29.12.10

Απεργία σε TV Μακεδονία, Antenna, Mega και "Ράδιο Θεσσαλονίκη" στις 31 Δεκεμβρίου !

Εικοσιτετράωρη απεργία στο TV Μακεδονία και στα παραρτήματα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών Antenna και Mega στη Θεσσαλονίκη, κηρύσσει για τις 31 Δεκεμβρίου η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Η Ένωση ζητά να αναπληρωθούν όλες οι θέσεις εργασίας που καταργήθηκαν στα παραπάνω ΜΜΕ και να ενισχυθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας των προγραμμάτων τους. «Η συρρίκνωση του δημοσιογραφικού δυναμικού των παραπάνω ΜΜΕ που προσφάτως απέλυσαν συντάκτες με το γενικόλογο πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, έχει περιορίσει ασφυκτικά τον ενημερωτικό χαρακτήρα των προγραμμάτων που ως σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας υποχρεούνται να διατηρούν», αναφέρει η ΕΣΗΕΜ-Θ….. Στην ανακοίνωση της Ένωσης επισημαίνεται πως ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν είναι διατεθειμένος να συναινέσει στην απαξίωση της ενημέρωσης που προωθούν οι συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί. «Για τον λόγο αυτόν απεργούμε από τις 6 π.μ. της Παρασκευής 31/12/2010 έως τις 6 π.μ. του Σαββάτου 1/1/2011 και ζητούμε:
- Να αναπληρωθούν όλες οι θέσεις εργασίας που καταργήθηκαν στα παραπάνω ΜΜΕ.
- Να αποκατασταθούν οι συνθήκες εργασίας που ορίζουν η νομοθεσία και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για το σύνολο των συντακτών που εργάζονται πια υπερεντατικά στους σταθμούς αυτούς.
- Να ενισχυθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας των προγραμμάτων τους ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που επιβάλλει η αντιμετώπιση της ενημέρωσης ως δημόσιου αγαθού», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Επίσης 24ωρη απεργία στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», αποφάσισαν από κοινού η ΕΣΗΕΜ-Θ με την Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης (ΕΠΗΕΘ) και την Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας-Θράκης (ΕΤΕΡΜ-Θ).
Οι τρεις Ενώσεις ζητούν:
- Να ανακληθούν αμέσως οι ψευδεπίγραφες συμβάσεις μερικής απασχόλησης που πιεστικά επέβαλε η εργοδοσία στους συναδέλφους με αποτέλεσμα να μειωθούν οι αποδοχές τους κατά 25%.
- Να τηρούνται για όλους τους εργαζόμενους οι όροι των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο σύνολό τους.
- Να ενισχυθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας του προγράμματος του συγκεκριμένου σταθμού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου