23.1.10

Κλοπή με τη μέθοδο ριφιφί σε ΑΤΜ στην εθνικό οδό Αθηνών-Κορίνθου


Τις νυχτερινές ώρες στο 75ο περίπου χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, άγνωστοι, αφού διέρρηξαν πλαϊνή πόρτα καταστήματος καφέ-ζαχαροπλαστείου, μπήκαν μέσα και ανοίγοντας τρύπα σε ενδιάμεσο τοίχο (ριφιφί), πέρασαν εντός χώρου που έχει πρόσβαση στην αυτόματη ταμειολογιστική μηχανή (ΑΤΜ) της “Άλφα Μπανκ” (Alpha Bank), καταστρέψανε το συναγερμό της και με τροχό, την άνοιξαν και αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.Κατά την αποχώρηση τους ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού του καταστήματος κι άμεσα έφτασαν στο σημείο περιπολικά της αστυνομικής διεύθυνσης Κορινθίας και ο ιδιοκτήτης, όμως οι δράστες είχαν αποχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση κι αναζητούνται.
Προανάκριση ενεργεί η Ασφάλεια Κορίνθου.

Αλβανός συνελήφθη με 12 κιλά χασίς


Στα ίχνη κυκλώματος που εισάγει ναρκωτικά από την Αλβανία και τα διακινεί στην Αχαΐα και στην Αττική, βρίσκονται οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών, μετά τη σύλληψη 33χρονου αλλοδαπού στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν περισσότερα από 12 κιλά χασίς.
Συγκεκριμένα όταν οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν, πως αλλοδαποί διακινούν ναρκωτικά, κατάφεραν να έλθουν σε επαφή μαζί τους, προσποιούμενοι τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.
Έπειτα από διαπραγματεύσεις συμφώνησαν να συναντηθούν με δύο άτομα στην περιοχή Σελλιανίτκα Αιγίου, ώστε να γίνει η αγοραπωλησία της ποσότητας του χασίς. Κατά την διάρκεια της ανταλλαγής των ναρκωτικών με τα χρήματα, άλλοι αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή επενέβησαν και συνέλαβαν τον έναν από τους δράστες. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό και την σύλληψη και των υπολοίπων μελών του κυκλώματος.-

Αντώνης Σαμαράς : "Δεν πρόκειται να ανεχτώ την εσωστρέφεια".


Την ανάγκη να υπάρξει νέα Μεταπολίτευση στην χώρα διακήρυξε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής και πρόσθεσε ότι ήδη έχει αρχίσει η πορεία για τη νέα Νέα Δημοκρατία που θα ολοκληρωθεί με το 8ο τακτικό Συνέδριο Αρχών και Θέσεων του κόμματος.
Ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος λέγοντας ότι "δεν πρόκειται να ανεχτώ την εσωστρέφεια που έπνιξε πολλές φορές τη ΝΔ" και ξεκαθάρισε ότι, παρά την δύσκολη συγκυρία, είναι αντίθετος σε εξωθεσμικές λύσεις. Ειδικότερα ανέφερε: "Εσωστρέφεια δεν θα υπάρξει. Δημοκρατία ναι. Όσο ποτέ. Αλλά εσωστρέφεια ποτέ...
Δεν εκλέχτηκα για να τηρώ εύθραυστες ισορροπίες. Δεν χρωστάω τίποτα σε κανένα. Το μόνο μου χρέος είναι απέναντι στους εκατοντάδες πολίτες που ψήφισαν. Η ΝΔ θα γίνει πόλος νέας κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι εύθραυστος συνασπισμός προσωπικών στρατηγικών και ομάδων". Πρόσθεσε, δε, απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος ότι "η ΝΔ τους χωράει όλους και τον καθένα ξεχωριστά, δεν περισσεύει κανείς".
Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση: "όταν χάνει η κυβέρνηση τον έλεγχο από σύγχυση και στρεβλή αντίληψη, όταν ανεβαίνουν τα σπρεντς, όταν καθημερινά μας πυροβολούν οι αγορές, όταν υπουργός διακηρύσσει ότι δεν υπάρχει σάλιο, είμαι υποχρεωμένος να βαράω καμπάνα" και αναφέρθηκε στην δική του αντιπολιτευτική τακτική λέγοντας: "Ασκούμε νέου τύπου αντιπολίτευση που ξάφνιασε το κατεστημένο πολιτικό σύστημα. Αν εμείς υπονομεύουμε κάθε κίνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν θα βλάψουμε μόνο το ΠΑΣΟΚ, θα βλάψουμε την πατρίδα μας. Αλλά και δεν θα παρακολουθούμε ως απλοί θεατές, ούτε ως "καλοπροαίρετοι σύμβουλοι". Προσπαθούμε να την προτρέψουμε να κάνει το σωστό για τον τόπο και εναντιωνόμαστε όταν κάνει λάθη. Ξέρουμε τα προβλήματα και έχουμε σχέδιο. Θα δείχνουμε αυστηρότητα απέναντι στο ΠΑΣΟΚ όταν παραπαίει ή όταν παίρνει επιζήμιο δρόμο και όταν χάνει τον έλεγχο" είπε ο κ. Σαμαράς.
Μίλησε εξάλλου για τις εξεταστικές επιτροπές λέγοντας ότι "τις εξεταστικές τις ρίχνει η κυβέρνηση σαν φωτοβολίδες κρότου-λάμψης για να αποπροσανατολίσει από την οικονομία".

Ακης Τσελέντης για τον σεισμό της Φωκίδας

Ο Άκης Τσελέντης μιλά για τον σεισμό της Φωκίδας στην ΝΕΤ

Δείτε την Έλενα Σκορδέλη – VIDEO

Γυναίκα χαμηλών τόνων, με υπέρμετρη όμως φιλοδοξία, χαρακτηρίζουν τη 42χρονη Ελένη Σκορδέλη, που θεωρείται ύποπτη για τη δολοφονία του εκδότη Αντη Χατζηκωστή στην Κύπρο.
Η Σκορδέλη χαρακτηρίζονταν ως «η Μενεγάκη της Κύπρου», αφού είχε δική της καθημερινή πρωινή εκπομπή, μέχρι που μεταπήδησε στην παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων του Σαββατοκύριακου. Της άρεσε η καλή ζωή και η αναγνωρισιμότητα που απολάμβανε από τη θέση της αυτή. Της επέτρεπε βλέπετε να μπαίνει στις εκδηλώσεις της κυπριακής ελίτ και να συνομιλεί με υπουργούς και κορυφαίους επιχειρηματίες, όχι μόνο από την Κύπρο αλλά και από την Ελλάδα.
Αυτό που δεν άντεξε ήταν η ξαφνική πτώση από τα ψηλά στα χαμηλά, όταν οι ιθύνοντες του τηλεοπτικού σταθμού στον οποίο εργαζόταν αποφάσισαν να την απομακρύνουν. Η Ελένη Σκορδέλη έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να παραμείνει μπροστά από τις κάμερες. Μέχρι και μεγάλο μέρος των μετοχών στο κανάλι στο οποίο εργαζόταν βρήκε τρόπο να αγοράσει, για να πετύχει τον στόχο της.

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΑ από Αναγώστη


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΟΣΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ,ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ "ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ" ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ.
ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ , ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΟ.
Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΟΦΕΛΗ ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ,ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ ,ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΔΗΜΟ, ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ,ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΣ ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ...
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΝΩΝΕΤΑΙ ,ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ,ΑΣ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΑ ,
ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ .
ΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ,ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ,
ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ,ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ,...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΓΡΟΤΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΔΗΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΝΟΙ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΠΛΗΡΕΣ ,ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΕ ,ΕΦΕΡΕ ΑΛΛΟΥΣ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Έρώτηση Νάντιας στην Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την κατάσταση του ιατρείου του Τρικόρφου Μεσσηνίας


Το πολυιατρείο Τρικόρφου, μέχρι και τα μέσα του 2008, στεγαζόταν σε ένα άκρως ακατάλληλο κτίριο. Ωστόσο, μετά από δωρεές και πρωτοβουλίες των κατοίκων, το περιφερειακό ιατρείο στεγάστηκε σε ένα διώροφο, νεόδμητο κτίριο προκειμένου να εξυπηρετεί τις υγειονομικές ανάγκες του Τρικόρφου και των γύρω οικισμών Δραΐνα, Ελληνοκκλησιά, Κλήμα, Κορομηλιά, Κυνηγού, Μαγγανιακό, Μάνεση, Παλαιόκαστρο, Πολύλοφος, Στέρνα κ.ά.Όταν πρωτολειτούργησε, το ιατρείο Τρικόρφου ήταν το πρώτο πρότυπο πολυϊατρείο στην Ελλάδα με 2 γιατρούς, σύγχρονο φυσικοθεραπευτήριο, αυτόματο απινιδωτή για σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά, άλλα ιατρικά όργανα και εργαλεία, καθώς και ασθενοφόρο που κάλυπτε την ορεινή περιοχή που απέχει 34 χιλιόμετρα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας....
Μάλιστα, μια μέρα της εβδομάδας το επισκεπτόταν κλιμάκιο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Καλαμάτας, με ψυχολόγο, φυσικοθεραπευτή και κοινωνική λειτουργό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των χρονίων ασθενών της περιοχής. Ακόμη περισσότερο, ένας ιατρός πραγματοποιούσε επισκέψεις κατ’ οίκον για την αντιμετώπιση χρόνιων περιστατικών σε συνεργασία με όσους υλοποιούσαν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Επίσης, στο πολυιατρείο Τρικόρφου μετέβαινε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και κλιμάκιο από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας, με ψυχίατρο, κοινωνική λειτουργό κ.ά. για θέματα ψυχικής υγείας.
Ωστόσο, εδώ και κάποιους μήνες στην Κοινότητα Τρικόρφου Μεσσηνίας δεν υπάρχει ούτε αγροτικός ιατρός, ούτε ασθενοφόρο, ούτε νοσοκόμα. Και βεβαίως, έχουν πάψει να λειτουργούν τα σύγχρονα μηχανήματα του ιατρείου, αλλά και το ιατρείο συνολικά. Πλέον, μετά από παρακλήσεις των κατοίκων, το πολυιατρείο Τρικόρφου εξυπηρετείται από αγροτικό ιατρό ομόρου δήμου μία φορά την εβδομάδα και μόνο το Κοινοτικό Διαμέρισμα Τρικόρφου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και παράπονα από τα υπόλοιπα Κοινοτικά Διαμερίσματα. Βάσει του ότι ο πληθυσμός της Κοινότητας Τρικόρφου απαρτίζεται στη μεγάλη του πλειοψηφία από άτομα μεγάλης ηλικίας,
ερωτάται η κ. Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
1.Πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το παραπάνω πρόβλημα του πολυιατρείου Τρικόρφου Μεσσηνίας και να το στελεχώσει με το κατάλληλο προσωπικό, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής που προαναφέρθηκαν;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Καλαμάτα - Με το Αιγάλεω την Κυριακή


Την ποδοσφαιρική ομάδα του Αιγάλεω θα αντιμετωπίσει την Κυριακή εκτός έδρας η Καλαμάτα, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 3 μετά το μεσημέρι.

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ έπιασε φωτιά


Πυρκαγιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ με 32 επιβάτες εκδηλώθηκε στις 6 το πρωί στο 98-ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών στο ύψος του Κιάτου.
Το λεωφορείο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα μέσω Ρίου-Αντιρρίου λόγω των μπλόκων των αγροτών. Ξαφνικά όμως εν κινήσει άρπαξε φωτιά και τυλίχθηκε στις φλόγες.
Οι 32 επιβάτες και ο οδηγός πρόλαβαν και κατέβηκαν χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ενώ στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και έσβησαν τη φωτιά. Το λεωφορείο ωστόσο έπαθε σοβαρές ζημιές.
Οι επιβάτες συνέχισαν το ταξίδι τους με άλλο λεωφορείο. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής.-

ΕΛΓΑ - Προς θεσμοθέτηση του όρου «αγροτικό ατύχημα»


Τη θεσμοθέτηση του όρου «αγροτικό ατύχημα» και την κάλυψη των ατυχημάτων που συμβαίνουν στους αγρότες από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) ζητά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε επιστολή, που απέστειλε στη διοίκηση του ΟΓΑ, ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει ότι, «με έκπληξη πληροφορήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, από τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Αστέριο Ροντούλη, την ανυπαρξία νομοθετικών ρυθμίσεων για την κάλυψη των περιπτώσεων αγροτικών ατυχημάτων».
«Για το λόγο αυτό, παρακαλώ κύριε διοικητά, αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Λοβέρδος, να προχωρήσεων στην επεξεργασία νομοθετικής ρύθμισης ή των αναγκαίων κανονιστικών διατάξεων, ούτως ώστε να καλυφθεί άμεσα το αδίκως υπάρχον αυτό κενό».

Κάντε σεξ για να έχετε γερή καρδιά


Οι άνδρες που κάνουν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, σύμφωνα με έρευνα αμερικανών επιστημόνων.
Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις προσέβαλαν συχνότερα άντρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις σεξουαλικές επαφές τους, εξαιτίας προβλημάτων στύσης. Μάλιστα, αυτά τα προβλήματα είναι πιο διαδεδομένα στους καπνιστές, στους υπέρβαρους, στους υπερτασικούς και τους διαβητικούς.
Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που εξετάζεται πιο εκτεταμένα η σχέση ανάμεσα στη σεξουαλική ζωή και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο...

Οι συγγραφείς της παραπάνω μελέτης, με επικεφαλής τη Σούζαν Χολ από την οργάνωση «NewEnglandResearchInstitutes» της Μασαχουσέτης, έθεσαν υπό παρακολούθηση για 16 χρόνια,1.100 άντρες, ηλικίας σαράντα έως εβδομήντα ετών.
Εξέτασαν όλα τα πιθανά σενάρια για τη σχέση που διέπει τη σεξουαλική δραστηριότητα και την υγεία της καρδιάς.
Η πρώτη παρατήρηση που έκαναν από τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ότι όσοι έχουν ικανοποιητική ερωτική ζωή, έχουν γενικότερα καλύτερο επίπεδο υγείας.
Άλλη μία παρατήρηση που έκαναν οι επιστήμονες είναι ότι η σεξουαλική δραστηριότητα αποτελεί πολύτιμο τρόπο σωματικής άσκησης που «γυμνάζει και προστατεύει την καρδιά», ενώ εξίσου πιθανό είναι πως οι άντρες με το μεγαλύτερο αριθμό σεξουαλικών επαφών την εβδομάδα, να είναι αυτοί που βιώνουν σταθερές αισθηματικές σχέσεις που τους προστατεύουν από το στρες και εν κατακλείδι από τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
Επικρατέστερη πάντως εμφανίζεται η πρώτη εξήγηση ότι δηλαδή ο αυξημένος αριθμός σεξουαλικών επαφών μπορεί να βελτιώσει γενικά την υγεία.
Οι ειδικοί διευκρινίζουν πως τελικά «δεν είναι αυτή καθαυτή η ερωτική δραστηριότητα που μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων, αλλά το γεγονός ότι όσοι έχουν μια απολαυστική σεξουαλική ζωή, συνήθως ακολουθούν υγιεινό τρόπο ζωής: αθλούνται συχνότερα, δεν καπνίζουν, δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στη διατροφή τους και κρατάνε υπό έλεγχο την αρτηριακή πίεση και τις λοιπές μεταβολικές παραμέτρους.

Μετά τον πολωνό υδραυλικό, ο γερμανός δικηγόρος και ο βρετανός γιατρός


Ετοιμαστείτε όχι πλέον μόνο για τον πολωνό υδραυλικό αλλά και τον γερμανό δκηγόρο και τον βρετανό γιατρό, αφού προεδρικό διάταγμα του υπ. Παιδείας που βρίσκεται για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας φέρνει τα πάνω κάτω σε πολλά επαγγελματικά δικαιώματα.
Ωστόσο, δεν θα είναι και απλή διαδικασία η μεταφορά της επαγγελματικής έδρας, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν θα γίνεται αυτόματα αλλά θα απαιτείται προηγουμένως έγκριση από την αρμόδια αρχή, που στην προκειμένη περίπτωση θα είναι για τη χώρα μας το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων.Με βάση την οδηγία της ΕΕ, όσοι Έλληνες επιθυμούν μπορούν να πάνε και να εργαστούν στις άλλες χώρες – μέλη, αλλά αντιστοίχως και οι ξένοι μπορούν πλέον ελέυθερα να έχονται στην Ελλάδα και να ασκούν το επάγγελμα που έχουν σπουδάσει. Βέβαια, θα πρέπει πρώτα να μπλέξουν (και να ξεμπλέξουν) με την ελληνική γραφειοκρατεία.Οπότε μάλλον τελικά αργεί ακόμα η μέρα που θα βλέπουμε πληθώρα ξένων ευρωπαίων να ασκούν στην χώρα μας επιστημονικά επαγγέλματα ή (πολύ περισσότερο) να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς για πρόσληψη στο Δημόσιο..
Star.gr

22.1.10

Νέα Γρίπη – 104 οι νεκροί


Στα πλαίσια της παρακολούθησης της πορείας της πανδημίας της νέας γρίπης (Η1Ν1)2009 στη χώρα, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. ενημερώνει ότι οι παρακάτω ασθενείς επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης ανέπτυξαν επιπλοκή από αυτήν και απεβίωσαν:
• Γυναίκα 50 ετών με ιστορικό νοσογόνου παχυσαρκίας
• Άνδρας 59 ετών με ιστορικό σακχαρώδους διαβήτη και στεφανιαίας νόσου
• Άνδρας 54 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα.
Επίσης, ένας ακόμη ασθενής, επιβεβαιωμένο κρούσματα της νέας γρίπης (Η1Ν1)2009 εισήχθη και νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω επιπλοκών της νέας γρίπης.

Καλλικράτης και στους Αγρότες


«Αλλαγή θεσμικού πλαισίου για την ενοποίηση και ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος»
Με δεδομένη την ισχυρή πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να τεθεί το αγροτικό ζήτημα σε νέες, στερεές και με προοπτική βάσεις και να συμπεριλάβει όλες τις θέσεις της Κοινωνίας, καταθέτουμε τους γενικούς άξονες για την αλλαγή θεσμικού πλαισίου του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Η κατάθεση των δικών σας απόψεων και προτάσεων καθώς και οι προτάσεις από τους αρμόδιους φορείς θα ληφθούν υπόψη, μετά από σχετική επεξεργασία από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, στο τελικό Σχέδιο Νόμου, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή.
Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00.
Το πλήρες κείμενο θα αναρτηθεί τις επόμενες ώρες στην ιστοσελίδα
Εισαγωγικό κείμενο:..

Ο κατακερματισμός που υπάρχει σήμερα στις Αγροτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις στερεί από τους Έλληνες αγρότες την δυνατότητα να εκφραστούν και να εκπροσωπηθούν μαζικά και ενιαία ώστε οι απόψεις τους, εκφραζόμενες μέσα από τα συλλογικά τους όργανα, στα πλαίσια των δημοκρατικών διαδικασιών, να τυγχάνουν ευρύτερης κοινωνικής αναγνώρισης και συνακόλουθα προσοχής στην αντιμετώπισή τους από τους αρμόδιους πολιτειακούς φορείς.
Οι κύριοι άξονες του νέου θεσμικού πλαισίου που προτείνονται προς διαβούλευση είναι οι εξής:
1. Δομή του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος:
α) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
β) Δευτεροβάθμιες Οργανώσεις
γ) Τριτοβάθμια Οργάνωση είναι η ενιαία και κορυφαία Αγροτική Συνδικαλιστική Οργάνωση στη χώρα.
2. Μέλη
α) Μέλη των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων είναι οι κατά επάγγελμα αγρότες, ιδίως ο γεωργός, ο κτηνοτρόφος, ο αλιέας, ο δασοκόμος, ο μελισσοκόμος, ο αγρεργάτης και ο αλιεργάτης κάτοχοι ή μη αγροτικής εκμετάλλευσης.
β) Μέλη των Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων είναι όλες οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις της περιφέρειας τους.
γ) Μέλη της Τριτοβάθμιας Ενιαίας Αγροτικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης της χώρας είναι όλες οι Δευτεροβάθμιες και Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις όπως και τα Νομικά Πρόσωπα που εκπροσωπούν με πανελλήνια εμβέλεια προϊόντα και κλάδους παραγωγής.
3. Έδρα & Περιφέρεια
α) Πρωτοβάθμια Οργάνωση
Η Πρωτοβάθμια Οργάνωση έχει περιφέρεια τα όρια της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου (που θα προκύψει από την εφαρμογή του Προγράμματος Καλλικράτης) στον οποίο έχει την έδρα της.
β) Δευτεροβάθμια Οργάνωση
Η Δευτεροβάθμια Οργάνωση έχει περιφέρεια τα διοικητικά όρια μιας γενικής περιφέρειας του κράτους
γ) Ενιαία Τριτοβάθμια Αγροτική Συνδικαλιστική Οργάνωση
Η κορυφαία Αγροτική Συνδικαλιστική Οργάνωση της χώρας έχει περιφέρεια όλη την επικράτεια.
4.Οργανα - Συμμετοχή - Θητεία
α) Όργανα των αγροτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων και των τριών βαθμίδων είναι το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) και η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.).
i. Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Το Δ.Σ. εκλέγεται με συμμετοχή στην ψηφοφορία όλων των οικονομικά τακτοποιημένων μελών και στην σύνθεση του μετέχουν υποχρεωτικά σε ποσοστό 60% του συνολικού αριθμού των μελών του νέοι αγρότες (ηλικίας έως 40 ετών), ως και γυναίκες μέλη σε ποσοστό 10% του συνολικού αριθμού των μελών του Δ.Σ. Εγγραφές μελών γίνονται μέχρι και την ημέρα ψηφοφορίας εφόσον καλύπτονται οι προϋποθέσεις ιδιότητας του μέλους.
ii. Δευτεροβάθμιες Οργανώσεις
Το Δ.Σ. εκλέγεται με συμμετοχή στη ψηφοφορία όλων των οικονομικά τακτοποιημένων μελών των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων της περιφέρειας της Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης. Οι ποσοστώσεις νέων αγροτών και γυναικών (60% & 10%) ισχύουν και για το Δ.Σ. της Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης.
iii. Ενιαία Τριτοβάθμια Οργάνωση
Το Δ.Σ. εκλέγεται με συμμετοχή στη ψηφοφορία όλων των φυσικών προσώπων - μελών των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων όλης της χώρας. Οι ποσοστώσεις νέων αγροτών και γυναικών (60% & 10%) ισχύουν και για το Δ.Σ. της Ενιαίας Τριτοβάθμιας Οργάνωσης.
Β) Η θητεία των μελών του Δ.Σ. των Οργανώσεων και των τριών βαθμίδων είναι τετραετής και οι εκλογές διενεργούνται και για τις τρεις βαθμίδες την ίδια ημερομηνία σε όλη την χώρα.
Υποψηφιότητα για μέλος Δ.Σ. επιτρέπεται για Οργάνωση μόνο μιας βαθμίδας κατ’ επιλογή του υποψηφίου.
Μέλος του Δ.Σ. Οργάνωσης ή οποιασδήποτε βαθμίδας δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα εκ νέου μετά την πάροδο δύο (2) συνεχών θητειών για το ίδιο Δ.Σ.
Η ιδιότητα του μέλους Δ.Σ. στην Τριτοβάθμια Αγροτική Συνδικαλιστική Οργάνωση δεν επιτρέπεται να συμπίπτει με την ιδιότητα μέλους Δ.Σ. Αγροτικής Συνεταιριστικής Οργάνωσης.
Οι εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. στις Αγροτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις διενεργούνται παρουσία αντιπροσώπου Δικαστικής Αρχής.
5. Χρονοδιάγραμμα
Με βάση τους παραπάνω κεντρικούς άξονες και ενώ η διαβούλευση με τους εκπροσώπους των αγροτών θα συνεχισθεί καθ’ όλη την διάρκεια κατάρτισης του νομοσχεδίου, θα ολοκληρωθεί και θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή σε σύντομο χρονικό διάστημα και με τις κατάλληλες μεταβατικές διατάξεις που θα συμπεριλάβει θα επιτευχθεί η ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος της χώρας μέσα σε ένα εξάμηνο από την ψήφισή του.

Καλαμάτα – Τα τρακτέρ την Δευτέρα στην πόλη


Πορεία διαμαρτυρίας, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, στην Καλαμάτα θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα οι αγρότες της Μεσσηνίας. Σε συγκέντρωση που έγινε χθες το βράδυ στη Χώρα, μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή, η οποία καλεί τους αγρότες να συγκεντρωθούν την Κυριακή το απόγευμα στις πλατείες των χωριών και τη Δευτέρα το πρωί να ξεκινήσουν για την Καλαμάτα, προκειμένου όλοι μαζί να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο νομάρχη.

Θορυβώδες….σεξ επέφερε 8μηνη φυλάκιση σε 48χρονη


Οκτώ εβδομάδες στη φυλακή στοίχισαν σε μια 48χρονη Αγγλίδα οι θορυβώδεις περιπτύξεις με το σύζυγό της αφού οι γείτονές της δεν άντεξαν άλλο τις "υπερφυσικές" κραυγές της και την κατήγγειλαν στην αστυνομία.
Μετά την πρώτη καταγγελία το δικαστήριο είχε προειδοποιήσει την Καρολάιν Κάρτραϊτ να.. συγκρατηθεί γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα την τιμωρούσε αυστηρά. Η γυναίκα είχε με τη σειρά της προσπαθήσει να άρει την "απαγόρευση θορύβου" που της είχε επιβληθεί, αφού την παραβίαζε τακτικότατα.
"Είχε εκδοθεί σε βάρος σας προειδοποίηση για παραβίαση της κοινής ησυχίας, υπό μάλλον ασυνήθιστες συνθήκες. Άκουσα ένα πολύ μικρό απόσπασμα από το θόρυβο που κάνετε και καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί ενοχλούνται οι γείτονές σας. Επιπλέον, είναι προφανές από το απόσπασμα αυτό ότι δεν κάνετε καμία προσπάθεια να ησυχάσετε", δήλωσε χαρακτηριστικά η δικαστής Μπεατρίς Μπόλτον που εξέδωσε την απόφαση.
Η δικαστής καταδίκασε τη 48χρονη γυναίκα σε φυλάκιση 8 εβδομάδων με αναστολή. Την προειδοποίησε όμως ότι αν συνεχίσει το... σαματά θα υποχρεωθεί να εκτίσει την ποινή της.
Οι.. ατυχείς γείτονες της Κάρτραϊτ περιέγραψαν στο δικαστήριο τους "αφύσικους" ήχους που άκουγαν και οι οποίοι κάλυπταν τον ήχο από τις τηλεοράσεις τους. Κάποιοι είπαν ότι πίστευαν πως κάποιος δολοφονείται. Τα μηχανήματα που είχε εγκαταστήσει ένας γείτονάς της στο διπλανό διαμέρισμα κατέγραψαν επίπεδο θορύβου στα 47 ντεσιμπέλ.

Προβλήματα στον δημοτικό φωτισμό Καλαμάτας


Τα προβλήματα που παρατηρούνται στο Δημοτικό Φωτισμό Καλαμάτας  δεδομένου ότι σε κάποιους δρόμους δεν ανάβουν τα φώτα ή παρατηρείται  αποσυντονισμός στους χρόνους λειτουργίας του ηλεκτρισμού, οφείλονται σε τεχνικά προβλήματα της ΔΕΗ. Από την επιχείρηση καταβάλλονται προσπάθειες να επιλυθούν τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό και για αυτό το λόγο έρχεται συνεργείο από την Κεντρική Διοίκηση Πατρών.

Αποκατάσταση λειτουργίας αναμεταδότη των τηλεοπτικών σταθμών στον Ταύγετο


Από χθες, αποκαταστάθηκε ο αναμεταδότης του τηλεοπτικού σήματος στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, που είχε καταστραφεί λόγω κεραυνού. Σημειώνεται ότι, είχε καταστραφεί και το δίκτυο της ΔΕΗ, που τροφοδοτούσε τον αναμεταδότη.

Η κοπή της πίτας του B΄ ΚΑΠΗ Καλαμάτας


Το Β΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμάτας, την Πέμπτη 21/01/2010 και ώρα 7.00 μ.μ στο κέντρο «ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ» πραγματοποίησε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παν/της Καρατζέας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι αντίστοιχα του Β΄ ΚΑΠΗ κ. Σωτήριος Μιχαλόπουλος και του Α΄ ΚΑΠΗ κ. Αργύριος Κουδούνης καθώς και οι κ. κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Γρηγόριος Γιαννακούλας και Θεοφάνης Κλείδωνας.
Επίσης συμμετείχαν...
ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικήσεως, το προσωπικό καθώς και πολλά μέλη του Β΄ ΚΑΠΗ.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας και ο Πρόεδρος του Β΄ ΚΑΠΗ, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την πορεία των εργασιών για την κατασκευή του νέου κτιρίου του Β΄ ΚΑΠΗ.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με τραγούδια από την χορωδία του κέντρου με υπεύθυνο τον κ. Γεώργιο Τσιλίκα, καθώς και με χορούς από τα μέλη του χορευτικού τμήματος του πολιτιστικού συλλόγου «ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ» ενώ οι ηλικιωμένοι διασκέδασαν μέχρι αργά με τους ήχους ζωντανής μουσικής.

Ερώτηση Κουσελά για την αναβάθμιση & επέκταση του Αεροδρομίου Καλαμάτας .


Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων σχετικά με την αναβάθμιση και επέκταση του Αεροδρομίου Καλαμάτας.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Η αναγκαία, λόγω και της επικείμενης λειτουργίας της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ Μεσσηνίας), αναβάθμιση και επέκταση του Αερολιμένα Καλαμάτας αποτελεί σημαντική εκκρεμότητα για τον Νομό Μεσσηνίας και κρίσιμο θέμα για τη στήριξη της τουριστικής του ανάπτυξης, το οποίο είχα αναδείξει και με προηγούμενες Ερωτήσεις μου στη Βουλή, χωρίς δυστυχώς καμιά ανταπόκριση από την προηγούμενη Κυβέρνηση...

Οι επεκτάσεις των κτιριακών εγκαταστάσεων και η αναγκαία γενικότερη αναβάθμιση του Αεροδρομίου Καλαμάτας, ενόψει και της λειτουργίας της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) στη Μεσσηνία, εξακολουθούν να εκκρεμούν, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις των αρμοδίων, διότι τα αναγκαία προς τούτο ποσά δεν μπήκαν ποτέ στον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Από τις απαντήσεις σε αλλεπάλληλες Ερωτήσεις μου προς τους εκάστοτε αρμόδιους Υπουργούς της προηγούμενης Κυβέρνησης, δεν διαφάνηκε προοπτική ουσιαστικής αναβάθμισης του Αεροδρομίου, αλλά μόνο για επιμέρους βελτιωτικές παρεμβάσεις. Η προηγούμενη Κυβέρνηση θεώρησε ως «δευτερεύουσας σημασίας» την αναβάθμιση και την επέκταση του αερολιμένα της Καλαμάτας, πιθανώς προκρίνονται άλλες «λύσεις» και θεωρώντας ότι ένας Νομός που κατ’ εξοχή βασίζεται στον τουρισμό και σε σύγχρονες τουριστικές επενδύσεις, μπορεί να αντιμετωπίζεται ως…άγονη γραμμή για τις αεροπορικές (και όχι μόνο…) μεταφορές!!!
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το υπάρχον αεροδρόμιο Καλαμάτας να αδυνατεί να εξυπηρετήσει την υπάρχουσα, πόσο μάλλον την αναμενόμενη πρόσθετη τουριστική κίνηση μετά τη λειτουργία και των νέων τουριστικών επενδύσεων, ιδιαίτερα τις αφίξεις τσάρτερς κατά τα Σαββατοκύριακα. Για την αναγκαία αναβάθμιση και επέκτασή του, που είχε σχεδιαστεί από το 2000, εκτιμάται ότι απαιτούνται σημαντικές πιστώσεις (της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ) για την επέκταση του κτιρίου του αεροσταθμού, την επέκταση του δαπέδου αεροσκαφών, για συνδετήριους τροχιοδρόμους, για απαλλοτριώσεις και έργα βοηθητικών εγκαταστάσεων κλπ.
Επειδή επίκειται η λειτουργία των πρώτων μεγάλων τουριστικών μονάδων στην ΠΟΤΑ Μεσσηνίας και ειδικότερα της νέας επένδυσης της ΤΕΜΕΣ «Costa Navarino», αλλά και άλλων νέων μονάδων στον νομό, συνεπώς αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά οι ανάγκες εξυπηρέτησης επισκεπτών μέσω τσάρτερς,
Επειδή για την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών θα απαιτηθεί ουσιαστική ενίσχυση των υποδομών και των συνδέσεων του Αερολιμένα Καλαμάτας με άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού,
Επειδή δεν νοείται ανάπτυξη της περιφέρειας, ούτε στήριξη του τουρισμού και προσέλκυση νέων και βιώσιμων επενδύσεων στη Μεσσηνία χωρίς την ύπαρξη συνδυασμένων, σύγχρονων και επαρκών υποδομών στον τομέα των σιδηροδρομικών, θαλάσσιων, αεροπορικών και οδικών μεταφορών,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
* Είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου η αναβάθμιση και η επέκταση του Αερολιμένα της Καλαμάτας;
* Αν ναι, τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την υλοποίηση των έργων που είχαν υιοθετηθεί στο Μaster Plan της ΥΠΑ για την αναβάθμιση και την επέκταση του εν λόγω Αερολιμένα και με ποιο χρονοδιάγραμμα; »

Συζήτηση στη Βουλή για το στεγαστικό πρόβλημα του 8ου Δημοτικού Καλαμάτας με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της Νάντιας


Την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010, συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η επίκαιρη ερώτηση για το στεγαστικό πρόβλημα του 8ου Δημοτικού Καλαμάτας που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ, κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου. Στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Γιάννης Πανάρετος.
Η κ. Γιαννακοπούλου στην επίκαιρη ερώτηση της ζητούσε την άμεση επίλυση του ζητήματος που ταλαιπωρεί 200 παιδιά επί 23 συνεχόμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε να αποφύγουμε την αποποίηση ευθυνών και όπως τόνισε: «Το βέβαιο έιναι ότι, με οποιοδήποτε τρόπο, πρέπει εδώ και τώρα να βρεθεί άμεση λύση»...

Στην τοποθέτηση της στην Ολομέλεια της Βουλής, η κ. Γιαννακοπούλου περιέγραψε την απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκονται οι σχολικές εγκαταστάσεις, «καθώς, παρά τους διαρκείς αγώνες των γονέων, παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 χρόνων, εδώ και 23 χρόνια, κάνουν μάθημα σε λυόμενα που δεν πληρούν ούτε τα τυπικά κριτήρια υγιεινής και ασφάλειας, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, και την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου». Στη συνέχεια, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο συνολικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Μεσσηνίας, και πιο συγκεκριμένα στις «εργασίες κατασκευής στο ‘καινούργιο’ Λύκειο Φιλιατρών που εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχουν διακοπεί και παραμένει ο σκελετός». Η κ. Γιαννακοπούλου έκλεισε την ομιλία της για το θέμα αυτό, λέγοντας ότι, «είναι απαραίτητο να δωθεί άμεση προτεραιότητα στην κατάσταση των σχολικών κτιρίων της Μεσσηνίας, λόγω του ότι η περιοχή είναι ιδιαίτερα σεισμογενής, καθώς εμπειρίες του παρελθόντος επιβάλουν να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση σε αυτόν τον τομέα».Στην απάντησή του, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος, αναγνώρισε «ότι η κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος του άνω σχολείου είναι κάθε άλλο παρά ικανοποιητική». Στη συνέχεια, ενημέρωσε την Ολομέλεια της Βουλής και την κ. Γιαννακοπούλου ότι «αυτή τη στιγμή προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου σχολείου που θα γίνει στο ίδιο οικόπεδο, το οποίο ανήκει στο Δήμο». Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Παιδείας είπε, ότι «έχει τελειώσει η μελέτη από τον Ο.Σ.Κ και έχει εγκριθεί η κατασκευή του σχολείου, μέσω του προγράμματος Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα», ενώ διευκρίνισε ότι «η χρηματοδότηση έχει, κάπως, καθυστερήσει λόγω συγκεκριμένων δυσλειτουργιών του συγκεκριμένου προγράμματος». Ο κ. Πανάρετος έκλεισε, λέγοντας ότι «η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε αυτό το σχολείο να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν» και εξήγησε ότι το ζήτημα της σχολικής στέγης αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο, ως το πλέον σημαντικό.

Η τεχνολογία κόντρα στις …κοπάνες των μαθητών


Ο Ιταλός υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Ρενάτο Μπρουνέτα αποφάσισε να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, προκειμένου να αποθαρρύνει τους μαθητές να κάνουν τη γνωστή "κοπάνα".
Σε λίγες ημέρες, σε πεντακόσια σχολεία της Ιταλίας, ξεκινά η πειραματική εφαμογή της "ανοικτής επικοινωνίας με τις οικογένειες", μέσω sms κινητών τηλεφώνων. Οι απουσίες, θα καταγράφονται πλέον με υπολογιστή, από τους καθηγητές και το βοηθητικό προσωπικό. Ετσι, μέσα σε λίγα λεπτά, οι γονείς κάθε μαθητή, θα γνωρίζουν, μέσω μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο, αν το παιδί τους βρίσκεται στο σχολείο ή αν έπεσε στον πειρασμό του "σκασιαρχείου". "Η περίοδος των απλών δικαιολογητικών με πλαστογραφημένες υπογραφές της μαμάς ή του μπαμπά, έχει παρέλθει οριστικά", γράφει ο ιταλικός Τύπος...

"Λυπάμαι για τους μαθητές, αλλά η μέθοδος αυτή είναι χρήσιμη και αποτελεσματική", δηλώνει ο Ρενάτο Μπρουνέτα.
Παράλληλα, εισάγεται και μια άλλη καινοτομία: στο κλασικό λύκειο της Ρώμης "Aristofane", δόθηκε σε 1.100 μαθητές μαγνητική κάρτα, την οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούν για να εισέρχονται, καθημερινά, στο σχολικό οίκημα. Σε περίπτωση καθυστέρημένης "άφιξης" των πιο ράθυμων, μόλις η κάρτα θα αποκωδικοποιείται από το ειδικό μηχάνημα με οπτικές ίνες, θα τυπώνεται και βεβαίωση που θα αναφέρει το όνομα του μαθητή και πόσες φορές έφτασε αργοπορημένος, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Ετσι, οι καθηγητές, θα μπορούν να ξέρουν, με μια γρήγορη ανακεφαλαίωση, αν η συγκεκριμένη κακή συνήθεια τείνει να γίνει κανόνας, ή αν πρόκειται, απλώς, για σποραδικό φαινόμενο.Σε ό,τι αφορά τους μαθητές, είναι μάλλον διχασμένοι. Κάποιοι, έξω από το λύκειο "Aristofane", κάνουν λόγο για "υπερβολικά αυστηρές μεθόδους που θυμίζουν εργάτες περασμένων εποχών".
Δεν λείπουν, όμως, και εκείνοι, που κρίνουν θετικά τις τεχνολογικές αλλαγές του Ρενάτο Μπρουνέτα και τονίζουν ότι "το σχολείο, σε τελευταία ανάλυση, δεν πρέπει να προσφέρει μόνο γνώσεις, αλλά και να διαμορφώνει την προσωπικότητα υπευθυνων πολιτών"

Παρελάσεις – Τέλος στα μηχανοκίνητα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε τα εξής:
«Στις παρελάσεις με την ευκαιρία εθνικών εορτών ή επετείων θα μετέχουν στο εξής μόνο πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα μηχανοκίνητα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και το έργο των σχετικών μονάδων θα επιδεικνύεται κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων στους τόπους που εδρεύουν οι μονάδες αυτές. Για το ζήτημα αυτό είχα την τιμή να ενημερώσω τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

UFO ? Απίστευτο VIDEO

Συνελήφθη η Έλενα Σκορδέλη για τη δολοφονία Χατζηκωστή


Η κυπριακή Αστυνομία χρειάστηκε δέκα ημέρες για να εξιχνιάσει το έγκλημα που πάγωσε Κύπρο και Ελλάδα. Αρχικά έγιναν τρεις συλλήψεις.
Ήταν η «μικρή» ομάδα. Ο εκτελεστής, ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας και ο πληροφοριοδότης που τους ενημέρωσε για τη στιγμή αποχώρησης του εκδότη. Πίσω από αυτή την ομάδα, όμως, υπήρχε μία άλλη. Οι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί που πλήρωσαν για την εκτέλεση.
Λίγα μόνο 24ωρα ήταν αρκετά και ένας από τους συλληφθέντες μίλησε. Παραδέχτηκε την ενοχή του και οδήγησε τους άνδρες της Αστυνομίας στην ομάδα που οργάνωσε τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης, άντρες της κυπριακής Αστυνομίας συλλαμβάνουν άλλους δύο. Την πρώην παρουσιάστρια του τηλεοπτικού σταθμού «SIGMA», Έλενα Σκορδέλη, και τον αδελφό της, Αναστάσιο Κρασοπούλη. Ο τέταρτος ύποπτος αναζητείται και σύμφωνα με την Αστυνομία θα είναι αυτός που θα συμπληρώσει το «παζλ» της δολοφονίας.

Η σούπερ – αθλήτρια γιαγιά στην Ελλάδα


"Αγαπώ την Ελλάδα και τους Έλληνες. Είστε ένας περήφανος και υπέροχος λαός που το δείχνετε στην καθημερινότητά σας", έχει δηλώσει η Ruth Frith, η γνωστή πλέον σούπερ-αθλήτρια γιαγιά.
Η Ruth βρίσκεται ήδη στη χώρα μας και χθες βράδυ αναμενόταν στην Αρχαία Ολυμπία. Φτάνει στην περιοχή για να υλοποιήσει την μεγαλύτερη φιλοδοξία της να βρεθεί εδώ στην κοιτίδα του Ολυμπισμού και να αγωνιστεί στο Αρχαίο Στάδιο.
Η Ruth Frith συνοδεύεται από την κόρη της Ελεν Σιρλ (Helen Searle).

Χωρίς αλυσίδες η κίνηση στην Αρκαδία


Ανοιχτοί είναι όλοι οι δρόμοι στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο όλης της Πελοποννήσου, εκτός από ένα μικρό τμήμα του δρόμου Κανδήλα - Νεμέα, που χρειάζονται αλυσίδες.
Κανονικά λειτουργούν και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκτός από τα σχολεία στην περιοχή Βλαχοκερασιά, Βούρβουρα, Καστρί, Άγιος Πέτρος, Βαλτεσινίκο και Βυτίνα στην Αρκαδία.

Σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανατολικά της Ναυπάκτου


Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο πριν από τις 3.00 τα ξημερώματα, σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδος. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή του Ευπαλίου, ανατολικά της Ναυπάκτου. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία δεν είχαν αναφερθεί μέχρι τις 4.00 το πρωί, τραυματισμοί ή τυχόν ζημιές από τον σεισμό.

Τα λιόζουμα στο Δημοτικό συμβούλιο Κυπαρισσίας


Με ενδιαφέρον κύλησε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Κυπαρισσιας σχετικά με το έγγραφο των Eπαγγελματιών και ερασιτενών αλιέων για τα λιόζουμα στα ποτάμια όπου ο κ. Σμέρδης ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις προτάσεις που αφορούν την επίλυση του προβλήματος και τόνισε ότι ‘πέρα από την περιβαλλοντική μόλυνση δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία των τεχνητών υφάλων και ζητάμε την στήριξη του Δήμου και χθες ήρθε κλιμάκιο από την Ν.Α. όπου ελήφθησαν δείγματα από τα ποτάμια προκειμένου να ελεγχθούν είμαστε κοντά στους ελαιοτριβείς αλλά το πρόβλημα δεν μπορεί να διαιωνίζεται’... .
Ο κ. Σαμπαζιώτης αναφερόμενος στην παράταση ρίψης λιόζουμων σε φυσικούς αποδέκτεςπαρατήρησε ότι ' μετά από σύσκεψη στη Γιαννίτσαινα πείσθηκαν οι ελαιοτριβείς ότι πρέπει να γίνουν διφασικά, αφορά περισσότερο το ρέμα Καρτελά και το ρέμα Αγρίλι αλλά πρέπει να δούμε το θέμα συνολικά από τους όμορους Δήμους, ο Αρκαδικός με τόση βροχερή περίοδο που τελικά μαυρίζει δείχνει ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο'. Υπογράμμισε ότι 'Η Ν.Α. τροποποιεί περιστασιακά τις αποφάσεις της για εξαιρέσεις ρεμάτων μέχρι να περάσουν τα ελαιοτριβεία να περάσουν σε διφασική λειτουργία και σταδιακά να προσαρμοστούν και αυτά τα θέματα θα διαχειριστεί μελλοντικά ο νέος Δήμος ο οποίος μπορεί να αδυνατεί να δώσει λύσεις από τη στιγμή που δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός. Πρέπει να πάρουμε απόφαση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να καταγράψουμε το πρόβλημα και να πιέσουμε προς κεντρική διαχείρισή του ώστε να προχωρήσει ο περιστασιακός αποχαρακτηρισμός των φυσικών αποδεκτών και θεωρώ ότι το πρόβλημα δεν είναι προς εκμετάλλευση ούτε απο κόμματαο ούτε απο τα μέσα ενημέρωσης.'
Ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι με βάση τις αποφάσεις του Νομάρχη για παρατάσεις σε φυσικούς αποδέκτες διογκώνει το πρόβλημα και βλέπουμε ότι η απόφαση λύνει σε βάρος του περιβάλλοντος το πρόβλημα. Επισήμανε ότι έχουμε το παράλληλο πρόβλημα όπως με τα στερεά απόβλητα και την διαχείριση των σκουπιδιών και πρέπει να ζητήσουμε να καταργηθούν αυτές οι αποφάσεις. Ο κ. Γιώργος Γκότσης είπε ότι πρέπει να γίνουν οι έλεγχοι και να υπάρξει πολιτική βούληση.

21.1.10

ONLINE σύνδεση της ΕΛΑΣ με το ΤΕΙΡΕΣΙΑ για περιπτώσεις κλοπής- απώλειας αστυνομικής ταυτότητας και διαβατηρίου


Για την καλύτερη προστασία των πολιτών σε περιπτώσεις απώλειας ή κλοπής των δελτίων της αστυνομικής τους ταυτότητας, από την 28-12-2009 η αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας έχει συνδεθεί on-line με την Τειρεσίας Α.Ε., παρέχοντας άμεσα στοιχεία που αφορούν απολεσθέντα και κλεμμένα δελτία αστυνομικής ταυτότητας.
Στη συνέχεια, τα στοιχεία αυτά διοχετεύονται στα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα της χώρας, προκειμένου να αποτρέπεται η παράνομη χρήση τους από τρίτους και να επέρχεται έτσι βλάβη των νομίμων κατόχων τους και του χρηματοπιστωτικού συστήματος...

Ήδη η Ελληνική Αστυνομία, από το Σεπτέμβριο του 2006, παρείχε στην Τειρεσίας Α.Ε. ανά τακτά διαστήματα στοιχεία με τους αριθμούς δελτίων ταυτότητος για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή ή απώλεια, προκειμένου να πραγματοποιούνται οι σχετικές αναζητήσεις και να αποφεύγεται παράνομη χρήση τους.
Ενδεικτικά, το έτος 2008 πραγματοποιήθηκαν 1,7 εκατομμύρια άμεσες αναζητήσεις απολεσθέντων - κλαπέντων δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, από τις οποίες σε 13.830 περιπτώσεις εντοπίσθηκαν ταυτότητες που είχαν δηλωθεί ως απολεσθείσες ή κλεμμένες.
Για την όλη διαδικασία, μετά από σχετικό αίτημα, είχε ενημερωθεί σχετικά η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και είχε εκδοθεί σχετική απόφαση.
Με τη νέα ρύθμιση (on-line σύνδεση) επιχειρείται η καλύτερη αντιμετώπιση των αδικημάτων-συμπεριφορών, που εκδηλώνονται αμέσως μετά την κλοπή ή την απώλεια των αστυνομικών ταυτοτήτων.
Παράλληλα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο του 2009, η Διεύθυνση Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας, δημιούργησε ειδική εύχρηστη, διαδικτυακή εφαρμογή, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε πολίτες και Υπηρεσίες να διαπιστώσουν εάν οποιοδήποτε διαβατήριο έχει απολεσθεί, κλαπεί ή ακυρωθεί.
Συγκεκριμένα, ο ενδιαφερόμενος επιλέγοντας το πεδίο ( LINK ) Αναζητούμενα Διαβατήρια, στην κατηγορία Χρήσιμα Εργαλεία, της ιστοσελίδας www.passport.gov.gr και πληκτρολογώντας τον αριθμό του διαβατηρίου, δύναται να διαπιστώσει εάν ο συγκεκριμένος αριθμός ανήκει στην κατηγορία των διαβατηρίων που αναζητούνται (κλεμμένα, απολεσθέντα, ακυρωθέντα).
Εφόσον το υπό αναζήτηση διαβατήριο ταυτοποιηθεί με κλεμμένο, απολεσθέν ή ακυρωθέν, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να απευθυνθεί στην πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή και εάν βρίσκεται στο εξωτερικό σε Ελληνική Προξενική Αρχή

Πυκνή χιονόπτωση στην Τρίπολη


Ισχυρή χιονόπτωση σημειώνεται εδώ και αρκετή ώρα σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο ακόμα και μέσα στην Τρίπολη.
Οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, Τρίπολης - Σπάρτης, Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας και στον Ταΰγετο επί της εθνικής Σπάρτης - Καλαμάτας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες γιατί ενδέχεται να χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν.

Ήττα για την Μεσσηνία - Στην εφορία Ηλείας το μνημείο του Επικούρειου Απόλλωνα


Με έγγραφο που θα αποσταλεί από το υπουργείο Πολιτισμού στο Εθνικό Τυπογραφείο θα ζητείται να ακυρωθεί προηγούμενη απόφαση του υπουργείου, του Σεπτεμβρίου 2009, με την οποία οριζόταν ότι το μνημείο του Επικούρειου Απόλλωνα μεταφέρεται στην ΛΗ Εφορία Αρχαιοτήτων στη Μεσσηνία, αντί της Ζ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηλείας.
Όπως γνωστοποίησε στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Βαΐτση Αποστολάτου, το θέμα που έχει διχάσει τους Μεσσήνιους και τους Ηλείους, τοπικούς άρχοντες, κόμματα και βουλευτές, επιλύεται υπέρ της Ηλείας με σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Το μνημείο χαρακτηρισμένο ως παγκόσμιας κληρονομιάς από την Ουνέσκο υπαγόταν στην Ζ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων η οποία ήταν αρμόδια για την Ηλεία και τη Μεσσηνία...

Όμως το 2006 δημιουργήθηκε η ΛΗ Εφορία Μεσσηνίας, η οποία ζήτησε να γίνει υπεύθυνη για το μνημείο. Η απόφαση όμως χρόνισε και ελήφθη μόλις το Σεπτέμβριο του 2009 και πέρασε στο ΦΕΚ ως «διόρθωση σφάλματος» της προηγούμενης απόφασης του 1986.
Κατά τον υπουργό "η κίνηση αυτή έγινε σε πολιτικά άστοχο χρόνο, διότι είχαμε μπει ήδη στην προεκλογική περίοδο".
Εν τέλει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που απευθύνθηκε ο σημερινός υπουργός σύμφωνα με γνωμοδότηση του Ζ’ Τμήματος αποφάνθηκε ότι η διαδικασία με τη διόρθωση σφάλματος της υπουργικής απόφασης του 1986, γιατί προστέθηκαν νέα στοιχεία με τις λέξεις «Δήμος Ήρας» και Νομός Μεσσηνίας και αφαιρέθηκαν αντιστοίχως οι λέξεις «Φιγαλία» και «Νομός Ηλείας».
Ο ερωτών βουλευτής και ζ’ αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αποστολάτος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου που σταματά τον διχασμό Μεσσηνίων, Ηλείων και Αρκάδων, για ένα μνημείο - Παρθενώνας, ισάξιο του Ποσειδώνα στο Σούνιο, της Νεμέσεως στη Ραμνούντα, του Ασκληπιού στην Επίδαυρο.

KOINH ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ


Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον προηγούμενο Υπουργό Πολιτισμού για την αποκατάσταση εσφαλμένης διάταξης στο ΦΕΚ 837/Β/4-12-1986 που αφορά την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας, απέστειλε ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τη νομιμότητα της διαδικασίας αυτής.
Το Ν.Σ.Κ, χωρίς να τοποθετηθεί επί της ουσίας του θέματος, απάντησε πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν σύννομη και υπέδειξε τρόπους για τη σωστή διόρθωση του σφάλματος.
Σχετικά με τις εξελίξεις αυτές, οι τρεις βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
« Είναι σαφές ότι το ερώτημα που τέθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν αφορά στην ουσία της υπόθεσης, αλλά στη διαδικασία αποκατάστασης του σφάλματος να γραφεί ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα ως ανήκων στον Νομό Ηλείας, αντί της Μεσσηνίας.
Για τούτο ζητάμε να ακολουθηθούν οι δέουσες διαδικασίες αποκατάστασης του σφάλματος, στο οποίο αναφερόμαστε στην από 30-11-2009 επιστολή μας (επισυνάπτεται). Έχουμε μάλιστα ζητήσει -και συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον κ. Υπουργό-, να γίνει συνάντησή μας μαζί του, για να τον ενημερώσουμε εμπεριστατωμένα και επί της ουσίας του θέματος.»
Αθήνα 21-1-2010
Οι βουλευτές Μεσσηνίας
Δημήτρης Κουσελάς
Νάντια Γιαννακοπούλου
Οδυσσέας Βουδούρης

Σέρρες - Κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρός στο μαντρί του


Νεκρός βρέθηκε στο ποιμνιοστάσιό του 40χρονος κτηνοτρόφος από το Λευκώνα.Το πτώμα του 40χρονου βρέθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι από συγγενείς του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σερρών Μηνά Γεωργιάδη, ο άτυχος κτηνοτρόφος υπέστη βίαιο θάνατο μετά από δυνατό χτύπημα στο στήθος.Η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, διεξάγει έρευνα για τα αίτια θανάτου του, ενώ από τις πρώτες ενδείξεις δεν διαφαίνεται εγκληματική ενέργεια.

Συνελήφθηκαν δύο μοντέλα για πορνεία – Είχαν ..ταρίφα από 250 έως 1000 ευρώ


Δύο κοπέλες, μοντέλα, 20 και 21 ετών, υπήκοοι Λιθουανίας και Ουγγαρίας, συνελήφθησαν χθες το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Ηθών της Ασφάλειας Αττικής, ως μέλη διεθνούς κυκλώματος πορνείας. Το κύκλωμα προωθούσε σε ερωτικά ραντεβού, σε όλο τον κόσμο, νεαρές από τις ανατολικές χώρες, έναντι χρηματικής αμοιβής 250 έως 1000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ηθών εντόπισαν τις αγγελίες ύστερα από έρευνα στο διαδίκτυο και έκλεισαν ραντεβού με τα δύο μοντέλα σε δωμάτια πολυτελών κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας, όπου τις συνέλαβαν, αφού παρέλαβαν τα προσημειωμένα χρηματικά ποσά, που είχαν συμφωνηθεί.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαπές εργάζονταν για λογαριασμό αγνώστων, που φέρονται ως εγκέφαλοι του διεθνούς κυκλώματος, το οποίο έχει έδρες σε Λονδίνο, Μόσχα, Πράγα και Αμστερνταμ....

Οι δυο κοπέλες δεν τα είχαν συναντήσει ποτέ τους εργοδότες τους. Κατέθεταν σε αυτούς τις εισπράξεις από τα ερωτικά ραντεβού, που έκλειναν κατά τις παγκόσμιες περιοδείες τους, σε διαφορετικούς κάθε φορά τραπεζικούς λογαριασμούς.
Στην κατοχή των δύο γυναικών βρέθηκαν 1.550 ευρώ και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τηλέφωνα πελατών, καθώς και διευθύνσεις και τηλέφωνα από διάφορα ξενοδοχεία της Ευρώπης.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

ΕΝΑΕ- Συνέδριο στην Αθήνα για τον Καλλικράτη


Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι νομάρχες για το τακτικό τους Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 4,5 και 6 Φεβρουαρίου και θα έχει αντικείμενο το σχέδιο "Καλλικράτης" για τη νέα διοικητική δομή της χώρας.
Έχοντας αποδεχτεί επί της γενικής αρχής τις βασικές ρυθμίσεις συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, προκειμένου να συζητήσει τις παρατηρήσεις που διετύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης και νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος, επί του κειμένου της δημόσιας διαβούλευσης.
Σύμφωνα με το κείμενο οι νομάρχες θα πρέπει να εξετάσουν αν με τη νέα δομή το κράτος παραμένει υπερσυγκεντρωτικό ή αν διανέμονται εξουσίες και αρμοδιότητες σε όλες τις βαθμίδες της αυτοδιοίκησης. Επίσης, σημαντικές είναι και οι παρατηρήσεις για τη φορολογική μεταρρύθμιση

Καλαμάτα - Oι μετανάστες τα είπαν σε …cafe


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η πρώτη συνάντηση για καφέ των εκπροσώπων των μεταναστών και αλλοδαπών που κατοικούν στην Καλαμάτα με την επιτροπή στήριξης μεταναστών του δήμου Καλαμάτα .
Στην εκδήλωση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν άμεσα τους μετανάστες, ενώ προγραμματίστηκαν και δράσεις στήριξης τους

Καλαμάτα – Τροχαίο στην νέα είσοδο


Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τριπόλεως ένας 55χρονος άνδρας από την Μεσσήνη. Το μηχανάκι του 55χρονου συγκρούστηκε με φορτηγό αυτοκίνητο στη νέα είσοδο και κάτω από αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους ο ηλικιωμένος βρέθηκε να κείτεται στην άσφαλτο αιμόφυρτος.
Αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας και από εκεί οι γιατροί αποφάσισαν να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Παναρκαδικο νοσοκομείο της Τρίπολης όπου και νοσηλεύεται

Δήμαρχος Θουρίας Γιώργος Σκαλαίος – Μέχρι Δέκα οι δήμοι στην Μεσσηνία


Να μην ξεπερνούν τους 10 σε αριθμό οι δήμοι στη Μεσσηνία τόνισε με δηλώσεις του σήμερα ο δήμαρχος Θουριας Γιώργος Σκαλαιος αναφερόμενος στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για την διοικητική μεταρρύθμιση και το σχέδιο Καλλικράτης. Αναφέρθηκε στην θετική εξέλιξη του σχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση αναφέροντας παράλληλα τις προτάσεις που έβαλε στο τραπέζι του διαλόγου και της διαβούλευσης η ΚΕΔΚΕ . Μίλησε για το χωροταξικό και τους πόρους τα δυο βασικά ζητήματα που ταλανίζουν τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες ενώ έκανε λόγο για μια ενιαία περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας έκοψε την πίτα της


Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο ESPERIA την Τετάρτη 20-01-2010 έκοψε τη πίτα της η Ομοσπονδία Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια τιμήθηκαν οι συμπατριώτες μας συγγραφείς οι κ.κ Δημήτριος Κυριαζής και Σωτήριος Γυφτάκης, τους οποίους προσφώνησαν ο Λογοτέχνης κος Πέτρος Μπίκος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων ο εκπαιδευτικός κος Ευστάθιος Παρασκευόπουλος αντίστοιχα.
Παρευρέθηκαν οι βουλευτές του νομού μας κος Δημήτριος Κουσελάς, η κα Νάντια Γιαννακοπούλου που απένειμαν και τις αναμνηστικές πλακέτες στους βραβευθέντες, ο Νομάρχης κος Δημήτριος Δράκος που έκοψε την πίτα , οι Δήμαρχου Είρας κος Ιωάννης Αδαμόπουλος και Ανδρούσσας κος Μένης Παπαδόπουλος καθώς και τα Δ.Σ. με τους Προέδρους των Συλλόγων της Επαρχίας μας και Συλλόγων Μεσσηνίων που δραστηριοποιούνται στην Αττική.
Χαιρετισμό έστειλαν ο Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος και οι Συμπατριώτες μας η υπουργός Υγείας κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κος Νικόλας Κανελλόπουλος.
Την πίτα ευλόγησε ο Κυπαρίσσιος Πανοσολογιώτατος Στέφανος Σουλιμιώτης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδος.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Παναγιώτης Λούτος στο χαιρετισμό ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και ζήτησε οι υπόλοιποι Σύλλογοι Τριφυλίας να δραστηριοποιηθούν στην Ομοσπονδία, διότι όπως είπε χαρακτηριστικά μπροστά στη νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση ( σχέδιο Καλλικράτης ) η ύπαρξη της Ομοσπονδίας είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.

Νεκρή φάλαινα βρέθηκε στη Ρόδο


Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα Νεκρή φάλαινα, έξι μέτρων, εντόπισαν το πρωί οι άνδρες του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή «Γκίνα» της Λίνδου, στη Ρόδο.
Το νεκρό θηλαστικό παρέλαβε συνεργείο του δήμου, προκειμένου να φροντίσει για την υγειονομική ταφή του, ενώ τα αίτια θανάτου εξετάζουν ιχθυολόγοι από το Ενυδρείο του νησιού.

Ποινή κάθειρξης 22,5 χρόνων στον βασικό κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Ντουζόν Ζαμίτ


Σε ποινή κάθειρξης 22,5 χρόνων καταδίκασε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε στη Μυτιλήνη, τον βασικό κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 20χρονου Αυστραλού τουρίστα Ντουζόν Ζαμίτ, το 2008, στη Μύκονο.
Το δικαστήριο μετέτρεψε σε θανατηφόρο σωματική βλάβη την κατηγορία σε βάρος του βασικού κατηγορουμένου, ο οποίος αρχικά κατηγορείτο για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Επίσης, καταδίκασε τους άλλους δύο κατηγορουμένους σε ποινές φυλάκισης 8 ετών και τριών μηνών και επτάμισι χρόνων, αντίστοιχα.
Το δικαστήριο συνεχίζει τη συνεδρίασή του για το αν θα δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στις ποινές.

Διαγραμμίσεις σε δρόμους της Καλαμάτας


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία διαγράμμισης σε δρόμους της πόλης της Καλαμάτας . Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαγράμμιση στον Κεντρικό δρόμο της Βέργας στις οδούς Υπαπαντής και Λακωνικής και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγράμμιση στον κόμβο της Νέας Εισόδου. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαγράμμιση σε σημαντικούς δρόμους της πόλης, όπως είναι η Φαρών και η Π. Καίσαρη, κλπ.
Επίσης, άρχισε χθές η τοποθέτηση ηλεκτρονικών πινακίδων που δείχνουν το όριο ταχύτητας στη Νέα Είσοδο και στην οδό Κρήτης.

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κεφαλονιάς


Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και των νησιών του Ιονίου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχεμέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 250 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας, στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κεφαλονιάς.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού


Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά ο καιρός στη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές χαμηλού υψόμετρου. Ειδικότερα σε ότι αφορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα:
Σήμερα Πέμπτη 21-01-10:
Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την περιοχή των Κυθήρων, τη δυτική Κρήτη και αργότερα τη Στερεα Ελλάδα. Έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά Πελοποννήσου και Στερεάς.
Αύριο Παρασκευή 22-01-10:
α) Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Κρήτη, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
β) Έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψόμετρου της Πιερίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας. Το βράδυ έντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στη Θράκη.
Γ) θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 9 και πιθανώς 10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.
Το Σάββατο 23-01-10:
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεα, την Εύβοια, τη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Βαθμιαία εξασθένηση αναμένεται την Κυριακή 24-01-10.

Σκλήρυνση κατά πλάκας - Τα πρώτα δύο χάπια υπόσχονται αποτελεσματικότερη θεραπεία.


Δύο νέες πιο αποτελεσματικές φαρμακευτικές θεραπείες έρχονται να προσφέρουν ανανεωμένη ελπίδα στους ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς μειώνουν τις πιθανότητες υποτροπής και επιδείνωσης της κατάστασής τους, ενώ παράλληλα δεν προκαλούν, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, τις αρνητικές παρενέργειες άλλων θεραπειών, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες.
Η παρουσίαση των κλινικών δοκιμών του πρώτου χαπιού με την ονομασία Cladribine έγινε από ερευνητική ομάδα, υπό τον καθηγητή Γκάβιν Τζιοβανόνι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου-Κουίν Μέρι, στο περιοδικό "New England Journal of Medicine", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τους "Τάιμς του Λονδίνου".
Το χάπι αποτελεί την πρώτη στοματική φαρμακευτική αγωγή για τη συγκεκριμένη νευρολογική πάθηση. ..
Η έρευνα παρακολούθησε με συνεχείς τομογραφίες, επί μια διετία, την εξέλιξη περίπου 1.300 ασθενών, που ελάμβαναν το πραγματικό φάρμακο είτε ένα εικονικό ("πλασέμπο"). Τα αποτελέσματα υπήρξαν ενθαρρυντικά, καθώς όσοι έπαιρναν τα χάπια Cladribine, ήταν 55% λιγότερο πιθανό να υποτροπιάσουν και 30% λιγότερο πιθανό η κατάστασή τους να επιδεινωθεί στη διάρκεια της θεραπείας.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας συνήθως εμφανίζεται σε άτομα ηλικίας 20 - 40 ετών, καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται στο δικό του κεντρικό νευρικό σύστημα. Η ζημιά εμποδίζει την επικοινωνία του εγκεφάλου με τα άλλα μέρη του σώματος, προκαλώντας πολλαπλά προβλήματα σε πολλές βιολογικές λειτουργίες (έλεγχος κίνησης, όραση, ακοή, αντίληψη, μνήμη κ.α.). Οι ασθενείς συχνά υποχρεούνται να κάνουν τακτικές ενέσεις με υψηλό κόστος (π.χ. βήτα-ιντερφερόνης). Περίπου ένα άτομο στα 1.000 εμφανίζει την πάθηση.
Το χάπι Cladribine, που περιορίζει την υπερενεργητικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος και παράγεται από τη γερμανική φαρμακευτική εταιρία Merck Serono, λαμβάνεται μόνο επί οκτώ ή δέκα μέρες το χρόνο, όπως έδειξαν οι κλινικές δοκιμές.
Ένα δεύτερο χάπι για τη σκλήρυνση κατά πλάκας με την ονομασία Fingolimod, από την εταιρία Novartis, μπορεί επίσης να κυκλοφορήσει του χρόνου. Ο ασθενής λαμβάνει ένα χάπι τη μέρα. Και σε αυτή την περίπτωση (όπου επίσης περιορίζεται η υπερ-αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος), οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική, καθώς μειώνεται σε ποσοστό έως 60% η πιθανότητα υποτροπής των συμπτωμάτων και επιβραδύνεται η εξέλιξη της νόσου.
Το δεύτερο φάρμακο παρουσιάστηκε επίσης στο "New England Journal of Medicine" και οι κλινικές δοκιμές του συμπεριέλαβαν 1.033 ασθενείς. Στην ερευνητική ομάδα, υπό τον καθηγητή νευρολογίας του πανεπιστημίου και του νοσοκομείου της Βασιλείας στην Ελβετία Λούντβιχ Κάπος, συμπεριλαμβανόταν και η ελληνικής καταγωγής ερευνήτρια Κατερίνα Αγοροπούλου.
Και τα δύο φάρμακα αναμένεται να πάρουν έγκριση κυκλοφορίας μέχρι το τέλος του 2011. Στις αρχές Δεκεμβρίου πέρυσι οι αμερικανικές Αρχές (FDA) απέρριψαν το αίτημα για κυκλοφορία του φαρμάκου Cladribine στις ΗΠΑ και η εταιρία Merck Serono βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις για την επανυποβολή του αιτήματός της. Ο υπεύθυνος ερευνητής καθηγητής Τζιοβανόνι παραδέχτηκε ότι δεν έχουν ακόμα μελετηθεί οι πιθανές μακροπρόθεσμες συνέπειες του φαρμάκου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ στην Αρκαδία - Σύσκεψη για τις ενεργειακές επενδύσεις στη Μεγαλόπολη


Το απόγευμα χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη, με την συμμετοχή του προέδρου και διευθύνων συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. Αρθούρου Ζερβού, των βουλευτών Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Ανδρέα Λυκουρέντζου, αυτοδιοικητικών του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης και στελεχών της ΔΕΗ.
Στην σύσκεψη συζητήθηκαν οι επενδύσεις που προτίθεται να κάνει η ΔΕΗ στο ενεργειακό κέντρο της Μεγαλόπολης και πιο συγκεκριμένα η κατασκευή του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου και η λειτουργία της νέας μονάδας με φυσικό αέριο που αναμένεται να είναι έτοιμη στα τέλη του 2012.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΗ αμέσως μετά σημείωσε ότι για την ΔΕΗ ήταν ένα καλό οικονομικό έτος κι αυτό σημείωσε οφείλεται στις χαμηλές τιμές πετρελαίου και στην επάρκεια νερού όσον αφορά τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια και προανήγγειλε μείωση αποδοχών για τα υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης.
Να αναφέρουμε τέλος ότι ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός πραγματοποίησε χθες και επίσκεψη στο ενεργειακό κέντρο και τον ΑΗΣ Μεγαλόπολη, ενώ είχε συνάντηση και με το Δήμαρχο της περιοχής Παναγιώτη Μπούρα.

Άνοιξε το μπλόκο του Ευρώτα


Αποχώρησαν αργά χθες το βράδυ οι πορτοκαλοπαραγωγοί της Λακωνίας από το μπλόκο της γέφυρας του Ευρώτα, επισημαίνοντας ότι στόχος τους δεν είναι η ταλαιπωρία των πολιτών και η δική τους, αλλά να βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε μετά την 1η Ιανουαρίου 2010, προσθέτοντας ότι τα εργοστάσια χυμοποίησης είναι κλειστά.
Να σημειώσουμε ότι οι αγρότες της Μεσσηνίας σήμερα το βράδυ πραγματοποιούν στην Χώρα συνάντηση προκειμένου να αποφασίσουν για την μορφή κινητοποιήσεών τους.

Συλλήψεις για εμπορία ναρκωτικών στο Ξυλόκαστρο


Eνας 23χρονος αλλοδαπός και μια 17χρονη συνελήφθησαν στο Βέλο Κορινθίας, για κατοχή μεγάλης ποσότητας κάναβης, που προοριζόταν για εμπορία, μετά από οργανωμένη επιχείρηση ανδρών του αστυνομικού τμήματος Ξυλοκάστρου. Ο 23χρονος αποπειράθηκε να πουλήσει την κάνναβη σε αστυνομικό (δόλωμα) που παρουσιάστηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού ως "υποψήφιος αγοραστής" έναντι συγκεκριμένου τιμήματος.
Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη (χασίς) βάρους επτά κιλών, το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ και τρεις (3) συσκευές κινητής τηλεφωνίας ως μέσα διευκόλυνσης τους για την εμπορία ναρκωτικών.
Προανάκριση ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου και οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αργότερα σήμερα στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Τι κρίμα – Μας τελειώνουν οριστικά ….. οι 48χρονοι συνταξιούχοι


Θα καταργηθούν τα κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση ή εθελούσια έξοδο προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος.«Θα πρέπει και στο μέλλον να απορρίψουμε κάθε τέτοιο εγκληματικό μέτρο που έχει δημιουργήσει τρομακτικό πρόβλημα στο ασφαλιστικό μας σύστημα», τόνισε.
Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι μπαίνει τέλος και στο καθεστώς 48χρονων συνταξιούχων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τονίζοντας ότι «αν τίθεται θέμα υγείας υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες που θα μπορούν να αξιοποιηθούν».
Ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής σχετικά με τη πορεία του διαλόγου για το ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε την αισιοδοξία του
για τα αποτελέσματα της Ειδικής Επιτροπής, επανέλαβε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια να μην γίνουν αλλαγές» ενώ δεσμεύτηκε ότι στις 2 Φεβρουαρίου θα δοθεί ο πλήρης κατάλογος με τις προτάσεις όλων των επιστημόνων και των φορέων.
Ακόμα επανέλαβε την αναγκαιότητα της επιβολής κοινωνικού πόρου για τις ανάγκες της ασφαλιστικής κάλυψης, ενώ τόνισε κατηγορηματικά: «Θα αποκλείσουμε πελατειακές παρεμβάσεις ή "ρισκαδόρικη" αξιοποίηση κεφαλαίων και θα εξασφαλίσουμε ότι θα προστατευτούν και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών του ασφαλιστικού συστήματος».
Αναφερόμενος στις πιθανές ροές χρηματοδότησης του ασφαλιστικού, ο υπουργός Εργασίας, αφού τόνισε ότι «πρώτη πηγή είναι η τριμερής», έδωσε έμφαση στην διεύρυνση του συστήματος ασφαλισμένων, στην αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και στη μείωση της εισφοροκλοπής που φτάνει, όπως είπε, στα 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις καταστάσεις του ΙΚΑ.
Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, 250.000 επιχειρήσεις είναι οφειλέτες προς το ΙΚΑ, με μεγαλύτερο την ΟΑ που χρωστά 600 εκατ. ευρώ, τα χρέη του ΙΚΑ φθάνουν στα 11 δισ. ευρώ, ενώ μόνο οι οφειλές του προς τον ΟΑΕΔ είναι 6 δισ. και άλλα 2 δισ. ευρώ στον ΟΕΚ.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Κουτρουμάνης, δήλωσε ότι «το μόνο διαπραγματεύσιμο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι το μεταβατικό στάδιο για την αύξηση των ορίων ηλικίας».
Όπως ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης, το θέμα των ορίων ηλικίας χειρίζεται «ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου που είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος στις διαπραγματεύσεις που γίνονται με την ΕΕ», προσθέτοντας ότι «εκείνο που μπορούμε να πούμε σήμερα είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ανατροπή των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που έχουν θεμελιωθεί ή θα θεμελιωθούν τα επόμενα χρόνια».
Zougla.gr

Μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων έως 400 ευρώ τον μήνα


Μείωση αποδοχών έως και 400 ευρώ τον μήνα φέρνει η απόφαση της κυβέρνησης για ψαλίδι 10%, κατά μέσον όρο, στο κονδύλι των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων.
Η απόφαση αυτή μεταφράζεται σε μειώσεις από 3% στα χαμηλά έως και 25% στα υψηλά επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία θα εφαρμοστεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2010, όπως διευκρίνισε χθες ο υπουργός Οικονομικών. Έτσι, από τον Απρίλιο, οπότε και αναμένεται να εφαρμοστεί η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να συμψηφιστούν οι μειώσεις που σωρευτικά θα υπερβαίνουν και τα 1.500 ευρώ για όσους λαμβάνουν υψηλά επιδόματα εξαιτίας της αναδρομικότητας...
Η μείωση διευρύνεται και από την απόφαση της κυβέρνησης για αναδρομική εφαρμογή των φοροαλλαγών από την 1η Ιανουαρίου, στις οποίες μεταξύ άλλων συγκαταλέγεται η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης. Μέχρι σήμερα, τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων φορολογούνταν με ειδικό τρόπο, αυτοτελώς και με συντελεστές από 5% έως και 20%. Με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση τα επιδόματα θα φορολογούνται με βάση την κλίμακα, επομένως με συντελεστές που θα φτάνουν έως και το 40% (αν δεν υπάρξει αύξηση του ανώτατου συντελεστή).
Σύμφωνα με υπολογισμούς των εφοριακών, που συγκαταλέγονται στους δημοσίους υπαλλήλους με τα υψηλότερα επιδόματα (ΔΙΒΕΕΤ), η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης θα οδηγήσει σε μέση μείωση των επιδομάτων που λαμβάνουν κατά 150 ευρώ τον μήνα. Σήμερα, εφοριακός με 31 χρόνια υπηρεσία λαμβάνει κάθε μήνα καθαρά μισθό 1.300 ευρώ, επίδομα 1.500 ευρώ και 220 ευρώ ως έξοδα κίνηση ς. Ο συγκεκριμένος δημόσιος υπάλληλος θα έχει μείωση μισθού 375 ευρώ τον μήνα από τη μείωση του επιδόματος κατά 25%, 200 ευρώ από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, ενώ δεν αποκλείεται να κοπούν και τα 220 ευρώ των εξόδων κίνησης ανεβάζοντας τις μηνιαίες απώλειες σε 795 ευρώ. «Οι εφοριακοί αποδέχονται κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και ανέχονται το πάγωμα μισθών, αλλά από εκεί και πέρα ό,τι εξαγγέλλεται είναι βάρβαρο», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος των εφοριακών, Γ. Γρίβας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.
Χάος με τα επιδόματα
Ο χάρτης των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων είναι κυριολεκτικά λαβύρινθος, όπως ομολογεί τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και η ΑΔΕΔΥ, ουδείς εκ των οποίων έχει μέχρι και σήμερα ακριβή εικόνα για το ποιος παίρνει πόσα και από πού. Επιδόματα καταβάλλονται ακόμα και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ γκρίζα ζώνη αποτελούν τα επιδόματα που έχουν χορηγηθεί με υπουργικές αποφάσεις, πέραν των γενικών επιδομάτων όπως π.χ. του οικογενειακού και του κινήτρου απόδοσης ή των κλαδικών όπως το νοσοκομειακό και το εξωδιδακτικής απασχόλησης. Το δε ύψος των επιδομάτων φτάνει ή και ξεπερνά ακόμα και τα 1.500 ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΑΔΕΔΥ, 260.000 δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν σήμερα επιδόματα έως 500 ευρώ, 60.000 υπάλληλοι λαμβάνουν από 500 έως 1.000 ευρώ, ενώ σε επιπλέον 60.000 υπαλλήλους υπολογίζονται όσοι λαμβάνουν από 1.000 έως και 1.500 ευρώ τον μήνα. Σε έναν σχετικά περιορισμένο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων- όπως για παράδειγμα στους γενικούς διευθυντές των Εφοριών- τα επιδόματα φτάνουν ακόμα και τις 2.000 ευρώ τον μήνα.
Τα επιδόματα σε πολλές περιπτώσεις είναι μεγαλύτερα από τον βασικό μισθό. Ενδεικτικό είναι ότι σε σύνολο μισθολογικής δαπάνης 17 δισ. ευρώ που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό, μόνο τα 8 δισ. ευρώ αφορούν δαπάνες μέσω μισθολογίου και τα υπόλοιπα 9 δισ. ευρώ αφορούν σε επιδόματα, υπερωρίες, εκτός έδρας, συμμετοχές σε συμβούλια και Δ.Σ.
«Με το χάος που επικρατεί σήμερα σε μισθούς και επιδόματα στον δημόσιο τομέα υπάρχει ο κίνδυνος η όποια ρύθμιση αποφασιστεί από το υπουργείο Οικονομικών να είναι έωλη και να οδηγήσει σε πρωτοφανείς μειώσεις αποδοχών» λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος, ο οποίος επίσης δεν αποκλείει κινητοποιήσεις και επιμένει στην ανάγκη καθιέρωσης νέου και ενιαίου μισθολογίου.
Από το «μαχαίρι» στα επιδόματα αναμένεται να γλιτώσουν το οικογενειακό επίδομα και το κίνητρο απόδοσης, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι μειώσεις αποδοχών θα είναι ακόμα μεγαλύτερες.
ΤΑ ΝΕΑ

Βιασμός 20χρονης Αγγλίδας στην Κέρκυρα


Την Τρίτη μια 20χρονη Βρετανίδα εντοπίστηκε στην περιοχή του Ύψου του Δήμου Φαιάκων στην Κέρκυρα να περπατά ημίγυμνη ζητώντας βοήθεια από τους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων. Η κοπέλα μεταφέρθηκε από ιδιώτες αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Χθες μετά από καταγγελία του θύματος συνελήφθη από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Παλαιοκαστριτών Κέρκυρας ένας 50χρονος, κάτοικος του Ύψου ο οποίος και κατηγορείται για τον βιασμό του κοριτσιού.
Πηγή: thebest.gr

20.1.10

Συνελήφθη 40χρονος καθηγητής για παιδική πορνογραφία


Περισσότερα από 3.000 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας κατείχε 40χρονος που συνελήφθη, ύστερα από μεθοδική έρευνα και ανάλυση ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για έγγαμο, 40 ετών, καθηγητή γυμνασίου, καθώς βρέθηκε να έχει στο σπίτι του, στον Άγιο Παύλο Θεσσαλονίκης, 42 οπτικούς δίσκους, 5 σκληρούς δίσκους κι έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που ήταν αποθηκευμένα τα αρχεία με το άσεμνο υλικό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου