Η συγκεκριμένη απομακρύνθηκε από την κλινική πριν γίνει επίσημη καταγγελία και έτσι δεν ασκήθηκε δίωξη σε βάρος της» ανέφερε ο πρόεδρος του 3ου Περιφερειακού Τμήματος Μακεδονίας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος Γιώργος Μπαλιόζογλου.
Οι διαστάσεις του προβλήματος είναι άγνωστες καθώς σύμφωνα με τον κ Μπαλιόζογλου, δεν γίνονται έλεγχοι και τέτοια περιστατικά αποκαλύπτονται μετά από καταγγελίες εργαζομένων ή νοσηλευομένων. «Θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει ένας έλεγχος από τους επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας σε όλα τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και κλινικές. Στην Αθήνα που είναι περισσότερες οι ιδιωτικές κλινικές το πρόβλημα ίσως να είναι μεγαλύτερο. Οι ιδιώτες προτιμούν να προσλαμβάνουν άτομα που δεν έχουν τη γνώση που ορίζει ο νόμος, δηλαδή αλλοδαπούς που έχουν μη αναγνωρισμένα πτυχία ή άτομα που δεν έχουν πτυχία αλλά έχουν πρακτικές γνώσεις, πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο για την υγεία των ασθενών. Επίσης πολύ διαδεδομένη είναι η απασχόληση των «αποκλειστικών νοσοκόμων», ατόμων που δεν έχουν σχέση με το νοσηλευτικό επάγγελμα», πρόσθεσε ο κ Μπαλιόζογλου.

Τρίπολη – Κόρινθος : Αποκλεισμός του ανισόπεδου κόμβου Νεστάνης λόγω έργων

Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αρκαδίας θα πραγματοποιηθεί ολικός αποκλεισμός του ανισόπεδου κόμβου Νεστάνης επί του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης- Κορίνθου το απόγευμα της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, από τις 5 έως τις 8 προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες από την κατασκευάστρια εταιρία στο δρόμο.
Σε όλο το διάστημα η κυκλοφορία από τον ανισόπεδο κόμβο θα πραγματοποιείται ως εξής: οι κινούμενοι από Αθήνα προς Βυτίνα, Πύργο, Καλάβρυτα θα κινούνται μέσω της εθνικής οδού Τρίπολης- Πύργου. Ουσιαστικά δηλαδή μέσα από την πόλη της Τρίπολης. Οι κινούμενοι επί της εθνικής οδού Τρίπολης- Πύργου από την κατεύθυνση του Πύργου και προς τον αυτοκινητόδρομο από τη διασταύρωση Πλάτσας θα κινηθούν προς Τρίπολη και θα εισέλθουν στο αυτοκινητόδρομο από τον κόμβο Τρίπολης.

Πορτρέτο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην εφημερίδα "Le Temps"

Mε τίτλο: "Γιώργος Παπανδρέου, ο άνθρωπος της ρήξης για τη μεταρρύθμιση της Ελλάδας", η γαλλόφωνη εφημερίδα της Γενεύης "Le Temps" δημοσιεύει πορτραίτο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.Ο απεσταλμένος της εφημερίδας στην Αθήνα, Stephane Bussard, σημειώνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ενσαρκώνει τη νέα γενιά πολιτικών. Έχοντας λάβει μία άνετη πλειοψηφία, υπόσχεται, από την αρχή, ότι θα αλλάξει τη χώρα του, υλοποιώντας φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις. Σήμερα, αν και παραμένει δημοφιλής, χιλιάδες πολίτες κατεβαίνουν στους δρόμους για να αμφισβητήσουν την πολιτική του. Ο ίδιος όμως, εκ φύσεως, δεν αποθαρρύνεται και δεν φοβάται τις αντιξοότητες.Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι η αγγλοσαξωνική του παιδεία κατά τα νεανικά του χρόνια και στη συνέχεια οι σπουδές του στη Σουηδία, στις ΗΠΑ και στην Αγγλία επηρέασαν τον τρόπο που ασκεί την πολιτική του: "Του αρέσει να μάχεται, θέλει όμως τα πράγματα να προχωρούν. Είναι ικανός να λαμβάνει γρήγορα αποφάσεις, όπως ένας σύγχρονος επιχειρηματίας. Είναι μια ιδιότητα που πιθανώς κληρονόμησε από τη μητέρα μας", αποκαλύπτει ο αδελφός του Νίκος Παπανδρέου...
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ακόμη ότι, ο διευθυντής της εφημερίδας "Καθημερινή", Αλέξης Παπαχελάς, ήταν αρχικά επιφυλακτικός. Σήμερα όμως χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό "ανθεκτικό, αποφασιστικό και τολμηρό". Αυτά είναι προσόντα απαραίτητα για να οδηγήσει το ελληνικό κράτος σε μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν ποτέ επιχειρηθεί: μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, που τώρα επιτρέπει μία παραοικονομία του 30% του ΑΕΠ, της διογκωμένης δημόσιας διοίκησης, του εκλογικού νόμου και της μεταναστευτικής πολιτικής, αναφέρει ο δημοσιογράφος.
Η διαδρομή του Έλληνα πρωθυπουργού τον κάνει ένα "παγκόσμιο" πολιτικό, που μάλλον αισθάνεται πιο άνετα στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός από ότι στην Αθήνα. Κληρονόμος μιας δυναστείας που κυριάρχησε στην ελληνική πολιτική σκηνή για δεκαετίες, ο Γιώργος Παπανδρέου δύσκολα περνάει για μη Έλληνας, αναφέρει η εφημερίδα.
Ωστόσο, συνεχίζει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Le Temps, η σχετική αποστασιοποίηση του τού δίνει ένα αυξημένο περιθώριο ελιγμών για να προβεί σε μεταρρυθμίσεις στη χώρα και τον διαχωρίζει από μία μεσογειακή πολιτική κουλτούρα. Εκεί έγκειται η αληθινή ρήξη της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Και εάν ορισμένοι Έλληνες, αναφέρει το δημοσίευμα, περιμένουν από αυτόν να επιλύσει όλα τα προβλήματα, αυτός αναμένει από αυτούς να αναλάβουν προσωπικά ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης τους. Τα σχέδια του για την πράσινη ανάπτυξη (αιολική, ηλιακή και γεωθερμία) και μία σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων αποτελούν ένα συγκεκριμένο παράδειγμα ρήξης με το παρελθόν. Άνθρωπος που ακούει, ο κοινωνιολόγος Γιώργος Παπανδρέου έχει ανάγκη τη διαλεκτική. Διόρισε στην κυβέρνησή του γυναίκες υψηλού διαμετρήματος που είναι πιο επίμονες και δυναμικές από τους άνδρες.
Ο μεγαλύτερος εχθρός του Γιώργου Παπανδρέου είναι μάλλον το ίδιο του το κόμμα και το ελληνικό πολιτικό σύστημα, επιρρεπές στο συντηρητισμό. Ωστόσο ο ίδιος, θαρραλέος και ανεξάρτητος δεν είναι έτοιμος να μπει σε καλούπια, όπως όταν τόλμησε τη ρήξη με το παρελθόν στις σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία, καταλήγει το δημοσίευμα.

11.2.10

Τρισδιάστατος ο Spider Man 4

Οι παραγωγοί του Spider Man έχουν ήδη απολύσει τον ηθοποιό Τόμπι Μαγκουάϊρ και το σκηνοθέτη Σαμ Ράϊμι καθώς αναζητούν μία ανανέωση της τέταρτης συνέχειας της ταινίας και θέλουν να παρουσιάσουν τον υπερ-ήρωα στο γυμνάσιο. Χθες Τετάρτη ανακοίνωσαν μία ακόμη αποχώρηση ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι η τέταρτη συνέχεια της σειράς θα βγει σε τρισδιάστατη μορφή, όπως το πολύ επιτυχημένο Avatar. Η Sony Pictures, μάλιστα, όρισε και ημερομηνία για την κυκλοφορία της ταινίας, την 3η Ιουλίου του 2012. "Ο άνθρωπος αράχνη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες στον κόσμο και γνωρίζουμε ότι το κινηματογραφικό κοινό αγωνιά να ανακαλύψει τη οπτική του σκηνοθέτη Μαρκ Γουέμπ για τον Πίτερ Πάρκερ (δηλαδη ο άνθρωπος αράχνη)", λέει ο Τζεφ Μπλέικ, πρόεδρος του διεθνούς τμήματος μάρκετινγκ και διανομής της Sony Pictures

Ο Φώτης Χατζημιχάλης θέλει παντού ανακύκλωση, αλλά κρατάει και τους δεματοποιητές

Στην αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού για την διαχείριση των στερεών απορριμμάτων, προχωρά άμεσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
«Θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να μετατρέψουμε τα απορρίμματα, από απόβλητα, όπως συνηθίζουμε να τα λέμε σήμερα, σε προϊόντα, τα οποία μπορούν να αποφέρουν όχι μόνο κέρδη για το περιβάλλον, αλλά και για την οικονομία της περιοχής», τόνισε αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο Περιφερειάρχης Φώτης Χατζημιχάλης.
Θεωρεί την τελευταία πενταετία χαμένη, αφού το πρόβλημα οξύνεται.
Πρώτη προτεραιότητα θέτει την ενίσχυση της πολιτικής της ανακύκλωσης και της διαλογής παντού.
Αναφορικά με την τοποθέτηση ή μη των δεματοποιητών που έχουν ήδη αγοραστεί, καθώς και με τον σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων που είχε εξαγγείλει ο κ. Αγγελόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας είπε:
«Όπου υπάρχει η διαδικασία της τοποθέτησης δεματοποιητών, αυτοί θα τοποθετηθούν γιατί είναι μία, κατά τη γνώμη μου, αναγκαστική επιλογή με δεδομένο ότι οι χώροι ανεξέλεγκτης ταφής, οι Χ.Α.Δ.Α. που υπάρχουν τώρα ή έχουν κλείσει θεωρητικά, πρέπει να κλείσουν και να αποκατασταθούν. Γι αυτό υπάρχουν και πόροι και διαδικασίες».
Οι δεματοποιητές είπε, θα αξιοποιηθούν ως ένα μεταβατικό στάδιο. Θα ενταχθούν στον περιφερειακό σχεδιασμό, αλλά θα ενταχθούν και άλλες μονάδες διαχείρισης των απορριμμάτων, αξιοποιώντας τις καλύτερες δυνατές επιλογές σε επίπεδο τεχνολογίας, που είναι πρόσφορες οικονομικά, αλλά ταυτόχρονα είναι και φιλικά αποδοτικές σε σχέση με το περιβάλλον. Κάθε διαδικασία, κάθε τοποθέτηση δεματοποιητή θα γίνεται σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές μελέτες που υπάρχουν, χωρίς καμία απόκλιση από αυτές. Και πρόσθεσε: «επαναλαμβάνω ότι θα είναι ένα μεταβατικό στάδιο γιατί οι δεματοποιητές δεν είναι λύση, είναι ένα πρόχειρο μέτρο που μπορεί να το αποδεχθώ σαν ένα μεταβατικό στάδιο, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε μία μόνιμη λύση. Η λύση είναι η οριστική, η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, με κατεύθυνση προς την ενεργειακή αξιοποίησή τους και, όπως είπα, με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Είναι ανοιχτό το πεδίο για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς συγκεκριμένους προσανατολισμούς. Είναι θέματα που θα τα δούμε όταν εκπονούμε τη μελέτη, και αυτό θα γίνει πολύ γρήγορα.
Ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων που υπάρχει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αυτός που εκπονήθηκε πριν πέντε χρόνια. Δεν υπάρχει άλλος περιφερειακός σχεδιασμός. Διαδικασίες εκπόνησης νέου περιφερειακού σχεδιασμού ή προετοιμασίας του υπήρχαν από τον κ. Αγγελόπουλο και έναν τεχνικό σύμβουλο που είχε ορίσει, στο πλαίσιο του οποίου γίνονταν οι όποιες κινήσεις ή δηλώσεις του κ. Αγγελόπουλου. Εγώ δεν κρίνω τις δηλώσεις, κρίνω την κατάσταση η οποία υπάρχει».
Ακόμα ο κος Χατχημιχάλης πρόσθεσε: «Χωροθέτηση μονάδας δεν υπάρχει, γιατί τη χωροθέτηση δεν την κάνει ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Και εδώ επαναλαμβάνω και επιμένω θα κινηθούμε με βάση τη νομιμότητα, σύμφωνα με την οποία την χωροθέτηση την κάνουν οι φορείς διαχείρισης. Οι φορείς που έχουν συγκροτηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν την αρμοδιότητα να διαχειρίζονται, να επεξεργάζονται, να μεταποιούν, να συσκευάζουν, να διαχειρίζονται τελικά τα απόβλητα της κάθε διαχειριστικής ενότητας. Οι φορείς επίσης είναι υποχρεωμένοι σύμφωνα με το νόμο να χωροθετούν τα σημεία που θα εγκατασταθούν οι μονάδες που επιλέγονται στο πλαίσιο του περιφερειακού σχεδιασμού για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αυτό σημαίνει ότι εμείς ως Περιφέρεια κάνουμε το πλαίσιο, δηλαδή τον Περιφερειακό σχεδιασμό, ορίζουμε διαδικασίες αξιοποίησης ή διαχείρισης των απορριμμάτων, εκτιμώντας με βάση τη μελέτη αν χρειάζονται πολλές και αποκεντρωμένες μονάδες ή μία για ολόκληρη την Περιφέρεια και στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού αναλαμβάνουν οι φορείς που ήδη έχουν συγκροτηθεί τη διαχείριση, την χωροθέτηση, την αξιοποίηση ή εν πάσει περιπτώσει την αντιμετώπιση του προβλήματος. Με αυτόν τον τρόπο θα κινηθούμε και τώρα».
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ακόμα: «Ας μην ξεχνάμε ότι τα σκουπίδια είναι δικά μας σκουπίδια, δεν είναι κάποιων άλλων. Οφείλουμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε το θέμα χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα. Η αίσθησή μου, από τις συναντήσεις μου με όλους τους φορείς διαχείρισης και δεκάδες δημάρχους από όλη την Περιφέρεια, είναι ότι υπάρχει συνειδητοποίηση του προβλήματος και μία θετική διάθεση από όλους να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα γιατί όντως έχει φθάσει σε οριακό εκρηκτικό σημείο. Βεβαίως το πρόβλημα των απορριμμάτων δεν αφορά μόνο τα αστικά, που προσπαθούμε τώρα να διαχειριστούμε, αλλά είναι ένα πρόβλημα ευρύτερο, το οποίο επειδή δεν ασκεί τόσο έντονη πίεση στις τοπικές κοινωνίες επιλέγουν να το αγνοούν. Και εγώ θέλω να ρωτήσω: Τι γίνεται με τα απόβλητα των σφαγείων των τυροκομείων ή των ελαιοτριβείων; Αυτά δεν δημιουργούν πρόβλημα στο περιβάλλον; Δεν πρέπει να υπάρξει μία συνδυασμένη διαχείριση όλης αυτής της βιομάζας η οποία δημιουργεί προβλήματα στο περιβάλλον αλλά μπορεί να επεξεργαστεί και να αξιοποιηθεί; Αυτό θα κάνουμε μέσα από τον καινούριο περιφερειακό σχεδιασμό. Και θα το κάνουμε γρήγορα, αλλά αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες του και κινούμενοι με την ταχύτερη δυνατή διαδικασία».
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ευχές στις "φιλενάδες" του θα στείλει ο Μπερλουσκόνι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε χθες ότι θα στείλει ευχές με email την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε "όλες τις φιλενάδες μου".Η δεύτερη σύζυγος του Μπερλουσκόνι, Βερόνικα Λάριο, ανακοίνωσε ότι θέλει διαζύγιο τον περασμένο χρόνο, όταν ο Καβαλιέρε πήγε στο πάρτι γενεθλίων ενός 18χρονου επίδοξου μοντέλου στη Νάπολη.Ο 73χρονος πρωθυπουργός, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ιταλία και ιδιοκτήτης μίας αυτοκρατορίας ΜΜΕ, ενεπλάκη στη συνέχεια σε σεξουαλικό σκάνδαλο όταν μία συνοδός πολυτελείας δήλωσε ότι την είχε πληρώσει για τις ερωτικές της υπηρεσίες στο σπίτι του στη Ρώμη.Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έχει πληρώσει ποτέ για να κάνει σεξ, αλλά αποδέχεται ότι "δεν είναι άγιος". Ερωτηθείς στη διάρκεια της παρουσίασης βιβλίου για τα σχέδιa που έχει για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, την Κυριακή, ο Μπερλουσκόνι, σχολίασε χαμογελώντας: "Χρησιμοποιώ τον υπολογιστή μου για να στείλω ευχές σε όλες τις αγαπημένες μου"

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Σπάρτης

Ο δήμαρχος Σπαρτιατών Σαράντος Αντωνάκος υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από το αξίωμα του δημάρχου, για λόγους υγείας, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παρασκευάς Καλομοίρης.Στην επιστολή παραίτησής του που απέστειλε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη, ο κ. Αντωνάκος ευχαριστεί τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας και τους συνεργάτες του και εύχεται επιτυχία του στο έργο τους.Ο παραιτηθείς δήμαρχος Σπαρτιατών τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του.

Καύσιμα – Πάμε για επιβολή πλαφόν ?

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, αν διαπιστωθεί ότι οι αυξήσεις στις τιμές είναι υψηλότερες από αυτές που δικαιολογεί η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ξεκινούν έλεγχοι στην αγορά καυσίμων για να διαπιστωθεί το ακριβές επίπεδο αύξησης της λιανικής τιμής μετά την πρόσφατη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και να διερευνηθούν τα αίτια πιθανών πρόσθετων αυξήσεων, σε επίπεδο χονδρικής ή λιανικής πώλησης, οι οποίες ενδέχεται να υπερβαίνουν το ποσό που δικαιολογείται από την αύξηση του Ε.Φ.Κ...
Επίσης ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου θα κάνουν ελέγχους για πιθανές αγορανομικές παραβάσεις, όπως η μη ενημέρωση του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων από τους πρατηριούχους, ενώ έλεγχοι ποιότητας και τιμών θα διενεργηθούν από τα ΚΕΔΑΚ. "Σε περίπτωση που διαπιστωθούν εκτεταμένα φαινόμενα κερδοσκοπικών ανατιμήσεων, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων έκτακτων μέτρων, όπως η επιβολή ανώτατου ορίου λιανικών τιμών (πλαφόν). Σε κάθε περίπτωση, για ζητήματα εναρμονισμένων πρακτικών, οι οποίες συνδέονται με φαινόμενα κερδοσκοπικών ανατιμήσεων, αρμόδια αρχή για να επιληφθεί είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού", καταλήγει το υπουργείο Οικονομίας.

Λάρισα - Μεγάλη κομπίνα με ακάλυπτες επιταγές

Μια κομπίνα με ακάλυπτες επιταγές, που είχαν στήσει τρεις Λαρισαίοι και η οποία είχε ως θύματα πολλούς άλλους συντοπίτες τους επιχειρηματίες, αποκαλύφθηκε, όταν έγινε ανώνυμη καταγγελία σε συγκεκριμένη ελεγκτική αρχή, μέσω της οποίας επισημάνθηκε πως επίκειται να σκάσει «κανόνι» μεγάλων διαστάσεων στην αγορά.
Όπως έγινε γνωστό από τις διωκτικές αρχές, πριν από πέντε χρόνια, οι φερόμενοι ως δράστες είχαν συστήσει εταιρεία και μέσω αυτής προμηθεύτηκαν μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων από συναδέλφους τους, δίνοντας επιταγές, οι οποίες -εν συνεχεία- αποδείχτηκε ότι ήταν ακάλυπτες.
Οι τρεις που φέρονται ότι έστησαν την κομπίνα, προμηθεύονταν προϊόντα όπως ποτά, λάδια, χαρτικά, ελαστικά, ηλεκτρικά είδη οικιακής χρήσης, ηλεκτρονικούς υπολογιστές τα οποία μεταπωλούσαν μισοτιμής κυρίως σε Λάρισα, Καρδίτσα, Βόλο, Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις, εισπράττοντας μεγάλα πόσα...
Η κομπίνα αποκαλύφθηκε όταν κάποιοι από τα θύματα πήγαν στις τράπεζες, προκειμένου να εξαργυρώσουν τις επιταγές τους, όπου και έμαθαν ότι ήταν ακάλυπτες. Η όλη υπόθεση βρίσκεται τώρα στο στάδιο της διερεύνησης, τόσο από τις ελεγκτικές αρχές του ΥΠΕΕ Θεσσαλίας, όσο και από τις δικαστικές αρχές της Λάρισας.
Στην υπόθεση εμπλέκονται πολλοί επιχειρηματίες, που έχουν στα χέρια τους επιταγές από 15.000 έως και 45.000 ευρώ και οι οποίοι, προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, έχουν αποταθεί σε δικηγόρους και έχουν καταθέσει αγωγές σε βάρος των τριών, ζητώντας να ασκηθούν και ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των τριών.
Οι μέχρι τώρα έρευνες, πάντως, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η επιχείρηση των τριών δεν έριξε «κανόνι» στην αγορά, λόγω επιχειρηματικών ανοιγμάτων σε περίοδο οικονομικής κρίσης αλλά επειδή ολοκλήρωσε το χρόνο δραστηριότητάς της, αποκομίζοντας τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.

Ληστεία 65χρονου στο Πεταλίδι

Ληστεία σε βάρος 65χρονου έγινε χθες στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, από δύο τουλάχιστον άτομα τα οποία μπήκαν στο σπίτι του από ανασφάλιστη πόρτα και αφού τον τραυμάτισαν του άρπαξαν το πορτοφόλι με 520 ευρώ και έφυγαν αφού προηγουμένως έκοψαν τη γραμμή του τηλεφώνου.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύεται ενώ οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών.
Λίγες ώρες αργότερα στην ευρύτερη περιοχή του Πεταλιδίου συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη τέσσερις Ρουμάνοι εκ των οποίων μία γυναίκα, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο και ομολόγησαν την πράξη τους. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μπουφάν, αθλητική φόρμα με αίματα, ένα ζευγάρι κάλτσες που χρησιμοποιούσαν σαν γάντια και μικρό χρηματικό ποσό. Η αστυνομία ερευνά τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Καλαμάτας

Αναστολή έργων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Οι εργασίες για αναβάθμιση υφιστάμενων τμημάτων της ΠΑΘΕ θα ανασταλούν από το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου, έως και την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.Στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε όλες τις λωρίδες, εκτός ορισμένων τμημάτων όπου θα είναι αποκλεισμένη η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ). Ειδικότερα:• Αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε. Τμήμα Μεταμόρφωση (Αττικής) - Σκάρφεια.Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στην περιοχή της Υλίκης, όπου θα διατίθενται δύο (2) λωρίδες στην κατεύθυνση αιχμής. Η κυκλοφορία προς Λαμία, από Παρασκευή μεσημέρι, έως Καθαρή Δευτέρα πρωί, στις ώρες αιχμής θα γίνεται με διαχωρισμένες τις λωρίδες κυκλοφορίας, χρησιμοποιώντας λωρίδα κυκλοφορίας εντός του εργοταξιακού χώρου.• Αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε. Τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος.Δεν θα διατίθεται η ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) στην περιοχή του κόμβου Νέας Περάμου και στην περιοχή της Κινέττας. Η κυκλοφορία στις περιοχές αυτές στην κατεύθυνση προς Κόρινθο θα γίνεται σε τρεις (3) λωρίδες περιορισμένου πλάτους.• Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος-Πάτρα.Στο τμήμα όπου διανοίγονται νέες σήραγγες ή κατασκευάζονται νέες γέφυρες, δηλαδή στις περιοχές Δερβενίου, Καλαβρύτων, Ζαχλωρίτικων, Αιγίου, Παναγοπούλας και Αγ. Βασιλείου θα διατίθεται μόνο μία (1) λωρίδα ανά κατεύθυνση.Σε μικρότερα τμήματα λόγω της προόδου των εργασιών θα υπάρχει τοπικός αποκλεισμός της ΛΕΑ. •..
Παράκαμψη Πατρών.Η κυκλοφορία σε μήκος περίπου τριών (3) χιλιομέτρων (χ.θ.222+800 έως χ.θ.225+700) θα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις λόγω αποκλεισμού της αριστερής λωρίδας για εκτέλεση εργασιών στην κεντρική νησίδα.• Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος-Τρίπολη.Στην κατεύθυνση προς Τρίπολη θα διατίθεται μόνο μία (1) λωρίδα στον κόμβο Νεμέας για μήκος περίπου ενός (1) χιλιομέτρου λόγω εργασιών αντικατάστασης ασφαλτοταπήτων και για περίπου δύο (2) χιλιόμετρα περί το 43ο.Από το πρωί της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου θα εντατικοποιηθούν οι εργασίες στην περιοχή της Υλίκης και στους σταθμούς διοδίων Ελευσίνας και Ισθμού, προκειμένου την περίοδο του Πάσχα η κυκλοφορία να διεξαχθεί με καλύτερες συνθήκες.Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Άδειασαν σκουπίδια στην Μαραθόλακα - Ακολούθησαν μηνύσεις και συλλήψεις

Αρχισε σήμερα η περισυλλογή σκουπιδιών από την Καλαμάτα, τα οποία είχαν δημιουργήσει λόφους στην πόλη, καθώς για οκτώ ημέρες δεν γινόταν αποκομιδή, αφού οι κάτοικοι των χωριών του Ταϋγέτου κρατούσαν κλειστή τη χωματερή της Μαραθόλακας. Η συλλογή άρχισε να γίνεται όταν με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, το πρωί τα απορριμματοφόρα του Δήμου που ήταν έξω από τη χωματερή, μπήκαν και άδειασαν τα σκουπίδια με τα οποία ήταν φορτωμένα. Στην ενέργεια αυτή αντέδρασαν οι κάτοικοι, οι οποίοι υπέβαλαν μηνύσεις κατά του αντιδημάρχου Καλαμάτας Γιάννη Καμβυσίδη και των οδηγών των απορριμματοφόρων.Οπως δήλωσε .... ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, ο συνάδελφός του αντιδήμαρχος Γιάννης Καμβυσίδης και δέκα οδηγοί απορριμματοφόρων του Δήμου, ύστερα από τις μηνύσεις που υπεβλήθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Καλαμάτας, όπου καταθέτουν και στη συνέχεια με τις δικογραφίες που θα σχηματιστούν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Εξάλλου, βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση που διεξάγεται με παραγγελία του εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα, όπου θα επισκεφθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και το υπουργείο Εσωτερικών για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Ο καιρός την καθαρά Δευτέρα

Καιρός: στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες πρόσκαιρες βροχές μικρής διάρκειας. Σταδιακά και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.Άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση

Εγκρίθηκαν δύο νέες ιδιωτικές επενδύσεις στην Πελοπόννησο

Υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη, συνεδρίασε η γνωμοδοτική επιτροπή του αναπτυξιακού νόμου και ενέκρινε δύο εξ αναβολής αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του, συνολικού κόστους 2.169.272,00 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 1.300.863,20 ευρώ.
Επίσης κατά την ίδια συνεδρίαση πιστοποιήθηκε η ολοκλήρωση και έναρξη παραγωγικής λειτουργίας και οριστικοποίηση του κόστους είκοσι τεσσάρων επενδύσεων που είχαν υπαχθεί στις διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων 2601/98 (1) και 3299/04 (23), συνολικού κόστους 21.384.617,88 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 9.159.335,25 ευρώ, επενδύσεις που αφορούν και τους πέντε νομούς της περιφέρειας.

Ταχυδρομείο Χατζή – Ξεσηκώθηκαν οι Συνταξιούχοι – Συντάξεις …σε δόσεις

Πολλά τα παράπονα που έφθασαν στο Newsmessinia για το ταχυδρομείο Χατζή από Συνταξιούχους της ευρύτερης περιοχής που καλύπτει . Συγκεκριμένα συνταξιούχοι διαμαρτύρονται ότι ο υπεύθυνος του Ταχυδρομείου δεν διαθέτει τα αναγκαία ποσά για την πληρωμή των συντάξεων σε καθημερινή βάση στους ταχυδρομικούς διανομείς ( αν και τα έχει στο ταμείο του σύμφωνα με τους συνταξιούχους ) με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι να αναγκάζονται να περιμένουν να πάρουν την σύνταξη τους ακόμη και με καθυστέρηση 10 – 15 ημερών . Οι απόμαχοι της ζωής περιμένουν με αγωνία τα λιγοστά χρήματα των πενιχρών συντάξεων που λαμβάνουν οι περισσότεροι κάθε μήνα για να πληρώσουν υποχρεώσεις που τρέχουν ….χωρίς καθυστέρηση Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται επίσης ότι λόγω της μη απόδοσης στους ταχυδρομικούς διανομείς των αναγκαίων χρημάτων αναγκάζονται να προσέρχονται στο συγκεκριμένο υποκατάστημα προκειμένου να εισπράξουν από εκεί την σύνταξη τους με τεράστιο για αυτούς οικονομικό κόστος

ΧΑΝΙΑ - Απέβαλλαν οριστικά μαθήτρια από το σχολείο της λόγω σελίδας στο face book

Την απόφαση να αλλάξει σχολικό περιβάλλον μια 14χρονη μαθήτρια του γυμνασίου Χρυσοπηγής Χανίων, πήρε το βράδυ της Τρίτης, ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου. Η μαθήτρια, ουσιαστικά αποβλήθηκε από το σχολείο καθώς, είχε κατασκευάσει στο face book σελίδα με τίτλο "μισώ την διευθύντρια της Χρυσοπηγής" και στην οποία έγιναν μέλη περίπου 100 παιδιά του ιδιου σχολείου.Το θέμα έγινε γνωστό, όταν την ύπαρξη της συγκεκριμένης σελίδας αντιλήφθηκε μια μητέρα άλλης μαθήτριας και το ανέφερε στην διευθύντρια του σχολείου.Το γεγονός αυτό, επιβεβαίωσε σήμερα ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Νίκος Βεστάκης ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τον κ. Βεστάκη, στο νομό Χανίων έχουν αποβληθεί για λίγες ημέρες από το σχολείο τους τρεις μαθητές για παρόμοια περιστατικά.Όσο αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό με την 14χρονη, ο κ. Βεστάκης επεσήμανε ότι η συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων πήρε την απόφαση η μαθήτρια να αλλάξει σχολικό περιβάλλον. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μαθήτρια κλήθηκε σε απολογία, ζήτησε συγνώμη, ωστόσο η απόφαση δεν άλλαξε...
"Δεν μπορώ να σχολιάσω αποφάσεις ενός οργάνου, είναι συλλογικό όργανο, σύμφωνα με το νόμο οι αποφάσεις του δεν μπορούν να προσβληθούν από κανένα," είπε ο κ. Βεστάκης, που χαρακτήρισε την απόφαση νομότυπη και τελεσίδικη. Όπως τόνισε ο κ. Βεστάκης, κλήθηκε ο πατέρας της μαθήτριας στον όποιο ζητήθηκε να επιλέξει σχολείο για το παιδί του, που βρήκε σχολική στέγη σε κοντινό σχολείο από αυτό που απομακρύνθηκε.
Σύμφωνα με τον κ. Βεστάκη ο πατέρας του παιδιού αναγνώρισε, πώς το παιδί του, έκανε λάθος. Εκφράζοντας την προσωπική του άποψη για την υπόθεση ο διευθυντής δευτεροβάθμιας επεσήμανε ότι ο ίδιος, αν ήταν διευθυντής του σχολείου, θα χειριζόταν διαφορετικά το θέμα. "Θα καλούσα την μαθήτρια και τους γονείς, και το θέμα δεν θα πήγαινε στο σύλλογο," τόνισε. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Βασίλης Παπαστάμος δήλωσε: "Αν και η ΕΛΜΕ δεν έχει αρμοδιότητα για θέματα ποινολογίου μαθητών, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύει, το ποσό μεγάλο έλλειμμα και κενό υπάρχει στους εκπαιδευτικούς σε ότι αφορά την γνώση του ψηφιακού κόσμου και της ψηφιακής κοινωνίας στην οποία ζούμε. Η συγκεκριμένη τιμωρία δεν θα έπρεπε να επιβληθεί και δεν θα είχε επιβληθεί, αν οι εκπαιδευτικοί, είχαν επιμορφωθεί επί της ουσίας στη χρήση των νέων τεχνολογιών, στην καθημερινότητά τους. Θα γνώριζαν τι σημαίνει face book και δεν θα υπήρχε πανικός, με το παραμικρό." Σήμερα ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα επισκεφθεί το σχολείο από το όποιο απομακρύνθηκε η μαθήτρια, και θα συναντηθεί με το σύλλογο διδασκόντων.

Κε Νίκα πείτε την αλήθεια για τα σκουπίδια – Δύο είναι οι λύσεις ή ΜΟΛΑΚ η Μαραθόλακα

Η Καλαμάτα κινδυνεύει να γίνει η Νάπολη της Πελοποννήσου και οι καθ΄ύλην αρμόδιοι πιάνουν σειρά για να βγούν στα Τοπικά μέσα ενημέρωσης προκειμένου να πουλήσουν φύκια για …Μεταξωτές κορδέλλες.
Βαρέθηκε ο κόσμος να ακούει για Περιφερειάρχη, Υπουργείο κλπ που θα δώσει λύση
Και τι θα κάνει βρέ πατριώτες ο Περιφερειάρχης ..σπίτι του θα τα πάρει τα σκουπίδια ? άλλωστε ούτε δύο μήνες δεν έκλεισε στην θέση του .Εσείς που έχετε το πρόβλημα …ΔΕΚΑ χρόνια τι κάνατε ? Ποια λύση δώσατε θα σας πάρει ο κόσμος με τις ..πέτρες δώστε λύση εδώ και τώρα επιλέχτε ΜΟΛΑΚ ή Μαραθολακα έως να λειτουργήσουν ….αν λειτουργήσουν κάποτε οι δεματοποιητές αλλά δεν μπορείτε άλλο να παίζετε με την υγεία των δημοτών σας με την υγεία όλων μας

Άρμεξαν ……τράγο στον ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου

Ένα περίεργο φαινόμενο στο ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου απασχολεί τη διοίκηση και προκαλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
Οι εργαζόμενοι, χθες το πρωί, κατά το τάισμα των ζώων παρατήρησαν ότι ένας γέρικος τράγος απέκτησε … μαστούς. Ο κτηνίατρος που κλήθηκε να εξετάσει το ζώο διαπίστωσε ότι, ο ένας εκ των δύο μαστών ήταν πρησμένος από το γάλα που περιείχε. Άρμεξε τον τράγο και το δείγμα στάλθηκε σε εργαστήριο για ενδοκρινολογικές αναλύσεις.Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Βουκ Μπόγιοβιτς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, "ο τράγος βρίσκεται πολλά χρόνια στον ζωολογικό κήπο, έχει το 'χαρέμι' του και πολλούς απογόνους".Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μαστοί του διογκώθηκαν μέσα σε μια νύχτα και πρόκειται για ένα περίεργο φαινόμενο, που δεν είχε συμβεί στο παρελθόν. Στη λαϊκή παράδοση των Σέρβων, το άρμεγμα του τράγου συμβολίζει το ακατόρθωτο γι' αυτό και μία παροιμία λέει "αρμέγει και τράγο", για κάποιον που είναι επιδέξιος και πολύ ικανός

Δασκάλα έκανε …στριπτίζ στον 15χρονο μαθητή της

Δασκάλα, 47 ετών και ανύπαντρη μητέρα τριών παιδιών, κατηγορείται ότι… έκανε στριπτίζ μπροστά σε έναν 15χρονο μαθητή.
Η Βρετανίδα Anne Poli-Page γνώρισε τον ανήλικο σε μία κοινωνική εκδήλωση πέρυσι τον Φεβρουάριο. Έκτοτε είχαν επικοινωνία για επτά μήνες. Ωστόσο, κάποια στιγμή, ο 15χρονος ανέφερε τη σχέση του με την 47χρονη σε μία άλλη δασκάλα στο σχολείο που φοιτούσε. Η Poli-Page πλέον κατηγορείται από το δικαστήριο του Leicester για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα σαφές αν είχαν ολοκληρώσει τη σχέση τους. Η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί τον Απρίλιο.
Zougla.gr

Ερευνητικό Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο «Navarino Environmental Observatory».

Στην ανακοίνωση της ίδρυσης του ερευνητικού περιβαλλοντικού παρατηρητηρίου Navarino Environmental Observatory (Ν.Ε.Ο.) θα παρευρεθεί σήμερα η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου.
Η δημιουργία του Ν.Ε.Ο. αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ του Ερευνητικού Κέντρου Bert Kollin για την κλιματική αλλαγή του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης , του Τομέα Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος τους Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και της εταιρείας TEMES Α.Ε.
Η δραστηριότητα του Παρατηρητηρίου -με την καταγραφή των κλιματικών μεταβολών- θα συμβάλει μεταξύ άλλων, στην δημιουργία της γνώσης και στην εκπαιδευτική διαδικασία εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας και το περιεχόμενο της περιβαλλοντικής και κλιματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου